fbpx Skip to content

Itt a nyár, csorog a nyál,
iPhone hívő sorban áll…

Nem volt még soha ekkora kavarodás a menetrendszerű június végi iPhone frissítés körül. Az AT&T-nél a vártnál tízszer többen akarták (látatlanban!) megrendelni a telefont, ezért az előrendeléseket le kellett állítaniuk, a boltokba nem is jutott belőle. Az Apple boltok persze tele voltak, tömegek vettek ki szabadnapot azért hogy egész nap sorbaállhassanak. A legjobban most is azok jártak, akik a túlzsúfolt szerverekkel harcolva interneten tudták megrendelni a szent vasat. Még most is nagy az ijedtség amiatt, hogy az antennát kézzel le lehet árnyékolni, ami elég röhejes tervezési hibának tűnik, de én még nem tudtam ezt a bűvésztrükköt előadni. Majd meglátjuk, hogy a mindennapi használat során ez mekkora gondot fog okozni, de így utólag gyanús, hogy valószínűleg ezért ajánlgatta az Apple a szívárvány hat színében pompázó bumper tokokat…

Lássuk, 2010-ben milyen almás telefont kapunk $200-ért.

Anyagminőség:

Az alu MacBook-okhoz hasonlóan az iPhone 4 is nagyon precízen van összerakva. A silverback alu 2G után következő 2 szappantartó műanyag modell csak kitérő volt az iPhone történelemben, újra itt van a tiszta fém és üveg készülék. Nekem a szappantartó sem tetszett az alumínium után, de megszoktam. A 4 sem tetszett a Gizmodo képei alapján, de kézbe véve ehhez is hamar hozzá lehet szokni. Az acél keret nyilvánvalóan karcolódni fog, de az üveg strapabírónak látszik. Miután megkarcoltam, a 3GS-re tettem üvegvédő fóliát, de gyűlöltem az elkerülhetetlen kis buborékok és a felhajló sarkok miatt. A 4-est fólia nélkül fogom használni, inkább beteszem majd valamilyen zokniba.

Sebesség:

Az iPhone 4 alatt minden egy kicsit gyorsabban indul: kamera, fényképezőgépről videóra váltás, Google Earth, Safari, játékok, stb. Főleg akkor lehet észrevenni, amikor hosszabb iPhone 4 használat után visszaváltunk 3GS-re. Ha 3G-re váltunk vissza, akkor ösztönösen rázogatni fogjuk a telefont, hátha attól gyorsabban fog működni.

Kijelző:

Már kikapcsolt állapotban látszik, hogy az iPhone 4 kijelzője feketébb, mint a 3GS-é. Bekapcsoláskor azonnal látszik, hogy jobb a dinamikatartománya, mélyebbek a sötét színek. A nagyobb felbontás klassz, könnyebben olvashatók az apró betűk, szebbek az ikonok, de ezt egy felületes szemlélő talán nem is venné észre. A Retina kijelzőre optimalizált játékok és programok (pl Flight Control, Peggle, Twitter, Bugdom 2) kicsit szebbek, de nincs köztük és a kisebb felbontású verziók között ég és föld különbség. Igazi szeminfarktust fényképek megjelentésekor kapunk, akkor azonnal látszik, hogy a 4 kijelzője sokkal részletgazdagabb, élesebbek rajta a képek. A másik nem elégé hangsúlyozott fontos különbség, hogy pontosabb a színhűség. Eddig semmi bajom nem volt a 3GS-el, de a 4 mellet egyértelműen látszik, hogy a hibás a fehéregyensúlya, a képek lilás árnyalatúak. A Retina Display szerintem egyértelműen megelőzi az Android készülékeken manapság divatos AMOLED kijelzőket, amik neonszerűen túlszaturált és kevés árnyalatú színterükkel csak rövid időre tudják a gyanútlan szemlélőket elkápráztatni.

Az alábbi képeket egy Nikon DSLR-el készítettem sötétben, kézben kitartva az egymás mellé helyezett telefonokról. Sajnos közel sem nem adják vissza az iPhone kijelzők minőségét, amik a valóságban sokkal szebbek és nem ennyire kontrasztosak. Az élességbeli különbségre hívnám csak fel a figyelmet. Ugyanazt a Madiról készített régebbi fotót töltöttem fel mindkét telefonra, nem nehéz megtippelni, hogy melyik kijelzőnek négyszeres a felbontása. Jól látszik a 3GS lilás elszíneződése is.

Olivér  iPhone 4-en és 3GS-en

Olivér  iPhone 4-en és 3GS-en

Fényképező:

Én rengeteget használom az iPhone kameráját, ezen a területen nagyon jól jött egy jelentős minőségugrás. A sötét részek kevésbé zajosak, ráadásul a kis vaku meglepően jól teljesít. Az alábbi képen a bejárati ajtónk fölötti kolibrifészekre fókuszáltam, vaku be volt kapcsolva plusz egy zseblámpával világítottam rá a két kis fiókára:

Kolibri

Az iPhone 4 objektív látószöge eleve nagyobb mint a 3GS-é, így szűk helyen több ember belefér. A képeket teljes méretre nagyítva jól látszik hogy a fű mennyre részletgazdagabb, de az ég zajosabb, valószínűleg erősebbre hangolt unsharp mask miatt.

iPhone 4:

iPhone 4

iPhone 3GS:

iPhone 3GS

A jobb fényképező a nagyobb felbontású és pontosabb színskálájú kijelzővel kombinálva komoly minőségnövekedést produkál. It vannak a telefonok lefényképezve ahogy a fenti képeket megjelenítik (4 felül, 3GS alul). Az élességre koncentráljunk, a kép kontrasztja nem teljesen valósághű

Autók  iPhone 4-en és 3GS-en

Videókamera:

A videókamera felbontása 640×480-ról 1280×720-ra növekedett, ezzel együtt a fájlok mérete is megnőtt percenként 25 MB-ról 80 MB-ra. Aki sokat akar videózni, gondolkodjon el a 32GB-os modell vásárlásán. A videók minősége lenyűgöző annak tudatában, hogy egy néhány milliméteres kamerával készültek. Az 1280×720 HD videó felbontás szép teljes képernyős képet ad a MacBook 1280×800-as LCD-jén, és még nagyobb HDTV-ken is teljesen élvezhető. Ez a kép illusztrálja az iPhone 4 és a 3GS videók mérete közti különbséget.

HD és VGA  videó méret összehasonlítás

Figyeljük meg, hogy az iPhone 4 a nyújtottabb oldalarány miatt függőlegesen kisebb látószöget takar le. Másképpen fogalmazva a kép tetejéből és az aljából levágással érik el a 16:9-es oldalarányt, függőlegesen “kevesebb fér bele”.

YouTube-ra feltettem ezt a két videót, teljes képernyőn 720p-re váltva érdemes a HD-t nézni.

FaceTime:

A videó televonálás minősége tényleg olyan jó, mint a reklámokban, semmit sem túloztak el rajta. A kép és a hang teljes szinkronban van, a telefon elfordítását érzékeli, a kép mindig a talpán áll. A saját képünket mutató kis ikon a kijelző bármelyik sarkába áthúzhatjuk. Egy gombnyomással válthatunk az első és a hátsó kamera között. A Home gomb megnyomásakor a kép eltűnik és a springboard megjelenik, de a hang kapcsolat továbbra is megmarad, ilyenkor a másik fél nem lát bennünket. A FaceTime egyelőre csak WiFi-n működik, azonban teljesen ingyenes, így a nemzetközi hívások hosszát csak a szabadidőnk korlátozza. Akinek otthon és a munkahelyén is van WiFi-je, az ingyen hívhat a világon bárhol WiFi-n lógó iPhone 4-es cimboráját. A kontakt infóknál egy kamera ikon jelzi, hogy az illető tud-e FaceTime hívásokat fogadni. Nagyon ki van az egész találva, ez egy óriási dobás lesz. Már csak az kell, hogy elterjedjen… Biztos vagyok benne, hogy más készülékgyártók is rá fognak ugrani, mert a megapixelek és a gigahertzek helyett ezt fogják az emberek a csúcstelefonokban keresni.

Hangminőség:

A 3GS kihangosítva elég használhatatlan volt, a 4 jóval hangosabb és tisztábban szól. erre szükség is van, mert a FaceTime bekapcsolásakor automatikusan átvaált kihangisított üzemmódra. A zajszűrő mikrofon hatékonyságát még nem tudtam rendesen kipróbálni.

Adatsebesség:

Az iPhone 4 az általam ismert első HSUPA készülék, ami a szokásos 384 kbps helyett 5.76 mbps felfelé irányuló adatforgalmat tud. A valós érték persze a hálózattól is függ, az AT&T-nél 1.2 mbps körüli adatokat mértem, ami például gyorsabb, mint az itthoni vezetékes internet (1mbps up /6mbps down). Ezzel a sebességgel sokkal kényelmesebben tudok majd a TwitVid-re videókat feltölteni!

Eredményhirdetés:

Továbbra is pontosan működik a kétéves upgrade ciklus ami egybeesik a legtöbb szolgáltató által ajánlott hűségszerződés idejével. A 4 minden tekintetben előrelépés a 3GS-től, de nem teszi azt elavulttá. A 3G és a 2G már teljesen más kategória, azok őskövületnek hatnak mellette. Persze továbbra is drága játékszerek ezek, aki nem tudja megengedni magának, az inkább tartsa meg a régi készülékét, és bízza gondviselésre a döntést: ha a régi iPhone elveszik, összetörik, beázik, akkor a Mindenható követeli, hogy 4-et vegyen helyette 🙂

Persze minden attól függ, hogy mennyibe kerül egy új telefon. Az USA-ban óriási rá a kereslet, meg vagyok róla győződve, hogy rengeteg használt 3G és 3GS fog az eBay-en olcsón felbukkanni, ami megnehezíti a döntést, hogy mit érdemes venni… 

forrás: http://apuka.qqriq.com/@ottoolah

Olvasd el a hozzászólásokat is

100 Comments

  1. Jó kis összefoglaló lett. (Nekem amúgy soha sem volt alatta buborék, igaz 2x visszaszedtem az IS-t, mire rájöttem a technikára…:))

  2. Hát ezeknek az újításoknak örülünk és bárcsak már ide érne kis hazánkba is az iPhone 4. A fóliáról pedig annyit hogy sokkal jobb lesz mert a hátlapra egyenessége miatt már az is jobban tudjuk majd védeni! És köszönjük az összefoglalást 🙂

  3. köszi az összefoglalót, jól sikerült, megveszem az biztos:D amerikában már kapható függetlenül??illetve ha igen mennyiért??

  4. Akksi?

  5. Már nagyon várom hogy nálunk is lehessen kapni,akkor rögtön befigyel egy nekem is.Nekem nem fontos hogy független legyen 15 éve vagyok T-Mobil-os és nem is akarok váltani.

  6. @admin: nem tudnál kicsit mostohább fényviszonyok között képeket készíteni? Egy telefonnak, de minden más fényképezőgépnek így lehet igazán megtalálni a határait.

  7. sziasztok,

    két kérdés:
    – az iGo működik iOS4 alatt?
    – van valahol 1.2.3 Hungary ami működik? amit én találtam mindig kilép…..

  8. @tr00p3r: nekem az 1.2.2 es igo full eu megy ios 4 alatt 3gn:)

  9. Üdv! Hát ha már a 3GS is szerepel benne és a rendszerről is szóvolt, akk. gondolom annyira nem lesz OFF amit mondani szeretnék, ugyanis nem tudom az okát v. h. ez normális, de én elég furcsának tartom h. a 3GS–emen fent van a 4.0-a és finoman és kulturáltan szólva, rohadtúl bug-os az egész:S ha leszedek AppStoreból valamit, sok idő kell neki mire elkezdi letölteni, fotóknál akad, stb. stb. és háttérbe nem fut semmi, sőt, 3G, GPS, és egyéb nyalánkságokat is kikapcsoltam, de ugyanúgy. Szóval ez csak ilyen személyes tapasztalat, nem hinném h. bármi is változtatna rajta. További jó forumozást!!

  10. Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy a 4.0-ás szifon-cydiás cuccok mikor készülnek el? 🙂
    Logó, billentyűzet? 🙂

  11. Arról még mindig nincs hír hogy tényleg összefog törni 2-3 esés után!:S Most azok a Videók kamuk,mert vigyázok én rá:D de bármi történjék nem akarok egy leejtés miatt vissza menni hogy fossá tört! Köszi Az összefoglalót:)

  12. @tr00p3r: Nekem régebben erre a kérdésre mindig ezt a választ kaptam: Vedd már meg az iGO-t, csak 4ezer pénz…

  13. Amint elerheto volt az iOS4.0, enis felpakoltam a 3GSre, de ma mar betelt a pohar. Downgradeeltem a jol bevallt 3.1.3ra. Ahogy ”MateszFly” is irja, nagyon eszrevehetoen akadozos mozgast vegeznek a lapozasok, a legutolso dolgot is kikapcsoltam amit meg lehetett, de akkoris ugy zabalta az akut es a memoriat, hogy szinte szabadszemmel lattam ahogy csokken a %.
    Pozitivumnak csak azt tudom felhozni, hogy vegre folderokat lehet kesziteni, es vav karakter szamlalo. Ezen kivul minden szempontbol merfoldekkel szarabb OS mint az elodje 3.1.3
    Lehet iphone 4en jol teljesit meg minden, de hogy 3G\3GS-re nemvalo az tuti.

  14. Köszönjük admin, már nagyon vártuk ezt a cikket.

  15. “Raveman” -Köszi, kb. ilyen lett volna a pontosabb tájékoztatásom:) de lényeg a lényeg pontosan nekemis ezek a dolgok jelentkeznek.

  16. Kedves Cikkíró! Jól sejtem, hogy te vagy egy másik blogon az Időmilliomos Apuka? 😀

  17. Ravemen, milyen leírás alapján tetted vissza a 3.1.3-at?

  18. ÖÖÖÖ, tetszett a post, tényleg, de teljes körűnek nevezni azért finoman szólva is barokkos túlzás. Remélem, folytatod, mert kíváncsi vagyok rá! Köszi.

  19. sziasztok 3g-t hogy tudom downgradelni ? mi a menete elegem van a ios4-ből légyszi segitsen valaki

  20. Azt kérdezném hogy az itunes-ról szinkronizált képeket hol lehet megtalálni? Az info menüben látni hogy hány darab fotó van, de a fényképek mappában nem találni.
    iphone OS 4

  21. köszi az összefoglalót, várjuk a folytatást 🙂

  22. nade hol marad a francia kalandorok “mi tesztelhetjük az országban először” cikke? 😀

  23. @onderon: xD, hát ők tesztelik először, csak a cikk jelenik meg később:DD

  24. Én soha nem neveztem volna barokkos túlzásként teljes körűnek, ezt a szenzációhajhász admin-nak köszönjétek! 🙂 Eredeti cím: “iPhone 4 benyomások”. Azokra a dolgokra próbáltam koncentrálni, amit más tesztekben nem láttam.

    Amerikában egyik iPhone sem volt még kapható függetlenül, de itt csak 2 GSM/UMTS szolgáltató van, a másik ráadásul nem szabványos frekvenciasávot használ.

    Az akku élettartamról még nem tudok felelősen nyilatkozni, mert sokkal többet használom az új telefont mint a régit szoktam, de nincsen vele gond. Valaki biztosan össze fogja hasonlítani egy kimerítő tesztben a 3GS-el.

    Készítek majd kevesebb fényben is képeket, jó ötlet, de tegnap éjjel az írással voltam elfoglalva 🙂

    A 3GS-en nálam hibátlanul és akadozásmentesen működik a 4.0 (nincs feltörve)

  25. @Az Időmilliomos Apuka: üdv, többet használod oké, de mennyi az annyi? reggel lekapod 100%-on meddig bírja a több használatot?

  26. Nekem tavaly Augusztusban vásárolt 3G[s]-em van 2 napja van rAjta a 4.0 tökéletesen működik kb mintha 4es szifonom lenne. szAmomra nem túl csábító a 4es iPhone szerintem nem is fogok váltani egyelore a antenna Meg sargasag hibaktol eltekintve is:) ez tokeletes viszont koszonom a szifon teAmtol a szinvonalas kozvetitest Amit mar megszokhattunk 🙂

  27. Sziasztok tudom nem vag ide egyaltalan de haveromnak keresek egy olyan appot amivel az ipodban talalhato videokat tudna rendszerezni vagy is mappakba rendezni.fizetne is erte ugy hogy ha penzes az sem gond elore is koszi.

  28. Erdekesnek talalom ezt a 3g\3gs-en futo iOS4.0at. Tobb kulfoldi forumon is ket taborra szakadtak a felhasznaloi tapasztalatok. Van akinek tokeletesen ,zokkenomentesen fut 3g-n ugy 3gs-en is, es meg az akku is jobban birja. A felhasznalok masik fele (ahogy enis), viszont teljesen negativ, ellentetes dolgokat tapasztalunk ezzel kapcsolatban.
    Remelem majd lesznek akik idot es faradtsagot nemkimelve, beassak magukat ebbe a ellentmondasba, es kiderul miert is van ez igy.
    Az en 3gs-em fuggetlen teljesen hivatalosan vasarolva, nemvolt belenyulva, tisztan updateelve 3.1.3rol iOS4.0ra es nagy csalodast okozott, pedig nagyon vartam az ujitasok vegett. Igy visszarakva a 3.1.3 OSel szinte felelledt a phone, szinte szarnyal.Ahogy azelott is tette.

    Szal, i don’t know why

  29. én nekem semmi bajom a GS-emen futó ios4-el! naon gyors…ipsw-t raktam fel,mert kell az unlock,úgy hogy JB-s!

  30. @Raveman: Valami olyasmit olvastam valahol, hogy nem szabad frissítés után a backupról visszaállítani a szifont, attól lesznek bajai… Hogy miért azt nem tudni… Tehát, ha 4.0-ra áll valaki, ajánlatos új iPhone-ként kezeltetni a iTunes-al és mindent egyenkét visszarakni, telefonkönyvet, appokat, zenéket, videókat… Persze ezt csak olvastam valahol, azért ha én updatelni fogom majd a 3GS-emet, akkor tuti így teszem majd… Sajna még várok a jailbreak-re, de lehet, hogy kíváncsiságból felteszem majd, aztán ha nagyon kell a jailbreak, visszateszem 3.1.3-ra a SHSH és ECID fájlok biztos helyen… Több helyen…

  31. @Raveman: Nem irnal valamit hogy neked mi volt a tapasztalatod mert nekem is 3gs-em van 16gb os es az enyem tokeletesen mukodik 4.0val az aksi tenyleg jobban birja sot szerintem gyorsabb is lett a tella.nekem nahyon bejon apple csapat csak igy tovabb

  32. egy testben vananak negatívumok hibák , stb azt meg valahogy nem hisszem el nincs negativuma:D de köszi a pozitívumokat szépen kiemelted:D. De megvárok egy pártatlan teszttett:D
    Most lehet utálni…:D

  33. én backupoltam is…mindent! nem értem hogy mér vannak különbségek….(3GS 16GB,old bootrom)

  34. Tudtam, hogy kamu ez a 40% többlet aksi.:) Sebaj nekem is több let 40% al.:) És plusz külsö akkumulátort is bevetek igy 140% ápgrédem van, Igy sajnos akinek az én készülékem kell annak 120000ft ert eladom.:)

  35. @Norbee: Akkor a tapasztalatok ezzel kapcsolatba… :Mikor lapozol az oldalak kozott lathatoan kis akadasok vannak, alkalmazasok inditasanal is lassulast tapasztaltam, a beallitasok menu is scrollozasnal akad, akku %a szemmel lathatoan csokkent tehat zabalta az energiat, tobb alkalmazas is amit hasznaltam eddig nem mukodott, vagy nem tokeletesen pl. AccuWeather egyaltalan nem.
    Ami nagyon nemtetszett, hogy minden alakalmazas amit megnyitottam, az a multitasking menusorba kerult, es ott is maradt ameg magam ki nem lottem. Az hogy a multitaskot nemlehet kikapcsolni, eleve nagy hiba. Tehat ahogy lathatod, csupa rossz tapasztalat.Es meg a gyorshivasi lehetoseget is kivettek, ami nemtom kinek szurta a szemet.

  36. @Szpisti: Lehetseges ez a verzio is, nemmondom hogy nem.A fene tudja, de nembaj, kiprobaltuk, szart nemer, joo az a 3.1.3as.
    @tamas927: az en GSem uj bootromos, viszont ismerosnek szinten szarul mukodik a regi bootromos-on. Tehat ez se lehet a hiba oka.

  37. @Raveman: Mostmár tényleg izgat, hogy nekem akad-e, holnap lehet felteszem a 4.0-t én is… vagy várok a JB-re, vagy visszarakom a 3.1.3-at… meglátjuk…

  38. Sziasztok!

    Csak annyit akartam irni neken 2 napja van a 4.0 firmware és semmi lassuságot nem észlelek az aksi is ugyan olyan. 3gs-m van új boot-tal .

    Nix..

  39. @Szpisti

    nem tudom én mindent rajtahagytam úgy toltam fel a 4.0át és tökéletes. semmi akadás amikor fut minden a háttérben. iTunes-t előtte frissítettem pár perccel mert előtte lesz@rtam:D kb fél év éves volt fenn. Mindenesetre én is ajánlom, hogy aki most kezd bele és fél, hogy lassítani fogja a 4.0 töröljön le minden zenét programot képet CYDIA csomagot stb. és úgy kezdjen bele mert szerintem csak ez jelentheti a problémát hardveres dolog semmiképp sem.

  40. Hat nem tudom nekem nem akad semikor sehol,egy dologba igazat adok neked hogy a multitaskingot nem lehet kikapcsolni az tenyleg gaz.
    Bubunak meg csak annyit hogy szerintem nem sok koze van hozza mert nekem a 16gb-bol 11 zene kb 1-1.5 kep es mondom nekem jol mukodik szerintem szeretheto a 4.0 mar csak egy 4-es iphone kene hozza

  41. @hurka gyurka: ez már tényleg unalmas. legalább nézz utána.

    az iPhone 4 akkuja:
    “The 3.7V 1420 mAh (5.25Wh) Li-Polymer battery allows for up to 7 hours of talk time on 3G or up to 14 hours on 2G”

    3GS akku:
    “The battery is listed as 3.7V and 4.51 Whr. This comes out to 1219 mAh.”

    3G akku:
    “3.7V 1150 mAh”

    ehhez még figyelembe kell venni a készülék használat közbeni fogyasztását. ha ez megfelelő szinten marad, akkor hiába lett az akku esetén a mAh érték csak 10%-kkal több, a csökkent fogyasztás mellett ez a 10% többlet is eredményezhet 40%-kkal hosszabb elméleti üzemidőt… zárjuk már le ezt a témát. köszi.

  42. Bubunak bocs ez kimaratt:en is rajtahagytam mindent es raadasul nekem…

  43. @Jadeye: @Jadeye: Szia él a jayde. Akkor nem tévedtem, mert multkor azt irtam , hogy 300 mah több lehet és egy 100 még ráis dobtam.:) AMugy a 4.0 os kicsivel jobb nálam az aku idöm ezért is spékeltem meg a 40%ot.:)

  44. Én még mindig úgym. egyetértek Raveman tapasztalataival, ha lapozok oldalak, menük közt, ajad, ha elindítok 1 letöltést, akad, várnikell sokat. az akksi %-jelző úgymegy le, mintha muszáj volna. beállításoknál, mégha a fényerőhöz is megyek be, beakad, lassú. az alkalmazások is lassabban indúlnak. és a Multitasking jó dolog, de hogy mindíg 1enként kell kilépegeetni, valóban zavaró lehet(legalábbis nekem) az enyém 3GS 16GB új iBoot-os, 3.13 volt rajt, jailbrakelve, aztán közvetlen a 4.0 előtt volt 1 restore, majd utána ment a 4.0 és backup, tehát nem újlént volt kezelve. nemtudom h. ez akkor menniyre számít. Félreértés neessék, nem kritizálni akarom az iOS4-et, ezek csak személyes tapasztalatok, ahogy látom másis van ugyanígy vele, reméljük akinél ilyen gond van, hamar lesz rá megoldás. Valaki majd ebben is segít:) -Bízom benne, hamarosan. Akinek meg minden megy, simán, az élvezze:) Jó szifonozást! üdv!

  45. Azer azt hozza kell tennem, hogy az a bizonyos akadas nem valami brutalis laggolas, csupan erezhetoen nem olyan siman csuszik mint a 3.1.3on. Nem minden esetben, de zavaro korulmeny.
    Lehet telleg csupan az a megoldas, hogy le kell torolni a dolgokat elotte, es tiszta phonera tolteni a ios4-et. Ezer jobb varni ilyen komolyabb frissitesek elott, meg tobb ember ki nem probalja, es tapasztalatokat szereznek. Ebben az esetben sajat tapasztalatbol szerettem volna mukodes kozben latni. Kesobbiekben majd talan ujra megprobalkozok vele.

  46. @Az Időmilliomos Apuka:
    Élményszámba ment az cikk olvasása, köszönöm szépen! Végre valaki, aki nem rest használni, HELYESEN használni a magyar nyelvet! Az pedig méginkább jókedvre derített, hogy olyan embertől származik az írás, aki külföldön él, és még sem felejtett el írni és gondolom beszélni sem magyarul! 😉
    De, hogy a poszthoz is:
    tényleg jó lenne gyengébb fényviszonyok között is képeket készítened vele. Úgy vettem ki szavaidból, jártas vagy a fotózásban, így gondolom nem kell ecsetelni, hogy miért lenne jelentős!?
    Azt írtad, hogy sokat használod a mobilodat fényképezésre is, ami nekem egy kicsit furcsa, hisz ha rendelkezel DSLR géppel is, akkor valamelyest a minőségre is törekszel (gondolom én). Egy ilyen ici-pici objektív+érzékelő párosítással pedig csak elfogadható kategóriájú képeket lehet készíteni, minőségit viszont semmiképp sem…
    Remélem lesz még szerencsém ezen oldalon vagy akár a sajátodon is olvasni Tőled általános és elfogulatlan felhasználói tapasztolatokat, élményeket! Csak így tovább!
    Üdv!
    Puhi

  47. OFF:

    Akinek kell:

    iGO 1.2.3 Hungary+Romania:
    h t t p://www.2shared.com/file/u2dvSbiB/HU__RO-123-OviKiss-fixed.html

    iGO 1.2.2 Europe:
    h t t p://www.2shared.com/file/8OcWGApO/iGO_My_Way_Europe_v122.htm

    SBertaud13 skin 4.5 magyar iGO 1.2.2 és 1.2.2.2-höz:
    h t t p://iphonehirek.blogspot.com/2010/05/igo-122-es-1222-skin-update-sbertaud13.html

    (szóközöket ki kell venni)

  48. nem tudom nekem 32 Gb vásárlás előtt gondolkodtam is, hogy mekkora kell de már megbántam, hogy e mellet döntöttem én nem használom ki csak 14-15 GBtot 😀 még mindig 3g[s]ről van szó!!!! és nekem sem akad! Tökéletes! és rajtahagytam mindent. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy akinek akad annak mitől!

  49. @bubu arra énis:)

  50. Sziasztok!

    Én frissítettem OS4-re 3GS 3.1.3-t, nekem semmi bajom vele, gyorsabb lett a menürendszer is, nem akad semmi sehol.
    Viszont a multitaskinggal mi a helyzet, azt merrefele találom?
    Mappákat létre lehet hozni az “asztalon”, de hogyan?
    3GS OS4-nél a képeknek lehet külön mappát és nevet adni vagy az még mindig egy hiányzó fícsőr?
    Köszi a válaszokat
    U.i.:rossz helyre írtam az előbb, ide akartam eredetileg, bocsesz…

    [nem gond, a másik helyről kiszedtem akkor. 🙂 -szerk.]

  51. @Tázsi: kettot kattintasz a home gombbal ott a multi task de meg egyenlore cska az alapp apple appok tamogatjak meg par jatek am ott az osszes elinditott appot megtalalod! mappakat meg ugy hozol letre h egyik apoot a masikra huzod!

  52. Puhi,

    Készítek kevés fényben képeket, mire felébredtek, itt lesznek!

    Jól esett amit a magyar nyelvvel kapcsolatban írtál. 14 éve vagyunk az USA-ban, nagyon vigyázunk rá, hogy nehogy úgy járjunk, mint sok honfitársunk, akik magyarul már elfelejtettek, de angolul még nem tanultak meg 😀

    Amikor úgy megyünk a játszótérre, hogy fiam a biciklim gyerekülésében ül, görkoris lányomat pedig vontatom, akkor nem igazán hiányolom a nyakamból azt a két kilós DSLR-t. Az iPhone fotózás másik nagy előnye, hogy azonnal fel tudom tenni a Twitterre (http://twitter.com/ottoolah) a képeket, amit a család és a cimborák azonnal láthatnak.

  53. @hurka gyurka: te neked valami természetedből fakadó tulajdonságod, hogy KÉPTELEN vagy leírni más nevét? ha nehézséget okoz gépelni, akkor legalább kopipésztelj…! NEM jayde b+, hanem Jadeye, jé-a-dé-e-ipszilon-e… pláne ott van kétszer is előtte, kopizzad máskor, ha másképp nem megy…

    meg eleve, mit jelent ez? “@Jadeye: @Jadeye: Szia él a jayde.”

    légyszíves, próbálj már rendesen magyarul írni, mert azon túl, hogy a nevemet konzekvensen képtelen vagy leírni (néha azt hiszem, ez direkt van, hiszen előtte ugye ott a rendes név a válaszol link miatt…), a mondanivalódat legtöbbször NEM lehet értelmezni, mert sem az ékezetekkel nem vagy barátságban, sem a mondatok vesszőkkel és írásjelekkel való tagolásában nem bővelkednek a kommentjeid. légyszíves, valamit tegyél ezzel, mert a bosszantóságán felül csak megnehezíted vele az esetleges segítséget…

  54. Hali!

    Az én 32G 3GS-em régebben jailbreak-es volt, jóideje azonban tök “eredeti”. Az OS4-re frissítés előtt kb 70%-ig tele volt mindennel.
    Felment, először nekem is feltűnt az akadozgatása, ám a jelenség megszűnik, ha egyszer már futtattam az adott progit.(Tán bekerül a RAMba?)
    Mindenesetre, így külföldi IGO-zgatás előtt roppantul tetszik, hogy TÉNYLEG ki lehet kapcsolni az adatforgalmat.
    Az akksi meg szar volt eddig is.(töltőkábel a zsebben állandóan)
    Talán, ha a hardver is 4 lesz…

    Üdv!

  55. én is csak azt tudom mondani hogy nagyon szuper az új renszer szép gyors semmi problémám nincs vele olyan mint ha új telot kaptam volna 3GS 32GB.

  56. @Jadeye: Ezért elnézést kérek csak mindig minden hova siettek. Ez az élet ritmusomból fakad, mert konvertálok ide mixelek oda nem érek rá laca pacázni.:) Köszönöm a türelmedet.:)

  57. vegre egy komoly leiras es nem csak a nyalveregetes parizsbol,mert elkell ismerni,hogy nem sok tehnikai reszt olvashattunk a kint jart szemelyektol!!!Koszonjuk ottoolah 🙂

  58. Sziasztok!

    A gondom a következő: nem megy a mobilnet a iPhone 3G-men! Hogy tudom megoldani h legyen rajta? A jel látszik, de egyszerűen semmi adatforgalom nincs, sajnos backup óta nem jó 🙁

    KÖszi

  59. Ugy latom minden forumon van egy ilyen 13-14 eves droid….

  60. Matesz meg ravemen meg a töküm tudja kik: Nem backup-pal kell feltenni az ios4-et kb. 100-szor le lett írva, hanem,először restore és új iphone-ként kell kiválasztani. Utána meg szinkronizálod és érdekes módon minden programod meglesz és még a telefonod is jól fog működni. Érdekes nekem 3g-n is csak néha akad.

  61. @atus85: Nos először is atus vagy a tököm tudja kivagy: normálisan is lehet szólni az emberhez, ugye, merthát Raveman barátom és énis így tettünk. másodszor, nagyon érdekes módon (mostfigyelj atus) kivolt kapcsolva a telefon kb. 5 percet. utána bekapcs, és láss csodát! akadás és problémamentesen fut minden. pedíg aztán nekem elhiheted h. nemvagyok 1 parasztgyerek és nemnyomkodom laikusan össze-vissza az én szifonomat és nem1x volt kikapcsolva utána. és elhiheted h. nem backuppal volt feltéve, tiszta OS volt, aztán nyomkodás stb., Majd utána, ismétlem, utána ment a backup, ergo –> előtte is ez a jelenség fogadott. na tehát nekem nem az észrevételeddel van a bajom, hanem a modoroddal. én nem helyesírási hibákat jöttem keresni és nem is ilyen (nagyon finoman fogalmazok) “kritikus ….okat” mint te. Arra kérlek, hogy amíg én normálisan beszélek a többiekhez, addíg teis így tedd másokhoz. Annyit meg 1 ember hibázhat h. nemolvas vissza. mégha OFF is, azért van a forum és az oldal, hogy segítsünk egymásnak. A Jövőben teis inkább erre koncentrálnál!! atus, vagy a tököm tudja kivagy…. a töbiektől meg bocs, a modorom miatt, de sz.tem ha normálisan szólnak, akk. minden rendben van. jahm és még 1x, A BUGOS SZIFON MEGJAVÚLT. üdv!

  62. Nos, én simán backupoltam és upgrade-eltem iOS4-re a 3GS-t, és semmi akadás nincs sehol. T-Mob, nincs JB, nem is volt sosem.
    Bejön néhány új “fícsör” nagyon, pölö hogy nem kell előlről kezdenem az SMS-t, ha hívás jön közben, magyar lehet a kezelőfelület, ki lehet kapcsolni végre a mobilnetet menüből, nem kell trükközni, szóval én nem állok vissza, az biztos. Az érdekes, hogy AppStore-ból való vásárláskor néha nem ugrik oda, ahova installálja az alkalmazást, kézzel kell odalapozni, viszont a könyvtárba rendezés miatt max egyet kell lapoznom… 🙂
    Valaki kérdezte az iGo-t, talán annyival jobb, hogyha bejövő hívást nem veszem fel, hanem kinyomom, akkor nem lép ki az iGo, ez 3.1.3-nál már a csörgéskor is kilépett, vagy tévedek?

  63. Sziasztok! Nagy problémám van: még mindig nem tudom hogyan jb-jem a telóm. Régi bootos 3GS t-mobilos,t-mobilos kártyával is használom tehát nem kell függetlenítés, sem hacktiválás! 3.1.3 van rajta,Spirittel jb-ve. Shshs file mentve. Végigolvastam cirka 1500hszt de még mindig nem tudom mi az eljárás ilyenkor, valaki irhatna egy how-to-t 🙂 (4.0 kéne)

  64. Bocs ha már volt a link, de itt a megoldás a “hatalmas” térerő gondra:) valaki tesztelhetné:

    h t t p://chris.pirillo.com/iphone-4-antenna-fix/

  65. Elég szánalmas hogy egy 200ezres telefont, szigszalaggal kell ragasztgatni.

  66. @shodan: igen, az, de jon az iOS update hetfon, ezzel egyutt a fix is.

  67. @Az Időmilliomos Apuka: le a kalappal a magyar nyelv használatát illetően gratula

  68. ezt az antenna dolgot hogy lehet szoftveresen megoldani????

  69. Hali!
    Érdeklödnék hogy valaki esetleg nem megy ki franciákhoz vagy angolokhoz iphoneért?Ha igen én kifizetem neki az odautját ha hoz nekem egy 16gigást!

  70. @kpeti2005: én egy magángéppel megyek. adjam a számlaszámot??

  71. @cfman: Egyszerűen. Ha érzékeny pontján fogod meg a szifonod, felsikít… 😉

  72. Augusztusban megyek, ha gondod..

  73. agusztus ban már itt is lesz

  74. @cfman
    Attól még kifizetheti az utam felét.

  75. Nah, feltettem a 4.0-át (3GS 32GB új iboot).
    Nem szaggat, nem lassú, sőt… Mintha gyorsabb lenne… Egyedül a mobilnettel gyült meg a bajom, mert egyszerűen nem ment… Gondoltam, hogy az APN név hiányzik, de egyszerűen eltüntették a menüjét a 4.0-ból… Érthetetlen… Utánanéztem, és az apple oldaláról letöltött “iPhone Configuration Utility” nevű progival kreáltam egy új profilt, amibe csak az APN nevet írtam bele, aztán ezt elküldtem a saját egyik e-mail címemre, ahonnan – wifis kapcsolattal – a szifonomra töltöttem, a mellékletre kattintva egyből telepítette a szifon, és már ment is a mobilnet. Azthiszem JB nélkül ez most az egyetlen megoldás, ezt ajánlom @Atesz -nak is, meg mindenkinek aki ezzel szív…
    Szinte biztosra veszem, hogy a 4.0.1-be vissza fogják tenni ezt a menüpontot, mert emiatt is széleskörű a hőbőrgés… Persze jogosan…
    Akiknek a szolgáltatója nem kér a mobilnethez APN nevet, annak nincs ilyen gondja…

  76. Hali,

    Vettem 2 éves hűséggel egy 3gs-t még decemberben…tehát sajna van még hátra jócskán a hűségidőből..az a kérdésem, hogy a T-nél lehet e “becserelni” a 4-re vagy valamilyen kompromosszimut kötni?kitolni a hűséget, csak h megvehessem olcsóbban a 4-et? Köszi az összefoglalót egyébként:)
    Köszi

  77. @Szpisti: Igen elszállt, de csakis akkor megy el a mobilnet: ha backup- olsz! Legalábbis nálam ez volt a gond; új telóként kell a iTunesben a iPhonod mindenképpen szinkronizálni! Máskülönben nem jó:( az igazat megvallva egyébként is erősen ajánlott nem backupolni 3.1.3-ról 4.0-ra….

    Szóval figyeljetek oda nagyon!

  78. @Atesz: Nem akartam backupolni, de nem kérdezte, megtette…
    @Erikkóóó: Csak 18 hónap hűségidő elteltével tudsz újabb hűséget fogadni, de ha rosszul tudom, javítsatok ki…

  79. @Szpisti: sztem meg megkérdez 🙂 H új iphoneként kéred a visszaállítást, vagy mentésből!

    Igen jól tudod, 18hó elteltével már lehet készüléket váltani!

  80. OFF:

    Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy van az iPhone 3gs 32gb os változatban beépített gps? MErt van egy TomTom programom Iphonehoz..szóval ha azt felteszem akkor menni fog a gps?

  81. Hali!
    Elkéne egy kis segítség !
    Update után mobilnet ill. mms beáálítás eltűnt már megpróbáltam minden létező variációt de sikertelen, ebben kérném a segitségeteket!!!
    A teló 3GS 4.0 régi iboot gyári független vodás vok.
    Előre is köszi!

  82. @drogi: 82. post-ban van a megoldás !

  83. @drogi: Kettő hozzászólással feljebb ott a válasz. Nem szabad visszabackupolni, mikor felteszed a 4.0-át…
    De tőlem tényleg nem kérdezte meg, hogy akarod-e backupolni, mire kész lett mindenem ott volt rajta… Sőt, most jut eszembe, aktivàlnom sem kellett… Ezen most nagyon csodálkozom…

  84. Hali
    Én a hangszóró teljesítményére lennék nagyon kiváncsi.
    Tudnátok erről csinálni valami youtube-os videót 3GS-el összehasonlítva ?
    Hangosabb mint az elődei ?

  85. Én is szeretnék kolibrifészket a bejárati ajtóm fölé…

  86. @MegyoGon

    ne haragudj de ezt amit linkeltél:

    iGO 1.2.2 Europe:
    h t t p://www.2shared.com/file/8OcWGApO/iGO_My_Way_Europe_v122.htm

    ez jó az új 4.0-ára is?

    NAVIGON-v1.4.0.EUROPA nem akar felmenni. csak feleslegesen nem szeretném letölteni 🙂

    vagy ha tud valaki valami jó működőt.:)

    köszi előre is

  87. @bubu: ez jó kérdés. nekem az OviKISS fixed sem megy 4.0-án…..

  88. nem tudom most töltöm ezt az igo-t amit előbb linkeltem, mondjuk nagyon kéne most a navigáció mert csütörtökön Pécsre kell mennem és nem hinném, hogy nélküle odatalálok :D:D:D remélem addig lesz valami:( Főleg IGO mert én azt szeretem a navigon nálam rosszabbul működött mindig is.

  89. iGO 1.2.2 Europe:
    h t t p://www.2shared.com/file/8OcWGApO/iGO_My_Way_Europe_v122.htm

    tesztelve nem telepíti fel 4.0-ára.

    akinek van működő az plz linkeljen.

  90. Én azt nem értem, hogy ez egy iphone4 teszt-es cikk. Gyerekek, a kutyát nem érdekli, hogy ki mire tette fel az ios4-et. Engem nem érdekel, ha a mosógépedet jailbreakelted vele az sem. Idegesít, hogy nem a témába vágó kommentek tucatjai között kell szemezgetni az ide tartozó kommentet….

    A másik dolog, hogy az a belinkelt videóteszt egy kamu. Fogta az iphone4 videót, aztán lekonvertálta 640×480-ba. Az tuti nem 3gs-el lett felvéve, ugyanis mind a két felvételen ugyanaz történik. Erre figyeljünk már legközelebb, mert van normális videó 3gs-el, fölösleges kamu videót benyomni a cikkbe…

  91. Galroy,

    Nem kamu a 3GS-el felvett videó, úgy vettem fel, hogy mindkét telefon egyszerre volt a kezemben 🙂

    Nézd meg a screenshoton amin mindkét videó látszik, hogy a HD videóban le van vágva nő lába, a 640×480-ban pedig még a járda is látszik alatta. A HD függőlegesen kisebb képkivágást ad, mint a 640×480, nem lehetett tehát a HD-ből konvertálni.

  92. Nem mondjátok már hogy egy amoled kijelző rosszabb mint egy lcd !
    Ez hülyeség!


Add a Comment