fbpx Skip to content

Tegnap találtam egy cikket a modmyi.com-on, igazából comex mutatta twitteren, hogy ha a  3.1.3-on, illetve 4.0-n kikapcsoljuk a spotlight keresőt jóval nagyobb sebesség javulást érhetünk el. Még éjjel ki is raktam Twitter és Facebook-ra, hogy reggelre teszteljük mi a magyarok is.
A hír igaz!

A Spotlight  kereső kikapcsolása után az iPhone 3G tulajok a 4.0 alatt sokkal gyorsabb rendszert érzékelnek. A kereső kikapcsolását erre találjátok:

  • 3.1.3: Settings > General > Home > Search Results
  • 4.0: Settings > General > Spotlight
  • Újraindítás

Fehér iPhone 4

Még mindig halasztják a fehér iPhone 4-et, decemberig valószínűleg nem kapunk belőle. Nem értem mi a különbség a fehér és a fekete között, hogy ennyire képtelenek legyártani. Sajnálom.

iPhone 4 Jailbreak

Egyelőre nincs dátum, sőt olyannyira nincs, hogy musclenerd közölte az iPhone 4/4.0-s spirit2 sajnos nagyon kezdeti stádiumban van. Több program nem működik még a jailbreakel együtt. Jelenleg nem számíthatunk semmi jóra.

Saurik-ot ismét meginterjúvolták, érdemes meghallgatni ahogy a jailbreak történelemről beszél. (fordítást ismét elfogadunk)

Olvasd el a hozzászólásokat is

106 Comments

  1. akiknek 3.x van a készülékén, azok ne csodálkozzanak, ott nem lehet az összes pipát kiszedni a spotlightnál, egy pipának maradni kell. 4.x alatt az összes pipát ki tudod szedni. és a végén reboot. 😉

  2. Biztos ez a “4.0: Settings > General > Spotlight”? nekem nincs ilyen menüpont 4.0-nál

  3. szerintema general után még kell egy home ami kimaradt… “4.0: Settings > General > Spotlight”

  4. @jarodfree: én iPhone 4-en ott találom meg.

  5. @Jadeye:

    én 4.0 alatt sem tudom kiszedni az összes pipát mert tegnap repült egyet a teló és nem működik a touch alsó 5mm-es sávban .-))))))

    tényleg valaki nem tud olyan alkalmazást amivel a pc-ről lehet egérrel monjuk wifin keresztül a telefont használni… mondjuk sérült touch esetén..

  6. @Macifighter:

    ja és a home-ban scrollozzál lefele mert alapból nem látszik a menüpont…

  7. @Macifighter: a különbséget a multitasking adja.

    4.x, van multitasking: settings / general / spotlight
    4.x, nincs multitasking: settings / general / home button / spotlight search

  8. Admin: igen, a Home hiányzik, de akkor lényegében ugyanott van, mint 3.1.3-nál 🙂

  9. ahaaa, akkor a multitask hiánya miatt 🙂

  10. @Jadeye:

    áhá, én a multitaskingot alapból nem pipáltam be redsn0wban… szóval akkor 4.0-nál 2 verzió is van

  11. én se, alapból nem sok értelme van 3G-n. szerintem.

  12. Ha már így együtt vagyunk, felteszem a kérdést, a környezetemben páran azt tapasztalták, hogy egy idő után az akksi egyre kevesebb ideig húzza..

    én pl nemrég cseréltem akksit. eleinte ha reggel 8-kor levettem kb este 8ig bírta, azután már csak du 2. persze mindent kikapcsolok 3g wifi megvilágítás lejjebb véve stb.
    aztán egy újratelepítés után megint jó… tisztára mint a windows memoriazabálása…

    nektek van ilyen tapasztalat?

  13. Nah leteszteltem. 2Gn. 3.1.2.n, azt nem tudom gyorsult-e, de mindenesetre az ajánlott beállításokkal ugyanolyan gyors a kamera/shoot / settings, mint a videón a jobb oldali. Én az egyetlen pipát a contacts-nál hagytam bent, mert azt ugye úgyis mindig futtatja, gondoltam a listát is készenlétben tartja. KÖSZÖNÖM a tippet Szifon.com!! 🙂

  14. Sziasztok!

    OFFtéma:

    Valaki tud valamit hogy mikor lesz iPhone 3GS új bootosra jailbreak ?
    Mert elvileg azt mondták hogy 4.1 érkezése előtt lesz. De már csak pár nap és Aug. 5… :S Akkor mégis csak Aug.5-re lesz készen a JB ?

  15. lehet, hogy csak én érzem így, de tök felesleges egy 3g-re feltenni a 4.0-t…
    sokkal jobb volt a teló 3.1.2-vel de már nincs kedvem megint elbaxni vele 2 órát hogy visszategyem….

  16. Kipróbálom majd iPad-on is a Spotlight Search kikapcsolását, bár nem mintha az nem lenne elég gyors, de úgy sem sűrűn használom, akkor meg minek legyen aktív. 🙂 Köszi a tippet! 3G-n kivettem a pipákat, nézem a változást.

  17. @pietroka: Erről szól a mostani cikk. Még a facetime és több program nem műxik még normálisan a JB vel, és nem akarnak kiadni félkész JB-t. Szal nincs dátum, türelem. 🙁

  18. SZIFON.COM!!!!!!
    A szifon cydiában fent van ugyan a Push fix, de nem müxik 4.0-án. Találtam egy olyan Push fixet a Cydiába ami müködik 4.0 is…Elindítod a Cydiát > More Package Sources ( itt kikeresed az ”iPhoneModding”-ot rányomsz, feltelepited…aztán Manage > Sources > iPhone Modding > Push Fix … Feltelepíted, Reboot, és menni fog…

    PS.: Csak mert pár nappal ezelőtt láttam hogy valakik írtak, hogy nem müxik nekik a youtube.. (”cannot connect to youtube”) és íme itt van a problémára a megoldás!

    Remélem, hogy tudtam segíteni!

  19. iPhone 3gs nél is van egy kis javulás. a care app eddig 4 mp volt mire betöltődött, most meg 2. úgyse használom a keresőt.:)

  20. @Ace1985:

    Értem…Csak már annyira iMovie-znék 3GS en is 🙂 Tényleg valaki nem tudja esetleg hogy, hogyan lehet feltenni úgy a Crackelt iMovie-t 3GS-re? iTunessel nem lehet ,mert nem engedi…Jailbreakelve meg halál egyszerü lenne… iFile open, bemásolom az installous download könyvtárába, aztán ennyii….. 🙂

  21. @Ace1985:

    A fene megeszi oket, komolyan mondom ezt nem hiszem el. Ott fut mindegyiknek a telojan (iphone4) a JB es nem adjak ki. Okes hogy nem fut minden program rajta, meg a facetime sem jo, de ki a fene hasznalja a facetime-ot. Adjak mar ki mert addig itt csucsul a 4-esem a polcon…

  22. alapvetően minden funkciót ki kellene venni, elég lenne egy linux shell és scriptekkel telefonálnánk, tuti, hogy gyors lenne :-)))))

  23. @zsozsobasa:

    Ha függő, akkor miért csücsül a polcon a 4 esed??? veszel bele egy olyan kártyát .és máris tudod addig használni.. nekem ugyanez van, nem rég vettem 3GS-t újonnan…csak gondoltam megvárom a JB-t… de mindig csak várok várok várok… vettem bele egy Tmobile karit.. addig is tudjam nyomkodni..

  24. Szerintem egyszerű a fehér iPhone késleltetésének oka. Direkt nem gyártják, hiszen amíg nincs megoldás az Antenna problémára, felesleges…

  25. @Ace:

    Szerintem is… Ki akar egy hibás Antenna problémás telefont megvenni?? ráadásul halom egy pénzért… inkább késleltetik…aztán majd lesz valami…

  26. @pietroka:

    Nem fuggo, csak azert nem hasznalom mert vannak olyan programok amik nelkul nem tudok meglenni es csak a cydiaban van meg. (iblacklist pl.) ami nelkul eleg nagy gaz tortenhetne ha nincs felinstallalva…

  27. @zsozsobasa: Hmm én úgy vo vele, hogy inkább megvárnám a normális JB-t, mert nem szeretném kacsakőnek használni a most szerzett telómat, mert a dev-team vmit nem oldott meg. Ők sem örülnének, ha napi 5000 levél jönne hozzájuk, h almázik a telójuk, amióta elindították az ezt meg azt.
    Szal megértem őket, inkább legyen az eddigi jó minőség, mint vmi moddolt gagyi cucc.

  28. Amúgy hol lehet betenni kis képet a neved mellé? 🙂

  29. @Ace1985:

    Vegul is igaz, csak mar tenyleg nagyon jo volna ha lenne egy kis elorelepes, mert itt csak az a baj hogy mar napok ota csak azt halljuk, hogy holnap-holnap kiadjak es csak telnek a hetek. Aztan mar tenyleg meg fogjak varni a 4.1-et is es azert kell majd varni…

  30. akinek új iBootos GS-e van, annak is az iPhone 4 jb-re kell varnia türelemmel? 🙂

  31. @Ace1985:
    Nem találom, hol kell állítani :'( (2G, 3.1.3)

  32. @kipseter: Pontosan ugyanott, ahol a cikkben volt írva:
    3.1.2: Settings > General > Home > Search Results
    Kicsit scrollozz lejjebb, lehet, nem látszik elsőre.

  33. @Ace1985: Nekem 3.1.3 fut és nem találok erre utaló menüt a Generalban. (Mondjuk fenn van a magyarítás, úgyhogy az Általánosban.) Vagy mire keresztelhették a fiúk?

  34. @kipseter: tedd vissza angolra és meg is oldódik a probléma..pár másodperc kitérő de akkor ott lesz amit keresel..ugyanígy csináltam én is…:)

  35. @kipseter: Hmm, magyarul sosem tudtam használni a telómat, de ha magyarul nem találod, javaslom váltsd át addig a nyelvet angolra. 😛

  36. kb 5 perce volt szerencsem Draft iphone 4-es telojahoz, arra jutottam hogy nem fogom megvenni.

  37. maradok a 3gsnel meg egy evet 🙂

  38. @limi: de amúgy a home ba ha belépsz legalulra scrollozva a keresési találatok opció az

  39. Jaj tenyleg csak egy kerdes. Iphone4-rol van szo. 4,0-n le van mentve az Umbrellaval az ECID. Fel lehet tenni a 4,01-et azzal is muxik az umbrella? Erdemes frissiteni? Valaki probalta mar Iphone4-en?

  40. 3G 4.0 tényleg gyorsabb lett tőle.

  41. Még 1 dolgot próbáltam ki bzolkaa jóvoltából:
    Ő mesélte az egyik régebbi cikkjében, hogy lehetséges egy LaunchDaemon unload-ja a memóriából a következő paranccsal:

    launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/az adott plist neve

    Ezzel kiszedtem a memoryból a com.apple.searchd.plist -et. Így már gyorsabb is lett, mint a videón. 🙂
    Ha ti is megpróbálnátok, csak saját felelősségre. Egyébként a terminal paranccsal ha el is szúrsz vmit és fontosat zúzol ki a memóriából, a következő reboot-nál visszatöltődik. Tehát ha el is rontasz vmit, egy soft reset után műxik megint. Hátránya a törléshez/átíráshoz képest annyi, h minden respringnél be kell írni, de kipóbálni jó.
    Forrás cikk: ht tp:/ /szifon.com/2009/07/27/tuningdaemonok/

  42. @Ace1985: javítok, reboot-nál kell újrafuttatni

  43. A 3G-s telefonom újra a régi, nincsenek félperces lefagyások, ismét lehet a Safarival internetezni, egyszerre több oldalt megnyitni, hihetelen. A Spotlight keresés monnyon le, használta egyáltalán valaki? Nekem nem fog hiányozni, az biztos.
    A Cydiában találtam egy zToggle nevű programot, amivel egy kattintással ki/be kapcsolható a Multitasking és a Bacground Wallpaper.

  44. helló
    Valaki segítsen.
    3g 4.0-ra hogy tudom a crackelt programokat feltenni, anélkül h ne adna a authorized hibaüzenetet a itunes. jailbreak rendben

  45. 3G 4.0.1, érezhető a javulás, főleg az animációkban
    Spotlightot soha nem használtam, úgyh kösz szépen, Szifon.com 🙂

  46. @zsozsobasa:

    Valaki esetleg?

    Jaj tenyleg csak egy kerdes. Iphone4-rol van szo. 4,0-n le van mentve az Umbrellaval az ECID. Fel lehet tenni a 4,01-et azzal is muxik az umbrella? Erdemes frissiteni? Valaki probalta mar Iphone4-en?

  47. @Csaba:
    Szívesen leírnám, hogy olvass vissza vagy használd a guglit, de inkább megmondom: cydia-ban rákeresel az AppSync 4.0 -ra és telepíted!

  48. @hohand:

    thx

  49. olvasta comex twittjeit, és az olvastam, hogy: “the tool will be release yesterday”
    (kepfeltoltes.hu/100726/comex_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

    Akkor most kijön, vagy nem?

  50. @hohand:
    le voltam maradva a mobileinstalation crack-nel 🙂

  51. @tomky:

    Ezt direkt irta, mert mindenki azzal baszt….tja hogy mikor jon mar ki (tobbek kozott en is:)). De sajnos meg nagyon nem jon ki, tuti nem napokon belul.

  52. @tomky:

    Ez kezd olyan lenni, hogy kijon majd holnap, de sohasem ma. Akkor mikor is jon ki?:))

  53. @Csaba:
    No problem, van ez így! 🙂 Én iPad-nál voltam így, ráraktam a MobileInstallationCrack-et és reinstall-lett belőle! 🙂
    Have a nice day!

  54. Sajnálom nagyon, hogy mindig húzzák a megjelenést, szart mondjuk világos hogy nem dobnak “piacra”. Külön választhatnák az iphone 4 -et és a 3g/3gs-t. Ahogy olvastam a videótelefonálás nem műxik JB miatt, többek között… Én jól megszívtam… Levolt mentve cydiába is a cucc, szifon által is, 3.1.3 -at használtam, de elromlott a telóm és amit kaptam 4.0 szoftverrel volt, valószínűleg a boltban frissítették / aktiválták le nekem a 4.0 -át, így 1 éves JB után ismét anélkül vagyok és ez így nagyon rossz nekem… Programokat megvettem nem amiatt kéne, de már nagyon nagyon várom… Bízzunk benne mielőbb kijön…

  55. @hohand:
    ez nekem is 🙂

  56. @Buga_Laci: Ha megvannak az SHSH file-jaid, akkor miért nem tudod visszatenni a 3.1.3-at? Szerintem akkor vissza lehet. A baseband miatt ki kell ugrasztani a recovery loop ból, de műxik. Szerintem. Vagy másik telefont is kaptál?

  57. 3GS-re 4.0 custom létezik? es ha igen honnan tudom letölteni?

  58. Hy szifon most syncronizáltam az iPhone-om iTunes-al és kiadja hogy megjelent a 4.0.1!!

  59. @aang:
    mert megjelent 🙂

  60. Tényleg gyorsabb lett valamivel, de a settings-et így is 6-7mp mire megnyitja. 4.0.1-re érdemes frissíteni, ha csak a sebesség növelés a cél? Szóval mennyit javul a helyzet? 3G

  61. @Csaba: hehe 🙂 csak szoltam

  62. @Kovi87: én nem frissithetek 4.0.1-re mert nekem kell a hackaktivácio!

  63. Gondolom ma vagy holnap lesz Post is róla! 🙂

  64. @aang: Én T-s vok, Westel-es kártyával [szal régóta :D]

  65. @aang: miről lesz post?

  66. @aang: Már több mint egy hete XDDDDDDD Ne legyél már buta, nézd meg mennyi cikk volt róla…

  67. @Csaba: Csak régi ibootosra van custom és azt készítened kell mac-n pwnagetoolsal…

  68. @aang: Kicsit le vagy maradva, már majdnem két hete megjelent… Volt is cikk róla, nem is egy… Nem vagy valami naprakész…

  69. mennyire biztos, hogy nem lesz még fehér szifon, mivel a mult heten jobs bejelentette a sajtotajékoztaton 30.án megjelenik az is a +17 országgal

  70. Amúgy meg lesz*rom az iPhone4-es JB-t, az új iBoot-os 3GS-ekkel kellene törődni, nem? Azok régebb óta várnak a JB-re…

  71. Most olvastam az appleinsideren, hogy az amerikai kormány legalizálta a jailbreaket és az unlockot!

  72. … nekem 3G-m van 3.1.3-as os-szel. Érezhetõen gyorsult a rendszer a Spotlight kiiktatásával. THX a tippet!
    Lenne egy kérdésem is. A Szifon source-on fent van egy igo skin. Létezik ebbõl olyan verzió, ami az 1.2.2-es igo-val is mûködik?

  73. @Szpisti: Hasonlóan állok hozzá én is…legalább kidobnák a mostanit ami jó mindenre, kivéve a 4esre. Azok akik megvették, belekalkulálhatták, hogy nem lesz rögtön JB, de 3GS új iboot már egy jó ideje csak szenved…

  74. @funditno:

    Köszi a tippet a zToggle kapcsán. Működik frankón!! 🙂

  75. @The Hypeboy én is így érzek a törés iránt:D

  76. Sziasztok!Jadeye,nem tudom van-e köze hozzá,igaz 3GS-em van-3.1.3-elolvastam,h 3G-t írt Admin,azért gondoltam kipróbálom,de miután 1kivételével kikapcsoltam mindent a spotlightnál, eldobálja percenként a hálózatot.keres-megtalálja ,keres-megtalálja ,azért kicsit
    gyorsabb lett!Üdv!

  77. @saga24: ezt tuti nem a spotlight miatt csinálja. a keresőnek semmi köze a MobilePhone app és a baseband működéséhez. ott más gond lesz. miért, ha visszateszed a pipát mindegyik mellé, onnantól stabil a hálózat, és nem dobálja tovább?

  78. Sajnos nem!visszaàllítottam mindent és ugyanaz a helyzet.csináltam hard resetet is,semmi változás.azért gondoltam arra,mert azelőtt még nem csinálta ezt.köszi válaszod

  79. @limi:
    Továbbra sem találom a Settings/General/Home-ot, pedig tutira 3.1.3 fut a telómon. Hiába álltam át angolra.

  80. @kipseter: Az gázos. Nekem 3G van, 3.1.2-vel, és itt is van ilyen menü.
    Leírom magyarul is, ha jó látom, előttem még senki nem tette meg:
    Beállítások/Általános/Home/Keresési Találatok
    Minden pipa, és a Névjegyzéken kívül vegyél is ki mindent!
    Remélem, hogy megtalálod.

    Csáó!

  81. @Ace1985: Szia!

    Igen kicserélték egy új telóra és sajnos a réginek volt csak meg az SHSH fileim. Az újat meg szerintem a boltban frissítették 4.0-ra mivel Ők aktiválták is… 🙁 Így várnom kell türelmesen… 🙁

  82. Sziasztok!
    Bocsi hogy off de nem tudok már hova írni!
    Keresnék az adminok közül valakit vagy olyan segítőkész embert aki vágja a 4.0 jailbreaket, mert a Hasznos információk #4 fórum nagyon befulladtan tűnik, és már vagy 2 hete küzdök dfu problémával.
    Előre is köszönöm!

  83. ez:
    arstechnica.com/tech-policy/news/2010/07/apple-loses-big-in-drm-ruling-jailbreaks-are-fair-use.ars
    a lényeg

  84. Szerintem kellene írni egy postot arról, hogy a Jailbreak legális 😀 minden külföldi oldal erről ír… 😀

  85. Valóban működik 🙂

  86. Bocs az offért, de sürgős lenne.
    Nem ismer valaki olyan progit mint a Mywi, csak symbian rendszerre?

  87. De ez a videó mellesleg azt demostrálja, hogy mennyivel lassab 3G-n a 4.0, mint 3.1.3, nem? Ez nem arról szól, hogy mennyit gyorsul a telefont kiherélt Spotlight Search-el ugyanazon a típuson, ugyanazzal az iOS verzióval.

  88. @pietroka: Ne legyen igazam, de szerintem az iMovie csak akkor fog elindulni, ha 4-es hardvert észlel. Az appoknak fejlesztéskor (még fordítás előtt) meg lehet adni az XCode-ban a minimális hardver- és szoftverkövetelményt is. Szerintem, még ha fel is megy, miután rányomsz, kb. 0,5sec után visszadobja majd a home screen-t. De mind mondtam, ne legyen igazam.

  89. @Tibusz: Joikuspot a neve es eleg jol mukodott nekem anno.

  90. @CooBy: felrakjam neked a jailbreak-elt 4.x-es készülékedre az iMovie-t? ugyanis az említett követelményeket ki lehet patchelni könnyen, és már fel is megy az még 3G-re is, bár a kevesebb RAM miatt dög lassú lesz rajta…

    a videó meg arról szól, hogy ha kiszedsz mindent az amúgy sem használt keresési opcióból, akkor a 4.0 is hajlandó olyan gyorssá válni, mint korábban a 3.1.3 volt, még akár a bekapcsolt kereséssel együtt is.

  91. @Jadeye: nekem 3.1.2 van rajta (3GS) fake 3.1.3mal és felmegy az imovie de kilép. hogyan lehet elindítani, ha lehet egyáltalán ezen a verzión?

  92. @green1: senki nem állított olyat, hogy 3.1.2-vel menne. 3.1.3 alatt elindul, de amint konkrétan használnád (pl kép hozzáadása, stb), megakad, és kilép, mivel 4.0-s framework-ök kellenek neki. 3.x alatt emiatt nem fog menni rendesen, effektíve használhatatlan.

  93. @Jadeye: Akkor hál Istennek nem lett igazam. 🙂

    Amúgy arról van adat, hogy iPhone 4-en a kikapcsolt Spotlight idéz elő gyorsulást???

  94. Hy. Lefagyott a szifonom 3gs, 3.1.3-as szoft volt rajta azota csak alma logo. Most próbálnám shift restor-val vissza rakni ra a 3.1.3-at (jailbraik miatt), de az itunes erort ad. valaki tudja a megoldást?

  95. @Csaba:

    új ibot, csak a jailbreak fontos,

  96. Én ma tettem fel a 4.0.1-et teljes restore-al utána ment a jb és most nem ismeri fel iTunes, vagyis csak annyit enged, hogy restore-t nyomjak neki. Elég fontos lenne ha valakinek van ötlete írjon valamit.

  97. @Csaba: azért dob hibát, mert nincs SHSH-d a 3.1.3-hoz, vagy nincs átállítva saurik szerverére a hosts fájlod.. így viszont nem fog menni a restore 3.1.3-ra sehogy. 4.0.1-et tudsz összesen feltenni, mást nem. ezért kell mindig menteni az SHSH-kat, illetve átállítani a hostsban. próbáld meg beállítani a hostsban saurik szerverét, ha cydia-ban megvolt az SHSH, akkor menni fog. ha nem, akkor nem fog menni. sehogy.

    @rolsz: és milyen készülékről van mégis szó? mivel jailbreak-elted? több infót, mert így nehéz…

  98. @Jadeye:
    mentve van az shs, de hogy állítom át a servert

  99. iPhone 3G és redsnow _0.9.5b5-5 van rajta utána ultrasnow és az iTunes azt irja, hogy nem olvasható nyomjon egy restore-t. pedig előtte a sima 4.0-val minden jó volt.

  100. na szóval? fel órája keresem googleban és nem találom, hogy állítom át a servert a host fajban?

  101. @Jadeye: relax, csak egy szimpla kérdés volt..

  102. Sziasztok. Ez most nekem új. Egyáltalán mi az a spotlight? Nekem is 3g-m van és lassúnak találom én is. 3.1.3 firmware van rajta, próbáltam a 4.0-t de azzal méglassabb volt. Ezért nem is merem a 4.0.1-et…
    A beállításnál melyik az az egy amit érdemes kipipálva hagyni(mivel egyet muszáj)? És a többi egyáltalán micsoda és mire jó?

  103. @kosian: Ha a 3G 3.1.3 on lassú, akkor valószínűleg sok dolgot raktál rá Cydiából, ami jól belassítja neked. Lehet érdemes lenne restore-olni, mert annak nagyon szépen kéne futnia. És utána csak a legszükségesebbeket visszatenni.

  104. @Ace1985: Igazából a cydiából azokat raktam fel csak amiket kellett, hogy minden menjen rendesen. Lehet, hogy összességében sok dolog, de nem telepítgettem ész nélkül mindent, csak amiket kellett…

  105. Sziasztok!
    Köszi ezt a jó tanácsot most lényegesen gyorsabb lett a 3G-m.
    Már majdnem vissza raktam a 3.1.3-t. Kezdett elegem lenni a lassúságból!
    Köszi!!!


Add a Comment