fbpx Skip to content

Tegnap este találtam egy linux nélküli megoldást az Android rendszer telepítésére. Jelenleg ugye 2G és 3G iPhone -ra lehet Android 1.6 -os rendszert telepíteni. Azt ne gondolja senki, hogy használható lesz. Első körben nagyon gyorsan meríti az aksit és persze túl is melengethet a készülék. Wifi van mobileinternet nincs 🙂 Hang van, telefonálást nem próbáltam, a kijelző érzékenysége is hagy némi kívánni valót maga után. Egyszóval tényleges használatra alkalmatlan az iPhone-ra telepíthető 1.6-os Android rendszer.

Sajnos telepíteni sem olyan egyszerű, legalább egy OSX rendszer szükséges hozzá, emellett nem árt egy linux sem. Nekem olyan 3-5 óra volt mire mindent belőttem rajta és úgy feltudtam telepíteni, hogy használható legyen, akinek van kedve, saját felelősségére kísérletezhet vele vasárnap délután jó elfoglaltság.

http://code.google.com/p/iphodroid/

Update #1 – Magyar telepítés:

Office 2007 doc: androidhelp

Illetve egy másik magyar videó:

Olvasd el a hozzászólásokat is

151 Comments

  1. Jó móka de nekem soha nem kéne iPhonra egy xar Androidos rendszer 😀

  2. Admin: Én is szenvedek vele :), esetleg egy leírást tudnál mellékelni magyarul ?

  3. @cia: Hol akadtál el? Nagyon leírást nem tudok én is vagy 6 félét böngésztem. Inkább ha valami hibát dob a cucc arra tudok esetleg válaszolni.

  4. Tiszteletem. Fel akkarom rakni a 3 gs windows 7 va iphonom van osX Na akkor hol szedjem le a cuucooskat és va e rá jailbreak? Köszönöm jayde segitségét előre.

  5. Érthetőben irom

    1. Android rendszert hol lehet fel lelni.
    2. jailbreak lehetséges
    hA hülyeséget beszéltem akkor ez lesz a 4.0 csak béta verzió?:)

  6. @admin: )9 lépés umount:/Mnt/android:not currenty mounted . ?

  7. 3GS-re nem lehet feltenni ? vagy IPT3G-re ?

  8. @Tian: Sajnos nem.

  9. Hurka! Az Androidra nincs JB mert az nyílt rendszer. Valamint semmi köze a 4.0 ß-hoz. 3GS-re pedig nem tudod feltenni.

  10. wifi nélkül nem lehet feltelepiteni? Mert az iphone ip cimér kéri! Vagy csak az ip re van szüksége? Hogyan tudom megnézni a teló ipjét ha nem vagyok csatlakozva semmijen wifihez?

  11. vegre!!

    Mar rakom is fel!!

  12. @cia:
    probald meg a mount parancsot futtatni hogy lasd mi hova van mountolva.
    amugy lehet hogy az a baj hogy az Mnt az kis betuvel van mnt

  13. OFF:
    vkinek van vmi ötlete, hogy mitől lehet az, hogy hiába fényképezek, vagy csinálok képernyőképet, a fényképek mappa üres marad… ? mi lehet a megoldás? :S

  14. @valaki: De, a fájlokat fel tudod másolni t-pottal is, vagy más programmal, ami lehetővé tesz fájlátvitelt usb-n keresztül iphone-ra.

  15. nem értem mi akadályozná meg abban hogy 3GS-re feltegyük. 3G meg 3GS között annyira sok különbség nincs, még ha az lenne h nem bírja el a rendszer.. Vagy túl gyors neki a 3GS ? :D:D lehet hogy hardverkompatibilitás miatt :/

  16. Én ez alapján csináltam és sikerült (wifi nélkül).
    h t t p ://www.pcworld.com/article/196595/how_to_install_android_on_your_iphone.html

    Ez a leírás egyébként a készítőtől származik.

  17. Én nem használtam hozzá OSX rendszert, és nem is írja a fentebb említett leírás sem.

  18. @adam101: az angolom nem elég erős 🙂 , néztem én is de a linux nem a barátom.

  19. Az nem baj, ha nem a barátod, elég szájbarágósan le van írva mit hova hogyan írj be, a lényeg az h legyen fenn a gépeden (akár virtuális gépen). Gyorsan megpróbálom lefordítani a leírást, hátha valaki hasznát veszi, de sok mindenre tényleg nem lehet használni, csak érdekes.

  20. @adam101: Ok kiváncsi vagyok.

  21. esetleg winmobile-t nem lehet felrakni?

  22. @gerike73: Hogyne lehetne. Letöltesz egy WinMo ROM-ot, shift+restore-nél betallózod neki és felrakja.

  23. @adam101: én örülnék a fordításnak;) mivel az én angolom is elég gyatra, de a Linuxal ismerkedem, vagyis felraktam az Ubuntu-t, de rájöttem hogy aki világ életébe, nem használta annak elég fura így elsőre…

  24. @hurka töltelék.: elképesztő, hogy szinte alig van olyan szó, amit helyesen írtál volna le. Ha pedig megköszönöd valakinek a segítségét “előre”, illene legalább a nevét rendesen leírnod.
    Szerintem amúgy ne próbáld meg ezt felrakni, a saját érdekedben.

  25. @Gerike73: MS-DOS Mobile… 😀
    C:\>call.exe /number:0036501234567
    ERROR: NTLDR.DLL not found. Try to reboot your toaster.
    C:\>ver
    MS-DOS Mobile v0.0.0.1 pre-alpha RC1
    ERROR: could not find VER.DLL. Try to reconnect RAM.
    C:\>^C
    ERROR: command [CTRL]+[C] not found. Contact Microsoft or enter HELP.EXE
    C:\>help.exe
    ERROR: Couldn’t find fIle ‘HELP.EXE’. For further info, type HELP.EXE
    C:\>shutdown -s
    ERROR: can’t shut down: Micros0ft pwns you. One more attempt will make your phone explode.
    C:\>ZS:
    ZS:\>dir
    Filename Filesize Modified date
    error.exe 83755164895K 1985/01/01
    error.com 625436178384K 1985/01/01
    warning.exe 51553637K 1985/01/01
    COMMAND.COM 1Byte 1985/01/01
    Error: no errors were encountered. For causing errors, type any random commands.
    ZS:\>_

  26. @szlaszlo: egyáltalán milyen rendszer van a telefonodon, mert ha 4.0 beta 2 akkor az annak a betegsége, frissíts a legújabbra vagy downgrade 3.1.3-ra

  27. Nah, siekrült gyorsan összedobnom, itt érhetitek el: http://people.inf.elte.hu/scaraai/androidhelp.htm

    A karakterkódolást a world jól eltolta, ha kérdőjeleket láttok benne, akkor firefox-ban nézet -> karakterkódolás -> Nyugati

    Ha bármi hibát találtok benne, kérlek szóljatok.

  28. Nah, siekrült gyorsan összedobnom, itt érhetitek el: h t t p ://people.inf.elte.hu/scaraai/androidhelp.htm

    A karakterkódolást a world jól eltolta, ha kérdőjeleket láttok benne, akkor firefox-ban nézet -> karakterkódolás -> Nyugati

    Ha bármi hibát találtok benne, kérlek szóljatok.

    (az előző moderálásra vár, mert nem módosítottam a http-t, bocs ha kétszer megy)

  29. Oké hogy fellököm a fájlokat a telóra, de milyen fájlokat? Ez egy macos x alatt futó program. Ami automatikusan elvégzni a telepítést! Légyszi ird le hogy gondoltad.

  30. @adam101: kössz király vagy, neki álltam már, csak valami dripwn-t keresek, vagy legalább is ott nem értek valamit, de így talán már menni fog….

  31. @szlaszlo: nézd meg a könyvtár jogosultságát, valszeg azzal van baj. De ha úgyis üres, legegyszerűbb, ha törlöd a DCIM könyvtárat, majd létrehozza újra. [/var/mobile/Media/DCIM]

  32. @valaki: olvasd el azt, amit az előbb linkeltem, szerintem ott megtalálod a kérdésedre a választ.

  33. @adam101: Oké te is ezt töltötted le? Vagy honnan zúztad le a fájlokat? Na ezt leírhatnád magyarul lépésről lépésre, mert úgy néz ki bonyolultabb mint a 2g-s esetében.

  34. A 27-28. hozzászólásban linkeltem az általam írt fordítást is, olvasd el azt, oda leírtam azt is, hogy honnan tudod letölteni a fájlokat.

  35. @KommyKT: @Kovi87: 3.1.3 gyári fw van a telómon Spirittel fűszerezve.
    Kovi köszi DCIM törlése megoldotta a kérdést…. 🙂

  36. @adam101: Köszönöm szépen.

  37. daralan@daralan-desktop:~/idroid/utils$ ./dripwn iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw [a8a886d56011d2d98b190d0a498f6fcac719467047639cd601fd53a4a1d93c24e1b2ddc6]
    error: readUDIFResourceFile – signature incorrect
    error: Success

  38. na szóval ilyet kapok:), jah az para ha 64 bites ubuntu van fennt?

  39. ebben nem vagyok biztos, nem emlékszem h pontosan hogy csináltam, de vedd ki a kapcsos zárójelet, hátha azzal sikerül, és nézd meg pontosan, hogy jó kódot másoltál-e be, nem maradt-e le valami a kijelölésből, a tiédnek megfelelőt másoltad ki és egyáltalán a VFDecrypt alól másoltad-e ki.

  40. @daralan: Lehet az is probléma, nem tudom, nem próbáltam az alatt, elvileg 32 bitesnek kell lennie a leírás szerint, mert arra fordította le a készítő a dripwn-t.

  41. Ehhez is kell ugyanúgy a teló ip címe. Az meg wifi nélkül nem látható…

  42. @valaki: Odaírtam zárójelben, hogy mit tegyél ha nincs wifid. Azokat a fájlokat amiket scp paranccsal kell felmásolnod, fel tudod windows alól t-pottal is, vagy bármivel amivel eléred a fájlrendszerét a telefonodnak usb-n keresztül. Csak a fájlmásoláshoz kell wifi, ha minden igaz.

  43. Amúgy én próbáltam már winscp -vel csatlakozni anno wifivel a telóhoz, de nem lép be, azt írja nem tud csatlakozni a telóhoz. Mi lehet a gond?

  44. meg jo hogy 1 hete bepostoltam
    hxxp://www.youtube.com/watch?v=RyWSyIVFcCA ^^

  45. Ezt a progit fel lehet rakni ipod touch 2g-re is (3.0.0)?

  46. @adam101: kössz a tippet, beléptem az utils mappába, oda másoltam az ihpone firmwear-t, aztán elhagytam a kapcsos zárójeleket és már meg is csinálta…

    öhm, csak úgy a biztonság kedvéért, ha az ember irdatlan módon elbaltázza a dolgokat, akkor azér még dfu-ba be lehet rakni a szifont, és lehet restore-olni a rendszert???:)

  47. @valaki: fel van telepítve a telefonra az openssh cydiából? Ha igen, akkor ugyanazon a wifi hálózaton volt a gép is és a telefon is? (ad-hoc hálózaton nekem is szarakodik a winscp)

    @Ferrer: Nem, csak első és második generációs iphone-ra lehet felrakni.

  48. @daralan: Természetesen.

  49. Jobb lesz ha ezzel a mac es programmal csinálom meg úgy hogy szerzek egy wifit. A cikk írójától kérdem, hogy úgy kell csinálni, hogy elsőnek az openibootra kattintok, miután az kész a run-ra? megadom a gép jelszavát aztán az ip címét a telónak és megy is?

  50. @adam101: az eredeti (angol) cikkbe van egy “12.” menüpont miszerint meg kell változtani a jelszavakat, “root”-ra, és hogy ne hagyjuk ki mer akkor lesz… na szóval ez télleg kell mer kimaradt!?

  51. Arra van ötlete vkinek, hogy 3.1.3 gyári fw-nél spirittel egyszercsak a telókönyvem nem nyílik meg kilép az alkalmazásból, hogy ez mitől lehet?
    kijelzi a nem fogadott hívásomat az SMS-eknél a nevek is láthatóak, de így hívást kezdeményezni nem tudok… :S

  52. @daralan: Nem, ez azért kell, mert sok iphone spyware azt használja ki, hogy mindenki hagyja alapbeállításon a root jelszót ssh-n, ami ugye 3g-n alapból alpine. Az android szempontjából ez nem lényeges, és minél gyorsabban fel akartam tenni ide a fordítást.

  53. @adam101: oké köszi, nem beleszólni akartam, csak érdeklődtem:)

  54. @daralan: Semmi gond, én köszönöm, hogy szólsz az estleges hibák miatt. 🙂

  55. Jó kis Hangover c. film zenéje…szeretem:)

  56. @Deviance: hova? 🙂 Én nem láttam, amúgy biztos te is sokat szívtál vele.

  57. kezdem unni, szivat az ubuntu :
    daralan@daralan-desktop:~/idroid$ sudo apt-get install libsub-0.1-4
    Csomaglisták olvasása… Kész
    Függőségi fa építése
    Állapot adatok olvasása… Kész
    E: Az alábbi csomag nem található: libsub-0.1-4

    és ennyi van ikor el akarom indítani:
    daralan@daralan-desktop:~/idroid$ ./loadibec openiboot.img3
    ./loadibec: error while loading shared libraries: libusb-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

    és még a windows szar:D:D

  58. daralan@daralan-desktop:~/idroid$ sudo apt-get install libusb-0.1-4
    Csomaglisták olvasása… Kész
    Függőségi fa építése
    Állapot adatok olvasása… Kész
    libusb-0.1-4 már a legújabb verzió.
    0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 6 nem frissített.

    tudom elírtam, de így se megy:)

  59. @daralan:
    64 bites ubuntud van, ezért írd be ezt is:
    sudo apt-get install ia32-libs
    utána próbáld újra

  60. daralan@daralan-desktop:~/idroid$ sudo apt-get install ia32-libs
    Csomaglisták olvasása… Kész
    Függőségi fa építése
    Állapot adatok olvasása… Kész
    ia32-libs már a legújabb verzió.
    ia32-libs kézi telepítésre állított.
    0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 6 nem frissített.

    sajnos ez nem jött be, lehet hogy tolok fel egy 32bites ubuntut…

  61. Hali!

    Engem az érdekelne, hogy egy jb-s iphone 3G-re valahogy fellehetne-e varázsolni a Mobileinstallation cracket wifi, illetve 3G adatkapcsolat nélkül?

    Üdv.

  62. @daralan: Kerestem google-n, semmi értelmes választ nem találtam, csak utalást a 64 bites problémát, szóval próbáld ki 32 bitessel.

  63. problémára*

  64. @adam101: már leszedtem, csak most nincs időm, de ha meglesz jelzem, vagy ha újra elakadok…

  65. Siastok: Vki nem tudja véletlenül h hátétépé : / / code.google.com/p/iphoneadblocktoggle/source/browse/trunk/package/com.nathulal.SBAdBlockToggle/DEBIAN/control?r=8&spec=svn8

    ez az adblock sbsettings toggle h működik? működik egyaltalan rendesen az uj sbssel??

  66. Admin: A flash az működik az iDroid ezen változatán?

  67. Bocs, Off:
    Milyen más alternatíva van még feltört progik leszedésére az apptrackr-en kívül?
    Köszi!

    /on

  68. @adam101: Na welcome boot siker de itt elakadtam: sudo ./oibc
    ./oibc: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory ?

  69. @cia: próbáld ezt:
    sudo apt-get install libreadline5-dev

  70. @adam101: Client connected: ![@] to send a file, ~[@]: to receive a file
    ———————————————————————————————————
    ennyi van de azert koszi megegyszer, nekem ennyi eleg volt.

  71. @cia: Biztos, hogy recovery módba raktad? Mutatta a connect to itunes képet? linux alatt csatlakoztattad usb-re, kapcsoltad ki és tetted recovery módba, ilyen sorrendben? Ha ezekután se megy, sajnos nem tudom mi a probléma, nálam ilyen nem volt :S

  72. @daralan: igen, a windows az szar.. 😀 lehetne annyi eszed, h ha nemtod a csomag nevét akk synaptic-ba keresgélsz..
    am ha valami nem megy fel 64bitre, akkor a –force-architecture kapcsolóval segíthettek rajta.

  73. @adam101: pontosan mindent igy csináltam, most restore aztan majd…….. de koszi mindent meg x1 🙂

  74. @cia:

    “Q: When I try to run the ./sudo oibc command the program does not show the text on my device but instead it displays: Client connected: ![@] to send a file, ~[@]: to receive a file, what is happening?

    A1: The cause of the error is not clear at the moment. However, it can be fixed by rebooting your machine or unplugging and plugging back in your device’s USB cable. Also make sure you aren’t accessing the oibc tool from a special folder like the Trash Bin.
    A2: On OSX, it seems you must load oibc as soon as you press the console button on your phone, seems to work only if the boot output has been sent ”

    Próbáld meg újraindítani a géped, vagy kihúzni és visszadugni az iphone usb kábelét.

  75. Eeeeeej. Miért nincs hülyeszűrő, hogy ki láthatja a step-by-step andorid telepítést? 😀

  76. @cia: Nem adom fel 😀

  77. Sziasztok…na sikerült ismét felkeltsétek az érdeklődésem az android szifonra való telepités terén…hát én is nekiálltam, hogy megcsinálom. Kezdtem azzal hogy a rendszert újratettem, mert Spirit-el volt jb-ve és irtátok, hogy az nem müködik androiddal. Jailbreakeltem tehát a jól bevállt redsnow 0.9.4 -el (3.1.3). Nekiálltam felnyomni az androidot ez szerint h t t p://www.dkszone.net/install-android-on-iphone , de a “In the terminal type ./loadibec openiboot.img3” parancs után nem jelenik meg a szifonon a várt openiboot….pedig recovery módba tettem és mindent úgy csináltam, ahogy irta….

    A fenti leirást hogy tudnám használni, ha nekem a rendszerem 3.1.3 as?? (mert ahogy irja, csak 3.1.2 esig jó ez a leirás)

  78. @szabojoco: elvileg megy 3.1.3-ason is, csak 3.1.2-es ipsw-t adj neki meg az elején, mert abból szed ki pár drivert. De ezt csak véletlenül olvastam egy fórumon, nem tudom mennyi igazságtartalma van.

    btw, ír ki valamilyen hibát amikor beírod a loadibec parancsot?

  79. off: nem tudja valaki facebook app-ba hogy tudom visszaállítani a youtube-ot touch-ra? átállítottam desktopra, így nem játssza le a videókat flash hiányában, és visszaállítani se tudom hogy lehet.. :s

  80. hello
    végig csnáltam mindent és mikro reboot van kiválasztom az androidot és elkezd tölteni és kiírja egy idő után h welcome to openiboot
    és ennyi
    ötlet?

  81. nem ir hibat, vagyis a linux megteszi a dolgat, a fajlok jo helyen vannak a telon, de megse megy:(

  82. @lorant_krisz: Melyik leírás alapján csináltad? Biztos, hogy rajta van minde fájl a private/var mappában a telefonon? a firmware mappa is? a fájlt átnevezted amit kellett?

  83. a doc-os leírás alapján és midnent megcsináltam, át is neveztem
    de megpróbálom még1x
    mer észre vettem h kiírja h cannot find ramdisk
    vagy az normális?:S

  84. @szabojoco: Ha sok időd van, próbáld meg az én általam fordított leírás alapján, hátha úgy menni fog.

  85. @lorant_krisz: Mikor vetted észre, épp mit csináltál, hol írja ezt ki? Írj le kérlek minden részletet, így nem látom át mi történhetett. És nem, nem normális.

  86. ok adam, csak “heggesszem” fel a mac osx et a pcmre…

  87. miu: epoch mismatch
    PLL 1: off.
    PLL 0: off.
    PLL 1: 412000000
    PLL 2: off.
    PLL 3: 108000000
    NOR vendor=bf, device=8e
    syscfg: found version 0x00020001 with 9 entries using 204 of 8192 bytes
    Successfully loaded bank1 nvram
    Successfully loaded bank2 nvram
    otf clock divisor: 5
    fps set to: 59.976
    SFN: 0x10300, Addr: 0xfd00000, Size: 0x14001e0, hspan: 0x280, QLEN: 0xa0
    syrah_init() — Hurray for displays
    Syrah Panel ID (0xb3c22b):
    Build: UNKNOWN
    Type: TMD
    Project/Driver: N82/Novatek-6.x AutoBoot Enabled
    Autoboot display…
    changing to continuous calibration mode 3
    syrah_init success!
    Installing gamma table 0x0000c223 / 0x0000ff77
    audio: headphones plugged in.
    camera: sensor model ID = 0x1580
    menu: images loaded
    radio: comm board detected.
    radio: ready.
    nand: Probing flash controller…
    nand: DEVICE: b614d5ad
    nand: BANKS_TOTAL: 4
    nand: BLOCKS_PER_BANK: 4096
    nand: SUBLKS_TOTAL: 4096
    nand: USER_SUBLKS_TOTAL: 3872
    nand: PAGES_PER_SUBLK: 512
    nand: PAGES_PER_BANK: 524288
    nand: SECTORS_PER_PAGE: 8
    nand: BYTES_PER_SPARE: 128
    nand: BYTES_PER_PAGE: 4096
    nand: PAGES_PER_BLOCK: 128
    ftl: Found production format: 43303035
    ftl: Successfully found FTL context block: 2698
    ftl: Successfully read FTL context block. usnDec = 0xfffafce0
    ftl: Detected version 46560001 b9a9fffe
    ftl: FTL successfully opened!
    bdev: partition id: 0, type: af, sectors: 63 – 128063
    bdev: partition id: 1, type: af, sectors: 128079 – 1982421
    Loading kernel…
    Loading initrd…
    Cannot find ramdisk.
    USB state change: 0 -> 0
    EP 0: 2
    EP 1: 2
    EP 2: 2
    EP 3: 2
    EP 4: 2
    EP 5: 2
    USB state change: 0 -> 1
    usb: reset detected
    USB state change: 1 -> 1
    usb: reset detected
    USB state change: 1 -> 1
    USB state change: 1 -> 3
    USB state change: 3 -> 4
    radio: comm board detected.
    radio: ready.
    sdio: selecting voltage index 23
    sdio: cccr version: 0, sdio version: 0, low-speed: 0, high-speed: 0, wide bus: 1, multi-block: 1, functions: 1
    sdio: turning off pull-up resistor on DAT[3]
    Manufacturer ID: 0x2df, product ID: 0x9103
    Function: 0, max block size: 256
    Function: 1, max block size: 256, enable timeout: 1000 ms
    sdio: Ready!
    sdio: enabled function 1
    wlan: ioport = 0x10000
    wlan: firmware status = 0x0
    multitouch: powering on
    als: initialized
    version: openiboot 0.1 commit 2053131 for iPhone 3G
    ———————————————–
    WELCOME TO OPENIBOOT
    ———————————————–
    ezeket írja ki

  88. @szabojoco: abban a leírásban amit fordítottam sehol se említ osx-et 🙂

  89. ja jo, egy percre ossze tevesztettem egy masik cikkel…tudod most jelent meg az idroid vagy hasonlo, ami automatikusan felnyomja az androidot…csak osxen megy …valami velemenyed van rola?

  90. @szabojoco: nincs, feltettem ezzel és azóta nem foglalkoztam mással.

  91. Nagyon kiraly a leiras vagyis a forditas nekem muxik

  92. @Kovi87: igen okoska lehetne, csak nem vagyok akkor agy mint te, és sajna 1 hete láttam először linux-ot, és sajna nem esik le…

  93. iphone 3g és 3g Speed / Dokkoló eladó ! funnerra @ gmail pont com

  94. @lorant_krisz: Amikor 6 fájlt kellett felmásolnod a private/var mappába az iphone-ra, akkor felmásoltad a ramdisk.img-t is? Ha igen, akkor másold fel újra (lehet rosszul ment át).

  95. ujra csináltam az egészet és müxik
    azér kössz a segítséget 🙂

  96. na majd valami osszeirast osszedobok nektek 🙂

  97. Gyerekek! Ezt a dripwn-t hol találom? o.O Mert én rohadtul nem találom 😐
    Lehet fáradt vagyok már ehhez? 😀

  98. Fájlok telóra való másolásához ajánlom a Helyek > kapcsolódás kiszolgálóhoz menüt. Nem kell mindent terminálba csinálni, plusz munka.. Vagy a gftp nevű alkalmazást, ami 1 total commander szerű fájlkezelő, tud ssh-zni. Szoftverközpontból letölthető.
    @daralan: akkor kérdezz..

  99. Jo reggelt mindenkinek. Sikerult elerjek a

    “A terminalba írd be, hogy sudo ./oibc
    a.Ezzel minden ami megjelent az iphone-on megjelenik a terminálban is.”
    -ig….Vagyis bootolt az openiboot rendesen, de a parancs megadasa (./oibc) utan nem jelenik meg a terminalba az iphone terminalja, igy nem tudok tovabb lepni….valaki megoldast?

  100. @Kovi87: azt csináltam:)

  101. Sziasztok.

    Ez alapján ki csinálta meg? Nekem OS-X Snow Leopard alatt a telepítés sikerül, de a program futtatása után nem találja a pw file-t, pedig ott van.

    Esetleg valaki kipróbálta ez a módszert?

    http://www.iphodroid.com/

  102. hxxp://www.appscene.org/download/PSuoGiKJ9Pd7bc8008a3

    probaljatok ki es vegyetek meg nem draga 1 euro

  103. daralan@daralan-desktop:~/idroid$ sudo ./oibc
    ./oibc: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

    én is ezt a szerelmes üzit kapom…

  104. @hurka töltelék: mi ez? Szifon megjelenítésben nem fért ki a link.

  105. Sziasztok nem tudja valaki hogy a Global AQ sms progit lehet e használni?
    Leszedtem AppStore bol a freet és azt irja hogy nem kompatibilis valami “mobileSustrate” el és hogy azt uninstaláljam!
    Azt sem tudom mi az…

    Köszi előre is

  106. @gerike73: bowmaster legujjab jatek.

    és a link tökéletesen müködik. ijjasz prg multi touchos nagy remek mü

  107. @szabojoco: a sudo-t is írd be elé, anélkül nem fog menni, de nem is jelez ki semmilyen hibát.

  108. @daralan: sudo apt-get install libreadline (Hiányolja a libreadline-t) Érdekes, nálam ilyen problémája nem volt, lehet frissítened is kéne a linuxod és megoldódna ez a probléma.

  109. @hurka töltelék: és elárulnád, ez mégis hogy a kisnyúlban kapcsolódik az Android iPhone-ra telepítéséhez? mert valahogy nem értem.

  110. Hát kértek segitséget és én segitcséget nyuktottam.xD Turom nincs sajnos.:)

  111. Nekem ez a parancs nem csinál semmit az iphonnal: sudo ./loadibec openiboot.img3
    Lefut a parancs de nem jelenik meg az openiboot képernyő, recorvery módban van pedig.

    A másik pedig, hogy valaki próbálta az osx -es verzót? Mert én rányomtam hogy run megadtam az ip-t és elkezdett másolni a telóra aztán annyi.
    Majd rányomtam hogy openiboot, erre a telón megjelent a képernyőn az openiboot, rányomtam hogy android töltött egy picit aztán megállt.

    Miért nem megy?

  112. @valaki: Lehet az iphone-t nem érzékeli, próbáld meg kihúzni az usb-t majd újra bedugni. Ha így sem megy, akkor lehet az openiboot.img3 fájlt rosszul csomagolta ki, próbáld még egyszer kicsomagolni és felülírni azt a fájlt.

  113. Inkább ez az osxes verzió érdekelne, hogy miért nem jó? Nemsokára linkelek képeket is!

  114. 1. Lépés megnyitom a programot és a runra kattintok.
    2. Megadom az ip cimet.
    3. Lefutnak a lépések
    4. Kéri hogy rakjam scroll módba
    5. Lépés megjelenik az openiboot a telefon képernyőjén, itt kiválasztom az android menüpontot. Itt tölt egy darabig majd megáll. És legalul a képernyőn az olvasható széttördelve a betűket, hogy Welcome to openiboot.

    Valaki aki csinálta osx alatt az leirhatná hogy hogy oldotta meg!

  115. tudna valaki segíteni???
    felraktam az “új” I GO-t és csak másodjára ment fel rendesen, de a telefonban ott maradhatott az előző is, és így most a iTunes ban azt írja ki hogy nincs szabad hely a telefonon, és az Other az megnőtt 2,63 gigára, ezt hogy tudom törölni?????

  116. Ha a cikk szerzője szerint használhatatlan, és tényleg igaza van, meg feltelepíteni is gáz, miért rakjátok fel tulképp?

  117. Zeneszerető Apple fanoknak ajánlom:
    youtube.com/watch?v=8TKfY5b9Amc 😀

  118. @Atthead: Puszta kíváncsiságból 🙂

  119. @hurka töltelék: sokadjára kérlek… hogy próbáld magyarul leírni, amit írsz… segítek…

    “Hát kértek segitséget és én segitcséget nyuktottam.xD Turom nincs sajnos.:)”

    “segitséget” = nem jó, helyesen: “segítséget”, hosszú í van benne, de ez még elnézhető hiba.
    “segitcséget” = ha először már majdnem jól írtad le, másodjára miért kell még rosszabbul?
    “nyuktottam” = feltételezem, ez a “nyújtottam” lenne. szimpla félreütés, de amúgy az ú az hosszú benne.
    “xD” = ennél mindkettő nagy betű, tehát “XD”.
    Turom = ez egyrészt “túróm”, mindkét ékezet hosszú. másrészt ez a mondatféleség már megint nem kapcsolódik sehogyan sem az egészhez.

    abba most csak érintőlegesen mennék bele, hogy többek nevét, így az enyémet is képtelen vagy helyesen leírni. nagyon prózai erre a megoldás: kijelöl, másol, beilleszt. Windows és Linux alatt az kijelöl, kontrolcé, kontrolvé. vagy Mac-en kijelöl, kommandcé, kommandvé. és akkor legalább a neveket jól írod. valakit esetleg sért, hogy képtelen vagy helyesen írni a nevét, és közben tele van szükségtelen szmájlikkal a kommented – mintha direkt írnád hibásan, és közben csak röhögnél rajta.

    másrészt ha olvasási vagy írási gondokkal küzdesz, tehát diszlexiás vagy diszgráfiás problémáid vannak, akkor mondd ezt, és mindannyian jobban igyekszünk segíteni, tudván, hogy nem szándékos a dolog. de jelenleg az értelmetlen és nem idetartozó szövegekkel csak megzavarsz sokakat.

    vagy ha neked úgy könnyebb, kérj meg valakit, aki rendes helyesírással leírja, mit szeretnél. mert ez így egy nagy káosz legtöbbször, és hiába próbálunk segíteni, nagyon nehéz, mert nem értjük, hogy pontosan mit szeretnél.

    szóval ne érts félre, ez nem beszólás, hanem egy jótanács. aztán hogy megfogadod-e, az rajtad áll.

  120. Nos valaki tudja a megoldást az én problémámra?

  121. A másik pedig, vettem egy iphone-t, de úgy érzem a hangszóró rezonál, szerintetek mi miatt van? Kosz ment bele vagy túl lett hajtva? Másnak is van ilyen problémája? Akitől vettem nem tartom valószínűnek, hogy túlhajtotta a hangszórót, mert kb ahhoz értett hogyan kell telefonálni és annyi.

    Valami lehetséges megoldás arra, hogy ne rezonáljon? Mert kicsit olyan mint egy szokol rádió 🙁

  122. Ha felrakom az iphone os beta 4-et vissza tudom rakni a 3.1.3 -at? Illetve a basebandot is felfrissíti?

  123. @adam101: 10.04 azaz amit találtam legújabb ubuntu van fennt, és ez a parancs amit írtál, kiírta hogy nem találja a libread..-t aztán akkor megnéztem szoftverközpont, hogy mik vannak hasonló cuccok felrakva, és ebből a 6-os volt fennt átraktam az 5-re és már ment is.. most elindult az android a szifonon úgyhogy tesztelem, közsi a segítséget, és persze Kovi87-nek mer miattam kezdtem el keresni:D

  124. @daralan: Örülök neki, nincs mit 🙂

  125. köszi a segítséget, és miattad kezdtem el, úgy látszik én se tudok írni…

  126. @valaki: a 4.0 akármelyik beta-ja még mindig frissíti a baseband-et.

  127. @Jadeye: Szia sikerült esetleg jutnod valamire a mms logo fix-el? (felhő)

  128. @szorian: megnéztük, a csomaggal minden rendben van, azzal nem tudunk mit csinálni. több telefonra is gond nélkül feltettük. sztem kitesszük a szükséges fájlokat egy zipben, hogy akiknek valamiért sehogy sem megy, azok manuálisan fel tudják tenni. ezt majd a telenoros cikknél kell keresni.

  129. pusztán kíváncsiságból az a bizonyos “NOR” amit lementünk az nekünk miért is kellhet?

  130. @daralan:Hali. Működik nálad rendesen ?

  131. @daralan: Nincs mit. Bocs amúgy, kicsit leugatás hangja volt az írásomnak, nem annak szántam.. :]

  132. @cia: hát mit értünk “rendes” alatt, t-mobile-os a telóm én meg vodás vagyok szóval térerő az nem igazán akar lenni(bár nem tudom hogy ez itt ilyenkor számít e), wifi hálózatokat megtalálja, elméletileg csatlakozik is, de amikor netelni akarok az nem igazán megy, igaz lehet hogy valamelyik file nem az igazi azok közül ami a wifi-hez lett rakva, ezt nem tudom.. viszont szépen bebootol, és lehet használni is, de még nagyon nem nyomkodtam, viszont az iphone saját rendszere tökéletesen megy mellette, mintha mi se történt volna…
    @Kovi87: no para veszem én a kritikát, meg igyekszem is tanulni belőle, mellesleg ha lenne valami tipp olvasni valóra a linuxal kapcsolatban, mert szeretném kicsit jobban megismerni…:)

  133. @daralan: Az egyetlen dolog ami a linux megismeréséhez kell az a google 😉 Ha elkezded használni, valamit nem tudsz megcsinálni -> google

  134. na kipróbáltam Trémobilos sim-el ezzel kap térerőt, és lehet telefonálni, tökéletesn műxik, kár hogy a többi dolog még nem megy…

  135. @daralan: @daralan: Telefon és wifi és a camera is megy, bár eddig csak trémobillal…..

  136. Bluerise mar portolja a blacksn0wot

  137. daralan: ha alapbol T-mobilos a telefonod, megis miert ment volna az androiddal vodas kartyaval? az android NEM fuggetlenit. a fuggetlenseg valtozatlanul a baseband-tol fugg, az viszont meg android alatt is az eredeti kartyat fogja csak elfogadni.

  138. @Jadeye: jah hát erre rájöttem időközben:)
    @ZoziH@cker: hát nálam a camera se igazán akar menni, úgyhogy, egy unalmas napomon feldobom újra hátha akkor jobb, főleg tényleg lesz rá balcksn0w:))

  139. @szorian: Én az mms logo fix-et csak akkor tudtam feltelepíteni ha a private\var\lib\dpkg\info könyvtárból kiszedtem az előző a mms logo fix maradványait. Hátha ez segít neked is.

  140. Már nem emlékszem pontosan de lehet, hogy az mms logo fix telepítéséhez a com.szifon.carrier.mms. fájlokat máshonnan is töröltem.

  141. Sikerült feltelepítenem, viszont a kérdésem az lenne, hogy ha használom a rendszert akkor okozhat valami kárt a telómban? Tényleg túlmelegszik?
    Valaki használta már huzamosabb ideig?

  142. T-mobilos a telefon és szépen is működik!

  143. Sikeresen telepítettem a rendszert. 🙂 Hogyan tovább? Tudok rá tenni applikációkat, zenéket vagy bármilyen személyes holmit?

  144. @B.E.N.C.E.: örülhetsz neki hogy megy:D kb. ennyibe kimerül a dolog:)

  145. Na ne olts! Tudod mennyi munkám, időm, fáradtságom, bosszúságom van benne! :D:D Azért, hogy megint legyen egy újabb dolog a telefonomon, amivel vakíthatom a parasztok szemét? Állat… 😀

  146. Na sikerüt felrakni adam101 leírása alapján, annyi, hogy még a welcome to iboot alőtt be kell írni a parancsot, hogy lásd a gépen a szifonos konzolt. Na de csomó minden nem működik, nincs rajta semmi, nem tom, nem kéne valami leírás, hogy hogyan kell használni? Appot telepíteni, akármi? Nem várok csodát de egy rohadt játék azért futhatna 🙂 A további fejlesztéseket fel lehet tenni majd? Amúgy minden elszáll hibakóddal, terminal sem indul, kamera kockászászló, zenelejátszó sd kártyát keres, wifi néha csatlakozik, néha nem, és ha igen a brwser akkorse találja a google-t, szóval igen ratyi ez még így, de legalább van éslétezik 🙂 Rosszul értelmeztem, hogy ne várjak tőle csodákat, nem a szofisztikáltság hiányzik a rendszerből, hanem gyakorlatilag minden!

  147. Hello!

    Hogy tudom ezt leszedni? Illetve ha rakok új rendszert azt mennyire befolyásolja?


Add a Comment