fbpx Skip to content

Elkezdődött a 4.0 hajrá! A csapatok illetve a fejlesztők kezdenek átállni a 4.0 rendszerre, mind Cydia-ban, mind AppStore-ban. Az iOS  4, egy részben új rendszer, így a cydiás alkalmazások többsége nem fog működni vele.Első körben a blacksn0w kerül átírásra, így akiknek 3G-je van illetve régi iboot-os 3GS azok majd Pwnagetool-al frissíthetnek megtartva a régi 05.11-es baseband-et és tudnak függetleníteni. Ez jelenleg béta fázisban van. Frissül az itelliscreen és a mywi alkalmazás is, tulajdonképpen lassan az összes. Én arra leszek kíváncsi, hogy a régi rendszereken is futni fognak-e rendesen ezek  az alkalmazások. Természetesen a Mobileinstallation Crack is készen van az új rendszerhez. A régi nem működik megfelelően az újat pedig a cydia.hackulo.us-ről lehet majd letölteni. Pár napja azt is tudjuk, hogy létezik már függetlenítés a 3.1.3 -as illetve az utolsó 4.0-s baseband-hez is. Az Apple nem zárta be azt a hibát, amit hónapokkal ezelőtt találtak a srácok, így június 24. az iPhone 4 megjelenése után pár napra megkapjuk a függetlenítést. A kérdés az, hogy mennyi idő alatt jailbreakelik majd meg az iPhone 4-et. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

81 Comments

  1. ez király!!!! 🙂

  2. Valaki meg tudja mondani hogy az OS4-et lehet e már jailbrakelni 3GS esetében, és ha frissítem a szifont OS4-re azután vissza lehet-e downgrade-ni 3.1.3-ra?

  3. @gurobi: hogy tetted rá a négyest?

  4. @gurobi: Nem ajánlom még feltenni a 4.0-t majd 21. után. Egyébként regi iboot-al lehet jailbreakelni. Downgradelni csak most lehet később nem, ha csak nincs meg az ecid shsh fileaid.

  5. Sztem ugyanaz lesz mint ipad megjelenik 2 nap ès jb-zik 🙂

  6. AANG: A ios4-et itunes betaval, gyári ios4GM version, sima restore, és már fel is ment, azután backup, és mindent visszakaptam, hibátlanul működik, csak kellene a jailbrake, mert van egy alkalmazás ami nagyon kellene még 21.-e előtt.

  7. Admin: Sajnos már fel tettem, természetesen frissült a baseband, viszont nem tudok vissza menni 3.1.3-ra, mindíg hiba üzenetet kapok, 16XX hibákat küld, mi lehet a megoldás?

  8. Admin: pontosítok, vissza rakja a 3.1.3-at de nem a jailbreak-elt verziót, csak a gyári nem tört verziót, nekem meg kellene a törés.

  9. Egyébként ezen leírás szerint kellene működnie, de sajna a módosított IOS4 nem megy fel. leírás: h_t_t_p://w_w_w_.iphoneheat.com/2010/06/jailbreak-iphone-3gs-ios-4-gm-with-pwnagetool/

  10. Egyéként a leírás szerint megcsináltam, le is fut rendben a módosított IPSW, de nem tudom, hogy kell-e aktiválni a telefont, nekem gyári t-mobile van, és függetleníteni nem akarom. A leírás nem szól arról hogy aktivált legyen, vagy az itunes aktiválja.

  11. ADMIN: még valami az ecid shsh fileok meg vannak.

  12. most akor ezek szerint az 3gs uj boot is lehet fügetleniteni meg meg JB 21-után?

  13. Elvileg igen

  14. ezek a a legnehezebb hetek már vagy 4 honapja várok a függetlenitésre hogy lehesen használni 100%ban a 3gs::D

  15. iBlast Moki ma freeben van! Kotelezo leszedni 🙂 Meg ha megvan warezban is, csereljetek le….

  16. Bocsi off: minek is hívják azt a progit, amivel pl. A cydiát láthatatlanná lehet tenni, és a progin belül indítani? Köszi!

  17. Neked hogyan van a HomeScreen-en olyan király Szifon.com-os linked! Ha én lementem egy vacak szemcsés kép lesz… Ez nem hiszem, hogy iOS 4 újdonság 🙂

  18. @gerike73: Az SBSettings is ilyen.

  19. Nem értem a cikkben miért jövő időben esik szó az iOS4 jailbreakról, meg a mobilinstallation crackről…
    Napok óta elérhető mindkettő – 3Gs-re is (régibootos) !
    Itt egy rendes leírás, a kommenteket is tessék végigolvasni, mielőtt nekiestek!

    hátétépé://w_w_w.redmondpie.com/jailbreak-ios-4-iphone-3gs-with-pwnagetool-bundles/

    a hackulo-n meg már fenn van az appsync 4.0…

    Jó szórakozást!

  20. Elnézést az off ért. Azt szeretném kérni egy uriembertöl tudna-e alternativ megoldást arra hogy megszünt a bankkártyám,és nem akarok már vásárolni csak frissiteni. Elöreis köszönöm.

  21. Hiflyer: Hivatalos JB kurvára nincs még és csak 3GS régi iBootoson oldható meg az unlock mivel csak arra van PwnTools, 3G-re csak redsnow amivel ugye bukod az unlockot ha 4.0 + redsnowzod.
    Még az se biztos, hogy a GM lesz a végleges verzió…

  22. @Hegyi: Így van.

    plusz ugye a végleges appsync is változhat. 🙂 Dehát mindig vannak okosabbak.

  23. @Gyula40: Tudsz frissíteni, nem fogja kérni a bankkártyát.

  24. @Hegyi: hivatalos jailbreak… 🙂

    mind igaz amit, írsz, de én sem állítottam mást…
    olvasd végig a cikket újra és akkor megérted, hogy mi volt a problémám…

    písz!

  25. Mennyire lehet ezt majd 3g-re felrakni és használni?

  26. Egy gyors kérdés: Az új iBootos 3GS-ekre lehet egyből frissiteni és utána lesz valami amivel egyből lehet Jailbreakelni?
    Illetve, a játákok és programok, amiket megvettem már iTunesba, azt simán felrakhatom majd 4.0-ra is?

  27. sziasztok, most kaptam egy iPhone 3gs készüléket és még eléggé kezdő vagyok a témában. Lenne pár kérdésem:
    Mi az az iboot? Láttam már többen írták hogy van régi meg új, mi a különbség, hátrány? Honnan tudom hogy nekem most melyik?
    Mi az a downgrade?
    Azt honnan tudom hogy le vannak-e mentve az ecid shsh file-aim? (a telefonomban a Cydia-ban láttam egy kiírást a képernyő tetején, zöld szöveg “Thiss device has shsh…..) Ha jól értem ezeket a fájlokat azért kell lementeni hogy visszarakhassak régebbi os-t?

  28. Sziasztok!

    Akkor a 4.0 -ás rendszer basebandját majd lehet függetleníteni? iPhone 3G készülékem van!

    Illetve egy kérdés: Recseg a hangszóróm az iPhoneomon, vagyis inkább olyan a hangja mintha nagyon hangosan hallgatnám és úgy nyivákol mint egy régi rádió.

    Ez mitől lehet? 1 éves telefon! Kéz alól vettem. Tönkrement a hangszóró vagy kosz ment bele?

  29. Hiflyer: Értem én, de ha azt írták volna jó itt a 4.0 lehet JB-elni így meg úgy szted utána hány emberke irna commentet, hogy elbaszta az iPhoneját?? Sztem nagyon sok…

    Persze aki ért hozzá a megfelelő szinten az próbálkozhat én is feltettem 4.0GM-et viszont JB nélkül 3GS-re abból megvárom a hivatalost, meg ha nem GM build lesz a végleges akkor úgy is restore/updatelni kell.

  30. Köszönöm ezt a postot végre meg kaptam az előző postban feltett kérdésemre a választ!!! 🙂

    Ez micsoda? —————) régi iboot-os 3GS ???????????? 🙂

    Valaki kérem mondja el nekem ezt! köszönöm!

  31. Valaki tud választ a kérdésemre/problémámra?

  32. @dnp: bakker csak az iphone verzió a free

  33. Amúgy a 4.0 szívja az akksit!

  34. Az old boot- uj boot mára már nem érdekes! ( annyira) 🙂
    Nekem pl ujbootos es amikor 3.1.2 volt a telomkn nem lehetett 100%-isan JB-ni, mert magatol nem indult uja az iphone, kellett egy progi a blackra1n.
    Mos mar van spirit (mivel en nem akartam fuggetleniteni ezert ez tokeletes mar uj es oldbbotra is)
    Tehat nem bootolt/ indult a telo magatol

  35. hello nem tudjátok ,hogy ipad-re lesz-e valami os frissítés?

  36. elaci: jó lenne már egy 3.2.1

  37. @elaci: Osszel lesz valami, mint ahogy az elozo post alatt olvashattuk.

  38. @draft: Steve azt mondta, hogy iPod és iPhone 4.0 is free lesz. Járj utánna.

  39. @draft: hat ja.. en is neztem. Azert lekaptam, hatha jon egy iphone4 verzio, ugyanennek a frissitesekent 🙂

  40. @Srac: Nezd meg Draft mire reagalt 🙂 Nem firmware-re az bittos 🙂

  41. @dnp: hallod ez a free ninjas nem semmi ma hajnali 2kor vegigtoltam szinte az osszes palyat… es meg 5 mojo pontot is kaptam a we rule-be 🙂

  42. 1 kérdésem lenne… Valaki le tudná akkor írni pontosan, hogy mely funkciók nem lesznek elérhetőek a sima 3G szifonnak, mert Steve csak a multitasking-ot hozta fel… Ennyi, csak az nem?

  43. Hello
    3g-s touchra (32gb) 4.0 jb van?

  44. @admin: Szia Admin. Neharagudj hogy megint zavarlak csak azt hiszem rosszul fejeztem ki magam a frissitést a programokra étem amit megvettem annak idelyén. Köszi.

  45. @Gyula40: Ha megvetted, akkor be vagy regelve egy anno meg elo kartyaval, updathez nem kell penzt levennie rola, igy nem hinnem gondot okoz, hogy mar nem letezik… probaltad es nem megy?

  46. Na itt lesz az idő akkor megint egy kis iPhone csesztetésnek, utoljára a 3.0-nál nyúltam a telóm szoftveréhez (3G). 😀 Feltételezem erről is írtok majd egy lépésről lépésre postot. 🙂

  47. Az iPhone-om tele van mindennel: zene, film, app stb. Most ujratelepítettem a gépemet, ujra raktam az iTunes-t most meg vmi olyasmit ír ki az iTunes sync-nél hogy le akarja törölni a mostani dolgokat a telefonról és csak ezáltal akarja rá feltenni a zenéket amiket gép ujratelepítés után beraktam az iTunes-ba. Erre van vmi megoldás hogy megmaradjanak a régi dolgok is a telefonon és ujakat is tudjak rá sync-elni gép ujratelepítés után?

  48. @Zoli01: Ezert jo pl az iTunes libraryt lementeni reinstall elott, mert akkor gond nelkul megy tovabb minden.Ha megvannak a gepen a cuccok, akkor nagy baj nincs, osszedobot ismet a playlistet, ha nincs, akkor gaz, keresni kell egy progit ami visszafejti a random nevu fileokbol a valodi mp3 cimeket 🙂

  49. @dnp: Igen probáltam töbszöris de álandoan kéri a bankkártyát.

  50. spirit-tel is lehet majd jb-zni 4.0.át??

  51. Nektek is bejon az itunes az iphoneon? Nekem a podcast es az university dolgok mennek. Vagy csak mert macre valtottam? ( es arra szinkronizalt)

  52. @dnp: megvan minden a gépemen, akkor ujra felrakok rá mindent.

  53. @Zoli01: Akkor no para 🙂 Igy legalabb csak az rakod vissza ami tenyleg kell. A megunt cuccok nem kerulnek vissza.

  54. @dnp: Igen, az is igaz. A 27. hsz-be leírtakra még nem válaszolt senki, tudnál segíteni azzal kapcsolatban? (még nem minden fogalmat/kifejezést értek iPhone-al kapcsolatban)

  55. Nem akarok hulyeseget irni, vagy felrevezetni, de iboot asszem egy kulon kis app ami bebootolja a telcsit, majd atadja a vezerlest a fo firmnek. Downgrade, az update ellentetteje, korabbi firmware telepitese, amire eddig csak akkor volt lehetoseg ha a korabbi verzion lementetted az ecid fileokat. Ha minden igaz 4.0an mar siman menni fog minden, nem kell szarakodni ezekkel.

    Majd jon Jadeye es elmagyarazza ha olyanja van 🙂

  56. GYerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az iPhone-omon megy az iTunes!!! próbáljátok ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nem hülyeség lessétek meg!!!!

  57. @Skillmix: Azta…

  58. @Skillmix: mióta kijött a GM, azóta működik csak szólok 🙂

  59. @dnp: Az iboot valóban egy szoftver, de még a gyárban beleégetik egy egyszer írható chip-be, tehát nem változtatható… És igen, valóban a iPhone bekapcsolásánál van szerepe, hogy mi azt biztosan nem tudom ezért nem írok semmi hülyeséget…

  60. légyszi valaki spirit-re is hoznak ki JB-t 4.0-ra???

  61. @Skillmix: ez azért még mesze nem jó maradok én már az usa store és itunesba a zene ugyis olcsobb ott mint euroba

  62. OFF: Hali! Járt már úgy valaki, hogy a kijelzője belülről poros lett? Nekem először 1 porszem szúrt szemet napfényben, de most már mintha megint felbukkant volna még 2-3… Ha valaki járt már hasonló cipőben, megosztaná, hogy mit csináltak neki vele gariban? (3 hónapos 3GS-ről van szó, T-Mobile) Előre is köszi a válaszokat! Üdv.: Tamás

  63. SOS!
    Miért van az h a cydia-ban bármilyen repót próbálok feltenni (kivéve a szifon.com repóját) telómra akkor egy oldalas szöveget ír ki mi url hibával és h nem helyes, nem találja stb… ? ötlet? mi lehet a gond? (ez friss restore után volt)

    Köszi!

  64. Sziasztok!
    Bocsi hogy ebbe a témába írok, de nagy gáz történt. Ma 8 ora körül ellopták az iphone omat. Sajnos semmilyen, programra nem voltam előfizetve /mobileme stb/ amiről olvastam hogy elvileg megtalalhato vele az telefon. Abban szeretnek segitseget kérni, hogy van e vmi más modszer arra h nyomon tudjam követni, imei szám vagy bármi alapján. A telefont már kikapcsolták. Köszi elöre is a segítséget

  65. @Bazsee: Jelentsd be minél előbb az IMEI címet és fekete listára kerül, ami annyit jelent, hogy ha a telefon csatlakozik valamelyik hálózatra, akkor a rendőrség tudni fogja, hogy merre jár a kicsike…

  66. @mythbuster: tudja valaki pontosan hogy működik ez? mi van, ha csak 1-2 hónap múlva kapcsolják be? ki fog akkor már vele foglalkozni? vagy ez automatikus? jelzi a rendszer bármennyi idő múlva magától? foglalkozik ezzel bárki is szerintetek? csak azért kérdezem, mert egy haverom is így járt, bejelentette, leadta és most vár. szerintem a semmire.

  67. @tomato: gari, megnézik, kapsz másikat.

  68. @tomato: Azok mini buborekok lesznek. Gyari hibas, gariba cserelik!

  69. @FERCSA:

    Üdv. Néked Fercsa! Végre 1 (jó kis) vagány csaj, aki ájfonozik. 🙂

  70. Mini buborék??? Az mi?
    Nekem is volt egy porszem a kijelzőn, kis kocogtatással el lehetett távolítani a nem látható részre. 🙂
    (Egyébként nem hiszem, hogy pár porszem miatt kicserélnék a készüléket…)

  71. AContacts-ból a számokat és a számokhoz csatolt képeket le lehet valahogyan menteni? (hogy restore után ismét meglegyenek a számok+képek)?

  72. Sziasztok!
    Tudja vki, hogy t-pottal melyik mappából kell kimenteni azt, hogy milyen repókat használok? (pl ha újrahúzom a telót, csak visszakeljen másolni és mennyen is); valamint nincs egy lista a cydiában, hogy milyen csomagokat tettem fel?

    köszönöm a segítség!

  73. Függetleniteni lehet jailbrakelni meg nem? Most mi van? 😀 Vagy akkor elméletileg a hardveres kiskaput nem zárták be a függetlenitéshez viszont még a szoftveres feltétel várat magára? Jól értem akkor hogy a jailbrake-re várunk?
    Ja és kapunk majd eg how to-t ide a blogba? Légyszi légszi. 🙂

  74. @taky1974: 😀 Ma reggel is láttam 1 hölgyet a buszon, szifonnyal a kezében!

  75. @H2CO3:
    És Ő is jól nézett ki? 😀

  76. @onderon: @FERCSA: Köszi a válaszokat! Akkor lementek róla mindent, aztán irány a T-Mobile.

  77. Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni?
    Annyi kérdésem volna hogy 3.1.3 3G-m van és hogy lehet e már 4.0 rárakni,jailbreakelni?
    Köszi előre is

  78. @Gyuri: Ne légy türelmetlen, 21 után lesz, nézz vissza ide néha, lesz róla cikk.

  79. nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi iphonomon 3.1.3 van
    nah most ha a jöv héten megjelenik ez a 4.0-s okosság, akkor ezt a 4.0-t lehet e jailbreakelni, s függetleníteni…??? előre is köszi

  80. @daveke: igazából nem sokat kéne visszaolvasni….
    4.0 GM-em van és jailbreakelt, ugyanugy lehet majd egyből jailbreakelni a véglegeset is, csak mac kell hozzá az első héten, utána kijön win-re is a jailbreak !
    pontosabban a redsn0w win-re…

  81. itunes 9.2 kintvan windows-ra.. tudtok már sync-elni 4.0GM-el win alatt is, nem kell hackintosh meg vmware !!!


Add a Comment