fbpx Skip to content

Az utóbbi időben egyre több spam érkezik az oldalra, így nemrég már összefoglaltuk, hogy mi alapján fogjuk moderálni a beérkező hozzászólásokat. Aki szemfüles volt, az eddig is észrevehette az új menüpontot, ahol összegyűjtöttük, hogy milyen hozzászólások okozzák a legtöbb problémát.

Pár dolgot azért most külön kiemelnénk, és kissé részletesebben is leírnánk.

A moderációs rendszer automatikus, és kulcsszavakra szűr. Emiatt legtöbbször olyan hozzászólást is megfog a rendszer, amivel egyébként semmi gond nem lenne, de tartalmazott egy tiltólistán lévő szót. Az ilyen hozzászólásokat naponta többször is ellenőrizzük, és engedélyezzük, ha az automatikus rendszer tévedett volna.

Az oldalon a cikkek és a hozzászólások olvasásához, és saját hozzászólás elhelyezéséhez nem szükséges külön regisztráció, ellenben javasoljuk, hogy regisztráljatok, mert a moderációs rendszer sokkal szigorúbb a regisztráció nélküli kommentekkel szemben, mint a regisztrált felhasználók esetén.

Az elsőzés, amikor valaki csak azért kommentel, hogy beírhassa, hogy ő volt az első hozzászóló: ez a hírekkel ellentétben bizony nem menő. Az ilyen hozzászólásokat kérdés nélkül törölni fogjuk, mert semmi érdemi tartalmat nem adnak hozzá az adott cikkhez. A rendszeres elsőzőket akár szankcionálhatjuk is.

Az offolásról: nem tiltjuk meg az offolást. Ugyanakkor szeretnénk megkérni minden offolót, hogy a kérdésének közzététele előtt használja az oldal keresőjét. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy az offolással feltett kérdések bő 90%-ára már régen van válasz egy korábbi cikkben. Ha offolsz, azt nem szükséges mindig a legfrissebb cikknél megtenni, mert a régi cikkekre érkezett hozzászólásokat is követjük, és válaszolunk is rá. Friss cikkeknél az első 10-15 hozzászólásban egyéni elbírálás alá esnek az offolós kérdések, de nagy valószínűséggel törlésre kerülnek, ha egy korábbi cikkben már írtunk róla, és így a keresővel pár próbálkozás után megtalálható a válasz.

A hirdetés- vagy reklám-jellegű hozzászólásokról: ha hirdetni szeretnél, vedd fel velünk a kapcsolatot. A nyereményjátékokra mutató, vagy a kattintásgyűjtögetős, egyéni végződésű linkkel ellátott URL-eket tartalmazó hozzászólásokat törölni fogjuk. Az egyes termékek normál (amerikai) ára helyetti, sok száz dollárral olcsóbb árakat kínáló, bizonytalan hátterű, külföldi oldalakra mutató linkeket szintén felesleges közzétenni. Ha valami nyereményjáték vagy egy eladó valóban érdekes lehet, arról mi magunk fogunk említést tenni.

A részletes moderálási elveink megtalálhatóak itt, kérünk minden hozzászólót, hogy olvassa el:

Moderálási Alapelveink

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment