fbpx Skip to content

Házkutatás az újságírónál

Egyre komolyabbá válik az elveszett/ellopott 4G-s iPhone ügye. Gizmodo nyilvánosságra hozta, hogy még pénteken a rendőrség házkutatást tartott újságírójuk/bloggerük, Jason Chen házában (ő nem volt jelen) és lefoglaltak négy számítógépet valamint két szervert.
Gaby Darbyshire -, aki a Gizmodot tulajdonló Gawker Media LLC operatív vezetője – felháborodását fejezte ki az eset miatt, mivel szerinte a házkutatás jogszerűtlen volt. Egy kaliforniai törvény alapján újságíró (és blogger) nem köteles kiadni a nem publikált információkat és forrásaikat sem, ezért azonnal szolgáltassanak vissza mindent. Erre az ügyészség további döntésig leállította a vizsgálatot.
Magát a házkutatást a REACT Task Force végezte. Ez egy gyors reagálású nyomozó csoport (Rapid Enforcement Allied Computer Team), amelyet a Szilícium-völgybeli számítógépes bűncselekmények felderítésére hoztak létre. Yahoo! News kiderítette, hogy az Apple embere is tagja a csoportot irányító bizottságnak. Arról nincs információ, vajon mennyire avatkoztak bele a házkutatásba. A rendőrség lopásnak tekinti az esetet. Kaliforniai törvény szerint ha valaki egy talált tárgyat saját célra használ fel és nem tesz meg mindent a visszaszolgáltatásért, az lopásnak minősül.
Chent egyébként nem tartóztatták le, tehát nincs szüksége jailbreakre 🙂


Jön a wifis szinkronizálás?

Már három éve létezik az iPhone, azonban csak USB-kábelen keresztül lehet a tartalmakat iTunes-szal szinkronizálni. Ügyes fejlesztő elkészített egy alkalmazást Wi-Fi Sync néven, amely wifis szinkronizálást tesz lehetővé. Rövidesen beküldi Apple-nek jóváhagyásra és mindenki élvezheti előnyeit.
Eddig az álom, jöjjön a valóság. Ha privát API-t tartalmaz, egyáltalán nem biztos, hogy az Apple jóváhagyja az alkalmazást. Amennyiben elutasításra kerül, megnyílik az út a Cydiás terjesztés előtt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. ez a “jailbreak” a hír végén – vicces. 🙂

  2. Tényleg elég nagy genyóság az Apple részéről ez az egész huza-vona. Powellnek kellett volna egy kicsit jobban odafigyelnie a Prototípusra és nem a gizmodot kéne szívatni!

  3. 🙂 1000% hogy nem fogják beengedni, mivel pl a Media Player Framework (publikus api) csak read only… tehát zenéket kapásból nem lehet syncelni. 4.0 előtt pedig naptárbejegyzéseket sem nagyon. Szóval vagy kiherélt lesz az egész, vagy bukó.

  4. Akkor már csak a kábel nélküli töltés lenne jó, mondjuk wifin 🙂

  5. @Meta: Bukóra tippelek és cydiaban látjuk viszont, de egy újabb macska-egér játék lesz, ahogy direkt megakadályozzák a használatát itunes frissítésekkel…

  6. Zseniális ez a wifis szinkron! Cydiába vele!

    Nemrég olvastam, hogy a 3G-s iphoneok akksija a 10. hónap használat után kezd romlani, érdeklődnék, hogy más is észlelte-e ezt a problémát? Nálam pont a 10. hónapba jelentkezett egy brutális nagyságú minőségromlás! Mondjuk akkor halt be a wifim is, talán összefüggésbe van a kettő? Köszi a válaszokat!

    Üdv.

  7. Én a mikrohullámú sütős tóltésre szavazok. 🙂
    Jó nagy ügy lett ebből a 4G-s dologból. Azt hittem pár nap múlva lecseng, de nem így lett. Lassan kihalnak a bétatesztelők. 😀 Kijön egy új iPhone, akkor azt kiadás előtt már nyilvánosságra kell hozni. Ha kikerült, akkor meg öngyilkosnak kell lenni. Hm, micsoda dolgok ezek! 🙂

  8. Szevasztok!
    Mi a helyzet a beyouriphone.com oldalal?
    Csak nekem nem megy?
    Udv.

  9. @Joker: nekem másfél éves lassan a 3G-ém, és semmi panasz az aksira. mint új korában.

  10. bocsi az offért sziasztok egy kérdésem lene….h van egy ipod tuch 2g-ém..és 3.1.3 van rajta és az lene a kérdésem h ezt mivel tudom jb-kelni?blackra1n rc3-omal lehet????vagy mien más progi van hozá???választ elöreis köszönöm

  11. @airness23: Akkor lehetséges, hogy a wifi (hardveres) hibámmal van összefüggésbe? Mondom mégegyszer, egyszerre romlott el a wifi is, illetve az akkumulátor erőssége is.

  12. @wlado:
    ez is letezik mar, csak nem ajfonra.

  13. @wlado:
    engadget.com/2010/01/09/airnergy-wifi-power-system-gives-rca-a-reason-to-exist-video

  14. @Joker: Gyorsan merülő aku problémát okozhatja az is, hogy valami program beragadt és zabálja a procit. Jailbreakelt telefonnál ez előfordul könnyen. Nekem is volt ilyen, hogy nem tudtam miért merül és miért lassú a telefon.
    Bár ha újraindítással is marad a probléma, akkor valószínűbb, hogy hardverhiba. De egy concole-ban indított top paranccsal meg lehet nézni, csak vigyázni kell vele, mert ha nincs megfelelően leállítva az is be tud ragadni. Pl ha csak kilövöd a terminált anélkül, hogy magát a top parancsot kilőnéd bent marad és fut tovább a háttérben 🙂

  15. sziasztok!
    keresek egy oylan programot amivel virtuális (számítógépen beli) iPadet lehet készíteni. Tehát egy virtuális iPadet. nem tudom, van e ilyen, és ha van akkor tudnátok e egy nevet mondani. köszi 🙂

  16. @Neu: Nincs jailbreakelve a telefon, érintetlen új fw 😀 De gyanús, hogy hardver hiba.

  17. CodeRed: a beyouriphone lehúzta a redőnyt. Örökre.

    Picur130: ha új iBootos, akkor semmivel. Ha régi iBootos, akkor redsn0w 0.9.3 vagy 0.9.4-gyel, 3.1.2-es firmware betallózása mellett.

  18. Hát ez abotrány nem jön jól mostmár az applenek de sajna nekik meg mindig jo mert roluk szolnak az evvel kapcsolatos blogok es lassan az ujsagok is.
    Bocs de off : ha letoltottem egy fajld safaribol azt ifileba hol találom meg?
    Friss hírek miatt remelem tudtok gyorsan segiteni. Előre is koszi.

  19. OFF

    ELADÓ áron allúl egy 2010.03.01-ie iPhone 3G 16GB tmobilos, GARANCIÁS.
    3.1.3-al firmware-val, 05.12.01-es baseband-el
    SÜRGŐS!

    Ár.: Pécsen való átvétel esetén: 65eFt, ha máshol akkor plussz utayási költség.

    érd.:
    isstvaanKUKACfreemail.hu
    ON

    Bocsi h ide írtam, remélem megértitel.
    További szép napot!

  20. @H2CO3: köszike meg lesem énis gyanakaodtam ere mivel ano a 3.1 esnél volt ez h a 3.0 kelett be teni al redsn0wba nah m1 köszike

  21. @Bucoka: az iPhone SDK erre is jó. na de az nem fut windows alatt értelemszerűen. windowsra ilyen nincsen tudtommal.

    @H2CO3: 2G touch az szerintem nem lehet új ibootos, mert az tudtommal csak a 3G touch idején jött, azok közül is elvileg csak a nyár végiek.

  22. De az mc-vel kezdodo 2G touchok uj ibootosak, untethered jbzni lehet oket 3.1.2n

  23. Ertem, koszonom.

  24. SZIASZTOK!

    AZT SZERETNEM MEGKERDEZNI, HOGY VAN EGY MACBOOK ALUM ES AZ IPHONE 3GS-T HASZNALOM, MINT MODEM ( INTERNET TETHERING ). SZOVAL AZ A HELYZET HOGY ORANKENT KB ELMEGY A 3G ES MAR UNOM AZTAN VISSZAJON… NEM TUDJATOK, HOGY MI LEHET A BAJ?

    KOSZI!

  25. áhhhh pls helpppppp!!!!!!!!!!!!!!!!meg csináltam a jb a reds0wal és a rebootnál kifagy..és a ipodot nemtom kiszedni dfu-ból…mit tok tenni ilyenkor???ha joltom ha uj bootos lene akor aztis csak a jb után lehetne tudni mikor kikapcsolom és ujra be és nuku jb ha joltom…..választ elöreis köszönöm

  26. Pls vki tudna nekem mondani egy repot ibluenova telepitesre mert az ispazio repos host unreachebles hibat ir ki ugye beyouriphone meg már nincs szal pls vki :S

  27. OFF:

    SOS!!!!

    iPhone 3GS 16GB 3.1.2 új iBootos: lefagyott, reboot, Blackra1n és nem műkódik a jailbreak mert folyton újraindul! (eddig is jailbreakelve volt). Restoreolni akarom (Cydia ssh tárolva meg minden) és nem akarja resoreolni vissza 3.1.2-re! Pedig pár hete ezt még meg tudtam csinálni most nem engedi. iTunes nincs updatelve, talán azért? Nem mertem updatelni iTunest mert szifonon ez volt kiirva. Tán updateljem iTunest és működni fog?

    Kösz előre is a segítséget!!!

  28. off
    sziasztok.
    az itunes hova menti az smseket? restore után hogyan tudom vissza tenni őket, ha csak az smseket szeretném visszatenni?!

  29. En nem akarok
    okoskodni de ugy tom h van egy ih8snow-os dolog hogy egy dll fajlt ha egy mappaba raksz a blackrainnel akk menni fog 9.1 es itunessal de az elso felere nincs otletem. De vard meg jadeyet vagy nalam vki okosabbat :p.

  30. Jah ez cimbyenak volt valasz :p

  31. Nincs updatelve iTunes még

  32. Na rájöttem, hogy először hülye voltam és gyári fw-t akartam rárakni, utána custommal próbálkoztam és így sem működik!

    Kiírja, hogy “preparing iPhone for restore” és utána unkown errort ír ki! (1601) Mi lehet a gáz??? Recovery és dfu módban is próbáltam és nem jó

  33. @honda.racing: külön csak az SMS-eket nem lehet. backup-ból való visszaállításnál csak vagy mindent vagy semmit.

    @Cimbye: windowst használsz gondolom. először frissítsük meg azt az iTunes-t 9.1-re nyugodtan, mert lehet frissíteni. aztán próbáljuk meg újra, ami korábban nem ment. aztán ha továbbra sem megy, akkor iTunes és minden Apple cucc a gépről uninstall (különös tekintettel a mobile device support-ra), reboot, legújabb iTunes install, reboot, és úgy próbáld megint. esetleg másik gépen vagy másik USB portba dugva.

  34. jadeye de a backupot nem lehet lementeni? Nem szeretném elveszteni az adataimat, elég fontos számok vannak rajta elmentve és egyéb adatok

  35. @Cimbye: természetesen lementheted, de ha most nem látja a telefont sehogy, akkor nem is fogod tudni lementeni.

    (mellesleg frissült az előbb az iTunes 9.1.1-re, úgyhogy NE az Apple oldaláról töltsd le, mert az már a 9.1.1-et tartalmazza.)

  36. Előre is elnézést kérek de mivel nem tartózkodom otthon Szeretett hazámban és Jelenleg Most sikerült újra talpra állnom ezért vettem a vodafonál egy Iphone-t. (Ez Londonban) és hát régóta nem tudtam figyelemmel követni itt a szifont. (Mert hát gépem sem volt. 🙁 ) Így egy kis segítséget szeretnék kérni amenyiben lehetséges?

    A gondom a következő:A 3G s iphone-om hogyan tudom fel törni?
    ( Ha ez egy sima 3G lenne nem kérdeznék de ez nem az 🙂 )

    A version: 3.1.3 (7E18) függetlenítés nem érdekel mert itt ez fasza! 🙂
    Köszönöm a segítséget előre! 🙂

  37. @nico: hát, jelen esetben ezt elvileg nem fogod tudni jailbreak-elni sehogy, mert valószínűleg új iBoot-os, plusz ugye 3.1.3 van rajta, ami kettő együtt most nem szerencsés. ellenben ha kijön az új JB, akkor azzal majd mennie kell, de elméletileg ezt most sehogy nem lehet.

    geohot most készül valami új cuccal, limera1n vagy mi, de hogy azt mikor teszi közzé, és hogy az pontosan micsoda, na az jó kérdés. egyelőre szerintem várj, és amint lesz infó, azt úgyis közzétesszük.

  38. @Jadeye: Mély tiszteletem a tied!!!!!! 🙂 Köszönöm a gyors választ és várok türelmesen! 🙂 Addig is had kérdezzem meg hogy milyen olvasmányokat ajánlasz nekem mint 3Gs tulaj amivel jó tisztában lenni?
    Jó estét! 🙂

  39. @Jadeye: Meg tudod mondani nekem hogy az appulos-al mi a helyzet mert 2 napja fel mentem rá de valamiért nem tudtam megnyitni az oldalt.

  40. nico az appolous kiszállt, már apptrackr.org van! Figyelj hogy nem apptrackEr van a címben hanem apptrackr! És .org
    de mivel nincs jailbreaked ezért hát ezt nemnagyon tudod haználni

  41. @Norrbi: Köszönöm de sajna egy kissé le vagyok maradva mert voltak némi gondjaim ami aval járt hogy se laptop se Iphone se pénz! 🙂

  42. „Chent egyébként nem tartóztatták le, tehát nincs szüksége jailbreakre :)”

    Az év poénja!!! Akárki fejéből pattant ki, RESPECT! :]


Add a Comment