fbpx Skip to content

Megjelent az iTunes 10.0.1, amivel kapcsolatban még vártuk a visszajelzést a dev-team részéről, hogy okoz-e bármi problémát a jailbreak terén. MuscleNerd megerősítette, hogy biztoságosan telepíthető, nem lesz semmi gond:

iTunes 10.0.1 confirmed safe for JB and unlock…doesn’t break DFU mode, syncing, or loading of custom IPSWs
about 5 hours ago via web
@MuscleNerd

Milyen újításokat is hoz a 10.0.1?

A legfontosabb talán, hogy mostantól már a saját Library-nkben található zenéket is lájkolhatjuk vagy írhatunk a lájkolás mellé pár sort is a Ping segítségével. Megjelenik a Ping sidebar is, ami segítségével már az oldalsávban is láthatjuk az általunk követettek tevékenységét, post-jait, lájkjait. Emiatt változtak az iTunes Store felhasználási feltételei is, tehát a következő vásárlásunk előtt a megváltozott feltételeket el kell fogadnunk.

Természetesen hibajavításokat is tartalmaz az új verzió, ezek közül a legfontosabbak:

  • Videó esetén a kép minősége megváltozott, ha a vezérlők (on-screen controls) éppen láthatóak voltak
  • Egyes esetekben az iTunes váratlanul kiléphetett, amikor egy album borítója különálló ablakban volt nyitva
  • Egy probléma miatt egyes 3rd-party visualizer-ek használata közben csökkenhetett azok teljesítménye
  • Egyes esetekben az iTunes Library és a lejátszási listák üresen jelentek meg
  • Egyes 3rd-party megosztott könyvtárak esetén inkompatibilitás léphetett fel

A frissítés tehát ajánlott, és a jailbreakre nézve is biztonságos, így nyugodtan telepíthető!

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Szerintem gyorsabban indul a program, nekem ez tünt fel . lájkolom 🙂

  2. off:
    Valaki megtudná mondani hogy miért kapok 3194 error-t iphone 3gs régi iboot friss itunes 4.0.2-n amikor restore-ozni akarom csak. Dfu mode-ba is error simán restore meg ugye updatelni akarja. Próbáltam már a host file-t átírva is de ugyan úgy error.

    Valakinek ötlet?

  3. Sziasztok!
    Mostanában nem foglakoztam az iphone-al, és fel sem tünt, hogy eltünt a kedvenceim közül az appulo utódjának a linkje. Valaki meg tudná adná?
    Előre is köszönöm.

  4. Bocsi az off miatt de külföldön vagyok és csak nekem nem megy a twitter? Koszi

  5. @Berkovics Károly: Dugd csak rá nyugodtan nem fog letörölni róla semmit, amíg nem szinkronizálsz. Akkor is csak zenéket, ilyesmit ami rajta van de legalább ráteszi azt amit te szeretnél. Cydia és függetlenítés az megmarad nyugi. Csak arra figyelj hogy ha az Itunes rá kérdez hogy szeretnéd e frissíteni a telo szoftverét akkor NEM szeretnéd.

  6. Bocsi az offért de, tudnátok ajánlani iphone 4-hez minőségi tokot és fóliát? Köszike! off vége 🙂

  7. ah, koszonjuk! 🙂

  8. @nemszamit:
    én 3 napja próbálok megoldást keresni a 3194 es errora, sajnos eredménytelenül 🙁

  9. @nemszamit, @Edy: már leírtuk. számtalanszor.

    3194-es hiba: nincs SHSH fájlod az adott verzióhoz, és azt az Apple már nem írja alá, így nem is lesz hozzá SHSH-d. arra a verzióra tehát nem fog menni a restore. sehogy.

  10. @Berkovics Károly:

    @Berkovics Károly:
    Szia!

    Először is, üdv az iPhone-osok világában!
    Magyar nyelvű használati útmutatót itt találsz:
    http://manuals.info.apple.com/hu_HU/iPhone_Hasznalati_utmutato.pdf

    Nyugodtan ráteheted a saját zenéidet, attól a jailbreak nem veszik el.
    iTunesban a Music fülön bepipálod a “Sync Music”-ot, akkor szól, hogy erre az iPhone-ra már egy másik gépről szinkronizálva voltak a zenék, így választhatsz, hogy rajtahagyod azt, vagy letörli a zene maradványokat és tiszta lappal indít. (a jailbreak ez esetben nem veszik el mert nem restore-ol csak a zenéket törli ami másik gépről lett rárakva az iPhonera. App-ok, filmek, fényképek esetén is ez a helyzet.)

    Ha restore-ra, vagy update-ra kerülne a sor:
    Tudom, hogy még új iPhone-os vagy, ezért megpróbálom minél egyszerűbben leírni.
    Az első generációs iPhone basebandja ugyanis, a többi iPhone-nal (3G, 3GS, 4) ellentétben flash-elhető. Ez azt jelenti, hogy ez örökre független lesz és restore után is az marad! De restore vagy update után aktiválni kell.

    Aktiválásról.
    Ez a típus hacktiválható, így eredeti SIM kártyára nincs szükséged de egy előre aktivált custom firmware-ra igen.

    Van egy pwnage tool nevű szoftver, azzal készíthetsz custom firmware-t. (módosított szoftver.)
    Itt többek között beállíthatod, hogy előre aktivált legyen-e a telefon (ez a te esetedben fontos), valamint hogy flash-elje a basebandet (ez is fontos, de neked ez már megvan ha most bármilyen kártyát elfogad).
    Tehát ha frissítessz, vagy restore-olsz, akkor érdemesebb inkább egy custom firmware-t feltenni a gyári helyett. Ilyeneket a googleben is találsz, a fájl kiterjesztése .ipsw. Lehetőleg 3.1.2-t vagy 3.1.3-at tölts

    Custom firmware telepítése.
    iTunesban miközben a restore gombra kattintassz, nyomd le Windows esetén a Shift-et, Mac esetén az alt-ot. Így bejön egy tallózási ablak és betallózhatod a szoftvert.

    üdv

  11. OFF
    Sziasztok!
    Amikor kijött a 4.1, elindítottam a szotfwer frissítést és otthagytam a telefont. (Windows XP) Amire visszatértem az iTunes-ban egy hibajel fogadott: a telefon megrekedt a recovery módban és restorolni kell. Így minden elszállt a telefonról.
    A barátnőm gépén egy hónapja csináltam egy backupot (nem csináltam authorizációt). A backup mappa ott van a gépén (MobileSync/Backup de az iTunes mégsem listázza ezt ki, amikor a restore from backuppal próbálkozom.

    Kérlek, segítsetek, mit tegyek?

    ON

  12. Kösz az infót srácok!

  13. off:
    üdv! egy kis segítségre lenne szükségem a következőben: letöltöttem pár alkalmazást (nem iTunes-on keresztül) a jailbreakelt iPhone-omra, de a .zip formátumúakat nem tudom hogy kell iTunes-ba importálni. a .ipa kiterjesztést simán megnyitja, de a .zip-et hiába csomagolom ki, csak mappákat meg fájlokat kapok, amikkel nem tudok mit kezdeni. valaki tudna ebben segíteni?

    előre is köszi!

  14. Egy kérdésem lenne iPhone 4 re mikor lessz jailbreak?

  15. Ez ma egy ilyen segítőkész nap. Tetszik 🙂

  16. @Plazmacs: neved vissza őket .zip-ről .ipa-ra, ennyi.

    @Bàlint: 4.0 és 4.0.1-re most is van. a többivel kapcsolatban csak a dev-team tudja. amint lesz róla infó, értesülni fogsz róla.

  17. Oksa csak mert már lassan egy hónapja nincs jb

  18. Sziasztok!
    Csak a biztonság kedvéért szeretnék egy megerősítést (ha már ilyen segítőkész emberek olvasgatják ezt a postot) 🙂
    Szóval iphone 3G-ről lenne szó, redsn0w-al történt a JB+UL, jól értelmezem, hogy nyugodtan frissíthetem az itunes-t az asztali gépen mert nem fog semmilyen változást előidézni a telefonon, ugye?

  19. @Vikoo: olvasd el a cikket. le van írva.

  20. @Fojtech: Igaz, de nekem miért nem segít senki? 🙁

  21. Szóval a kérdés az volt, hogy ha csináltam Backup-ot, akkor az miért nem jelenik meg a Restore from Backup listáján, miközben a Mobilsync/Backup mappában ott van a Backup?
    Mit lehet tenni ebben az esetben?

    Üdv.

  22. olvastam. csak a többféle JB lehetőség bizonytalanított el, de akkor gondolom ez nem számít.azért kösz a választ.

  23. akos: Valamiért rossz a régi backupod. Töltsd le a iPhone backup extrator progit és a backup-ból kitudod másolni a fontos dolgaidat!

  24. 33as: Uh, hálás köszönet! Már keresem is! 🙂

  25. Sziasztok!

    iPod touch 3.gen. 8GB-os modellem van. 3.1.3 OS Spirit jailbreak-el.
    Én is frissíthetek a 10.0.1-es iTunes-ra?

  26. Sziasztok!

    Az utóbbi időben kicsit lemaradtam időhiány miatt Apple infók terén, pontosabban csak olvastam rendszeresen az oldalt, de nem követtem a változásokat.
    Mivel túl sok kérdőjel adódott, így kérdezek válasz reményében:

    1, adott egy iPhone 3G, iOS 3.1.3 és Spirit-el JB, nem függetlenítve hiszen T-től van és ott is használom, valamint Win.Vista. Olvastam, hogy már 4.1-nél tartunk, ám tudom, hogy 4.0.x az 3G-vel nem túl gyors, így ki is hagytam, ám Steve bácsi egykor biztatott hogy 4.1-el ismét tempónál lesznek a 3G-k is.
    Tud valaki pozitív eredményről beszámolni?

    2, Ha már 4.1: ha jól olvastam az az én 3G-m esetén JB-elhető (függetlenítés nem kell), igaz ez, ill. biztonságosan stabil? Hogyan?

    3, A cikk alapján: én még iTunes 9.1.1.12-n vagyok (vagy röviden iTunes 9), a meglévő iTunes esetemben is nyugodtan frissíthető? Nem fog senki semmivel összeakadni?
    Csak mert a jelenlegi kombo eddig tökéletes, de van 1-2 app, ami szeretné a 4.1-et, ezért frissítenék, ha minden OK az újdonságokkal.
    /a JB, csak Cydia és Apptrackr ügyileg 1-2 alkalmazás miatt érint, de csak akkor ha hasonlóan stabil és “gyors” marad a rendszer/

    Köszönöm előre is a válaszokat!

    mrunknown

  27. Sziasztok!
    Olyan gondom van, hogy van egy új iboot-os 3GS szifonom, 4.0.1-en jailbreakme-vel törve, függetlenítve nincsen. Kb. 1 hete lettem rá figyelmes, hogy véletlenszerűen feldob egy hibaüzenetet úgy, hogy nincs is bedugva semmi a telefonba, se a dokkolóba se a jack dugóba.: “This accessory is not optimised for this iPhone…” Egy lehetőség van csak, hogy Dismiss, de volt olyan is hogy magától eltűnt az üzenet. Volt, hogy 5 másodpercenként jött fel az üzenet, ami nagyon idegesítő volt. A napokban szerencsére ezt nem csinálja ilyen sűrűn, de amikor lehúzom a töltőről akkor rendszeresen csinálja. Soha nem használtam hozzá más töltőt csak a gyári saját töltőjét.
    Utánaolvastam a neten ennek a hibajelenségnek és azt találtam külföldi blogokon, hogy több iPhone tulaj is találkozott ezzel a problémával de igazi megoldást senki nem tudott mondani.
    Volt olyan tanács, hogy próbáljam meg kitisztítani a dokkot mert lehet, hogy a túl sok kosz okozta ezt. Megtettem és valóban rengeteg kosz jött ki belőle de ez nem segített. Ki is fújkáltam… Volt aki írta, hogy bevitte egy hivatalos Apple store-ba amerikában és hardveres hiba miatt cserélték a telóját. De volt akinek csak azt mondták, hogy elszíneződött az iPhone “vízszenzora”. Ennek is utánanéztem, de nem tudtam megállapítani, hogy ez az én telefonomban elszíneződött-e…
    Érdeklődnék, hogy valaki tapasztalt-e hasonlót vagy hallott-e már ilyenről? És ha igen, akkor tud-e valami érdemi megoldást a dologra?
    (T-mobile-hoz nem akarom bevinni, mert ott csak értetlen hülyegyerekek ülnek, akiknek foggalmuk nincsen az iPhoneról. Azt meg nem tudom, hogy egy Apple boltban tudnának-e vele valamit kezdeni..)

  28. mmate: Ezt egy időben nekem is csinálta a készülékem. A megoldást úgy tűnik a dokk megtisztítása jelentette a kosztól. Ha viszont a fém érintkezők eloxidációja miatt van a jelenség (pl. nadrágzsebben a magas páratartalom következtében) akkor talán már nem lesz elég a házi takarítás..

  29. Akos: Az mit jelent, hogy “akkor már nem lesz elég a házi takarítás”? Vigyem be egy Apple boltba (mondván, hogy ott inkább értenek hozzá mint a T-nél…) és kérjem meg őket hogy tisztítsák ki? Szervízbe nem akarom beadni a T-nek mert restore lenne belőle…

  30. Sziasztok!

    Nekem van egy kis gondom a 10.0-ás iTunes-sal. Valamiért nem hajlandó szinkronizálni az outlook-kal a névjegyeket a telómból! Sőt, amikor próbáltam, nem hogy átmásolta, de törölte mindet! Backup visszaállításból sem lett jó, mert egyből nem vettem észre és készített a töröltről is backupot és csak azt tudtam visszatenni! Valakinek valami ötlet, h mitől lehet? A teló 3g, 3.1.3-mal.

    Másik kérdésem, hogy mi számít korrekt árnak (tól-ig), ha be szeretném számoltatni egy 3gs-be? (3g 8gb, angol eredetű, minden tartozékával kontra 3gs 16gb)

    Előre is köszönöm!

  31. Hali
    Kis segítség kellen kaptam egy iPhone 3gs-t vasi új T s. A probléma az hogy az iTunes nem ismeri fel. Ujra lett felépítve a számítógép az összes USB PORT végig lett próbálva kulumbozo iTunes verziokkal de semmi. Viszont az új fényképeket megtalálja és a tpot is működik rajta. Valamint Wifirol ledobal alandoanSegitseget előre is köszönöm . Robi


Add a Comment