fbpx Skip to content

Az új Bootrom exploit-ot SHAtter jailbreak-nek nevezték el a dev-team-esek. Posixninja és pod2g találta meg ezt a hibát a S5L8930 chip-ben = A4 Apple chip. Egy bizonyos ponton képesek bevinni egy nem aláírt kódot a chip rendszerébe és ezzel Tethered jailbreaket lehet készíteni. Mivel a hibát a Chip rendszerében találták, így azt az Apple csak hardware-es javítással (a chip cseréjével) tudja kivédeni. Az legújabb generációs iPod-ok, az iPad és az iPhone 4 is ezt a chip-et használja, így ezek a következő generációs Apple termékekig biztos jailbreak-elhetőek lesznek. Egyelőre nem tudni, hogy az iPhone 3GS tulajok is tudják-e majd használni a SHAttert, mivel azokban a készülékekben nem A4 chip van.

Érdemes még megemlíteni, hogy ez ugyan Tethered jailbreak (kell hozzá számítógép az újraindításkor), de innentől már csak egy lépés az untethered verzió.

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Nagyon remelem, h mielobb meglesz JB.

    Szerintetek a most erkezo iPhone 4-esek boltban mar gyarilag 4.1-el jonnek?

  2. Remélem nem, ma kapom:) 5db-ból viszont 1en 4.02 volt… A többi mind 4.01

  3. @bela:megkérdezhetem, hogy hol veszed mennyiér?

  4. Erre valami iszonyatosan kiváncsi leszek,és főleg arra,hogy mikor jön ki,de kb egy hónapot adok a srácoknak… 🙂

  5. En most repulok franciaba ki szerdan es veszek par db-ot, ma meg megjon a 32 gb-os! 🙂 Majd kdierul, de az meg 2 hete lett vasarolva,tuti 4.01es!

  6. Ha frissítek 3G 4.0.1-t TinyUmbrella-al és meg marad baseband akkor is gyorsabb lesz a teló? Vagyis a javítások nem a baseband-ben vannak?

  7. Ezzen az esős napon valami jó hír:):)

  8. @oferi1: nem a baseband-ben vannak. a szoftver és a baseband két külön dolog. a szoftver frissítheti a baseband-et, de az az általános gyorsaságra, stb nincs hatással. a baseband-től a függetleníthetőség függ, a szoftvertől meg a jailbreak-elhetőség.

    3G-t NEM tudsz TinyUmbrella-val frissíteni, és 4.1-re nincs jailbreak sem. a TinyUmbrella-s frissítés KIZÁRÓLAG iPhone 4 esetén működik!

  9. “Jelenlegi iOS eszközöket örökre képes jailbreakelni.”

    de jelenleg csak az apple chipnel talaltak meg, es nem tudni, jo lesz a 3gs-re. de a 3gs is ios4-et futtat, szoval fura cim ez igy. az apple chipesek lesznek kepesek orokje jb-zni, nem az ios rendszeruek.

  10. Remélem ez a hiba megvan a gs-ekben is! :S

  11. Köszönöm, akkor ezek szerint még semmilyen megoldás nincs 3G 4.0.1. frissítésére 4.1-re.

  12. Sk-ban, 695eur

  13. Már úgy értettem, hogy JB meg függetlenítéssel:)

  14. Bár gondolom a srácok dolgoznak gőzerővel a megoldáson, csak ilyenkor csiga lassúsággal múlik az idő minden 3G-s számára aki már frissítene 4.1-re:)

  15. Ez nagyon jól hangzik… már egy ideje a polcon figyel az iphone 4-em 4.0.2-vel :S

  16. @oferi1: Ha túl lassú, sztem tedd vissza a 3.1.3. at. Kis guide-ok segítségével simán fel lehet tenni, és a Cydiában már eddig is megtalálhatók voltak az IOS4 Feature-k. És még ha mindent fel is teszel, akkor is gyorsabb lesz a 3G-d mint 4.0.2. vel. Vagy restore 4.0.2. és set up as new iPhone, adatok manuálisan visszarak, és máris egy jól használható faxa telefonod van, aminek nincs égető szüksége a 4.1. re. Kb 2 óra alatt max megvagy vele, és nem fogsz mérgelődni.

  17. @Bala: Miert figyel polcon nem használod?

  18. Öröm a szívemnek ez a hír!:-)
    Remélem 1-2hónapon belül meg fogják tudni csinálni működőképesre,addigra meglesz a új iphone-om,yeah!:)

  19. Oké hogy az A4 -es chipben van a hiba, meg hogy a 3GS tulajok miatt aggódnak, de iPhone 3G -seknek mikor lesz jailbreak?

  20. A sima 3G-ben még régebbi a chip. akkor ezen elgondolkodva ott se lehet majd használni ezt a jailbreak-et??

  21. @breadman: a sima 3G-re ez nem is kell, ott már nagyon régóta van olyan exploit, ami szintén hardveres javítással lenne csak kiküszöbölhető. emiatt jelenik meg mindig először a 2G-re és 3G-re az új szoftverekhez való jailbreak.

    és emiatt kell mindig várni a 3GS, MC Touch tulajoknak. ezért volt ezekre például egy ideig csak tethered jailbreak, stb. de hogy a 3GS jailbreak-elését ez az új exploit mennyiben fogja megkönnyíteni, az majd kiderül.

    az iPad és az iPhone 4 és az új Touch meg már ismételten egy újabb generáció a hardvert tekintve. ez az új exploit pedig épp nekik lesz jó, mert nekik eddig nem volt ilyen exploit.

  22. Én nem várok jailbreakra, 3G-m van és használhatatlan volt 4.01-el. Inkább no jb és 4.1-n legalább műxik rendesen a szifon. 🙂

  23. OFF: hol van az a file amibe a fw verziószáma van? át akarom írni, csak nem találom

  24. @Suncy:
    /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

  25. ku_vajó ez a kép az A4 chipről 😛

  26. OFF:
    Sziasztok!
    Ha egy másik gépen frissen telepített iTunessal szinkronizalom az iPhonomat, akkor első csatlakozásnál mitévő legyek, hogy az iPhonomon levő zenék,appok,képek,beállítások, nevjegyek stb. Stb. átkerürljenek a szinkronizalas során a gépemre? Minden úgy szeretnék látni mint ahogy az eredeti gépen, adatvesztes nélkül!

    Köszönöm a segítséget!

  27. @GaZso: Köszönöm!!

  28. de hogy lehet ekkora faszsagot irni?

    “SHAtter exploit iOS4.x – Jelenlegi iOS eszközöket örökre képes jailbreakelni.”
    ” Egyelőre nem tudni, hogy az iPhone 3GS tulajok is tudják-e majd használni a SHAttert, mivel azokban a készülékekben nem A4 chip van.”

    akkor nem az osszes ios 4.x-el rendelkezo telot basszatok meg….

  29. @meh: máskor olvass utána, aztán hőbörögj. jelenleg még nincs biztos információ arról, hogy 3GS esetén használható lesz-e. ami jelenleg biztos, hogy az A4 chip-es készülékeken tuti működik. de olvasd csak el a külföldi cikkeket… példa:
    “SHAtter Exploit will Jailbreak All Existing iOS Devices Forever !”
    http://www.redmondpie.com/shatter-jailbreak-for-ios-4.1-iphone-4-ipod-touch-ipad-confirmed/
    http://modmyi.com/forums/iphone-news/728304-shatter-will-jailbreak-every-idevice-including-ipod-touch-4g-iphone-4-ipad.html

    az egyelőre nem tudni pedig NEM jelenti azt, hogy nem fog menni a 3GS-sel, mert ha ilyen hibát találtak, már könnyebb esetleg ugyan ezt a hibát megtalálni a 3GS-ben is, és akkor viszont az összes iOS-t futtató eszközön is ugyan úgy használható lehet. (iOS = iPhone OS 4.++)

    a 3G-re meg nem kell ilyen exploit, mert arra már van másik.

  30. 4.0.2 re mikor lesz jailbreak ???????
    nagyon kéne mert nekem van egy Iphone 3 Gs em és eleinte jailbrekelve volt (volt rajta Cydia) de kiváncsiságbol frissitettem és elveszett a Cydia és nem tok semmit rá tenni . Ez alatt aszt értem amit netröl letöltöttem PL: torrent . stb
    Azokat a játékokat nem futatja már 🙁
    Meg valamiért a wifi is bénázik nem tom miért . Aszt csinálja hogy Fel akarok menni a netre és nem észleli a wifis hálozatot . Eleinte 3.0.2 vel meg igen :(:(:(
    SEGITSETEK LÉCCI NAGYON KEZDŐ VOK IPHONE TÉREN !!!!!!!

  31. Sziasztok. Lehet,hogy off,ezert elore is es utolag is elnezest kerek. Kerdesem lenne, hogy 2G iPhone-ra mi a legutolso software amit meg siman fel tudok tenni es az szepen mukszik is? Jelenleg 3.1.3 ami rajta van. Vagy inkabb felejtsem el es hagyjam ezt veglegesnek? Elore is kosz

  32. @pinto93: Nos valószínűleg nem fogják arra a rendszerre kiadni a Jb-et külön, mivel már most van 2 plusz verziószámú firmware!

    Szerintem várj türelemmel, mert a 4.1-es (vagy a 4.2-es) rendszerhez fix Jailbreak fog érkezni.
    Addig is szerintem kibírható, ha nem tudsz tört progikat felrakni. Max kicsit pihenteted a szemed.

    Másoknak a telefonálás sem megy, mert nincs még Jb. Szóval te jobb helyzetben vagy.
    Türelem!

  33. @Zsolti: 2G-re a 3.1.3 a legfrissebb szoftver, annál újabb nem is lesz. 4.x sem lesz már rá.

    @pinto93: ha ennyire kezdő vagy, akkor olvass. de tényleg. nagyon sok infó itt van az oldalon, csak használni kellene a keresőt. a “mikorleszmárjailbreak” típusú kommenteket meg mellőzni kéne, mert SENKI nem tudja. várni kell. azt is számtalanszor leírtuk, hogy frissítéskor a jailbreak elvész, így nem szabad frissíteni, pláne nem olyankor, amikor nincs az új szoftverrel is működő jailbreak. most várnod kell. az alatt meg tényleg javaslom, hogy olvasd el itt a cikkeket, mert nagyon sok kérdésedre megtalálod a választ. ennyi.

  34. szorian: nem, mivel kinti függő, így 4.0.2-vel nem tudom használni se downgradelni jelenleg 😉

  35. Nagyon koszi:)

  36. Úgy látom megint kellesz tartanom 1-2 hónap pihenőt mikor csak a cikkeket olvasom el, a kommenteket pedig nem, mert nagyon idegesítő ez a sok spamm, amire már több ezerszer válaszoltak a blogon.

  37. @csavar:
    1-2 hónap a jb-ig?:|

  38. @miron89: Értem De kb menyi idő mert nekem van egy másik csak Az kint van Olaszba és Akkor elhoznám aszt:D azon 3.0.2 van JB vel 😀

  39. @Jadeye: kössz

  40. Az USA ban tegnap ota sajna 4.1 el jonnek a telok en is beleszaladtam egybe!

  41. @GaZso:
    És ugyanezen az elérési úton található a beállítások adatai?
    Láttam pár iphonet amin a beállítások lapon ott virított a szerviz neve és száma! Nem az info fülön hanem a főoldalon. Én is szeretnek odaírni valamit. Hogy tudom megoldani?

  42. Yeahhh

  43. @Ombika: Több 4-essel is találkoztam, amik a 4.0.2 után lettek megvéve, és 4.0.1 volt rajtuk.

  44. OFF:
    Hol találom a wifi jelszavát ami le van mentve az iphoneba?

  45. Fura ez a nèp. Vannak,akik törik magukat, ki ezèrt, ki azèrt, de dolgoznak az ügyön. Ès vannak a herèk, akik csak elègedetlenkednek, ahelyett, hogy egy köszönömöt írnànak. Èn mindenesetre köszönöm az összes eddigi törèst, ès segítsèget.

  46. @Jadeye:

    Köszönöm! Akkor ennyi! 🙂
    Csak van a közelben jó vételű wifi és kellett volna a pass… 🙂
    Mert iphone meg nálam volt.

  47. Sziasztok!

    Van egy 3g 8gb-os telem. 4.0 volt rajta jailbreakelve. Frissítettem 4.1-re mondván hogy gyorsabb lesz. Újraindulás óta nincs rajta telefon funkció. Lett egy fasza iPodom? Minden segítséget elfogadok és köszönök.

    Üdv.:tg

  48. @traumberg: mi az, hogy nincs rajta telefon funkció mégis? eltűnt róla a telefon app is? vagy csak nem kap térerőt? függetlenített volt, és te meg ráfrissítetted? mert akkor ez nem csoda. vagy mi történt mégis?

  49. Csak jb volt rajta, nem volt független. Eltűnt róla a telefon ikon, és ha kontaktkba megyek ott sem ajánlja fel a hívást. Ha hívnak akkor csörög de nem hallok semmit. Sms-t tudok küldeni-fogadni. ??????? Térerő van 3G van wifi van csak nem csatlakozik. Bármilyen megoldás érdekel. Előre is kössz.

  50. Ez most lehet láma kérdés lesz de nézzétek el nekem. Ha 4.1 3G-men nincs jb hogyan tudom a szifon.com-os cydia source-ban fent lévő apróságokat felrakni a telómra? leginkább az accu százalékmutató hiányzik, meg a magyar bill 😀
    Ilyenkor a appstore-n kívül sehogy nem megy fel progi a telóra? thx.

  51. @Veddel: Sehogy. Cydia-hoz jb kell.

  52. @Jadeye:
    tehát föggetlen 4.0-ra nem frissítsek 4.1et mert elszaródik?
    akkor hogy lehet megoldani az update-et?

  53. @akos_brother: jailbreak-elt OS-t frissíteni sosem célszerű, arra restore kell, és set up as new iPhone. de olyat senki sem állított, hogy elszaródna. én sem írtam ilyet. vagy te mire gondolsz? ha frissítesz 4.1-re, arra jelenleg nem lesz jailbreak. vagy mi a kérdésed?

  54. @Jadeye:
    “függetlenített volt, és te meg ráfrissítetted? mert akkor ez nem csoda.” ebből következtettem arra hogy majd ha kijön a föggetlenítés és függetlenített telóra ráfrissítek hasonló gondjaim akadhatnak.
    de a kérdésemet már megválaszoltad, köszönöm.

  55. Sziasztok!Van egy iPhone 3g-m amit frissitettem 4.1re!valaki megtudja mondani nekem hogy mikor lesz hozzà jailbreak és hogy milyen progival lesz felrakhato.Elöre is köszi minden commentet.


Add a Comment