fbpx Skip to content

Pár napja már megjelent a 4.0.2 és a 3.2.2 ipad-re. Összegezném mit is kell róla tudni. Első körben a 4.0.2 nem frissíti a baseband-et, viszont 3GS és iPhone 4 tulajok nem tudják jailbreakelni. Jelenleg a 4.0.2 semmi más nem csinál csak betömi azt a PDF hibát, amit a jailbreakme.com kihasznál. Az iPhone 3G tulajok természetesen most is tudnak 4.0.2-re frissíteni, és a redsn0w-val jailbreakelni, csak a 4.0-s firmware-t tegyük be neki. A régi iBoot-os 3GS tulajok pwnagetools-al tudnának 4.0.2-re frissíteni, de a dev-team ezt  még nem készítette el. Jelenleg a 4.1-et várjuk, ami sok újdonságot hoz majd.

Sajnálatos módon az Apple már nem támogatja a 2G és 3G tulajokat így a safari hiba is jelen van a készülékeken. Saurik a Cydia atyja létrehozott egy csomagot, amit ha a cydiából telepítetek, akkor javítja ezt a hibát. A neve egyszerű: PDF Patch 🙂

Eközben @planetbeing sem tétlenkedett frissítette az ultrasn0w-ot 1.1-re. Az új ultrasn0w-ban néhány olyan hibát javított, ami az akkumulátor időt növeli meg. Érdemes frissíteni. A saját Signal appját is frissítette.

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. Akkor ez azt jelenti, hogy ha 4.0.1-es jailbreakelt, unlockolt iPhone 4-et frissítem 4.0.2-re, akkor minden gond nélkül megtehetem? Tehát megmarad a jailbreak, és az unlock is?

  2. @dixike: NEM

  3. A 4.1 konkrétan milyen újdonságokat hoz? Fog esetleg gyorsulni a rendszer?
    Mert nevetséges, hogy a iphone 3gs-en 3-4sec mire behozza a contactot, ha egy névre kattintok még 2sec mire kijönnek az adatai…de minden rettenetesen lassan, akadozva megy…

  4. 3G-n megmarad a függetlenítés is? Gyorsul valamit a rendszer?

  5. hi ALL! 🙂

    amikor iPhone 3G, 3.1.3 JB software-t használtam minden rendben ment!
    frissítettem 4.0 majd JB…
    és az a hibajelenség keletkezett hogy: hívás közben (vagy után) elveszem a fülemtől a telefont, akkor nem jön vissza a kép! csak a főgomb és a kikapcsoló gomb váltott megnyomásával (telefon kedve szerint változik) jön vissza a kép!
    lenne valakinek ötlete, hogy mit tudnék csinálni????
    előre is köszönöm! 🙂
    üdv

  6. @dixike: NEHOGY befrissits 4.0.2-re mert akkor ugrik a jailbreak es a FUGGETLENITES is!!!

  7. Hi everyone!

    Lenne két jb-s kérdésem:
    1. kérdésem:
    Új iboot-os 3GS-t 4.0 / 4.0.1-en lehet jailbreakelni a jailbreakme.com-al?
    2. kérdésem:
    2G-t 3.1.3-al hogy lehet jailbreakelni? (NEM jailbreakme.com-al!!!)

  8. @mareszto:

    1. igen lehet, de NE frissíts 4.0.2-re, maradj 4.0-n vagy 4.0.1-en

    2. spirit-tel mondjuk

  9. @iP3Guser: 2G-nél nem ajánlott a Spirit, sokkal jobb megoldások is vannak rá. Pl: custom ipsw, vagy redsn0w. Ezekben az unlock is bekapcsolható és hacktiválnak is, amit ugye a Spirit nem tesz meg.

  10. @dixike: én csak átfutottam a cikket, de nekem az jött le, hogy tök felesleges 4.0.2-re frissíteni, “Jelenleg a 4.0.2 semmi más nem csinál csak betömi azt a PDF hibát, amit a jailbreakme.com kihasznál.”

    Ha egyszer van egy működő 4.0.1-ed akkor minek elbaszni egy csomó időt ezzel???

  11. Sziasztok ,egy kérdés gyakorlatlanként.
    Az itunes-om írja hogy lehet upgradelni a 4.0.2-re a telefont,jelenleg 3.1.2-n van független a cucc.Frissíthetem-e a telt csak így tuneson keresztül vagy kell még valami okoskodás hogy független maradjom meg a progijaim se sérüljenek??!!

    Kösz

  12. Sziasztok! Gondban vagyok. Iphone 4-em van, amit a nyaralás miatt feltörtem. Ma reggelig semmi gond se volt, de amióta felfrissítettem az ultrasn0w-t azóta csak az orange kártyámat fogadja el. Előre is köszi a segítsèget.

  13. OFF

    Olcso.tv hirdetésen az ott Zsiros Anna akit Handras fotozott? 🙂

  14. @endre: Milyen telod van? Ha 3GS akkor bukta JB

  15. @endre: Ha le vannak mentve SSH filejaid, akkor 4.0.1-re kell restoreoznod mivel az JB-elhető. De ha 3G-d van akkor fel teheted 4.0.2-t mert azt lehet JB-elni redsnow-val

  16. @hegyi:
    Köszi de ha nem gond ezt bővebben mert kínai egyenlőre.A tel egy 3G 3.1.2-vel független meg tele van nem épp pénzért vásárolt progival amelyek kiválóan működnek.

  17. @endre: végül is minek akarsz rá új verziót? ezt sosem értettem? ciki a 3.1.2 örülj neki , hogy minden be van lőve rendesen és működnek a programjaid..

  18. @Macifighter:

    ok erre vártam.:-) akkor marad így…………

  19. @bmwk1300s: Vmi nagy gáz van a telóddal akkor, mert nekem 960 Contact-om van és kb 0.5 sec mire megjeleníti… 😀

  20. Upgradeltem az ultrasnow-t iPhone 4-en, és valóban sokkal jobb lett az akkuja. Eddig 2 óra alatt lement 15 %-ot úgy, hogy nem használtam, most pedig 6 óra után is 96 %-on van. Tényleg jobb lett az akku idő.

  21. Sziasztok! Jól értem h ha 4.0.1es jb elt telom van akkor a cydias patchel ugyanazt erem el mint a 4.0.2vel, csak megmarad a jb? Tehat erdemes telepiteni a patchet?

  22. Ha nekem most nem megy update utan a sim csere, akkor restore-t kell csinalnom, es ujra jb, es ultrasnow?

  23. Ultrasn0w-val kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha Én Trémobillal használom a 3GS-em, akkor emiatt az akkuidő miatt van értelme feltenni az Ultrasn0w-t, mert amúgy tök felesleges függetleníteni…?

  24. Ne haragudjatok, lenne nekem is meg egy buta kerdesem: az egyik baratomnak 3. Valamilyen stofrvere van, szeretne frissiteni 4.0.1re! Lehetseges ez valahogy? Itunes nem a legfrissebb frissitest dobja be?

  25. Sziasztok!

    Nekem lenne egy elég főbuta kérdésem.
    Letudná azt nekem valaki irni hogy kell ezt az egészet megcsinálni.
    Még sosem jailbreak-éeltem szóval full ne tudom hogy kell csinálni.
    Remélem nem nagy kérés

  26. menj föl a jailbreak.com ra telorol, elhuzod a huzokát és vársz. 2p és kész a jailbreak. utána cydia programban amit felrakott a jb source résznél hozzáadod a http://stable.szifon.com ot. progikat apptrackr.org rol tudsz lőni, melyeket itunesbe behuzva tudod installálni letöltés után. kb ennyi. én is egy hete csináltam elöször és nagyon egyszerű

  27. Jajj és az előző kommenthez el is felejtettem még hozzáírni.
    A telefonom fél éves szóval nem szeretném, hogy a garancia elvesszen róla.
    Ha ezzel a módszerrel csinálom akkor ugye megmarad a garim???
    Ezért lennék kiváncsi hogy kell ezt csinálni

  28. ATT s iPhone 4 en frissítettem az ultarsnow t és azóta ha fel teszem a cydiabol a 4.0.1 Telenor carrier fix et akkor ha ki kapcsolom es be a szifont nem fogadja el a magyar kártyát ha le szedem a Carrier fix et akkor minden ok de nem tudom be állítani a net et a telon.

  29. Valakinek volt mar olyan tapasztalata iPhone 4-en hogy az Ultrasn0w telepitese utan megoli a mobilnetet? Ha igen es sikerult megoldani a problemat akkor legyszi ozd mar meg velem.
    Koszi
    Attila

  30. Persze azt hogy mi volt a megoldas
    Koszi

  31. Skacok!
    Ultrasnow 1.1 honnan tudnék leszedni?
    Gugli egy szar

  32. Az emberek Itt olvasni nem tanultak meg csak írni? Pffff…..

  33. @NitroTom: cydia-ból!

  34. Sziasztok erdekelne hogy iPad 3.2 hog yen lehet ra tennni Magyar nyelvet es esetleg billenyuzetett is. Jailbreakelve van cydia van rajta!
    Ami a cydia ban van csomag a magyar billenyuzetett hez az vmiert nem jo!
    Tudtok segiteni?

  35. Hali! Nekem 3g-n 4.0.1 op van. Frissítettem az ultrasnow-1.1-re és zabálja az akut. Másnak mi a tapasztalat?

  36. Sziasztok!

    Nem tudja valaki, hogy Tetheringet hogyan lehetne engedélyezni?
    T-Mobile-os 3GS-em van 4.0.1 JB-vel, de nem a gyári, hanem custom APN-t használok.
    Köszi.

  37. sziasztok.
    most szeretnék frissíteni 4.0.2-re a 3g-men.
    működni fog rajta a teathering?
    van valakinek valami tapasztalata, hogy mi nem lesz jó rajta?

  38. @honda.racing: Nem lesz jó a user experience. 😀
    @spyter: Ha a garit érvényesíteni akarod, akkor nyomsz rá egy Restore-t, és Steve Jobs se mondja meg, hogy fel volt törve.

  39. @micro: Az alábbi link alapján sikerült, hátha másnak is kell.

    www(pont)wiihacks(pont)com/general/64468-native-tethering-ios-4-0-1-through-commcenter-hacking.html

  40. Sziasztok!
    Félórája próbálgatom a http://www.jailbreakme.com-ot egy iPhone 4-ről 4.0.1-ről…
    Oops… File received was invalid.

    Mi lehet? Kösz

  41. Hali

    Adott egy 3GS régi Ibootal
    Lehet e most fríssíteni vele akár custom fw el hogy mehessen rajt egy tört navi?
    Most jelenleg 3.1.2 van fent Blackra1n el törve

  42. Sziasztok lenne egy olyan kérdés és véletlen frisitetem erre és nem a sima frisitést csináltam szerviz miatt de nem veték visza igy most ez maradt rata me kicsi a hiba … na és most én ezt a 4.0.2töt felbirom törni mert hiába olvasom senkise birja eddig :S

  43. @Spider: helo
    Olyan kérdésem volna,hogy 3GS 3.0 gyári független-t szeretnék jailbreak max 3.1.3 ra való frissitéssel
    No mivel nekem eddig 2G vaan volt igy nemigazán vágom,hogy is van ez..
    Igen kersetem itt is de konkrétan nem találtam meg ahol le volna irva lépésről lépésre…

    Segytségedet előre is köszi

  44. Sziasztok! 3GS-el rendelkezem,nemrég frissítettem 4.0.2-re. Ha jól értelmezem az eddigieket,JailbreakMe.com-ot meg se próbáljam? Erre még nincs JB?
    Köszi!

  45. sziasztok, tegnap restoreolni kellett a 3G-met, felraktam a 4.0.2-t, redsnowba a 4.0-at toltam be, minden rendben ment, ultrasnowt is felpakoltam, es most a mailekbol eleg gyakran kifagy a telo. mi lehet a baj? koszi

  46. @zsoltke: állítottál vissza bármit backupból? mert ha igen, akkor teljesen “normális”, hogy vacakol. jailbreak-elt készülék backup-ját nem szabad visszaállítani, minden restore után set up as new iPhone, és a fájljaidat kézzel kell lementeni, majd visszatenni.

  47. @Jadeye: set up as a new-t nyomtam, es t-pottal pakoltam vissza a komplett Library konyvtarat.

  48. akkor én most 4.0-ás ipod touch 2.generációval frissítsem az os-t vagy ne, mert szeretném jailbreakme.com-mal feltörni

  49. iPhone 3G-m van 3.0-ás szoftverrel, jailbreakelve van. Érdemes 4.02-re frissítenem, majd újra jailbreakelnem? Mivel lenne jobb a telefon?

  50. Sziasztok!
    Gyors kérdésem lenne. A telómon 3.1.2-es szoftver fut. Jailbreakeltem, minden rendben is ment, mikor odaadtam egyik ismerősömnek a telefont, hogy nzegesse. Mikor visszakerült hozzám, akkor vettem észre, hogy eltűnt a cydia. A telefonra így is minden alakalmazás feltelepül, vagyis a jailbreak működik, csak valahogy a cydia hiányzik. Vissza lehet azt varázsolni valahogy? Próbáltam már a blacksnow-val újra végigvinni a folyamatot, de nem ajánlja fel, hogy telepítsem újra a cydiát. Tud valaki segíteni, hogy hogyan lehet másképpen cydiát feltelepíteni?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

  51. Feltettem a 4.0-as szoftvert a 3G-re, jailbreakltem. Rajta van a Cydia, ltszólag minden oké.

    De nem tudok rá programot tenni. Az iTunes-on keresztül letöltöttem egy ingyeneset, de még az se megy fel. Ez miért lehet.

    Erre is kell valami mobileinstallation crack?

  52. Hello!
    4.0-t tettem a telóra jb-tem. de figyelmetlen voltam és a mobileinstallion crack 3.x-et tettem fel! Most bootolás közben kifagy a telefon és újra bootol és újra és………..
    Vki tud s.o.s megoldást???
    Kérem segítsen!
    Köszi

  53. Sziasztok,egy kérdés,és sajnos gyakorlatlan vagyok,úgy hogy magyarul:)
    Apple Iphone 3GS–em van és szoftvert frissítettem rajta-4.02-re..
    eddig más bajt nem vettem észre,egy nagyot viszont igen és nem tudom megjavítani:(
    mindent kinagyított rajta,ikonok,kép,stb és ezért rá sem fér egy oldalra a főképernyő…így elég használhatatlan:(tudna valaki segíteni?nagyon megköszönném

  54. Sikerült,köszönöm

  55. Valaki help: 4.0.2-re update-eltem itunes-on keresztül és nem tudom egyszerűen jailbreakelni redsnowal se a 4.0 se a 4.0.2 firmware-t nem veszi be!valami 5let?azt irja h az IPSW nem stimmel!

  56. 4.0.2. SHSH nélkül rovat…! 😉 Nekem sikerült viszatenni a 4.0.1. -et ezzel a módszerrel. ott le van írva minden. Kicsit bonyolult, de működik!

  57. de én azt nem értem h minek visszarakni ha irták h a 4.0.2őt is lehet simán 3g-n jailbreakelni!

  58. “Az iPhone 3G tulajok természetesen most is tudnak 4.0.2-re frissíteni, és a redsn0w-val jailbreakelni, csak a 4.0-s firmware-t tegyük be neki. “

  59. üdv.

    Van egy problémám:
    Egy iPhone 3G-t szeretnék jailbreakelni, amin még 4.0.1 van, viszont amikor a redsn0w-ba betallóznám a 4.0-ás szoftvert akkor azt írja ki, hogy “Unable to recognize specified IPSW.”
    Ilyenkor mit lehet tenni?

    Előre is köszi.

  60. Sauber! Megoldódott a CYDIA problémád? Nálam a helyzet ugyan az és nem találok rá megoldást.

    —-Sziasztok!
    Gyors kérdésem lenne. A telómon 3.1.2-es szoftver fut. Jailbreakeltem, minden rendben is ment, mikor odaadtam egyik ismerősömnek a telefont, hogy nzegesse. Mikor visszakerült hozzám, akkor vettem észre, hogy eltűnt a cydia. A telefonra így is minden alakalmazás feltelepül, vagyis a jailbreak működik, csak valahogy a cydia hiányzik. Vissza lehet azt varázsolni valahogy? Próbáltam már a blacksnow-val újra végigvinni a folyamatot, de nem ajánlja fel, hogy telepítsem újra a cydiát. Tud valaki segíteni, hogy hogyan lehet másképpen cydiát feltelepíteni?

    Segítségeteket előre is köszönöm!


Add a Comment