fbpx Skip to content

Jó hír azoknak akik, csak időnként szeretnék használni a hátteret illetve multitaskingot az iPhone 3G-n. A bigBoss repóból telepíthetünk egy csomagot, amivel jailbreak után ki-be kapcsolhatjuk a multitasking-ot illetve az icon hátteret.
A csomag neve: zToggle ( Szimplán megtaláljátok a cydiában és  telepíthetitek )

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. De jó,hogy a touch-omat nem lehet JBni…örülnék egy ilyennek… 🙂

  2. nagyon jóó ! …

  3. jó cucc! én is használom pár napja!

  4. Fejletebb verzió hamarosan:)

  5. Ezutan mi marad az OS bol amitol 4.0? A settings-beli string? 🙂 Mar megeri updatelni. En meg mindig 3.1 en vagyok, igaz mostansag miota iPad is van a haznal, mar csak telefonalasra hasznalom 🙂

  6. @dnp: Jogos a kérdés 😀
    (szerintem 3.1 bőven elég a 3g-re)

  7. Találtam egy tethered jailbreaket ami jailbreakeli az iPod Touch 2G MC modelt meg az új bootroomos iPhone 3GS-t is!!!!

  8. @petertam13: megosztanád?

  9. @petertam13:

    Most ez komoly, vagy csak szívatsz? Mert akkor belinkelhetnéd.

    Ami a cikket illeti én azt nem értem, hogy alapból miért nincs benne ez a funkció az iOS 4 -ben, hogy ki-be lehetne kapcsolgatni a multit és a hátteret?

    Igaz még nem használom az iOS4-et mert MC touch-ra még nincs JB, de ha lesz felrakom majd ezt is.

  10. Az csak custom fireware!!!!
    Csak jb telora és 3.1.2 lehet felrakni!!

  11. milyen fw kell legyen a telón, ahhoz, hogy ez a progi működjön? a JB során kivettem a pipát a multitasking és a background mellől is, vagyis most egyik sincs a 3G-én. ha ezt a csomagot feltelepítem, akkor működni fog rendesen? vagy újra kellene jailbreakelni, úgy feltenni a repobol és a cuccot és kikapcsolni, ha esetleg nem kell.

  12. 4.0 vagy 4.0.1 csak legyen jbve leszeded majd a pöcköt eltolod:)

  13. @petertam13: na akkor pár dolog:
    – custom fw NEM lehet tethered
    – új ibootra NEM megy fel SEMMI custom fw
    – régi ibootra ott az untethered custom pwnagetoollal
    egyéb kérdés? kipróbáltad? megy?

  14. Nekem lenne:)
    Minek irták oda hogy old/new boot. Ha nem megy?:D

  15. Aki nem tette fel a 4.0-t 3G-re, szerintem ne is tegye. En szopok vele, mert annyira lassu a telefonom, h hihetetlen (multi on, bg off)

    Ezt a kapcsolos dolgot meg megoldottam ugy, h leszedtem egy iFilet, amivel siman atirkalom a .plistet 😀 kiraky vagyok?

  16. hali! Érdekelne hogy netrádiót halgatok allradioval és ha lezár a teló akkor is kikapcsolja a wifit ha használatban van?

  17. @Pett: Azt hiszem, hogy 4.0 alatt kikapcsolja és 4.0 felett nem, de szerintem nem fog menni a netrádió ha lezár a szifon.

  18. @Pett:
    Nem kapcsolja ki ahogy eddig sem tette. Az új frissítéssel a programból is kiléphetsz akkor sem kapcsol ki. (mt) Van benne elalváskapcsoló is.

  19. Én egy ideje figyelemmel kísérem a whited00r csapat munkáját. Kb egy hónapja tudok multitaskingolni, videót felvenni, mms-t írni, tetheringelni (edge hálózaton és wifin) 2G-n… Most már van egy olyan cfw-jük is, ami 3G-re jó és minden olyan funkció bele van építve, amit az apple nem engedélyezett 3G számára 4.0 alatt. Tehát aki végleges megoldást szeretne, ezt is érdemes néznie. whited00r com.
    Tesztelni csak a 2G-n teszteltem, és egyelőre nagyon bejön. Eleinte hozzá kellett szoknom, hogy azért szívja az akksit a teló, mert nem minden program zár be amikor kilépek belőle, de már megszoktam, hogy erre is figyelni kell. Amúgy a szifon.com-os magyarítás, 3.1.* cuccok teljesen jók hozzá, van összesen 2-3 menüpont a Settingsben, ami angol marad.

  20. @kipseter: van egy szanaszét gányolt custom fw a telefonodon. eddig oké. aztán ha felraksz valami olyat, ami nem tetszik neki valamiért, mert összeakad valamelyik nagy okosan beletákolt korábbi patch-el, akkor mehet a restore. végül is, ha szeretsz veszélyesen játszani, csodás lehet egy kamu 4.0, mert abban a pillanatban, hogy felraksz egy direktben nem 3.1.3-ra való szoftvert (lásd pl iBooks), olyan fincsi kernel panic és reboot lesz belőle, hogy öröm nézni. ha meg figyelembe veszed azt, hogy a legtöbb alkalmazást folyamatosan frissítik, és előbb-utóbb a 4.0 lesz az alapkövetelmény a jelenlegi 3.x helyett, akkor bár az iTunes fel fogja telepíteni neked (hiszen azt hiszi majd, hogy 4.x van fent, mert a rendszerverziót is megpiszkálták ezek az okosok), az alkalmazás nem fog működni (hiszen a megfelelő framework-ök hiányoznak a 3.x-ből), és jön majd a fincsi kernel panic, és reboot. ha neked ez megéri, hát csak tessék…

    a fent említett funkciók egyikéhez sem kell ez a whited00r-os gányolt custom, mert minden megoldható az adott csomag egyenkénti telepítésével is (igaz ez hosszadalmasabb), de legalább biztosan frissülnek az adott csomagok, ha jön ki belőlük frissebb, és ha valami nem tetszik, tuti le is fogod tudni szedni.

    3G-re meg SEMMI értelme felrakni egy ilyet… arra van rendes, gyári 4.x. a hiányzó funkciókat meg maga a redsn0w be tudja kapcsolni. mivel azonban a 4.x egyes funkciói (pl homescreen háttérkép a vetett árnyék miatt, vagy multitasking) nem a 3G-re van optimalizálva, így emiatt nem lettek engedélyezve. ha bekapcsolod őket, láthatod is, hogy miért.

    mi nem javasoljuk a whited00r és hasonló, tákolt firmware-ek használatát, mert hosszú távon csak a szívás lesz vele, hidd el.

  21. @Jadeye: Rendben, értettem, a ti szavatokra adok amúgy is. És elnézést kérek, 3G téren annyira nem vagyok képben, hiszen 2G-m van.
    Viszont én csak azóta használom ezt, amióta nem csinál kamu 4.0-t, legalábbis abban az értelemben, hogy itunes szerint is 3.1.3 van a telómon. Viszont amióta megtanultam használni, úgy tűnik, pl lényegesen tovább bírja az akksi, mint a sima redsnowos 3.1.2-n (én arról mentem tovább hiszen írtátok itt, hogy 3.1.3 nem hoz újat a 3.1.2-höz képest), ugyanakkor van pár olyan funkció, amit hasznosnak tartok.
    Amúgy a kimondottan 4.0-s szoftverek most sem mennek fel, mert tudom, hogy lehet cydiából telepíteni olyan csomagot, ami után úgy néz ki a teló, mintha 4.0 lenne. Így viszont, hogy nem rakom fel, ez egy 3.1.3 marad, nem esek bele azokba a hibákba, amiket említesz.

  22. Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség, elolvastam millió hozzászólást, de kezdek bekavarodni. Meg akartam csinálni hogy 3G-n legyen internet tethering (ez az egy dolog nem volt 4.0-n), ezen kívól volt mobilnetem meg minden, egyik okos azt írta hogy network reset után elvileg megoldódik a probléma, ha nem akkor nem, de van esélye. Nos sikerült elb*szni így a mobilnetet és már az sincs!
    A kérdésem az lenne hogy, hogyan tudnám megcsinálni, hogy a 3G-s telefonomon legyen mobilnet, tethering és jailbreakelve is legyen! nagy segítség lenne köszi! Érdemes feltenni a 4.0.1-t? akár jb nélkül akár azzal?

  23. @Jadeye: Semmi szívás nincs ezzel a whited00r cfw-rel, mivel nem csinál semmit: System verzió 3.1.3 marad, a multitasking pedig backgrounder-rel és circouius-szal megy (sose tudom leírni). Annyit csináltak, hogy ezeknek a programoknak az ikonját elrejtették a springboard-ról, de SBSettings-zel visszahozhatóak 🙂

  24. @costee: remélem, azt azért te sem gondolod komolyan, hogy csak ennyit mókoltak benne… a korábbi változatban igen is módosították a rendszerverziót is, ezt külön ki is emeleték anno, még a project is azt állította magáról, hogy ők biza 4.0-t csináltak 2G-re, az fw neve is iPhone1,1_4.0_8A293_iphone2gProject.ipsw volt… persze az még az első kiadott firmware-ek egyike volt. mellesleg ha megnézed a project oldalát, ott elég sok olyan dolgot leírnak, ami sokkal több annál, mint amit itt állítasz. feltételezem, akkor közben kiszedték a fake 4.0 verziót, mert épp az említett problémákat volt hajlamos okozni. én mindössze nem értem, miért kell eleve így összegányolni egy fw-t. majd ha a dev-team is javasolni fogja ezt a tákolt cuccot, akkor azt mondom, oké. addig viszont felesleges kockázat. meg aztán: honnan tudod, mit tettek még bele, amiről nem szól a fáma? szóval szerintem hagyjuk. használd, ha akarod, de akik kamuzással kezdték, mondván ez 4.0, azokkal nem érdemes foglalkozni.

    ja meg ezt írják magukról az oldalukon: “Our team provides you the tool to create a custom firmware for your Apple Device”
    méghogy ők? ha ilyet kiírnak, teljesen felesleges foglalkozni velük, mert ez az előbbi állítás egy az egyben nem igaz, hiszen a dev-team csinálta a pwnagetool-t, és nem ők…

  25. Szisztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a logofix megy 4.0-val? Hiányzik a telenoros logom 🙂

  26. @Jadeye: Azt ugye tudod, hogy jó nagy baromságokat beszélsz? A Whited00r csapat soha sem titkolta, hogy nem valódi 4.0-ról van szó, csak ezt már nem láttad az előítéleteid miatt, kipróbáltad már egyáltalán? Vagy láttad milyen milyen Cydia packok vannak egyáltalán feltéve? Lehúzás helyett inkább támogatni kellene az ilyen csapatokat, akik alternatívát kínálnak a sz*rban hagyott 2G tulajoknak! És? Mi van akkor ha mégsem jön be a dolog? Semmi. Visszateszem a gyári 3.1.3-at és megnézem később, hogy hol tart a dolog. Mellesleg olvasni is tudni kellene és ha látod hogy komoly problémáik vannak azoknak akik feltették, akkor a közelébe sem menni a firmware-nek. Feleslegesen drámázol!

  27. remélem még olvassátok. nos iphone 3g (4.2.1) szeretném, ha folyamatosan futna a háttérben a viber és a bite sms-be integrált textfreek. a backgrounderrel próbáltam, semmit nem ért. letöltöttem a zToggle-t, de a multitaskingon kívül semmi sem változott. Hiába átom, hogy ott van a viber a multitask-ban, csak ha az appot nyitom, akkor használható. tudtok megoldást?


Add a Comment