fbpx Skip to content

Ugyan, a nyárnak már lassan vége, de még mindig fontos információkat érhetünk el a “Balaton” alkalmazástól, a Balatonra vonatkozóan. Át is adnám a szót a fejlesztőnek:

Tisztelt Szerkesztő!

Nemrég jelent meg életem első, de minden bizonnyal nem utolsó iPhone alkalmazása. A Balatonnal kapcsolatos. Igaz, hogy kezdő fejlesztő vagyok, de szeretnék mindig stabil, nem elszálló és memóriaszívárgás mentes alkalmazásokat készíteni. Egyenlőre ingyenes programokat készítek, mert pénzt csak akkor fogok kérni bármiért is, ha már igazán profi, sok energiabefektetős programokat tudok készíteni.

Nagy örömmel venném, ha segítenék a munkámat azzal, hogy a szifon.com-on írnának az alkalmazásomról egy hírt.

Egyenlőre csak a magyar AppStore-ban található meg az alkalmazásom.

A segítségükben bízva

Tisztelettel,
Bizzer András

A Balaton alkalmazás használatával néhány fontos a tóra jellemző alapadatot ismerhetünk meg.
Mindezt gyorsan és hatékonyan.

A “Balaton” menüpont alatt a tó vízének hőmérsékletét tizedesjegy pontossággal láthatjuk. (Ez napi rendszerességgel mért adat.) Ugyanitt kapunk tájékoztatást a Balatonra érvényes aktuális viharjelzésről is. A Balaton két medencéjére külön-külön. A viharjelzési adatok 30 másodpercenként frissülnek. A két medencére vonatkozó jelzések közül a legmagasabbat figyelembe véve:

Elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 alkalommal – egy villanás erejéig – sárga színű háttérvilágítást kap a kijelző.

Másodfokú viharjelzés esetén percenként 90 alkalommal – egy villanás erejéig – piros színű háttérvilágítást kap a kijelző.

A “Hajózás” menüpont alatt a balatoni hajózási menetrend ismerhető meg. A bejegyzések csoportosítása a kiinduló állomások alapján történik ábc sorrendben. Amennyiben egy járat már nem elérhető (mert kifutott) piros jelzést kap az adott bejegyzés. Az elérhető járatok pedig zöld jelzéssel láthatóak. Egy bejegyzést megérintve az adott járat részletes adatlapja kerül előhívásra. Itt találhatóak meg a kilométer- és jegyár-adatok. (melyek fokozottan csak tájékoztató jellegűek)

A “Térkép” menüpont alatt a Balaton térképét jeleníthetjük meg, mely szabadon mozgatható és nagyítható.

Az “Információ” menüpont alatt az alkalmazással kapcsolatos tájékoztatás tekinthető meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Grat a fejlesztőnek. hasznos program…

  2. Hasznos kis program. Pont a Balcsin nyaraltam 2 hete kb, mikor észrevettem az AppStore-ban és rögtön le is töltöttem. 🙂

  3. Hasznos progi, gratula a fejlesztőnek.
    De nem úgy írjuk, hogy “egyenlőre”… 😛
    EGYELŐRE a helyes. 😀

  4. OFF:
    Sziasztok!

    Bocs az OFF-ért, de egy igen nagy problémám van, amire még egyik fórumban sem találtam megoldást. Egy új iboot-os 3GS iphone-om van, 3.1.2-es SW van rajta.
    Blackra1n-el függetlenítve. Az elmúlt fél évben tökéletesen működött, de tegnap vmiért lefagyott miközben neteztem vele (MyWii-vel osztottam meg a netet a számítógépemhez).
    Blackra1n-el próbáltam újraindítani de nem sikerült. Majd home+kikapcs -> kérte h dugjam rá az itunes-ra. Ekkor megint a blackra1n-el probélkoztam.
    Ami el is indult, gépen kiírtah sikerült, GeoHot képe meg is jelent. Viszont nem akart utánna eltünni a képe. Kb 3-4 percig van az iphone kijelzőjén a képe, majd egy kis
    töltő kőr jelenik meg egy pillanatra. Majd rá 2 percre kb magától újraindul a -> alma -> dugd rá itunsra jel. És ez megy minden blackra1n után….

    Vki látot már ilyet? Hogyan tudom újra életre kelteni a telóm? Szedjem le a 3.1.2-es custom SW, majd shift+restore beadom neki, majd újra blackra1n? Vagy elég simán az itunes restore gombjára nyomni?
    Az visszarakja a legutolsó (múlt héten) backup-olt másolatot?

    Köszi a segítséget előre is!

    Andris

  5. Gratulálok jó kis proginak néz ki így első ránézésre. Egyetlen ok amiért nem szedtem le az h nincs iPad méretben. Ha nem nagy feladat szívesen látnám nagyban is, és nem 2x méretezéssel pixelesen:)
    üdv

  6. @Andras: nem találtál megoldást? pedig van. restore. ha volt SHSH-d a 3.1.2-höz, akkor arra, ha a 4.0.1-hez, akkor arra. ha nem volt, akkor így járás, jön a 4.0.2, vagy a 4.1, és se jailbreak, se függetlenítés egyelőre.

    frissíteni kellett volna 4.0-ra vagy 4.0.1-re, amikor megjelent rá a jailbreak, és függetlenítés, és onnantól még csak gép sem kellett volna az újraindításhoz.

    ha sima restore-t nyomsz, az a legfrissebb fw-t, a 4.0.2-t fogja feltenni, amire jelenleg nincs jailbreak.

    lehetséges, hogy meg tudjuk csinálni neked még 4.0.1-gyel, ha nem boldogulnál magadtól. de mivel ma kijön a 4.1 is, így kérdéses erősen a dolog. jelezz vissza mihamarabb, és akkor megírjuk emailben a részleteket.

    az OFF-al kapcsolatban pedig: http://szifon.com/moderalasi-alapelveink/

  7. @Jadeye:
    A cydia-ámban az volt kiirva h az SHSH le van mentve 3.1.3-hoz, 4.0.1-hez is.
    Akkor ebben az esetben egy 3.1.3-as SW-t kéne letöltenem, majd shift+restore-ral beadni neki, majd blackra1n?

  8. @Andras: ebben az esetben szerintem inkább a 4.0.1, persze csak miután a hosts fájlodban beállítottad saurik szerverét. utána shift+restore-ral betallózod a 4.0.1-es fw-t, majd aktiválod a végén, és jailbreakme.com segítségével jailbreak, cydia-ból meg ultrasn0w a függetlenítéshez. ha nincs eredeti szolgáltatós kártyád, akkor nem fogod tudni aktiválni, mi ebben az esetben is meg tudjuk csinálni. megírjam mailben a részleteket?

  9. @Jadeye:
    Igen. Kérlek írj egy e-mail-t!

    Köszi!

    Andris

    Ui:
    Amerikából hoztam még anno a telót. Ha meg van a sim kártya amit hozzá kaptam akkor hogyan tudom aktiválni?

  10. Szia András.Szuper amit csináltál, nekem nagyon tetszik.Kár, hogy mi 2G-sek 3.1.2, 3.1.3 fw vel nem tudjuk használni;( Lehetséges, hogy nekünk is működjön?Köszi

  11. Nekem már megvan a Balaton, és használtam is! Az iTunes ajánlotta fel a top free apps-nál. Tényleg nagyon hasznos!

    Hajrá a fejlesztőnek!!

  12. Üdv!

    Köszönöm. Én vagyok a fejlesztő! Csak annyit szeretnék jelezni, hogy nemsokára jön az 1.1-es verzió + adatokkal és menetrendi adatszűréssel. Már fel van töltve és csak az Apple-en múlik mikor jelenik meg. Kb. 1,5 hét talán. Egyébként terveim szerint a következő idényre már tényleg nélkülözhetetlen lesz a progi annak aki épp a Balcsira tart.

  13. Nem rossz. Én a megjelenésén turbóznék még, az adja el igazán.

  14. @DHT: Írtam egy mailt a support címedre. De gondoltam a lényeget ide is beírom, szerintem jó lenne, ha iOS 3 kompatibilitást kapna a program, mert szerintem sokan használnák akinek még nincs 4-es rendszer a telefonján.

  15. @KommyKT: OK. Természetesen megfogadom a tanácsokat és a következő 1.2 verzióban már iOS 3 kompatibilitást veszek alapul + az iPad támogatást is megpróbálom majd betenni.

  16. Nagyon örülök a hazai fejlesztéseknek, mint a mozi/TV műsorújság, Időjós, stb. és ez is jó dolog, bár kissé helyspecifikus. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom a letöltését, soha nem tudni mikor vesszük hasznát, főleg ha folyamatosan fejlesztik. Tulajdonképpen ezért is regiztem most, hogy ezt elmondhassam, pedig régóta olvasom az oldalt.
    A fejlesztéssel kapcsolatban lennének ötleteim, de nem tudom mennyire életképesek. Ezek is használnák a GPS-t.
    1. A tóparti éttermek címeinek kilistázása, és pár szavas az étlapon szereplő különlegességekről.
    2. Bevásárló központok, közértek
    3. Útinfó – dugók, balesetek
    4. Aktuális rendezvények
    Mind ezt esetleg német, és angol nyelven. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe.
    Nem tudom van-e olyan fórum, ahol mi a felhasználók adhatnánk ötleteket, hogy milyen programokat látnánk szívesen viszont az AppStorban. Talán akadna pár amit érdemes volna megvalósítani.


Add a Comment