fbpx Skip to content

Jó estét mindenkinek! Remélem a fenti szavak mindegyike érthető… ez nem az a leírás amit bátran ajánlok bárkinek. Ismertek mindig próbálom minél egyszerűbb nyelven elmondani, de ezt már nem nagyon lehet.

Igen, adhatnék lépésről lépésre leírást, igen nagyon sokan ki is próbálnátok és elrontanátok a telefont. Nem, ebbe nem szeretnék belemenni. Nem egyszerű a dolog.

UnTethered jailbreak:

Ezt ugye mindenki ismeri, amikor a Blackra1n-el kell be bootoltatni a telefont, ergo minden rebootnál vagy kikapcsolásnál lemerülésnél számítógép kell a telefon bekapcsolásához – Ezt a Spirit jailbreak megoldja, de ehhez vagy restorolnod kell 3.1.2 -re vagy pedig 3.1.3 -ra, ami egyenlő a függetlenítés elveszítésével. Nos, erre van megoldás!


A 3.1.3 restornál egy bizonyos pontnál le lehetett húzni a kábelt így a baseband megmaradt. De, ha rossz helyen húztad le a cabelt, akkor vagy ugrott a baseband-ed, corrupt lett, vagy pedig simán befrissült és onnantól megint ugrott a függetlenítésed. Mindkettő NAGYON rizikós folyamat amit magam is véghez vittem többször is. (Az enyém corrupt lett)

last-ditch effort

Mivel az emberek ezt a módszert használták a dev-team kitalált egy sokkal biztonságosabb megoldást, ami ugyan nem olyan egyszerű, de 100% -os baseband védelemmel jár. Ezt nevezik: last-ditch effort -nak!

Röviden a 3.1.3 -as ipsw fileból kivesszük a baseband frissítést így a 3.1.3 eredeti, DE már átalakított ipsw-t fel lehet tolni az új ibootos telefonra baseband frissítés nélkül. Ezt az Apple engedélyezi! Nem kell SHSH mentés!

Bővebben: http://wikee.iphwn.org/howto:removellb

Tehát ezzel a módszerre felkúszhat egy baseband frissítés nélküli 3.1.3, így lehetőségünk van frissíteni. Ehhez persze kell egy eredeti sim kártya amivel be tudjátok aktiválni.

Miután beaktiváltátok jöhet a Spiritjb és a BlackSn0w RC2 (http://cydia.pushfix.info source)

BaseBandCrash

Amikor a baseband nem megfelelően kommunikál velünk, pl: ad térerőt, de mégse tudsz beszélni. Ekkor valami szoftveres vagy hardware-s hiba lehet. Ez nálam úgy jelentkezett, hogy nem ment a függetlenítés. Szépen megcsináltam mindent 3.1.3 régi baseband spirit stb, de a blacksn0w RC2 nem ment.

Ekkor van szükség a BBUpdaterExtreme -re!

BBUpdaterExtreme

Réges-régen mikor még a 2G 1.1.1, 1.1.4 -es időszak volt, akkor használtuk a BBUpdaterExtreme parancsot, amivel a baseband-et lehetett írni. Ez persze megszűnt a 3G eljövetelével mivel az Apple nem engedi már módosítani a baseband-et visszafele.

Amikor én szórakoztam a cabeles megoldással, mivel nekünk a szifon.com-nak ez a dolgunk 🙂 akkor a baseband-em corrupt lett. Ez azt jelenti, hogy nem működött a telefon kommunikációs része. Mivel nem írhattam be a 3.1.3 baseband-et, ezért egy másik megoldást kellett keresnem, ez pedig visszavezetett a régi szép időkre. 🙂

A BBupdaterExtreme használata: http://hackstor.blogspot.com/2010/03/crash-blacksn0w.html

Végeredmény:

Konklúzió:

Az untethered, tehát újraindításkor nem kell számítógép jailbreak és függetlenítés 3.1.3 alatt lehetséges, de rendkívül körülményes jelenleg. Többször gondold át megéri-e neked ebbe beleugranod.

Természetesen továbbra is fennáll, hogy ha mégse menne a dolog, vagy szakemberre bíznátok kérjétek a segítségünket.

http://szifon.com/szoftveres-javitas-iphone-szerviz/

Olvasd el a hozzászólásokat is

211 Comments

  1. Ha gyari 3.1.3 fw van rajta es a basbandem is frissult akkor ezt a modszert nem tudom hasznalni???

  2. 🙂

  3. @admin: Hát gondolom arra, hogy a függetlenítést megoldja az ember nem? 🙂

    Más szóval: jól értem, hogy a fent leírt módszerrel ugyanúgy nem tudok visszamenni baseband korábbi verzióra?

  4. @Andoro: Igen, a módszer arra NEM jó, hogy a régebbi baseband-et vissza rakd csak arra, hogy a rosszat felülírjad, vagy frissítsed.

  5. Üdv!Tudom,hogy nem idevág,de egy apróhirdetéses részt összehozhatnátok ide szifonra,biztos vagyok bennehogy itt hirdetnék legtöbben apple termékeiket!

  6. Lehet késő van és hülye a kérdés, de ha megoldhattad volna egyszerűen azzal, hogy 3.1.2-re restore-alsz simán + spirit akkor mért nem úgy csináltad?:/
    És akkor nem kell BB-vel csesződni.

  7. @hegyi: Mert új iboot és nincs meg shsh 3.1.2 -nél. Ebben az esetben csak így működik.

  8. admin: Ja ha nincs shsh akkor érthető. Bocsi.

  9. Hehehe, mennyien fogják ‘corrupt’-ra vágni a telefonjukat. 😀

  10. Egyetertek delutanra mindenki itt fog vergődni mer ezeknek az embereknek a NEM szó semmit se jelent:p

  11. XD

  12. Am mikor kell a kábelt lehúzni?

  13. Apa, kezdődik…

  14. Uggyan! Olyan negatívak vagytok! Én nem teszem tönkre az enyém, ùgyhogy 1 minusz! 😛

  15. @PeterHz: 🙂

  16. akkor a gyengébbek kedvéért: akinek gondja van a fenti cikk értelmezésével, az NE KEZDJEN EHHEZ HOZZÁ, hanem keressen meg minket, és megcsináljuk neki.

  17. Sziasztok! Akkor ez még mindig nem
    megoldás azok szamara, akik 3.1.3-mal 05.12.01-el es 06.02-es bootloaderrel kaptak uj iphonet a szervizbol, miutan leesett a nemitas gomb.. Basszus mar ket honapja nem tudom hasznalni a telefonom, minden nap 6x jovok fel szifonra es kb 10x a quickpwn re, hatha feltorik mar a basebandet az ujat!! Miert nem teszik, ha kiadtak a spiritet, hiszen Sherif Hashim felfedezte a hibat! Kerlek segitsen mar valaki!!! Akar egy forrasztopakaval vagy kalapaccsal nyomja szet a bootloaderemet!! Kerlek mar nagyon ki vagyok keszulve!

  18. Van egy 3G külföldi, nincs meg az eredeti kártya, jelenleg 3.1.2-vel használom.
    Azt akarom kérdezni hogy jól tudom a frissítés-függetlenítés menetét.
    Szóval: -itunes frissít.
    -letöltöm az 3.1.3 eredeti fw, 3G-hez.
    -letöltöm a legfrissebb snowbreezt.
    -snoebreez elindít, betallózom az eredeti 3.1.3 ipsw-t, aktiválás pipa.
    -ez legyártja a 3.1.3 customot.
    -ezt itunesban Shift+restorral feltolom.
    -majd Cydiában Blackrain repo hozzáad majd blacksn0w telepít.
    -telefon ujraindít és használ.
    Kérlek írjátok meg hogy ez így müködik e? Esetleg mire kell még figyelni.
    Válaszokat előre is köszönöm.

  19. Sziasztok!
    Ez nem ide tartozik, de sehol nem kaptam rá vlaszt, pedig küldtem nektek e-mailt is. Tavaly volt egy Iphone 3g-n amivel bármit meg tudtam csinálni a ti segítségetekkel. Ti vagytok a legjobbak.

    Szeretnék most venni Iphone 3gs-t, de itthon elég drága, használt meg alig van. Nézegettem az ebay-en, ott van rengeteg! Függetlent nézegettem, de találtam rengeteg AT&T függőt, ez mit jelent tulajdonképpen? Az külföldi t-mobile függő? Tudom e használni t-mobileos kártyával? Mivel különbözik az itthoni és az amerikai iphone?

    Válaszotokat előre is köszönöm!

  20. 3.1.2 illetve 3.1.3 custom firmware T-s 3GS-hez tud vki linket?

  21. Libli: az AT&T egy amerikai szolgáltató ott nincs T-mobile. A menet pedig ugy működik, hogy a telefon aktiválásához egy, a függő szolgáltató SIM kártyája szükséges. Enélkül most nem tudsz sajnos ún. Hacktiválni.
    Persze megoldás az is, hogy ha kapsz kártyát hozzá. mármint AT&T SIMet.
    Ja és a függetlenítéssel további macera lehet…

  22. Másfelől ez a téma a teljesen felesleges, és veszélyes volt publikálni, ugyanis a szifon.com laikus olvasói nagyon jól tudjátok, hogy bátran belekezdenek félmondatokból is az említett tuningokba. Tisztelet a kivételnek!

    Szvsz teljesen bolond ötlet volt ezt leírni.
    Inkább írtátok volna hogy ti meg tudjátok csinálni bár az említett gyakorlat alapján ez is megkérdőjelezhető, és éppenhogy sikerült..

  23. SZiasztok. Ha van egy 3gs tmobilos új boot os. Nyomok egy 3.1.2 restort. aktiválom t-mobile kártyával és utána spirittel jailbreakolom akkor azt még tudom függetleníteni?
    Köszi előre is. További szép napot mindenkinek!

  24. Ilyenkor sajnakom, h vettem T-s elofizetest 🙂 Imadtam ezekkel a szenvedni. Az meg szandlmas, h a sok szerencsetlen itt is offol :@

  25. @admin:

    Én nem igazán merek nekikezdeni a dolognak! Hogy tudom veletek felvenni a kapcsolatot, hogy újra független legyen a telóm?
    (3G 8GB, Angol, 3.1.3, 05.12.01, Jailbreakelt Redsn0w 0.94-el, de nem független)

    Kérlek jelentkezzetek!

  26. Részemről támogatandó a dolog, hogy ne csak a “amőba” progi ismertetése legyen az oldalon…főleg hogy a “nehézségi szintre” többször is utalva van…
    Simán lehetnek itt olyan cikkek is amik arról szólnak, hogy kipróbáltunk ezt meg azt, és ezt meg azt értük el…nekem tetszett..

  27. ..eléggé vállalkozó szelleműnek tartom magam viszont ennek nem igazán állnék neki jómagam sem:)…bár hála az égnem pont a függetlenítésre nincs szükségem..jelenleg..bár ha tuti lennék benne hogy semmiféle kárt nem tudnék okozni a vasnak akkor lehet hogy rászánnám azt a pár órát..vagy napot..:)

  28. Taki, ezt már nem tudod függetleníteni.

  29. Akinek az segit tudok feltölteni valahová már elkészitett 3.1.3 firmwaret 🙂

  30. @H2CO3:

    Jólvan, akkor még várok 🙂

    Hallottam egy ilyet, hogy fuzzyband nevű progival vissza lehet állítani a basebendet 05.12.01-ről a régebbi 3g telóknál.

    Nekem MB489B-s Modellem van.
    Valaki csinált már ilyet?

  31. Szerintem jo dolog ezt publikalni! Minden tiszteletem a sracoknak!! Aki luser(lamer user) es megis belevag, csak magat hibaztathatja ha eltolja…

  32. Sziasztok! Nagyon kellene a segítségetek!

    A Cydian keresztül volt 4frissítésem, miután megvolt: a teló újraindul de nem hajlandó az almás lógó után betölteni 🙁 Csak egy almát látok és középen egy jó 3percel később középen egy forgó töltő látszik, de az is áll!
    Az iTunes sem ismeri fel! :S

    Mit tegyek?

  33. Restore recovery modba. Jopáran hozták hozzám a telot emiatt. Valamit elcsesz a frissítés

  34. Recoverybe ugy tudod tenni hogy USB kábel be a gépbe telo reset (Home+power) gom sokáig amig ki nem villan. Majd benyomot a home gombot és rádugod a kábelra aztán addig nyomod a home gombot amig meg nem jelenik az itunesos logo. Utánna mehet a restore, nemtudom 3g vagy 3gs de gyanitom 3g ha függetlenitve van akkor shift+restore jo firmware betalloz (ha függetlenitve van) ha mac akkor alt+restore. Sajnos minden adat elfog veszni amit nem synceltél itunessal. Remélem segített

  35. @Viega: Igen, 3G-van és nem független! Hát ezt nem hiszem el:S Újra az egészet? Hogy az a…. Köszönöm a gyors segítséged!

  36. @Norrbi: Off : Amerikában is van T-mobile !

  37. V@Viega: Ha fent volt neki az Installous és a MobileInstallation patch akkor ne is csodálkozzon!

  38. Apptrackrre felkerült az 1.2.2-es Hu iGo, valaki nem tudná meghaxolni? vagy csak nálam lép ki vmiért?

  39. @Norrbi: az USA-ban igenis van T-mobile. az amerikai kártyám nekem is T-s. 3G-jük, ami megy az iPhone-nal is, az viszont nincs. » en.wikipedia.org/wiki/T-Mobile_USA

    @Taki: ha 5.08-as a bootloader, akkor megy csak a downgrade.

  40. @Jadeye:

    Igen, nekem sajnos 6.04 🙁
    Kezdem azt hinni, hogy ez már sosem lesz független…
    Valaki a turbo simet próbálta már? Megoldja a problémát?

  41. @admin:

    Sziasztok!

    Tudom hogy ez nem fog 100%ban idetartozni,de azert gondoltam leirom hatha segit valakinek!
    ADMIN: Lehetne ezt esetleg egy napi hirekbe is betenni??

    Gondolom nem vagyok egyedul kulfoldrol aki a Szifon . c o m-ot olvassa.
    Ez azoknak fog segiteni leginkabb akik Angliabn elnek.
    Szoval ha Angliaban vagy es O2-es szolgaltatonal vasaroltal szifont (mindegy hogy 3G vagy GS) es elofizeteses vagy vagy feltoltos akkor hivatalosan ki tudod fuggetleniteni a telod, mindegy hogy 3.1.2 v. 3.1.3 van rajta.
    Amit tenni kell, frissits be 3.1.3-ra I-tuneson keresztul (ha meg nem tetted meg), ezutan menj fel az o2 honlapjara: w w w PONT o2 PONT co PONT uk es kattints a SHOP feliratra,ami le fog nyilni,ott valaszd az Iphone opciot,ha betoltodott akkor pedig a lap aljan van egy gomb (Unlock my Iphone) kattints ra.
    Megnyilik egy oldal ahol leirja hogy ha elofizetesed van akkor ingyenes a fuggetlenites ha pedig feltoltos akkor £15.
    Lap aljan van egy “Unlockin form” gomb,ott kitoltod a kert adatokat (Nev, IMEI, telszam stb.) es elkuldod.KB. 2 nap mulva visszakapsz egy sms-t amiben irjak hogy a telod mostantol fuggetlen, tegyel be egy nem O2-es simet,dugd ra Itunesra es nyomj egy Sync-et. KB. 10mp utan kapsz egy hivatalos Apple uzit hogy mostantol fuggetlen a telod. Nem csak erre a basebandre hanem akarmelyikre, Utanna lehet tolni a Spiritet a Jailbreakhoz,mukodik rendesen,telo fuggetlen marad!
    Egy dolog: ha esetleg megpiszkaltad az Itunes-od HOST filejat,akkor egy masik gepre tedd fel a Friss Itunest,mert a megpiszkaltnal nem tud az Apple szerverrol adatot lehivni,ergo a behelyezett masik simmel nem fog tudni mit kezdeni!
    Ha esetleg kerdesetek lenne szivesen segitek, ide lehet irni: joke7301 KUKAC gmail PONT com

  42. @Jadeye:
    Azt hogyan tudom megnézni milyen bootloaderes a 3Gs-em.
    Köszönöm előre is.

  43. @greeco007: Beállítások/Általános/Információk, és a legalján van a Modem verzió.

  44. nem ott csak a fw-t írja ki (pl 05.12.01) a bootloader teljesen más. Javaslom Cydiából leszedni a fuzzy-t, az úgyis kiírja a verziót, esetemben még egy “unsupported” felirattal is megajándékoz, mert 06.04-es a bl-em 🙁

    Szóval remélem Te nagyobb szerencsével jársz én szerintem már örökre lemondhatok az unlockról… éppen egy peren töröm az agyam Apple ellen…

  45. Adott egy iPhone 3G, jelenleg 3.1.2 firmware-rel, blackra1n-el jailbreak-elt és függetlenített.
    Van arra módszer hogy 3.1.3 fw tegyek rá úgy hogy független maradjon?

    Már nem bírok kiigazodni a sok módszer, meg információ között, sehol egy jó, mindig frissített FAQ ahol minden helyzet és módszer tisztázva lenne.

  46. Lehet hogy hülye kérdés, de ha nem lehet a basebandet downgradelni, akor nem lehetne csinalni egy olyat, hogy fogjuk a régi 05.11.07 es basebandet, és átírjuk a verziószámit mondjuk 05.12.02-re, így verziószámban nagyobb lenne mint 05.12.01 szal elvileg felmenne…(vagy nem?) Ebből csinálni egy custom FW-t és kész. 🙂
    Vagy ez nem így működik? Annyira nem vágom hogy mi alapján ellenőriz stb… de sztem ötletnek nem olyan rossz 🙂

    Jöhetnek a hülye vagy stb kommentek 😀

  47. @Ákos: az a baseband verzió, az NEM a bootloader. az két teljesen külön dolog.

    @ptlame: kell neked egy custom 3.1.3, ami nem frissít baseband-et, és kész. de amúgy annyit nem számít a 3.1.3, hogy érdemes legyen vacakolni vele. ha jelenleg megy gond nélkül a telefonod, semmi értelme piszkálni.

    @Gábor: ilyet jelenlegi tudásunk szerint nem lehet – akkor ugyanis a dev-team már régen megcsinálta volna ezt.

  48. @kordo: Nekem is 06.04.
    Akkor tovább türelem.
    Majd jön függetlenítés valamikor.

  49. sziasztok!
    Lehet, hogy kicsit Off lesz ez is, ezért előre is bocs, de már elég rég óta nem tudom használni az iphoneom, és szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban,hogy hogyan tudnám leghamarabb használhatóvá tenni ismét!Sajnos nem nagyon értek az ilyenekhez, csak annyit tudtam tenni, hogy rendszeresen ellátogatok ide,és olvasgatom az oldalt..
    Az iphone 3g-s, függetlenített,jb-s (így került hozzám, használtan kaptam) amikor bejött ez a 3.1.3 rányomta a frissítést az itunes, azóta nem tudom használni, mert SIM kártyát kér.. Én pannonos vagyok- nyilván nem ezt kéri.. A 3.1.2-est visszarakni nem tudtam, így a telefon már majdnem 3 hónapja használhatatlan!
    Kérlek segítsetek hogy tudnám ezt a problémát minnél hamarabb megoldani!
    Előre is köszönöm!

  50. köszönöm a lelkesítést greeco007

  51. @kordo: Elméletileg meg van már.Csak várnak vele szerintem a 4.0 ig

  52. Sziasztok! Érdekelne hogy a friss baseband-es 3G-vel tudnék-e használni turbosim-et.. Nagyon fontos lenne, válaszotok előre is köszi! Üdv!

  53. @wiky3991: Jelenleg nincs rá megoldás, várnod kell.
    “Amikor bejött ez a 3.1.3 rányomta a frissítést az itunes” ??????????????????????
    Magától mi ? az lehetetlen,csak 3* kérdezi meg hogy biztos vagy benne,és ha Te saját magad indítod el.

  54. Elkezdek dolgozni a 3GS aktiválásos törésén…ha ki tudnám ütni az aktiválást belőle, azzal sok emberi életet mentenék meg 😛 Elvileg csak egy bejegyzést kell módosítani 🙂

  55. @cia: Jó napot úram.

  56. @cia:
    3hónapja volt már lassan.. én úgy emlékszem, hogy max. 1* kérdezte meg, de mivel ez volt az első iphoneom, és nem értettem hozzá, ezért ha 100* megkérdezi akkor sem jövök rá h ez elrontja az egészet..
    Úgy gondolom kultúráltan kérdeztem meg.. tudtam h én rontottam el valamit,de azon felül hogy várok, nem tudok mit csinálni.. Van egy probléma, meg kell oldani, ehhez akartam segitséget kérni, és nem ahhoz, hogy miért alakult ki… de látom nehéz volt megérteni!

  57. Olyan progi nincs, ami nyomon követi az itunes kommunikációját a telóval és leállítja a folyamatot, ahogy a BB frissítéshez és ér az itunes és kész 😀

    Bár egyszerűbb, hogy szépen kipakolod az új BBt a 3.1.3-ból 🙂

  58. @wiky3991: Nem is a kultúrált kérdéssel volt a baj szerintem,de olyanról nem hallottam se én se sok más ember,hogy itunes magától telefont frissit.

  59. Azert nem kellene lehurrogni masokat, csak mert hibazott! Latok en itt olysn embereket, akik tudjak hogy 3x kell okezni egy frissiteshez, megis befrissitenek. Utanna meg itt sirnak. Nyugodtan vissza lehet olvasni. A masik meg az, hogy azok akik ezt mar elkovettek, azok jatszak itt a nagy arcot, mint aki mindent tud. Mindenki nezzen magaba es dontse el, hogy rola van-e szo vagy sem.

  60. @wiky3991: ezt szedd le (iphone-hacks . com /iphone-downloads /file /41), ezzel hacktiválni tudod kártya nélkül. utána blackrain, utána blacksnow

  61. @gerike73: az ám, csakhogy 3.1.3 baseband-del nem fog tudni függetleníteni.

  62. @hazmester: most nézem de nem jó a link!
    Menj fel a SiNfuL.com-ra és onnan töltds le!

  63. @szagi: sinfuliphone.com nekem most nem jön be, a sinful.com-on meg vmi sex oldal jön be 🙂

  64. @Jadeye: de ő még elmondása szerint kb. 3 hónapja frissített

  65. Sziasztok! olyan problémám van hogy vmiert ujra kell aktivalni a sim kartyat, de az itunes passcode miatt nem képes megtenni. Viszont SBSettings mukodik es a fileokhoz is hozzaferek, esetleg vmi megoldas hogyan tudnam aktivalni?! Köszönöm előre!

  66. ismerősömnek van egy 3GS-e, és blackra1n-re rányomott egy Spiritet, és azóta recoveri módban van nálam. Próbáltam restore-olni 3.1.2-re mert KELL a FÜGGETLENÍTÉS… de az itunes mindíg hibaüzenettel kidob… valakinek valami ötlete.

    próbáltam már azt,hogy blackra1n-el hátha beboot-ol… de nem
    próbáltam már mindent szerencsére adatok megvannak a telóról.

    köszi előre is a segítséget, általában sikerül megoldanom a dolgot, de nekem 3G-m van nem 3GS-em… :S 😀

    köszi mégegyszer!!!!

  67. @gerike73: akkor elmondom lassan, hogy megértsd: MINDEGY, mikor frissítetted, ha 3.1.3-ra frissítettél, akkor frissült a baseband 05.12.01-re, amire jelenleg NINCS unlock. PONT.

    @francis: a sim kártyát kell aktiválni, vagy a telefont? mert nem mindegy.

    @koczka: adj egy mailcímet, szerintem meg tudom csinálni.

  68. @koczka: Csak akkor lehet restorolni 3GS-et 3.1.2-re ha megvannak az SHSH fájlok 3.1.2-re, amit már nem lehet beszerezni, hacsak a cydia el nem mentette… Szóval szivás ebből a szempontból, sajnos én is így jártam…

  69. @francis: 64. hsz!!!!!!!

  70. @gerike73: ennyi infó alapján ezt nem lehet csak így kijelenteni. és nem mindegy az sem, hogy a sim-et kell neki aktiválni (mert azt a te általad linkelt cucc nem fogja megcsinálni), vagy a telefont.

  71. @Jadeye: senki nem mondta, hogy 3.1..3 -ra frissített….. nem szeretnék veszekedni, de nincsenek tények. 😀

  72. @Jadeye:

    adamkonorbert kukac gmail pötty com

    köszi előre is!

  73. @gerike73: bullshit. már ne is haragudj, de mielőtt beleszólsz valamibe, előbb olvassál:

    51-es hozzászólásból idézek, amit ő írt: “amikor bejött ez a 3.1.3 rányomta a frissítést az itunes, azóta nem tudom használni, mert SIM kártyát kér”

    köszi.

  74. @Jadeye: @francis: @wiky3991: nincs elég infó, igaza van jadeye kollégámnak. kérünk infókat, csak úgy tudunk segíteni! mert így láttatlanban elég nehéz akármit is mondani. köszi 😀

  75. @Jadeye: bocsi jadeye, én vagyok a sík hülye, mert nem figyelek 😀 !

  76. Na a problema az volt nem tudom mi lelte a telefont de reggel airplanebe raktam utana azt irta csatlakoztassam az itunesra a telefont. ra dugtam most meg azt irja hogy iTunes could not connect to the iPhone because it is locked with passcode. keresgeltem neten es com.apple.springboard.plist azt irtak hogy ebben a fajlban modositani kell vmit utana ujraindit es kikapcsolja a passwordot, kerdes hogy mit
    SBAutoDimTime
    -1
    SBAutoLockTime
    -1
    most atirtam ezekre de igyse jo ha vki megnezne hogy mire kell modositani azt megkoszonnem.

  77. @Jadeye: gondolom te már régi motoros vagy szifonnal, ill. itt az oldalon is. neked adok igazat. én csak 1éve foglalkozom szifonokkal, így te biztosan tapasztaltabb vagy, bár nem ismerlek.

  78. Bocs, ismét offolok:
    4 napon belül 3x halt meg a rendszer a telómon [3.1.2 2x, 3.1.3 1x]
    Pedig legutóbbi telepítés után már alig nyúltam hozzá..
    Valakinek van ötlete mi a bánat lehet vele?

  79. @Kovi87: gari nincs?
    JB nélkül is ilyen?

  80. @cia:
    vagy így kapod vissza a szervizből, mert mondjuk leesett egy gombod.. A céges flottád pedig a Te beleszólásod nélkül időközben vodafone-ra vált…. nem mindenki maga frissít be.

  81. @The Hypeboy: Gari már fél éve lejárt. JB nélkül meg nem tudom ezt csinálja e, mert JB-vel szeretném használni. Amíg ki nem jön a 4.0 addig biztosan..
    1 app tönkre tudja tenni annyire, hogy be se hozza a springboardot? Mert legutoljára az installous-t próbáltam rátenni, hibát dobott, meg se jelent az ikonja. Le is unintalláltam róla, respring, és nyekk.

  82. @kordo: Már bocs de akkor olvass vissza egy kicsit…………
    Vita részemről lezárva. Pont.@wiky3991: Első mondat “Jelenleg nincs rá megoldás, várnod kell “, szerintem normális volt.
    Valóban a második kicsit erős volt ezért bocsánatot is kérek,ha megsértettelek 🙂

  83. vagy vki elkuldhetne nekem a com .apple .springboard .plist fajlt ugy hogy nincs passcode beallitva. elore is koszi

  84. @Jadeye: amúgy én sohasem foglalkoztam függetlenítéssel. lehet ezért van kevés tudásom ezen téren. 😉

  85. Chuck Norris is #FREE for 2 hours http://j.mp/9KcubU Follow @Gameloft to know when next free game is #iPhone #HappyHour

    2010. május 11. 17:18:15
    from web

  86. @sztar1: Hogyha ez nekem szól te agytröszt,akkor kérdezd meg elötte,hogy befrissitettem e a telefont?Vagy igy vettem e.Tudod itt eléggé lusták az emberek visszaolvasni 1 hétre vagy 1 hónapra vissza.Tisztelet a kivételnek.

  87. @Jadeye:
    Nos bocsi, akkor pontosítok. A telefon és az iTunes is azt irja ki, hogy nincs SIM kártya installálva, és azt kéri hogy ezt tegyem meg ahhoz, hogy aktiváljam az iPhone-t. A telefon 3G-s, 3.1.3-as frissítést nyomtam rá akkor amikor megjelent a frissítés(több mint 2hónapja) (előtte függetlenné volt téve, jailbreak is..) de azóta nem tudom használni a telefont (csak segélyhivásra,de még a menü sem jön be,csak az h csatlakoztassam az iTunehoz). Visszarakni a 3.1.2-t nem tudtam sajnos! Ennyi jutott még +ba eszembe, remélem ennyi elég lesz!

    Cia: nem gond, csak mondtam h nem sokat értek hozzá, ezért is voltam olyan *** h frissítettem… 🙁

  88. Gerike 73 pedig sokat “segítesz”.De legalàbb a régi vagy…. 🙂

  89. @wiky3991: nincs sim kártya installálva: tegyél bele egy sim-et, mert nincs benne sim. de a 3.1.3-as frissítés következtében függetleníteni nem fogod tudni, csak az eredeti szolgáltató kártyájával fog működni. erre jelenleg nincs semmi függetlenítés.

  90. @wiky3991: Sajnos 3g-s en nem is fogod tudni visszarakni a 3.1.2esre.Várnod kell egy függetlenítésre.Nem tudod milyen függő a készülék?

  91. Csak Norisz iz Friiiii! 🙂

  92. @Jadeye:
    köszönöm szépen a segítséget, akkor várok! Remélem a 4.0 után tudok vele valamit csinálni, mert nagyon hiányzik már!

    @greeco007:
    nem tudom, mert karácsonyra kaptam, telefonkereskedésből, de majd megpróbálom megtudni!

  93. @admin: ugy értem hogy nekem a legujabb basband van a telomon és azt akor most tudom függetleniteni?

  94. @Jadeye:

    köszi a mail-t válaszoltam rá.

    Norbi

  95. Babi, jadeye: aha értem, hát akkor bocs énse tudhatok mindent 🙂

  96. Jadeye! tudnál segíteni?? adott egy 3gs new boot 3.1.2+blackra1n. működött, majd egy hálózat reset után nem indul újra. hosszan fut a black /3-4 perc/ majd újra az iTunes ikon. viszont nincs shsh-m csak 3.1.3-ra!! ebben a lehetőségben viszont látok fantáziát, kérlek segíts

  97. @borula: az a mailcímed, amit a komment írásánál megadtál?

  98. @Jadeye: IGEN!

  99. Sziasztok!

    Megcsináltam a postban írt okosságot, de azóta nem indul el a telefonom.
    Még recovery módban sem!!!!

    Help meeeeeeee!!!!

    UI: Csak vicc volt, mert eddig nem írtak ilyet 🙂

  100. @greeco007: dehogy neked irtam! ha valakinek irok akkor hasznalom a valasz gombot! csak azt jegyeztem meg,hogy mindenki hibazik! te is en is követtem el mar hibat az iphone telefonnal.csak arra probaltam ravilagitani,hogy nehany ember,akik nemregiben a sajat hibajukbol,figyelmeztetes ellenere bifrissitettek es buktak a függetlenitest,na azok nagy arcal lehurrogjak azokat akik valoban kezdök ebben a telefon kerdesben.hidd el,tegnap en sem tudtam mi tevö legyek,mikor is nem volt restore lehetösegem win7 alatt,csak mac alatt.ugyhogy tudom miröl beszelek.sokat olvasom a topikokat.

  101. Sziasztok!

    Gyors segítségre lenne szükségem! Függetlenített és jalbreakelt telefonom! Új boot-os! Egyik pillanatról a másikra lefagyott és nem tudom újraindítani! A Blackra1n elindul és kb 20 másodperc múlva kikapcsolja a telefont!

    Ha tudtok segítsetek: [email protected]!

    Köszi: Norbi

  102. off
    Sziasztok! Miért van az, hogy itunes custom fwket nem fogad el? 2g szifon. Ki írja h preparing iphone for restore. És itt áll mint ha dolgozna. Gyári fw pöc röf felmegy. Nagyon szükségem lenne h customot tudjak feltenni. Mi lehet a baja?:S:S
    on

  103. sziasztok
    bocs tudom h nem idevágó téma vagyis nem teljesen…
    iTunes-szal semmit az égegyadta világon nem tudok a telefonra szinkronizálni. Egyik USB portról se, másik felhasználói fiókból se, sehogy se… Lehet hogy a jb miatt? A kérdésem az, hogy szerintetek ha letöltöm a legújabb iTunes-t- akkor megoldódik a probléma? Légyszi írjon valaki!
    előre is köszi!

  104. Annyi lehet, hogy segíthet, hogy a múltkor mikor írtátok lementettem a 3.1.2 shsh fájlt!

  105. nah most ne öljetek le de nagyon bekavarotam ihone al
    az már kiolvastam forum okon hogy :
    szóval adig nagyon jó hogy dfu,és recovery mod nem ugyanaz
    már az iboot és bootroom közti külömbség is alap de akkor most
    melyik baseband nem lehet unlock ?05.11.07 és az feleti?

  106. hazaerek munkabol bekapcsolom szifont erre semmi ,erintesre nem reagal marmint nem tudom kioldani a billentyuzart sem es kikapcsolni sem tudom !!!help

  107. bocsi hogy off, de 3.1.3-as 3.generációs ipod touch ugye gond nélkül jailbreakelhető spirittel ?
    Csak mert holnap lehet veszek egyet, de azért megkérdezem inkább, ti vagytok a Pro-k 🙂

  108. @surda: talán a kijelző alatt kipattant a 2# csati
    orvosság: dock csati mellett 2 csavar ki, kijelző tapadókoronggal finoman ki VIGYÁZZ A 3# CSATLAKOZÓRA!!!!!!, MERT FÉL NAPIG SZÓRAKOZTAM VELE, MIRE CSIPESSZEL VISSZARAKTAM, ott az lcd alatt számozva vannak a kábelek. az 1#, vagy a 2# számú van kiesve. azt könnyű visszapattintani. ez csak 5let. lehet szoft hiba is.

  109. @Ateszpapa: ne fesd az ördögöt a falra… 😉

    @Alcsern: akkor 3GS? ha megvan a 3.1.2-höz az SHSH, akkor a hosts fájlodban saurik szerverét megadva shift+restore 3.1.2-re.

    @m3z0: próbáld DFU-ban.

    @Bucoka: valami hibaüzenetet biztosan ír, ha esetleg azt a hibaüzenetet is megírnád, egy kicsivel egyszerűbb lenne válaszolni, mert így millió meg egy dolog lehet.

    @Tocso: az iboot és a bootrom az ugyanaz, de iPhone vagy iTouch esetén azt iBoot-nak hívják. unlock az meg jelenleg csak a 04.28.06-os és a 05.11.07-es baseband esetén lehetséges. így például 05.12.01 esetén jelenleg NEM lehet függetleníteni.

    @surda: mondjuk egy reset? home+power egyszerre legalább 10mp-ig, arra újra kell indulnia. ha nem megy, akkor meg mondjuk restore.

    @Tian: igen.

  110. @Jadeye: Rájöttem h aktiválatlan szifonra nem megy custom :S
    most blackra1nel probálkozom csak geo hot feje helyett nagy feketeség és igy áll a szifon:S erre vki vmit?:S szerintem halálán van a kicsikém:(

  111. Gyerekek… kivagyok…. 4 órája kínlódom a 3GS mesterséges aktiválásának megoldásán, és sehogysem jön össze… sikerült megoldanom, odáig, hogy félig feltölti a csíkot, oszt rájön h átbaxták(41 es hiba)… valakinek vmi ötlet? 🙂

  112. @m3z0: 2G-re NEM teszünk blackra1n-t. egyszerűen NEM. számtalanszor leírtuk. 2G-re redsn0w vagy custom fw. pont.

  113. @szagi:
    Szia és az magyar menüs IGO?
    Szerintetek fel lehet telepiteni a legujabb itunest ami valaha is létezik a neten?
    Gépem: 3G”s” 3.1.2 -es uj iboot-os!

    Köszi előre is!
    Üdv!

  114. sajnos csak egy restore segitett,nem lehetett hardverhiba marmint csavar stb mert ma nem is hasznaltam csak a tokban volt es 2 honapos 3gs tehat vadiuj 🙂

  115. @Jadeye: Köszönöm !

  116. @surda: HOME + KIKAPCSOLOGOMB egyszerre nyomd sokaig, ha restart után sem jó akkor restore…

  117. @gerike73: Az a kábel amivel szórakoztál csipesszel pontosan mi célt szolgál? Nekem azt csak úgy 3/4-edig sikerült visszadugni, féltem, h megtöröm, és lehet ez a rendszeres szoftverhalások forrása. Nem tartom mondjuk valószínűnek, de semmi sincs kizárva. Egyb a telefon minden funkciója műxik, de már nem tudok mire gondolni.

  118. @Jadeye:
    redsn0w al az a baj h a waiting for rebootnál megáll. Dfu modba teszem megminden. Win xp földobja h gyorsabb eszköz kapcsolodott az usbhez és megáll ugyan ez a helyzet win7nél :S elkeseredésemben furdultam csak a fekete esőhöz. Szerinted?:(:(:(

  119. sziasztok!

    szedett már szét valaki ipod classicot mire figyeljek hogy ne legyen kuka amikor szétszedem?

    félek hogy valamit nem tudok rendesen visszadugni vagy ilyenek…

    várom a tanácsokat:)

  120. @Jadeye:
    Bocsi, lehet, hogy hülye vagyok, de hol találok leírást erre:
    saurik szerverét megadva shift+restore 3.1.2-re.

    köszi

  121. @Jadeye: arról mit tudsz hogy a magyar lokalizáció mennyire stabil 3.1.3-on ? nem omlik össze tőle a rendszer ?

  122. @Tian: Nekem tökéletesen megy.

  123. Tudtok erre leírást mutatni?
    saurik szerverét megadva shift+restore 3.1.2-re.

    Köszi

  124. @kgy14:

    Inkább vidd a bal oldalon látható szervizbe.
    Ne szedd szét, ha nem tudod hogyan.

  125. Utólag kiderül minden amivel senkinek semmi baja nem lett volna…

  126. Megvan az SHSh fájl csak nincs feltöltve a cydiára hanem itt van a gépemen!:(

  127. Nem egészen tartozik ide, de azért hátha valaki tud rá válaszolni. Azt szeretném megkérdezni, hogy a Vaterán vettem egy 3gs-t, függetlenként. De nem vagyok benne biztos hogy tényleg az, mert jailbreak-elve volt. Hogy tudom ellenőrizni, hogy tényleg független? Köszi.

  128. @Alcsern: de 3.1.2-höz van az az SHSH, vagy 3.1.3-hoz? mert egyáltalán nem mindegy. ha a napokban szedted le, akkor az csak 3.1.3-hoz lehet, tehát azzal amúgy sem menne.

    @Feri: ha jelenleg 3.1.3 van rajta, 05.12.01-es baseband-del, és megy neked bármi kártyát is tegyél bele (pannon, voda is), akkor gyári független.

  129. @Jadeye: Nem a napokban szedtem le! elvileg 3.1.2-höz van mert nem frissítettem! Május 2-án szedtem le!

    Jó lenne valami segítség mert megvagyok lőve telefon nélkül:(

  130. @Jadeye: Akkor szedtem le rögtön amikor megjelent itt a cikk! Úgy ahogy a leírásban volt mindent úgy csináltam!

  131. Ha valakinek a cimben emlitett megoldással kell helyrehozni/ frissiteni a teloját az keressen nyugodtan. zoltan.adamecz85 kukac gmail pont com

  132. @Jadeye: nem kapok semmilyen hibauzenetet. Bedugom eloszor csak kijon h nem tudta azonositani, csatlakoztassam ujra. Ha egyaltalan erzekeli, akkor ugye kijon h ott az iphoneom. Ramegyek, font music ful, es sync. Elkezdi, de meg a backup kozben annyi tortenik, hogy a bal oldalo savban eltunik a devicessel egyutt az iphone. A telefon tovabbra is azt irja ki h sync in progress. Eddig legalabb elkezdte neha szinkronizalni, es egyesevel ra tudtam tenni a zeneket, de mostmar igy sem tudom… Feltegyem az uj itunest, az segithet? Tenyleg probaltam mar az osszes usb portot, ujraimditas, telefont is de nem megy semmi. Probaltam masik felh fiokban ugy se sikerult. Lehet koze a jb-hez? Vagy barmilyen modositasnak ami a springboarddal tortent (pl five column springboard, vagy temak)?
    Koszi a segitseget!

  133. hogy tudom feltölteni a cydiára így utólag az shsh fájlt?

  134. @Jadeye: 3.1.2 van rajta, 05.11.07 baseband-del. Vodás kártyával használom.

  135. Sygic Aura odabasz. Szerintem minden navit ver idáig nálam. Alig találtam alternatív linket, de megérte.

  136. @Atus:

    kéne is az alternatív link, és kicsit mesélhetnél is róla!!!! 😀 thx.

  137. Kedves Szifon!

    A minap spiritel jailbreakeltem egy 2g-s touch ot.
    Ez sikerült semmi gond.
    És van egy 3gs-m ami 3.1.2 -n fut és blackra1n el működtettem eddig.
    A probléma most jön: véletlen elindítottam a sprititet és most nem hajlandó bebootolni a telefon hanem újraindul boot közben:(
    és van egy új iBoot om is:(
    Mi a teendő?:(

  138. pontosabban blackra1n indítás után nem lesz springboard hanem újraindul:(

  139. Sziasztok,

    Vadi friss a telom, 3 gs 32 GB.
    FW: 3.1.3
    BB:05.12.01
    Spirit Jb rendesen lement, nemvolt egyetlen hiba sem. Amikor viszont jöttek a repok nem várt esemény következett be. Szóval a telo komm része megvadult és nyomta a searching, majd no service üziket. Gyanum szerint a repo666ultrasn0w a ludas bár erre nem tenném fel nemesebb testrészeim. Miután nem tudtam kommunikálni, levettem a repot, bár ez egy korrupttá vált BB esetében halottnak a csók.
    Viszont reboot után lett szervizem!!! Sajnos ki kellett kapcsolnom, indítás után megint a searching, majd no service értesít róla, hogy az élet hard. Matatás a letöltött repoknál, semmit nem nyomkod,de beugrik a szervíz. Megy de instabil. Valaki jelp me pls. Csak semmi hókusz-pókusz, nem akarok függetlenítdni csak minél jobban kihasználni a lehetőségeket.

  140. @Doki63: Restore újra és ne add hozzá ultra havazást 🙂
    Én ezeket használom:stable.szifon.kom, apt.xsellize.kom, (kom=com)

  141. Olyan ossze-visszasag van mar JB teren, hogy muszaj megkerdeznem: Nekem van egy 2G, 16GBos, 3.1.2 FWu iPod Touchom ami jailbreakelt.

    Ha iTunes-szal restore-elom es felnyomom ra a 3.1.3 FWt, akkor van jelenleg olyan JB ami nem untethered?

  142. @szmegma: Szerintem fölöslegesen ne frissíts…

  143. @Hoofers: Sajnos ezt irja!:( Unfortunately, we are unable to sell to countries outside the UK.

  144. Wiky3991

    Ha régi bootos, akkor még talán vissza is tudnád tenni a 3.1.2-t, de mivel a baseband frissült így az unlock ugrott. A JB-re nagyobb esélyed van, ott a sn0wbreeze vagy a spirit

  145. @Alcsern: amióta megjelent a 3.1.3, azóta hiába van fent neked 3.1.2, csak a 3.1.3-at írja alá az Apple, tehát csak ahhoz tudtad leszedni.

    @Bucoka: én a windowsod háza táján néznék szét, esetleg egy iTunes reinstall, ha az nem oldja meg, akkor az egész windows-t is újrahúznám. ha úgy sem, akkor a telót is, de szerintem a windows-odban lesz valami probléma.

    @Feri: akkor ha frissíted 3.1.3-ra, és nem fogadja el utána a vodás kártyádat, akkor azonnal kiderül. még azt nézheted meg, hogy cydia-ban fentvan-e a blacksn0w, mert ha igen, és azt leszeded, és utána nem megy, akkor nem volt gyári független. ha nincs fent, akkor gyári függetlennek kell lennie, és akkor 3.1.3-ra is elvileg nyugodtan frissíthetsz. de ezek csak tippek, azt neked kell tudni, hogy mennyire megbízható a forrás, ahonnan vetted.

    @Marci: ennek restore a vége. számtalanszor leírtuk, hogy jelenleg is jailbreak-elt eszközre TILOS rányomni egy másik jailbreak-et. az a mailcímed, amit a komment beírásakor megadtál? mert ha igen, és bpesten vagy, akkor meg tudom csinálni neked, ha csak ennyi a baja.

    @Doki63, @cia: 05.12.01-es baseband-hez teljesen felesleges bármi hó, mert semmivel NEM megy. az meg, hogy egy repo benne van a cydia-ban, de nem telepítettél róla semmit, az nem okoz ilyet. pláne nem fogja elcseszni a baseband-et.

    @szmegma: igen, a spirit.

    @Ákos: ha amúgy kell neki a kábeles gépredugás a reboot-hoz, akkor nyugodtan frissíthet 3.1.3-ra, hiszen a többit a spirit megoldja.

  146. @Alcsern:
    sehogy, most amugy is áll ez a szolgáltatás (ha a gépeden meg van az is jó)@Bucoka:
    nem lehet kábel problémád? megkéne próbálni egy másikkal

  147. Hali! Pls help! Már nem tudom pontosan, de azt hiszem a 3.0.1 es firmware volt fent a sima 3g szifonomon, és a cidiában amit nem mostanában használtam volt pár frissítés, ebből 4 fontos frissítés volt, nem is figyeltem mik, de frissítettem és reboot után nem tölt be! Restore sem mükszik, mert hiába dugom rá a gépre azt írja az eszköz telepítése közben problémák merültek fell…. blabla bla szóval nem látja az itunes! DFU múd szintén hasonló szitu! Valaki tudna segíteni mit csináljak?

  148. @cia: CIA kipróbálom, de az gyanum, hogy ez most mintha stabilan menne bár nem volt reset.

  149. @Jadeye: Jadeye erre én is gondoltam először,de barmit csinaltam nem lett service. A hó olvasztása után beugrott. Ok. Mi cseszheti még el a bb-t?

  150. @nono7: szia! igen magyar menüs, és a legújabb iGO, 1.2.2-es.
    sinfuliphone.com-on!!! Full Europa.

  151. @Leokádisz: iTunes reinstall. ha úgy sem, akkor windows reinstall. de esetleg inkább próbáld meg másik gépen. a windows-od vacakol.

    @Doki63: elvileg a baseband-et nem tudod elcseszni. ha valami sz@rul flash-eli egy frissítésnél, akkor például el lehet cseszni. vagy a blackra1n-blacksn0w kombó is tud mókákat okozni, de az a NOR-t piszkálja meg, nem konkrétan a baseband-et, de a NOR miatt egy baseband újraflashelés szükséges lehet. de ha rányomod DFU-ban a gyári 3.1.3-at, az ezt meg kell csinálja.

    szerintem nem a baseband-ed a korrupt. valami más a para, valamit feltettél, ami szoftveres problémát okoz. gondolom, 3.1.3 restore után nem jelentkezik semmi, csak max mikor jailbreak-eled, és elkezdesz telepítgetni rá, nem?

  152. @Jadeye: Oke, koszi szepen a segitseget!
    @kolbaszmen: Az nem lehet, mert iFileon keresztul tudok ra fajlokat tenni, es tolti is.

  153. Segítséget szeretnék kérni!
    3Gs készülékem van, jailbreak-es, novemberi, tehát a blackra1n indítom újra. Ma lefagyott, és sajnos azóta sem indul el.Soha nem telepítettem rá -szándékosan- frissítést, bár ma a cydian az installt próbáltuk rárakni, de utána még működött. Kinyiotottam a Navigont és akkor fagyott le.
    Mit tudok tenni?

  154. @katalina70: a kérdés az, hogy függetlenítened kell-e, vagy nem. ha nem, akkor restore 3.1.3-ra, majd spirit. és az install0us-t érdemes elkerülni.

    ha függetlenítened kell, akkor a további kérdés az az, hogy van-e 3.1.2-höz ecid shsh lementve. ha van, akkor restore 3.1.2-re saurik szerverét megadva a hosts fájlodban.

    ha nincs shsh a 3.1.2-höz, akkor kicsit cumi, de elvileg meg lehet csinálni. ez utóbbi esetben pls jelezd, hogy az az email-ed jó-e, amit a komment írásakor megadtál.

  155. @katalina70: Nekem is valszeg az installous vágta gallyra a szoftvert [ha nem hardverhiba], szal azt kerüld.

  156. @Atus:

    Szia.

    Keresgéltem, de csak észak EU-t találtam.

    Te honnan töltötted le?

  157. Kedves Admin!

    Ha lehet, kérlek írd ki a főoldalra, hogy kerüljék az Install0ust mert baj van vele.

    Én is fel akartam rakni 3Gs-re, de ezek után Isten ments.

  158. @Ateszpapa: szia! az xsellze.com-ról le tudod tölteni a kelet europát!

  159. Valaki megtudná mondani hogy ha a T-mobilba kifüggetleníttetem az iPhone 3gs-em utána bármilyen úton módon elveszíthetem ezt a “hálózat függetlenséget” ha jailbreak-elem a telefonom vagy szoftvert frissítek rajta?

  160. Az Install0us-t semmiképpen ne tegyétek fel cydia-ból, mert teljesen meghal tőle a telefon.Csak a restore segít!Sajna én is így jártam,csak jó tanács!!!

  161. @Rammi: Ha hivatalosan függetleníted akkor az független marad.

  162. @szagi: Féltem, hogy enyém hardverhibás, de ha más is így járt, akk megnyugodtam.. Mehet rá a jb :]

  163. Akkor ezek szerint frissíthetek 3.1.3-ra ha hivatalosan kifüggetlenítettem és használhatom a Spirit jailbreak-et?

    Nem kell ettől tartanom: ??

    Ha valaki be frissít 3.1.3-ra, hogy használhassa a spirit jailbreak-et ELVESZTI a függetlenítést!

  164. Szeretnék még 1-et kérdezni:
    Az aktiválásról:
    Ha kiirja az iTunes hogy aktiváljuk a telefont akkor ha pl.: T-mobilos az iPhone-om akkor helyezzek bele egy T-s simkártyát? Bármilyen T-s sim jó bele? Akár a szomszédéval is aktiválhatom a telefont?
    És ha független a telefon akkor bármilyen sim-el lehet aktiválni vagy akkor is csak a T-s jó? (ha a T-mobile-nál utólag lett függetlenítve)

  165. @Rammi: bármilyen T-s sim jó. függetlenítés után értelemszerűen meg bármi más is, nem csak T-s.

  166. @Jadeye: Ok, köszi!

  167. @Jadeye:
    Kösz az infót! Minden mükszik csak sajna a telefonszámok oda, de legalább életre kelt a kicsikém 😀 Köszi még 1x!!!

  168. Köszönöm az infókat, megcsináltam a frissítést. Nem kell függetlenítenem, mert T- Mobilos vagyok, így jó a 3.1.3 A jailbreakot megpróbálnám, megy egyedül is vahgy nagyon bonyolult?. Spirit van macintoshra is? Eddig csak windowsra találtam.

  169. @Kovi87:

    kerülni fogom, most próbálkozom a jailbreakel- remélem, nem teszek nagy kárt a telómban

  170. @Jadeye:

    Na varj, nekem UNTETHERED JB kell. Semmi gepredugasos muvelet nem jatszhat! Tehat akkor a spirit tud untethered JB-et vagy nem az iPodomra?

    Koszi!

  171. még egy kérdésem lenne. szeretném elmenteni az shsht, de tigris oprendszeres macem van. Tudtok arra progrit ajánlani? az ih(sn0w.comon csak inteles macre való program van. Köszönöm

  172. ih(sn0w.comon = in8sn0w.com:-))))

  173. A 169. hsz-re kérem válaszoljon valaki!
    Köszönöm

  174. @Rammi: Ha teljesen hivatalosan lett függetlenítve,a Tmobil-nál, (20 rugó ha nem előfizetéses, ha előfizetéses akkor 10 durván ),akor független marad!

  175. @katalina70: ezek a dolgok csak inteles macre vannak. vagy keress valakit, aki egy windows-os gépen megcsinálja neked, egy kattintás csak az egész. és a gyárilag független telefon az MINDEN esetben független marad.

    @szmegma: természetesen untethered, tehát többet nem kell gépre dugni a reboothoz.

  176. na asszem akkor ide is beírogatok hehe 🙂

    adott egy 3g 3.1.2 eddig sima t-mobile-os volt jailbreak nélkül , így vettem hibátlanul működött kivéve a gps-t mert az kb 15mp-ként adott jelet amitől idegbajt kaptam

    megpróbáltam a restore-t de nem akart menni sehogy , másik gépen mac-en sikerült a 20. próbálkozásra de a quickpwn után ráküldtem egy blackraint is hehe itt kezdődött a kálvária
    azóta minimum 10 restore-t csináltam , sima , és custom fw-kel de mindegyik után ugyanaz a hiba =
    a végén bootolás közben megfagy a telefon : vagy az almánál elkezd pörögni a kis izé és úgy is marad , vagy az alma előtt kifehéredik az lcd mintha szalagkábeles lenne (csíkosodik végül tök fehér) , vagy feláll de a feloldóképernyő fagy meg
    a 20 újraindításnál elindult , ment 3 napig aztán hirtelen megfagyott egy bill zárnál
    megint kb 20 újraindítás és elindult azóta megy (2 napja)
    de kicsit tartok tőle hogy megint elkezdi
    mi a szar ez?
    baseband?
    ha ráküldeném a 3.1.3-at az frissítené igaz?
    fuzzybandet letöltöttem de azt mondta 05.09 -re hogy nincs mit tenni ….
    ötlet? hardver? szoftver?
    a hardverhibában nem hiszek… mert ált jó , bár a gps az kritikán aluli szar
    a bajcsy közepén eldobja a jelet stb…

  177. És ha használtan vettem valakitől akkor én is kifüggetleníthetem vagy csak az a személy akinek a nevén a papírok vannak? (számla, garancia)

  178. @Jadeye: Jadeye igazad lehet, semmi nem jön hibaként a restorenál, spirit jb simán lefut, most, hogy itthon vagyok már és néhány idegen hálózatba is sikerült automatán bejelentkezni látszólag egyáltalán nincs is gond. De!!!! mivel az ördög a részletekben lakozik, idegesít a dolog.

  179. @Rammi: szia! Nem értem a kérdést!Hát az előzőekben azt írtad, hogy hivatalosan független, akkor bárkié lehet a telefon az független marad,miért kéne Neked függetleníteni?

  180. @szagi: Bocs, most néztem elírtam, szóval ha ki szeretném függetleníteni. Akkor:
    Én is kifüggetleníthetem vagy csak az a személy akinek a nevén a papírok vannak? (számla, garancia)

  181. @Rammi: Igen!-Te is függetlenné teheted, de sok mindentől függ! Azt ajánlom jócskán olvass vissza!!!

  182. @szagi: Szerintem megint félreértettük egymást. 🙂 Én arra gondoltam, hogy a T-mobile-ba kifüggetleníthetem-e én is vagy csak az aki a készüléket vásárolta?

  183. @Rammi: Igen

  184. @szagi: Most mi igen?

  185. @Jadeye: Köszönöm a válaszokat.

  186. @Rammi: az kell, akinek a nevén van.

  187. @Jadeye: Restore-oltam az iPodom es felnyomtam ra a 3.1.3 FW-t. Spirittel JB-eltem, szifon repobol felraktam a mobileinstallation cracket es itt jon a problemam. Ahhoz, hogy tudjak tort jatekokat felrakni eloszor egy ingyenes vmit kell telepiteni appstore-bol. iPodon keresztul meg is ejtem a dolgot, mivel iTunes-bol nem engedi. Ezutan viszont muszaj iTunes-ba lepnem, hogy tort alkalmazasokat telepitsek. DE NEM SIKERUL!

    El kell arulnom, hogy befrissitettem a 9.1.1.12 verziora az iTunes-t. Ha esetleg nem ez a problemam forrasa, akkor mi? :S

    Koszi.

  188. @szmegma: mi az, hogy nem sikerül az iTunes-ba lépned? ezt nem értem.

  189. Nem belepni nem sikerul, hanem amikor iTunes-ban belepek appstoreba es kivalasztok egy free alkalmazast es telepiteni szeretnem, ugyebar ugy csinalja, hogy letolti es berakja az APPS reszbe. Ekkor atkattintok a DEVICESnel csatlakoztatott iPod ikonra es jobb also sarokban levo SYNC buttonnal probalom talapiteni. Itt van problema, hogy 1-2 masodpercig syncronizal majd abba hagyja es nem telepiti fel az appstorebol letoltott ingyenes progit sem.
    Ezert csinaltam ugy, hogy az iPodon levo appstorban mentem fel keresni free cuccot es onnan meg telepiti rendesen.

    Meg nem probaltam zenet vagy videot hozzaadni, mert nekem a tort alkalmazasok telepitese mindennel fontosabb lenne.

    Szerinted mi a problema? Az, hogy befrissitettem iTunes-t? :S

  190. Sziasztok!
    Van egy T-mobile-os 3GS-em 3.1.2-es szoftverrel jailbreak-elt. Ki szeretném függetleníteni a telefonomat, és jailbreak-et rá. Mindegy hogy melyik telefon szoftverrel lehet összehozni. (nekem akár 3.0-ával is jó lenne) csak ne kelljen gép a telefon ujraindításához.
    Ebben segítene valaki?

  191. Ha iTunes-on keresztül frissítek 3.1.3-ra, azzal megbírkózik a Spirit jailbreak?

  192. @Roland: a 3GS-t csak úgy nem lehet bármire restore-olgatni. ha új iboot-os, akkor csak abban az esetben tudod visszatenni rá a 3.1.2-t, ha megvan hozzá az shsh. ha nincs, akkor nem. ugyanakkor ha jelenleg jailbreak-elt, akkor előtte mindenképp kell egy restore, különben nem fog menni, a két jailbreak egyszerre nem szereti egymást. viszont ha frissíted 3.1.3-ra, akkor buktad a függetlenítést. ellenben a cikkben leírt módon meg lehet csinálni, hogy 3.1.3 legyen, de maradjon a 3.1.2 baseband, és így lehessen függetleníteni.

  193. @Jadeye:

    Az en problemamra mi a valaszod?

  194. @szmegma: mobileinstallation patch telepítése után remélem volt reboot, utána készüléken free app telepítése, reboot, és utána mennie kell iTunes-ból is.

  195. @Jadeye: Alapbol magat rebootolja ki sem tudnam hagyni. Mint irtam, CSAK keszulekrol engedett free appot telepiteni iTunes-bol nem. Az ezt koveto rebootban mar nem vok biztos, hogy volt-e de iTunes-bol ezek utan sem engedett semmt felrakni. Ma restore-olom megint az iPodot es megprobalom ugy ahogy irtad.
    Csak nyugtass mar meg, hogy nem baj, hogy befrissitettem a iTunes-t!?

  196. @Jadeye: Azt honnan tudhatom meg, hogy régi vagy új iboot-os a telefonom?
    Tesóm pedig erre lenne kiváncsi:
    Az iTunes-on keresztül frissített 3.1.3-as szoftvert tudja a Spirit jailbreakelni? A spirit cikk az írja: “Ha valaki be frissít 3.1.3-ra, hogy használhassa a spirit jailbreak-et ELVESZTI a függetlenítést!” – ez arra is vonatkozik aki a T-mobile-nál függetlenítette a telefonját?

  197. Erre én is kiváncsi lennék:
    Az iTunes-on keresztül frissített 3.1.3-as szoftvert tudja a Spirit jailbreakelni? A spirit cikk az írja: “Ha valaki be frissít 3.1.3-ra, hogy használhassa a spirit jailbreak-et ELVESZTI a függetlenítést!” – ez arra is vonatkozik aki a T-mobile-nál függetlenítette a telefonját?

  198. Mint irtam nekem 3.1.2 FW volt fent es JB-elt, restore-oltam iTunes-on keresztul majd befrissitettem 3.1.3 FW-re. A SPIRIT-tel tudtam JB-elni de jelenleg meg mindig ott tartok, hogy nem tudok tort alkalmazasokat telepiteni iTunes-bol. Nem ertem miert, pedig mar ketszer ujra restore-oltam. 🙁

  199. Hali Mindenki!
    Szeretném a segítséget kérni abban hogy a 3.1.2 független iphone -t frisitettem Itunes-szal 3.1.3 -ra, ja T-mobilos az Iphone! és most azt irja ki hogy No Service a T-mobilos kártyára !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Van-e erre megoldás???
    Kösz előre is!!

  200. @ZoomSoma: 3.1.2 alatt ment az adott telefon? másik telefonban megy az említett T-mobilos kártya? lehetséges esetleg, hogy a telefont letiltották mondjuk díjhátralék miatt? ha a kártya megy másik telefonban megy, és 3.1.3-ra frissítés előtt sem ment az a telefon, akkor lehetséges, hogy tiltották. azzal nem tudsz mit tenni, be kell fizetni a hátralékot, és akkor feloldják a tiltást.

    ha egészen addig ment a telefon, ameddig nem frissítetted 3.1.3-ra, akkor meg pl az is lehet, hogy nem volt gyárilag független, vagy nem hivatalosan függetlenített. részletek nélkül ennél többet nehéz.

  201. @szmegma: mert még mindig nem tetted fel a mobileinstallation/installd/appsync patchet. anélkül eddig sem ment sosem. maga a jailbreak NEM erre való, hogy tört játékokkal szaladgálhass. az a jailbreak után egy KÜLÖN patch!

    és az értelmezési problémákkal küzdőknek: aki a gyárilag független, vagy a t-mobile által legálisan függetleníttetett telefonokkal kapcsolatban parázik, azoknak sokadjára mondanám el, hogy a GYÁRI, LEGÁLIS FÜGGETLENÍTÉS *természetesen* SOHA NEM VÉSZ EL! jegyezzük meg, és többet ne kérdezzünk erre rá! köszi!

  202. @Jadeye:
    Szia ! A Teló müködött ezelött 3.1.2-vel. Gyárilag nem volt független. Én fügétleníttetem amikor átvettem. T-mobios kártya müködik másik telefonba ! próbáltam több mükődő T-mobilis kártyával is de semmi. IME szám alapján letilhatták???

  203. @Jadeye:

    A 195. hozzaszolasban is leirtam mar, hogy “…szifon repobol felraktam a mobileinstallation cracket es itt jon a problemam.”

    Fent van minden, mindehol rebootolok, ugy csinalom ahogy a nagy konyvben meg van irva es nem mukodik!!!!


Add a Comment