fbpx Skip to content

Megjelent az iTunes 9.2.1

Ma reggelre elég sok új dolog került elő, ezek közül a legfontosabb talán az új iTunes.

Az új iTunes jóformán csak hibajavításokat tartalmaz, mégpedig:

  • néhány third-party plug-in régi, inkompatibilis verziójának tiltása
  • apró hiba javítása egyes elemek fogd-és-vidd (drag and drop) módszerrel történő mozgatásakor
  • teljesítményjavítás egyes eszközök szinkronizálása esetén
  • iOS4-re való frissítéskor hiba jelentkezhetett, ha a backup titkosított volt
  • általános stabilitási és teljesítménybeli javítások

MuscleNerd szerint az új iTunes biztonságos, lehet rá frissíteni, ám akik az új Spirit-et várják, azok egyelőre NE frissítsenek (ha ezzel kapcsolatban van új információnk, azt majd jelezzük a cikk frissítésével!):

iTunes 9.2.1 is fine for already-JB devices, also new JBs via redsn0w/PwnageTool. Avoid it for now for fresh Spirit JBs
about 3 hours ago via web

iBooks 1.1.1

Megjelent az új iBooks is, ebben is hibajavításokat találunk.

Az 1.1.1-es verzióval a következőket kaptuk:

  • duplatapp egy képen egy könyvben a nagyobb méretben való megjelenítésért (újabb duplatappra eredeti méret)
  • hangot és videót is tartalmazó könyvek megtekintésének lehetősége
  • jelentős teljesítményjavítás PDF-ek megjelenítésekor
  • a beépített értelmező szótár használata angol szavakhoz olyan könyvek esetén is, ahol nincs megadva nyelv
  • egyes esetekben néhány könyv letöltése nem fejeződött be, ezt javították
  • és természetesen a szokásos stabilitási és teljesítménybeli fejlesztések

Ne lepődjünk meg azonban, ha a frissítés telepítése után üres a könyvespolcunk, az új verzió ismételten beolvassa az összes könyvet, tehát a könyveink számától függően néhány perc is lehet, míg azok megjelennek a virtuális polcon!

iPhone 3G / iPod Touch 2G SHSH?

Az Apple bevezette a 4.0-ás firmware verzióval, hogy innentől ugyan úgy kell SHSH ezekre az eszközökre is. Persze azért nem akkora a probléma ezzel, mint a 3GS vagy a Touch 3G esetén, de lássuk, mit ír erről a dev-team:

Those of you with jailbroken iPhone3G and ipt2G devices may now have noticed Cydia starting to save your SHSH blobs too, just like it does for iPhone3GS, ipt3G and later devices. That’s because starting with 4.0, Apple started putting a “soft” SHSH blob check in the firmware. The SHSH blob check is very real in the sense that if iTunes can’t get your blobs (because the Apple signing window has closed), the iTunes restore will error out. But it’s “soft” in the sense that those devices can always use redsn0w or PwnageTool to get past the error (the bootroms themselves for those devices don’t require blobs to be in the firmware files, unlike the newer bootroms).

Furthermore, since the 3.x IPSWs for these devices don’t enforce it, you can always restore to 3.x IPSWs outside of any signing windows.

So, Cydia is doing this to allow you to continue to use iTunes to restore to 4.x on iPhone3G and ipt2g outside of Apple’s signing window without needing to use redsn0w or PwnageTool to get around Apple’s annoying new restriction.

Tehát nem kell csodálkozni, ha iPhone 3G vagy iPod Touch 2G esetén esetleg megjelenik Cydia-ban a 3GS-eken már megszokott “make my life easier” opció. Viszont gyakorlatilag ez ugyan azt jelenti az iPhone 3G vagy iPod Touch 2G esetén, mint ami jelenleg van a 3GS-eknél is: ha az Apple új firmware-t ad ki, onnantól kezdve SHSH nélkül nem lehet visszaállítani a készüléket korábbi, 4.x verziós, módosítatlan firmware-verzióra, mert azt a firmware-t az Apple már nem írja alá.

Ez viszont nem érinti a 3.x verziót, mivel abban a firmware még nem tartalmazta ezt az opciót. Illetve custom firmware-re is bármikor downgrade-elhetünk, és bármely verzióra (egyedül a baseband verziója nem downgrade-elhető szokás szerint), de a rendes frissítés csak az Apple által utoljára kiadott verzióra lehetséges. Természetesen a custom firmware frissítésre is használható, illetve a pwnage exploit miatt a készülék bármikor jailbreak-elhető marad, de ez mindenképp egy bosszantó lépés az Apple részéről.

Ha tehát a Cydia-ban megjelenik a kis szívecske a “make my life easier” opcióval, akkor bátran bökjünk rá, sosem lehet tudni, mikor jöhet jól, hogy megvan az SHSH.

Olvasd el a hozzászólásokat is

82 Comments

  1. Én már rá is böktem 🙂

    Ha már shsh: lehet valamivel ssh-t varázsolni 4.0-ás iOS-re? 🙂

  2. @jarodfree: mivel az aláírási “ablak” a 4.0.1 megjelenésével bezárult, így valószínűleg már nem. az új firmware megjelenésekor van némi átfedés a korábbi és az új verzió aláírásában, de ez nem szokott hosszú idő lenni, jobbára pár óra csak. szóval szerintem már nem lehet leszedni 4.0-hoz.

  3. nekem is mentette azonnal de feleslegesnek tartom az shsh bevezetését
    3g-re 1-2nap max 1 hét alatt mindig volt jb szóval nem tudom mit akart ezzel az apple:)

  4. ha feltettem 3G-re a 4.0.1-et és kapok egy olyan hibajelenséget, hogy ha a fülemhez veszem a telefont, akkor elmegy a kép, viszont ha elveszem akkor nem jön vissza. tudom ezt orvosolni valahogy????
    rettentően idegesítő, hogy a kikapcsoló gomb és a főgomb megnyomásával jön csak vissza a kép. (kihangosítani sem tudok… meg semmi)
    előre is köszi!
    üdv

  5. OFF pleasec help!
    Miért van az, hogy ha az Installousból letöltök valamit, akkor indítás után rögtön kilép a progi? 3.0 alatt nem csinált ilyeneket. Ha rendesen megveszem, akkor működik.

  6. akkor jól értelmezem ha kijön a 4.1 és valakinek bekaksizik a 4.0.1 a 3g-n akkor lehet átírni az ip címet hogy lehessen restore-olni a 4.0.1-re, főleg ha már le voltak mentve az SHSH fájlok!? ugye ez most azoknak érdekes akik függetleníteni akarják a szifont…

  7. @Ferrer: két dolog lehet:
    1. nem jól van feltörve
    2. van benne valami olyan, ami miatt nem lehet rendesen feltörni

    az 1. esetén tölts le egy másik fájlt, hátha az jó. a 2. esetén nem fogod tudni megoldani valószínűleg, ekkor vedd meg. (mondjuk ugye alapból vedd meg, hisz ezzel nagyobbrészt a fejlesztőt támogatod)

  8. Bocs az OFF-ért, de egy kis segítség kellenne.
    Mi lehet az oka annak, hogy az SB Settings-ben az EDGE Data fül visszakapcsolásakor (kikapcsolásakor nem) állandóan lefagy a telóm? Kb. két hete jelentkezett a probléma, előtte semmi ilyen gondom nem volt. Próbálkoztam újratelepítéssel is, de semmi eredmény (3GS 3.1.3)

  9. @daralan: mivel jelenleg a 4.0.1 a legfrissebb hivatalosan elérhető fw, így ha az van a telódon, és az betojik X okból, arra egészen addig tudsz restore-olni, amíg meg nem jelenik valami újabb (akár a 4.1), és az Apple így abbahagyja a 4.0.1 aláírását.

    ha egyszer már frissítetted valami újabb gyári fw-vel, általában frissül a baseband is, amire ilyenkor ugyebár nem szokott azonnal függetlenítés lenni. az még kiderül majd, hogy a 4.1 frissíti-e a 3G és a 3GS baseband-jét, de az biztos, hogy ha igen, akkor hiába downgrade-elsz, a baseband ugyan úgy nem változik, hiszen azt csak speciális esetekben vagy megfelelő bootloader mellett lehet downgrade-elni, egyébként nem.

    3G esetén tehát nem a függetlenítés miatt érdekes a kérdés, hanem azért, hogy vissza tudj tenni olyan OS-t is, amire még nincs jailbreak. tehát ha kijön a 4.1, és közben betojik a telódon a 4.0.1, akkor vissza tudod tenni rá a 4.0.1-et, és így megmarad a JB is, amíg meg nem jelenik a 4.1-hez az új redsn0w vagy bármi más jailbreak.

  10. Sziasztok!
    Egy kis értelmezési segítségre lenne szükségem. Ha pl most 3.1.3-on van a szifonom (3GS új iboot) lementve az shsh, és befrissítek pl 4.01-re vissza tudom rakni a 3.1.3-at bármikor, és a függetlenítés is megmarad (baseband is downgrade)? Előre is köszi a válaszokat.
    Üdv.

  11. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy új iBootos 3gs em van jelenleg spirittel törve 3.1.3-on. Pontosan mit kell tegyek, hogy az új spirittel tudjam majd törni 4.0-án vagy 4.0.1-en? Még egy kérdés, hogy ez az új spirit tudja majd törni a 4.0.1-et is (mivel ebben nem tudták foltozni a hibát)?

  12. @ordgab: mint azt már számtalan alkalommal leírtuk, és az előtted levő kommentben is leírtam(!), a baseband NEM downgrade-elhető jelenleg. ha tehát frissíted a 3.1.3-as telefonodat 4.0-ra (vagy 4.0.1-re), azzal frissül a baseband is, de jelenleg ez nem gond, mert azzal is függetleníthető lenne, ha lenne az új iboot-hoz jailbreak, ami viszont egyelőre nincs.

    de ha frissítetted 4.0-ra, hiába rakod vissza a 3.1.3-at az SHSH meglétével, a baseband verziója NEM fog változni, mert mint mondtam, a baseband jelenleg nem downgrade-elhető, így az marad a legfrissebb verzió. (ami amúgy jelenleg függetleníthető lesz, ha lesz jailbreak az új iboothoz.)

  13. OFF: van arra lehetőség hogy usb-n keresztül tudjak netezni a touch-on?

  14. @Jadeye: szóval, akkor fölösleges 4.0-ról visszarakni a 3.1.3-t? mert nekem nincs szükségem a 4.0-ra és csak a 3.1.3-t, azért raknám vissza mert ott még van JB. Mert ha ez így van, h fölösleges visszarakni, akkor nem pazarlom rá az időmet fölöslegesen. (újboot, 3gs, 3.1.3-ról van shsh fájlom) köszi a választ

  15. Üdv!

    Valaki segítene egy iphone 3gs unlock ban?
    mert magyar sim nem oldja fel és most a leg újabb firmware és leg újabb itunes van a gépemen, próbáltam cserélni custom firmwarre de nem engedte, hogyan tudnám jailbraikelni vagy unlockolni, mert most van egy telefonom amit nem tudok használni, próbáltam shiftel adni neki cm fm-t de hibával kidob, valakinek van ötlete, illetve van 3gs re custom firmware-je ami unlockolva van?!

    fontos lenne!

    előre is köszönöm

    Üdv!

  16. A kerdesem nekem is ezzel kapcsolatos. Adott egy 3gs uj iboot-tal 4.0.1-el. Ha megvannak az SHSH faljok akkor elvileg vissza lehet rakni a 3.1.3 fw-t. Ezutan ha jol ertem jailbreakelni lehet csak fuggetleniteni nem?
    Ha ez megoldhato, nem tud valaki irni egy magyar tutort downgradhez? Szerintem sokan orulneenk neki 🙂

  17. Köztük én is.

    Eddig nem volt szükséges a downgrade, jelenleg sem, de talán később igen, így örülnék egy leírásnak, hogy is kell 3gs új ibootra visszarakni a 3.1.3-at.

  18. Neszek 🙂
    Mindenek előtt szerkeszteni kell a hosts file-t – c:\Windows\System32\drivers\etc\ könyvtárban az alábbiak szerint

    74.208.105.171 gs.apple.com

    ezt rakd vissza

    1. lépés:
    Töltsd le és tedd az OS 3.1.3-t vagy 3.1.2 –t az asztalra, most tedd az iPhone-t DFU módba az alábbiak szerint.
    Csatlakoztasd az iPhone-t számítógéphez.
    Kapcsod ki a iPhone-t.
    Tartsd a power és a home gombot 10 másodpercig (pontosan), majd a power gombot engedd el és a home gombot tartsd tovább nyomva, amíg a számítógép figyelmeztet, hogy egy USB eszközt ismert fel.
    Néhány másodperc múlva iTunesnek meg kell találnia az iPhone-t.
    Ha a visszaállítási Logo jelen van a kijelzőn, akkor az recovery mód, nem DFU.

    2. lépés:
    Ha az iPhone DFU módban van, a következő üzenet jelenik meg az iTunesben.
    Kattints az “OK” ra, most nyomd az Option billentyűt (Mac) vagy a Shift gombot (Windows), míg rákattintasz restore-ra az iTunesben és tallózd be a megfelelőt OS ( 3.1.3 / 3.1.2) firmware-t iPhone 3G vagy 3GS részére. Most a visszaállítási folyamat lesz kb 10 – 15 perc.

    3. lépés:
    Miután visszaállítási folyamat befejeződött, és hibát észlelt, 1011, 1013, 1015, üzenettel, csak hagyd figyelmen kívül (valójában a firmware-t már sikeresen telepítette). A recovery módból kilépéshez töltsd le a Recboot-ot, miután befejezi a letöltést, indítsd el a Recboot exe-t és kattints a “exit recovery mode” gombra.

    Recboot for Windows : RecBoot.zip (Requires .Net 4.0)

    Recboot for Mac : RecBoot – Final Release | sebby.net | Home

    Forrás – http://www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=23485

    Nos én bírkóztam ezzel rendesen. Először is le kellett szednem a 9.2-es iTunes-t, és felrakni a 9.0.1-t,
    miután meg volt a downgrade, és recoveryben maradt, elindítottam a recovery ki-be kapcsoló progit, és látszólag nem reagált a nyomkodásomra, – bár lehet, hogy már akkor is jó volt, csak ki kellet volna kapcsolni – mindegy én nagymerészen nyomtam neki egy blackra1n-t, na ez használt mert kijött a recoveryből, viszont maradt szürkében
    Na ekkor nyomtam power+home, és újraindult, slám 3.1.3 volt rajta, utána már ment a spirit, meg cydia.
    Ha valaki vissza akarja csinálni 4.0-ról, akkor sok szerencsét
    Forrás:google, forum . iphone3gmobil. com / iphone-szoftver-toeres/1672-downgrade-ios4-rol-3-1-3-ra.html

  19. @bali0703: ELVIEKBEN! erre a kérdésre ezt a választ kaptam : “SHIFT+Restore, gyári 3.1.3-t betallózod, JB, függetlenítés, kész. Nem kell semmilyen mód, csak hagyd bekapcsolva.”

  20. Mit is mondtak, mikortájt jelenik meg a 4.1 update?

  21. @cia: A recboot működik, miután lefutattad, látszólag tényleg semmi nem működik. A recboothoz kell .net 4.0(ha jól emlékszem) illetve WinXP kompatibilitási módban futtassátok.

    Azt az úgynevezett libUSB-t NE FUTASSÁTOK, mert az összes USB eszköz eltűnik!!!!!tapasztalatból mondom!!!

    Miután a recbootban nyomtatok egy “exit recovery mode”-t, a telefon úgy marad! Indítsátok újra és már be is bootolt normálisan a telefon!!!

  22. please help…
    rádugom a 3gmet a geppre, és nem akar appokat felszinkronizálni.
    mi lehet a gond?
    most raktam vissza a 4.0ról 3.1.3ra., aztán redsn0w jb.
    ugyanazokat az appokat haszálom mindig.
    valaki segítsen……..
    itunes 9.2.1.4 re most frissítettem, de semmi.

    van valakinek 3g-n 4.0.1? hogy műxik? azt hallottam, hogy megysznt a lassulás

  23. @cia:

    szia.
    mltkor mondtad, hogy hívhatlak win7/osx ügyben:)
    ha így csinálom szerinted menni fog?
    h t t p ://thegadgets.net/trickt-boy/tips-and-tricks/how-to-dual-boot-mac-os-x-snow-leopard-and-windows-7-on-a-pc/
    honnan tudok leszedni drivereket laphoz?

  24. 1 kérdés az Itunes ha újrarakom a rendszert és előtte szinkronizálok megtartja illetve visszarakja a telefonszámokat meg smseket meg ilyesmit?
    Restore meg Jb esetében!

  25. @Jadeye:
    Köszönöm a választ! Már látom, hogy 2 hsz-el előtte is megírtad bocs, csak olvasgatás közben nem frissítettem az oldalt, ezért nem láttam. Szerencsére még nem frissítettem be 3.1.3-ról, mert kell a függetlenítés. Csak néhány hónapja van szifonom és Nektek köszönhetően elégedett vagyok vele. Köszönet a sok segítségért, a mindig friss hírekért, csak így tovább!
    ui: ezután igyekszem nem szaporítani a postokat felesleges kérdésekkel.

  26. a szifon.com shsh tárba hogyan lehet felrakni az iphone 4 shsh-t?

  27. Ettől még 3.1.3-ra tudo SHSH nélkül restore-olni?

  28. @H2CO3: “Ez viszont nem érinti a 3.x verziót, mivel abban a firmware még nem tartalmazta ezt az opciót.”

  29. Hali most Jb a telom 3g de nem tudom aktiválni ,olvasgatok mindenfele ,de nem találok megoldást van 4.0 rendszer ami aktiválva van már ha igen linket tud adni valaki ?ha nincs mi a megoldás Köszi elöre is!!

  30. @baroscharlie: mi az, hogy nem tudod aktiválni? miért nem tudod?

  31. gondolom nem gyárilag vodás éa a gyári kártyát kéri vagy nem tudom!! nincs menü csak segély kérés és egy kábelt mutat és Itunes !!

  32. @baroscharlie: akkor tedd be az eredeti kártyát. mivel itthon a T forgalmazza, ezért mondjuk próbáld meg egy T-s kártyával. vagy használd a redsn0w-t a jailbreak-hez és a hacktiváláshoz. vagy mi is meg tudjuk neked csinálni.

  33. szerintem ez külföldi teló használtan vettem ,Most JB eltem a redsnow al minden rendben volt akkor mi a baj nem értem! de nem tudok a cydiába bejutni mivel menüm sincs 🙁 nem értem mi a baj! csak nálam van ez
    !?

  34. de a redsnow hackaktivál is 🙂 legalábbis -4tudot:)

  35. akkor mi a baj nem értem ??

  36. @baroshcharlie: akkor csináld meg újra az egészet egy restore után, mert a redsn0w-nak bizony meg kell csinálnia.

  37. nekem az a problémám, h elkezdtem megcsinálni, ahogy ” cia ” írta .. és valami 3XXX akárhányas hibát írt ki. esetleg lehet tudni, h mi a probléma, vagy pontosan kéne a hiba kód?

  38. iPhone1_2_4-1.0_8A293_Restore ezt raktam fel lehet ez a baj 4.1 es szoftver???

  39. ezt cseszhetem már így Restorozni se tudok 🙁 ugyanis nincs ilyen lehetőségem az itunesban!!

  40. @baroscharlie: nem. amit írsz, az a 4.0, de teljesen mindegy, mert ha jailbreak-elte, akkor hacktiválnia is kellett volna. mondom, restore (3G esetén akár a 4.0.1-re is) DFU-ban vagy akár recovery-ben is, majd küldd rá megint a legfrissebb redsn0w-t, amibe a gyári(!) 4.0-ás fw-t tallózod be, amikor kéri.

  41. Na most sikerült ráküldtem egy másik ipsw fájlt ás most aktiválodot!!

    Köszönöm szépen a türelmed és a segitséged!

    Jók vagytok!!:-))

  42. nekem mikor restorolni akarom, elkezdi kicsomagolni a fájlt, majd utánna rá pár másodperce 3194-es hibát ír ki és vége.. :S mi lehet a probléma és a megoldás? :/

  43. Sziasztok,

    Iphone 3g-m van 4.0-án és 4.0.1 -en se megy a youtube!
    Jailbreakelt a teló redsnow-val.

    Van valami megoldás?

    Üdv

  44. @dadamm: és van SHSH-d a 3.1.3-hoz, és be van állítva a hosts fájlodban, hogy saurik szerverére mutasson? DFU-ban vagy recovery-ben próbálod?

    @nemszamit: feltételezem, függetlenített telefon, és hacktiválva lett, ez okozhat ilyet. aktiváld a gyári szolgáltató kártyájával, tehát ha mondjuk T-mobile függő, akkor T-mobile-os SIM-kártyával.

  45. @Jadeye: DFU amikor az itunes logó fele mutat egy nyíl + az usb csatlakozó, ugye?
    van 3.1.3-hoz shsh fájlom. a saurik szervert, hogy kell megcsinálni, mert azt nem értem? :$ esetleg ha személyes üzenetbe tudnál küldeni vagy itt egy egyszerű leírást? tényleg egyszerű kéne, mert nem nagyon értek még ezekhez a dolgokhoz. ez lesz az első restorem. remélem tudsz segíteni! és köszönöm előre is!

  46. @dadamm: Nem. a DFU az, amikor fekete a képernyő. Ha iTunes logód van, akkor az a Recovery mode.
    Egyébként meg: GOOGLE

  47. @dadamm: nem, az a recovery mode. az a dfu, mikor nics semmi, és még bekapcsolni sem tudod

  48. @Jadeye:

    Sajnos külföldről van és nincs meg már a sim hozzá..
    Más megoldás nincs rá? (ha meglenne akkor újra kéne restore-oznom hogy aktiválni tudjam?)

    Üdv.

  49. Hali egy kis off:

    Az összes zenémhez van album borító, a winamp ezeket szépen meg is jeleníti, de az itunes már nem mindnél, ugyan úgy az iphone se mindet!
    Azt hiszem gond lehet a képek felbontásával, vagy egyéb dologgal. Valaki tud vmi programot ami rendbe hozza ezeket az mp3akat? Kösz a segítséget.

  50. sziasztok
    mért van az, hogy kb 2 hete nem tudom megnézni a telefonon a youtube videókat?
    Ha elakarom indítani a youtube-ot a telen akkor nem tud kapcsolódni

  51. Bocs az offért.
    A youtube-ra kapcsolódás nem lehetséges.
    IOS 4.0 3g-n
    mit tegyek szerintetek?
    előre is köszi

  52. @invezz: csak 3.1.2 se 3.1.3 ssh nincsen meg akkor ennyi, a 4.0.1-rol 4.0-ra nincs tapasztalatom olyat még nem csináltam.

  53. valaki nem tud kölcsönadni egy microsim vágót? egyenlőre nem fontos, de majd kell.

  54. Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy véletlen görgetés közben rámentem a Cydia-ban arra, hogy ne mentse az SHSH mat. Esetleg tudtok valami módot, hogyan tudom ismét előhozni az ablakot, ahol le tudom menteni? Keresgéltem Cydia-ban de nem találtam semmit…
    Szifon.com osoknak: Az shsh.szifon.com on nem csináljátok meg, hogy legyen opció a 3G-seknek is felölteni az SHSH-jukat?
    Előre is köszi a válaszokat!

  55. @Magic: Sikerült megoldanom a dolgot! Ha esetleg valaki hasonló cipőben járna akkor a megoldás az, hogy TinyUmbrella-val lementi a gépére az SHSH-t, amit a progi automatikusan fel is tölt Saurik szerverére. Ezek után már a Cydia-ba való belépéskor kiis fogja írni felülre, hogy le van mente.

  56. @charo:
    Szerintem nem gyári kártyával aktiválltad és azért nem megy

  57. Vigyázzatok az iTunes frissítéssel! Én tegnap felraktam, és telepítés után elállította a portokat, csak úgy tudok most interenetlni, hogy visszaálltam egy korábbi állapotra. A hiba tuti itunes miatt volt, mert tegnap semmi mást nem frissítettem. Nem tudom, hogy Windows-specifikus-e a hiba, nekem 32 bites Win7 Enterprise van. A jelenség a következő: a telepítés utáni újraindítást követően “új hálózatot talál”, amit hol úgy értékel, hogy van internetelérés, hol úgy, hogy nincs. mindegy, hogy lan kapcsolatom van, wifizek vagy tethering.
    Másnak nem volt ilyen?

  58. @kipseter: az iTunes nem állíthat el portokat. ami nálad gondot okozhatott, hogy mondjuk a tethering bekavart.

  59. Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy 3.1.3+JB+Unlock van a telómon(3GS újbootos) és az shsh file-omat hogy tudnám lementeni, ha most JB ezve mentem le az shsh file-t akkor később tudom-e JB-elni a telómat, Spirittel lett JB-ve előre is köszi a választ

  60. ha frissítek 4.0.1 re, utána visszatudok majd menni 3.1.3ra ha ez is olyan kak, mint a 4.0 ? 3g-n

  61. Hello!

    Nem annyira vágom én ezt a dolgot, de ha van egy 3G-m 3.0-val utrasnow-val rendesen működő, akkor hogyarákba kell upgradelni? Restore to 4.0.1 + redsnow + utrasnow? Nem fogom téglázni a telefont? Köszi

  62. @Gryzly: pont így, de ha nem boldogulsz vele, akkor mi is meg tudjuk csinálni neked, ez esetben szólj, és megírjuk a részleteket a regisztrációkor megadott mailcímedre.

  63. @Jadeye: Nektek van tapasztalatotok? Valami gubanccal találkoztatok már?

  64. @Gryzly: gubanc bármikor adódhat, de nem szokott. max ha mégis, akkor írj nekünk, és megcsináljuk. a 3G-t nem lehet most elszúrni, mert jelenleg minden van rá, jb, függetlenítés, szóval ezzel nincs gond.

  65. Megcsináltam, állatul mux egyelore.. 🙂

  66. Heló nekem olyan gondom van, hogy amióta feltettem a legújabb redsn0w-t azóta nincs youtube elérésem, nem tud kapcsolódni rá még a böngészőkből sem pedig az előző redsnow-al még jó volt. Nem tudok restorolni a 4.0-ra sem, mert az iTunes hibát dob ki. Ha valaki tud valamilyen ötletet szívesen fogadom.

  67. Ezt máshol írták: Elindítod a Cydiát > More Package Sources ( itt kikeresed az ”iPhoneModding”-ot rányomsz, feltelepited…aztán Manage > Sources > iPhone Modding > Push Fix … Feltelepíted, Reboot, és menni fog…
    Nekem 3.1.3-on oldotta meg a Youtube problémát

  68. Sziasztok! Van nekem egy 3g-m, 4.0-val, és ott csesztem el, hogy a régebbi (3.1.3-as) beállításokat tettem a 4.0-ra. Így most van akaratlanul lock backgroundom, és hátterem.. olvastam hogy ez eléggé lefogja a 3g-ket! Ha viszont restore-olni akarom, akkor kiirja a 3194-es hibakódot! Ez nem tudom mi lehet… lehet az a baj, hogy a 4.0-t 4.0ra akarom restore-olni? mert annyira nem vágom a témát! Előre is köszi

  69. vagy ha van olyan megoldás h valahogy kikapcsolom mindkét hátteret (lock screen, és a fő háttér) akkor az lenne a legjobb! Köszi

  70. @TechnoGeroo: mivel a 4.0 óta SHSH kell a 3G-hez is, így csak 4.0.1-re tudod restore-olni, ami egyébként teljesen jó. jailbreak-elni is lehet, a redsn0w-ba a 4.0-ás fw-t kell betallózni, amikor kéri.

  71. Tapasztalta már valaki?
    3.1.2-es rendszerem van 3G-n és amióta frissítettem az Itunes-t azóta nem hajlandó semilyen app-ot szinkronizálni a telóra.

  72. Olvassa ezt egyáltalán valaki?

  73. @Tibusz: szedd le a mobileinstallation patch-et cydia-ból, és rakd fel az appsync 3.1-et a cydia.hackulo.us source-ból, az meg kell oldja.

  74. Szia mindenki.

    Létezik már új bootromos /sorozatszám alapján 88948…./model MC139MG 4.0-ás jb,és függetlenítő,ha igen megköszönnék egy szájbarágós leírást.SHSH filét még nem mentettem.

    Előre is Köszönöm

  75. @Jadeye: Köszönöm az infot, de megoldódott a problémám! A zToggle nevű cucc nagyon jót tett a telónak! Még egyszer köszönöm!

  76. Sziasztok!

    Szívesen olvasnék magyar könyveket az ipadon. Van erre mód? (iBook le van töltve) Honnan tölthetek le “könyveket” Megpróbáltam “PDF” Agatha Christie könyveket, de sajnos valamit nem jól csináltam mert az itunes nem ette meg 🙁

    Üdv

    Péter

  77. Hali!
    Iphone 3g 8gb van , lehet nem ide tarózik kérdés de nem találom ilyen forum oldalt. 4.0.1 ről akartam visszarestorézni telefont 3.1.2 re, elkezdi csinálni feér képernyő utá megszakad és hibakod 2003-at ír, Mit lehetne tenni? 🙁

  78. Tudnátok segíteni? Szeretném az iPadomra letöltött könyveket – nem a vásároltakat -, pdf dokumentumokat áttenni az új iPadra, vagy Mac gépemre. De fogalmam sincs, hogyan kellene, sehogysem sikerül. Tud vki erre vmi jó megoldást? Előre is köszi

  79. @MacTibor: tehát egyik iPadről a másikra? backup a kiindulási készülékről, azt visszaállítod a cél készülékre.

  80. @Jadeye: Persze, ezt tettem, de csak a vásárolt könyvek jelennek meg, a rengeteg pdf doksi nem. Próbáltam szinkronizálni a könyveket, de semmi. Nem jelennek meg az iPadon levő alkalmazások sem az iTunesban szinkronizáláskor, mert gondoltam, próbálom ott a könyveket rávarázsolni vhogy. Semmi. Elképzelésem sincs…

  81. Pontosabban, jobban megnézve, az iMac iBooksában benne van a PDF-fájlok elnevezés, és benne vannak a gyűjtemények nevei is, de amikor rájuk kattintok, semmit sem látni. Hmmm? Segítséget kérek…

  82. @MacTibor: például DiskAid segítségével átmásolhatod őket az iPadről, ha a Storage, Media, Books mappa tartalmát megnézed. ott meg kell találnod a fájlokat (maximum a Purchases alatt).


Add a Comment