fbpx Skip to content
Mai hírekben szó lesz az új iPhone június 21-i megjelenéséről, a 11 ujjas multitouchról és újra az analóg óráról.

Június 21-től kapható az új iPhone?

Egy MobilCrunch-olvasó fedezte fel, hogy az AT&T-s számláján az upgrade legkorábbi dátuma november 21-ről június 21-re változott. Erre beindult a fantáziája, ekkor jelenhet meg az új iPhone.
Ilyen képet én is tudok Photoshoppal készíteni és némileg ellentmond, hogy június 21. egy hétfői nap, míg az Apple mindig pénteken dobja piacra telefonjait, hogy az emberek a három napban tudjanak sorban állni és vásárolni.
Ha azonban azt nézzük, hogy a június 7-i bemutató után minden további nélkül két hét múlva megjelenhet az új iPhone, egyáltalán nem egy elvetemült gondolat.


11 ujjas multitouch

Matt Gemmel kíváncsi volt, hogy az iPad hány ujj érzékelésére képes, ezért írt erre a programot. Kiderült, hogy az iPad tizenegy ujj érintését tudja kezelni (a videón csak tíz van, tizenegyedik a barátnője ujja volt).
Én program nélkül is megmondtam volna neki, mivel az Apple 11 ujjig védette le a multitouchot…

Analóg óra jóváhagyva

Pár hete írtam az analóg óra rejtélyes elutasításáról. Fejlesztő a második elutasítás után már nem foglalkozott többet a programmal (azon kívül, hogy világgá kürtölte bánatát), mire a múlt héten felhívták az Apple-től, hogy ha akarja még egyszer megvizsgálják. Változtatás nélkül újra beküldte és láss csodát! Csont nélkül jóváhagyták.
Már elég sok bírálat érte a jóváhagyási politikát. Nagyon sok függ az elbírálótól, szubjektív elemek sokszor döntőnek bizonyulnak. Ez semmiképpen sem vet jó fényt az Apple-re, nem ártana ezen változtatni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. és az új iphone 4g felbukkanásáról miért az indexen kellett előszőr olvasnom? 🙂

    index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2010%2F05%2F12%2Fmegint_elvesztettek_egy_iphone-t%2F

  2. A multitouch miatt hülyeség volt programot írni, bármelyik zongoraprogrammal ki lehet próbálni.
    Egyébként én is kipróbáltam a Pianist Pro-val, de nem 11, hanem 14 zongorabillentyűt nyomtunk le ketten. Lehetett volna több is szerintem, csak ennyi volt a képernyőn.

  3. és az új iphone 4g felbukkanásáról miért az indexen kellett előszőr olvasnom?”

    mert hatalmas kamu:-)

  4. @Athis: Szerintem is, ez a tűzgolyó ultragáz és hülyeség. Majd pont az apple nyomna be ilyet.

  5. @irmes: erről a snow leopardos eszmefuttatás jut eszembe 😀 majd pont az Apple 😀

  6. a tűzgolyó lehet a fejlesztőnek a heppje is… mindenesetre kicsit nagynak tűnik nekem az az iphone… simán lehet hogy a gizmodos telót legyártották:D

  7. Hang nélkül néztem meg a videót. Az ember eléggé idegi alapon van ahogy forgatja, simogatja.
    Amúgy nekem bejön a formája.

  8. Hello,
    hat nekem nem hozta az Att elorebba datumot.
    Meg mindig 11,24,2010 a datum
    🙁

  9. computerworld.hu/kozos-tablagep-kifejlesztesen-dolgozik-a-google-es-a-verizon.html

  10. Én azt hittem, hogy a 11. “ujj” a pöcse volt.

  11. én nem is láttam a 11. ujjat

  12. Bocsi az OFF ert. Ismeros kértél hogy csinaljak MMSt 2g iPhoneon 3.1.2 szoftverrel. Hogy tudnam megoldani? Cydiaban semmi hasznosat nem talaltam. Segitsetek legyszi. Koszonom.

  13. hali
    elegem van a windowsból, fel fogok varazsolni egy hackintosht vagy linuxot (vagy mind2t). iTunes megy rajtuk?
    köszi

  14. @csutteszdnb: bal felső sarokban a számláló is csak 10 ujjat írt. 😕

  15. @Bucoka: macen eredetileg rajta van

  16. Off!

    Nem tudom, hogy csak nálam van e így de ha sms-t akarok írni és o betűvel akarom kezdeni akkor azt nálam nem lehet. Csak az i-t vagy a p-t vesz be. Ha viszont más betűvel kezdek akkor már tudok o betűt írni.

    3g, tmobile, 3.1.3 spirit jailbreak

  17. @Fabi: Vannak ilyen érdekes bugok, rengetegszer volt nekem is(több iphonet forgattam már, JBel és nélküle is), bár én elkezdeni eltudtam, csak pár betű után egy szóba nem tudtam o-t rakni.

    Próbáltad, hogy több nyelvet aktiválsz billentyűzetre(pl kiterjesztett magyar és sima magyar) és váltogatás talán megoldja.
    (nekem lehet, hogy régi billentyűzet fixet használsz a 3.Xes rendszeren ? 😀

  18. Szia! Nincs fent bill fix csak magyar ui local. Azért köszönöm a segítséget. Hétvégén úgy is újra akarom telepíteni az egész telót. Jó éjt!

  19. OFF:

    BAJVAN BAJVAN!!!!

    Frissítettem Cyndia-t… majd restart springboardnál lefagyott… na mondom frankó… reset… csak az alma, nem bootol be… na mondom akkor restore, ha minden kötél szakad, csak félek tőle, mert még soha nem restore-oltam, 3.1.2-es JB-s, unlockos a cucc… nah hogy hogy oldom meg a JB-t meg az unlockot restore után pukim sincs… de idáig se jutok el!!!!!!! hiába dugom i-tunesra, resetelem, vagy csak home gomb és úgy rá dugás, SEMMI!!!! Ha homegombosan dugom fel, a windows érzékeli, mint fényképezőt, iTunes is észre veszi, de ha oldalt kiválasztom az iPhoneom, akk lefagy az iTun. is, telón marad az alma logó… kezd hullani a hajam, pls gyorsan help!!!!!

  20. Jól látom am? ha nem mentettem SHSH file-okat, akkor nem tok már 3.1.2-re restorolni? csak 3.1.3 elérhető már? ne máááár!

  21. Ki mit gondol??????

  22. Sziasztok. Egy kis segitsegre lenne szuksegem, telepitettem a telefonomra a GlobalAQ Standart sms kuldo alkalmazast. Sajnos nem engedi elinditani, arra hivatkozvan hogy nem kompatibilis a MobileSubstrate alkalmazassal es eloszor toroljem azt . Mi lehet a megoldas, tud valaki segiteni! Valaszotokat elore is koszonom!

  23. Van mar megoldas Spirit alatt az installousra??

  24. @Bucoka: linuxra nincs iTunes. esetleg wine használatával. de akkor már inkább hackintosh.

    @Fabi: sima 3G-re minek spirit? arra ott a jól bevált redsn0w. teljesen értelmetlen rá a spirit, nincs plusz haszna.

    @Cimp: ha sima 3G, akkor shift+restore-ral vissza tudod tenni a 3.1.2-t. ha 3GS, és nincs ecid shsh-d 3.1.2-höz, de kell az unlock miatt, akkor meg tudom csinálni. a komment írásakor megadott mailcímed jó? vagy írhatsz nekünk a bal felső sarokban a szerviz címszóval jelzett mailcímünkre is, és meg tudjuk csinálni.

    @tacs007: röviden? nemtom. de ezeken gondolkozz el: vagy 4x nyom benne home gombot a telefonon. nem történik semmi. nyomkodja a kijelzőt, nem történik semmi. nyomkodja a hangerőszabályzókat, nem történik semmi. kapcsolgatja a némítót, nem történik semmi. most akkor valamit hekkelt rajta, hogy legyen a kijelzőjén kép, mert ha működne a telefon, ezekre mind reagálnia kellett volna. ha meg hekkelt rajta, onnantól már nem megbízható a dolog. könnyen lehet egy fullos kínai replika, mostanában a legutóbbi készülék miatt mindenki ezzel akar felvágni. majd ha működés közben látom a telefont, akkor kb elhiszem. ettől még lehet valódi. de szerintem eléggé kilóg a lóláb… majd ha az apple is kommentálja, akkor már oké. addig szkeptikus vagyok.

    @csabajack: mondjuk leszeded a mobilesubtrate-ot. az viszont szükséges egy csomó mindenhez, így például a függetlenítéshez is. döntsd el, hogy melyik a fontosabb. más megoldás jelenleg nincs. majd frissül a mobilesubstrate, és akkor nem lesz ilyen gond.

  25. Jadeye segits kerlek. Hogy tudom mukodesre birni az installoust 3.1.3 Spirit alatt? Elore is koszi!

  26. @Rolcso: ez nem a spirit függvénye, maga az install0us csomag van szarul összerakva. nem a spirit a hibás, hanem az install0us, mert az rakja fel a 3.2-es verziójú installd patch-et, amitől összetojja magát a 3.1.x. redsn0w-s 3.1.x alatt is ugyan ez lenne az install0us-sal.

  27. @Jadeye: köszi! remélem gépem viszi majd…:D
    szép napot!

  28. Üdv Mindenkinek!

    Nekem is teljesen ugyanaz az a problémám ami Cimp-nek is!

    Frissítettem a Cydia-t, utána újra indítottam a telót, de lefagy az almánál, és olyan 10 perc múlva újra mindig indul, itunes nem ismeri fel csak a képolvasó.

    PLS HELP!

  29. Ja,bocs,nem olvastam el Jadeye kommentjét 😛 .

  30. És még annyi hogy honnan lehet letölteni a 3.1.2 firmware-t? Előre is THX!

  31. Honnan tudnám ingyen letölteni az iPhone OS 4.0 SDK Beta 3-at az iPod touch 3G-mre?

  32. @Kris: apple.com

  33. Ingyen? 😛

  34. @Jadeye: Köszi mostmár értem az installoust! És létezik megoldás, hogy a normális patch-et rakja fel?

  35. @Jadeye: Nagyon szepen koszonom …ezek szerint inkabb varok !


Add a Comment