fbpx Skip to content

A kamera minőségének fontost tesztje, hogy mennyire zajos a kép kevés fény esetén. Az alábbi fotók egy elsötétített szobában készültek. Annyira kevés volt a fény, hogy az automatára állított iPhone vaku villanott.

Az első kép vaku nélkül készült iPhone 4-el (ISO 800 f2.4 1/15s):

iPhone 4

A második kép megint az iPhone 4, de itt bekapcsolt vakuval (ISO80 f2.4 1/13s)

iPhone 4  vaku

Ez pedig 3GS-el készült (ISO1000, f2/8, 1/10s):

iPhone 3GS

Összehasonlításként itt van egy Nikon D300 + Nikkor AF-S 17-55mm f.8 ED géppel állványról készült kép. Kézben nem tudtam kitartani, állandóan bemozdult (ISO800 1/8s f4.5).

Nikon D300

forrás: http://apuka.qqriq.com/@ottoolah

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. egész aranyos képeket csinál 🙂

  2. Rá kell gumipókozni egy Nikon d300-at és nem lesz gond 😉

  3. Na ja, azért nem egetrengető nagy változás történt a kamerában. Én a Nikonra szavazok xD

  4. nemrossz 🙂

  5. szép szép 🙂 hd felvétel is jó de nekem néha olyan mintha a fényerő csutkára lenne, mármint youtube-on nézve a napsütéses videókat. Admin neked antennával mi a helyzet ? 🙂 érdemes venni iphone 4-ét, a telefonálás végett ? 🙂 mert igazából arra is szükségem lenne ennyi minden sok jó újítás mellett 😀

  6. Jó nekem a 3GS képe is!

    Ha csak ennyi akkkoooorrr, ennyit erről. 🙂

    Köszi a képeket, látszik a munka vele!

  7. UI: végül is telefont vettem, nem fényképezőt

  8. Így van, mindenki azt felejti el, hogy ez eredetileg mobil, nem pedig TV, Videó, Kamera, Fotógép, Zenelejátszó, Hifi… 🙂

  9. Egy kis OFF:

    Hát nekem ez az iOS4.0 nagyon bugos. Tegnap este a beállításoknál az általános (general) menübe való belépésnél kifagyott az app. Semmi se segített, még a reboot se.

    Ezért ma reggel visszatettem az 3.1.2-es soft-ot. Ez sokkal jobb, mint az iOS4.0., mert a 3.1.2-es nem eszi az akkut, bezzeg a 4.0 nagyon szívja az akkut, pedig semmi se fut. A szokásos 2-3 nap helyett 1.5 napot bír a telcsi.

    A telefon egy iPhone 3G és Telenorral használom. (JB + unlock + hacktiválás is megy a downgrade után) 🙂

    Bocsi az OFF-ért.

  10. kassyf14 ebben tévedsz.. ez már régen nem CSAK egy mobil… hanem az összes többi egyben….

  11. @HaZse: nemgondoltál még arra, hogy a hiba a felhasználóba van? 🙂 ergó te bsztál el vmit? 🙂

  12. Engem spec nem érdekel egy a kamera mizéria. Ha valamit le kell fényképezni, akkor előveszem a 2-ig telómat (Nokia 6220classic), ami 5MPx és Xenon vakus. De a kocsiban van mindig egy Panasonic DMZ-LS80-as. Ha meg konkrétan fozózni is kell és ezt előre is tudom, akkor meg viszem magammal a Canon 450D-met.

  13. Koszi a tesztet. A gpst tudnad tesztelni? Kivancsi vagyok ez is dobalja-e a jelet. Koszi.

  14. OFF:

    Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy van az iPhone 3gs 32gb os változatban beépített gps? MErt van egy TomTom programom Iphonehoz..szóval ha azt felteszem akkor menni fog a gps?

  15. OFF
    Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

    iPhone 3G-m van, T-mobile-os.

    JB 3.1.2-ről frissítettem 4.0-ra, aznap amikor kijött abban reménykedve, hogy a JB csont nélkül menni fog majd utána (álá Blacksn0w még a 3.1.2-vel). Sajna sehogy nem sikerül, végigcsináltam istentudja mennyi verziót már, kezdek belefáradni.
    (gondolom az a baj, hogy nem egy custom firmware-t tettem fel, hanem egy gyárit rögtön)

    1. redsn0w-val próbálkoztam, de be kell neki tallózni indításkor egy .ipsw fájlt. A netről lehúztam egy 4.0 (8A293) verziót (több helyről is próbálkoztam), és mindig kiírta : “Unable to recognize specified IPWS”

    2. pwnageTool: ezzel csináltam egy custom IPSW-t, ezt sem tudta beolvasni a redsn0w (mondjuk ez hülyeségnek is tűnt 🙂 )

    3. downgrade-eltem 3.1.3-ra, majd a pwnageTool-lal készített IPSW-t beolvastam iTunesba, és mindent követtem ahogy illik. Ezután egy csupasz aktivált 4.0-m van, Cydia sehol rajta…

    Egyelőre eddig jutottam, van esetleg valami ötletetek?

    Köszi,

    W

  16. @W: a custom fw az eleve jailbreak-elt, azt hiába akarod behúzni reds0w-ba, értelme sincs. a custom fw-t DFU-ban kell feltenni, shift+restore mellett iTunes-ban betallózva windows esetén. osx-en ugyan ez alt+restore.

    ha a pwnage tool-ban nem pipáltad be, hogy tegye bele a cydia-t, akkor nem is lesz cydia-d.

  17. @W: Előbb fel kell tenni a telóra a 4.0-t, utána elindítani a redsn0w-t, oda betallózni az ITunes által letöltött 4.0-s IPSW filet. (MAC: usernale/Library/Itunes/iPhone Software Updates/) Beikszelni, amit szeertnél, DFU majd örül. Függetleníteni a repo666.ultrasn0w.com-on a cydiában.

    Bá én most tettem visza a 3.1.2-est, mert ezzel jóval stabilabb a rendszer. Modem Firmware 05.13.04

    HaZse

  18. @HaZse:
    és hogyan downrengeltél ha megkérdezhetem ?!
    Mit kell ahoz hogy vissza menyen a 3.1.2-es ?
    És osztom a véleményt Veled !
    Mert a 3.1.2 es sokkal jobb mint a 4.0 ás !

    Üdv Nyikolaj

  19. @enekes: Persze van benne. Mondjuk nekem azóta lett marha pontos a GPS, mióta megvettem a Tomtom Carkit-et hozzá. Eszmélet jó és bőven megéri az árát azért amit nyújt. Antenna dologban , meg azt olvastam a jövő héten jön a iOs 4.1 ami megoldja az antenna gondot, mivel szoftveres hiba.

  20. Az a baj hogy mint telefon ugy a szolgaltatasait nezve szanalmas meg egy 7 eves mobilhoz kepest is!! Sim kartya kezeles , hivasatiranyitas, hivas kozben nem latom hs varakoztatason vagyok , ha beszelsz es hivnak bejovo hivaskor a masik felnel is becsipog! Nevetseges! Mit kene feltenni 3.1.3-ra hogy rendesen kezelje a smiley-kat ?

  21. titobacsi: Épp most csinálok egy leírást a downgrade-hez. Remélem a az Admin kiteszi a cikket.

  22. titobacsi: Először is szedd le a gyári 3.1.2-es soft-ot. Tedd fel az itunes-al. (Dózer: Shift+Rwstore, MAC: Alt+Resore)

  23. Az antenna hiba csak akkor jön elő, ha balkézben, és erősen, masszívan tartod.

  24. @w: Nekem is azzal sikerült. Meg egy kis blackra1n és egy kis ultrasn0w. Akkor független is lesz, bár akkor csak a 3.1.2-est lehet feltenni. (probáltam a 3.1.3-ast is, de a blackra1n nem futott le teljesen)

  25. Valaki mesélje el nekem, hogy a hívások kezdeményezésekor felugró kis szöveg miszerint:
    hívásátirányítás aktív (call forwarding active)
    hogyan gyilkolható ki?
    nagyon idegesítő grrrrrrrr 🙂

  26. videozas kozben he lehet kapcsolni a villanot?

  27. @Robbie: Nekem is uez a problémám!!!Még asszem bejövő hívásnál is ír ki vmit:S…rem ki lehet lőni…úgyh vki segítsen 😀

  28. az izlésünk stimmel. Órában is vázában is autóban is. 🙂
    az iphone 4 asszem simán kiváltja a mezey fényképezőgépeket. Papíron még jobban eltűnik a zaj..

  29. én vásárolni szeretnék egy iPhone 4-et de nemtudom hol a legolcsóbb függetlenül??előre is köszönöm a segítségeket

  30. @joke23: hát nézz utána barátom! témához: jöhet a nikon, iphone fényképező meg kuka 😀

  31. Videózás közben ki-be lehet kapcsolgatni az LED vakut, ad annyi fényt, hogy legyen értelme sötétben használni, kb 2-3 méterre lő el.

    GPS-re azt tippelnélném, hogy ugyanolyan mint volt, de nekem a 3GS is csak ritkán szokott ugrálni.

    A hangszóróról azt hiszem nem érdemes youtube videót készíteni, nem hallatszana különbség. a 4 hangminősége egyértelműen jobb zenehallgatáskor, szebb a magas tartomány, tisztábban szól. Kihangosításkor a 4 hangosabb és tisztább, teljesen használható a 3GS-e ellentétben, aminek a kihangosítójával soha nem tudtam megbarátkozni.

    Ne azt a konklúziót vonjuk le, hogy Nikon-t + állványt kell állandóan magunkkal cipelni, hanem azt, hogy az iPhone is tud kevés fényben használható képeket készíteni. Photoshoppal elég jól le lehet róla vakarni a zajt.

  32. Köszike mindenkinek ma megcsinálom !
    Üdv Nyikolaj

  33. @Kris: Tessék szépen venni egy Nokiát és minden OK lesz! 😉 Kár Beléd az iPhone…

  34. segítsetek plíz! van valami spec beállítás az iphone4en, mert gyalázat milyen képeket készít. A HDR max szuper napfényben ér valamit, lakásban nappal kuka sötétben meg nem is érdemes bekapcsolni. Azt már olvastam hogy nem nagy szám az iPhone kamererája, de gondoltam egy nokia szintet azért csak hoz. Az N82es noliám mondjuk tök sötét szobában is jó képet csinált, pedig semmi xtra nincs benne, egy sima nokia xenon vakuval.
    Esetleg tud valaki valami app-ot ami javít a kamerán?


Add a Comment