fbpx Skip to content

Már több magyar blog is megírta, hogy komoly problémák vannak az új iPod Touch tulajdonságaival. Sajnos muszáj lesz bevallani, hogy igen, az Apple kétes információkat adott a Touch-csal kapcsolatban. Az pedig egy másik kérdés, hogy szó szerint “kiherélte” a Nano-t is. A Nano-ból is hiányzik a kamera és egyéb almenüpontok, holott előző évben ez volt a legnagyobb fícsör. A Shuffle-ről meg ne is beszéljünk, visszakapta a régi formáját…

Visszatérve a Touch-ra, engem ez a “reklám” fogott meg a legjobban:

Mi nincs az új iPodtouchban:

  • iPhone 4 retina display
  • iPhone 4 hátsó HD kamera (1Mpx-lel kevesebb a jelenlegi)
  • Vibra motor
  • iPhone 4 magas szintű akkumulátora
  • GPS

Mi az ami van az új iPodTouchban:

  • 3.5-inch szélesvásznú “Retina” kijelző
  • Jobb akkumulátor
  • Picit vékonyabb, és van elő-, illetve hátlapi kamera. HD 720P videofelvétel és 960×720 fotókészítés

Tehát ugyan frissítették az új iPod Touch-ot, de közel nem akkora a különbség, mint az iPhone 3G és iPhone 4 között. Úgy érzem, ennél többre is képes lett volna az Apple, és ha előző évben hozta volna be a kamerát a Touch-ba, még nagyobbat ütött volna. Így nem gondolom akkora dobásnak az új Touch-ot, persze ettől függetlenül ezt venném meg, és nem a régit. Természetesen ez a személyes véleményem, az ára pedig egy más kérdés. Jobb esetben már egy iPhone 3GS -t lehet venni a 32GB-os árán.

Nano?

Három mondat erejéig erről is beszélnék. Nekem a régebbi Nano jobban tetszett személy szerint, főleg a kamera miatt. A mostanit pedig szimplán órának fogom használni, jailbreak után pedig halomra lesznek rá jobbnál jobb custom óra kinézetek. 🙂

Részemről ennyit az iPod-családról.

Olvasd el a hozzászólásokat is

62 Comments

  1. Na igen.

    Sokak csak az új táccsot vették volna a szifon 4 helyett.

    Anno az 1g-s táccsnak a kijelzője is gyengébb volt a 2g-s szifonhoz képest.

    Mit is várhattunk volna?

  2. Najó, de a touch mennyivel olcsóbb, mint egy iPhone.

  3. touch-csal… 🙂

  4. túl szép lett volna hogy igaz legyen, eléggé kiherélték az iphonehoz képest.

  5. ezt a kijelző dolgot én most nem értem! kövezzetek meg, de a retina display
    és a “Retina” kijelző között mi is a különbség? ugyanaz nem?

  6. szóval az összehasonlítást egyáltalán nem értem, több sebből vérzik…

  7. Akkor szerintetek annyira nem erne meg megvenni? Nekem most 1G-s touchom van es gondolkodtam a cseren,hogy $300ert megveszem a 32GB-set,de annyira nem nyugoz le…

  8. @Ateszpapa: már nem azért, de az iTouch 1G-mnek szebb a kijelzője, mint a iPhone 3G-mnek… Szebbek a színei, magasabb a színhőfok. iPhone kijelője sárgás mellette.

  9. @csigger: a Touch kijelzője ugyanúgy megkapta a nagyobb felbontást és a magas dpi értéket, viszont maga az IPS panelt nem, valószínüleg egy jóval gyengébb TFT kijelzőt kapott. És ez látszik is a beláthatósági szögön illetve a kissé fakóbb színeken.

    ezenkívül egy 3 megapixeles nem autofókuszos kamerát és a pletykák szerint csak 256MB RAM-ot kapott….

  10. azért admin ne legyél már ennyire elfogult iphone szerető. nagyon lehúzós a cikk pedig koránt sincs ekkora tragédia. kapásból kezdeném, amit tud az új touch de szerinted ezek szerint nem fontos az az A4 chip. Már ezért érdemes lehet egyeseknek befektetni az újra mert egyre erősebb hardver igényű alkalmazásoknak fejlesztéseknek szüksége van az erőforrásra (igaz a ram csak 256, de az se fogy el olyan könnyen). Másik a kijelző téma. Nagyon megy a fikázás mint persze minden új apple cuccnál hogy mi nem elég jó, tehát az új touch ugyan akkora felbontású kijelzőt kapott mint iphone 4 csak nem IPS panel. az endgadget összehasonlító tesztje szerint ha szemből nézed alig észrevehető a különbség, egyedül csak az extrém betekintésnél jön elő a differencia ahogy meg sose fogod használni az eszközt. a HD kamera is pozitív lépés, hogy kicsi fotókat lő az tökmindegy. megfeledkeztél az immáron beépített mikrofonról, így mostantól akármilyen fülessel lehet pl skypeolni. amit hátrányként jegyzel meg hogy hiányzik az iphone magas szintű akksija az a következő hülyeség tekintve hogy egy touch nincs folyamatosan gsm és 3G hálózaton, nem kell bele akkora akksi és ezért lehet vékonyabb is. aki 100 órát akar videózni egyhuzamban az meg vesz majd hozzá akkus “kabátot”.

  11. @csigger: Az Apple az iPod Touch 4-ben nem tett IPS-t (inter plane switching). Az ok az iPod Touch 4 képernyőjében keresendő. A LED és a Retina kijelző 960×640-es felbontása miatt nem lehetséges az IPS technológia. Az IPS-t az Apple azért adta ki, mert segítségével az iMac , iPad, iPhone4 esetében jobb nézetet biztosít egy standard kijelzőn.

  12. szaisztok,
    nekem is touch 3g-m van
    megéri megvenni a 4g-t??

  13. @danaudio: Lehúztam a touch-ot mert ez a véleményem, de oda írtam és kiemeltem, hogy megvenném, ha touchot vennék mivel ez van és nem régebbit venném. Ennyi. Ettől függetlenül igazad van több esetben is, de ha már raknak bele retina kijelzőt az ne félig retina kijelző legyen, ha raknak bele kamerát az ne félig kamera legyen. Ha egyszer eldöntik, hogy belerakják, akkor az legyen olyan amilyennek kell lennie. Az aksi pedig belefért volna egy nagyobb kérdés nélkül.

  14. @csigger: én is ezt kérdezem… akkor most van benne retina, vagy nincs!?

  15. én amőgy se értettem sose hogy mi értelme ennek az ipod touchnak. ahhoz azért drága hogy legyen egy menő cuccod.. akkor már inkább sporolok pár dollárt aztán veszek iphonet nem? ez gyakorlatilagf egy iphone, telefonálás meg sms nélül. ha meg am se kell a telefon akkor már inkább iPad. nem?

  16. @general: ahhha! értem, nos akkor így már értem a dolgot! mivel nem voltam túlzottan kíváncsi az iTouhra ezért ezt meg se néztem, csak a cikk alapján nem tudtam a helyére tenni a dolgokat…

    köszi a felvilágosítást! 😉

  17. @Bucoka: azért nem pár dollárt kell spórolni…

  18. Steve a bemutaton nem azt mondta h a nanoban nem ios van?!
    Akkor arra milyen jb lesz.

  19. @011010010110: “Jobb esetben már egy iPhone 3GS -t lehet venni a 32GB-os árán.” Ha már csak 3G-t már azzal is jobban szársz. Szerintem…

  20. @Zoltan: NanoS JB. 🙂

  21. Hol lehet a nanora olyan szíjat venni vagy mit amivel óraként is lehet használni?

  22. én meg a game centerben csalódtam mert ha nem ugyan azon a wifin vagytok akkor amihez csatlakozol szerver pl real reacingben mehetsz egyedül a pályán hát ez szerintem igy egy nagy FAIL

  23. akkor a touchban nincs gamecenter? amugy tulajdonképpen a gamecenter mire jó? oda töltődnek le a játékok és simán összegzi, meg top score-ok at jegyzi? crackelt játékokal is megy,nem?

  24. @dpm69robi: Most akkor nem értem… Azt írod, hogy azért nincs IPS az iPodTouch4-ben mert a 960*640-es Retina kijelzője van. Na de hát az iPhone4-ben is ilyen van nem?

  25. szevasztok , tud valaki valamijen JB.-es megoldást csengöhanggot beteni zenetárból??

  26. @paprika: AnyRing

  27. Ezt a második képet ti csináltátok vagy egy weboldalról szedtétek? Mikortól lehet kapni amúgy az új iPod touchokat magyarországon? És mennyire lehet számítani az árára? Vagy már kapható?

  28. @Szpisti: retina display=960*640px. IPS a képmegjelenítő technológiára vonatkozik; a kettő tehát nem ugyan az.

  29. Hali!
    Egy 3g-s Touch tulaj vagyok, vártam, hogy mi lesz az iPhone 4-ben az új az enyémhez képest. Egyetértek a cikk írójával abban, hogy csalódás volt a touch a telefonhoz képest. Egy GPS-nek jobban örültem volna, mint egy (ill. kettő) kamerának, nem hinném, hogy lecserélem a készülékemet.
    A másik: nem biztos, hogy jobban jársz azzal, hogy telefont veszel, kinek mi kell. Nekem azom volt, egy mp3-as, hórdozható, internetező és programozható készüléket akartam, amiben nincs se SIM, se GSM modul. A GPS-nek örültem volna, és reménykedtem is, hogy lesz is az újban..

  30. @admin: Tényleg nem a kötekedés miatt írom le de: Oké hogy “fél” kamerát kapott vagy “fél” retina kijelzőt de azt is vedd figyelembe hogy ennek a legolcsóbb darabja (vegyük angliát) 189 Font = 64827 Huf, míg egy iPhone 4 499 Font = 171157 Huf Függetlenül (ha jól emlékszem). Végül is vegyük úgy hogy az iphone 4 legolcsóbb változata 3 szorosa az iPod touch legolcsóbb változatának. Bele kellett férnie a keretbe, ha mindent bele raknak ami az iPhone 4 -ben benne van, akkor mi lett volna az iPhone exkluzivitása? Azért mégis csak egy iPodról beszélünk és nem iPhoneról. Szóval szerény véleményem szerint ennyi pénzért azt kapjuk ami jár. Én nem csalódtam az új iPod touchban mivel ennyi pénzért nincs is miért csalódni, akinek iPhone nal megegyező hardver kell az vegyen iPhone-t. Köszönöm hogy meghallgattatok! (ui: ja és igen ne felejtsük el az A4 chippet sem)

  31. @kiru: Ez nagyon igaz…
    Amúgy ez a rezgős dolog nagyon király… 😀 legközelebb majd a kijelzőt se adják hozzá, hanem majd 100dolcsiér hozzá lehet csatlakoztatni… 😀

  32. OFF.

    bocsánat hogy ide írok, de több óra keresgélés után se találtam semmi megoldást a problémámra.

    Adott egy teljesen új 3GS iPhone, se aktiválva semmi.
    Probléma, csak akkor kapcsolbe, ha rá van dugva kábelre (itt lehet hálózati vagy USB, teljesen mind1). Miután bekapcsol, persze kábelen, kapásból restore módban van. Ha kihúzom a kábelt, egyből kikapcsol. Olyan a szituáció, mint amikor más telefonból kiveszed az akksit bekapcsolt állapotban.
    iTunes felismeri, ám a restore nem fut le semmilyen formában (se DFU, semmi)
    1611es hibával elszáll.

    Ennek is utánaolvastam, amit neten találtam, hogy ilyenkor mi a teendő, kipróbáltam (ujratelepített iTunes, csak a telefon van USBn semmi más, másik gép, még MAC en is próbáltam semmi)

    Hozzáteszem nem első iPhoneom, tehát tudom mi merre hogyan van, de itt megakadtam.

    segítséget előre is köszönöm, mert jelen pillanatban van egy 12órás telefonom, amit még a kutyám se hoz vissza ha eldobom, mert szegénynek nem fér a szájába. 🙁

    UI: bocsánat az OFFért.

  33. @kiru: egyetértek veled teljes mértékben, de imádom az iPhone 4-em!!

  34. Sziasztok! Bocsi az OFF-ér de ma egy ismerős szomoru hírrel beszélt az iPhone4ről, márpedig arról hogy neki igenis dobálja a térerőt. Itt azt irták a nagymágusok, hogy ien nincs, más oldalon irták, hogy ha akarnák se sikerülne eldobni rajta. Írjátok meg létszi iphone4-es emberkék hogy nektek sikerült már esetleg vmi hasonlóval találkozni, mert ha jön a T-nél ami márcsak kis idő kérdése, énis szeretnék az iPhone4-es tulajok soraiba tartozni!

  35. Az ipod-ról pedig annyit, hogy szerintem szép lett 🙂 fejlődött 🙂 nem lett belőle iPhone hálistennek, és erre törekedtek is, az is csoda, h kapott hátlapi kamerát, szerintem bőven jót fejlődött a csöpp kis multimédia ketyere 🙂

  36. sziasztok! van egy iphone 3gs-em, 4.0.2-es iOS-al. Lehet jalibreakelni? Vagy lehet 4.0-ra downgrade-elni, nincsenek meg az SHSH fileok.

  37. sziasztok, Olyan kérdésem lenne hogy iphone 4- 4.0.2 szinkronizáltam le a 3gsmel backupot h a számaim meglegyenek.. és most eltünt a 4.xx menürendszer és ugy néz ki mint a 3.xx.. tudnátok segiteni h kell visszaállitani. előre is köszi

  38. @berti: Szépen sorban: Nem, nem. A 4.0.2 nem törhető, az shsh nélkül nem tudsz downgrade-ni.

  39. @hepike: koszi szepen… akkor meg kell varjam ameg kijon a 4.1re a jalibreak….

  40. @markyboy: Restore. Ha telefonszámokról van szó, akkor vagy azt csinálod, hogy az iP4-ről felszinkronizálod őket mondjuk a windows címjegyzékébe(vagy hova is) és onnan nyomatod át a 3gs-re, vagy kibontod a backupodat és abból halászod ki, vagy a teló fájlrendszeréből halászod ki, de utóbbihoz jb kell.

  41. @hepike: es a tinyUmbrella mire jo? Nem lehet vele az SHSH-t letolteni?

  42. Shift Restore vagy simán restore?? gyári független

  43. @berti: de lehet, mindig az aktuálisat. Jelenleg a 4.1-t (lehet még pár óráig aláírja a 4.0.2-t is, de lényegtelen a szempontodból).

  44. @markyboy: A shift+restore a custom fw-hez kell. Ha az van fent jelenleg is, akkor azzal kell, ha viszont a jbme.com-mal van jb-ve, akkor simán restore gomb. Ez ugyebár mindent letöröl róla. Backuppot viszont ne állíts vissza, mert megint kakás lesz a rendszered, hanem kezd el újra szinkelni a dolgaidat.

  45. Paprika: ringtones nevű app..

  46. sziasztok!

    légyszi mondjátok meg, hogy mi a 4.1 nek a kódja. mint ami pl a 4.0-nak (8A293)

  47. @gerike73: fájlnevet megnézed, és azonnal kiderül… vagy ráguglizol, hogy iPhone 4 4.1 firmware, és kb 2 perc sem kell, és megvan… az amúgy build-szám, nem kód. (iPhone3,1_4.1_8B117_Restore.ipsw)

  48. @Jadeye: elnézést tanárúr! am még 4.0-n vagyok, tehát nincs ipsw fájlom. az utóbbi meg nem jutott az eszembe, elnézést…
    próbáltam keresni itt a szifonon, de nem találtam. köszönöm

  49. @Jadeye: ja, és jadeye, mit tegyek, hogy az ájtyúnsz ne baszogasson a 4.1 software update miatt mindig?

  50. @gerike73: pipáld be a do not ask me again négyzetét.

  51. Az ipod touchtól pont azt vártam, amit végül kaptam, a nano két éve volt tökéletes, helyes, hogy visszacsinálták a fülhallgatóvezérlős dolgot, a nano meg számomra érthetetlen, nem értem kinek jó választás, ha nem csak villogni kell.

  52. egy nagy kérdésem lenne, ami off, de SEHOL nem találtam rá választ:
    hogy lehet (bárhogy) kikapcsolni a vibrálást 3GS-en úgy, hogy CSAK az ébresztő ne vibráljon, de minden más igen (hívnak, sms, stb)?!

  53. @hepike: ja, oké, köszi… én közben meg átírtam a teló 4.0-n belül a számot 😀

  54. @Stevo:Az én 3GS készülekemet ugyanezzel a hibajelenseg miatt cseréltek garanciaban!

  55. Mi lett veled Apple? A 2010 nem a te éved…

  56. @Stevo: Vidd vissza a telót, cseréljék ki, ott valami gáz van.

  57. Nem értem. Az itunes-ba bepipálom az alkalmazást szinkronalizálását és amikor sync.ek akkor elkezdi törölni az appokat a touchról.(

  58. @xedem: nekem iPhone 4-esem van, és direkt úgy fogva sem sikerült eljátszanom a térerő eldobását, pedig vidéken is próbáltam, hátha ott kisebb a térerő.

    Régi nano nekem is jobban tetszik, megtarthatták volna azt a vonalat is, de az újat is kiadhatták volna mellé szerintem. Óraként felrakni… mekkora ötlet 🙂

  59. Nekem ez a nano óraként nagyon tetszik! 🙂
    Honnan tudnék szerezni a nano-ra ilyen óraszíjat?

    Am. az új touch-ot szerintem jobban megéri megvenni, mint a régebbieket!

  60. @kiru: Az a gond h nem ezt ígérték nekünk. én is teljesen rá voltam kattanva és meg is voltam lepődve h ennyi pénzért ilyen jó ajánlatot nem lehet kihagyni. Erre megérkeztek a magyar árak (borzasztó magasak) utána pedig ezek a beszámolok a “tulajdonságairól”. Csalódás számomra. Ennyi pénzért már mást/jobbat veszek.


Add a Comment