fbpx Skip to content

Nekem úgy kezdődött az elején, mikor rá akartam rakni filmeket, hogy egy 4.2 gigás 720p .MKV filet nem engedett rárakni az iTunes, amikor 5.8giga helyem volt, de a végén csak sikerült valahogy megoldani. Nagy nehezen ráment egy .AVI (!!) file, és egy .MKV (!!) is (már magában nagy szó, hogy MKV-t és AVI-t letud játszani a program). Aki iPad-et használ, az tudja, hogy az iTunes-ba csak MP4, vagy M4V (és ehhez hasonló) videóformátumot fogad el, és csak ezt tudjuk szinkronizálni az iPad-del. Most egyelőre ott tartok, hogy nem indul el a program, mert ha belépek egyből ki is lép, egy gyönyörű bugot találtam. Fent van egy .AVI és egy .MKV, de nem akar megbarátkozni velük.

5 perccel később…

Sikerült egy .AVI file-t lejátszatni vele, ami akadozva indult az elején. Ami bíztató is, hogy az oldaljukon ezt írják: “VLC has all codecs built-in.” Magyarul az összes kodeket/videóformátumot támogatja.

10 perccel később…

Sikerült nagy nehezen ráeröltetni egy .MKV file-t úgy, hogy el is induljon az alkalmazás, viszont mikor le akartam játszani, kiírt valami hasonlót: “Your iPad is too slow to play this movie”. Tessék??? Akkor minek támogatják a 720p .MKV lejátszást? A gyári Videos alkalmazásban, pedig .MP4-ben tökéletesen lejátsza az iPad a 720p-t. Szóval itt az alkalmazással vannak gondok. Persze mikor kijött ez a kedves üzenet, két lehetőséget kaptunk: “cancel” vagy “try it anyway” – utóbbira klikkelve szétesik a film, és akadozik.

Önmagában, egy teljesen egyszerű, de szép felületet kapunk tőle, egy darab About kattintással: (itt írják le, hogy milyen király a VLC és a licence) Viszont az Ikonja nagyon szép lett.

Mindenki próbálja ki az alkalmazást,  akit érdekel, mert nem veszíthet semmit, mivel ingyenesen letölthető a Magyar AppStore-ból.

A cikk eredetileg a NapiiPhoneApp oldalon jelent meg, köszönjük Denielnek!

***

Annyit még hozzátennénk, hogy 4.2 beta 1 alatt a videók előnézeti képe ugyan megjelenik, de lejátszáskor csak a hang van, a kép helyett csak feketeség. Akinek tehát a beta van az iPad-jén, az sajnos egyelőre nem sokat ér a VLC-vel. De reméljük, ez hamar javítják.

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Attol, hogy mindketto 720p, meg lehet kulonbozo a bitrata, valoszinuleg az mkv jobb minosegu, igy nem birja el a gep, mig a roszabb minosegbe atkonvertalt mp4-et de… ennyi, tan nem olyan nehez megerteni.

  2. @img: Ott a pont. Vannak brutál bitrátájú mkv-k amiktől szétolvadna az iPad.

  3. itt azt kell megérteni, hogy az mp4-re (a videos alkalmazásban) van valamilyen hardveres támogatás, a többire (mkv, avi) nincs.

  4. én az yxplayer nevu ipad progit hasznalom avi-t és mkv-t is szoktam benne nezne probléma nélkül egyenlőre ez tünik a leghasználhatóbbnak, egyes fileok esetén kicsit lejebb esik az fps (kb 15-20) körülre de legalább nem esik szét a kép meg ilyesmi

  5. @img: @Infy: Most néztem meg, ugyanaz a Bitrate, csak az .mkv átváltozott .mp4-re. De ennyit én is megértek.

  6. @3ati3: Így van, ez a lényeg. Az iPhone és iPad hardveresen dekódolja az mp4 filmeket ezért 720p-ben is simán lejátsza őket (iPhone 4) úgy, hogy még az akkumulátor sem merül különösebben. A neten elérhetően 720p-s mp4 filmek (különösen ajánlom a PT releaseket), amelyek minőségben szinte hozzák az általános mkv színvonalat és teljesen Apple kompatibilisek.

  7. Viszont eddig ez az egyetlen app ami hibatlanul viszi a feliratokat is. Nem csereli le akombakomra az osszes ekezetes karaktert 🙂

  8. 1.) Fiúk! Próbálta valaki PAL felbontású interlaced .ts-ekkel? Nálam azonnal elszáll az app, amikor elkezdi processzálni.

    2.) 4.2 beta1 alatt van bárkinél képe? Nálam semmi – pedig többféle mp4-gyel is próbáltam.

    3.) WMV-t abszolút nem kezel; szerencsére arra pont jó az yxplayer.

  9. Ja látom, már meg is válazolták a 4.2b1-kérdést. Mind1, mivel úgyse játszik ts-t, nálam nem igazán jön be – maradok mp4-nél a Videos-nál, nagy feliratú mp4 + SRT kombónál a saját írású playeremnél, ill. WMV-nél az yx-nél.

  10. @Menneisyys:
    A sajat irasu playeredre kivancsi lennek. Nekem eddig semmi sem vitt feliratot VLCn kivul…

  11. Annyi hülyeséget olvasok itt össze-vissza, hogy muszáj kicsit tisztába tenni a dolgokat… az Mp4, és az MKV csak KONTÉNEREK, tehát nincs olyan, hogy az Mp4-et támogatja az iPad… az a lényeg, hogy mivel lett tömörítve a benne lévő videósáv. Mp4-t általában H.264-el szokták tömöríteni, ahogy az MKV-ban lévő videó sávokat is. A lassulást okozhatja rosszul kódolt/paraméterezett HD anyag (túl ritkára vannak állítva a referencia frame-ek, így többet kell számolnia a procinak), vagy nagyon magas bitrate is.

  12. Sziasztok! Bocs, hogy ide írok c sak egy gyors kérdés ha backup-ot csinálok azt a filet hol találom meg utánna? Win7 köszi előre is…

  13. nem egy fájl lesz a backup
    c:\Users\felhasználóneved\AppData\Roaming\Apple Computer\Mobile Sync\Backup

  14. @x0n3: köszi huuuu és ezt mind ki kell másoljamh meglegyen máshol is ha behalna a win-em :-(((( ugye neeeeeem

  15. nem értem minek külön cikk, amikor már számos ilyen app van akár extra funkciókkal is. Kicsit perverz pont 720i-s mkv-val kezdeni a tesztet amúgy is. annyiból tetszik, hogy nem kérdez, lejátszik boldog boldogtalan fájlt épeszű határok között, de fájó, hogy egy büdös beállítás nem sok, annyi sincs benne. Sosem voltam nagy vlc fanatikus, de ipaden most épp azt használom. Nem csúszik el a kép és a hang, nem esik szét a kép, nem akadozik, csak sync közben. nem tudom nálam mágikus módon miért jó nálatok meg nem.

  16. Szerintem biztos jó progi..
    Egyetértek az előző hozzászólóval, szerintem nem éppen 720i-s videókhoz találták ki..
    Ipad..Lehet hogy szuper meg jó de mindek rajta ekkora felbontású filmeket nézni..valamint szerintem ez egy ilyen gépen csak helypazarlás.

  17. sziasztok
    hogyan kell hozzáadni a filmet?

  18. Kipróbáltam feliratos avikkal avi+srt. Megy rendesen csak az avik egy kicsit blokkosodnak, de nem szaggat. Az ékezetes feliratok egy kicsit furcsán néznek ki, de később biztos jók lesznek ezek is. Már nagyon kellett ez az alkalmazás. Nagy hurrá a fejlesztőknek!

  19. @foci099: Ha feldugod az itunesra, megjelenik szinkronizáláskor az appok fül alatt a vlc. Csak belehúzod a jobb oldali mezőbe az avit, és már tolja is az ipadra rögtön.

  20. Már miért lenne perverz 720p (igen p, nem i) filmekkel próbálkozni? Van nálam kínai tabletpc, amiben csak 800MHz-es proci van, de még a 1080p-s filmeket is simán viszi. Ha szabvány szerint van letömörítve valami, azt tudják hardverből dekódolni, és nem kell a procit agyonnyüstölni.

  21. @dnp:
    Ez csak azért van mert még nem próbáltad az Oplayert. Az ékezetek is teljesen jók rajta.

  22. ORIGO HU 24én kapható az iphone 4 itthon

    http:/ /www. origo.hu /techbazis/mobil/20100922-csutortok-ejfeltol-kaphato-itthon-az-iphone-4-a-tmobilenal. html

  23. iphone 4 off

    “Pénteken nulla órától a budapesti Aréna Pláza T-Pontjában kezdi értékesíteni a Magyar Telekom az iPhone 4-t – mondta Keszég Attila, a társaság vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette: ezt követően, még aznap, országszerte további 14 boltban lesz kapható a készülék.”

  24. iPad-en nem megy az AirVideo?

  25. Megy az Air Video én azt használom jobb mint a többi és nem kell másolgatni.
    Arra figyelj,hogy a wifi-t másra addig ne használd:)

  26. vki tudna segíteni hogyan kell felrakni nem mp 4 típusú videókat az ipadra?
    próbáltam vlc vel airvideóval és 2 yxplayerel nem ment.
    köszi a segítséget.

  27. Valaki tudna segíteni?
    Nem tudok videót másolni a VLC-hez mert nem csinál semmit ha pedig hagyom hogy végigmenjen a syncronizálás akkor letörli szinte az összes progi(mivel nem eredetiek).
    Mit tegyek?
    Kérlek segítsetek!

  28. @vrubi: két lehetőséged van:
    1. vedd meg az appokat: valaki dolgozott vele, tiszteld meg a munkáját azzal, hogy megveszed.
    2. jobbklikk az eszközön az iTunes baloldali listájában, transfer purchases, majd ha az végzett, utána szinkronizálhatod a videókat vagy akármit.


Add a Comment