fbpx Skip to content

Nem szoktam teszteket írni, főleg nem iPod termékekről. Viszont ez most kikívánkozik belőlem. Az iPod event alatt tulajdonképpen kiröhögtem az új Nano-t. Véleményem szerint teljesen “kiherélték”, se kamera, se gombok, se játék, egyáltalán nincs is Nano-feelingje, ami miatt anno megvették az emberek. Ez addig a percig tartott, ameddig a kezembe nem fogtam a sajátomat.

Félelmetesen szép eszköz! Ránéz az ember, és egy profi, színes, egyedi kütyüt tart a kezébe, ami a tenyere felében elfér. Kevesebb mint 4 másodperc alatt bootol be, 24 órán keresztül képes zenét adni. A Nano egy szép zenelejátszó lett. Nem tud se többet, se kevesebbet. Lényegében a zene körül forog a világ, van vagy 5 ikon, ami csak a zenelejátszással foglalkozik. Ezenkívül fotókat tud megjeleníteni, edzeni is lehet, és radió is van benne. Külön megjegyezném az óra funkciót. Ugyan a keynote-on nem ez volt a legfontosabb funkciója a Nano-nak, de nem elhanyagolható. Az iPod-on beállítható, hogy az óra jöjjön be, miután a kijelzőt bekapcsoljuk. Így akár egy “szép” karóraként is használható a kütyü. Az akkumulátorról annyit, hogy 2 nap alatt 30%-ot esett, és csak az időt néztem rajta.

Az első kézbevétel után a Nano-nak sikerült megváltoztatnia a véleményemet, amit nem hittem volna. Akinek van kedve és megteheti, próbálja ki, cserélje le a régijét, érdemes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

85 Comments

  1. Hello!

    Ilyet lehet majd nálatok a szifonstore-ban kapni? És ha igen mikor?

  2. @mustang: Igen lehet, várjuk az árukészletet, 2db érkezett első körben, de lehet előrendelni emailben.

  3. Ára?

  4. üdv! apple in-ear headset várható a szifonstoreba?

  5. az ára engem is érdekelne

  6. Hát szerintem viszont nagyon gagyi … főleg ennyi pénzért!
    Azt elismerem, hogy szép … de az előző Nano sokkal jobb volt szerintem!
    Ez inkább olyan mint egy kijelzős Shuffle! Új generációs shufflenek jó is lenne … na de Nano-nak!

  7. 2 nap alatt úgy esett 30%ot hogy végig be volt nyomva?

  8. @ecci: Nyilván nem 🙂

  9. @ecci: Mármint ment a háttérben a nano, de a kijelző sötét volt, tehát stand-by módban használtam.

  10. Én egy touch tesztnek örülnék.

  11. @bubó: Volt Touch is raktáron, de mire kibontottam volna eladták előlem, sajnos nem tudtam tesztelni, de érdekelt volna engem is. Jövő héten számíthattok rá!

  12. Sziasztok, Az Iphone 4-hez is a szokványos fülhallgató van, ami a gs-hez volt?
    Nekem mindíg leválik a szürke gumi. Nektek?

  13. Nekem is levált a gumi néhány hete. De a nagyobb probléma, hogy olyan eszméletlenül gagyin szól, hogy elmondani nemtudom. Ennyi pénzért ez a pofátlanság csúcsa. Addig nem is veszek új iPhonet, míg nem kap új fülest.

  14. @Sajt: ok akkor cska füles miatt ne vegyél iphone 4 et … grat:D én is sennheisert használok hozzá! habár annak ellenére h sennheiser most szartbe… de garis… mm50 et aszem

  15. Nem akartam még beújítani jó ideig, mivel a mostani is csak fél éves, de ez egy elvi kérdés. Nézz csak meg egy Keynoteot, hogy ott Steve hogy veri a mellét, aztán kiderülnek a turpisságok pl. Az antenna, vagy az új itouch. Egy prémium kategóriás cég ne nézze már hülyének az embereket.

  16. Adminok ill szerkesztők: mi a véleményetek az invisible shieldről? iphone 4 emre szeretnék venni egyet de még nem tudom… nem csökkenti a kijelző láthatóságát? azaz nem kell e magasabb fényerőn használnom a készüléket? néztem a szifon storet de ska iylen matt meg fényes meg tükör fóliátok vannak. Mik a tapasztalatotok az invisible shielddel kapcsolatban?

  17. @Sajt: Szerinted ha mellétolnának még egy értelmes fülest mennyit dobna az árán? Tekintve, hogy a jelenlegi füles kb 1500-2000Ft. Én még nem láttam olyan minőségi mp3 lejátszót – vagy nevezzük egyszerűen hordozható zenekütyünek – ami mellé értelmes fülest tettek volna. És ennek az oka, hogy az amúgy is drága kütyüt még drágábbá tenné. Én egyébként ki sem bontom a gyári fülest, majd most fogom, hogy a régi sennheiser cx250-em füleit rámókoljam a gyári helyére 😀 Egyébként egy sennheiser cx400-II precision-nel használom.

    Admin, kicsit bővebben tudnál írni róla, kicsit több képpel, mert így inkább nevezném második benyomásnak, vagy mondjuk: első találkozásom az új nano-val. Sajnos nem tudni meg ebből semmit a használatáról, meg magáról az egész kütyüről, így meg nehéz elképzelni, hogy milyen is az egész. Ha tervben van egy komplexebb cikk, akkor nem szóltam. Csak engem például nagyon érdekel, mert sokkal jobban bejön mint a régi nano, azt nem szerettem/szeretem a gombja miatt, mert sosem tudtam megszokni, pedig most is van egy 4. generációs nanóm.

  18. Én tuti váltok mert nem szeretem a click wheel vagy hogy hívjákot :D.
    Ha lesz 8GB-os ezüst akkor tőletek veszem! 🙂
    Nekem most egy 3. generációs Nanom van, de azt is csak zenehallgatásra használom. Mást szerintem nem is kell tudnia.

  19. @Crazy: Én nekem a 3G -men, és a 3GS emen is volt/van. Tökéletesen védi, nem kell magasabb fényerő meg semmi. De azt azért cáfolnám hogy karcolhatatlan, a készülék karcolhatatlan ha rajta van az invisible shield, de a fólia az igen is karcolható. Én csavarhúzóval próbáltam anno a 3G m hátát megkarcolni (de olyan erővel hogy a fát felsértette rendesen), a fóliában megmaradta karc (kis bemélyedés) de miután levált, vissza küldtem csere garanciával, telefon háta nem volt karcos. Nyugodtan vegyél szerintem, megéri az árát! Leválás/karcolása előfordulhat sajnos a fóliának attól függ milyen darabot kapsz, én már kaptam full selejteset is ami olyan volt hogy beraktam a zsebembe és a kijelzőről fel is jött.. De kicserélik ingyen itt a karcvedelem . hu -n (csak idő kérdése:D )

  20. @RepaBali: 3G Nanod ha jó állapotban van, nem adod el ? Ha esetleg eladod, emailt írj vevő lennék rá. 3G Nano tetszik a legjobban 🙂

  21. Ez a nano szép szerintem. Ha még a discman-es korszakomba tartanék, tuti ilyet vennék helyette.. 😀

    @Crazy: nekem is az van, 3 hónapja vettem kb.. Szépen szól sztem.

  22. @gabor94: szia! nekem van egy in ear fülesem. vaterán vettem 🙂 szerintem ilyen helyen érdemesebb keresgélni, mert nagyon sok érte az a 26.000ft. én 14-ért vettem, és szerintem nagyon megérte, mert mindent ver. régebben volt itt egy jó kis vendég-blogger cikk az in ear-ről.

  23. nekem szerintem az első generációs ipod nanom van még 😀
    (a króm hátuljú)

  24. Ez így nem teszt. Szó szerint semmi nem derült ki ebből a pár sorból, amit eddig ne tudtunk volna.

  25. @gerike73: Kösz a tippet, de én inkább eredeti helyen szeretném megvásárolni, ahol garanciát is kapok rá. 😛

    Amúgy ha megtörik a vezeték vagy leválik a gumi az iphonehoz kapott headsetről akkor a T-mobile kicserélni ha még van garanciád, én 2X is kicseréltettem, az utolsó cserénél meg nem sima 3g headsetet kaptam hanem 3G S-hez valót ingyen. 😀

  26. @orrspray: dehogynem, hogy van még 2 darab amit gyorsan el akar adni 🙂

  27. tud nekem valaki segíteni a 2G re feltelepíteni openibootot? vagy a ps3 hack lenne a végcélom.. valaki?

  28. @gabor94:

    Szia! Ha érdekel a legújabb in-ear füles, akkor írj! Tudk szerezni, az árat megbeszéljük:)

  29. @Daniel: engem érdekel bátyja… ha ugyanarról beszélünk… hova irjak?

  30. @Limz: köszi! sztem megfogadom a tanácsodat es akkor invisible shield + bumper 🙂 de melyiket valasszam? mert van Apple iPhone 4 Maximum védelem meg Apple iPhone 4 Teljes védelem (könnyű felrakás)

    mind2 ben van elo hatlap meg antenna folia? mert ha ramegyek akkor ugyna az a szoveg jön be!

  31. @Limz: Kiváló állapot, tokban tárolt 4gigás. Ha kell dobj egy e-mail címet! 🙂

  32. pod2g tweet :

    “For poeple asking for a release date, here is my guess (AES crypted) : cc2501c288c6979fbe631cc203eed6a84c889296ac9f0e9b1c1f49018d816e0f :-)”

    ..vagyis leirta az o szerintei kiadasi datumot, csak AES 256bit kodolasban! 😀
    megfejtettem, csak nektek 😀 :
    October 4 2010

    halal komoly a dolog 🙂

  33. @bukko:4.1 JB-rol van szo termeszetesen 🙂

  34. lol!

  35. Jo ez a “teszt”, de azon kivul, hogy szurke a cucc, sok mindent nem tudtunk meg 🙂

  36. viszont a greenposion kész a megjelenésre:D!!

  37. @gabor94: nekem is van rá még több mint fél év világgaranciám, mert az istyle-ban vették ajándékba valakinek, csak rosszul sikerült, és úgy került hozzám még bontatlanul(!). am ha tényleg apr-nél akarod megvenni, akkor az xms-ben kapod meg – emlékeim szerint – a legolcsóbban.

  38. @gabor94: amugy a 3gs fülese nem sokkal előnyösebb, mint a sima 3g, mert a volume gombokat nem tudod vele használni. (az in-ear-t sokáig használtam 3g-hez a 4-es előtt.)

  39. @bukko: Hogyan fejtetted vissza?

  40. @Daniel:
    engem is érdekelne…
    tamas_kurucz kukac forrómíl

  41. @Limz: vagy írj te repabali kukac citromail hu árat meg a többit megbeszéljük 🙂

  42. Gyerekek, gyerekek itt senki nem játszott annak idején a wargame nevezetű hackelgetős játékkal?:D pedig kurva jó volt;)

  43. Szasztok!

    ÉRDEKES DE BOSSZANTÓ PROBLÉMA HA TUDTOK SEGÍTSETEK!
    Érdekes és bosszantó probim van a zsírúj iPhone 4-esemmel!
    A prob a következő:
    Mikor telefonálok vagy hívást fogadok felveszem a telót és a fülemhez emelem…
    Norm esetben ilyenkor ugye érzékeli egy szenzor hogy a fülemhez emeltem és kikapcsolja a kijelzőt….
    Az én ketyerém pedig miután kikapcsolta a kijelzőt kb 1mp múlva visszakapcsolja és ugye az arcommal ilyenkor mindig hozzáérek a kijelzőhöz és általában az “hivás vége” részen ezért bontom ahívást….vagy bemegyek mindenféle hívás menübe….
    Ti tapasztaltatok már efféle hibát?
    Mi lehet rá a megoldás….?
    Már próbáltam restorlni is de az itunes…letölti az ios szoftvert….és utána leáll a restore…vmiféle timed out hibával….
    Gyári 4.0.2.-vel jött ki, de én nem jb-zek…próbáltam rátenni a 4.1-et….
    de mindig leáll….nem teszi fel
    Valahonnét szedtem le 4.1 IPSW-t…és Shift+restore gombbal tudtam csak rátenni….
    EGYEDÜLÁLLÓ A HIBAJELENSÉGEM? VAGY MÁS IS TAPASZTALT ILYENEKET?
    Kérlek segítsetek….

    Köszi

    force

  44. Szép, szép, de 45e sztem rohadt sok! :S
    A karóra funkció, meg szerintem ilyen időben veszélyes, nem? Gondolom nem vízálló a kicsike… egy kézmosás és puff neki.

  45. @force: Ha fent van a 4.1, akkor elvileg ez a hiba már nincs jelen. Egyébként itunesszal tedd fel a gyárit, vagy ha shift+restoreral akarod, akkor innen szedd le: theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=Firmware

    A timeout, meg a netkapcsolatodra utal, minden rendben van vele? A host fileod szerkesztve van?

  46. @Underdoggie: Szerintem alap, hogy 1-1 értékesebb órával a karon nem mosunk kezet 🙂 Ennek ellenére osztom a véleményed 45kért eléggé húzós. Majd jövőre íbéjről rendelek egyet 20kért vagy olcsóbban 😀

  47. @hepike:
    Az mit jelent hogy a host file szerkesztve van?
    Írd meg lszi…

    köszi

  48. @bukko: neked mivel sikerült visszafejteni? csak 128asat találtam …

  49. @force: Tudod, sauriknak van az egyéni szervere, és ha downgradeolni szeretnél(a régebbi iphone szoftver feltenni), akkor kell neked az shsh file. Továbbá a hosts file-t át kell szerkesztened, hogy ne az apple szervereivel kommunikáljon az itunes, hanem a saurikéval. Ha ezek nem derengenek, akkor neked valószínűleg nincs módosítva a hosts fileod. Egyébként ez a windows könyvtárban van.

  50. @Norrbi: Szia! Ha érdekel in ear füles: daniel.jakab kukac DZSÍMÉL

  51. @hepike:

    De én nem downgradeolni szeretném….
    Teljesen legális minden…
    Nem tudom simán feltenni restoreval a 4.1-et…
    Internetconnection timeout..

    Most feltettem shift+restore val azt az IPSW-t amit onnét szedtem ahonnét mondtad…
    Most is ugyanazt csinálja….
    Hááát nemtudom….most 4.1 van rajta…de csinálja ezt a kijelző visszakapcsolást…

    Azért köszi a segítséget….
    remélem lesz rá vmi megoldás…

  52. Nekem nem igazán jött le ebből a “teszt”-ből, hogy miért is érdemes megvenni?
    Azért, mert: “A Nano egy szép zenelejátszó lett.” ?? :-O

  53. Hali lenne egy olyan kérdésem hogy most vettema T-pontba párnapja egy iPhone 4et és a Kapacitásához az iTunes és a telon si 13,98GB van irva ?! ez normális ?! mert hogy én 16Gb ost “vettem” szerintetek visza viszem kicserélik egy kajra 16Gb osra mert ez igy azért nem fain …

  54. Köszi a beszámolót de kicsit reklám jellegü.

  55. sötét vagy mint az éjszaka, minek neked iphone?

  56. “Nem szoktam teszteket írni”
    és ez most sem sikerült 😀

  57. @Crazy:
    Csak a maximum védelembe van antenna védelem, szerintem azt rendeld, nekem is az van. Nem változtat semmit a képminőségen, csak maga a fólia a fényben kicsit “narancsbőrös” illetve ami még fura, hogy kicsit tapadósabb mint az üveg, ami abból a szempotból jó, hogy nehezebben csúszik ki a kezedből, de ezáltal te is nehezebben csúsztattatod a kijelzőn az ujjadat. Viszont az pozitívum, hogy egyszer veszed meg és többet nem kell fóliára költened, mert bármi bajod van, kicserélik. Ha meg nem tetszik 30 napon belűl visszafizetik az árát!

  58. @force:
    Ezt a problémát én is tapasztaltam, egy másfél hónapja vettem a telót, 4.0.1 van rajta J.B.
    Ha jól olvastam akkor a 4.1 az orvosolja a problémát? Ha megtudtál valamit kérlek írd meg. Köszi.

  59. Látom, nagyon is valósak a korábban olvasott Iphone 4 problémák. Mindenkinek csak baja van vele. Szépen rámelegítették a népre a szart! Marad a gs, még jó hogy nem kapkodtam el 🙂

  60. OFF
    Egy vicces blog bejegyzés ami az apple-t szídja.
    “Ugyanis egy dolgot ma már statisztikailag úgymond kijelenthetek: azok az ismerősök, akik iPhone-t vettek, a bizonytalan telefonáló státuszába kerültek. Mert amikor beszélünk, vagy

    lemerül a telefonjuk épp, mikor beszélünk
    elmegy a térerő
    megszakad a hívás
    töredezett robothangon beszélnek
    halkan hallani őket
    istentelen digit zajokkal válnak űrharcossá
    hívás után a bontáskor fagy le a készülékük
    ha nem telefonálunk, csak sms-t váltunk, akkor olvashatatlan bigyókkal írnak”

    Teljes link: h t t p : / / zen-taxi.blog.hu/2010/09/25/miert_nem_veszek_iphone_t_1

  61. Én egyik problémával se találkoztam. Pénteken vettem az iphone 4-esem. azóta tesztelem tapizom de eddig kiválóan működik. Teljes mértékben elégedett vagyok.

  62. @Cyrmos: Végre egy pozitív visszajelzés! Mennyit beszéltél raja? Térerő stabil? Köszi.

  63. A beszédhang minőség nálatok milyen? Nálam sokkal rosszabb, mint a 3G-n. Ma megyek összehasonlítom egy másik iPhone4-gyel és ha az jó akkor viszem vissza. A régi 3G-met is kétszer cseréltettem mire kaptam egy hibátlant.

  64. nálam nem stabil a térerő, esik amikor megfogom az oldalát
    DE
    még így is erősebb mint a 3G (egymás mellett nézve)
    amíg nem dobja el a hálózatot addig nem érdekel különösebben

  65. SHAttered iPod touch 4G video
    h t t p://goo.gl/uGgS

  66. @fingilingi: awesome!!!!

  67. @Gery: Megpróbáltam, de nem sikerült leírnom úgy hogy érthető legyen számodra! Bocsi! Olvass utána! Nézd meg otthon a gépedben hogy mekkora a vinyód! Utána nézd meg hogy particionálás és formázás után mekkora az elérhető terület! Nem 1024 a váltószám ezeknél az adattárolóknál és onnan ered ez a dolog.

  68. Elnézést, de rákerestem itt a fórumon, hogy van e ilyen cikk, de nem találtam! Szeretném megtudni, hogy ha VPN kapcsolattal kapcsolódok a munkahelyi (WinServer2008) hálózatra, akkor hogyan tudnám a Fájljaimat elérni, mondjuk DOC fájlokat megtekinteni, vagy PDF-et, mert azt a Safari böngésző is tudja az iPhone-on!
    Tehát iPhone 3G – VPN – Munkahelyei PDF, ezt lehet valahogy? (ebben a témában eddig nem volt barátom a google 🙁 )

  69. OFF, de légyszi segítsetek!

    iPhone 3G: sn0wbreeze 4.1 itunes-os restore-nál áll a preparing iphone to restore ponton. A szifon már jailbreakelve volt 3.1.3-on. De nincs befagyva az itunes, ami amugy a legfrissebb. Közben dobott egy 1604-es hibát… a telefon meg csak a kábelt meg az itunes-t irja ki…gondolom DFU-ban van…
    köszi

  70. @Qzero: Nekem 1 hónapja van meg, relatíve sokat telefonálok, kb napi 2-3 órát + e-mail, LogMein sokat és csak jót tudok mondani a telóról. Semmilyen tokban nincs, nem karcolódik, pedig nem vigyázok rá (nekem munkaeszköz, nem pedig kenyér helyett van) és meglepően jól bírja, nem dobja a térerőt sem. 3GS-em nagyon brutál állapotban van, de nem érdekes, majd veszek rá elő -és hátlapot és megy feleségemnek.

  71. @Tigabor: Köszönöm!

  72. @Zuzzer:
    Szia köszi de ez nem segit mivel már eza 3. iPhonem és a többinél nem volt gáz csak ennél van ez… azértsem értem, már mikor átvettem akkor átnéztem és akkor is ez volt már bele irva a Beállitásokba üdv

  73. @fingilingi:
    A Szifon.com oldalain tiltottak a következők:
    .
    .
    .
    .
    tilos a linkrövidítők használata

  74. RepaBali delutan kontakt 🙂

  75. h tt p://www .yo utube.c om/watch?v=YC75q2Sr298

    Ez mekkora FAKE:D

  76. @Gery: A hiba abból fakad, hogy a marketingesek szerint a 16GB = 16000000000B, szerintük a váltószám 1000, pedig az informatikában 1024. Szóval, osztogassunk visszafelé:
    16000000000 / 1024 = 15625000KB
    15625000 / 1024 = 15258,7890625MB
    15258,7890625 / 1024 = 14,90116119384766GB
    Ezzel még mindig hiányzik durván 1GB, amit a rendszer foglal le magának, hogy tudjon futni. Ezt a részt nevezzük root partíciónak és / a jele(nagyon sarkítva kb mint a windows alatt a c:\)
    A végeredmény = 13,9GB, tehát meg van minden, semmi sem hiányzik és nem is fogják cserélni, ha visszaviszed.

    Remélem így már árthető, miért nincs 16GB egyik 16GB-s kütyün se.

  77. @hepike:
    jujuj
    most mi lesz?

  78. iPhone 4-et próbálta már valaki a TomTom autós tartójába? Ha igen, mik a tapasztalatok?

  79. @hepike:
    Kösz kösz:)

  80. @Limzz: Oké!

  81. @force:

    Valószínű a fejformád nem passzol a iphone-hoz… 🙂

    Én a kihangosító “gombot” szoktam arccal nyomogatni, így hívás közben egyszer csak elkezd ordítani a telefon, kilométerekre hallják kivel mit beszélek, elég gáz. Nem tudom az arcplasztikán kívül van-e rá megoldás…


Add a Comment