fbpx Skip to content

Magyarországon is rendkívüli népszerűségnek örvend az Apple sok téren újítást hozó telefonja, az iPhone. 2010 tavaszán nagyjából 100 ezer (!) eladott példány lapul a magyarok zsebében, ennek jelentős hányadán fut AppStore-ból letöltött időjárás kliens is. Végre az Időkép is zsebre vágható!

A kliens segítségével honlapunk legfontosabb elemei érhetőek el, a böngészőnél sokkal gyorsabban és kevesebb adat letöltésével. Az előrejelzés menüpontban mind a 7, mind a 30 napos előrejelzés, valamint a szöveges prognózis is olvasható. Nagy térképeink közül az Időkép, a Hőtérkép, a Felhőkép és a Széltérkép érhető el, melyek tetszés szerint nagyíthatóak és kicsinyíthetőek, a program mindig a megfelelő felbontású változatot (kicsi, normál, HD) tölti le, annak is csak azon részét, amelyet éppen nézünk (a Google Maps-hez hasonlóan).

A fejlesztés során hangsúlyt kapott a helyfüggőség is, így minden programindításkor a jelenlegi GPS koordinátákhoz igazítva jelennek meg a térképek. Teljes értékű észlelőfelület is helyet kapott a programban, itt szintén nem kell bíbelődnünk a helyzet beállításával – a GPS ezt megteszi helyettünk.

Várjuk észrevételeiket és visszajelzéseiket!

A program fejlesztését az IPDS2006 Kft., Béri Tamás, Farkas Attila, Lovász Sándor és Mornilla László végezte, remek munkájukat ezúton is köszönjük!

Letöltés: iTunes link vagy “Időkép”-re keresés

(idokep.hu)

Olvasd el a hozzászólásokat is

51 Comments

  1. Az alsó ikonok.. Szörnyűek!

  2. Valaki dobja fel az IPA-t valahova! Köszi!

  3. Korrekt kis program, nekem az alsó ikonok sem okoznak gondot!
    Látom az Időkép is felakart zárkózni az Ozonetwork-höz…
    Szerintem jó kis programot alkottak, köszönet a fejlesztőknek érte….

  4. Free progii
    szedd le 800kby;)

  5. Hát nem rossz, mert van szöveges előrejelzés is benne, de azért az OzoneNetwork-ös jobb és az is ingyenes.

  6. iPad-en a hülye hosszú “ő” hiány miatt kissé nehéz lesz a “keress rá”… 😀

    nem baj, billentyűzet fix hamarosan! 😉

  7. Jadeye, ekezet nelkul is megtalalja, nem? Amugy ott a link:)

  8. Nem rossz, nem rossz! De szerintem elég koppintás szaga van! Ugyan nem tudom ki készíti a köpönyeg.hu-t de nagyon arra hajaz!

  9. @Tocso: Igen azt tudom, csak a hosszú Ő miatt nem találta a kereső, de már oké!

  10. @Kohi: koponyegnek nincs iphone alkalmazasa…

  11. “A fejlesztés során hangsúlyt kapott a helyfüggőség is, így minden programindításkor a jelenlegi GPS koordinátákhoz igazítva jelennek meg a térképek.”

    ha ez így van, nem értem nekem írorszagban miért mutat dunántùlt:-))

  12. OFF: érdekes dolgot művel ma szifonom: cydiában megjelent az install0us-hoz firssítés, frissítettem, majd reboot és azóta az alma logót nézem lassan kb 10 perce, van valakinek valami ötlete, hogy mi baja lehet és hogy hogyan tudom megoldani?

    Köszönöm
    Peti

  13. @Digital: Az itunes egyébként miért nem jó neked?

  14. @miv: Mert nem vagyok otthon és nincs itunes a gépen! De már megoldottam wifin!

  15. OFF: tudna vki segíteni? a helyet azóta sem változott…. és egyenlőre semmilyen megoldást nem találtam…

    köszönöm

  16. OFF: Emberek! AppStore talált nekem 2 update-et. Hogy tudom kikapcsolni az AppStore ikonon a kettest a piros karikában??? (GENIUST már kilőttem… de csak miután megtalálta a frissítéseket)

  17. Sziasztok!

    OFF:
    Tud vki egy jó megoldást, hogyan lehet felállítani egy másik gépen iTunes-t úgy, hogy ha szinkronizálom vele az iphone-om, akkor ne töröljön le mindent a telóról.
    1x már végignéztem ahogy az összes app-ot uninstallálja a telóról…

  18. @Potyka bácsi: ékezet nélkül az App Store app nem találja meg. a linket látom, de a kérdés a “keress rá” volt. 🙂

    @Petya: legegyszerűbb egy restore.

    @Cimp: mondjuk frissíted azt a 2 appot…?

    @The Man: ha a másik gépet is authorizálod ugyanazzal az accounttal, amivel az elsőt, akkor ezt nem csinálja. ellenben próbáld meg ezt: andrewgrant.org/2008/03/30/how-to-sync-an-iphone-with-two-or-more-computers.html

  19. @Jadeye: köszi… azt hittem van más mód de akkor irány haza… tudok valahonnan aktivált 3.1-et leszedni? JB és unlockolva használom a telefont….

  20. @Jadeye: Nyílván nem appstore-os programokért fáj a fejem, hanem amiket csak úgy belehúztam az iTunes-ba. Azokat is békén hagyja így? 😀

  21. OFF:
    Petya: Hasonlo cipoben jarok, full restore mar masodjara (tegnap is osszehoztam ugyanezt valahogy 😉 ). Ahogy nezem az uj installous osszeveszik a mobileinstallationcrack-al. Szoval (kezdokent) azt javaslom hogy helyette appsync-et hasznalj (meg nem probaltam mert megy a restore) ha minden igaz az ugyanolyan jo mint a mobileinstallationcrack. Hozzaertok megoldasa erdekelne. Ja igen az appsyncbol a 3.1 kell iphone-ra…

  22. Mondja már meg valaki mi a PPY a hívásbeállításokban!?

  23. @MaDFoX: igen én is erre tippeltem, de jelenleg dolgozom (murphy törvény de 20 perc és haza megyek letojom… ) sajnos máshogy nem fogom tudni megoldani…

  24. @Petya: ha rá tudsz SSH-zni, akkor szedd le terminalban a legutóbb telepített cuccot (asszem apt-get remove appneve, ahol az app neve például valami olyan lehet, hogy com.install0us.30, akármi).

    ha nem megy az SSH, akkor t-potban lehet masszírozni, de hogy pontosan hogy meg mit módosít az install0us telepítője, azt a deb fájlját leszedve és kicsomagolva tudod megnézni, majd a script alapján visszacsinálni, és talán utána bebootol. ha se SSH, se tpot nem megy, akkor restore.

    @The Man: ha az összes adat a kérdés, akkor klónozni kell az egész iTunes-t, ott a link, az alapján már nem fogja leszedni, mert akkor azt hiszi, hogy ugyanazzal szinkronizál, hiába másik gép.

    @JB: úgy érted, TTY? mert az ez: en.wikipedia.org/wiki/TTY

  25. Engem nem győzött meg, egy átláthatatlan katyvasznak látom. Ráadásul ez a jobbra scrollozós megoldás, meg, hogy az ikon félig lelóg, szerintem nemhogy csúnya, de nem emlékszem appra, amit így oldottak volna meg, ha nem fér el egy képernyőn. A 30 naposnál egymásra lógnak a felismerhetetlen képek, nem látszik mi az, olyan kicsi… Szóval a kevesebb néha több.
    Az alsó ikonoknak (sőt, az egész appnak) nincs semmi köze az Apple UI-hez a refresh/info gombon és az alsó, domborodó kereten kívül. Amik tetszenek: Ikon, kezdőképernyő. Azt hittem le fogom cserélni az Apple Weather appot, de inkább nem erre.

  26. @Jadeye: bocsi hülye vagyok, de hogyan tudok rá ssh-zni? (otthovan linux a géépen úgy tudok terminált futtani)

    köszi

  27. @Petya: hát ha nincs rajta telepítve openssh, és nem fut az ssh kliens, akkor sehogy. szóval ha csak te nem telepítetted, akkor az nem lesz fent. ha fentvan, és fut, akkor gondolom “ssh teló.ip.címe.ide”, majd várni kell vagy 2 percet, míg kulcsot cserél a géppel. de mondom, ha nem tetted fel, és nem fut, akkor ez nem fog menni.

  28. @Jadeye: szia fent van, felraktam és használom, de mivel a bootig nem jut el így lövésem sincs milyen ip címet kaphat a telefon

  29. jóság!
    ha esetleg manuálisan is be lehetne vinni a koordinátákat, akkor egyből ipod és ipad app is lehetne belőle. így kicsit korlátotzott a felhasználása (nekem is ki kell mennem most az irodaépületből, hogy tudja a progi, merre vagyok)

  30. @Jadeye: Hja! Csak h törtek az apptrackr-ről, tehát ha frissíteni akarnám, meg kéne venni… szal nem akarok frissíteni, csak eltüntetni onnan azt a nyomoronc kettest

  31. @Jadeye: még 1 gyors kérdés, ha shift + restore-ral és 3.1.2-es FW-vel csinálom akkor blackra1n-nel tudom függetleníteni ugye?

  32. én WeatherPro-t használok, nekem az Ozonetworkös sem tetszett, szerintem az is béna.

  33. Nagyon örülök neki h kijött ez is, de a fejlesztőknek javaslom h gondolják át még1szer az egészet(menü, elrendezés stb.)

  34. Szörnyű.
    A sok időjárás program mellé kár volt ezzel előrukkolni.
    Egyszerűen borzasztó.
    Lassú betöltés, egyszerű kezelés, elcsúszott pixelek.
    Ozone Network az alap.
    10/1

  35. @Athis: Szerinted Magyarország időjárás előrejelzés mit fog neked mutatni Írországban????Vagy csak dicsekedni akartál, hogy ott vagy?

  36. @Petya: ez csak akkor megy, ha sima 3G-d van, vagy ha 3GS esetén megvan a 3.1.2-höz való ecid shsh, illetve a függetlenítés meg csak akkor, ha 05.11.07-es vagy korábbi a baseband.

    @Cimp: akkor szedd le őket a telóról, majd az IPA-ból töröld ki az iTunesMetadata.plist-et – ez rögtön ott lesz, ahogy kibontod az IPA-t. akkor utána ha felrakod ismét a telóra, már nem fogja tudni ellenőrizni, hogy mi az, és hogy van-e hozzá frissítés, így badge sem lesz.

    @gergián: olvasd el még egyszer, mit írt Athis, mert ő épp azt mondta, hogy bár Írországban van, mégis a magyar időjárást mutatja neki, holott GPS alapján nem azt kellene.

  37. Gratulálok a fejlesztőknek, egyszerűen szuper az alkalmazás! Gyakran szoktam nézegetni az időkép weboldalát, de innentől ez sokkal egyszerűbb és praktikusabb lesz! Köszönet!

  38. @Jadeye: persze, mert a Magyar időjáráson kívül mást nem tud mutatni, így azt mutatja bárhol is leszel a világban!

  39. Nekem is nagyon tetszik amúgy, de a grafikán lenne még mit csiszolni, néhol egymásra csúsznak a feliratok, a 30 napos nézet elég picik és nem tudni mit jelentenek alul a kis grafikák, legalább rábökve megjelenhetne a jelentésük.

  40. Nagyon jó az ötlet. Rendszeres időkép-fogyasztó vagyok, így a program kinézete, az egyes alfunkciók ismerősek.
    Azzal viszont egyetértek, hogy ez így maximum egy “kipróbálom, hogyan működik a fejlesztőkörnyezet” erősségű program. A megjelenésén lehetne csiszolni, az alsó ikonok kicsit esetlegesek, de a fő bajom az egésszel, hogy ez tulajdonképpen nem csinál mást, mint az aktuális térképet egy nagyméretű képként átdobja a telóra, amit huzogathatsz és zoomolhatsz. Valahogy pont az hiányzik belőle, ami élővé, valóssá teszi az egészet a weben.
    Remélem, lesz egy 2.0-ás verzió.

  41. igen, röviden: nem rossz a program, nekem fent is marad, csak bűn ronda…

  42. Igénytelen ,méltatlan az Iphone-hoz!

  43. Ez valami provokáció? Látott már iPhone-t a grafikus? Maga a grafika is rettenetes, de ahogy az egészet ráerőltették az iPhone-ra az kritikán aluli.

  44. segítsetek légyszíves
    tegnap feltettem a callcountert,de nem teteszett és leszedtem
    az inkonja kifehéredett, mióta kikapcsoltam a telefont,azóta nem lehet visszakapcsolni:bejön az alma és utána kikapcsol,itunes nem látja
    mit lehet ilyenkor csinálni?

  45. Én is rendszeresen nézem az idokep.hu-t és örülök ennek az Appnak. Jó, hogy megycsináltátok a fektetett nézetet is! Ügyes, hogy GoogleMAPS szerűen tölt be a térkép.
    Javaslom, hogy lehessen teljes képernyőben is nézni a térképeket, tehát tűnjenek el a menük, mint a YouTube Appban a kezelőszervek és ha akarjuk akkor mondjuk alsó pöccinttéssel jöjjenek elő.

    Sok sikert!

  46. Nem értem mi bajotok van… Miért lenne igénytelen a grafika? És ez miért a fejlesztő hibája? Ilyen az időkép.. Aki használja nagyon jól tudja.

  47. @Jadeye: sima 3g-m van és köszönöm a segítséget 🙂 sikerült tegnap estére újra használható állapotba hoznom 🙂

  48. Jo a helyfuggoseg csak ki lehetne kapcsolni mert ipodon a feugro ket ablak egy ido mulva idegesito,foleg ha az ember napont tobbszor is hasznalja.

  49. Hogyan lehetne itunest kihagyva telepiteni ezt a progit?

  50. Nem rossz program ez. Aki ismeri az Időképet, annak tetszik, aki nem annak nem. Javaslom az utóbbiaknak, hogy nézzék meg a http://www.idokep.hu -t, mert ez az app (egyenlőre) inkább csak “kivonata” az ottani infóknak, nem egy natív Iphone alkalmazás. Ez gondolom később változik, hiszen pl pont a radarkép nincs az app-ban ami a leginkább jó az oldalon (most kezdtek saját radarrendszer építésébe). Illetve vannak előfizetéses tartalmaik amik szintén nagyon jók és ragyogóan ki lehetne használni az iphone képességeit.

    És hogy OFF-oljak is egy kicsit: Segítsetek légyszíves, van-e olyan app, ami nyilvántartja a havi adat illetve beszéd forgalmat. Eddig nem nagyon találtam magyar T-mobil hoz. Vagy ha nincs ilyen app, akkor azt legalább hogy az említett szolgáltatótól ki lehet-e vasalni ezt az infót?


Add a Comment