fbpx Skip to content

Mint tudjátok múlt héten bejelentettem a Telenor-hoz a FaceTime hibát, azonnal dolgozni kezdtek a kollégák és 2 napon keresztül teszteltük és kerestük a megoldást. A FaceTime jelenleg nem működik Telenor hálózaton a rendszerbe nem aktiválódik a telefonszámunk. A hétvégén a szolgáltató ennek bővebben utána nézett, és ma délelőtt felhívtak.

Jelenleg a probléma következő:

Miután a “csúszkát elhúztuk” az iPhone egy Waiting for activation… feliratot jelenít meg és várunk, hogy beaktiváljon minket a rendszer és FaceTime képesek legyünk. Ilyenkor egy SMS-t küld a rendszer a háttérben egy 0044-es Angliai számra, (Európai központ) hogy ott aktiválja nekünk a FaceTime-ot. Itt akad el dolog, mivel a Telenor sajnos nem árul iPhone-t így a központi számuk nincs regisztrálva az sms-ünk ugyan elmegy, de az Angliai központ eldobja. Erről természetesen kapott a Telenor egy hivatalos levelet. Sajnos az Apple-el igen nehéz beszélni, így kitudja mikor oldódik meg a probléma, természetesen a Telenor dolgozik azon, hogy a telefonszámuk be legyen regisztrálva. Időpont nincs. (A Vodafonál azért megy a dolog, mert ők forgalmaznak iphone-t más országokba így az ő telefonszámuk be van regisztrálva az Angliai központba)

Technikai kolléga:

„A logok alapján az látszódik, hogy a telefon egy SMS-t küldött a háttérben egy angol szolgáltató telefonszámára a szolgáltatás aktiválásához. Erre egy technikai SMS-t próbálna küldeni az angliai szolgáltató egy amerikai SMS központ segítségével, amely SMS-t ez a külföldi központ nem küldi ki a Telenor Magyarország hálózatába. A technikai SMS kiküldése előtt történik egy szolgáltatói azonosítás és mivel a Telenor Magyarország jelenleg nem tartozik az Apple iPhone-t értékesítő szolgáltatók körébe, ezért nem kerül kiküldésre az szolgáltatást aktiváló SMS. A hálózatunk az alkalmazás használatához egyébként minden műszaki paraméterrel rendelkezik.”

Tehát jelenleg itt a tart a dolog, köszönjük a Telenor-nak, hogy kivizsgálta a problémát és megpróbálnak javítani a helyzeten.

Olvasd el a hozzászólásokat is

53 Comments

 1. “A Vodafonál azért megy a dolog, mert ők forgalmaznak iphone-t más országokba így az ő telefonszámuk bevan regisztrálva az Angliai központba”

  De a telenor is árul külföldön iphone-t úgy tudom… Érdekes…

 2. Telenor 🙂
  Mást nem is vártam. Szörnyű pancser egy szolgáltató.

 3. Van már hívószám hordozás is Magyarországon, így adott a megoldás…

 4. Jaj… Olyan mint egy segélykérés Seholországól. Apple-nél nem élezhetünk komoly prioritást.

 5. OFF

  az az érdekes hogy én még a 3.1.3 alatt mentem rá hogy make my life easier. aztán rögtön frissítettem 4.0.1..-re. és most csak azt írja ki hogy “….shsh on file for iphone iOS 4.0″
  akkor semmi esélyem újra a 3.1.3-ra? 3G 8gb

 6. a telenor a legxarabb szolgáltató M.On

 7. Remelem a problema megoldasaig letiltjak azt a telefonszamot. Azert hogy mas ne szopjon be tobb ezer forintot!!

 8. @m.beka: Ha megjelent az iOS 4, hiába vagy 3.1.3-on, az Apple már nem írja alá a régebbi OS-t, így semmi esély nincs rá, hogy elmentsd az shsh-kat 3.1.3-ra.
  Jah és persze iPhone 3G-nek nem is kell 3.1.3-ra shsh.

 9. Azt nem árulták el véletlenül, hogy mikor lesz már náluk is szifon?

 10. hat igen apple bakott lött… azért gondolhattak volna erre amikor függetlenül is lehet vanni iphone 4 et …

 11. de nézzük azt hogy a telenor az svéd,fin vagy norvég fogalmam sincs..
  ők azokat a tapsztalatokat használják most amelyeket az “anyaország”-ban
  megismertek.Kell egy kis idő hogy a telenor is alkalmazkodni tudjon a magyar igényekhez.Max 1 év és alkalmazkodik és minden rendben lesz:)
  ez mint t-mobilos írtam szóval soha nem voltam és nem is leszek telenoros !

 12. Szeretem ezeket az “en sohasem leszek telenoros”, meg “pancser szolgaltato” jellegu epito kritikakat! Arra nem gondoltok hogy valaki kenyszerusegbol telenoros?! Mint pl én, mert a cegem telenoros… Ez van, tudom az en hibam. Szar helyen dolgozom…

 13. Sziasztok! Elég zöldfülü vagyok! Régi iboot-os 3Gs-em van 3.1.3-al JB-es! Ha jól gondolom, akkor csak annyit kell tennem hogy iTunes-ból felteszem a 4.01-et és utána JBme.com ot lefuttatom és kész is? A cydias reszeket vagom!
  előre is köszi a segítséget!

 14. mi ez az új skin? :O
  vagy csak nekem változott meg? 😀

 15. @csabafiu: Igen, ennyi. Előtte ment majd SHSH file-t is.

 16. ez elég szegényes kifogás, a világ 5. legnagyobb telefonszolgáltatójától…

 17. ez mind szép és jó, hálásak vagyunk az írásaitokért mert sokat segítenek, de a post-okra miért nem nyomtok rá egy helyesírás ellenőrzést mielőtt publikáljátok??? annyira ciki szerintem…

  „bevan”, „Jelenleg a probléma következő:”

 18. @xxman11: Tényleg volt valamilyen verseny, hogy melyik a legszarabb szolgáltató itthon?
  Én még soha nem próbáltam más szolgáltatót, viszont 4ft/perc-ért beszélek telenoron 1500ft a havi előfizetésem ami 100%-ban lebeszélhető…
  azt hiszem, hogy keresnem kellene valami kevésbé szar szolgáltatót…

 19. Nem kellett 2 perc hogy megtaláljam a telenor.dk oldalon a i4-et, pedig csak random oldalt választottam a nemzetközi honlapról, kamu hogy ne lenne regisztrálva mint szolgáltató

 20. @Macifighter: Sztem a tartalom a lényeg. El tom olvasni helyesírási hibákkal is.

 21. @Dusee: Az a mobil skin, néha rájön az oldalra, és csak úgy tölti be, én is utálom.. 🙂 De ez nálam az utóbi időben úgy van hogy telefonon normál skin, gépen meg mobil skin, hiába kapcsolgatom alul a mobil skint onra vagy offra…

 22. Ez a 0044-es sms mennyibe faj egy telenor loosernek?

 23. az a baj hogyha megveszed gyárilag függetlenül a szifont amit ugye lehet akkor miért is kell hogy árulja valamelyik szolgáltató a telefont hiszen bármivel használhatod.
  szerintem ezt az apple-el kellene leegyeztetni miért nincs bent minden szolgáltató a rendszerükben.

 24. iphone-r
  nem mondtam semmi rosszat:D
  én azért nem leszek mert a számlán van 6 platina és 2 aranykártya:) igy meg nem fogom ott hagyni+ szerintem a telenor inkább üzletemberek cégek használják:)

 25. @dnp: 66 korul aszem valahol irtak mar az oldalon. aruld mar el kérlek h h toltotol fel képet?:) regen volt irva commentben de nem találom:( kösz!

 26. Én vodás vagyok, nagyon élvezem ezt a facetime dolgot, már 2 haveromnak is van iphone 4-e és 3gn is hibátlanul megy:) Végülis ingyen pofázunk és még látjuk is egymást:)
  Már rég meg kellett volna ezt lépni más telefongyártó cégeknek.. aszem lejárt a 3g videóhivás ideje…

 27. Sziasztok. Valaki mondjon már egy progit amivel a szifonomról tudom vezérelni az itunest ! Lehetőleg OSX-el és pc vel is legyen kompatibilis. Köszöntem.

 28. @costee:
  3.1.3. shsh ra akkor lett vona csak esélyed mikor nem jelent meg a 4.0
  miután megjelent nem tudsz lekérni az apple töl 3.1.3 shsh t.
  🙁

 29. @Skillmix:

  Logmein
  ezzel a progival tudod vezérelni a geppedet szifonról.
  vagy nem ilyenre gondoltál?

 30. @Skillmix: iTeleport 😀 naon hasznos 😀

 31. @Skillmix:

  l o g m e i n

 32. nem indl az itunesom
  win7
  most raktam újra az egész szart………………….
  klikk itunes és semmi
  valaki segítsen
  please

 33. OFF

  Sziasztok!

  Tud valaki küldeni Iphone 3GS 4.0.1 Activated ipsw -t ?
  Egyik kedves ismerősöm kintről vette a telot,de nincs átéendtéés kártyája és nem tudjuk aktiválni 🙁
  Ha valaki tud segiteni,akkor azt szívesen fogadom 🙂

  Üdv.

  ON

 34. Skl, en betudom neked aktovalni

  Dobj mail t ide macdoki (pont) nono (kukac) gmail (pont) com

 35. Bocs az off-ért de hátha v talákozott a köv. jelenséggel: 4.0.1 felrak+jb+ultrasn0w= muködik a szifon DE hivás közben ujraindul !Nagyon idegesitö . 3gs-em van.Elöre is kössz minden javaslatot.

 36. bocs az off-ért de barátom fel tette iphone 3g-re 4.0.1-et de fügetlenitenije kéne és nem tud be lépni a menübe ilyenkor mit lehet tenni?

 37. @beni1996:

  írj nekem ide: macdoki (pont) nono (kukac) gmail (pont) com
  aktiválni kell a telefont!!!

 38. @Alupigus74:

  restore, és kezd elölről 🙂

 39. @Skillmix: AirMouse Pro

 40. Tennék rá kisebb összeget, hogy telenornál lesz iphone….

 41. @beni1996: Restore volt? Jailbreak megvolt? Ha igen, akkor cydia ultrasnow és kész. Milyen menübe nem tud belépni? nem értem.

 42. Köszöntem ezerszer.

 43. bocs még egy kérdés nem megy neki a wi-fi-je sehogy igy hogy szedje le fügetlenitést?

 44. @Skillmix:Remote a program neve, nekem bevált!

 45. @bbence:

  Bence, sajnos nem lesz. Ajánlom figyelmedbe a facebookon a telenor fórumot.

 46. @nono1994007: Háromszor tettem ujra és mindig ujra indult.Pedig semmit nem telepitettem csak a skype-t mert azfontos.És alegbosszantobb ,hogy nem mindig tellik el ugyan annyi idö,mikor 3perc de van hogy8.Ma restor lessz hagyom az eredeti 4.0.1 fwt szüzen és ha akkor is ujraindul jöhet a verdesés, mármint a fejükhöz.Amugy orange-on használom romaniaban.(Lehet Az a baj ? :))

 47. Bocs azt még kifelejtettem,hogy a törést követöen mintha a springbord-tol indul ujra mert a jelszavam és a térerö is megmarad.

 48. @206wrc: Láma vagyok, nem találtam meg ott a nyilatkozatot. Küldenél egy pontos linket? Kösz.

 49. @Tocso: Aha. Az nem zavar, hogy a Telenor már 2002 óta 100%-os tulajdonosa a Pannonnak? Szóval volt/lett volna már idejük alkalmazkodni a magyar igényekhez.

 50. Ez mind szép és jó, de – csatlakozván az 1. hozzászólóhoz – a Telenor Norvégiában, Dániában és Svédországban is forgalmazza az iPhone-t. Akkor hogyan is van ez?

 51. Még annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy 3G, 4.01, jailbreakelt és függetlenített iPhone esetében, ha a Telenornál be van kapcsolva az emelt díjas szám hívás tiltás, akkor nem működik – az egyébként előfizetett – mobilnet sem… Nem lehet, hogy a Face Time is valami hasonló miatt nem működik?


Add a Comment