fbpx Skip to content

Mivel a mai nap folyamán kaptam egy Samsung Galaxy S-t tesztelni, gondoltam körbenézek mégis mit írnak róla. Ekkor botlottam bele ebbe a videóba, amit nem tudok post nélkül hagyni. Első 3 perc iPad-másolás teljes mértékben, a 4. perctől kezd érdekessé válni a dolog. A videó végére egy pozitív értékelést kapott nálam a Tab, de…

Nézzétek meg a videót, végig:

… gagyi. Műanyag a hátulja, rondák az ikonok, nem szép. Hiányzik a minőség belőle. Az már egy harmadik dolog, hogy a videó alatt kb 70% iPad-copy. Ettől függetlenül a készülék olcsó, mármint az iPad-hez képest, és azért a pénzért ad is valamit. Mi a véleményetek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

191 Comments

  1. Hát szerintem ezt úgy csinálhatták, hogy egy ipadet kibeleztek fogták berakták ebbe és kicsit alakítottak rajta és készen is van.

  2. lehet vele telefonálni is?????? durva
    amúgy jó szerintem, de az ipad szebb:)

  3. jééézus mária -.- mekkora copy ez. még az extra feature-öket nézve is szar és nem éri meg…

  4. A szoftverellátottsága nem említhető egy lapon az iPaddel, meg fele akkora a kijelző. Az androidos market egy szemétdomb; a különböző felbontásra készült cuccok nem kompatibilisek egymással.
    És tényleg olcsóbb? Mert eddig úgy volt, hogy drágább.

  5. Mi a velemenyem? Az, hogy ez egy nagyon nagy kalap sz*r. 🙂

  6. Ha az iPad nem létezne, vennék ilyet…de szerencsére létezik és nem kell beérni egy ekkora halom trágyával! 🙂

  7. Off
    Sziasztok. Én azt szeretném kérdezni hogy mennyiért lehet eladni egy iPhone 3Gs 32gb 1éves?

  8. Tipikus… kijön valami ami jó és szép és mindenre jó tényleg (pl iPhone, iPad, iPod) Erre jönnek ezek a kopik, amik ugyancsak jók lennének mindnenre, csak közbe semmire se jók 😀 Ez ezeknek a hátrányuk 🙂 tud mindent, de mégse olyan, és ezért a mégse miatt veszik meg az emberek a drágább iPad, iPhone, iPod-ot 🙂

  9. Az iPad egy tablet, a Galaxy Tab meg egy túlméretezett smartphone.
    Csak ennyi a különbség. Az Android nem alkalmas a tablet funkciók betöltésére jelenleg, ez nem másnak, mint a gyártójának a véleménye. Innentől felejthető az egész.

  10. Mindjart jon a jailbreak ipadre 😀 imminent geohot szerint 😀

  11. sztem nem rossz….:)

  12. Szerintem a Samsung bekopogott az Applehoz:
    – Sziasztok bejöhetünk?
    – Még nem kell takarítani, munkaidő van!
    – Ööö… Félreértetek. A Samsungtól vagyunk.
    – Samsung? Nem rendeltünk TV-t.
    – Neeeem. Nem ezért vagyunk itt.
    – Hanem?
    – Láttuk, mekkora a sikere az iPadnek. Csinálnátok egyet nekünk? Mert mi megpróbáltuk, de nem ment. Igaz így is piacra dobtuk Galaxy S néven. Kicsi is, copy is, szar is, de a miénk.
    – Hát nem gond, csinálunk Nektek egyet. De nem baj, ha sz@r lesz?
    – Áh, dehogy. A mi vásárlóink már megszokták tőlünk. Csak légyszi legyen benne telefonálási lehetőség, mert az eddigi telefonjaink is szarok.
    – OK. Most van 11… Gyertek vissza mondjuk 12-re. Addigra meglesz Nektek. Na cső.

    És lőn a Samsungnak Galaxy (iPad)Tab-ja

  13. Lehet hogy ezért eretneknek leszek kikiáltva, de nekem sokkal jobban tetszik mint egy iPad és úgy látom többet is tud. Ha még olcsóbb is, akkor komoly vetélytárs lehet. Inkább vennék ilyet mint iPadet. Persze az is nagyon jó dolog…

  14. engem sokkal jobban meggyőz. főleg a Samsung Galaxy után, de mégis iPadet vennék mert ugye azon iOS van és azért az Appstore mégis csak minden téren üti veri az android marketet szal iPad (ettől még ugyan úgy egy lehúzás az iPad)

  15. Hat ne haragudj kedved elottem szolo de te HULYE V B+? lattal mar apple termeket 10meternel kozelebbrol? Az h neked jobban tetszik az a te bajod de hogy vetelytars lehet? Na ne rohogtess…

  16. Bocs az lemaradt h @totalse

  17. Srácok tudja valaki az iPhone kijelzöt ki gyártja???

  18. nah majd persze így rohangálok a zsebemben egy ekkora téglával ,mint ahogyan a csávó a reklámban. 3g is nagyon nagy , mindig lehúzza a gatyámat 😀

  19. @LuLu: Te se haragudj, de nem vagyok hülye, nagyon is láttam már Apple termékeket, én is tulaja vagyok 2 Apple cuccnak is. Az iPadet is kipróbáltam, nagyon szép is, nagyon jó is, de szerintem nem tud eleget. Természetesen nem szeretném lehúzni, mert nekem is nagyon tetszik, de ez nem jelenti hogy csak az Apple termékei lehetnek jók. Ezért nem kellene szerintem más gyártókat, például a Samsungot lehúzni, különösen ügy hogy ki sem próbáltad ezt a terméket! A videón nekem nagyon meggyőző, és nem hiszem hogy az iPad annyira messze lenne tőle… Ez a véleményem…

  20. Nagyon komoly cucc ti elfogult almazabáló barmok! 🙂 Igencsak figyelemre méltó! Kezd alakulni a kis Droidka…

  21. de ezen leheet nyomatni girnyó fless játékokat ingyen =)

  22. de ezen leheet nyomatni girnyó fless játékokat ingyen =)

  23. Van Macbookom, és 3GS-em, szóval nem lehet mondani, hogy nem szeretem az apple-t, de a szoftverellátottságától eltekintve nekem ez jobban tetszik, mint az Ipad.
    Ja és a 3Gs-emnek is műanyag a hátulja, sőt a korábbi Macbookomnak minden porcikája az volt és repedt is.

  24. hát volt pofájuk lemásolni 😀

  25. A problémát nekem csak az android jelenti, ezért is pártoltam vissza az apple mobileszkozokhoz.

  26. Sztem a galaxi tab jó,csak igénytelen,ötlettelen. Tulajdonképpen csak egy bazi nagy telefon.

  27. Jól láttam, hogy gépelésnél nem emelte fel az ujját a kolléga? Azt kipróbálnám milyen úgy gépelni, szerintem pontosabb és lehet hogy gyorsabb is. De az teljesen egyértelmű hogy ez egy gyenge ipad hasonmás

  28. Elvakult majmok, nincs ennek semmi baja. Egy kérdés van csupán a megfelelő felbontású programok.

  29. Nem lesz olcsóbb a 10″-os mint az iPad viszont az már Android 3.0-val jön. Én nem vagyok Apple párti de inkább iPad-et vennék , isnerem és használom mind a két rendszert de az iOS- ben a felhasználói élmény még mindig jobb,de ez csak az én saját véleményem.

  30. Szerintem itt egy kicsit túl fanatikus apple rajongók vannak zömmel. Én pl. iphone 3g tulajdonos vagyok, de egyre inkább meggyőz az android által kapott szabadság és HTC desire telefon sebessége… Egyedül a design az, ami az apple mellett kitart, ha egyáltalán kitart még egy darabig… Mert tagadhatatlan, hogy szépek, elegánsak, terndik az Apple termékek. De sajnos elég zárt világ… (nincs java, nincs flash, nincs másik igazi böngésző, stb, stb… korlátozás korlátozás hátán…) Szerintem a Samsung Galaxy S-t sem szabad elítélni csípőből csak azért, mert az ipad szebb… a nyomorult multitasking-ra is mennyit kell várni, androidban meg kezdetektől van… ha használni akarod ezeket a termékeket, és nem csak menőzni vele, akkor bizony komoly vetélytársa az android az iOS-nek…

  31. Meg majdnem bele szerettem ebbe a szarba, De tenyleg. 😀
    Viszont meg jo, mivel ebben is azokat mutatjak be mint egy Ipad Reklamba.
    rakd ezt a szutykot magad elle, es egy Ipadot, Nezz ra a kettore egyszerre, Meglatod mekkora egy ossze kapart igenytelen szar az Androiddal egyutt.

    Azert jobb mert bemutattak olyan alkalmazast amit Ipad nem tudd..
    Lofasz, letoltom 10 fele keppen az APPSTORE bol…
    Masik hol vannak a Szoveg szerkeszto, Keynote cuccok..??
    Nekem nincs tabletem mert nem latom ertelmet, viszont a vak is latja a kulombseget, a hivas jo dolog viszont ha azt nezzuk mar egy FaceTime kopy szeruseg..
    Megtehetnem hogy, vegyek Ipadot, de nem teszem mivel nem latom ertelmet 15ich MBP mellet es egy 27es Imac + Iphone4 mellet. Netezni? otthon tudok Iphone elkiser minden utamra. Ki ulok a teraszra Kavezni cigi, na meg 1 sor? Viszem a MacBook Prom.

  32. Na ne röhögtessetek már , ebből a 3. generációs se fogja lekőrözni az 1-gen iPad-et.

  33. @Destrin: “Megtehetnem hogy, vegyek Ipadot,” hat egy padot a kertbe, na azt biztos 😀 suttyo vagy, de nagyon 😀

  34. Csak nekem tűnt fel, hogy itt-ott akad az animációk közt?

  35. Nem tudom miert fikazza mindenki ezt a cuccot… Szerintem latszik, hogy jol osszerakott masina, es tobbet is tud mint az iPad… megint ez a vallasi szekta baromsag jon elo mindenkibol. Mas a formaja mint az iPadnak, sztem csunyabb, de funkcionalitasban kisse sokkal tobbet nyujt mint az ipad… az ipad kb egy tulmeretezett ipod touch… ezmeg egy tulmeretezett smartphone. megis olcsobb. Ergo ha valasztani kene, ezt vennem meg. tobbet tud, es olcsobb. ennyi.

  36. Hát elolvastam az összes hozzászólást és kezdem sajnálni, hogy van egy iPhone 3G-m és valamelyest én is ehhez az “Közösséghez” tartozok én is. Hihetetlen ami itt megy, csak azért leszóltok valamit, mert nincs rajta egy alma logó 😀
    Ez a fikázás, meg ezek a szánalmas megjegyzések. Miért van az, hogy önelégült seggfej lesz mindenki aki vesz pár almás cuccot?? Bakker, lehet hogy én is az lettem? 🙂 … azért voltak páran akik azt tudták mondani, hogy igen ez is jó cucc, de a nagy többség csak ócsárolni tudta … hihetetlenek vagytok, na az ilyenek miatt legszívesebben lekaparnám a telefonomról az alma logót, kész vicc.

  37. Nekem is bejon,sot az Android is eleg pofas kezd lenni.

  38. Csak egy rövid történet. 3Gs-em volt most már több mint egy éve. Úgy hozta a sors, hogy kellett egy vállalkozást csinálnom, ez lett a céges telefonom, viszont kellett egy magáncélú is. Jól körülnéztem a piacon és vettem egy galaxy S-t, mert az tűnt a legjobb választásnak. Ez egy hónapja volt, de már a kicsomagolásnál egy nagy csalódás volt az egész. A minősége meg sem közelíti egyik Apple termékét sem, amoled kijelző, a szabadban nem lehet látni, a döcögős software ami rajt volt (sőt még a legújabb frissített is) k**va döcögős volt. Hála Istennek ma tudtam venni egy iPhone 4- est, a galaxy pedig rá fél órára bekerült bizományi értékesítésre az egyik telefonos barátomhoz…. Nézzen mindenki jó mélyen magába és utána mondjon véleményt a másikról. Az pedig, hogy ezen az oldalon ilyen Apple fanatikusok vannak, még szép, hisz ez egy ilyen oldal és egy jól összeszokott, folyamatosan bővülő (nem véletlenül) társaság.

  39. Nekemmeg itt van a kezemben a 3g iphoneom meg a htc desire telom, meg egy iphone4 ami a cimborame. iphone 4 semmitse tud meg mindig. (butafon) szep vilagos a kijelzoje, de nappal ugyanugy nem latszott mint az amoled. osszeszereles minosege = iphone 4 mar 3 helyen szet van torve egyetlen leejtestol. htc desire 2 karcolas 2 honap alatt. a szoftver ugyan olyan gyors, de az android tobbet tud. kamera htcben szarabb.webezes egyertelmuen htcben jobb. a 3g a masik ketto mellett pedig egy szar gyerekcsorgonek tunik. lassu is buta is csunya is. valamint a htc desire-t mindenki fikazza az aksi miatt. most egesz pontosan 35%on van az aksi 3 ora 45 perc aktiv es 7 ora passziv hasznalat utan. iphone 4 = 45%on van 3 ora passziv 2 ora aktiv hasznalat utan. (3g net mind a ketton be van kapcsolva) megemlitek meg annyit, hogy az iphone 4et akarhogyan fogom meg tiszta retek, es ocskany lesz 20 mp alatt akkoris ha masodpercenkent torolgetem es 20 percenkent kezet mosok. htc desire legalabb nem retkelodik ugy ossze. Valljuk be… az alma nagyot alkotott anno. Mostmar lemarad. Lehet a telefonod ugyan olyan gyors mint a tobbi. Lehet a telefonod ugyan olyan szep mint a tobbi. De ha a telefonod ennek ellenere is funkcionalitasban zero, akkor szarabb lesz mint a tobbi. Slusz. Ez az iPad koppintas jobbnak es olcsobbnak tunik mint az eredeti. Nem veletlenul. A telefonok piacan pedig szep lassan megfordul a dolog, es pontosan csak azok a retardalt vallasszeruen Steve Jobbs segget nyalo barmok vesznek majd szifont akik bekamuznak minden szart osszevissza, de kozben meg eletukben nem is lattak mas fajta telefont.

  40. Ja es nekem ne mondja senki, hogy az uj androidok docogosek… 1000mhz proci van benne pont mint az almafele porcelantelefonban. Es egesz pontosan 19 alkalmazas fut rajta nekem most, msn skype, facebook, es stb browser, baromisok widgetet hasznalok (amitol szebb is joval a menu mint szifonon) es igy se szaggat be egy pillanatra sem. a szifon 3g-n ha sbsettingsel nem lovom ki a mailt, es az ipodot, akkor ugy szaggat mint a bexaras. iphone 4-en meg nincs is annyi alkalmazas hogy kiprobald mikor lassul be, mert segghulye telefon. 😀 Szal ezert latszik olyan gyorsnak. Felhaborito az a hangnem amit itt megengednek maguknak manapsag az emberek. Terjetek mar eszhez… idiota vallasosan hivo barmok egy telefonban, mast meg lefikazni ezerrel… egy rakas szar miatt lol… Es akkor most kiadtam minden duhomet. Felbax agyilag hogy szifonom volt, es enis ehez a kozosseghez tartoztam… szanalmas emberek teljes serege vaze…

  41. Amugyis vicc hogy az egesz blog osszes hozzaszolasa 2 dologrol szol… “mikor lesz jailbreak/fuggetlenites? meg, fikazzuk a masik markat mert sose volt a kezunkben de a sajat seggunket nyaljuk fenyesre, mert mindig az a legjobb ami a mi kezunkben van, akkoris ha valojaban baromi rossz termek.” Le kene szokni arrol, hogy birka mod mentek elore. Gondolkodjatok egy kicsit…

  42. @Szilvaadam:

    Bocsi, de az iPhone 4 majdnem full ugyan az, mint a Samsung Wave… Mármint a hardware-t nézve! Akkor ki koppincsol kit ? 😀

  43. Én csak azt nem értem, hogy elvileg ez az oldal az apple cuccairól szól és nekem semmi bajon nincs a samsunggal és az androiddal sem sőt szerintem a verseny csak jót tesz a potenciális vevőknek, DE minek jön ide írogatni olyan ember aki szerint például az iPhone rosszabb mint a Galaxy!!! Szóval úgy gondolom, hogy az ilyen írogasson az android blogokon és ne itt fikázza és húzza azokat akiknek meg az iPhone iPad illetve az apple koncepciói jönnek be! Nem tudom lehet hülyeséget mondtam ez az én véleményem.

  44. @Connor: Samsung kijelző nem ?
    Samsung tévék is jók úgyhogy nem szidni 😀 🙂 amúgy azt nem értem hogy minek kell koppintani a többi gyártónak.. azért mert ha olcsóbb lesz akkor azt fogják venni ? ez elég hülye ötlet. Akkor lennének okosak ha mondjuk beletennének egy windows-t, szerintem ha a 10 colos netbook-ok tökéletesen mennek az 1,6 atom procijukkal akkor egy 7-es tabletet lazán összedobhatnának.. android az jó telefonra, szerintem nem kéne erőltetni ezt az másolgatást. Viccen kívül iPad-en netezni és képeket videókat nézegetni tényleg beszarás jó, de ha egy ekkora méretbe rányomna a Samsung egy windows lite-t vagy valamit akkor én biztos vennék..

  45. Orulok hogy senki nem elfogult az ipad-el kapcsolatban. Tetelesen leirna valaki hogy mi az amit a Galaxy Tab nem tud? Nem olyan a kijelzoje.Aham.Es? Az android nem alkalmas erre? Miert is? Most komolyan emberek. Ne legyetek mar ennyire markabuzik. Szemely szerint a 3GS-emet egy andridos motorolara csereltem,amig nem lesz gubam a 4re,de miota androidot hasznalok,mar nem anyira surgos. Persze tudom kijelzo minosege sehol sincs a 4hez kepest,de nem biztos hogy nekem megeri pl 100rongy felarat.
    Aztan a Galaxy tab. 300gr,az ipad mennyi is? Nem mind1 hogy egy sulyzoval kozlekedek vagy egy kenyelmes 300gr-al. Nekem az android tokeletesen hasznalhato,igaz pont leszarom a jatekokat,nem vagyok mar ovodas,nincs ra idom. Szoval hogy az android markett tragyadomb,meg ilyen igen joltajekozott velemenyezoknek uzenem,hogy vegye ki a fejet a seggebol, es nezze meg az android fejlodesenek a gyorsasagat es beszeljen mar tisztelettel olyan dolgokrol amihez fingja sincsen.
    De mielott mindenki nekem esik hogy androidos buzi vagyok aki idejar fakeelni az applet annak elmondanam,hogy evek ota iMacet hasznalok,olyannyira hogy a winhez hasznalati utasitas kellene es a mostanit kivev,minden szerias iphone megvolt. Es igen tenyleg nagyon rendszer.

  46. Alma ált. design meg minőség terén veri az Androidot, viszont az android nyílt. Azt kell mondjam, kb. ugyanakkora előnyök.

  47. @BoomBaay: Nem az a baj, hogy itt mindenki Apple párti. Igazad van ez a site erről szól Itt konkrétan azzal van a baj, hogy csőlátó barmok vagytok. Tisztelet a kivételnek! Nekem is 2 macbook-om van itthon, egy minim, iPhone-om… De ami jó az jó! El kell ismerni. Annak idején volt Google G1-em. Jó volt de kiforratlan. A piacnak ezen szegmense akkor életképes ha tud érdekes, értelmes, igényes tartalmat biztosítani. Ezt jelenleg az apple tudja. Hiába van droidra is marketplace, tele cuccal, egyelőre gagyi. De látják a fényt az alagút fégén és jönnek gőzerővel felfelé. Én látom benne a potenciált ill. látom mit fejlődött 1.6 óta. Semmi haszna az iPadnek. Nagycsoportos iPod tényleg. Ez már kezd egy kicsit Tablet lenni. Én várom a tesztelés végeredményét. Hiába a jól összevágott video, a puding próbája az evés!

  48. Hmm nem rossz de hétköznapi használatban mit fog nyújtani

  49. @Tian: A legnagyobb baromság amit irsz a világon. Miért másolják? Mert bevált, jó design, eladható, kézreálló. Ezt már valaki megcsinálta, ezen lehet spórolni. Az android most trendi, új és potenciális. Ez szintén eladja a készüléket, bárhogy néz is ki. Windows? Na ha erre felkerülne egy win le is húzhatnák a rolót. Te lennél az egyetlen aki megveszi!

  50. Bocs hogy ennyit írok (már a 3. Postom) de kiváncsi vagyok hogy akik ennyire fikázták ezt a szép kis galaxy tabot, mit szólnának ha rajta lenne egy apple logo… Itt valószínűleg nem azt írnátok hogy mennyire rossz hanem hogy ki mikor veszi meg. Nem mondom hogy iphone szar, mert elég jó, de a samsung termékei is vannak olyan jók, lehet hogy még néhány jobb is. Szóval nem kell lehúzni egyáltalán. Nem az apple a világ ura…

  51. Ez az oldal nem arról szol h itt minden csak második lehet az alma utan?

  52. @Delludus:

    “iphone 4 semmitse tud meg mindig.”

    Meséld el, hogy az Androidos kütyüd mivel tud többet.
    Lehet tologatni a widgeteket? Na és kinőttem már az oviból.
    Van fasza memóriapazarló multitasking? Köszi, nem azzal akarom tölteni az időmet, hogy taszkmanagerrekkel vacakoljak, hogy ne lagoljon a rendszer és az alkalmazások.
    Nekem fontosabb a stabil, használható rendszer és a rengeteg MINŐSÉGI alkalmazás, amiből válogathatok, sajna erre egyik Androidos eszköz sem alkalmas (mondom úgy, hogy használtam már Desire-t és most adtam el egy Galaxy S-t is).

    ” iphone 4 mar 3 helyen szet van torve egyetlen leejtestol. htc desire 2 karcolas 2 honap alatt.”

    Az első generációs iPhone-omon 2 év alatt sem lett egyetlen karcolás sem és a 3GS-en sem 1 teljes év alatt. Ha valaki dobálja a készülékét az a saját problémája.

    “a szoftver ugyan olyan gyors, de az android tobbet tud.”

    Inkább lényegesen kevesebbet, van akit a widgetek gyűjtögetése nem köt le 😀

    “a htc desire-t mindenki fikazza az aksi miatt.”

    Okkal, nálam reggel 9-től délután 6-ig szinte minden nap csontra lemerült a Desire, ugyanolyan használattal az iPhone 75-80%-ig merül.
    No komment.

    “az iphone 4et akarhogyan fogom meg tiszta retek, es ocskany lesz 20 mp alatt”

    Ez a te problémád, az enyém nem. Igaz nem kőművesmunkát végzek és nem tiszta malter a kezem mindig 😀

    “De ha a telefonod ennek ellenere is funkcionalitasban zero, akkor szarabb lesz mint a tobbi.”

    Így igaz, ezért is adtam el már kétszer Androidos készüléket, mert funkcionalitásban nulla volt az iPhone-hoz képest.
    Amíg nincenek rá minőségi alkalmazások, addig csak játékszer, de sajna még annak is lassú és instabil.

    “Ez az iPad koppintas jobbnak es olcsobbnak tunik mint az eredeti. Nem veletlenul.”

    Jaja, szép feature listája van, kár, hogy a használati értéke nagyjából nulla.
    Telefonnak nagy, tabletnek kicsi, a rendszere nem alkalmas tablet használatra és ilyen jellegű alkalmazások nem is léteznek még Androidra, sőt maga a Google is elitéli az ilyen célra való felhasználását (sőt, azoknál a “tableteknél” ahol nincs GSM modul az eszközben szankcionálják is azzal, hogy nem teszik elérhetővé a Market használatát).

    “A telefonok piacan pedig szep lassan megfordul a dolog”

    Jaja, az Android 2 év után kezdi utolérni az iOS-t. Úgy, hogy tucatnyi gyártó több tucat készülékének eladási mutatója elérte az Apple 1-2 modelljének eladásait. Ez eléggé szánalmas, főleg, hogy ez csak azért történt, mert a filléres vackok piacán népszerű lett az Android az ingyenessége miatt. A minőségibb eszközök piacán az Android messze az Apple mögött kullog (Galaxy S-ből 1 hónap alatt eladtak 1 milliót, iPhone 4-ből 3 nap alatt 1,7 millió fogyott).

    “es pontosan csak azok a retardalt vallasszeruen Steve Jobbs segget nyalo barmok vesznek majd szifont akik bekamuznak minden szart osszevissza, de kozben meg eletukben nem is lattak mas fajta telefont.”

    Legalább tucatnyi embert ismerek, akik bedőltek a hozzád hasonló okostojások szövegének és Androidra váltottak, aztán rövid idő alatt adták is el, mert nagyobb a füstje, mint a lángja. Megbízhatatlan és kiforratlan platform, annak jó, aki abban leli az örömét, hogy naphosszat a mobilját barkácsolja, bár ezen a téren is jobban jár az ember egy jailbreaklet iPhone-al.

  53. Nem. Ez az oldal nem egy kegyhely. Ez egy blog ahol elvileg okos emberek beszelgetnek es nyilvanitanak velemenyt, de en szinte csak buta ovodas reklamnyelo balfekeket latok.(tisztelet a kivetelnek)

  54. @Delludus:

    “Ja es nekem ne mondja senki, hogy az uj androidok docogosek…”

    Nem kell mondani, akinek van szeme az látja 😀
    A cikkben szereplő videón is.

    “Es egesz pontosan 19 alkalmazas fut rajta nekem most”

    iPhone 4-en nekem 58 volt eddig a legtöbb és semmi nem látszott belől, nem akadozott, nem lagolt, ami Androidon már 2-3 után előjöhet, tekintve, hogy eléggé gány a memóriakezelése és hogy minden cucc egy virtuális gépen keresztül fut.

    “msn skype, facebook, es stb browser”

    Erre térjünk majd akkor vissza, ha lesz Androidra Skype kliens, mert per pillanat nincs (hacsak nem Verizon user vagy és fizetsz érte havidíjat) 😀

    “baromisok widgetet hasznalok (amitol szebb is joval a menu mint szifonon)”

    És aminek a világon semmi értelme. Mire odalapozok arra az oldalra ahol Friends widget van, már el is indítom iPhone-on az alkalmazást.

    Egy jó barátom nézegette anno a Desire-m és az időjárás widgetet vizslatta, majd megkérdezte, hogy ennek mi értelme?
    Azt, hogy milyen idő van, azt pontosan tudja, ha meg arra kíváncsi, hogy milyen idő lesz, akkor rá kell kattintania, hogy bejönnön az alkalmazás. Akkor minek foglal ennyi helyet és erőforrást egy ennyire felesleges dolog?

    “es igy se szaggat be egy pillanatra sem. a szifon 3g-n ha sbsettingsel nem lovom ki a mailt, es az ipodot, akkor ugy szaggat mint a bexaras.”

    A 3G-t hasonlítgasd egy G1-hez, mert azzal egy kategória, bár a 3G is reccenés nélkül tudja futtatni azt a Quaek-et, ami a Desire-n diavetítés 😀

    “iphone 4-en meg nincs is annyi alkalmazas hogy kiprobald mikor lassul be, mert segghulye telefon.”

    ???
    Ilyen kijelentés után ne haragudj, de a mondatban használt jelzőt én inkább rád tudnám érteni 😀

  55. @Delludus:

    ” de en szinte csak buta ovodas reklamnyelo balfekeket latok.”

    Állj el a tükör elől 😀

  56. Az Androidot és az iOS-t egy vonathoz tudom hasonlítani, bármelyik vagonba is szállsz fel eljutsz a célodig.

    Az iOS egy első osztályú kocsi, kényelmes ülések, teljes kiszolgálás, filmvetítés, wifi hotspot stb. cserébe nem eheted az otthonról hozott kaját, csak a menüből rendelhetsz (igaz majdnem mindent el tudnak készíteni amire csak gondolni tudsz, bár pár veszélyes japán ételkülönlegesség tiltólistán van az étlapon), nem dohányozhatsz és rossz szemmel néznek rád, ha lefeszegeted az ülés karfáját.

    Az Android vagonjában mindent lehet, dohányozhatsz, eheted az otthonról hozott elemózsiát, senki nem szól, ha a rágógumit a padlóra köpöd, vagy festékkel mázolod be az ablakot. Cserébe gyenge a kiszolgálás, megkülönböztetnek a származásod alapján és a pincér csak az ingyenes, lejárt szavatosságú, kissé gyanús ételt hajlandó neked kihozni, mert a fizetős étlapot te nem használhatod, ahol a valamivel jobb kaják vannak (igaz ellophatod a szomszédodét, vagy hazudhatsz a származásodról is). Az már csak apró probléma, hogy kicsit hibás a vagon kereke és néha nagyon döcögösé válik az utazás és előfordulhat, hogy félúton leválasztják a szerelvényről és más végállomásra érkezel, esetleg váratlanul kisiklik.

    Mindenki maga dönti el, hova vásárol jegyet 😀

  57. Sokan írják, hogy volt pofájuk lemásolni, és kópia, de a tablet pc ötlet sem az apple-é. Már előtte volt számos kísérlet, más kérdés, hogy akkor még a hardverek nem álltak olyan szinten, hogy ilyen felhasználói élményt nyújtsanak. Ugyanúgy mint ahogy a telefont és az érintő képernyőt sem az Apple találta fel. AppStore sem egy világrengető megválltó ötlet, mivel csomagkezelővel már egy évtizede rendelkeztek a linux disztribúciók, mire apple kijött ezzel a megoldással. Ráadásul Apple összes rendszere gyakorlatilag egy Unix fork. Valóban nagyon jól összerakták, és egy sikeres koncepciót találtak ki, de ezután fölösleges minden mobil OS-t megbéjegezni hogy iOS kópia csak mert hasonlóan ikonok vannak rajta és lehet köztük lapozgatni. Nem vitatkozom vele, hogy minőségi termékeket árulnak, de megkérik az árát rendesen, és nem ők szarták a spanyol viaszt. Azoknak pedig, akik vakon követik őket, és minden mást ócsárolnak mert nem Apple, azokat pedig sajnálom, mivel én márkától függetlenül tudás alapján választok terméket.

    Én például nem vennék iPad-et mert az iOS az igényeimet nem elégíti ki (Nincs rajta flash, java, nem lehet rajta programozni, nem futnak rajta a kedvenc programjaim, amikhez hozzászoktam), de amint megjelenik egy Linux alapú tablet, egyből lecsapok majd rá.

  58. @Xazax:

    “de a tablet pc ötlet sem az apple-é.”

    Ezzel két probléma van.
    – Az iPad nem tabletPC, hanem tablet és mint ilyen első a piacon (no meg ezen valójában már jó ideje dolgoztak, mivel az első ilyen prototípus a W.A.L.T. volt 1990-ben.
    – A tabletPC, vagyis, hogy egy tablet eszközbe egy PC teljes tudását pakoljuk bele szintén nem idegen az Apple-től, mert már dolgoztak ilyen ötleteken, de nem adták ki (Apple Penlite, 1993), mivel ez egy vakvágány (az első Windows-os tabletPC 2001-ben jelent meg és gyakorlatilag az egész koncepció megbukott).

  59. Mindenkinek igaza van mivel ez az oldal arról is szól hogy kifejthesd a saját véleményed!
    Az android jo az iOS szintén, de nem ugyanz a kettö. A samsung régi motoros ésmel kell ismerni le tett már néhány igen szép dolgot az asztalra! A fö probléma hogy az apple és Steve egy standardot hoztak a termékeikkel a piacra ami sok ember számára alap mérceként szolgál. Szerintem jól sikerült a Tab nagyon föleg ha ekkora hangot váltott ki belöletek!!! Ha ocsó iPad clonokat akartok látni akkor gugli iped,apad,epad és társai. Ezek is androiddal vannak ellátva!
    Androiddal személy szerint az a bajom hogy nem lehet internetezni proxy mögül ami azért nagyon gáz mert nagy vállalatok mind használnak proxyt!

  60. @Delludus:
    Nem vagyok Apple párti. Volt nem egy windows mobilom, de utána csak iPhone. A 4-es előtt beleszaladtam egy Galaxy S-be. 2 -3 hétig nyúztam. Borasztó volt. Bug, lag hegyek. Az egész használata arról szólt, hogy megtaláljam rá a legoptimálisabb ROM-ot. Nem sikerült.
    A Windows korszakot idézte, amikor semmi nem volt a készülékre, ellenben állandóan főzött ROM után kutattam.
    Nos, ezt az iPhone mellett nem kell… Ha tárcsázok, akkor tárcsázok. Ha leteszem, bontja a vonalat. Az előző kettőnél ez nem volt egyértelmű.
    A Galaxy S-en a szabad memória max. 180MB, 4-esen ez 300.
    De nem is sorolom, mert ég és föld…

  61. ” de amint megjelenik egy Linux alapú tablet, egyből lecsapok majd rá.”

    No igen, hisz köztudott, hogy a Linuxon futó flash megoldások mennyire hatékonyak 😀

    ” nem lehet rajta programozni, nem futnak rajta a kedvenc programjaim, amikhez hozzászoktam”

    Most szólok még időben. Neked nem tablet kell, hanem notebook 😀

  62. amúgy a nagyokosoknak mondom hogy van Skype kliens Androidra…

  63. @hilfi: egyetértek, miután én már rég rendeltem is magamnak ilyet de sajna még 39 nap mire megjön…

  64. Most kezdem én is szégyelni hogy az applet választottam. Nézzetek már magatokba egy kicsit! Annyira behülyített titeket az apple a termékeivel hogy minden mást semmibe néztek? Azért ez már függőség. Annyira sznob mindenki hogy ami nem i betűvel kezdődik az nulla? Hát szerintem nem így van… Legalább van még néhány rendes ember itt akik nem szólják le rögtön ezt a táblát hanem látnak benne valamit, attól hogy nem ios van rajta. Nekem nincs sem apple laptopom sem apple telefonom. És képzeljétek, élek ezek nélkül is!

  65. Hát én is apple tulajdonos vagyok, van egy 3gs-em, és a közeljövőben úgy néz ki hogy egy 4esre is benevezek, de azért szeirntem nem kéne ennyire leszólni minden nem apple dolgot.. Emellett androidom is volt egy Pulse formájában, életem legnagyobb csalódását mobiltelefonban meg is kaptam vele…másfél hónapig bíram az androidot aztán lecseréltem egy iPhone 2g-re… Biztos van, akinek tetszik, de nekem az ios magasan viszi a pálmát, habár egy galaxy s-t vagy wave-et szívesen kipróbálnék, a touchwiz 3.0 nem tűnik rossznak, a badát meg hatalmas erőforrásokkal támogatják szoftverfejlesztés terén, és mondjuk badára egy iphone szintű nfs shift ingyen, na az sem rossz.. Lényeg hogy nekem is iphoneom van, de ettől még nem szólom le a többi márkát, sőt az ipadnak sok értelmét nem látom, laptop vagy notebook már olcsóbban jobb van. a galaxy tab meg nem tudom milyen lehet, egy videó alapján nehéz eldönteni, de egy tesztet majd el fogok olvasni róla ha megjelent

  66. admin: “iPad killer?” – ez egy tök idióta megfogalmazás volt… nézd meg mit kreáltál a hülye címeddel… lehet a hü..e magyar bulváron nőtté fel ?!?!?!? – ez van! no comment

  67. @Totalse:

    Ez nem tablet, hanem egy felnagyított Galaxy S, aki leszólja az, ha visszaolvasol használt már ilyen eszközt és pontosan tudja, hogy mik korlátai.
    Tudod ha már a rendszer készítője mondja azt, hogy az Android nem alkalmas ilyen eszközök működtetésére, akkor abban már csak van valami.
    El lehetne gondolkodni az ilyen beírogatások helyett esetleg ezen is.
    Vagy szerinted a Google is sznob Apple fan cég? 😀

    “És képzeljétek, élek ezek nélkül is!”

    Vannak bizonyos afrikai törzsek akik áram és minden civilizációs kütyü nélkül is megélnek, de valamiért nem cserélnék velük 😀

  68. @h.balu:

    “Lényeg hogy nekem is iphoneom van, de ettől még nem szólom le a többi márkát”

    “volt egy Pulse formájában, életem legnagyobb csalódását mobiltelefonban meg is kaptam vele…másfél hónapig bíram az androidot aztán lecseréltem egy iPhone 2g-re”

    Kissé ellentmondasz önmagadnak 😀

  69. éljen a szájkarate \o/

  70. Felejtsetek mar el ezt az androidot, a droid fun ok menjenek sajat oldalukra.
    Ezek meg mind rossz iphone masolatok kivulrol belulrol.
    Csak ezek megeszik a ramot, a market az szemetdomb, plusz csak hitegetik a frissiteseket az oprendszerre.
    Raadasul az osszes ipad klon droid csod mert nincsenek rendes alkalmarasok a kilyelzo felbontas miatt….
    Szoval kar is beszelni roluk.
    Majd talan 3-4 ev mulva lesznek ott mint most az apple.

  71. Heló.Nem kell leszólni ami új Android messze magasan legújabb os.Legtöbbet nyújtja és GPL licensz-es.Szal Apple így úgy amúgy tisztelt cikkíró első 3perc mért nyúlás míg megse jelent az első Ipad már tudta ezeket Android.4 perctől meg ugye kihasználja GPL adta lehetőségeket hogy azt írj rá olyan programot amit akarsz.Nekem van/volt 2G/3G/3GS de jailbrak nélkül nem hozta azt amit android egyetlen menü átfordítással mégpedig azt hogy *.apk feltudjon tenni azaz bármilyen tört programot/vagy nem elérhető appot(Mert igen sajnos ilyen is van Market nem nekem nem jeleníti meg fizetős appokat.)Ugye erre jött rootolás.Utána costum romokat modokat patcheket lehetett feltenni.Mondd azt hogy az android szar de már 720p ben vesz fel camerája és Fm rádió van benne.2 nem egy árkategóra.Iphone szép volt 3GS ig bezárva nekem nem teccik ez szögletes vonal.
    UI:Mordan lécci “””” iphone 4 mar 3 helyen szet van torve egyetlen leejtestol. htc desire 2 karcolas 2 honap alatt.”

    Az első generációs iPhone-omon 2 év alatt sem lett egyetlen karcolás sem és a 3GS-en sem 1 teljes év alatt. Ha valaki dobálja a készülékét az a saját problémája.”””” Ez nem fedi egymást ugye itt te is érzed ezt.Iphone 4 et a 3GS el hasonlítod.3GS az egy telefon iPhone 4 nem hoz annyit se ütésálloságba se korba.Ipod Gen4 ből meg mért maradt ki az új kamera nah mért?

  72. a Samsung gyártson tévét meg monitort meg klímát !
    ne telefont és ne tabletet !
    ennyi

  73. Ui2:Adobe flash player 10.1.Teljes támogatás.OTA-val érkezett nem kellet hackelnem.

  74. Tényleg arcátlanul lekoppintották az Apple stílust, ami a szoftveres megoldásokat illeti.

    Ezzel együtt (vagy talán pont ezért) biztosan jó lesz a cucc, talán az Apple előnyeit egyesítheti annak a buta megkötései nélkül.

  75. Az, hogy olcsóbb mint az iPad nálam nagy előny. Jó az iPad, szép az iPad, de sosem adnék ennyi pénzt egy ilyen kütyüért.

  76. Az első szifon megvásárlása alaposan megváltoztatta a világom, mert idővel magával hozta a Macbook Pro-t. Használhatóságában, egyszerű kezelhetőségében, kompatibilitásában, és minőségében mind azt kapom amire még aktív Windows-os koromban vágytam, de sosem volt meg. Mint mindenkinek, nekem is vannak ismerőseim, akik más okos telefonokat részesítenek előnyben. Megmutatják, kipróbálom, de aztán nem reagálnak olyan könnyedén, és nem oly gördülékenyek, mint az iPhone.
    Én folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy az eszközeimet egyre jobban megismerjem, kihasználjam. Ezért járok ide, és ezért személy szerint nem is érdekel hogyan állnak a versenytársak, mit tudtak lemásolni, valamint nem is szívesen látok e helyen ilyen tartalmú bejegyzéseket. Úgy vélem, ezeket meg kéne hagyni más fórumoknak.

  77. @Mordon: Nem szólom le a badát csak mert nem használtam még, és elhiszem, hogy az android 3.0 nagyon jó lesz mondjuk a galaxy s-en, de egy nem prémiumkategóriás android mondjuk a 2.1 vagy 2.2 rendszerrel egy kalap szar az iphoen mellett. akad, nem oylan gördülékeny, nem oylan kifinomult, az 1.5 rendserről meg inkább en is beszéljünk.. De azt is írtam, hogy a galaxy s-t szívesen kipróbálnám, annak már van oylan hardveres háttere, hogy olyan zökkenőmentesen futtassa a rendszert mint a szifon, de alapvetően a kinézetében az androidnak nagyon nagyot csalódtam.. ezerszer egyszerűbb az ios, de nagyszerűbb is, sokkal szerethetőbb mint az android. de fenntartom a véleményem a badáról, régebben még a gs és a wave köött eléggé vaciláltam, de részben az appstore miatt inkább a gs lett a befutó. de az tény, hogy ios után androidra váltani.. senkinek nem ajánlom…ha a pulse előtt enm lett volna itochom, talán még meg is szerettem volna

  78. @Haha:

    “amúgy a nagyokosoknak mondom hogy van Skype kliens Androidra…”

    Csak erről a Skype nem igen tud 😀

    Per pillanat három lehetősége van az egyszeri Android usernek, ha Skype-ot akar használni:
    – Kiköltözik az USA-ba és a Verizon-nál vesz mobilt
    – Használja a Skype Lite Beta java klienst, ami csak chat-et tud
    – Használja a Nimbuzz-t, ami zabálja az akkut

  79. @h.balu:

    “De azt is írtam, hogy a galaxy s-t szívesen kipróbálnám, annak már van oylan hardveres háttere, hogy olyan zökkenőmentesen futtassa a rendszert mint a szifon”

    Én most adtam el csütörtökön a Galaxy S-t, messze nem hozza még a 3GS sebességét sem.
    Legalábbis nem emlékszem olyan iPhone-ra aminél 15-20 másodpercet kellett várnom egy html e-mail megnyitására, letöltésére és megmutatására és akadozó scrollozására. Olyanra sem emlékszem iPhone-on, hogy mire a telefon alkalmazás képbe került volna letették a túloldalon, mert a csodás Androidnak éppen szűkében volt a memóriája és úgy belassult, hogy fél percig a fekete képernyőt kellett bámulnom és hallgatnom a csengést (JM2-es gyári FW).
    No meg nem véletlen, hogy ipari mennyiségű LagFix létezik a készülékre, ami nagyjából képes orvosolni a gyárilag néha használhatatlanul belassuló rendszer problémáját 😀

    A többiben egyetértünk.

  80. Valaki segítene, hogy gépre hogy tudom menteni a simkártya telefonkönyvét? hallottam ról már hogy google accounttal lehet, van is ilyenem, de enm tudom hogy lehetne megcsinálni, viszont jó lenne, mert iphone4re váltásnál ugye az kiesik hogy betolom a kártyát rámásolom telóra, betolom az újat és telóról a simre mert microsim van…nekem meg msot sima simről kellene mentenem…előre is köszi!

  81. @Mordon: Nem használtam még galaxy s-t, de ezek szerint a mobilarénás teszt erősen túlzott 😀 na mindegy, nekem azért nagoyn sikerült beleszeretnem az ios-be, meg magába a telóba.. remélem az iphone4 is üt majd akkorát a szemeben mint a gs a 2g után.. de egyelőre mint írtam már, a telefonkönyvet kellene valahogy lementenem:D

  82. @h.balu:

    Szinkronizáld le a gépre a telefonkönyvedet és kész 😀

  83. @Mordon:mondjuk ezek utan kb azt se hiszem el hogy iphone-od van. 😀 Nemhogy azt, hogy fogtal mar a kezedben desire-t. Meghogy nincs skype androidra… nemtom mivel pofazom akkor egesz nap a haverjaimmal. Az meg hogy szakasztott az ellenkezojet allitod annak amit mondok, nem bizonyit semmit. Az is baromsag hogy egy virtualis gepen keresztul megy minden az androidon. Es az sem, hogy lassubb. Semmivel nem lassubb. Es az iphone 4 59 alkalmazast nem futtat egyszerre (max rendszer alkalmazast) mert nincs is ra 59 ertelmes alkalmazas. csak hulye jatekok. es te nem nottel ki az ovibol? Gj.

  84. @Mordon: Chatbe nem lépsz be?

  85. @Delludus:

    Van Skype, csak kizárólag Verizon felhasználóknak érhető el.
    Te maximum Nimbuzz-on keresztül Skype-olhattál, mással nehezen.

    De ha megmutatod, hogy honnan tudod letölteni, akkor szegény XDA-s fickóknak nem kéne a feltörésével bajlódniuk, ami nem igazán megy. 😀

    “Az is baromsag hogy egy virtualis gepen keresztul megy minden az androidon. ”

    Hát persze 😀 😀 😀 a Dalvik az csak dísznek van.

    ” Es az iphone 4 59 alkalmazast nem futtat egyszerre (max rendszer alkalmazast) mert nincs is ra 59 ertelmes alkalmazas. ”

    Innentől kár tovább pazarolni rád az időm, hülyeségre nincs orvosság… 🙁

  86. @Delludus:

    “A kepeken meg skype van androidon. nem javas cucc, nem kamu, valodi skype. es hivatalosan kaptam a telefonhoz…”

    Ami a te szolgáltatóddal működik kizárólag.
    Rakjál bele egy másik SIM-et és csodálkozz rá, hogy nem fog működni.
    Pl. a Skype Androidos kliense egyetlen magyar szolgáltatóval sem működik együtt, így itthon nem használható, le sem lehet tölteni és a telepítésnél is csak egy SMS jön, hogy nem támogatott rendszer és szolgáltató.

  87. jo ez a Szifon.com, csak kommenteket nem szabad olvasni, mert mindenki segg hulye

  88. Nah, végigolvastam a hozzászólásokat. Engem meggyőzött a videó. Egy dologban…. Lecserélem az iPad-em…. Az újra! 😛 😛 😛 😀 😀 😀
    Kész az Apple 7 hüvelykes iPadje, és most már még inkább úgy néz ki, mint az iPhone 4-es. A 7 hüvelykes tablet fejlesztése igen jól halad, gyakorlatilag ez egy befejezett, kész termék. Igen, 5 különböző designról keringenek a hírek, hogy az Apple megvédhesse magát attól, hogy az emberek felfedezzék az új termék kinézetét. A végső design gyakorlatilag jobban hasonlít az iPhone 4-eshez, mint az eredeti iPad designhoz. Ez már a negyedik előrejelzés a 7 hüvelykes iPadről.

    Csak ebben győzött meg… a méretben… 😀

  89. Képet nem tudok tolni hozzá….

  90. @Totalse: mit szólnánk ha lenne apple lógó? akkor tetszene! és tudod miért? mert az apple nem csinál ilyen szart 😀
    “nem az apple a világ ura”
    gyakorlatilag majdnem, mivel a világ második legértékesebb cége (csak az exxon mobile előzi meg, egy több mint száz éves múlttal rendelkező OLAJCÉG) 😀 😀 de gondolom ezt úgy érték el hogy csupa szart csináltak… -.-‘

  91. @Bucoka: rosszu fogalmatam… azt írtam h mert az apple nem cisnál szart. ez a samsung ez tényleg nem szar… de nekem a NEM SZAR és a K**VAJÓ között egyértelmű a választás…. 🙂

  92. Végre 1 cucc ami igen nagy ellenfele lesz az Ipad-nak:)

  93. Igen nagy? Biztosan…. Vicc 😀

  94. iphon kezd lejárni, és lejáratni magát sokkal jobb a Samsung galaxy S mindenben képpben, hangban, internetezésben meg minden másban???? Csak az elvakult nem látja, hogy egyre rosszabbak jönnek ki!!!! Mi az hogy karcolódik egy iphon már csepp, por és ütésállónak kellene hogy legyen..
    Csak ennyit akartam

  95. @csicsike: a galaxy s műanyaghátlapja kizárt hogy nem karcolódik, az iphone4nél 100% hogy jobban, mivel annak edzett üveg elő és hátlapja van, a galaxy snek pedig nem kéne csepp por és ütésállónak lennie? az is egy kategória, meg ez is. tényleg vannak itt elfogult emberek, de te meg vagy a samsung felé vagy elfogult, vagy szimplán hülye, egy okostelefonnak felesleges ütésállónak lennie, van egy oylan tippem, hogy aki 100ezer felett vesz telefont, az tud rá vigyázni. na erről ennyit.

  96. Mordan is hasonlítgatja 3GS-t az iPhone 4 hez törésállóságba vicc vagy ember.
    Te xda-ra járó ember akkor tudsz nekem is írni valamit 71.commentemre.

  97. @W3ber: “Nem kell leszólni ami új Android messze magasan legújabb os”
    ésakkor?
    te magad írod le h használat közben bütykölgetned kell, hogy használható legyen!
    érdekes, iphone 4 is 720ben vesz fel 😉
    az szubjektív h neked nem tetszik a szögletes kinézet, de ne mondjuk már h lejárt az ideje…. :/
    a másik meg ha nem lett volna iphone 2g akkor hol lenne most az android os meg az összes többi okostelefon? sehol. a mai napig CSAK arra alapozzák a fejlesztéseiket, hogy az iphonenál legyen jobb mindekép… mert amíg úgy reklámoznak vmit h “ebben van pl fm rádió, az iphoneban meg nincs” nem pedig úgy hogy “ebben van fm rádió”, addig szerintem még mindig igencsak az iphone ami vezet, és nem hinném h lejárt az ideje 😉

  98. @csicsike:

    A Galaxy S-t ne hasonlítsuk már az iPhone 4-hez, messze nem egy kategória.

    Az SGS-t sebességben még a 3GS is kiröhögi, a pixeles, túlszaturált képe meg nagyjából vicc kategória az iP4 S-IPS képernyőjéhez képest. A rá elérhető alkalmazások, amik egy smartphone-t alapjaiban meghatároznak meg gyakran említésre sem méltóak.

    Az Android fejlődik, ezt senki nem tagadhatja, most tart ott kb. mint az iPhone OS a 2.0 idejében, bár néhány dologban fejlettebb, de sokban nagyon el van még ahhoz a szinthez képest is maradva. Az alkalmazások meg sokszor az App Store előtti Installeres időket juttatják az iPhone user eszébe.

    A 3.0 (Gingerbread) fog komoly változásokat hozni a platform életében, onnantól lesz érdemes figyelni rá. Onnantól csak meghatározott hardverminimummal lehet ilyen rendszerrel készüléket kiadni, vége lesz a filléres kínai kacatoknak és a HTC parasztvakító megoldásainak. Évenként fognak frissíteni, és közben csak javításokat (alverziókat) adnak ki. Részben lezárják a platformot, nem lesz engedélyezett a gyártók általi átalakítás és elkezdik kiterjeszteni (2 év után) a Marketet, ha igaz mi is a térképre kerülünk.
    Magát a Marketet is megújítják, jobban kereshetővé teszik, ami nem lesz hátrányos, mert a jelenlegi megoldás jobb helyeken alfa verziónak is sovány lenne, ami szégyen a keresőóriás Google számára.

    A lényeg az, hogy az Apple az iPhone-al mutatott egy hardvert, mutatott egy szoftvert és mutatott egy szolgáltatáscsomagot.
    A konkurencia meg vagy elkezdi másolni, vagy lemarad. A Microsoft a WP7-el szinte a teljes sémát átvette és nagy esélye van rá, hogy be tudja futtatni az új rendszerét, még ha átütő sikereket nem is fog elérni vele (későn lépett).

    A Google más utakon kezdett járni, de mostanra kész káosz lett a rendszere (hardveresen és szoftveresen is szétfragmentált platform), fejlesztők számára nem kívánatos Market, üzleti felhasználásra szinte alkalmatlan rendszer, biztonságtechnikailag egy rémálom piactér (mi az már, hogy a Marketre trójait és rootkitet tartalmazó alkalmazások kerülhetnek fel, hogy lehet, hogy a Galaxy S rootolására való alkalmazás a Marketből elérhető?). Az ingyen használhatóság miatt lassan a gagyi szinonimája lesz az Android, hisz az erre készülő eszközök zöme kínai filléres kacat (a teljes Android eladások kb. 30%-át teheti ki a márkásabb HTC, Samsung, Acer eszközök, a többi névtelen gyártók felejthető játékszerei).
    Mostanra ők is felébredtek és kényszeredetten ugyan, de elkezdik szépen másolni azt ami az Apple-nél bevált.

    Ennek fényében az Apple-t, vagy az iPhone-t leszólni eléggé viccesnek tűnik.

  99. @W3ber:

    Bármelyik készülék eshet olyan szerencsétlenül (főleg egy érintőképernyős mobil), hogy egyetlen eséstől összetörik. Aki azt hiszi, hogy ezek ütésállóak és dobálja a készülékét, az szimplán hülye.

    De azon is mosolyogni tudok, aki azt írja, hogy az iPhone 4 könnyen karcolódik, miközben egy Galaxy S-t használ, aminek már attól karcos és kopott lesz a burkolata, hogy leteszi az asztalra, míg az iP4 Gorilla Glass burkolatát igen nehéz lenne megkarcolni, tekintve, hogy a normál üvegnél is jóval keményebb és azt sem egyszerű feladat (főleg nem körömmel, mint itt valamelyik igen okos hozzászóló írta :D).

  100. Sziasztok,

    A felsorolasert ne bantson senki, de ez benne a lenyeg :

    Birtokolok :

    2 db iPhone 4
    1 db iPad wifi+3G
    1 db iMac 24
    1 db MacBookAir

    A kezdetekben mindent felul akartam biralni, amit az apple alkotott. Nyugos volt. Mara elkezdtem kenyelmesen hasznalni, azokat az opciokat, ami ennyi kutyut normalisan osszehangol.
    Minden programot megveszek, mert nekem kenyelmes igy, de senkit nem bantanek azert, mert neki arban vagy stilusban , vagy elvben a torott szimpatikusabb. MobileMe elofizeto vagyok, es kifejezetten tetszik, a ” cloud ” sync 🙂
    Munkam miatt sokat utazom ( pl. most. ), es most is az egyik iPhone szorja mobilnetrol a wifit az iPadnek, amirol irok.
    Ha nem lenne biteSms, MyWi, iProtect, SbSettings, talan JB sem kellene.

    De mindent egybevetve, regen ha megerkeztem valahova, minimum egy fel nap volt, mig az “irodanak ” becezett motyo osszeallt.
    Ma mar nincs igy, kb 5 perc es minden megy mindennel, NEKEM ez az ertek,
    Az Apple termekekben, de nem tagadom le, hogy a kulcsin is tetszik.

    Viszont otthon keptelen vagyok megszokni MUNKARA, az iMacet, es arra meg mindig a Win7 marad 🙁

    Kar termekek melle vasokollel kiallni, ez ugy is hozzallas kerdese lesz.
    Ami szerintem az Apple csomagjat JELENLEG meg nyerove teszi az az osszehangolhatosag es a funkcionalitas.

    Nem rossz gyarto a Samsung, LED tv-t nezek tole, es meg nem talaltam jobbat, ezert elismeres nekik.

    Az elobbiekben olvashato vasutas peldaval pedig egyetertek 🙂

    Respect 🙂

    Ha hosszura sikerult akkor bocs, de maradjunk a kultur velemenyeknel, es akkor a hangulat is bekesebb marad :):):)

    Koszi,

    Pphone

  101. Ja , es keveslem az iPad memoriajat, amiota az iPhone 4 hozzaszoktatott a tobbhoz 🙂

    Csunya Apple Bacsi 🙂

  102. @Bucoka:Ennyit rólad.
    0Nem mondtam 1szóval se kell bütykölni nekem pl stock 2.2 froyo rom van semmi extra 4-5app és kész nem kellet hackelnem se jb se root se aktiválni semmi.
    1Nem iphone 4 lett nyulva.Érdekes tudod 720p es kamera az előző összehasonlításra tekintve sincs igazad.3GS hasonlítottatátok 1 desire -al.
    2:Nem mondtam hogy lejárt az ideje csak nem hozott annyi újítást mint 1 2G 3GS
    Épp te írtad.
    3:Nehogy azt hidd már hogy 2G az etalon és minden mobilgyártó azt másolja Htc létezett eddig is ANdroid nélkül más igényeket szolgál ki ennyi.
    4.GPL licensz tudod ami Apple sose ad ki azt teszi erőssé droidot.
    5.Cydia nélkül megy mindig rívás stb stb.Érdekes nem ha messze magasan olyan jo Ios akkor minden hardveren ugyanazt kéne hoznia nem?
    6.Mert IOs Apple hardverre lettt kiadva azért gyorsabb és patchek azért vannak androidokra hogy romok minél jobban adott készülékre legyenek optimalizálva.
    7.FM-rádio van Motorola Droid x be alapból sőt hdmi kimenet minden lófax.Más hogy ezt az fm sőt camera alkalmazást át lehet portolni más készülékre és megy tökéletesen.Mint ahogy iphoneba HDR belekell hackelni a 3GS uj szoftverjébe.
    8.Flash “erre nem tudsz mit írni”
    Nem jó veled vitatkozni max Mordannal ő talán megindokolja.
    Iphone státusz szimbolum nem több iTouch is ellett baszva ennyit erről.
    @Mordan:Bármelyik készülék eshet úgy haggyad már 3GS bárhogy ejtettem le vagy esett le nemtörtént semmi baja mert az minőség volt ez meg nem.Ne hogy már kijelző védő bumper meg tok meg mi rákom nem kell már uj Szifonra.Más az hogy nem ejtegetjük el!

  103. “stock 2.2 froyo rom van semmi extra 4-5app és kész nem kellet hackelnem se jb se root se aktiválni semmi.”

    Az úgy elég fapados, még egy normális backup sem megoldott, eszembe nem jutna így használni egy rendszert amin értékes adataim lehetnek.

    “3GS hasonlítottatátok 1 desire -al.”

    Okkal, hisz több tekintetben még a 3GS-től is elmarad a Desire (főleg 3D teljesítmény és videólejátszás). Az iPhone 4-el szemben nem lenne sportszerű összehasonlítani, mert eleve vesztes pozícióból indul a Desire.

    “Nehogy azt hidd már hogy 2G az etalon és minden mobilgyártó azt másolja Htc létezett eddig is”

    Ja, csak az iPhone után hirtelen mintha megváltozott volna a HTC termékkínálata és szoftverfelülete is, gondolom nem véletlenül.

    “GPL licensz tudod ami Apple sose ad ki azt teszi erőssé droidot.”

    Az Android egyáltalán nem erős, főleg nem szoftveres téren. Pont, hogy a szoftverfejlesztés és a szoftverek minősége jelenleg a leggyengébb pontja.

    “Mert IOs Apple hardverre lettt kiadva azért gyorsabb és patchek azért vannak androidokra hogy romok minél jobban adott készülékre legyenek optimalizálva.”

    Mivel a rendszert nem a hardver gyártója fejleszti, így soha nem lesz rendesen optimalizálva adott hardverre, ez főleg a HTC eszközein szembetűnő (ez a feladat a Samsungnak jobban sikerült, de ott sem tökéletes).

    “Mint ahogy iphoneba HDR belekell hackelni a 3GS uj szoftverjébe.”

    Nem kell semmit behackelni, csak be kell kapcsolni a funkciót, a szoftver és a driver a rendszer része, tartalmazza alapból.

    “Bármelyik készülék eshet úgy haggyad már 3GS bárhogy ejtettem le vagy esett le nemtörtént semmi baja mert az minőség volt ez meg nem.”

    Ez butaság, 3GS is törik, ha a kijelzőjére, vagy rossz ponton az élére esik.
    Az iPhone 4 legalább csak akkor törik, ha az élét éri pontszerű ütés, felületi behatásra igencsak nehezen törik ez a fajta anyag.
    Ez mondjuk egy Dell Streak, de ennek is ilyen kijelzője van:
    http://www.youtube.com/watch?v=F9Ce8Ckqu0w

    De ezek is jó demók: http://www.youtube.com/watch?v=L-OZm2s07sE&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=dv4kODqeHtE&feature=related

    Ez meg egy ismertető az anyagról: http://www.youtube.com/watch?v=G-vrKu73C6o&feature=related

  104. Ez a Samsung NAGY SZAR,nem eleg az iPad-ot is lekoppintsak,meg a telefonjaik is az ujabbak kozul szinte egyformak a 3Gs-el es a 4-essel.a Videoban tettem nekik egy par jokis hozzaszolast;) Unverkeee user-t nezzetek;) Fuck ya Samsung!!

  105. Egy kicsit drágán mérik ezt a cuccot!
    E-bay-en 1000$ körül megy.
    Magyarországon is kapható 286000 (kettőszáz nyolcvanhatezer) Ft-ért!
    Ennyiért 64GB 3G-s iPad-ot lehet kapni.
    Amúgy akár még jó is lehet.
    Szerintem ugyan kicsi a 7 coll-os kijelző és semmi esélye nem lesz a piacon,ha megjelenik a 7 coll-os iPad is.
    Állítólag jövőre ebből is lesz 10 coll-os,még drágábban.
    Van arra valami esély,hogy a T-Mobile forgalmazza az iPad-ot?

  106. W3ber 8 pontja kozul csak az 5re kivannek valaszolni mert ugylatom Mordan megtette. “ha messze megasan olyan jo Ios akkor minden hardvaren ugyanazt kene hoznia.” erdekes dolog, de szerintem ha egy keszuleknek 512 mb ramja van akkor azon valamilyen oknal fogva gyorsabban fog futni a szoftver mint ha 128 vagy 256 mb a ramja. Nem is ertem miert gyorsabb a 4 mint a gs meg a g. Tenyleg. :/
    (ha a minden hardvert nem igy ertetted akkor ird le hogy, de en igy ertettem)

  107. Amúgy tök feleselgessen vitatkoztok de ez a mordon szerintem itt a legnagyobb csicskazsák :D:D:D

  108. @Ler:

    Előremutató, informatív hozzászólás volt. Köszönjük, leülhet.

    🙂

  109. @Ler: Egy pöcs vagy! Kérj elnézést!
    @attes: Nem fogja forgalmazni.

  110. Elég vicces ami itt megy. Össze-vissza hasonlitgattok op. rendszert telefonnal telót oprendszerrel stb.
    Minek hasonlítatok össze két ennyire különböző cuccot?
    Az android mindig laggolni fog egy minimálisan mert tényleg nem lehet ennyi hardverre egyformán jó cuccot kovácsolni. De minden 3G 2G tulajdonos tudja hogy az apple-nek még 5 félére sem sikerült. Persze az aktuális üdvöskéken tökéletesen fut de annyi. iOS multitaskingja egy nulla. Jobb nélküle mint vele, a tökömé tesz háttérbe mindent kérés nélkül.
    Én csak azt láttam hogy a HTC Legenden ami nem egy csúcs hardverileg multitaskingal mindennel együtt jobban fut az android mint a 3G-men az iOS 4.x standard jb. nélkül.

    Nincs megoldva a backup? Na ezen röhögtem a legnagyobbat, főleg miután ezen az oldalon a legtöbbet hangoztatott jótanács: “új telefonként” frissíts!

    Küldj már át a haverod telójára egy képet bluetooth-on! Ja még most sem megy? Sírnom kell. Most jön erre a válasz: Elküldöm emailban mit nekem blútyúk. Oké akkor tedd meg ezt külföldön friss ropogos roamingos tarifáért, vagy töltsél le miatta egy progit 2,99 dollárért (ja nincs). Keress wifi! 😀

    Az apple mellett csak a szépség szól és pont. (3G-m van és szerettem egészen az iOS 4.x-ig)

  111. @Godlike:

    “Az android mindig laggolni fog egy minimálisan mert tényleg nem lehet ennyi hardverre egyformán jó cuccot kovácsolni.”

    Amit néha művel az nem minimális, egy 1 GHz-es CPU-val szerelt gépen nekem ne fél perc alatt nyisson meg egy e-mailt és ne másodpercenként szaggatva scrollozza azt, mert kivágom a szemétbe.

    “De minden 3G 2G tulajdonos tudja hogy az apple-nek még 5 félére sem sikerült.”

    Amit egyetlen Android user sem fog megtudni, mert az Android készülékeket nem, hogy 2-3 évig, de fél évig sem támogatja a gyártója.
    Mellesleg a 4.1 nem igazán problémázik a 3G-n.

    “iOS multitaskingja egy nulla.”

    Ez nagyjából a nem igaz kategória. Androidon majd a 3.0 fogja a többszálú működést elérni talán, amit az iOS 4 most tud.

    “Jobb nélküle mint vele, a tökömé tesz háttérbe mindent kérés nélkül.”

    Mondod ezt az Android védelmében amiben gyárilag még taszkmanager sincs, mindent a háttérbe rak és még ezt sem képes menedzselni, mert elfogyó memóriánál belassul mint a sz@r? iPhone 4-en én akármennyi alkalmazást háttérbe küldhetek nem fog belassulni, Galaxy S-en már 6-7 után belassult a mutatvány. Mondjuk nem csoda, hisz eléggé gány az Android memóriakezelése, SGS-en indulás után 140-160 MB van szabadon a memóriából miután az ember kitakarítja a felesleges taszkokat, iOS alatt 360-380 MB. 4-5 nap után ez úgy változik, hogy Androidon ha nem indítasz újra, akkor már csak 50-60 MB-ot tud felszabadítani, iOS-en még mindig 320-340 megát. Szóval, ha multitask akkor kéretik mélyen csendben maradni az Android usereknek, itt nem terem babér nekik.

    “Nincs megoldva a backup? Na ezen röhögtem a legnagyobbat, főleg miután ezen az oldalon a legtöbbet hangoztatott jótanács: “új telefonként” frissíts!”

    Miért, megvan oldva? Nincs. Akkor inkább nem kéne okoskodnod. iOS-en meg akkor nem ajánlott a backup visszatöltése, ha jailbreakeltél és utána nem akarsz, vagy amikor két különböző verziójú rendszert telepítesz. Mindkettő eset eléggé logikus.

    “Küldj már át a haverod telójára egy képet bluetooth-on!”

    Telepítesz egy alkalmazást Cydiából és megy, már lassan 1,5 éve.
    Az más kérdés, hogy az elmúlt 8 évben egyszer sem kellett ilyesmivel foglalkoznom, mivel már rég kinőttem az iskolapadból és felnőtt fejjel nem BT-on küldöm át a szerződésmintát a partnernek, hanem e-mailben és vicces csengőhangokat sem küldözgetek a kollégáknak. Ha képet akarok megosztani arra ott a Flickr, vagy a Picassa és ezt nem azért mondom, mert nincs BT fájltranszfer, mert az iPhone előtti készülékeimen volt, de azokon sem használtam soha.

    “(3G-m van és szerettem egészen az iOS 4.x-ig)”

    Vegyél Androidot és nem lesz ilyen gondod, arra jó eséllyel nem kapod meg a következő rendszereket 😀

  112. Egyszeruen erthetetlen hogy miert kell herotozni a masik rendszret. Az Iphonesok szerint minden szar ami nem IOS, ugy latom lassan az androidosok is csatlakoznak ehhez a stilushoz. Sajnos az altalanos tapasztalatom hogy a legtobben valos, hosszutavu,es eletszeru tapasztalatok nelkul alkotjak meg elmarasztalo velemenyuket.
    Nekem bar kiprobaltam (fel ev) az Iphonet,a Galaxy S jobban bejott. Ettol meg az IOS lehet jo masnak. Sot sok haverom isteniti, sokan pedig orommel tertek at az androidra. Mindkettonek van elonye es hatranya.Mindenki azt hasznalja ami neki jobban tetszik, vagy jobban lefedi az igenyeit. Mindket fel minden ervre legalabb 10 ellenervet tudna mondani igy ennek a “parbeszednek ” ilyen formaban semmi ertelme. Ez olyan mintha valaki szidna mint az allat peldaul a Monika Show -t. Ha nem teszik ne nezze (mint mondjuk en 🙂 es kesz. Egy osszehasonlitasnak akkor lenne ertelme ha mondjuk egy Galaxy S es egy Iphone 4 tulaj leulne, mindenki mondana 10 vagy 20 olyan eletszeruen elofordulo feladatot amire szuksege van a napi eletehez es megneznek kinel hogy mukodik. Utana azt kozzeteve mar sokkal konnyebben tudna dunteni a vasarlas elott allo emberke, ne adj isten az addig teljes homalyban tapogatodzo felhazsnalo (szerintem sokan hasznalnak olyan rendszert ami nem teljesen fedi le az igenyeit csak nem tudja hogy a masik megoldana a problemait) Megjegyzem egy ilyen osszehasonlitasban szivesen reszt vennek.

  113. Hogy a cimre is reagaljak. van itt olyan aki hasznalta mar legalabb egy hetig mindkettot? Szerintem csak az lenne autentikus. Koppintas? A TV, a kocsik, a motorok, butorok, es gyakorlatilag minden ami minket korulvesz az mind csak koppintas lenne? Ugyanazt a feladatot csak hasonlo formaval es technologiaval lehet megoldani ( mar ha feltetelezzuk hogy mindenki az idealis megoldasra torekszik) Az elsotol termeszetesen nem lehet elvitatni a zsenialitast meg ha egyebkent maga a termek nem is nyeri el a tetszesunket. Halkan jegyeznem meg hogy a HP mar sok eve behozta a TC1000 keszuleket ami hasonlo elvet valositott meg. A fujitsu is csinalt jo tablagepet mar sok evvel ezelott. En azokat hasznosabbnak iteltem meg egyebkent, kar hogy lealltak azzal a vonallal. Ugy nez ki meg most jott el az ideje, nagyon megeloztek a korukat). Az mar az Apple elvitathatatlan erdeme hogy el tudja adni ennyiert, es az is hogy tagadhatatlanul jo minosegben allitjak elo a termekeiket. Amugy az en izlesem szerint eszmeletlenul szepek is az eszközeik. Mondjuk ez is relativ. Szemely szerint ezek ellenere sem valtok vissza de nem mondom hogy rosszak.

  114. Nem kell megkapni az új rendszereket, mert az első is ellátja a telefon összes funkciójàt. Nem úgy mint az iOs 2-4- ig. Most nem jb. ről beszélek, mert az nem “megszokott felhasználás”.
    Nem kell nekem esni csak arra szeretnék rámutatni hogy az Apple sem annyira tökéletes hogy csőlátó módjára mindenbe bedőljünk neki.

  115. @Godlike: Messze nem tökéletes, vannak hibái, ahogy az androidnak is. A kérdés az, hogy kit mennyire érintenek ezek a hibák. Az android kinézete és felépítése nekem nem tetszett amikor használtam, ez nekem egy oylan hiba ami miatt nem fogok még egy androidot venni, hiába megy rajta a bluetooth fájltranszfer. Nem lehet így kijelenteni hogy ez jó ez meg rossz, minden attól függ hogy ki mire használja és miylen az ízlése. Ettől függetlenül én 3GS-t használok, nemsokára lecserélem egy iPhone4-re, és nem vágyok arra hogy mégegyszer androidot használjak, hiába tetszik annyi embernek. Amúgy az új rendszereket igenis jó megkapni, mert mondjuk az 1.5 nem igazán tudta még az összes alapfeladatot ellátni, tudom, mert a Pulse-omon nekem is az volt.

  116. Persze egyik sem tökéletes, csak arra az elvakult ajnározásra ill. fikàzàzàsra szerettem volna reflektálni ami ezen a fórumon folyik.
    Ki kéne húzni a nyelvünket az apple seggéből, és nyitott szemmel járni!

  117. @Brekii:

    “Hogy a cimre is reagaljak. van itt olyan aki hasznalta mar legalabb egy hetig mindkettot? Szerintem csak az lenne autentikus.”

    Mivel a Tab gyakorlatilag egy Galaxy S nagyobb méretre felhúzva, így igen, használtam. Köszi, elég is volt belőle.

    “Halkan jegyeznem meg hogy a HP mar sok eve behozta a TC1000 keszuleket ami hasonlo elvet valositott meg.”

    Itt rengeteg dolgot keversz 😀

    Adott az iPad ami egy tablet, adott a Galaxy S ami egy smartphone 7″-os kijelzővel és adott a TC1000 ami tabletPC.
    Mindegyik más kategória.

    “En azokat hasznosabbnak iteltem meg egyebkent, kar hogy lealltak azzal a vonallal.”

    Nem leálltak, hanem egyszerűen megbukott a koncepció.
    Egy tábla gépre nem való desktop OS, ami egér és billentyűzet vezérlésre van alapjaiban tervezve. Nem véletlen, hogy a HP is elkaszálta a Windows-os Slate-t a megjelenése előtt.

    “Az mar az Apple elvitathatatlan erdeme hogy el tudja adni ennyiert”

    Tekintve, hogy egy jobb minőségű e-book olvasót kapsz az iPad áráért nem mondanám drágának, mivel kicsit több mindenre lehet használni. Az más kérdés, hogy az Apple árképzése nem a fejlődő országok és kis hazánk kereseti viszonyait veszi alapul, hanem az USA-ét, ahol a gyerek a zsebpénzéből meg tudja venni.

  118. Nem tudom mennyire figyeltétek meg, hogy amikor a videóba a névjegyzékek között lapozgat, feltűnik Steve Jobs neve :D:D:D:D Ez azért ku*va irónikus 😀 Jót röhögtem 😀 (Ez kb 3 perc után van :D:D:D)

  119. @Brekii:

    “Egyszeruen erthetetlen hogy miert kell herotozni a masik rendszret. Az Iphonesok szerint minden szar ami nem IOS”

    Ugye nem hiszed, hogy azért veszek időről időre más rendszerű készülékeket (Desire, Galaxy S, N97 Mini, N900 stb.), hogy utána fikázhassam? 😀
    Egyszerűen a többi gyártó képtelen felnőni a feladathoz. Igen, az Androidos készülékekkel is el lehet ma már szinte mindent végezni, amit az iOS alatt, csak kérdés, hogy hogyan. Nem mindegy, hogy egy e-mailben kapott doksi egy villanás alatt előugrik, mint iPhone-on, vagy fél percig vacakol, mint Androidon, vagy egy HTML levelet, amiben több design terv van egy weboldalról meg tud-e mutatni a kliens úgy, ahogy az valójában kinéz, vagy sem.
    Esetleg vakon megbízhatsz a készülékedben, hogy minden hívást tudsz fogadni, reggel garantáltan ébreszteni fog, a GPS minden varázslat nélkül követi a futásodat stb., vagy sem.

    Rengeteg olyan apró bosszúság van ma még az Androiddal, amit csak az tolerál, aki imád barkácsolni és igazából emiatt vásárol smartphone-t, vagy még ennél is primitívebb rendszerről váltott és még így is jobb, mint az előző eszköze.

    “Egy osszehasonlitasnak akkor lenne ertelme ha mondjuk egy Galaxy S es egy Iphone 4 tulaj leulne, mindenki mondana 10 vagy 20 olyan eletszeruen elofordulo feladatot amire szuksege van a napi eletehez es megneznek kinel hogy mukodik.”

    Ezt egyszer egy ismerőssel megpróbáltuk (3GS vs Desire), a vége az volt, hogy magyarázkodásba fulladt a dolog, hogy a frissen feltett főzött ROM miatt lagol ennyire és egyébként máskor még soha nem fagyott le a készüléke, hogy csak az akku kivétel segített, az egyetlen és végső érve az maradt, hogy a Desire-nek akkor is szebb a képe 😀

  120. @Godlike:

    Egyik sem tökéletes, de iOS-ből nem kell romot főzni, hogy egyáltalán legyen valami felhasználói élmény és tucatnyi telepített alkalmazás után ne akadozzon az egész készülék működése.

  121. @Mordan nekem 20app van feltelepítve ingyen bérmentve!
    iPhone Ios ről meg annyit hogy ugye a kontaktok kezelése zene kezelése egyálltalán nem felhasználóbarát ha csak nincs 3G net kapcsolatod és olyan üzleti köröd aki mind iPhone használó plussz ugye 3G.
    1;Contacból tudsz kimásolni számot nevet bármit és azt elküldeni sms be mondjuk?Beépített contact app al.(
    2;Ipod tudod törölni zene számokat tudod beállítani ismételjen vagy tudsz playlisteket csinálni?(Android tud alap lejátszó!)
    3,Képek tudod rendezni őket albumba tudod feltölteni facebookra stb tudsz csoportosan feltölteni nem emailba?(Alap Galery Android tudja:)
    4,Email tudod lementeni a mellékleteket?Tudsz hozzájuk programot rendelni?Betudsz tenni emailbe érkezett mp3 at csengőhangnak?
    5,Beállításokba betudod állítani hivásnál hogy ha hivásvárakoztatás bevan kapcsolva és szeretnéd elutasítani 1 hivást akkor annak foglaltat jelezzen?(Ez csak szimplán érdekelne mert kellene!)
    6,Itunes.Ugye megkell hackelnem ahhoz hogy az a szar ne töröljön mindent a telómról!Mert ugye gép reinstall után többnyire ha ujrateszem Itunest-t akkor kiirja hogy ez 1 másik géppel lett szinkronizálva!
    UI:Backupra irtad hogy nem megoldott hát nekem gmail sync el megoldja backupot mindent!Ha hivatalos OTa rakok fel akkor soha nem lesz semmi baja nem fogja dobálni 1604-1700 ig tejedő hibaskálát!Ugye egyébként meg biztonságos manuális mentés hez JB kell és ugy itt olvastam azt is hogy úgy érdemes hogy kb 1 full wipe=factory default Itunesbe Uj keszulek és utana jb és felmasolod a lementett cuccokat!
    Androidon leszedem Astro ingyenes appot és már másolhatom is le contactokat biztonságosan de nem kell mert ugye van sync ha van wifi ennyi!(ez mind stock 2.2)De flashre nem tudtok mit írni látom!

  122. @Mordon: Tipikus Iphone os duma. Nyilvan allat szar az android es az IOS meg maga az isten altal is hasznalt rendszer. Pont errol beszeltem. Velem ulj le es nezzuk ki magyarazkodik. En biztos nem fogok. De az is biztos hogy egyik sem szar. Az ideg rogton elovett. Mondassz 30 dolgot amire hasznalod es en is. ? 40 dolog (nyilvan van atfedes is) nyilvan atgfogobb kepet mutat a keszulekekrol. Termeszetesen jailbreak es root nelkuli gepekrol van szo.

  123. @Mordon: Nyilvan annak sincs akadalya hogy csak appstore es marketes progikat hasznaljunk kizarolag. Bar az is egy szempont lehet hogy ha nem jon be egy ujitott ROM akkor minden tovabbi nelkul visszaterhessek a regire. Ennyire nyilvanvalo szivatast azert nem tervezek ellened :-). Nem arra mennek hogy csak olyan dolgokat irjak fel amit nem tud IOS (van ilyen szep szammal)

  124. @W3ber: Mordon helyett adnék választ pár kérdésedre:
    1;Contacból tudsz kimásolni számot nevet bármit és azt elküldeni sms be mondjuk?Beépített contact app al.(
    igen
    2;Ipod tudod törölni zene számokat tudod beállítani ismételjen vagy tudsz playlisteket csinálni?(Android tud alap lejátszó!)
    törölni nem, ismétlés/shuffle/stb természetesen igen, playlist igen
    3,Képek tudod rendezni őket albumba tudod feltölteni facebookra stb tudsz csoportosan feltölteni nem emailba?(Alap Galery Android tudja:)
    képek rendezése a készüléken mappákba nem lehetséges jelenleg, de automatikusan rendezi helyek és arcok szerint. mappánként/csoportosan való feltöltést szerintem a facebook app nem támogatja
    4,Email tudod lementeni a mellékleteket?Tudsz hozzájuk programot rendelni?Betudsz tenni emailbe érkezett mp3 at csengőhangnak?
    a legtöbb típusú melléklet menthető, vagy megnyitható az azt kezelni tudó alkalmazással, ez kiválaszható a megnyitáskor, a csengőhangok esetén m4r (AAC) formátum az alapértelmezett, így a kapott mp3 nem használható fel csengőhangként
    5,Beállításokba betudod állítani hivásnál hogy ha hivásvárakoztatás bevan kapcsolva és szeretnéd elutasítani 1 hivást akkor annak foglaltat jelezzen?(Ez csak szimplán érdekelne mert kellene!)
    ehhez nem kell beállítani semmit, ilyenkor a power gomb dupla megnyomása esetén foglaltat jelez, illetve bekapcsolt hangposta esetén a hangpostára megy a hívás
    6,Itunes.Ugye megkell hackelnem ahhoz hogy az a szar ne töröljön mindent a telómról!Mert ugye gép reinstall után többnyire ha ujrateszem Itunest-t akkor kiirja hogy ez 1 másik géppel lett szinkronizálva!
    nem kell hekkelni semmit, mindössze ne töröld le, vagy format c után másold vissza a Music alá az iTunes Music mappát egy az egyben. akkor nem töröl le semmit.

    tehát vannak funkcionalitásbeli különbségek, de a dolgok többsége ugyan úgy megoldható. vagy egyszerűen nincs rá szükség. ha megtanulja használni az ember a windowst és az iTunest, akkor hibák sincsenek.

    a jailbreak esetén a mentés és visszaállítás körülményessége meg abból adódik, hogy a jailbreak után a legtöbb felhasználó olyan dolgokkal pakolja tele a rendszert, amit nem érdemes az új, más verziójú rendszerre egy az egyben átvinni. ennek praktikussági okai vannak. ettől függetlenül ugyan olyan verzió esetén nem okoz problémát, ha a jailbreakelt rendszer backupját egy másik, ugyan olyan verziós, szintén jailbreakelt rendszerre visszaállítjuk.

    probléma akkor szokott lenni, ha jailbreakelt rendszer backupja nem jailbreakelt rendszerre kerül vissza, vagy ha verzióeltérés van a két rendszer között. no de hát ez értelemszerű, hogy okozhat problémát. de ez ugyan így előfordulhat bármi más rendszer esetén is.

  125. @Mordon:
    Ezt egyszer egy ismerőssel megpróbáltuk (3GS vs Desire), a vége az volt, hogy magyarázkodásba fulladt a dolog, hogy a frissen feltett főzött ROM miatt lagol ennyire és egyébként máskor még soha nem fagyott le a készüléke, hogy csak az akku kivétel segített, az egyetlen és végső érve az maradt, hogy a Desire-nek akkor is szebb a képe
    Ez urban legend. Soha ilyen elo nem fordult sem a desiremmel, sem a galaxy val, es az ismeroseimnel sem volt meg ilyen. Sima ujrainditas termeszetesen igen de az az iphone val is volt. Aki azt mondja soha nem kell azt ujrainditani nem mond igazat. foleg ha sok es sokfele progit hasznal. Ilyet meg a legfanatikusabb Iphone rajongo haverjaim sem mernek mondani.

  126. @Mordon: Amugy meg tenyleg szebb a kepe 😉

  127. @W3ber:

    “iPhone Ios ről meg annyit hogy ugye a kontaktok kezelése zene kezelése egyálltalán nem felhasználóbarát ha csak nincs 3G net kapcsolatod és olyan üzleti köröd aki mind iPhone használó plussz ugye 3G.”

    Ezzel megleptél, nekem sem a kontaktok kezeléséhez, sem a zenékhez nincs szükségem 3G net kapcsolatra 😀
    (Ellenben az Androiddal, ami alapból feltételezi ezt.)

    “1;Contacból tudsz kimásolni számot nevet bármit és azt elküldeni sms be mondjuk?Beépített contact app al.(”

    Igen

    “2;Ipod tudod törölni zene számokat tudod beállítani ismételjen vagy tudsz playlisteket csinálni?(Android tud alap lejátszó!)”

    Törölni nem, mivel itt szinkronizációról van szó, nem ostoba mediakeresésről, mint az Androidnál, ahol a Galériába még az ikonokat és a programok grafikai elemeit, a zenelejátszóba meg még a csengőhangokat is belistázza az ostoba alkalmazás. Az ember győzze a .nomedia fájlokat másolgatni, hogy hol ne kutakodjon az istenbarma.
    A többit tudja, sőt tud szerzők, előadók, vagy műfajok szerinti lejátszást is, vagy megadott dalhoz hasonlók kiválogatását is (Genius).

    “3,Képek tudod rendezni őket albumba tudod feltölteni facebookra stb tudsz csoportosan feltölteni nem emailba?(Alap Galery Android tudja:)”

    Rendezni gépen szokás a képeket, itt nem is lehet (szintén szinkronizálásról szól a történet), feltölteni meg bármit bárhova, csupán alkalmazás kérdése.
    (Azt ne hozd fel, hogy az Android alapból tud feltölteni a Picassa-ra, mert nekem egyszer sem sikerült tökéletesen, legtöbbször a feltölteni kiválasztott képek fele, vagy harmada került fel és itt nem a darabra gondolok, hanem a feltöltött képek sérültek voltak. XDA-n utánolvasva általános probléma.)

    “4,Email tudod lementeni a mellékleteket?Tudsz hozzájuk programot rendelni?Betudsz tenni emailbe érkezett mp3 at csengőhangnak?”

    Igen, igen, nem.

    “5,Beállításokba betudod állítani hivásnál hogy ha hivásvárakoztatás bevan kapcsolva és szeretnéd elutasítani 1 hivást akkor annak foglaltat jelezzen?(Ez csak szimplán érdekelne mert kellene!)”

    Ez alap.

    “6,Itunes.Ugye megkell hackelnem ahhoz hogy az a szar ne töröljön mindent a telómról!Mert ugye gép reinstall után többnyire ha ujrateszem Itunest-t akkor kiirja hogy ez 1 másik géppel lett szinkronizálva!”

    A Google accountot ugye meg kell hackelnem ahhoz, hogyha ott törlöm az adataimat, akkor a készülékről ne törölje? 😀
    Kb. ugyanezt kérdezted.

    “UI:Backupra irtad hogy nem megoldott hát nekem gmail sync el megoldja backupot mindent!”

    Hát persze, hisz az alkalmazások beállításait, saját mentett adatait meg a szentlélek őrzi egy reset után (végülis ha már felhő…) 😀

    “De flashre nem tudtok mit írni látom!”

    JB után van Frash ami a flash menüs oldalak zömét és jó pár flashes játékot visz (0.2-es verzió), videók esetén meg ma már nem nagyon van olyan megosztó oldal, ami ne támogatná a mobil használatot.

  128. @Brekii:

    “Ez urban legend. Soha ilyen elo nem fordult sem a desiremmel, sem a galaxy val, es az ismeroseimnel sem volt meg ilyen.”

    Persze…
    A Desire nálam jópárszor stock rommal csontra fagyott állásában és csak onnan tudtam, hogy gáz van, hogy kolléga mobilján kerestek, mert nem vagyok elérhető.
    Az SGS is kétszer úgy fagyott le, hogy semmire nem reagált és csak az akku kivétellel lehetett újraindítani, de többször volt olyan is, hogy annyira belassult, hogy használhatatlan volt az egész és újra kellett indítani (gyári rom).

    “Aki azt mondja soha nem kell azt ujrainditani nem mond igazat. foleg ha sok es sokfele progit hasznal.”

    iPhone-ra általában 90-120 alkalmazást telepítek és ez piszokul nem izgatja a rendszert és soha nem kell újraindítanom, nem lassul be, nem lagol, nem fagy.
    Ha JB-s a rendszer, akkor maximum a grafikus felületet indítja újra az ember (reSpring), ha egy Cydiás alkalmazás ezt igényli.

    “Amugy meg tenyleg szebb a kepe ”

    A 3Gs-hez képest kontrasztosabb, de azok a túlszaturált, műanyag színek.. brrrrr
    A 4-eshez képest, meg vicc mindegyik (Desire, SGS) képe, a közel 4x-es felbontás azért eléggé odacsap.

  129. @Mordon: A hangember kifejezes mond neked valamit? Irkalsz mindenfele dolgot de mint emlitettem kb ugyanannyit lehet ellene irni, igy csak ertelmetlen okoskodas az egesz. Ebbe nem mennek bele bar nem ertek egyet azzal amit irsz. Ha ugy gondolod hogy igazad van ulljunk le johet minkdet taborbol aki akar es nezzuk meg a gyakorlatban. Addig ahogy Rejto mondana csak “folos fecsej” az egesz. Ha szerinted szar az egesz Android gyere bizonyitsd be. En nem mondom az IOS re hogy szar, csak annyit hogy nekem az android jobban bejon es szerintem mindent tud amit az IOS. Nincs magyarazkodas. Vagy megy vagy nem. Nincs Root es nincs jailbreak. Barmilyen programot lehet hasznalni de csakk az appstore bol vagy a marketbol. Utana osszeadjuk hogy mennyibe is kerult osszessegeben a keszulek es a program ami ugyanazokat a feladatokat oldja meg.

  130. @Brekii:

    “Mondassz 30 dolgot amire hasznalod es en is. ? 40 dolog (nyilvan van atfedes is) nyilvan atgfogobb kepet mutat a keszulekekrol. Termeszetesen jailbreak es root nelkuli gepekrol van szo.”

    – Rendszeresen kapok és küldök websiteok tervezeteit HTML e-mailben, ezt az iOS Mail programja hibátlanul meg tudja jeleníteni, egy adott oldalt, vagy egy részletét egy mozdulattal ki tudok jelölni a böngészőben és bemásolni a levélbe majd átküldeni a címzettnek.

    – Sokszor segítek iPhone témában embereknek, ilyenkor gyakran szükség van screenshootok készítésére, ez itt egy mozdulat és már küldhetem is a képet a chatpartnernek.

    – Szeretem nyilvántartani a dolgaimat (könyvek, videók, elektromos fogyasztás stb.) amit a mindig nálam lévő mobilon adatbázis kezelő alkalmazásban kezelek (Bento).

    – Sok doksit kapok e-mailben, amit át kell olvasnom ezt a Mail alapból képes azonnal megnyitni, nem kell külső alkalmazás betöltésére és szenvedésére várnom (persze, ha szerkeszteni kell, akkor tovább tudom dobni a doksit a kívánt alkalmazásnak is).

    – Gyakran kapok újságokat, folyóiratokat amiket mobilon nézek át, ezek PDF fájlok amik nyomdai minőségű anyagot tartalmaznak (A/4-A/3 min. 300 DPI), ezek darabonként 3-400 megás apróságok. A GoodReader ezeket is másodperc alatt nyitja és kezeli (Androidon nem tudtam kivárni egyetlen alkalmazásban sem, hogy megnyíljanak).

    No meg szeretem, ha hívás esetén fel tudom venni a készüléket és az nem éppen memóriahiány miatti meditálását végzi fekete lepel alatt és már leteszi a túloldal, mire képet bír kiszenvedni.
    Szeretem, ha nem kell plusz ébresztőórát beállítanom, mert orosz rulett, hogy vajon másnap reggel ébreszt-e a mobil, vagy sem.
    Szeretem én eldönteni, hogy mennyi alkalmazásra van szükségem, ha 300-at akarok feltölteni a készülékre, akkor annyit és ettől sem lehet lassabb, vagy instabilabb a rendszer.
    Szeretem csak használni a készülékemet és nem azon barkácsolni, hogy használható állapotba kerüljön. Nem akarok fórumokat böngészni, lagfix-eket telepíteni, romot főzni, kernelt cserélni és rendszerfrissítés esetén nem szeretnék azon morfondírozni, hogy mire végez lesz-e még IMEI számom, vagy sem.

  131. @Mordon: Bla bla bla bla………. Megint csak a duma. Na latod ez a problema a duma az jol megy mar, azt latom. Na en hagyom mert latom hogy a hangoskopdasnal tovabb nem lehet jutni. Miert van az hogy ha azt mondjak egy iphonesnak hogy: gyere mutasd meg amirol hablatyolsz, csak tovabbi szovegeles a valasz. Na hagyjuk ennyi eleg tobbet nem erdemes ra vesztegetni egyszeruen nem is ertem mirol irogatsz. Ha eppen root olni akarom nem kell tobb forumot olvasnom mint a jailbreakhez az IOS nel es meg sorolhatnam de mi ertelme lenne. Azert ez tanulsagos volt 🙂

  132. @Brekii:

    Igen tanulságos volt, mivel felsoroltam pár feladatot, amire én többek között használom a készülékemet, de erről mélyen hallgatsz, mert Androidon erre jelenleg nem nagyon van megoldás.

  133. @Mordon: Amugy csak hogy kivancsisagbol (bar nekem meg nem kuldott senki 400 Mb os pdf et erdekes hogy hogyan is tennek meg de mind1) megneztem a nalam legnagyobb 200 Mb os filet 3 sec alatt nyitotta meg a documents to go. Majd nezek nagyobbat ha talalok, de nem hinnem hogy megoldhatatlan lenne. Ha megis keszseggel el fogom ismerni.

  134. @Brekii:

    Nem a fizikai méret a probléma, de hagyjuk, látom nem érted.

    Mellesleg én csak ráhúzom az iTunes-ra a pdf-et és felmásolja a GoodReader alá.

    Jut eszembe, desktop szinkronizáció? Én nem a Google naptárát használom, így plusz macera azzal vacakolnom, hogy oda feljuttassam a dolgaimat, a HTC Sync, meg a Kies meg kb. a közröhely kategória.

  135. B@Mordon: bla bla bla….. mese, duma, hablaty, parasztvakitas mar megint. Ez mar nevetseges csak azert irom mar le hogy eszrevedd magad. Exchange szerver. Tokeletesen kezeli. Kiest fel sem raktam. Arrol mar ne is beszeljunk hogy Itunes nelkul mit tud hivatalbol az Iphone es mit tud kies nelkul a galaxy peldaul. De ez mar megint DUMAA. Ha annyira franko akkor szanj ra ket orat legyszi hogy ennek a szerencsetlen idiota Androidosnak es a tobbi sutyeraknak aki azt hiszi hogy valami jot hasznal megmutasd az Iget :-). Mit nem ertek? En sem fizikai meretben gondolkodtam azert mondtam hogy a 200 Mb os pdf et simam 3 masodperc alatt nyitotta meg az en genhibas galaxym es ez nekem bizonyitja hogy csak hablaty az egesz (Azert en idiota android fan nem ertem ha mar a gepem elott ulok minek huzom at a pda ra a 400 Mb os file ot. En mar csak az egyszeruseg kedveert is inkabb a 22″ os monitoromon csinalom meg.), mint ugy a legtobb dolog amit olvastam.En arrra tippelnek hogy van amiben jobb lesz az iphone, van amiben az android. De kivancsi lennek mar mi igaz abbol a sok fikazasbol amit megjegyzem a sajat IOS es Android tapasztalataim egyaltalan nem tamasztanak ala. A legtobb dolog amit leirva latok egeszen egyszeruen NEM IGAZ. Urban legend. Mese habbal. Es ez mindket oldalra igaz egyebkent, felreertes ne essek. Ha barmi gaz lenne belole valaki felvenne mar vegre a kesztyut addig sajnos csak a meselgetes megy.

  136. @Brekii: inkább te vagy itt a hangember, kapásból nem egy nem két dolgot sorolt fel szerintem… de majd biztos ezért találkoztok valahol hogy megmérettethesd a telefonokat, nem? persze….
    mi az h megint csak duma? minden problémádra tudott válaszolni! igazad van, ez tényleg tnaulságos volt! 😀

  137. @Mordan print scrint és billentyü kombókat kérek mit hogy csinálsz iphonnal !
    Mind szép és jó hogy nálad 1-2szó elég 1 kérdésre.Ha meg fáj az igasság előjössz hogy google sync hackelnem kell !bazd nekem nem kellet hackelnem
    Telefon sebessége meg simán leveri ipodot flash nézés közbe is !

  138. @Brekii:

    “Exchange szerver. Tokeletesen kezeli. ”

    Gondolom ezért kerül majd csak a 3.0-ba a teljes Exchange támogatás 😀

    “En sem fizikai meretben gondolkodtam azert mondtam hogy a 200 Mb os pdf et simam 3 masodperc alatt nyitotta meg”

    A 200 MB az a fizikai mérete a fájlnak a tartalma attól még sima text és 72 DPI-s jpg, kutyát nem érdekli, hogy még ez is 3 másodpercbe kerül az SGS-nek.

    A mobilra meg általában azért dob át az ember olvasnivalót, mert a desktop gép, a 24″-os monitor és a generátor ami mindezt meghajtja eléggé nehéz viselet 😀

    “En arrra tippelnek hogy van amiben jobb lesz az iphone, van amiben az android.”

    Ezt senki nem vitatja, de amíg általános használatra megbízhatatlan és gyakran lagoló szutyok, addig nem különösebben érdekel a továbbiakban, hogy még mit tud amit az iOS nem. Tudod 3 éve használok iPhone-t és elszoktam attól, hogy a mobil lefagyhat, nem kívánok ilyesmivel most már foglalkozni, a jót és a kényelmet könnyű megszokni. Mint fentebb a vonatos példával illusztráltam, mindkét vagon ugyanoda megy, csak nem mindegy, hogy utazás közben milyen a kiszolgálás és az élmény.

    “A legtobb dolog amit leirva latok egeszen egyszeruen NEM IGAZ.”

    Ajánlom figyelmedbe akkor az Androiddal foglalkozó fórumokat (XDA, Modaco stb.), valóban, itt a szifon.com-on kevés panaszt fogsz olvasni ezzel kapcsolatban, ott sokkal többet.

  139. @W3ber:

    “print scrint és billentyü kombókat kérek mit hogy csinálsz iphonnal !”

    Mit fizetsz érte? 😀
    Viccen kívül, ha valóban érdekel valami, akkor tegyél fel konkrét kérdést.

    “Ha meg fáj az igasság előjössz hogy google sync hackelnem kell !”

    Nem fáj az igazság, csak buta kérdést tettél fel, egy szinkronizációra épülő megoldásnál, ha az egyik oldalt törlöd, akkor mégis miért csodálkozol rá, ha törlődik a másik oldal is??? Ezért írtam párhuzamként a Google Sync-et, ott is pontosan ugyanez a helyzet, ha a Google fiókodban törlöd le a névjegyzékedet, akkor a sync könyörtelenül letörli a mobilodról is, ezen nem értem miért kell csodálkozni.

    “Telefon sebessége meg simán leveri ipodot flash nézés közbe is !”

    Biztos, bár én ezt még egyetlen androidos készülékkel sem tapasztaltam.
    Mivel flash-ről és leverésről beszélsz én arra tippelek, hogy Desire-t használsz. Szívesen megnézném mit művel egy Quake 3 a csúcskészülékeden, a kihívójának elég lesz egy 3 éves első generációs iPhone is. 😀

  140. @Bucoka: Marmint mire? Egyetlen kerdest sem tettem fel. Nem is akarok. Amiket leirt egyszeruen nem igaz peldaul a pdf megnyitasrol. Hogy mikre hasznalja? Termeszetesen benne lehet a 40 dologban.vagy legyen 60. Mar ha 300 alkalmazast hasznal valaki. Mondjuk ezt nem ertem de mind1. En nem beszelni akarok rola hanem megnezni. Peldaul a screenshot ra siman van egy program en is hasznalom. De nekem ugy is jo ha te is eljossz es megmutatod. Vagy te is csak meselni tudsz? Ugy latom az Iphonesok csak dumalni tudnak. Bucoka!!!! A hangember az akinek csak a szaja jar ugy mint nektek. Erdekes hogy nem az jutott az eszedbe hogy gyerunk nezzuk meg. Ugy latszik ez csak nekunk selejtes Androidosoknak jutna eszebe. En azt mondom mutasd meg. Addig csak hangember vagy, leirni mindent lehet. Semmi ertelme itt vitatkozni. En nem is teszem. Minden hozzaszolasomban csak azt mondom : MUTASD MEG. Gyere el mondassz valamit es megnezzuk ha ugy van leirjuk es kozzetesszuk. Ne erts felre. En nem mondom hogy nincs semmi amiben nem tud tobbet az IOS. Ha ugyanazt tudna ugyanugy is hivnak. De az egeszen egyszeruen nem igaz amiket irtok rola. Meg egyszer ha nem csak meselni tudtok csinaljunk egy Android VS Iphone talalkozot. Most az egyszer kerlek csak egy szot irjatok ne a szokasos hablatyot. IGEN vagy NEM. Ezt megertitek? vagy fogalmazzak meg egyszerubben? A kesztu az arcotokban van. Elkullogtok?

  141. @W3ber: Ne itt vitatkozzunk. A hangnem legyen normalis. Te is csak annyit irj hogy nezzuk meg. Kivancsi vagyok meddig lehet csak beszelni rola ne menj bele ilyen adok kapokba semmi ertelme. Gyere majd el a talalkozora, mar ha valaki erzi magat eleg tokosnek hogy eljojjon az iphone os vonalrol.

  142. nagyon megy a szájkarate erreféle úgy látom…

  143. @Mordon: Ebbe nem mennek bele. Nincs ertelme. Legalabbis itt nem. En nem mondom hogy szutyok az IOS. Talan a kultura is oprendszer kerdese? Egyszeruen nem ertem. Egyszeru kerdest teszek fel. Egy IOS VS Android talakozora eljossz bemutatni mekkora szar amit hasznalunk mar egy paran? Egyet garantalhatok itt senki nem fogja azt mondani hogy az Iphone szutyok. Jo kis keszulek es jo oprendszer az meg ha nekem nem is jon be. IGEN vagy NEM? Kerlek ne kezdd el szajkozni a szokasos dolgokat. Mar olvastuk eleget. Igen vagy Nem. Ez csak eleg egyszeru?

  144. @TiGi: Sajnos csak az megy 🙂

  145. @Brekii: nemtudom, de sztem ez tök felesleges, egy BMW vs Merci csatát se lehet olvasni a neten hogy melyik a jobb, viszont ios vs android-al tele van a net, de mi értelme?

  146. @TiGi: Igen mert csak a duma megy mindket oldalrol. Amig nem probaltam ki semmi tampontot nem kaptam ezektol a vagdalkozasoktol, pedig nagy segitseg lett volna a valasztasban. Egy partatlan teszt jo lett volna. Most meg hogy ismerem mar azert kezd zavarni ez a nagy herotozas. Hogyha a Mercirol azt irnak hogy egy nagy szutyok azert csak lenne aki cafolna 🙂

  147. Nekem az iPad-del az a nagy bajom, hogy nem gazdagép. Az iPhone-hoz illetve az iPod Touch-hoz szükség van egy kiszolgálóra, ami általában egy PC. Arról lehet felszinkronizálni a zenéket, filmeket, fényképeket, szoftvereket, telefonszámokat, akármiket. Az iPad elvileg egy kiszolgáló eszközt (notebook) akarna helyettesíteni úgy, hogy maga is kiszolgálóra szorul. Magyarán ha az iPhone mellé veszek egy iPad-et akkor még mindig kell hozzá egy PC, ami mindkettőt kiszolgálja. Nekem olyan iPad kellett volna ami helyettesíti a PC-t, arra pedig nem jó.
    Hozzá kell tenni, hogy amerikai gondolkodással egyik IOS eszközhöz sem kell kiszolgáló, hiszen például az iPhone-nal lehet fotókat csinálni, filmeket és zenéket letölteni közvetlenül a netről. Nekem van amerikai rokonom aki még életében nem dugta PC-re az iPhone-ját. Igaz náluk van iTunes Store és tudnak vásárolni.

  148. @Borroneo: Ajajaj ebbol megint adok kapok lesz. Egyebkent ez szerintem is santit egy kicsit. A koncepcio szerint nem is celja helyettesiteni egy “gazdagepet” . Sajat hasznalati szokasaim szerint egy iphone es egy ipad nagy luxus, es nagy redundancia. Nekem azert nem kene. De ugyanezert nem kell az Androidos tab sem. Lesznek olyan tabletek amik helyettesitik az alapgepet, de az teljesen mas koncepcio es a tapasztalat szerint nem akkora siker. Inkabb a netbook ok jottek be.

  149. @Brekii: Míg nem jelent meg nem tudtuk, hogy az iPad az iPhone vonalat vagy a MacBook vonalat erősíti. Nem tudom mennyire lett volna nehéz az OSX szabadságát az iPhone kezelhetőségével párosítani, mindezt kellő akkumulátor élettartammal ellátva, de én egy ilyen eszközt vártam és csalódtam. Végülis jópofa kütyi lett és látom is a helyét a világban, csak ahhoz meg drágának tartom. Például a 7 éves lányomnak simán megvenném ha fele ennyibe kerülne. Nagyon tetszene neki és szvsz sok mindenre is tudná használni.

  150. @Borroneo: Hajszal pontosan ugyanigy jartam, es ugyanigy erzem :-). nagyon vartam es nagyot csalodtam. Sajnos a legtobben kovetik a peldat es ugy latszik sikerrel. Azert lesz win7 es tablet is. Addig a 13″ os Sonymnal maradok nem nagy, konnyu es van benne CD is. Nalam legnagyobb sikere idaig a TC 1000 nek volt erdekes hogy ennyire megbukott a dolog. Azert hatha elobb utobb felfedezik ezt a vonalat is.

  151. @Brekii: Az átlagos netbook-ok nagyok (a TC1000 különösen), ezért durrant nagyot esztétikailag az iPad. De gondolom ismered a Sony P-sorozatát, ami Win7, 2Ghz-es proci, 2Gb Ram, 250Gb HDD, és mindez akkora, mint egy nagyobb számológép. Én fogtam a kezembe és nem akartam elhinni, hogy ilyen van. Szvsz ez a technika átrendezve simán beférne egy iPad házba.

  152. @Brekii:

    “Amiket leirt egyszeruen nem igaz peldaul a pdf megnyitasrol. ”

    Tekintve, hogy nem valószínű, hogy találkoztál már nyomdai anyaggal, kétlem, hogy ez ügyben értékelhető véleményed, pontosabban tapasztalatod lenne.

    “Peldaul a screenshot ra siman van egy program en is hasznalom.”

    Bocsi, de arról volt szó, hogy nincs jailbreak és rootolás.
    Anélkül meg Androidon csak SDK-val desktop gépről tudsz screenshootot csinálni.

    “Ugy latom az Iphonesok csak dumalni tudnak.”

    Tudod arra, hogy itt megírjak egy-két szösszenetet még akad idő, arra, hogy ezért felutazzak Pestre, no azért annyira nem érdekel a dolog 😀

    “MUTASD MEG.”

    Ez egy régebbi dolog. Egy másik oldal Desire tesztje: http://www.youtube.com/watch?v=TJosge6JjeQ&feature=player_embedded

    Ugyanaz 3GS-en: http://www.dailymotion.com/video/xczf7z_iphone-3gs-quickoffice-pdf-viewer_tech

  153. @Mordon: Az én 3G-m minden nap produkál ilyet. SMS-nél emailnél contaktoknál. 🙁

  154. @Borroneo: az akku ott sem tud annyit mint az ipad. Az azert nagy elony.

  155. @Brekii:

    Én sokáig használtam tabletPC-t Travelmate C110, de szinte mindig notebookként, mert tabletként kényelmetlen volt és értelmetlen, mert 1-2 alkalmazáson kívül semmi nem támogatta a használatát. A normál Windows-os alkalmazások meg billentyűzettel/egérrel/touchpaddel lényegesen hatékonyabban kezelhetők.

    Szóval lényegében azért bukott meg ez a koncepció, mert soha nem is volt a fejlesztők részéről támogatva. iPadre már most van több mint 20 ezer alkalmazás, ezek konkrétan erre az eszközre és tablet felhasználásra készültek, ezért népszerű. Összerakhat egy gyártó bármilyen vonzó hardvert, ha nincs rá normális szoftver. A Galaxy Tab is ezen bukik el, mert nincs szoftveres támogatás, az Android jelenlegi változatai és a Marketben fellelhető alkalmazások nem ilyen céllal és célra készültek. Ha ezt maga a rendszer fejlesztője is elismeri (sőt elég rossz szemmel nézi az ilyen jellegű felhasználást), akkor ezen szerintem teljesen felesleges nekünk itt vitázni.

  156. @Godlike:

    A 3G-d egy 2 éves hardver egy mai rendszerrel, a Desire fél éves és jelenleg még csúcsmodellnek számít. Csak ez a probléma. No meg elvileg 4.1-el már a 3G-d sem ilyen.

  157. @Mordon: Sajnos de. Lehet hogy 2 éves mai rendszerrel de akkor minek ajánlja fel az itunes a frissítést?

  158. @Mordan én komolyan kérdeztem és úgy is tettem fel kérdést más hogy te így válaszoltál hogy igen nem!Nem talált nem desirom van!Nem quake 3 mérvadó baszod nem 1 pentium 1es-gép ez baszod!2 hw meg szoftvert ne keverjük már kiváncsi lennék találkozóra!

  159. Azert egy dolgot leszogezhetunk. Olyan Androidos tablet nem fog szuletni amire azt lehetne mondani hogy ipad vero. Egyszeruen azert mert olyan PDA sem fog szuletni hogy iphone vero. Elvitathatatlan hogy ez a Pista gyerek olyan dolgokat csinal ami egyedulallo. A keszulekei szepek es allat minoseguek. Ami megis letjogosultsagot ad a tobbieknek az ar, a kotottsegek hianya es a rendszer szepsege, rugalmassaga. Szerintem az dont kinek melyik fekszik jobban. Az hogy o csinalta meg eloszor nem jelent semmit. Autot sem ugy veszek ki csinalta az elsot, hanem megnezem hogy mit tud. Az az allaspont hogy minden szar kiveve az IOS t viszont nevetseges. Sajnos engem zavar hogy ilyeneket olvasok. Nem illik a kutyumanias szellemiseghez, inkabb a fanatizmus fele hajlik.

  160. @Mordon: Nemhogy en hanem az elmult 10 ev alatt nem talalkoztam senkivel aki a pda jara atmasolt volna nyomdai anyagot pdf be es ott akarta nezegetni a 300 telepitett programja mellett. Hova kellene lemenni? Ezen ne muljon.

  161. @Mordon: Nemhogy en hanem az elmult 10 ev alatt nem talalkoztam senkivel aki a pda jara atmasolt volna nyomdai anyagot400 Mb os nagy felbontasu pdf be es ott akarta kezelni a 300 telepitett programja valamelyikevel. Talan ez szemlelteti a problema sulyossagat. A screenshot valoban ugy van ahogy mondod a teszt soran amennyiben ez nalad kovetelmeny termeszetesen 0 a pontot fog kapni. Azert jo ez mert akkor ki ki eldontheti mi fontos neki es ugy valaszthat. En nem fogok terero es mas videokat belinkelni, mint mondtam nincs ertelme. Hova kellene lemenni? Ezen ne muljon.

  162. Olvasgatok, olvasgatok és meghasonultam. Van iPadem és Desirem, no meg egy iPodom. Mindegyiket szeretem, egytől egyig. Akkor én most látogathatom ezt az oldalt és hozzászólhatok, vagy menjek máshová?

  163. @wazzki:Nem tudtad hogy az anroid egy “általános használatra megbízhatatlan és gyakran lagoló szutyok”? Ejej most mordontol megtudhattad. Meg en is :-). Attol meg nalam meg jol mukodik es gondolom nalad is ha szereted.

  164. Azta mi megy itt. 😀 Vicces, nem értem miért kell fikázni, na mindegy. Egyébként egy valamire én is allergiás vagyok, amikor az androidot hasonlitgatják az iphone-al úgy, hogy android vs. iphone. Halálom! Jó lenne egyszer és mindenkorra leszögezni, hogy az android egy op redszer amit több gyártó is használ, az iphone pedig egy hardver ami ios-t futtat, szóval ha már hasonlitgatunk akkor android vs. ios. Tudom ez nem ide tartozik csak gondoltam megirom, mert már rengeteg helyen találkoztam az első verzióval. Egyábként arra leszek kiváncsi, hogy milyen harc lesz majd a Bada OS(samsung új okostelefon op rendszere) és az iOS között. Szerintem a közeljövőben minden eddigieknél nagyobb viták lesznek. 😀

  165. @geri44: Teljesen jogos amit mondasz ezert irtam en is azt hogy Android vs. IOS talalkozot kellene csinalni. A keszulekeket nem is lehet osszehasonlitani. Meltatlan lenne peldaul az apple kifuto termeket (3Gs) a Samsung csucskeszulekevel osszehasonlitani. Ha egy ilyen talalkozot megcsinalnank ahol ott lenne mindenki aki ugy erzi hogy bele akar szolni, utana majd lehet hivatkozni mindket oldalrol erre. Sok ertelmetlen vitanak vetne veget szerintem, es elhallgattathatna sok szajjartato fanatikust. Az sem elhanyagolhato hogy sok keszulekvasarlas elott allo, vagy mar hasznalo embernek nyujtana segitseget a valasztasban.

  166. @Brekii:
    Van ez a szifonberlesi lehetoseg, olvastam valahol itthon. Par napra, vagy akar egy hetre ki lehet berelni. Ennyi ido alatt el tudja donteni a juzer, hogy az o igenyeinek megfelel e a cucc, vagy keresgel tovabb. Egy ilyen Android – iOs talalkozo nem lenne rossz egy limonade mellett. Ott le lehetne ulni es szemrevetelezni egymas kutyujet. En nem a versengesnek orulnek, hanem annak, hogy bemutassuk nem kell szarral dobalni a masik tabort. Aki letette a voksat egyik mellett, az nem nagyon rendelkezik tapasztalattal a masik fajta ugyan olyan termekerol, max ilyen postok olvasasa meriti ki az informacio ehseget. Na? Csak az tudnam en hova uljek? 😉

  167. Sziasztok,

    Sírva röhögtem végig a hozzászólásokat, csak így tovább.
    iPhone 3G-m volt 2 évig, most egy Galaxy S van.Nem bántam meg a váltást.
    Egyébként Brekiivel egyetértek, azon próbálkozásába, hogy 2 telefon tudását összemérve legyen egy átfogó teszt, ami után lehet konkrétumokról vitázni.
    De ahogy nézem egy iPhone 4 tulaj se akar erre vállalkozni !

  168. @wazzki: A profeta szavai szolnak beloled. Vegre valaki megerti mit akarok. Koszonom a hozzaszolast. Szerintem nem kell egyik oldalra sem ulni. En sem utalom es szidom a szifont. Jo telefon az csak nekem nem jon be. Az uj 4 es peldaul piszkosul tetszik. Csak hat a korlatok. Nem is irok errol tobbet mert megint megy majd a linkelgetes azt nagyon tudjak egyesek. Szoval fenntartom hogy egy ket oldalrol kijelolt moderator csapattal erdeklodokkel a hatterben ulljunk le es funkciok szerint nezzuk at. Csak az oprendszer szamit elso korben. De ugy latom szidni mindenkeppen konnyebb. meg esetleg kiderulne hogy nem is annyira szar ez a rendszer.

  169. @Krissz: Koszonom a hozzaszolast. Ha meg sok ilyen jon esetleg lesz foganatja. Egyenlore nagy a csend, amig kovetkezmenyek nelkul lehetett mondani mindent, sarral dobalozni nagyobb volt a hangero :-).

  170. Találkozó nem lesz, mert ennyi időm ilyesmire nem nagyon van, mint írtam 2-3 perc egy hozzászólásra akad a témában, de egy délutánt már nem szánnék rá.
    Megoldás lehet, ha valaki összeírna néhány kérdést és mindkét oldal leírná, hogy oldható meg a készülékén, esetleg egy rövid videóval megtámogatva (ez egyébként is hasznos lenne). Nyomdai minőséget meg azért töltök a készülékre, mert úgy kapom és nincs időm és kedvem konvertálgatni, ha a készülékemen gond nélkül olvashatom, nomeg én magam is ilyen anyagokkal dolgozom, lévén ez a szakmám.

    Összehasonlításra meg nem véletlenül linkeltem be a két videót (Desire vs 3GS), ha egy 3GS kiröhögte a Desire-t, akkor miért hihetetlen, hogy a 4-esel szemben egyszerűen nem tekintem ellenfélnek ezeket az Androidos eszközöket? Egyébként a 3GS-es videó végén egy Mac Format magazint töltök be, ezt a PDF-et Desire-n egyik PDF olvasó sem volt képes 10-20 másodpercnél hamarabb kirakni, pedig ez nem akkora anyag (RepliGo-val volt a legkezelhetőbb, de az is vicc kategóriába eső sebességre volt képes a videón látotthoz képest).

    Krissz:

    Tökéletesen alátámasztottad azt amit írtam.
    Egy 2 éves hardverről váltottál egy mai csúcsmodellre, még szép, hogy elégedett vagy vele. Én 1,5 hónap iPhone 4 használat után kezdtem használni a Galaxy S-t és a leírások ömlengése után egyszerűen padlót fogtam a kijelző gagyiságán. Igen, nem mindegy, hogy honnan érkezel a platformra és kezdesz használni egy készüléket. Az SGS kijelzője annyival gyengébb, mint az iPhone 4-é, mint amennyivel jobb a iPhone 3G-hez képest. Ugyanez igaz a sebességre is és biza a megbízható működésben bármelyik iPhone-hoz képest elmarad. Pl. kapcsold be a GPS-t és kerékpárral, vagy gyalog készíts egy tracklogot, esetleg próbálj vele geocachingelni. De esetleg kezdjél játszani rajta egy erősebb játékkal (pl. NFS) és kérj meg valakit, hogy próbáljon felhívni, és nézesd vele mennyi idő múlva kezd nálad kicsörögni és mikorra jelenik meg (már ha megjelenik) az UI, hogy felvehesd a hívást. Esetleg használd az alkalmazásokat, indítsd el egymás után az alkalmazásokat és figyeld, hogy viselkedik a rendszer mikor 30-40 MB alá esik a memória. Lehet, hogy ez 3G után nem lesz neked annyira látványos, de 3GS és 4-es után nagyjából siralmasnak tűnik, tekintve a hardvert amin mindez zajlik. No meg nem tudom, hogy használtad az iPhone-odat, de én általában csak akkor indítom újra, ha kijön egy frissítés és ezért szükségessé válik, próbáld az SGS-ed restart nélkül használni 8-10 napot…

  171. @Brekii:

    Nagy a csend, mert mert mostanáig nem olvastam a hozzászólásokat, lévén az embernek dolgoznia is kell 😀

    “ulljunk le es funkciok szerint nezzuk at. Csak az oprendszer szamit elso korben. ”

    A funkciók szépek és jók, csak éppen a megvalósítás mennyire használható?
    Pl. SGS-en engem a copy/paste a sírba kergetett, ennél még az is jobb, ha nincs 😀

  172. @Mordon: Termeszetesen ha a galaxy m ugy mukodne mint a videon a desire en sem szeretnem. De koze nincs hozza. Pedig a gyari 2.1 et hasznalom. Desire re meg mar van 2.2 is. Csinalok egy videot azert hogy szo ne erje a haz elejet, de nem megyek bele ilyesmibe. Ha ott van elottem csinalod, en is csinalom abban nincs mit megmagyarazni. Igy meg…. no mind1. Amugy az iphone4 annyira tetszik hogy alig birom letenni valoban. A memoriakezeles is jobb ez is teny, bar kozel sem annyival mint ahogy itt beallitod. ma hasznalgattam egyet es nem lattam azt a fene nagy kulonbseget. A net egy kicsit gyorsabb is volt a galaxyn, de ez elhanyagolhato volt. En sem inditgatom hetente ujra. Minek. Nem inditom tobbszor mint a 3gs emet anno. egy haverom vett egyet tobb mint egy honapja, a mai napig azt sem tudja hogyan kene ujrainditani. Ha tudna azt amit a Galaxy azonnal valtanek. De nem tudja. Es mivel ugy latszik te vagy a titkok tudoja es nem osztod meg velunk halandokkal maradok is ennel. Az amit javasolsz messzire nyulna es ertelmetlen szerintem. Azert indulasnak egy “cool reminder” egy “tasker” es egy “Juice deffender” tudasanak megfelelo progi kene nem tudom a wifi router benne van e a 4 es ben az is kene, kellenenek a home screen re a naptar, a birthday info, idojaras widgetek, hogy egybol lassam ne kelljen maszkalnom. no es ugye ott a jailbreak ami nelkul egy jo par progi nem mukodik amit nagyon megszerettem. Viszont amikor csak ugy ukk mukk fukk elszallt mar csak a legujabb rendszert tudtam visszatenni amihez meg nem volt. Ket hetig nem volt telefonom mert mindenki vegigkinlodta hatha megoldhato, de nem. Na en akkor hagytam ott. Ebbe sem szeretnek meg 1x belefutni. Amugy nagyon sok olyan dolog van amire csak azt szoktak mondani hogy ez igy van es kesz. Ez sem tetszik. Ha azokra is lenne megoldasod atvaltok.

  173. @Brekii:

    “Termeszetesen ha a galaxy m ugy mukodne mint a videon a desire en sem szeretnem. ”

    Azt alá is írom, hogy az SGS már nem az a kategória, mint a Desire (szerencsére ebből már nem spórolták ki a hardveres támogatásokat), de még messze nem hozza azt a szintet amit az iPhone esetében megszoktam és nem nagyon akarok ilyesmiben kompromisszumokat kötni, ezért el is adtam.

    “A memoriakezeles is jobb ez is teny, bar kozel sem annyival mint ahogy itt beallitod.”

    Én konkrét adatokat írtam, amit nem tudsz cáfolni, max, ha egy kiherélt főzött romot használsz. SGS-en indulás után, ha minden feleslegesen elindított vackot kilősz, akkor 160-165 MB-ot tudtam összeszedni, ez iP4-nél 360-380 MB körül van. 4-5 nap újraindítás nélküli használatnál az SGS már bőven 80 mega alatt tart (inkább 60 MB, de ez változó volt) és többet nem képes felszabadítani, ami a készülék össz teljesítményén is drasztikusan látszik, míg az iP4 még mindig bőven 340 MB felett, ha minden kilövök (az csak apró jóság, hogy JB után a grafikus felület újraindításával a teljes memóriát visszakapom, ami ugyebár Androidon nem kivitelezhető).

    “A net egy kicsit gyorsabb is volt a galaxyn, de ez elhanyagolhato volt.”

    Ez kétélű dolog, a mobilnet valóban hangyányival gyorsabb SGS-en, de a Wifi lényegesen lassabb. iP4-en 20 megabit felett teljesít, SGS-en 10-12 megabit volt a maximum. Ráadásul az SGS wifi kezelése eléggé rapszódikus volt, volt, hogy látta a hálózatot, de semmi forgalmat nem tudott produkálni, amíg ki és be nem kapcsoltam a wifi szolgáltatást (ezt sokszor eljátszotta, főleg mikor két már ismert wifi hálózat között kellett váltania).

    “Ha tudna azt amit a Galaxy azonnal valtanek.”

    Még mindig nem tudom, mi az ami neked annyira fontos és az iPhone nem tudja (ha a BT fájltranszfer, akkor hagyjuk, nem én vagyok a releváns ennek megoldásában, mert bár van rá megoldás én soha nem használtam, mert nálam nem használt funkció).

    “Azert indulasnak egy “cool reminder” egy “tasker” es egy “Juice deffender” tudasanak megfelelo progi kene”

    Linkelj egy-egy oldalt az adott alkalmazás bemutatásáról és keresek alternatívát neked.

    ” nem tudom a wifi router benne van e a 4 es ben”

    Igen is, meg nem is.
    Gyárilag tethering van, amivel BT-on és USB-n kapcsolódva a készülékre tudod használni notebookon a készülék 3G kapcsolatát. JB után van többféle hotspot megoldás pl. MyWii

    “kellenenek a home screen re a naptar, a birthday info, idojaras widgetek, hogy egybol lassam ne kelljen maszkalnom.”

    Lock Info, IntelliScreen, SmartScreen.
    Az első bárhova elhelyezhető (lock, home, slide), pluginokkal bővíthető, a másik kettő a lock screent használja.
    Az már csak apróság, hogy én Androidon is pár nap után kiírtottam a widgeteket, mert értelmetlen a használatuk (főleg a bugyuta időjárás vackoknak), mert a lényegi információhoz mindenképpen el kell indítani az alkalmazást is, akkor meg minek foglaljon helyet és erőforrást feleslegesen?

    “no es ugye ott a jailbreak ami nelkul egy jo par progi nem mukodik amit nagyon megszerettem. ”

    Ez ugyanúgy igaz a rootolásra, bár sajna itt a jailbreak alkalmazást nem lehet az App Store-ból letölteni, mint a rootolást végző megoldásokat a Marketből, de legalább a vírusok megszerzésére is kevesebb esély van 😀
    (Lásd bárki bármit ellenőrzés nélkül felrakhat a Marketbe, ha gáz van, akkor csak utólag szedik azt le.)

    “Viszont amikor csak ugy ukk mukk fukk elszallt mar csak a legujabb rendszert tudtam visszatenni amihez meg nem volt. ”

    SHSH mentés után (Umbrella) bármikor visszatérhetsz a régebbi rendszerhez is.

    “Ha azokra is lenne megoldasod atvaltok.”

    Félreértettél, ezt a kis vitát még véletlenül sem azért folytatom, hogy “megtérítselek”, ha neked az SGS jobb alternatíva, az Android kényelmesebb, akkor használd egészséggel, én csupán a saját tapasztalatom alapján alkotott véleményemnek adok hangot, az, hogy ez mennyire fedi a te felhasználói szokásaidat, rendszerrel, alkalmazásokkal szembeni elvárásaidat, az a te egyéni preferenciád. Senki nem akar semmire rábeszélni (én legalábbis biztosan nem :D).
    Engem is érdekel az Android, meg a többi rendszer és ezért időről időre ki is próbálom ezeket, soha nem mondtam azt, hogy ha találok egy kényelmes hardver-szoftver megoldást, akkor nem fogok hosszabb rövidebb időre arra átváltani, csupán per pillanat az én igényeimnek és elvárásaimnak az iOS felel meg a legjobban és a piacon most nem találok olyat ami _számomra_ kicsit is alternatíva lehetne (az SGS-t ennek gondoltam és bár már nem olyan nagyot, mint anno a Desire-ben, de ebben is csalódtam).

    Aki személyesen ismer az tudja, hogy valójában nem vagyok ennyire kritikus a dolgokkal kapcsolatban, sőt, ha valaki hozzám fordul, hogy milyen készüléket vegyen, akkor szemrebbenés nélkül ajánlok Android, vagy Symbian alapú eszközt is, ha tudom, hogy neki az a megfelelőbb.
    De vitában szeretem kihangsúlyozni a kritizált eszköz/hardver gyengéit és hibáit, mert a legtöbb teszt és leírás inkább marketingszagú ömlengés, ami mélyen hallgat ezekről és maguk a tulajdonosok is szeretik elhallgatni.
    Hibái az iPhone-nak is vannak, bár vicces, hogy amit én hiányosságnak tartok, azokat szinte soha nem említi senki, mert leragadnak a közhelyes BT fájltranszfernél, ami ma már nagyjából az én szememben olyan dolog, mintha azt kifogásolnánk, hogy nem tud füstjelekkel kommunikálni 😀

  174. @Mordon: Koszonom szepen a valaszodat. Mar meg ne haragudj de ezt a hangnemet hianyoltam idaig es talan ezert voltam eroszakosabb a tolem szokottnal.
    A RAM 40 mega korul megall itt mar kilo valamit. Innen egy mozdulattal kb 140 mb ra visszatornazhato. Ez nem jo. Jobb az iphone ban. Nem herelt rom ot hasznalok, de lagfix van rajta, igy en nem erzem veszesnek es nem igenyli tobbszor az ujrainditast. Az appbrain en meg lehet nezni a progikat amiket irtam. Itt jegyzem meg hogy az is nagyon hianyozna. Nekem az egesz naptar, reminder, profiles kezelesevel problemaim voltak. Egy csomo progit megvettem es kiprobaltam de nem volt az igazi. Probald majd ki amiket irtam. Isenkiraly. Ha let volna ilyen a szifonon leterdeltem volna. Cool reminder, calendar reminder, tasker, juice deffender. Fontos a wifi router funkcio. Igen a myvii tenyleg jo csak draga ahoz kepest hogy it ingyen van. Ez altalanossagban is igaz hogy ugyanazt itt toredek aron megoldhatod. Mar tudom mit irsz, azert. Sietek lerni nem mind szar. Az intelliscreen a kedvencem volt es a mquick do zsenialis. De mindhez jail kellett. Es sajnos eppen shsh t akartam meneni amikor elszallt a kutyu. Es mar csak uj firmwaret lehetett ratenni. Oda volt minden ket het szenvedes utan hagytam a fenebe. Pendrive uzemmod is nagyon kellene. Es az is gaz hogy minden media cuccot omlesztve tarol. Eleg sok haverom sziv ezzel. A csaladi kepeimet fel akartam rakni es csak trukkozessel tudtam ugy megcsinalni higy konyvtarankent lasam. A vacak phone progija is a sirba tett. Allandoan elougrott pedig nem kerte senki (minden elefonalas utan meg ha mas progibol kezdtem vagy engem hivtak) es persze hogy mindig megnyomtam a voice akarmi gombot. Neha mar olyan ideges voltam hogy majd szetvertem. Nezem ez most is megvan. Az is jo lenne ha nem lennek kotve az itunes hez. Ugy, ott es azt masolok fel ra amit akarok. Ez most nagyon tetszik. Bluetooth filekuldes nem erdekel, bar ha elfogadjuk hogy 400 Mb os pdf olvasas is szempont lehet, el kell fogadni hogy a bluetooth filekuldes is lehet az. Peace.

  175. Azert egy talalkozo lehetoseget megis fentartanam ahol el lehetne mondani kinek mi tetszik a sajat gepen es megnezni megoldhato e a masikon. Lehet meg jobban is. Pro es kontra. Ami eredmeny lenne hogy az altalanos fikazas megszunne mindket reszrol mert kiderulne hog egesz jo mindketto. Kis utomunkaval es erdeklodessel pedig meg jobba teheto. A het vegen en is csinalok majd videot a valos Galaxy sebessegrol. Egyet igerhetek nem lesz lasu 😉

  176. @Brekii:

    “A RAM 40 mega korul megall itt mar kilo valamit. Innen egy mozdulattal kb 140 mb ra visszatornazhato. ”

    Hát nekem ez nem igen jött össze, ha már 40 MB-ig lement, akkor jó esetben 110-120 jött vissza, de 2-3 nap után már a fele sem.

    “Nem herelt rom ot hasznalok, de lagfix van rajta,”

    Én is több lagfixet kipróbáltam, végül a Voodoo maradt, nekem az vált be a legjobban (főként, hogy kicsit javított az SGS elcseszett színkezelésén és képmegjelenítésén is), de mint már írtam, sebességben, reakcióidőben meg sem közelítette az iP4-et.

    “Ha let volna ilyen a szifonon leterdeltem volna. Cool reminder, calendar reminder, tasker, juice deffender.”

    Ebből csak a Cool Remmindert és a Taskert találtam meg, de egyiknek sem látom sok értelmét (a Remindert soha nem használnám, mert ott a naptár, alapból oda veszek fel mindent, a Taskernek meg nem igen jöttem rá mire is lenne nekem jó), én Androidról egyedül a Call log Calendart hiányolom iOS alól.
    Tényleg jó lenne, ha leírnád, hogy te ezeket mire is használod és milyen helyzetben.

    “Ez altalanossagban is igaz hogy ugyanazt itt toredek aron megoldhatod.”

    Vagy “ellophatod”, mivel hivatalosan vásárolni nem tudsz, no meg az Android semmilyen fájlvédelemmel nem rendelkezik, így a warez itt a legnagyobb. Nem véletlen, hogy nagyobb cégek egyáltalán, vagy csak módjával fejlesztenek rá és üzleti felhasználásra nem igen ajánlják (mondjuk ebbe belejátszik, hogy ilyen jellegű alkalmazások és megoldások igen foghíjasak még Androidon).

    “Pendrive uzemmod is nagyon kellene. ”

    Nekem nem, az SGS-t sem raktam kábelre soha, FTP szerver beizzít és mehet át a cucc wirelless. Szállítani meg nem telefonon fogok adatokat, mert nem fogom a kábelt is magammal cipelni, mivel ahogy iPhone kábelt sem, úgy microUSB kábelt sem találni sok helyen (no meg nem fogom kiadni idegen helyen a kezemből, hogy másolgassanak róla).

    “Es az is gaz hogy minden media cuccot omlesztve tarol.”

    ????

    “A csaladi kepeimet fel akartam rakni es csak trukkozessel tudtam ugy megcsinalni higy konyvtarankent lasam. ”

    Ezt nem értem, mert nem kell semmit trükközni, ha a gépen eleve könyvtárakban vannak a képeid akkor azt úgy is másolja át.

    “A vacak phone progija is a sirba tett”

    ???
    Ezt se nagyon értem, de mindegy. Bár inkább legyen szem előtt a Phone alkalmazás, minthogy ne tudjam felvenni a bejövő hívást mert nem rakja elém 😀

    ” Az is jo lenne ha nem lennek kotve az itunes hez.”

    Nekem meg éppen az hiányzott, hogy egyetlen jól használható alkalmazásból lehessen szinkronizálni az adatokat (a KIES egy vicc). A készülék médiakeresése meg botrányos, nehogy már nekem kelljen kézzel kigyomlálni, hogy ne rakja be a képek közé az alkalmazások grafikai elemeit és ikonjait.

  177. @Mordon: Nyilvan kulonbozokeppen hasznaljuk az eszkozt. nekem a lenyeg (mivel egy heten legalabb 3 napot 200 km re a lakasomtol idegen helyeken es ugyfeleknel toltok) az onallo es mobil mukodes. Rugalmassag barmilyen szituacioban.

    “Hát nekem ez nem igen jött össze, ha már 40 MB-ig lement, akkor jó esetben 110-120 jött vissza, de 2-3 nap után már a fele sem.”

    A videon rajta lesz. Tegnap direkt kiprobaltam volt hogy 180 Mb !!!! szabad memoriam volt. Nyilvan nem sokaig :-). Ez a filekezeles sajatossagai miatt lehet.

    ” sebességben, reakcióidőben meg sem közelítette az iP4-et.”

    Autentikus velemenyt nem tudok mondani mert eletszeruen nem hasznaltam a 4 est de nekem egyaltalan nem tunik lassunak (3Gs t fel evig hasznaltam), es hogy tegnap kiprobaltam egyet nem tunt fel hogy annyival gyorsabb lett volna. A videon majd megnezed az enyemet es velemenyt mondasz rola.

    Cool reminder. es a tobbi. En full onallo irodai eszkoznek hasznalom a gepet. Van olyan esemeny ami tenyleges elfoglaltsagot jelent, az a naptarba kerul. Ezekhez jelzes is kell. A szifon egy egyszeru Nokianal is primitivebb modon kezeli ezt a dolgot. Eltolni egy jelzest vagy ismeteltetni alapbol nem tud. Valamit ossze lehet rajta barkacsolni de fenyevekre van egy calendar snooze progitol. Az meg hogy irkaljam ujra egy megbeszeles kozben az egeszet hogy teged idezzelek egy vicc :-). A cool reminder pedig egy osszetett figyelmezteto progi. Ezt akkor hasznalom (igen gyakran) ha olyan dolgom van ami nem igenyel kulon naptarbejegyzest. pl.: parkolas, visszahivas, oraleolvasasok stb. Olyan hatekonyan valositja meg hogy akar vezetes kozben odafigyeles nelkul 2 gombnyomassal is kezelheto. egyszeruen nelkulozhetetlen progi. A tasker es a Juice deffender pedig profilozo progi. Napokat lehetne irni rola de csak egy pelda : ha zsebre vagom a gepet lekapcsolja a wifit 3g t . beallitott idonkent egy kis idore visszaallitja hogy a sznkronizaciok lefussanak. Ha eloveszem megnezi van e wifi, ha elmentett akkor kapcsolodik es nem kell 3g ha nem elmentett rakerdez arra is. ha nincs egyik sem kilovi a wifit es kapcsolja a 3g t. Es meg kb 1000 dolog amit beallitottam neki. Helytol es programtol fuggoen. figyeli a toltottseget a futo progikat, a naptarbejegyzeseket es takarekoskodik a villannyal. Aki ennyit van mozgasban mint en minden elektron szamit 🙂 legalabb 1,5x re no az akku uzemido.

    “vagy ellophatod”

    Bocs de nem szokasom. Az IOS re is megvettem mindent. sajnos Ott figyel az osszes semmi hasznara. Market enabler t hasznalok. de vettem mar direktben is a fejlesztotol : calendar snooze, es a Handangorol is aTakephone. Itt legalabb megvan a lehetosegem arra ha nem tetszik visszaadjak a penzemet. Az appstoreban meg megvettem egy csomo hulyeseget. Amugy azt is utalom amikor azt mondjak mennyi ezer progi van a store ba. A nagy resze egy kalap szar. Fart generator, piano, battery meter, fenykard, meg egyeb okorsegek. De ezeknel vannak meg ertelmetlenebb progik is. Hasznos alig van ( a teamwiever viszont akkora allat es meg androidra nincs fajo pont 🙂 )

    “Ezt nem értem, mert nem kell semmit trükközni, ha a gépen eleve könyvtárakban vannak a képeid akkor azt úgy is másolja át.”

    Azzal nincs is baj. Megjeleniteni nem tudja csak omlesztve. Egy haverom felrakta a bibliat hangoskonyvkent konyvtarakban. Ugy osszekeverte hgy csak na. Az osszeset at kellett nevezni. Kulon file managerrel lehet keverni de hol van az az Androidos megoldastol. Ha te mondanad egy vicc.

    Pendrive uzemmod. Mint mondtam nekem ezen van az eletem. Idegen helyen kapok filmet, zenet hogy este nezzem maganyomban, A gepemmel keszitett rendezvenyi felveteleket kerik el, a nalam levo filmek kellenenek, leirasokat (ne adj isten 400 Mb os pdf et ) akarnak ideadni. A mobilitasom miatt egy atalakitos 10 cm es kabelt mindig tartok magamnal igy mini es micro csatim is van es barhol masolhatok ra es tolthetem is. Azert enelkul eleg gazos szerintem. Egy 16000 e ft os navi is tudja a maga ostoba rendszerevel.

    “inkább legyen szem előtt a Phone alkalmazás, minthogy ne tudjam felvenni a bejövő hívást mert nem rakja elém”

    Hat bejovo hivas utan mi ertelme van? foleg ugy hogy a voice mittomen gombot nem lehet letiltani es mindig megnyomja az ember. ne mondd hogy nem igy van mert minden iphone os haveromat az oruletbe kergeti akarmekkora Fan ok. Ha nem ot hasznalom minek pofatlankodik elore (ott is van takephone) legalabb tunne el egy kis ido mulva. A galaxyn ez tok jol meg van oldva.

    “Nekem meg éppen az hiányzott, hogy egyetlen jól használható alkalmazásból lehessen szinkronizálni az adatokat (a KIES egy vicc). ”

    A vicc inkabb az hogy a mobil eszkozodet bekapcsolni sem lehet szamitogep nelkul (elso indulas). A KIES tenyleg egy idiota progi, de anelkul ugyanolyan jol mukodik (en nem is hasznalom) mig a szifon halott nelkule. Az meg hogy egy idegen gep elott mit lehet vele csinalni mar nem vicc hanem tragedia. Marpedig itt egy mobil onalloan mukodo eszkozrol beszelunk. Erre keptelen a szifon es a sok mas hatranya mellett ez nalam donto akarmennyire tetszik is

    “A készülék médiakeresése meg botrányos, nehogy már nekem kelljen kézzel kigyomlálni, hogy ne rakja be a képek közé az alkalmazások grafikai elemeit és ikonjait.”

    De legalabb konyvtarankent mutatja es igy egy adott kepcsoportot meg tudok nezni. Ha mar zavaroan sok felesleges konyvtar van benne (en 3 honap alatt nem ertem el) tok egyszeruen kivehetem a listabol az altalad emlitett modszerrel. Egyszerubb mint 5000 kepbol kivalasztani a keresettet mint ahogy a szifon csinalja. Ugyanis a konyvtarakban feltett kepeimet (egyszer megprobaltam 3 Gb nyi az osszes meglevo kepeimet feltettem ) egyszeruen omlesztve bevagja nekem. Arrol mar ne is beszeljunk hogy tok sima jpg kepeket nem akart szinkronizalni az istennek sem. A sajat kepeit atneveztem es utana nem jelenitette meg pedig hat ott voltak.

  178. @Brekii:

    “Nyilvan kulonbozokeppen hasznaljuk az eszkozt.”

    Ezt senki nem is vitatja.

    “A videon rajta lesz. Tegnap direkt kiprobaltam volt hogy 180 Mb !!!!”

    3-4 nap folyamatos használat után? 😀

    “tegnap kiprobaltam egyet nem tunt fel hogy annyival gyorsabb lett volna.”

    Azért ismerjük el, hogy a lagfixek és egyéb varázslatok nem azért készültek, mert olyan elégedettek az emberek az SGS teljesítményével.

    “Eltolni egy jelzest vagy ismeteltetni alapbol nem tud.”

    Nem, bár ez nálam nem is szempont. Ha változik az időpont két kattintással átírom, ismételtetni meg soha nem szoktam.

    “A cool reminder pedig egy osszetett figyelmezteto progi. Ezt akkor hasznalom (igen gyakran) ha olyan dolgom van ami nem igenyel kulon naptarbejegyzest. pl.: parkolas, visszahivas, oraleolvasasok stb.”

    Erre én az Awesome Note-ot használom, pillanat alatt tudok bele jegyzetelni és feladatokat felvinni amire figyelmeztet.

    A komolyabb feladatistát mondjuk a 2DO-ban vezetem.

    “ha zsebre vagom a gepet lekapcsolja a wifit 3g t . beallitott idonkent egy kis idore visszaallitja hogy a sznkronizaciok lefussanak.”

    Hát igen, sajna az Android kissé impotens energiagazdálkodása miatt erre szükség is van, ezt az iOS alapból megteszi.

    “figyeli a toltottseget a futo progikat, a naptarbejegyzeseket es takarekoskodik a villannyal.”

    Én reggel lehúzom a töltőről és 6-7 fele mikor újra rádugom a gépre és töltést kap 75-80% körül van, SGS-nél ez 30-35% volt, ennyi a különbség a két rendszer energiagazdálkodása között, pedig ugyanúgy, ugyanannyit használtam mindkettőt.

    “Bocs de nem szokasom.”

    Nem véletlen írtam idézőjelbe.

    “Market enabler t hasznalok.”

    Ami mellesleg nem legális. De jó hír, hogy ha igaz heteken belül lesz legális elérés itthonról is.

    “Az appstoreban meg megvettem egy csomo hulyeseget.”

    Ez a te problémád, én csak azt veszem meg, amire szükségem van.

    “Amugy azt is utalom amikor azt mondjak mennyi ezer progi van a store ba. A nagy resze egy kalap szar.”

    Mert a Market esetében nem az? Ott alig 70% az alkalmazás, a többi háttérkép és csengőhang, az alkalmazások túlnyomó része meg pistike első próbálkozása zseblámpa és különböző elmés widget kategóriában.

    “Hasznos alig van ( a teamwiever viszont akkora allat es meg androidra nincs fajo pont )”

    Hát én még nem tudtam olyant kitalálni, amire ne lett volna legalább tucatnyi megoldás a Store-ban, a Marketben viszont elég sok mindent nem találtam.

    “Azzal nincs is baj. Megjeleniteni nem tudja csak omlesztve.”

    Megjeleníteni is mappákba szervezve mutatja, ahogy átszinkronizálod, legalábbis nálam biztosan.

    “Egy haverom felrakta a bibliat hangoskonyvkent konyvtarakban.”

    Audióanyagot úgy töltünk át, hogy ki van töltve az ID-je, akkor nem kever semmit, de legrosszabb esetben létrehozol egy playlistet és abba beillesztve viszed át.

    “Kulon file managerrel lehet keverni de hol van az az Androidos megoldastol. Ha te mondanad egy vicc.”

    Az Android megoldása a vicc, meg az, ha valaki egy olyan egyszerű alkalmazást sem tud használni, mint az iTunes. Nem sértésből, de tényleg így gondolom.

    “Pendrive uzemmod. Mint mondtam nekem ezen van az eletem.”

    Ha már kábelt cipelsz magaddal és idegen helyen kézbeadod a készüléked, akkor nem kerül semmibe elindítani egy alkalmazást sem. Az iphoneExplorerrel ugyanilyen könnyen tudsz másolni a készülékre USB-n, más kérdés, hogy ez nekem nem szempont.

    “Hat bejovo hivas utan mi ertelme van?”

    SGS is jó ideig előtérben tartja a Phone-t mire eltünteti.

    “foleg ugy hogy a voice mittomen gombot nem lehet letiltani es mindig megnyomja az ember.”

    Nekem soha nem sikerült még véletlenül megnyomni, mert eléggé a szélen van. No meg én használok hangpostát, így funkciója is van.

    “A vicc inkabb az hogy a mobil eszkozodet bekapcsolni sem lehet szamitogep nelkul (elso indulas).”

    Az Android eszközöket meg nem lehet rendesen használni Google account nélkül. 1:1 😀

    “A KIES tenyleg egy idiota progi, de anelkul ugyanolyan jol mukodik (en nem is hasznalom) mig a szifon halott nelkule.”

    Tévedés, sok embert ismerek, aki teljesen gép nélkül használja (igaz nem itthon élnek), zenét alkalmazást a készülékkel tölt le, naptárat, névjegyzéket ott használja stb.

    “Az meg hogy egy idegen gep elott mit lehet vele csinalni mar nem vicc hanem tragedia. Marpedig itt egy mobil onalloan mukodo eszkozrol beszelunk.”

    Idegen gépre én egyetlen mobilomat sem vagyok hajlandó rádugni, ha kezeli, ha nem.

    “Erre keptelen a szifon es a sok mas hatranya mellett ez nalam donto akarmennyire tetszik is”

    Ezt tiszteletben tartom, bár adatcserét wifin gond nélkül megoldja az iPhone is bármilyen géppel (wifi ma meg már szinte mindenhol van és még a kábelt sem kell magammal cipelni), ha meg nincs wifi, a Dropboxomra akkor is fel tudja tolni a kérdéses doksit.

    “De legalabb konyvtarankent mutatja es igy egy adott kepcsoportot meg tudok nezni.”

    Én is, mivel a szinkronizált képeket könyvtárakban mutatja az iPhone is, max te nem úgy küldted rá fel a képeidet.

  179. “3-4 nap folyamatos használat után?”

    3 hete nem inditottam ujra.

    “Azért ismerjük el, hogy a lagfixek és egyéb varázslatok nem azért készültek, mert olyan elégedettek az emberek az SGS teljesítményével.”

    Elismerve! 🙂 En konkretan hasznalhatatlannak iteltem meg anelkul. Szoval nem vagyok elvakult hivo. Latom en is mi a javitando. Mondjuk en egyebet nem varazsoltam, nekem eleg volt.

    “Nem, bár ez nálam nem is szempont. Ha változik az időpont két kattintással átírom, ismételtetni meg soha nem szoktam.”

    Azert azt is ismerjuk el hogy egy naptarat kezelo eszkoznel ez komoly hiba. 100 felhasznalobol 99 ezt mondana. Az egy vagy te :-).

    “Appstore”

    Detto ugyannaz van csak engem az zavar amikor latom hogy dongetik a melluket a darabszammal. Ismerd el hogy parasztvakitas. Toredeke hasznalhato. Alairom hogy jo progik is vannak persze.

    “Ez a te problémád, én csak azt veszem meg, amire szükségem van.”

    Nyilvan en sokkal hulyebb vagyok es neha 2 mondatbol nem tudom eldonteni hogy tokeletes e nekem. A market ben egyszeruen letorlom aznap es visszaadjak a penzt. Ennel egyszerubbet azert nemigen lehet kitalalni. Az appbrain meg szerintem veri az itunest, foleg azert mert barhonnan elerheto. Latom a telepitett programjaimat, telepitesre kijelolhetek, masnak atkuldhetek szoval jo. Es megint a RUGALMASSAG.

    “Erre én az Awesome Note-ot használom”

    A videon majd megnezed. Meg nem lattam (es az altalam megkerdezett PDA sok sem) ennel egyszerubben es jobban hasznalhato progit. Es mivel sok ilyen bejegyzest hasznalok igen fontos.

    “Ami mellesleg nem legális. De jó hír, hogy ha igaz heteken belül lesz legális elérés itthonról is.”

    Elvileg a market beta tesztelok kozott vagyok szoval hasznalhatnam a boltot, csak egyenlore eleg bonyolult modon lehet hivatalosan bejutni. 🙂 Szoval ugy veszem nekem megengedtek :-).

    “Az Android eszközöket meg nem lehet rendesen használni Google account nélkül.”

    Miert ne lehetne? Csak nyilvan konnyebb. Es nem csak az USA ban. Ugyanezert meg penzt ker az Apple. Tobb ismerosom is exchange szinkronizacioval hasznalja. Tok jol elvannak. Szoval 1:0 maradt Mert az Apple engedelye nelkul semmit sem tud. Persze ennek is van azert elonye, eppcsak a mobilitas es a rugalmassag latja karat.

    “tévedés, sok embert ismerek, aki teljesen gép nélkül használja”

    Valoban. Amerikaban. Es akkor is a sajat kis vilagaban. Mint mondtam nekem fontos a rugalmas mukodes. Nem boldogit hogy New York ban jol el van vele John.

    “Idegen gépre én egyetlen mobilomat sem vagyok hajlandó rádugni, ha kezeli, ha nem.”

    Mert mi lesz vele? Ez a nagy kulonbseg. En azert tartom mert hasznalni akarom es a gepet valasztom meg ugy hogy mindent tudjon. Meg jo hogy majd a gep hatarozza meg mit hogy csinaljak. Vagy kepes ra vagy nem. Ha a varos masik vegeben egy megrogzott microsoft rajongo akar neked adni egy 400 Mb os PDF et mit mondassz neki? Bocs iphone m van azt nem lehet mas gepre radugni 🙂

    “Dropboxomra akkor is fel tudja tolni a kérdéses doksit.”

    Jogos. A kerek utan a legjobb dolog amit feltalaltak. 🙂 kis allomanyoknal nincs jobb cucc.

    “Én is, mivel a szinkronizált képeket könyvtárakban mutatja az iPhone is, max te nem úgy küldted rá fel a képeidet.”

    Errol csinalj mar egy videot mert meg nam lattam senkinel, hogy a kepmegjelenitoje es a zenelejatszoja konyvtarankent mutatna. Ez uj. Ezt szivesen megneznem. Pont van tobb haverom is aki ezzel kinlodik.

  180. @Brekii: @Brekii:

    “3 hete nem inditottam ujra.”

    Nekem már 2-3 nap után idegesítően be tudott lassulni.

    “Azert azt is ismerjuk el hogy egy naptarat kezelo eszkoznel ez komoly hiba. 100 felhasznalobol 99 ezt mondana. Az egy vagy te .”

    Lehet, de még mindig kényelmesebbnek ítélem az iPhone naptárát, lehet megszokásból, lehet az áttekinthetőbb elrendezés miatt pass.

    “Detto ugyannaz van csak engem az zavar amikor latom hogy dongetik a melluket a darabszammal. Ismerd el hogy parasztvakitas. Toredeke hasznalhato.”

    Több alkalmazásból több a használható is. Az általad töredéknek nevezett mennyiség is több, mint a Market teljes választéka.

    “Nyilvan en sokkal hulyebb vagyok es neha 2 mondatbol nem tudom eldonteni hogy tokeletes e nekem.”

    A Store-ban nem két mondattal írják le az alkalmazást (mint a Marketben), hanem elég részletesen, képekkel és rengeteg kommenttel, pluszban azért a fontosabb cuccokból van ingyenesen kipróbálható változat is.

    “A market ben egyszeruen letorlom aznap es visszaadjak a penzt.”

    Ez valóban jó dolog, bár a Store-ban is vissza lehet lépni, csak nem ennyire egyszerűen.

    “Az appbrain meg szerintem veri az itunest, foleg azert mert barhonnan elerheto.”

    ??
    Alkalmazást telepíteni bárhol tudok, ott a készüléken az alkalmazás rá, az App Store tartalma szintén mindenhol elérhető, akár egy sima böngészőben is.

    “Miert ne lehetne?”

    Mert elég nehéz nélküle, eleve rengeteg funkcióhoz követelmény, pl. a Marketet sem használhatod nélküle.

    “Tobb ismerosom is exchange szinkronizacioval hasznalja.”

    Nekem több ismerősöm meg azért adta el, mert az Android még nem képes normális Exchange használatra.

    “Mert mi lesz vele?”

    Nálam egy csomó olyan doksi van a készülékemen, amit nem adok ki a kezemből.

    “Ha a varos masik vegeben egy megrogzott microsoft rajongo akar neked adni egy 400 Mb os PDF et mit mondassz neki?”

    Mint írtam, ha akarom meg tudom oldani a közvetlen rámásolást, más dolog, hogy idegen helyen ezt nem teszem meg soha.

    “Errol csinalj mar egy videot mert meg nam lattam senkinel, hogy a kepmegjelenitoje es a zenelejatszoja konyvtarankent mutatna.”

    Egyszerű csinálsz egy Pictures mappát és ebben mappákban rendezve tartod a képeidet, szinkronizálásnál meg a Pictures mappát adod meg, a gépre ugyanaz a struktúra kerül át. Nem új a dolog a kezdetektől így működik.
    Zenéknél meg albumokat és playlisteket jelölök ki szinkronizálásra nem ostoba mappákat.

  181. @Mordon:
    “több alkalmazásból több a használható is”

    Nyilvanvalo. Regebbi rendszer, tobben fejlesztenek ra sok jo progi van rajta. Van ami nagyon hianyzik azota is. Amit mondok csak annyi az hogy az Appstoreban mennyi program van nem jelent semmit.

    “A Store-ban nem két mondattal írják le az alkalmazást (mint a Marketben)”

    En nem tapasztalnam ezt. Nem ereztem jobban korulirt nak a progikat. Nyilvan a nagyobb szoftvercegek azert kitettek magukert persze, de amugy teljesen hasonlo.

    Az Appstore tudomasom szerint csak az Itunes alol elerhet (pc rol beszelunk) mig az appbrain ugyanazt tudja barhonnan. Ha mar Pc s vonalrol beszelunk az Appbrain sokkal gyorsabb es rugalmasabb. Es sok hasznos funkcio is van benne. Peldaul tobb keszuleket meg tud jegyezni. stb.

    exchange. Kivancsi lennek mit hianyoltak, mert nekem nem panaszkodtak akik azt hasznaljak. Nyilvan volt okuk ra.

    Pictures. Ezt majd megnezem. En tuti hogy konyvtarrendszerben szinkronizaltam, legfeljebb nem Pictures volt a fokonyvtar neve. Azt nezne? Erdekes hogy idaig ezt senki nem tudta. Pedig nem egy embertol kerdeztem.

    Azert egy dolog kiderult. Mindkettonknek jo az a rendszer amit hasznal es nem szivesen valtanank. De jol is van ez igy. (csak ne lenne olyan atkozottul szep a 4 es vagy tudna Android ot futtatni 🙂 )

    Ami viszont a lenyeg egyik sem szar hasznalhatatlan szutyok. kinek ez kinek az jon be.

  182. @Brekii:

    “Nyilvanvalo. Regebbi rendszer”

    Az App Store és a Market nyitása között 3 hónap van összesen.

    “az hogy az Appstoreban mennyi program van nem jelent semmit.”

    Azon kívül, hogy csak az ingyenes alkalmazások száma több, mint a Market teljes kínálata, azon kívül nem sokat jelent 😀 Nagyobb választék több és nevesebb szoftverfejlesztők, minőségibb alkalmazások (azonos alkalmazás iOS verziója nagyobb tudású, vagy egy játék esetén részletesebb grafikájú stb.). Ez nekem jóval többet jelent a semminél.

    “En nem tapasztalnam ezt.”

    A Marketben rengeteg alkalmazáshoz még kép sincs, nem hogy részletes leírás, keresni meg szinte lehetetlen ha nem tudod, hogy pontosan mit keresel.

    “Az Appstore tudomasom szerint csak az Itunes alol elerhet”

    Azért iOS alól is elérhető közvetlenül, keresni meg böngészőben is lehet benne.

    “Kivancsi lennek mit hianyoltak, mert nekem nem panaszkodtak akik azt hasznaljak.”

    Ezt én sem tudom, mert engem nem érint, de ha nem lenne sarkalatos probléma, akkor nem ez lenne a 3.0 egyik fontos újítása.

    “legfeljebb nem Pictures volt a fokonyvtar neve. Azt nezne? ”

    Nem, teljesen mindegy mi a neve.

    ” (csak ne lenne olyan atkozottul szep a 4 es vagy tudna Android ot futtatni )”

    Türelem 😀 az első generációs és a 3G már szépen futtatja a Froyo-t.

    “Ami viszont a lenyeg egyik sem szar hasznalhatatlan szutyok.”

    Ezt soha nem mondtam, max megbízhatatlannak jellemeztem, ami igaz is, mert amíg az iOS 3 év alatt egyetlen egyszer sem fagyott le nálam, addig az Android két különböző készüléken is kb. tucatszor. Az hívás nem fogadás, nem ébresztés, GPS és egyéb problémákat nem említve. Innentől még ha minden alkalmazást amit megszoktam megtaláltam volna és nem lassult volna be időről időre, akkor sem tartottam volna meg, mert nekem elsődleges szempont, hogy stabilan működjön a készülék. Azt viszont aláírom, hogy a Desire-hez képest fejlettebb és fürgébb készülék az SGS és a Froyoval ez még jobb lehet majd, de egyelőre én jegeltem az Android kérdést, a következő két számomra érdekes rendszer a WP7 és a MeeGo lesz 🙂

  183. @Mordon:
    Amugy ha most elmegyek venni egy iphone 4 et az jailbreakelheto? El lehet ugy menteni hogy visszaallithato legyen barmi tortenik vele?

  184. @Brekii: Kicsi az esély rá. Van 4.0.1-es, 4.0.2-es és 4.1-es verzió, csak a legelső jailbreakelhető. Persze kivülről nem látszik, hogy milyen verzió van a telefonon csak miután megvetted.

  185. @Brekii:

    Ezt a kérdést tedd majd fel péntek körül ismét, most még Borroneo válasza az időszerű 😉

  186. @Mordon:
    Koszi mindkettotoknek. Most olvastam en is. Elvileg a Vodafonnal lesz egy honap mulva. Lehet 1 et elhozok meg egyszer raprobalni de attol tartok megint elvalunk :-(.

  187. Gyerekek, olcsóóó?? Én 800 euróért láttam, vki tud ettől olcsóbb konkrét árról? Én amazon.de-n láttam.


Add a Comment