fbpx Skip to content

Még a tegnapi nap folyamán nagy előrelépés történt a jailbreak és a függetlenítés terén. Az Electronic Frontier Foundation (EFF) elérte azt, hogy kimondják: a Digitális Millenium Szerzői Jogi törvény (DMCA) nem vonatkoztatható a jailbreak-re, sem a függetlenítésre, így ezek nem illegálisak! (Az Apple korábban ugyanis épp erre a törvényre hivatkozva jelentette ki, hogy a jailbreak illegális.)

Az EFF három kérvényét fogadták el, ebből az első a mobiltelefonok jailbreak-elésére vonatkozik – ezek olyan szoftveres módosítások, amelyek lehetővé teszik, hogy az iPhone vagy más készülékek ne csak a telefon gyártója által jóváhagyott alkalmazásokat legyenek képesek futtatni. Több, mint egy millió iPhone tulajdonos mondta azt, hogy csak azért jailbreak-elte a készülékét, hogy más szolgáltatóval tudja azt használni, vagy hogy olyan alkalmazásokat használhasson, amiket az Apple nem engedett be az App Store-ba; és ennél még csak sokkal több az olyan tulajdonos, akinek szándékában áll a jailbreak, csak még nem tette meg, tartva az esetleges szankcióktól. Tehát ez a DMCA okozta fenyegtettség (hogy például elvész a garancia) korlátozta ezeket a felhasználókat, illetve ellehetetlenítette az alternatív appstore-ok törvényességét is.

Ezekből az okokból kifolyólag az amerikai Szerzői Jogi Hivatal (Copyright Office) elutasította az Apple azon állítását, hogy a szerzői jogi törvény okán akadályozzák meg a nem engedélyezett alkalmazások telepítését az iPhone-ra:

When one jailbreaks a smartphone in order to make the operating system on that phone interoperable with an independently created application that has not been approved by the maker of the smartphone or the maker of its operating system, the modifications that are made purely for the purpose of such interoperability are fair uses.

Ha tehát valaki jailbreak-el egy okostelefont annak okán, hogy az olyan alkalmazásokat is futtathasson, amiket a készülék vagy az azon használt OS gyártója nem engedélyezett, az ilyen célú felhasználás szabályos használatnak minősül, tehát nem tilos (és így elvileg nem járhat a garancia elvesztésével).

Az EFF által benyújtott következő tétel a függetlenítésről szól, amely szintén kikerült a DMCA alól, így ez sem illegális, és így nem szankcionálható többé. (További információk erről angolul itt és itt például, itt pedig az egész történet az EFF szemszögéből.)

Fontos megjegyezni azonban, hogy ez még korántsem jelenti azt, hogy az Apple ezek után ne tenne meg bármit, hogy megakadályozza a jailbreak-et. Ez viszont azt jelenti, hogy mostantól kezdve a jailbreak és a függetlenítés teljesen legális. Illetve azt is meg kell jegyezni, hogy ez amerikai szabályozás, tehát az EU-ra nem vonatkozik kötelező érvénnyel.

Az EFF harmadik kérelme pedig azoknak az amatőr videó-remix-“művészeknek” lesz hasznos, akik legálisan megvásárolt DVD-jükön feltörik a másolásvédelmet, hogy abból részleteket vághassanak ki azért, hogy azokból remixeket készíthessenek olyan videómegosztó oldalakra, mint például a YouTube. (Ez utóbbi esetén mondjuk a YouTube még letörölheti azokat, ha a szerzői jog tulajdonosa erre felkéri őket.)

Volt egy érdekes kitétel még, ami említést érdemel: az eddigi szabályozás szerint az elektronikus könyvek sem voltak legálisan feltörhetőek, ellenben képzeljük el a vak embert, aki mostanáig felolvasószoftverrel nem olvastathatta fel a könyveit azok védelme miatt, azonban immár ez sem számít illegálisnak.

***

Frissítés: az új Spirit és a megjelenési idő

@comex ezt írta twitteren, ami sokaknál csak újabb találgatásokra adott okot, köszönhetően a szokásos egyéb, a dev-team által használt nevekre hajazó kamu account-oknak, kamu oldalaknak, vagy más, ezekre alapozó más oldalaknak:

FWIW, I am not planning on waiting for Sunday if it’s ready before then; nor am I releasing on Sunday if it’s not ready by then.

Ez azt jelenti, hogy @comex nem vár vasárnapig, ha addig elkészül a jailbreak-kel, akkor ki fogja azt adni (de még mindig nem mondott konkrét napot, hogy ha így alakul, akkor pontosan mikor adja ki!); ha viszont nem készül el vele, akkor hiába jön el a vasárnap, nem fogja kiadni.

Tehát nem lehet kijelenteni azt, hogy vasárnap megjelenne az új Spirit, hiszen ez lehet bármikor korábban is akár, de az is könnyen lehet, hogy még csak vasárnap után fog megjelenni. Tehát változatlanul nincs konkrét megjelenési dátum!

Fontos megjegyezni azt is, hogy egy ilyen megjelenés közeledtekor egyre több ál-dev-team-es oldal vagy twitteres account bukkan fel, akik mindenféle kamu dátumokat dobnak fel, vagy pénzért kínálják a dev-team ingyenes megoldását.

Ezekről a kamu oldalakról és kamu twitter account-okról bővebben a dev-team blogjában:
http://blog.iphone-dev.org/post/827014787/ultrasn0w-is-growing

Olvasd el a hozzászólásokat is

90 Comments

  1. Végre!

  2. Akkor azt jelenti hogy T Mobilos iPhont lehet használni másik szolgáltatónál is?

  3. Végre:))

  4. @iCs:
    Amerikában mindenképp :)))

  5. Ez akkor csak Amerikára vonatkozik?

  6. @iCs: látom, lesz kb 200 hülye hozzászólás :)))))

  7. @Wasa:

    “Illetve azt is meg kell jegyezni, hogy ez amerikai szabályozás, tehát az EU-ra nem vonatkozik kötelező érvénnyel.”

    Ennél egyértleműbben hogyan lehetne még a szádba rágni?

  8. egyesek durván megbuknának értőolvasásból 😀 erre már rájöttem ^^,

    “Ez viszont azt jelenti, hogy mostantól kezdve a jailbreak és a függetlenítés teljesen legális. Illetve azt is meg kell jegyezni, hogy ez amerikai szabályozás, tehát az EU-ra nem vonatkozik kötelező érvénnyel.” :D:D

  9. OFF
    Sziasztok. Tud valaki olyan programot pc-re ami egy touch teljes tartalmát lementi és egy másik teljesen megegyező touchra fel tudja rakni? Úgy értem hogy teljes fájlrendszer klónt csinál? Vagy esetleg egy összeomlás esetén teljes értékben vissza lehessen állitani mindent? Próbáltam már rákeresni, de amit találtam (iCloner) teljesen hazavágta a gépemet is.
    Köszönöm előre is a segitséget.
    ON

  10. nem találok egyértelmű leírást, hogy a host fájlba mit kell átírjak a downgrade-hoz.
    valaki segítsen. fel órája tökölök

  11. @Csaba: Nyomsz egy entert és ezt:
    74.208.10.249 gs.apple.com

    Ahogy itt látod bedobod a hosts fájlba

  12. Na, akkor hun az új jailbreak?

  13. @The Hypeboy:

    így csinálom, de úgyis dobja a hibát, nem tudom restoret megcsinálni. 3.1.3 volt rajta, lefagyott, azóta nem indul csak restore módban de nem tudom vissza tenni a 3.1.3at! 4.0.1et meg érthető módon nem akarok

  14. @Csaba:
    1604-es hibát dobja

  15. Bocs az offért, de én az umbrella -val próbáltam kimenteni az shsh -t. Előtte természetesen ráböktem cydiában a szivecskés üzire. De az umbrella csak 4.0 és 4.0.1 -es shsh -t ajánl fel! A telómon 3.1.3 van és nem volt még 4.0. Ilyenkor mi a teendő? Vagy elég a 4.0 shsh? Ha most feltolom a 4.0.1 -et vissza tudom rakni a 3.1.3 -at bármikor?

  16. Ideje volt!

  17. Ja és iPhone 3G -m van!

  18. @Csaba: Ez így van jól…akkor már felrakta a telóra a 3.1.3-t, fogd a recbootot és éleszd fel.(.net 4.0 kell hozzá, miután exit recovery mode-t nyomtál, indítsd újra a telefont)

  19. @kiru_l: Igen, mert az 3G

  20. @Csaba:

    ha 1604 , akkor nem DFU ban csinalod. Annelkul eselytelen, mit latsz ?
    iTunes madzagot, ami a Recovery mod, vagy sutet kepernyot, de latja az iTunes, a masodik kell neked

    pablo

  21. @The Hypeboy:
    1604 nél is ?, az nekem mindig aDFU hiány volt eddig

  22. @The Hypeboy: Oké de ha feltudom rakni a 3.1.3 shsh nélkül akkor tulajdonképpen milyen hátránnyal is van az hogy 3G -re is bevezették az aláírást? Mert ez akkor most nem tiszta.

  23. @pphone:
    na haladtam mert mostmar 1600as hibat kapok

  24. @shake: iTunes

  25. @Csaba:
    most meg 3194es hibat
    kikeszit

  26. uj ibootos telefonra (3GS – 3.1.3 spirit) rálehet dobni egy 4.0 custom firmware-t?

  27. Én csak attól tartok, hogy mivel legálissá vált, innentől lehet érte pénzt kérni.
    És még számlát is tudnak mellé adni az újvilágban.
    Remélem teljesen alaptalan a félelmem. Persze arról, hogy az alma berakjon egy jail on/off gombot nem is álmodok, megelőzendő egy erre települő legális piacot.

  28. Vasárnqp vagy már hamarabb jön az új spirit!!!!

  29. Ez mind szép és jó, de. Véleményem szerint, először is a kedvezményes vásárlás feltételei, mint szerződés kötnek a szolgáltatóhoz, ha ezt JB-el megszeged, akkor ugrott a szerződés. Ez teljesen jogos a szolgáltató részéről, mondhatja, hogy ha nem tetszik akkor függetlenített készüléket kell venni. Arra feltehetően alkalmazhatóak ezek a szabályok, de még mindig kérdéses Mo-i alkalmazása.

    Érdemes lenne megkérdezni a T-mobilt és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget erről. A Szifon, mint érdekelt megtehetné a közösség érdekében. Kiváncsi lennék a véleményükre.

  30. @Tocso:
    lehet meg kell varjam mert nem boldogulok a telommal 🙁

  31. Sziasztok!
    Egy kis segitség kellene 3gs gyárilag független nincs jailbrakelve a jelenség hogy minden a telefonon mitha negativ képeket néznék
    az ikonok, minden, fotok videok szoval az egész telo (pl az igo ikon barnás szinű mi lehet a bibi szerintetek hardwares hiba lehet? Amikor telepitettem jo volt aztán állitottam hátteret és onnantol kezdve csinálja ezt! Volt már valakinek ilyen hiba???

  32. @PieR0: új ibootra soha nem ment fel a custom firmware, mert az iboot nem engedte fel…

  33. nagyon jó, de ez mégjobb:
    mit mond steve a feleségének hogyha orális kényeztetésre vágyik???
    backup-od?:D

    bocs az offért, de ezt meg kelett osztanom:D

  34. @suncy:
    :)))

  35. @szakar1: Settings/General/Accessibility/White on Black-et tedd OFF-ra.

  36. @suncy: LOL

  37. @micro:
    Nagyon köszönöm !igen ez volt a bibi

  38. @Tocso: ezt mégis honnan veszed? NINCS megjelenési dátum!

  39. Ennél már csak az lenne szebb ha köteleznék az Apple-t hogy hagyjon biztonsági rést csakis JB engedély céljából 😀

  40. bocsi egy kérdés iphone 3gs 4.0.1 nem küldi el az mms-t mi lehet a problémája?

  41. Jadeye
    Spiritjb.org twitterén irta hogy 4.0 3gs new boot/ipad/4 relese on sunday or early

  42. @Tocso: Javaslom kövesd twitteren:

    MuscleNerd
    modmyi
    comex
    iphone_dev

    És akkor nem badarságokat adsz tovább. Ha valakik, ők tudják, h mikor jök ki a JB. Más forrásnak a helyedben nem nagyon hinnék. Jó persze még a szifonnak lehet 😉

  43. iPaden hogyan lehet kikapcsolni hogy a JUTUB kliens mindig a legjobb minosegben huzza a videot? neha lassu a net, es akkor nem jo HD-val vacakolni, ez a szerencsetlen meg ha van HD akor keres nelkul azzal probalkozik,

    Koszi

  44. hello

    bocs hogy ide irom ezt a kérdést, azt akarom kérdezni hogyan tudom letiltani az internetet az iphone-on hogy csak wifi-vel tudjak felmenni rá köszi

  45. @Tocso: ha erre gondolsz, amit @comex írt (ő csinálja a spiritet), akkor olvasd el még egyszer, és értelmezd, mert nem jól érted: “FWIW, I am not planning on waiting for Sunday if it’s ready before then; nor am I releasing on Sunday if it’s not ready by then.”. de segítek, ha az angol problémát okoz: “nem tervezek várni vasárnapig a kiadással, ha még előtte elkészül; de nem is adom ki vasárnap, ha még nem készült el aznap”

    értelmezve: HA elkészül korábban, akkor kiadja vasárnap előtt (nincs megadva, hogy pontosan mikor), HA viszont nem készül el, akkor nem adja ki vasárnap (de ismét nincs leírva, hogy akkor viszont mikor fogja kiadni).

  46. Ez nem rosz, de
    Legalize Canabize nem lesz??? 😀

  47. iSipi!

    A Jb nem egyenlő a függetlenítéssel.

  48. Köszi de bárhogy nézem ez az jelenti lesz….
    Spirit Jailbreak For iPhone/iPod/iPad on iOS 4 will release on[ Sunday or earlier] – http://bit.ly/bP7iGR #Spirit #jailbreak #iPhone #ios4

  49. @Chili: Jól látod, de a garancia és a szerződés feltétele általában a rendeltetésszerű használat és abba pillanatnyilag Mo-on nem tartozik bele a JB (sajnos, mert engem is érint). De mivel ez feltétele a függetlenítésnek, ezért nem hiszem, hogy engednék. Tényleg érdekelne mit mondanak a t-nél és a fogyasztóvédők. Ez leginkább a 2G esetében érdekes, hiszen ha jól emlékszem azt forgalmazták az EU-ban, csak nálunk nem. Hazai szolgáltatóval való használata, csak JB-vel lehetséges, függetlenítve. Ráadásul ez teljesen ellent mond az “áruk és szolgáltatások szabad áramlásának” az Union belül. Érdekes nem?

    Viszont ami fontosabb lenne egy elszúrt frissítés után, az a downgrade, amit ugye nem engednek, akkor sem, ha rossz az új firmware. Én így jártam, úgyhogy most szervizben van a 3GS-en.

  50. @Chili: Ez nagy igazsàg! Attól, hogy jailbreak-eled a szifonod, attól még nem lesz független, tehát a nagy T és a többi szolgáltató ne kezdjen el beszarni… Inkább a játék és progi gyártóknak van félnivalójuk…

  51. @Szpisti:
    nem! a jb nem egyenlő a tört app-okal!
    Nagyon nem szeretem ez a felfogást hogy ingyen van és minek fizetni!
    jb=cydiam,anyring,winterboard,mywi,stb-stb

  52. @iSipi: Igen, valóban feltétele a JB a függetlenítésnek, de az egy következő lépcsőfok a baseband feltörése… A függetlenítést én illegálisnak tartom, mivel ha egy mobilt egy szolgáltató SIM-kártyájával lehet használni az nem véletlen. Valószínűleg éppen ezért a vásárláskor jóval olcsóbban jutott hozzá a tulaj…
    De azt igazán bevezethetnék, hogyha letelik a hűségidő, díjmentesen függetlenítené a szolgáltató… Szerintem azért egy 1-2 éves mobil hivatalos függetlenítéséért 20rongyot kérni kicsit nonszensz… Ráadásul addigra már a gari is lejárt róla…

  53. Természetesen a jueszéjben más a kása, mivel ott a szifon csak az AT&T-nél kapható, és függetlenül egyáltalán nem… Az is nonszensz…

  54. Van valakinek kedve dumálni “szifon.com” kategóriában nyílvános cseten? Ha van, akkor katt a nevemre, vagy ide: http://chat.mibbit.com/#szifon

    Csak egy nevet kell beírni és kész. Nekem sajna nem áll kézre a wibiya(itt alul az a széles kék csík) chat, túl macerás.

  55. Jaj bocs, az ON része lemaradt a hsz-nek.
    @Szpisti:
    Csak az Egyesült Államokban lett legalizálva, Európában nem. Tehát magyarországon is minden a régi, nem kell ezen gondolkodni, hogy hogyan lehetne ezt megjátszani itthon, mert továbbra is a régi szabályaink vannak érvényben, nálunk változás nem történt.

    Amúgy köszi a fordítást, nem értettem milyen alapon hozták ezt a döntést. Még mindig nem teljesen tiszta, de majd ahhoz az eredetit kell végignyálaznom, ha eljutok oda.

  56. @Szpisti: Csak gondolom, de cáfoljatok meg, ha rossz a logikám. Mivel a függetlenítés feltétele a JB, és ha az meg van, akkor sk tud a user függetleníteni, szerintem nem fogja engedni, illetve nem rendeltetésszerű használatnak fogja minősíteni a szolgáltató. Így tudja kézben tartani a hűség akciót. Ha van jobb megoldás a részéről, alkalmazhatná azt is, de itt az akció fedezete a készülék és a kártya, ha nem teljesítjük amit a szerződésben vállaltunk, szerintem letiltja a készüléket IMEI alapján. Nem szép dolgok ezek.

    Az különösen érthetetlen, hogy ha letelt a hűség idő, miért nem szabadítja fel a készüléket minimális munkadíjért? Az viszont nem 20.000 Ft! Ezt a “büntetést” még megérteném, ha csak a hűség idő letelte elötti függetlenítésért alkalmazná, de mivel amúgy is ilyenkor kötbért fizet a user, én kétszeres büntetésnek érzem.

  57. @iSipi: A második bekezdéseddel tudok azonosulni és szerintem van is benne logika, csak ez nekik nem érné meg. De biztos van valami jogi oka ennek.

  58. Sziasztok!

    Bocs az offért, de van egy kis problémám az iphoneommal pontosabban az iphone és az itunes nem szereti egymást. Zenéket és egyéb dolgokat feltudok rá rakni gond nélkül, de ha valami olyat szeretnék amihez szükséges az itunes store pl programok szinkroznizálása vagy ibooksba pdf feltöltés akkor röktön kiakad ezzel

    We cold not complete your Itunes store request. An unknown error occured (-50)

    Olyan mintha valami hiba lenne az accommal csak nem tudom mi lehet.

    köszi

  59. @Tocso: utoljára mondom el. ez nem a hivatalos account. ezt a dev-team is megírta. a spirit kapcsán a hivatalos account @comex twittere, vagy az @iphone_dev. amit te linkeltél oldal is NEM az igazi, mert az spiritjb.com

    ha nekem nem hiszel olvasd el ezt: http://blog.iphone-dev.org/post/827014787/ultrasn0w-is-growing

    a további hasonló kamuhírekkel vagy kamucikkekkel vagy kamuoldalakkal kapcsolatos kommenteket törölni fogjuk.

  60. @hepike: Az első bekezdéssel én sem tudok azonosulni, de meggyőződésem, hogy így állnak hozzá mindenhol a szolgáltatók. Ami nekik üzlet, az nekünk sokba kerül.

  61. Köszönöm
    És arra ami ultoljára linkeltem?
    Elvileg geohot linkelte de lehet az is hamis:(
    Mellesleg a forum link nem reklám csak a sok off meg lehetne úszi ha oda mennének automatikusan:)

  62. @iSipi: Ugyanúgy mint a jailbreak-et, a függetlenítést is meg kell csinálnia egy hackernek, egy mezei felhasználó nem tudja se a jailbreak-et, sem a függetlenítést megcsinálni SK, csak ha rendelkezésre állnak azok a hacker által megírt feltörő programok…

  63. Ismételten nagyon szépen köszönöm

  64. OFF: 4.0.1 en a mobilnet telenornal nem
    Megy mert nem lehet apnt megadni… Valaki segiiiiitsen keeereeemmm!
    A beallitasokbol eltűnt az apn…
    Üdv

  65. Tethetinget nem lehet valahogy akitivalni JB nelkul?

  66. Láttátok, hogy a T-nél kapható a 8Gb-os iPhone? Az árakat ne is nézzétek, nagyon elszálltak szerintem.

  67. mármint 3GS 8Gb

  68. @werp23: Cydiábol telepitsd fel a FAKEAPN nevu progit. Ezt azutan Sbsettingben tudod ki be kapcsolgatni, attol fuggoen hogy kell e a mobil net. Vagy lemondod a szolgaltatotdnal.

  69. @werp23: Vagy, ha 4.x van a szifonodon, akkor a Beállítások/Általános/Hálózat/Mobil adatforgalom ki-be…

  70. Egy OFF kérdés: mikor lesz újra mobilmódban az oldal? Már jópár napja – talán egy hete – nem úgy megy…

  71. @horribleone: 2000ft al drágább a 16gb….. jobs szerint megéri:D
    most már írni sem merem:D de lehet jobs twittere valódi:D
    azt irta erre hogy a jailbreak meg a pornográfia is legális de nem jó:D

  72. @Tocso: google:[does steve jobs use twitter]
    harmadik találat például:
    “A primer for the British press (or at least the Daily Mail): Steve Jobs doesn’t have a blog. He doesn’t use Twitter, either. So any time you read something that the CEO of Apple (AAPL) wrote on Twitter or in a blog, be aware that you’re reading a parody. Something that’s not true. Definitely not something you want to use in the lede of your story.” (http://mediamemo.allthingsd.com/20100628/newsflash-steve-jobs-still-not-using-twitter/)

  73. régi iboot 3GS 3.1.3 Spirit jailbreak + ultrasn0w telepitve… Erre ráhuzhatok egy 3GS 4.0 custom firmware-t? Probléma nélkül felmegy?

  74. OFF:
    Sziasztok!
    Barátnőm 3G 3.0.1-es jailbreakelt és unlockolt iphone-ját szeretném frissíteni, de csak 3.1.2(v 3) -ra (persze az unlock és a jailbreak is maradjon) . Az úgy működik, hogy leszedek egy costum SW-t és shift+restore-ral feltöltöm a telóra? Vagy mi a legkönnyebb megoldás?
    Kérlek segítsetek! Pár napja keresgélek már a neten, de még sehol sem találtam használható információt.

    üdv,
    Andris

  75. @Andris11: Hali!
    szerintem ez a legkönnyebb megoldás, anno én is így csináltam. és utána már nem kell redsnowznod és hasonlók.
    Üdv
    Gomez

  76. OFF nálam is!
    Iphone 3G, JB (redsnow), 4.0.1, SB settingssel.
    Ha programban vagyok egyszerűen nem működik a multitasking a dupla home klikkre? a home screen-en még bejön bár üres marad, pedig futtatok több app-ot is.
    Valaki megoldás?
    valamit elfelejtettem bekapcsolni vagy kikapcsolni?
    HELP!
    THX

  77. @gomezbuc7:

    Mire gondoltál mikor azt mondtad, hogy szerintem is ez a legkönnyebb megoldás?

  78. @Andris11: Arra hogy custom firmware, benne a Cydiaval, és csak szimplán shift+restore, betallóz és feltesz.

  79. @Andris11: kövezetek meg de sztem csak 4.01tud restore-ozni mert gondolom nem mentette az shsh file minden szotver-nél:) igy shift+restore sem megy:)
    @Andris11:
    redsnow elején kérdi mit szeretnél bekapcsolni.
    de am szedd le a cydia-ból a zToggle appot és azzal ki-be lehet kapcsolni a multitask-ot meg a home screen-t:)

  80. 3Gs 16gb..fehér érdeklődi nálam.

  81. máshogy nem tudtam leírni ,mert moderálásra vár…:-)

  82. Tocso: Mi a f@szért kellene? 3Gnél alapból nincsen SHSH fileokkal való szenvedés -.- legalább ne vezesd félre az embert. Andris11: nyugodtan tedd rá a 3.1.x -es custom firmware-t, felrakod cydiaval együtt és utána csak az ultrasn0w-t felrakod cydiából és már jó is. Amugy meg rakhatsz neki 4.0át csak hogy kompatiblis legyen az ujabb programokkal. Max kiszeded a háttérképet meg ilyeneket, de egy butitott változatot be lehet tenni szerintem.

  83. @gomezbuc7: megválaszolom saját magam 🙂
    mivel 4.0-n még nem fut a winterboard, olvastam hogy a Bosspaperrel megy a home-on a háttérkép, mert az alap belassítja a 3G-t. de ez meg nem engedi valamiért a multitaskot, így most kénytelen vagyok a fekete hátteret favorizálni amíg nem jön ki a legfrissebb winterboard.

    Amúgy arra tudtok valami megoldást hogy a restrore-on kívül hogyan tudnám a gyári háttérképes folyamatot visszakapcsolni?
    THX

  84. @themostluckyguy:
    basszus most látom fordítva írtam:D
    fórum-ra ment volna a 3gs ide meg a 3g:D
    am 4.0.1 is felrakhatja minden jó rajta + térerő végre pontosabb:)

  85. ui: 4.x már van shsh file 3g szoftver-nél is 4.0.1 már mentve is van:)

  86. Köszi a tanácsokat!

    Még 1 kérés: Tudnátok egy használható linket küldeni ahonnan letölthetek egy activált 3.1.2-es custom SW a 3G telóra? (amiket találtam mind megszakadnak letöltés közben)

  87. Sziasztok tud nekem arra kérdésemre választ adni hogy miért van az hogy azokat a progikat amiket itunes on keresztül probálok fel rakni a telóra nem engedi csak azokat tudom telepíteni amiket cydián kersztül töltök le. Van arra megoldás hogy itunes on keresztül is tudjak tölteni vagy marad csak a cydia? Köszönöm .

  88. Sziasztok!

    Nálam hetek óta nem működik a cydia.(rákattintva vagy be sem jön vagy a loading-ig jut és kilép)
    Az egész ott kezdődött,hogy letöltöttem vmi csengőhangot a cydiaból,a teló újraindult és azóta ilyen.
    Csináljak egy új jailbreaket vagy megúszhatom anélkül is.


Add a Comment