fbpx Skip to content

Mégsem lesz Ballmer ott a WWDC-n

Tegnap elterjedt olyan pletyka, hogy maga Steve Ballmer fog a WWDC-n előadni. A hírt magam is kétségbe vontam, jött is a cáfolat. A Microsoft twitteren közölte, hogy Ballmer nem beszél az Apple fejlesztői konferenciáján. (Sőt a Szombat esti lázban sem fog táncolni)


Újabb PES 2010 képek

Három hete már írtam a Pro Evolution Soccer 2010 készítéséről. Újabb képek láttak napvilágot és az irányításról is írtak. Ezek szerint kétféle irányítás lesz: egyrészről a hagyományos virtuális joystick és virtuális gombok, de lesz egy ún. egyérintős (one-touch) irányítási mód is, amely kihasználja az iPhone tulajdonságait. Ebben az esetben nem lesznek külön képernyőgombok, hanem a gyorsulásmérővel kell irányítani és az egész képernyő egy nagy gomb, beviteli mező lesz.
Annyit még elárultak, hogy a licenszelt csapatok és játékosok száma a PSP-hez hasonló lesz (ott azért a kamu nevek miatt kellett módosítani) és kb. 100 játékos-animáció is bekerül a játékba.
Most a béta tesztelési fázisnál tartanak, megjelenés valamikor a nyáron.


Más design-nal jön ki az iPhone 4G/HD?

A hongkongi Digitimes interjút készített egy kutatásokkal foglalkozó elemzővel, aki érdekes dolgokat mondott.
Először is az Apple-nek van egy tartalék terve, ha a kiszivárgott modell sorozatgyártásánál problémák lépnének fel. Az N91 kódnév alatt futó projektben a 3GS-hez képest csak kevés módosítást hajtottak végre a telefonon, így könnyen át tudnának állni a gyártással.
Másodsorban az új telefonban nem lesz AMOLED kijelző, mert a Samsung csak az igényelt kapacitás felét tudta volna leszállítani, és ezt a kockázatot Cupertinoban nem vállalták fel, marad a megszokott LCD.
Harmadrészben a 4.0-ás rendszer elég memóriaigényes (multitasking, 5 megapixeles kamera, összetettebb alkalmazások), ezért 512 MB memóriára van szükség.
Kíváncsi leszek mennyi jön be ezekből a találgatásokból.


Jön a Firefox iPhone-ra

Ugyan a Mozilla nem fejleszti ki a Firefoxot iPhone-ra, de nem hagyja cserben felhasználóit. Most éppen egy Firefox Home nevezetű ingyenes alkalmazáson dolgoznak, mely hozzáférést tesz lehetővé az asztali Firefoxon lévő Előzményekhez, Könyvjelzőkhöz és a nyitva lévő fülekhez. Az alkalmazás tartalmaz egy Awesome Bar nevezetű tulajdonságot is, mely a kedvenc webhelyek címének begépelését rövidíti le.
Az alkalmazás még készülőben van, a tervek szerint június közepén továbbítják az Apple-nek jóváhagyásra.

Június 3-án jön a Prince of Persia

Gameloft közlése szerint június 3-án jelenik meg iPhone-ra és iPod Touchra a Prince of Persia. A játékban 12 fejezeten keresztül kell harcolni, legyőzni a gonosz ellenség hadait. Grafika alapján jól néz ki, a készítő fancy animációkat ígér. Ár még nem ismert.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. POP elég erősen nézz ki…

  2. Kizártnak érzem h ilyen jó legyen iphonera a prince.Istenem ha ez télleg ilyen lesz már csak ezért megérte az iphone 🙂

  3. Nekem a szögletes szélű 4G kell!

  4. Nem hiszem el hogy még mindig az lcd kijelző marad. A konkurencia már mind a sokkal szebb és kisebb fogyasztású amoledet használja, nehogy már az apple maradjon csak az lcd-nél:S

  5. pfff a prince of persia, azzal a történettel fog kijönni amit már pc-n végig vittem 5-6 éve?
    desz@r….

  6. Ezen a firefoxos videón, hogy lehetséges gamepad a szifonon??

    Ilyet még nem láttam, tud erről valaki infót?

  7. @Ateszpapa: Sztem az csak egy ötletes tok,mivel a Home gomb mellett balra-jobbra nem lenne mit nyomkodnia neki! 🙂

  8. Ezek csak találgatások.Szerintem amoled lesz benne,szinte alig ujitottak rajta.n-es wifi 5mp kam.

  9. Firefox eddig is volt iphone-ra flash támogatással 😀 a Cloud Browse nevu program tok olyan, mint a FF, de mar csak apptrackr-rol érheto el 🙂

  10. figyeljetek meg az lesz h apple kiadja az iPhone 4G t lcdvel 3gs configga os4 el es kesz aztan fel ev mulva nagy csinadratta IPHONE HD!!! uaaa es h miban mas nagyobb provi tobb ram hs video felvetel. apple mindig igy csinalja…..

  11. SZiasztok. Szerintetek elképzelhető, hogy a 3gs tulajok készüléke lassabb lesz, 4.0 ás rendszerrel, mint mondjuk 3.1.3al?

  12. @Skillmix:

    Jó kérdés, de szerintem nem.
    Jobs barátunk mondta, hogy 100% ig kezelni fogja a 4-es ost.
    Nem véletlenül pár funkciót nem enged a 3g-n, de a gs-en mindent.

    Szerintem a proci, ram az olyan lesz, mint a gs-ben.

  13. Meg még szerintem buherálással fel lehet majd a későbbiekben rakni a 4-es os-t 2g-re is, hisz a proci, ram ugyanaz, mint a 3g-n.

    Na, de csak találgatok 🙂

  14. Az N95-ben 128 mega ram van, és vígan elboldogul az 5mp kamerával, ez inkább sw kérdése, nehogy már 512mb kell, ahogy írták.

    Az iPad-be meg kell a nagyobb proci+több ram, mert nagyobb a kijelzője, s mint iPhone nál “kicsi” így nem hiszem, hogy az új 4g megkapná az új procit és 512 ramot.

  15. @Crazy:

    Pont ezt mondtam pár nappal, pár postal alrébb.

  16. Ja, és ahogy az eddigi 4g-s alaplapot elnézve, kizárt, hogy arra az alaplapra rárakják a iPad procit.

    Na, de offoltam má annyit, amennyi sört megittam X2 🙂

  17. Lehetetlen , hogy a4-es legyen a következő szifonban……

  18. Szerintem is.

    Bár Handrás máshogy látja :d

  19. Hali
    kicsit off de azt szeretném megkérdezni bár lehet hülyeséget fogok de mind1 azért megkérdem . tehát ha van egy 3g és azt frissitették ituneson 3.1.3 ra akkor azt még lehet jalebreakelni és unlockolni nem????

  20. @Flashman07:

    Igen

    Spirittel jb.

    De a függetlensége elvész!

  21. Az a baj ezekkel a játékokkal, (vagy csak én veszem észre) hogy nem frame-esek, az az kb 15-20 frame/sec el megy (magyarul fps) de lehet még 15-20 sincs.. 😀 Ahogy néztem a Prince of perzsia videot ott szaggat… De elég sok játéknál tapasztaltam.. Pl a NFS Shift-et tolom már rég óta, és ott is darabos a játék.. Ez vagy annak tudható be, h nincs elég kraft a telefonba (pedig 3gs) vagy a programozok hagyagok, és b@sznak optimalizálni….

  22. Ez jó gém lesz,néha nekem is be szagat de nem folyamatos de ez csak egy iphone nem egy psp és én meg vagyok elégedve a telómal:):)

  23. apptrackr.org/?act=viewapp&appid=360182980

  24. Zoltan: es ezt most muszaj harom kulonbozo cikkhez is bekommentelni? akkor miert csodalkozol, ha ki van moderalva nehany kommented…?


Add a Comment