fbpx Skip to content

Mivel a korábbi logófixes cikknél többen jeleztetek problémát a csomag frissítésénél, így ellenőriztük a csomagot, de azzal magával nincsen probléma, és a többségeteknek sikerült is probléma nélkül frissíteni. Akadtak viszont páran, akiknek valamiért hibát dobott a Cydia:

Sub-process/usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Ezt a hibát viszont a sok egymásra hatással levő csomag miatt nem tudtuk kiszűrni, hogy mi is okozhatta. Nem maga a csomag, hiszen abban csak a logó képfájljait és a carrier.plist megfelelő részeit módosítottuk, de maga a telepítőscript nem változott.

Ezért most következzen a lépésről-lépésre szóló leírás arról, hogyan tudjuk a fájlokat saját magunk, kézzel frissíteni. Ez a folyamat egy 5-ös nehézségi skálán mondjuk olyan 3 körülinek mondható, tehát már annyit elvár legalább, hogy tudj SSH-zni a telefonra.

Szükséges szoftverek például:

Windows alatt: WinSCP (ingyenes!)
OSX alatt: Cyberduck (ingyenes!)

Két opciónk van:

A.) feltettük már korábban a logófix csomagot, de nem tudta frissíteni, így békén hagytuk, jelenleg is pannon logó van
B.) megpróbáltuk feltenni a frissítést, de hibát kaptunk, ezek után leszedtük, de újra feltenni már nem engedte, így most nincs semmi, se logó, se MMS, stb

Lássuk az egyes opciók megoldási lehetőségeit:

A.) opció: a logófix fentvan, de nem sikerült a frissítés:

  1. az első, és legfontosabb lépés értelemszerűen, hogy a telefon legyen jailbreak-elt, illetve hogy fent legyen rajta az Open SSH csomag, illetve valami, amivel be és ki tudjuk kapcsolni az SSH-t, ha nem kell, például Toggle SSH vagy SBSettings
  2. létesítsünk SSH kapcsolatot a telefonnal, felhasználónév szokás szerint root, alapértelmezett jelszó pedig alpine (illetve ha esetleg megváltoztattuk, akkor értelemszerűen az új jelszót írjuk be)
  3. navigáljunk el a fájlrendszerben a /System/Library/Carrier bundles/Pannon_hu.bundle mappába
  4. töröljük a mappában található összes fájlt
  5. másoljuk fel a frissített fájlokat: telenor_files.zip
  6. ellenőrizzük, hogy az összes fájl tolajdonosa root legyen, és a jogok pedig 755
  7. ha ezzel megvagyunk, bontsuk az SSH kapcsolatot, kapcsoljuk ki a telefonon az SSH-t, és indítsuk újra a készüléket
  8. bekapcsolás után már ott kell legyen a Telenor logó

B.) opció: a logófixet leszedtük, és nem tudjuk visszatenni (az első két lépés ugyanaz, mint az A. opciónál!):

  1. az első, és legfontosabb lépés értelemszerűen, hogy a telefon legyen jailbreak-elt, illetve hogy fent legyen rajta az Open SSH csomag, illetve valami, amivel be és ki tudjuk kapcsolni az SSH-t, ha nem kell, például Toggle SSH vagy SBSettings
  2. létesítsünk SSH kapcsolatot a telefonnal, felhasználónév szokás szerint root, alapértelmezett jelszó pedig alpine (illetve ha esetleg megváltoztattuk, akkor értelemszerűen az új jelszót írjuk be)
  3. navigáljunk el a fájlrendszerben a /System/Library/Carrier bundles/ mappába
  4. hozzunk létre egy Telenor_hu.bundle mappát, majd másoljuk fel ebbe a mappába a szükséges fájlokat: telenor_files.zip
  5. ellenőrizzük, hogy az összes fájl tulajdonosa root legyen, a jogok pedig 755
  6. lépjünk vissza egy szintet, hogy ismét a /System/Library/Carrier bundles/ mappában legyünk, és NE a Telenor_hu.bundle mappában
  7. nyissunk egy terminálablakot, ez WinSCP-ben a menüsoron egy kis fekete ikon egy “HOM” felirattal, vagy Cyberduck-ban Go/Send command (alt+cmd+C)
  8. írjuk be a következő parancsot: ln -s Telenor_hu.bundle 21601
  9. ha ezzel megvagyunk, bontsuk az SSH kapcsolatot, kapcsoljuk ki a telefonon az SSH-t, és indítsuk újra a készüléket
  10. bekapcsolás után már ott kell legyen a Telenor logó

A B.) opció esetén fontos megjegyezni, hogy ezzel csak a Telenor logófixét tettük fel, tehát ha esetleg a másik két szolgáltató kártyáit is használjunk a készülékben, akkor logó az ő esetükben nem lesz. Cydiában sem szerepel majd telepített csomagként a logófix!

A két opció esetén a bundle mappa neve azért különbözik, mert ha már frissen tesszük fel, akkor legyen Telenor_hu a neve, az A.) opciónál meg már ott volt a Pannon_hu mappa, így maradt az. A funkcionalitás tekintetében az új bundle létrehozásakor a név nem számít, nevezhettük volna Szifon_hu-nak is, a lényeg, hogy a symbolic link, amit a 8-as lépésben létrehozunk, az a megfelelő mappára mutasson, esetünkben a Telenor_hu-ra.

Ha továbbra sem jelenik meg a logó, egy Reset Network Settings nem árt neki, csak ugye tartsuk észben, hogy az a WiFi kapcsolatainkat is törli, így azokat majd újra hozzá kell adni.

Mielőtt kérdeznétek, olvassátok át a már meglévő kommenteket, hátha már van rá válasz, és mellőzzük az OFF-olást!

Olvasd el a hozzászólásokat is

47 Comments

  1. Hii
    Még tavaly szeptembere kiugrott a telefon aktivációja ám pannonos kártyát továbbra is elfogadta, ám hogyha itunesra dugtam akkor kérte hogy tegyek be egy másik kártyát amivel ujra lehetne aktiválni. Aztán egy idő mulva egy T-s kártyát beraktam, majd azzal dugtam itunesra és igy sikerült is az aktiválás. Ám sajnos akkor eltűnt a pannonos carrier logo és helyette T-mobile hu jelződött ki. Aboutba Networknek is T-Mobile HU van, linenál pedig pannon. Szóval érdekelne, hogy restore nélkül vissza lehetne-e varázsolni a telenoros carriert? A fenti leírást is megcsináltam, de semmi! Valaki help légyszi :))

  2. @ownage: reset network settings volt már?

  3. Igen, megvolt!

  4. @ownage: Legfrisebb ultrasn0w van fenn? Mert annó az ultrasn0w volt ilyen bugos. Esetleg azt rakd újra! 🙂

  5. @ownage: hát pedig ha az nem oldotta meg, akkor célszerűbb a restore.

  6. én egyszer saját magamnak publikáció nélkül cseréltem ki az eredeti csomagban a tmobile logót egy apple logós iPhone felíratra. (nem fakecarrier!!!) A telóm most épp a t-szervízben van, és a hátlapon lévő repedés miatt kicserélik 🙂

  7. @gerike73: És ez amúgy most hogy a fészkes fenébe jön ide?

  8. Mondja már meg valaki mi az sbsettings-ben az uj E data fül? mire jo? ki vagy be legyen kapcsolva ? Elöre is köszönöm a választ.

  9. @admin: a legfrissebb van fent:f

  10. iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore
    ezt gond nélkül lehet függetleníteni?

  11. Oké még egy pár kérdés, mert kijöttem a rutinból 😀 mióta másfél év után váltottam 3G-re 2Gről: itunes verzioja 9.1.1.12 ez nem gond? Aztán ennek beadom a restoret, ha minden ok, akkor a jailbreak mivel menjen? Most 3.0.1 van rajta, és a manuálisan készített backupok (sms, contacts, notes, mail, calendar) nem okoznak gondott a 3.1.2-nek?

    Köszi a segítséget!

  12. @ownage: SHIFT + restore mindenképp, mert amúgy a 3.1.3-at tenné fel ugye. de amúgy mind az iTunes verzió oké, mind a manuálban visszatett cuccok jók lesznek, ha frissült az adatbázis-verzió az adott fájloknál, azt az adott app első indításakor frissíti majd automatikusan. jailbreak redsn0w-val.

  13. @Jadeye: Ja igen, shift restore az persze alap 🙂 Akkor redsn0w-win_0.7.1.zip et ráküldöm, és oké minden elvileg!

    köszi

  14. @ownage: hát, redsn0w-ból már van 0.9.2, én inkább azt használnám

  15. hmmmmm, devteam oldán ez a legfirsseb:D

  16. Köszi, de találtam egy 0.9.4-es verziót 🙂

  17. a wifi beallitasok lementesere es reset network settings/restore utani visszallitasara van vmi lehetoseg?

  18. @bug: elvileg lenne, ha a keychain-t lemented, majd visszaállítod. de ez épp amiatt nem ajánlott, mert a reset network settings szándékosan törli ezeket is, illetve USB kapcsolaton visszarakva nem tudod állítani a jogokat, onnantól meg új kapcsolatot sem fogsz tudni hozzáadni, mert nem fogja tudni írni a fájlt.

  19. OFF:

    Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni.
    A sipiritnél konkrétan mit jelent hogy nem hacktivál? Nem az eredeti sim van benne de t-s nincs függetlenítve. Ha megcsinálom a spiritet akkor bármilyen Tré-s kártyával megy? Jah és az appok maradnak rajta?
    Kösz!

  20. @v8mark: mindezt nehéz lett volna a spirites cikk kommentjei közt megkérdezni…? pfff…. na jó, szóval:

    nem hacktivál: csak gyári kártyával, iTunes-ban aktivált készüléket tud jailbreak-elni. minden megmarad rajta.

  21. @Jadeye: szóval van egy aktivált teló rányomom a spiritet és akkor minden megy úgy tovább?

  22. Nem tutam az mms viszateni a telenor fent van 2G 3.13 tud valaki valami megoldást?

  23. @sgyenge: ugyanis a 2G-ben alapból NINCS MMS, azt külön kellett patchelni. 3.1.3-as fw-re viszont tudtommal nincs MMS patch a 2G-hez, csak 3.1.2-höz van. MMS az alapból csak a 3G-n és a 3GS-en van.

  24. @Jadeye: tulajdonkeppen restore utan szeretnem meguszni, hogy minden wifit ujra be kelljen loni, vagyis nem reset-rol van szo. tehat ha winscp-vel masolom vissza es beallitom neki a jogokat akkor mukodhet?
    (es hogy biztos legyek benne, hogy jot masolok, a /private/var/keychains mapparol van szo? es azon belul minden?)

  25. @bug: na de ahhoz, hogy winscp-n felmásold, már ahhoz is be kell lépni wifin, de értem, mire gondolsz.

    és igen, private/var/keychains összes fájlja, de az nem csak a wifit, hanem az összes mentett jelszót is tartalmazza, elvileg az emailfiókok, weboldal-jelszavak, mindent, plusz az aktivációs és push certificate is ott van. így azt csak akkor mentsd le, ha korábban gyári aktiválás volt, mert különben ugye a push vacakolhat.

  26. szia azt szeretnem megkerdezni hogy hol lehetne majd eloben megnezni a 7ediken az iphone 4es bemutatojat?valami intetnetes oldalt ha tudsz es a pontos idopontjat a bemutatonak koszi!
    andras

  27. Ownage: redsn0w 0.71 csak a 3.0-t viszi, kell ahoz a 0.9.4! 😀 Am meg mehet a JB Spirittel is, unlock meg blacksn0w-val.

  28. Sziasztok.Tudom, hogy nem idevág, de nem tudom hol érdeklödhetnék.A gondom az, hogy a touch nagyon rosszul kategorizálja az mp3 fájlokat.Van egy válogatás album, és nagyon szétszórja a számokat.Több mappába.Tudtok esetleg valami app.-ról amit lehetne használni a beépitett player helyett?

  29. Sziasztok
    OFF:Neketek mukodik a prince retro?Nekem már két restoren van tul a telom és csak annyi h bejon h ubisoft és kilep vki vmi otltet.3G 3.1.3 szoftom van

  30. Sziasztok!

    OFF:

    Valaki cserélte már le a szifon hátlapját ? annyira karcos az egyik telom,és online piacokon annyira olcson árulnak hátlapot meg szerelő kit -t.
    ha valakinek van ilyesmi tapasztalata,akkor azt ossza meg velem/velünk :))

    Thx

  31. @skl: szerintem bizd olyanra, aki már csinált ilyet

  32. @dcba: Vedd meg…

  33. dnp megvenném ha lenne dombornyomott kártyám

  34. @skl: Én most cseréltem 1 hete kb ! Teljesen tökéletes, illeszkedik szépen !

  35. @dcba: akkor itunes giftcard, ha usa store accod van. ha meg tört és szar, és nem megy, akkor tölts le másik példányt belőle, más hekkertől. vagy szimplán védve van, és nem lehet törni. megesik.

  36. Hello Jadeye!

    az a gondom, hogy a tulajdonost nem tudom rootra változtatni, hanem “0” van ott… a jogokat úgy tudtam 755-re változtatni, hogy bepipáltam pár dolgot, nem tudom az jó-e úgy…

  37. cyberduck-al csináltam a hekkelést és valamiért a kiválasztott file-t nem tudom szerkeszteni… mi lehet a gond?

  38. hmmm, bocs a lámaságért!
    megcsináltam winSCP-el is, ott a zárójelben látszik, hogy a “0”=root, viszont akkor nem tudom mi a gond…

    reset megvolt, de semmi…

  39. még egy hülye kérdés:

    “ha ezzel megvagyunk, bontsuk az SSH kapcsolatot, kapcsoljuk ki a telefonon az SSH-t, és indítsuk újra a készüléket”

    hogyan is kapcsolom ki a telefonon az SSH-t?

  40. érdekes…

    töröltem a pannon-os mappát, csináltam ehy telenor-ost…
    megadtam neki a parancsot, újraindítottam, majd megjelent a régi pannonos logó :S

    azt hiszem megvan a hiba, csak nem tudom mit tegyek…
    anno csináltam egy ilyet, ami itt van leírva:
    http://bazso.blog.hu/2009/06/18/pannon_iphone_os_3_0_tethering_mms

    valószínűleg ez kavar be… hogyan tudnám likvidálni?

  41. SIKER!!!! :-)))

    na elkezdtem részletesen belemászni a telefon filerendszerébe…
    a fent említett bazso-csomag nem a carrier bundle mappába épült be, hanem a user mappában találtam rá, illetve ott is ott volt a “21601” parancs, ezért jelent meg néha a pannonos “régi” logó és felirat, illetve mivel ide volt eldugva, régebben is csak néha jelent meg…

    lényeg, ezt töröltem és most tökéletes! (egyenlőre)

    bocs, hogy szétírtam magam, de remélhetőleg segített másnak is a tapasztalatom!

  42. ez működhet 4.0.1-en is?

  43. Kipróbáltam, nekem simán működik 4.0.1 alatt is a fenti B. módszer!


Add a Comment