fbpx Skip to content

Tegnap megírtuk, hogy @notcom leírása szerint hogyan lehet a 4.1-re frissített iPhone 4-eseket visszatenni korábbi baseband-re. Nagyon fontos, hogy a jailbreak miatt szükséges, hogy legyen 4.0.1-hez SHSH, mert jelenleg csak az jailbreak-elhető. Azonban azok számára is megoldás lehet a downgrade lehetősége, akik “véletlen” frissítettek 4.1-re, de szeretnének később függetleníteni.

Ha tehát frissítettünk, de függetleníteni szeretnénk majd, és attól tartunk, hogy az új baseband-re esetleg nagyon sokáig nem lesz frissített függetlenítés, akkor a lehető leghamarabb csípjük el a lehetőséget, mert az Apple már lehet, hogy be is zárta ezt a kis ablakot.

Aki számára a cím alapján nem lenne világos: ez CSAK az iPhone 4 esetén működik, SEMMI más esetén NEM!

Kövessük tehát az iPhone 4 baseband downgrade? cikkben leírtakat, hogy 4.0.2 legyen a készülékünkön, és visszakapjuk a jelenleg is függetleníthető baseband-et. Ha van SHSH-nk a 4.0.1-hez, akár azt is vissza tudjuk tenni, és akkor jailbreak-elhetünk, és függetleníthetünk is azonnal. Ha viszont nincs SHSH-nk, akkor is van értelme a downgrade-nek, mert így azonnal tudunk majd függetleníteni, amint megjelenik az új jailbreak, hiszen olyan baseband-ünk van, amivel elboldogul az ultrasn0w. (Az új baseband-re jelenleg nincs függetlenítés, és hírek sincsenek arról, hogy lesz-e, arról meg pláne nincs, hogy mikor. Az új jailbreak-ről sincs semmi információ, de dolgoznak rajta a srácok, amint lesz hír, közzétesszük.)

Ezek után még 4.1-re is tudunk frissíteni, a baseband verziójának megtartásával.

Akik pedig még nem frissítettek 4.1-re, de frissítenének, és jelenleg nincs szükségük a jailbreak-re, és szintén szeretnék megtartani a jelenlegi baseband-et, azok számára is hasznos ez a leírás.

Teendők:

  1. töltsük le a legfrissebb TinyUmbrella-t
  2. OLVASSUK EL a readme-t. de tényleg.
  3. indítsuk el a TinyUmbrella-t
  4. kattintsunk a “Start TSS Server” opcióra
  5. indítsuk el az iTunes-t
  6. nyomjunk egy restore-t a 4.1-re (NEM UPDATE-et!)
  7. a végén az iTunes 1004-es hibát fog dobni (ez NEM baj, épp ezt akarjuk, ezt ugyanis azért írja, mert nem tudta frissíteni a baseband-et, épp ezt akartuk ugye)
  8. bökjünk a “Kick Device Out of Recovery” gombra
  9. örüljünk, és ellenőrizzük le a baseband verzióját

Figyelem: a 4.0.2 és 4.1 esetén jelenleg NINCS elérhető jailbreak a készülékre! Ha tehát függetlenítened kell, abban az esetben függsz a jailbreak-től, és emiatt NEM SZABAD frissítened, mert azzal jelenleg elvész a jailbreak, és így a függetlenítés lehetősége is!

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Sziasztok!

    iPHone 3G 8GB véletlen frissitve lett 4.1 re tudok downgradelni?

    ÜDV!

  2. @Zjunior: nem

    illetve tudni tudsz, de a baseband verziója az említett 3G esetén NEM fog változni, tehát hiába a downgrade, nem lesz függetleníthető egyelőre. ha a függetleníthetőség nem érdekes, csak a jailbreak, akkor 4.0.2-re downgrade-elheted, azt meg megcsinálja a redsn0w095b5-5, de az új baseband-del nem működik a függetlenítés. ha gyári független, akkor persze a függetlenítés nem érdekes.

  3. @Jadeye: There are a tiny number of iPhone3G owners who can revert their basebands due to a flaw in very early bootloaders…you will already know if you fit in this category!

    DEv-team blog….

    I hope:)

  4. @Zjunior: azok már rég szétestek vagy tönkre mentek, nem valószínű, hogy olyanod van 🙂 Az tényleg early verzió.

  5. Ez a módszer működik iPhone 3G -n is? Ha nem akkor leírnátok, hogy 3G -n van e lehetőség a baseband megatartására?

  6. @frenk: ha a cím alapján sem lenne világos: ez CSAK az iPhone 4 esetén működik, SEMMI más esetén NEM! hasonló módszer a 3G-re jelenleg nincs. várni kell, hiszen értelme sem lenne az ilyen frissítésnek addig, amíg nincs rá jailbreak, mert hiába lenne függetleníthető baseband-ed, jailbreak hiányában nem tudnád feltenni az ultrasn0w-t. türelem.

  7. Engem nem zavar ha egyenlőre nincs jailbreak, csak az érdekel hogy függetleníthető maradjon a telefon, ha eladnám. Érted? Megmaradna a baseband, és visszatolnám a 3.1.3 -at és független telóm lenne. Mert szerintem nem lesz egy ideig unlock.

  8. @frenk: 4.0.2-vel is ugyan úgy jailbreak-elhető és függetleníthető a 3G. amint lesz baseband-frissítés nélküli 4.1-es megoldás, azt közzé fogjuk tenni. de egyelőre nincs. ha tehát kell majd az unlock, ne frissíts egyelőre 4.1-re.

  9. Hello Jadeye probalkozom egyel de itt meg aszt irja az iTunes the iphonesoftwear update server could nat be contacted or is temporarily unavaleble valami ötlet esetleg kellen a hostfile ban valamit irnom?

  10. jalbreak oldbootrom 3gs ios4.1 baseband update nelkul.

    redmondpie.com/how-to-jailbreak-iphone-3gs-on-ios-4.1-with-pwnagetool-guide/

  11. sziasztok, Olyan kérdésem lenne hogy iphone 4- 4.0.2 szinkronizáltam le a 3gsmel backupot h a számaim meglegyenek.. és most eltünt a 4.xx menürendszer és ugy néz ki mint a 3.xx.. tudnátok segiteni h kell visszaállitani. előre is köszi

  12. Sziasztok! Valaki tud segíteni abban, hogy miért nem megy az mms iPhone 4. 4.1-alatt. Be van állítva. Nincs jail breakel-ve a telefon sem függetlenítve. Köszönöm előre is.

  13. Sziasztok. 3gs 3xx-es sw-n nyomtam tegnap 1 gyári beállitás visszaállitását az almánál lefagyott azóta nem indul probálom rárakni a 4.0.1 shift restor-al de mindig valami hibával elszáll ha meg simán rányomok a restorra a 4.1-et akarja rárakni.. az a baj nemtudom gyári független e a telo avagy sem… tudna esetleg valaki segiteni? akár msn bármi.. előre is köszönöm. msn:[email protected]

  14. Sziasztok
    Iphone 3g 4.0-val.
    Az Itunest lehet frissíteni? nem lesz gáz?

  15. @markyboy: ha annyi pénzem lenne, ahányszor már leírtuk, hogy jailbreak-elt készülék esetén TILOS azt a menüpontot használni…

    a 4.0.1-re azért ír hibát (ejj, miért is írtad volna le, mi a hiba, ugye…?), mert nincs SHSH, vagy nem állítottad át a hosts fájlodban saurik szerverére. ettől függetlenül, ha van SHSH, és átállítod a hostsban, akkor meg kell csinálnia. ha nem boldogulsz vele, akkor megnézhetjük neked mi is, ez esetben jelezd, és megkeresünk a hozzászólásodban megadott emailcímen.

    @zolipapa_hu: ezt is leírtuk számtalanszor, de akkor itt a +1: igen, nyugodtan frissítheted az iTunes-t. a készülék szoftverét 4.1-re viszont véletlen se!

  16. Köszönöm @Jadeye:
    THX

  17. sziasztok bocsi a hülye kérdésért, nagyjábol tisztába vagyok elég sok iphone jailbreakes meg basebandes témában 😀 de ez az shsh nekem nagyon homály még mindig. valaki el tudja mondani pár szóban h mi ez az egész? és hogy az jó e nekem ha a 3G-men a jelenlegi 4.0.2-s rendszeremről csinálok iylet 😀 köszi előre is

  18. Mikorra várható a 4.1 jailbreak-je és unlock-ja?? Mert ha sok idő akkor lehet visszarakom a 3.1.3-ra mert ez a 4.0.2 3G-vel szinte használhatattlan.
    köszi előre is

  19. Sziasztok. annyit megértettem, hogy a 3G 4.1 nem függetleníthető ezzel a módszerrel, de annyit kérdeznék, hogy ha mképp szeretném használni valahogy, akkor ez a turbosim se oldja meg a problémát? Vagy létezik e bármilyen hardveres, vagy egyéb módszer? Köszönöm.

  20. @ogre43: turbosim kb 3.1 óta nem működik. nincs semmi megoldás, ha jelenleg 4.1-en vagy. hardveres megoldás csak 2G-re volt. megoldás lehet a szolgáltató általi legális függetlenítés, az minden restore esetén, és minden szoftverfrissítéskor is megmarad. más jelenleg nincs.

  21. hy all!
    Adott egy 3G 8Gb 4.1 T-s tudom még nincs break meg unlock se de erről a bemegyek a T-mobilehoz dologról van e valakinek tuti infója mert az a sztori hogy második gazdija vagyok és fogalmam sincs hogy van e még rajta hűség ezt ki lehet deríteni valahogyan? és mennyi lenne a T-s unlock?
    előre is köszi mindenkinek

  22. Sziasztok.
    Olyan kérdésem lenne hogy gyári független iphone 4. 4.0.2-vel kaptam meg.. most akartam ituneson keresztül frissíteni 4.1-re de sehogy sem akar felmenni 1004-es hibát ir ki. Valami megoldás esetleg? Előre is köszi

  23. @markyboy: Nemtom hogy de megoldottam 😀 fent a 4.1 és ha jól látom a basebandem maradt 😀

  24. Feltettem én is a 4.1-et a leirás alapján, és maradt a baseband is..
    Viszont annyit szeretnék kérdezni, hogyha megvan az shsh mentésem akkor ugyanigy visszatudnám tenni a 4.0.1-et?
    Köszi


Add a Comment