fbpx Skip to content

Tegnap kikerült az új Redsn0w béta. Ezzel már az iOS 4.0 GM-et is lehet jailbreakelni. Jelenleg csak 3G tulajok tudják a redns0w-val jailbreakelni és ezzel a függetlenítést el is vesztik.. Még mindig nem hacktivál a redns0w, tehát csak azok tudják ezt használni, akiknek van developer accountjuk.

@Musclenerd azt is elmondta, hogy az iOS 4.0 GM-ben lévő baseband függetleníthető, tehát amint kiadják az iPhone 4-et, a dev-team is kiadja a függetlenítést hozzá! (Persze azt még nem tudjuk, hogy lehet-e jailbreakelni)

Bővebben erre: http://wikee.iphwn.org/howto:rsbeta

Olvasd el a hozzászólásokat is

80 Comments

  1. Komoly.

  2. Nekem most még egy dolog nem teljesen világos, hogy a HD videót csak iphone 4 tudja majd vagy esetleg a iOS 4.0-val gs-is ? (akár jailbreakelve)

  3. remeljuk hamar lesz iOS4+3GS JB. a fuggetlenites nem erint. 🙂

  4. ez igazából nem új redsn0w. ez ugyan az, amivel a beta-kat is meg lehetett csinálni, csak annyi benne a trükk, hogy ennél is a korábbi fw-t kell neki megadni, amikor kéri (point to previous IPSW trükk).

    “The ‘trick’ is to point redsn0w at the 4.0beta4 IPSW instead of 4.0GM (do this after you’ve updated to 4.0GM and activated through the new iTunes 9.2 on your Mac)”

    egyszóval ez csak azoknak megy, akik felrakták a 4.0 GM-et egy 3G iPhone-ra, ÉS azt aktiválták is a 9.2-es iTunes-ban.

    tehát nem kell azonnal nekiugrani. HA FÜGGETLENÍTENED KELL, NE TEDD FEL A 4.0-T, mert egyelőre nincs hozzá függetlenítés! (az más kérdés, hogy megjelenhet a 4.0 hivatalos kiadása után viszonylag hamar, de gondolom a telefonodat addig is szeretnéd használni – ezt viszont a baseband frissülése miatt addig nem tudnád megtenni.)

  5. @3pdavid: mivel a 3GS csak VGA felbontásban tud felvenni, így a HD-t csak az iPhone 4 tudja, az új kamera miatt.

  6. @3pdavid: a 3GS 3 megapixeles kamerája nem tud VGA-nál nagyobb felbontású videót készíteni. Nem a szoftver, hanem a hardver határozza meg a maximális felbontást, úgyhogy csak az iPhone 4 5 megapixeles kamerájával lehet majd csak HD videót készíteni.

  7. Lemaradtam. 😀

  8. Gyerekek most toltam egykis Guitar Hero -t, fergeteges! Ajánlom mindenkinek, a játékot! 🙂

  9. iOS 4 GM jailbreak után előfordul, hogy fehér lesz a cydia icon, megoldás source hozzáadás: apt.saurik.com/cydia-3.7

  10. appsync-et akarok 4.0-ra 😛

  11. Arról tudni már valamit hogy 3gs véletlenül felfrissített 3.1.3 ezáltal frissült moder firmware-t mikor lehet már függetleníteni?
    Pár hete itt azt olvastam hogy ha megjelenik a 4.0 akármilyen formája akkor már 3.1.3 függetlenítés is lesz..

    Ez a “IzomMániákus” aztmondta hogy el ne adjuk vagy cseréljük a 3GS-t merthogy jön a függetlenítés…ahoz képest már kb 4 hónapja várom…igy nekem a 3GSem kb “kalapnehezének” jó, hogy el ne fújja a szép a lakásban…

    Ha valaki tud akármilyen infót szolgáltatni azt előre meg is köszönném.

  12. Egy kérdés: ez a jb iPod touch 2g kompatibilis is?

  13. @Alkalofil: hackulo repo..

  14. Jadeye, Chris: köszönöm a választ, de kár hogy nem tudja…

  15. ámen 🙂

  16. annyira izgulok hogy végre tudom majd hazsnálni a 3gs emet. fél éve a fiókban hever. Legyen már függetlenítés!

  17. valaki tudna dobni linket 4.0ás frimwarehoz
    ha szépen kérem kösz

  18. @KiCsi: Kösz, feltettem!

  19. Egy kérdés: Nekem T-mobilos 3g -m van! iTunesban szoktam aktiválni. Na most ha felrakom a GM -et nem tudom aktiválni?

    Van developer accountom, de nem az amikor befizetek 99 dollárt, hanem sima amivel letölthetem az xcode -ot! Azzal megoldható? Illetve vissza tudok downgradelni 3.1.3 -ra?

  20. @Alex: ha “véletlenül” frissítetted, akkor “véletlenül” meg kell várnod, amíg megjelenik a 4.0 hivatalosan. no persze az is csak “véletlenül”. és aztán a devteam majd kiadja a hozzá való dolgokat. a hírek szerint nem csak jailbreak-et, de függetlenítést is. persze mindezt “véletlenül”.

    @SzaszaHard: google.com (na de most komolyan… csak itt az oldalon kb 1-2 cikkel korábban ott van a kommentek közt tucatszor belinkelve. amúgy meg csak Mac-en lehet feltenni jelenleg, mert csak arra van 9.2-es iTunes. korábbival NEM megy fel, windows-on SEM)

    @valaki: elvileg nem kell hozzá, hogy developer listán legyen az UDID-ed, szóval igen, elvileg megy. de csak Mac-en, mert 9.2-es iTunes kell hozzá. ha nem azt használod, akkor nem fog menni. downgrade DFU-ban természetesen megy, de a baseband marad a friss – no persze ha nem függetlenítesz, ez számodra mindegy.

  21. A már megvásárolt programok vajon futnak majd a 4.0-án? Lehet hülye kérdés…

  22. Szerintetek iOS 4-ben elérhető lesz az akku százalékos kijelzése 3G/touch 2. gen.-ra?

  23. @Jadeye:

    “Még mindig nem hacktivál a redns0w, tehát csak azok tudják ezt használni, akiknek van developer accountjuk.”

    Akkor miért írják ezt a cikknél? Macem van. Lehet bármi bajom ebből?

  24. Egyébként pedig van valami megoldás hogy ne nyomja fel a baseband frissítést nem?

  25. iDevicerestore megoldja baseband frissítés nélkül, az ideviceactivate pedig aktiválja nem?

  26. @kiru: ha tudod gyári kártyával aktiválni, és nem kell függetlenítened, akkor ELVILEG mehet gond nélkül. a cikknél meg azért írják, mert ha nincs developer listán a készülék, és valamiért mégis kérné, hogy azon legyen, akkor nem fogja neked aktiválni, és ott fogsz állni egy “please connect to iTunes for activate” képernyőn.

    ha a baseband frissítés kérdés, akkor NE, ismétlem: NE tedd fel. jelenleg nincs biztos megoldás arra, hogy ne frissüljön a baseband. de az aktiválás az ettől független.

    várd meg a 21-ét.

  27. Custom fw, de olyat meg nem talaltam 3G-re ami nem frissiti a bb-t.

  28. A függetlenítés nem értedekel!

    Az a kérdés hogy kérni fogja e hogy a készülék a developer listán legyen e?

  29. Sziasztok!

    Nekem egy 3g-m van rajta van a dev listan is. Feltettem ra a 4.0gm-et es utana megcsinaltam a jailbreaket de van egy kis problemam szeretnem aktivalni a multitaskingot ugye ehez kellene a cydiabol letoltenem programokat ami nem mukszik mert egy csomag sem elerheto. Mit tegyek ujbol jailbreak vagy valahogy cydia ujratelepit? Vagy 4.0val nem megy a cydia?

    Valaszokat elore is koszonom!

  30. @Csomesz: nalam eddig minden progi fut iOS4/3GS-en, de a korabbi update-ek tapasztalataibol kiindulva biztosan lesz olyan app, ami nem lesz tokeletes, de ezekhez valoszinuleg a hivatalos launch utan nagyon hamar megjelenik majd a frissites.

    Es: a naptar ikonon vegre az aktualis datum jelenik meg 🙂

  31. miert, eddig nem az aktualisat mutatta..??

  32. Ha ki lehet majd függetleníteni a 3.1.3-at és én majd Telenor-os kártyával szeretném használni (előfizetéses vagyok a telenor-nál, pontosabban a Djuice-nál), akkor ebben az esetben hogyan működik a mobilinternet? mert most még T-mobile-os dominós kártyával használom és le kellett mondanom a mobilnetet hogy ne szívja le folyton a pénzt a kártyámról.
    Tudnátok ebben segíteni hogy mi a teendő, hogy a telenor-os kártyával se másszon fel a netre folyton? mert akkor sok lesz a hónap végén az előfizetésem:)

  33. Na megoldottam 3g-n mukszik minden!!! A DiskAid-el atirtam az N82AP fajlban amit kell. Mar csak a root jelszot kene megvaltoztatnom olvastam hogy ehez kell a terminal de en azt nem tudom a Cydiabol letolteni mivel az nem megy nalam. A kerdesem a DiskAid-el vagy a mac-en a terminal-al megtudom valtottatni a root jelszot?

  34. @ownage: LOL, akkor nekem 4.0 van a 2G-n…? 😀

    @cotag: ez eddig is így volt, legkésőbb 3.0 óta. 😉

    @Attila: 1220, tisztelt ügyfélszolga, MINDEN mobilnetet szeretnék azonnal lemondani. igen, a bármiféle “start” csomagokat is. nem, nem akarok semmi mobilnetet jelen állapotban igénybe venni. igen, majd később, ha mégis akarom, akkor megrendelem. de jelenleg kérném az MMS szolgáltatáson kívül MINDEN csomagkapcsolt szolgáltatás kikapcsolását a kártyámon, mert nem akarom, hogy véletlenül a telefonom internetre menjen, és emiatt a pénzem fogyjon. 72 órán belül legkésőbb kikapcsolják? rendben, köszönöm. viszhall.

    @Julio: ha be tudtál SSH-zni rá, akkor terminalban meg lehet változtatni.

  35. @Jadeye: Neeeeem leheeeet… en meg siman abban eltem, hogy meg mindig nem az aktualis datumot mutatja 🙂

  36. Bocsi az off-ert!
    Honnan tudom leszedni az appsync-et 3.1.3-hoz?

  37. @Attila:
    Fontos h kb szo szerint azt mond amit jadeye irt hogy ha kesobb megis van adatforgalmad akkor mondhasd h ekkoer es ekkor kertem kapcsoljak ki, kerem HALLGASSAK vissza es irjak jova az adott osszeget!
    nekem nem egyszer egyeb ugyekben kellett ezt kernem h hallgassak vissza!

  38. Na most akkor lehet aktiválni a telót úgy hogy nem vagy developer vagy sem?

  39. @Technics: istenem…
    cydia.hackulo.us repo

  40. Kosz hegyi de nem kell bunkozni!

  41. Valaki tud választ adni a kérdésemre? Vagy esetleg nem tud valaki aktivált custom firmware 4.0 -át?

  42. OFF: van egy 3.1.3-as GS-em ami svájci… régen 3.1.2 volt rajta, csak odaadtam öcsémnek rágdugta USB-n a mac-emre… iTunes OPEN öcsim kattint update 3.1.3-ra… most nem tudom aktiválni, mert nincs meg a svájci kártyám… :S ugye függetlenítést most bukatam, de egyenlőre az aktiválást is ami nagyon idegesítő, mert így pont egyenlő szegény szifonom egy fürdőszobai mérleggel… nincs meg az SHSH-ja a telefonnak, mivel még csak tegnap jailbreak-eltem, és aznap már ment si rá az update :S

    1. kérdés, hogy van e valami mód arra, hogy hacktiváljam a telefont?
    2. nincs e véletlen valakinek swisscom kártyája.
    3. 4.0 -át lehet-e majd hacktivate-ni vagy valahonnan kell szerezzek egy svájci kártyát és várni a függetlenítést.

  43. Felraktam 3G-re a GM-et eddig minden megy, kivéve az akis % kijelzés. Megy multitasking és háttér is, habár a háttérrel tényleg kissé szakadozva jönnek vissza az ikonok miután kilépsz egy programból. Azonkívül a multitasking szerintem a jelenlegi programokban nem ér sokat ugyanis nem használják a multitasking API kat. Ezért mindig ujraindul a program, kivéve a firmwareben lévő Apple programok. Jailbreakelt programok is mennek, legalábbis amiket én próbáltam.

    Nem kell UDID regisztrálva legyen.

  44. @admin: Ez szép… ADMIN OFFOL!!!

    :D:D:D:D

  45. @Zaurak: lett modositva plist?

  46. @Admin Isten hozott a klubban. Én 3GS 3.1.2-vel használtam 2 htig a szifonomat amikor youtube fix úgy bezakkantotta, hogy Blackra1n se indította be. Akkor jött egy kedves ismerős.. Na majd ő custom restor-ol…aha. Lazán felrakta a 3.1.3-at most van 10 gumitokkal, brútusz kihangosítóval meg minden extrával egy fekete 130 e forintos számla nehezékem. Arra jó. Eenyém AT&T függő szal aktiválni se tudom Ipodnak vagy fényképezőnek. Várjuk 21.-ét amikor kiadják a 4.0-át és dev-team elereszti végre a hacktiváló,jailbreakelő, mindent csináló kis progit. Twitteren meg blogokon napi update-et olvasok és minden reggel az e-mailek előtt szifont hátha éccaka valami lett….

    Majd jön a kedves barátom meg dögöljön meg a segítségével 🙂

  47. @ownage: hát nem alatpbol mennek….

  48. @Zaurak: Szintén.. énis felraktam a JB-t a 4.0 GM-re semmi gond vele !

  49. @Hidi: Had kérdezzem meg hogy neked sikerült beállítani a hátteret a springboardba?
    Válaszodat elöre is köszi

  50. Csak 3G-t lehet egyenlőre feltörni vagy iPod Touch 2G-t is?

  51. @koczka: Ha kapsz megoldást az aktiválásra szólj nekem is! 😀 van egy ilyen… “ideviceactivate” -valaki működésre tudja bírni?

  52. hop hop, kisebb grafikai hiba 😛 ” (Persze azt még nem tudjuk, hogy lehet-e jailbreakelni)”

    Lehet függetleníteni => hozza lehet férni a fájlrendszerhez => a szoftver jailbreakelt!

  53. @mythbuster:

    rendben, tudsz adni esetleg egy mail címet? és akkor rögtön szólok, hogy működik-e… :S

  54. Én felraktam a 4.0-át, és elképesztően gyors valóban, nagyon profi ! iTunes 1 perc alatt beaktiválta, tmobilos eredeti, nekem nem kell függ..

    Aki telepítené MAC-en:

    Új iTunes telepítése után a restore-nál ctrl+alt+restore-val tudod kitallózni a firmware-t.. Aztán mehet minden 🙂

    Hajrá 🙂

  55. Sziasztok.

    Az mitől lehet, hogy az iphonedelivery.advinux.com/cydia oldalt, ha a cydiaba beteszem, akkor elkezdi letölteni a fileokat, de egyszercsak megakad (a végénél) és nem megy tovább? Ha kilépek és belépek ismét, akkor is ott áll a csík, ahol kilépés előtt volt. Ha kilövöm a cydiat, akkor a cydia főképernyője ön elő, de akkor az iphonedelivery repo nem jelenik meg.

    Valakinek valami ötlet?

  56. @tamasx:

    Neked van developer accountod? Vagy nem kérte?

    Honnan töltötted le a firnwaret? Illetve minden működik? A régi progik mennek vele?

  57. ezt kéne működésre bírni, ha valaki elmondja, hogy xCode-ban mit hova írjak szívesen megcsinálom

    há té té pé : per per github.com /posixninja /ideviceactivate

  58. @koczka: Na ja, idáig én is eljutottam 😀 le is töltöttem, csak valahova be kellene tenni 😛

    Esetleg ha jutottál valamire, akkor írd meg a mythbuster1991 (kukac) hotmail (pont) com -ra 🙂

  59. @Hidi: Szia,
    Melyik ipsw használtad hozzá?
    Köszi.

  60. Sziasztok! honnan tudnam letolteni? sehol nem talalom! tudtok egy linket vagy valamit kuldeni? elore is nagyon koszonom!

  61. @RenyoGenyo: de ha visszaolvasnál akkor megtalálnád. tessék

    gumballtech.com/2010/06/07/download-ios4iphone-os-4-0-gm-here-itunes-9-2-beta-included/
    vagy
    addictivetips.com/mobile/download-itunes-9-2-beta-and-ios-4-for-iphone-3g-and-3gs/
    bar en nem kezdenek neki…

  62. Pontosan mihez kell iTunes 9.2:? (Windows)
    – Restorehoz
    – Aktiváláshoz
    – Synceléshez

    Restore-olni lehet 9.1-el állítólag, de az aktiváláshoz már 9.2 kell. Meg tudja ezt valaki erősíteni, avagy cáfolni?

  63. Nem pontosan ide kapcsolódik a kérdésem, ezért előre is boccs!
    Egy iPhone 3G-m van, és miután rádugtam a gépre, elkezdte szinkronizálni, de ezt megszakítottam pár másodperccel az elkezdés után, de sajnos a zenék meg a videók “eltüntek” a telefonról, a többi dolog elérhető. A tárhely az maradt, meg le is tudom játszani iPhone Explorerben, szóval valahol rajta van de az iPod alkalmazás nem jeleníti meg.

    Ilyenkor mi a teendő? Szinkronizálással már próbálkoztam, újratenni meg nem szeretném. Esetleg valami más megoldás van?

  64. HELP!feltettem, de nem tudom jealbreakelni mert ugye jatszani kell az IPSW-ekkel igy hat meg kell adjam neki a beta 4et neki de egzszeruen nem tudom honnan letolteni… tud segiteni valaki???? PLEASE!

  65. @Jadeye: Helló, pár napja írtam, hogy a készülékemen sikerült egy buta módon restoret végeznem és azóta is csak szívok vele. segítsen valaki legyen szives mert már kikészít a dolog…(3G 3.1.2 volt rajta 05.11.07-el) 3.1.2 semmilyen formában dfu anélkül gyári 3.1.2 custom, sehogyse ment fel (1015ös error). Ezek után megpróbáltam DFU custom 3.1.3at. siker, de aktiválatlan volt, és nem Tréés…szóval nem tudtam/tudom aktiválni…töltöttem le 3.1.3at 2-t is aktiváltat de egyik se ment fel mindkettönél 1601es hiba és utána a telefon nem is csinál semmit, nem ir ki semmit egyszerüen kuka…csak akkor kel életre ha DFUba visszanyomom 3.1.3 aktiválatlant…ekkor megint aktiválni akarja..de nemtudom…légyszives segítsen valaki! (innen töltöttem le amúgy: http://www.iphoneheat.com/2010/02/download-iphone-custom-firmware-3-1-3-ipsw/ ) előre is köszi minden építö jellegű irást!

  66. Valaki probalta mar a tort appok futtatasat? ha igen akkor h sikerult megcsinalni?mik futnak meg mik nem?valaszotokat elore is koszonom!

  67. @catmania: JB-hez? beta 4-eset használtam

  68. @RenyoGenyo: imodzone.net/download/

  69. Most már megy az Ios4 3gs jealbreak is: h_t_t_p_://w_w_w.redmondpie.com/how-to-jailbreak-ios-4.0-with-pwnagetool/

  70. @RenyoGenyo: teljesen vicc amit csináltok olvassatok már!!! Te miről beszélsz ha feltetted akkor le kellett töltened arrol a linkről amit beraktam ha JB és Lock is kell akkor ezt még benézted mivel frissiti a bb-t. 3G jealbreak már biztosan megy de csak JB lock nem azt a devesek a hivatalos megjelenéskor fogják kiadni konyorgom ne legyetek lusták visszaolvasni csak Jadeye 8szor leirta ezeket.

  71. @koczka: Sikerült megoldani? Ha igen akkor jól jönne egy kis HELP 🙂

  72. @pimuci: A 1015-os re van megoldás iRecovery és az bebootoltatja

  73. @szorian: Mar reg megcsinaltam, csak nem irtam ide, es gondolom te erre valaszoltal… egy szimpla kerdest tettem fel, meg pedig azt h a tort appokat tudjuk e futtatni… es egy olyan szemelyt szeretnek megkerdezni aki mar felrakta a 4.0at es kicsit probalgatta…mert en igy tettem es parszor ujra kellett raknom mert par cydias progit nem szivlelt…!eletemben eloszor kerdezek… lassan 2 eve… akkor is ilyenek valaszolnak mint te…. koszonom!

  74. @ownage: Igen a plsitet en modositottam, a weben talalhato leiras szerint. Aksi szazalek kijelzo is megy szinten ugyanabban a plistben vegzett modositas utan.

  75. @kiru:

    a link amit írtál, már nem létezik, esetleg egy másik letöltési linket tudnál adni?

    Köszi előre is!!! ha tényleg actival-t akkor az nagyon király lenne.

  76. @koczka: Te koczka nekem működik a link éppen töltöm… Regisztráltál?!

  77. Kérdés…Custom Restore-hoz ha felteszem ezt a 4.0-át ami nem frissít baseband-et kell, hogy developerként legyek regelve almáéknál. A szomszédokból ismerem Almát de az amcsi fajtának lövése sincs ki vagyok 🙂


Add a Comment