fbpx Skip to content

Mint tudjátok pár napja már kapható az iPAD 3G -s mobileinternetezésre is alkalmas eszköze.

Mi is az a Microsim?

A jelenleg használatban lévő, 15×25 milliméteres SIM-eknél 52 százalékkal kisebb, mindössze 12×15 milliméteres új micro-SIM, más néven 3FF SIM az Európai Távközlési Szabványosítási Intézet (ETSI – European Telecommunications Standards Institute) által fejlesztett új megoldás, mely nagyobb belső tárhelyet biztosít SIM-alkalmazások számára, illetve fejlettebb biztonsági funkciókat kínál a jövő kisméretű készülékei és kompakt modemei számára. Az Apple iPad kapcsán egyelőre nem tudni, hogy a gyártó miért döntött az új, visszafelé nem kompatibilis SIM támogatása mellett, az azonban bizonyos, hogy hazánkban jelenleg egyetlen szolgáltatónál sincs ilyen, így modemmel szerelt iPad bevezetése sem várható. Az Egyesült Államokban az AT&T és a T-Mobile, Európában pedig az Orange és az O2 kínál csak ilyen kártyákat. – mobilearena.hu / macportal.hu

Nem mintha ez probléma lenne:

Tulajdonképpen csak a megfelelő helyen kell megvágni a sim kártyát. Leírás erre: Techradar.com

Mi a helyzet a jailbreak terén az iPAD 3G-vel? Természetesen a Spirit már az iPAD 3G-t is elérte @Musclenerd feltörte és már sms-t is küldött róla:

Mellékesen megjegyzem az iPAD 3G NEM at&t függő, tehát gyárilag függetlenül lehet venni külföldön.

Mi a helyzet a Wifis iPAD-el?

A wifis ipad-re is nagyon egyszerűen lehet mobilenetet rakni, egy iphone és egy cydia/rock kell hozzá. A MyWi nevű alkalmazással rendkívül egyszerűen megoszthatjuk az iphone mobileinternetét wifi hálózatra. Az ipad-el pedig csak csatlakozunk és már megy is a tethering!

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Ipad MyWii tel No. 1. 🙂

  2. eljutunk 3G-vel a telefonálásig is??:P

  3. Ja persze! Ossze is lehet majd hajtani es akkor zsebre is lehet rakni…:)

  4. a mywii bol nincs valami alternativ??

  5. @cfman: beyouriphone repóban volt, meg xsellize-n is van valami crackelt. Én megvettem.

  6. lehet nekem is ez lesz a vége.
    mibe kerül?

  7. ennek a 2 repo nak mi a cime??

  8. cydia.xsellize.com/

  9. Hello!
    A fent említett módon megvágoma sim kártyámát és belerakom akkor lehet használni a t-s 3g internetet mondjuk a 3g-s iPad-ben is, vagy csak ezzel a mywii modszerrel működik?Próbálta esetleg valaki.Köszönöm

  10. theiphonespotrepo.net/apt

    ittvan mywi is meg ibluenova crack meg miden hasznos ingyen 🙂

  11. Nem kotoszkodesnek irom, felre ne ertsetek, mert tenyleg hasznos dolog; de akinek van penze iPhone-ra meg iPad-re, az sztem nem fogja ezt a maceras utat valasztani 🙂 Eleve ket kutyu akksijat meriti egyszerre meg el is veszti az “Apple feelinget” (kenyelmes, felhasznalobarat, stb). Ket kutyut cipelni es allitgatni meg pakolgatni nem tul jellemzo az ilyen jellegu felhasznalokra. Viszont 1-2 ember lehet ki fogja hasznalni, aki sporolosabb; bar hosszu tavon le fogjak cserelni ok is 3G-re tuti 🙂

  12. @djshootah2:

    két kütyüt cipelni? otthon van wifid, az ipad 3g-t meg olyanhelyre vinnél ahol nincs, plusz drágább. de ha elmész vhova akkor telefon nélkül mész?

    ez nem ugy 2 kütyü h két egymást helyettesítő kütyü. teló van nálad mindig. mywi meg plusz 2 kattintás, kényelmes. nekem nem érne meg eleve 30 ezerrel többért venni 3g ipadet, plusz havi 3-4 ezret minimum kifizetni netre. ez ha 1 évet nézünk akkorha ezt nézzük akkor a mywi elindításával 1 év alatt majdnem megspóroltad egy 16 gigás wifis amcsi árát.

    ennyit nekem megérne h benyomom a mywit iphone on 😀

  13. Persze, ertem mire gondolsz es total igazad van…En csak arra gondoltam, hogy akik ilyenekre kepesek kolteni, azok nem fogjak sajnalni azt a plusz kb 130dolcsit egy 3G verziora 🙂 A hangsuly nem az ar/ertek arany szamolgatason van, hanem azon h “nyalja ki a ….ed a keszulek” 🙂 En is azert hasznalok Macet meg iPodot 🙂 iPhone-ra is csak azert nem fektetek be, mert kicsi a memoriaja a szamomra.

  14. Csak a MyWi-vel 1 baj van, 3G-t kb fel ora alatt lemeriti 🙂

  15. Na ez az? h ttp://spiritjb.com/

  16. @saga24:
    köszi

  17. @Jb:
    Ez az,de nekem nem jó!

  18. Sikerül! Minden ok!

  19. Van a Ténél microsim – bármely netes csomaghoz adnak.


Add a Comment