fbpx Skip to content

Pár perccel ezelőtt az Apple frissítette az iTunes-t 9.1.1-re, mind OSX, mind Windows esetén.

Leginkább hibajavításokat tartalmaz a frissítés, de a következőket külön ki is emeli:

  • VoiceOver stabilitási problémák javítása;
  • VoiceOver és Genius Mix-ek használhatóságának javítása;
  • Zeneszámok szinkronizálás közbeni 128 kbps AAC-be való konvertálásának javítása;
  • Egyéb hibajavítások, amik javítják a stabilitást és a teljesítményt.

Jelenleg még nincsen információ arról, hogy ez bármiben is érintené a jailbreak-et. Így bár valószínűleg nem fogja érinteni, tanácsos egyelőre még nem frissíteni. Amint lesz pontosabb információ a jailbreak és az új iTunes tekintetében, a postot frissíteni fogjuk.

Addig is, ha jailbreak-elsz, inkább NE frissíts.

***

FRISSÍTÉS 1: Musclenerd azt írta twitteren, hogy akik Pwnage tool vagy redsn0w használatával jailbreak-elnek, azok számára nem veszélyes a frissítés. Akik azonban a “spirit” típusú, böngésző alapú jailbreak-re várnak vagy már esetleg azt használják, azok még várjanak a frissítéssel, mert azt az iTunes képes felfedezni és eltávolítani.

MuscleNerd MuscleNerd Today’s 9.1.1 iTunes is safe for PwnageTool&redsn0w. But those hoping to use userland JBs (like Spirit) should hold off.
about 6 hours ago via web

MuscleNerd MuscleNerd In general, those using *any* userland JB should avoid iTunes updates, since iTunes can detect & remove it.
about 6 hours ago
via web

Ha tehát te a dev-team cuccainak segítségével, tehát pwnage tool-lal készült custom firmware vagy redsn0w használatával jailbreak-eltél, nyugodtan frissítheted az iTunes-t.

Geohot dolgaival kapcsolatban még nincsen egyértelmű visszajelzés, így ha blackra1n-t használsz, egyelőre még várj.

Snowbreeze és bármi más esetén szintén várj. Ezek ugyan elvileg mind működhetnek, de érdemesebb megvárni a konkrét infót.

***

FRISSÍTÉS 2: fontos azt is megjegyezni, hogy az iTunes 9.1.1 ugyan azt teszi, mint elődje: legelső indításkor frissíti az iTunes Library-dat. Tehát korábbi verziós iTunes-t nem fogsz tudni visszatenni problémamentesen, mert az valószínűleg ugyan úgy problémázni fog rá, hogy frissebb a Library verziója, mint amit ő kezelni hajlandó. Ebben az esetben kénytelen lehetsz kiüríteni a Library-t, és mindent újból hozzáadni…

***

FRISSÍTÉS 3:

NYUGODTAN FRISSÍTHETSZ A 9.1.1-RE!

(aki meg ezek után még egyszer rákérdez, azt szintén frissítjük 9.1.1-re… :P)

Olvasd el a hozzászólásokat is

50 Comments

  1. 4.0 beta eseten javitja a telepitesi hibakodot okozo gubancot???

  2. Ujratelepitettem a windowst a gepemen, pontosabban egy uj winyora tettem az uj rendszert, a regihez kivulrol hozzaferek. A kerdesem az hogy, mikepp tudnam az itunest, pontosabban a benne levo programokat es adatokat ugy attenni az ujra hogy, a kovetkezo szinkronizalaskor ne toroljon le mindent a telorol?

  3. @Hidi: nemtom, nem próbáltam. ha gondolod, megpróbálhatod, a 4.0 úgyis legál cucc, mert ugye az másképp nem megy, tehát annak nem árt majd semmit az új iTunes.

    @mynus: a régi windows alól másold át az újba a “régiwin:\Users\[felhasználóneved]\Music\iTunes\” mappa teljes tartalmát az új windows telepítésbe, ugyan erre a helyre, valamint iTunes-ban Store menü Authorize Computer kell(het) minden új windows telepítésnél is (előtte meg nem árt egy Deauthorize Computer a régi telepítésben, ha azt még be tudod boot-olni).

  4. A twitteren IH8sn0w azt írja, hogy biztonságos a frissítés…

  5. Szererncse, hogy anno nem töltöttem le feleslegesen ~100 megát a 9.1-re! 😀

  6. Jadeye

    en azvutolso lehetoseget hasznaltam el a pc aktivalasakor. A korabbiak nem lettek torolve. Ilyenkor mi a tehendo??? Irni kell az appel-nek emailt? 3 email cimem van. Magyar nemet es us storba.

  7. Megnéztem, az iClarified is foglalkozik ezzel, hivatkoznak MuscleNerd-re, aki szerint a redsnow és PwnageTool féle jailbreak nem érintett:
    “MuscleNerd from the iPhone Dev Team is warning users who are hoping to use a userland jailbreak for the iPad, iPhone, or iPod to hold off on updating to iTunes 9.1.1.

    Today’s 9.1.1 iTunes is safe for PwnageTool&redsn0w. But those hoping to use userland JBs (like Spirit) should hold off.

    In general, those using *any* userland JB should avoid iTunes updates, since iTunes can detect & remove it.

    It is widely expected that the “Spirit” userland jailbreak by comex will be the first jailbreak to be released for the iPad. Spirit also provides an untethered jailbreak for the iPhone 3GS and iPod touch.”

  8. htt p:/ /twi tter.com/M uscleNerd/status/12979719625

  9. @sztar1: az 5 lehetőség az mindig egy accountra vonatkozik, tehát ha van 3 account-od, akkor az 3*5=15 lehetőség összesen. meg kell nézni, hogy melyik accountodnál használtad el a lehetőségeket, és ott az account info alatt évente egyszer megjelenik egy “deauth all” gomb. ha van ilyen gomb, akkor bökj rá arra, és az kiszedi az összeset az adott account esetén, és ismét lesz 5 gépre lehetőség authorizálni.

    ha meg nincs “deauth all”, akkor vagy nem azzal az accounttal vagy belépve, ami már tele van, vagy 12 hónapon belül már rányomtál a “deauth all”-ra egyszer. ez esetben az adott acconthoz tartozó mailcímről írni kell az Apple-nek, hogy ez a helyzet.

  10. @Jadeye: Nekem meg tudnád mondani, mitől lehet az, hogy csak úgy magától törölt mindent az iTunes? volt egy csomó program, zene, stb minden elveszett…csak jó lenne tudni az okát 🙁 Nem frissítettem be egyikre sem iTunest, mindig kiléptem x-el a kis ablakból.Blackrain JB-s a teló. Kb egy hétig nem használtam iT-al majd pár napja rádugom és sehol semmi 🙁 Mit csináljak, hogy ne szedjen le mindent a telóról? szedjem le iTunesba azokat a progikat amik a telón vannak, meg zenéket? Akkor nem nyúl hozzájuk? Mást remélem nem szed le :S

  11. @poweradi: hát alapértelmezetten az iTunes úgy működik, hogy szinkronizáláskor lementi azt, ami a telón van, és még nincs a számítógépen (transfer purchases). ha neked leszedte a telefonról, ami rajta volt, akkor szerintem az lehet, hogy nem ugyanazzal az accounttal vagy belépve telefonon, amivel be vagy lépve gépen. vagy a másik lehetőség, hogy valamiért nincs authorizálva a géped.

    ellenőrizd le, hogy ugyanazzal az accounttal használod-e az iTunes-t, ami a telefonon is használatban van, illetve az iTunesban a számítógépen kattints a Store menü Deauthorize computer opciójára, majd utána ugyan így az Authorize opcióra. ha a gépen és a telefonon is ugyan az az account van, és megvolt a deauth/auth a gépen, akkor még egy reboot mind a gép, mind a telefon esetén, és utána már mennie kellene. más ötletem így hirtelen erre nincs.

  12. Jadey köszönöm az infot! Ezt nem tudtam!

  13. halii !
    nem tudna valamelyikőtök segíteni,hogy miért nem mehet a gps-em a phone
    3g-men?van rá jogtiszta igom,navigonom,de egyikkel se lát holdat?szoftveresen lehet valamit javítani vagy mechanikai? kösz

  14. Urak!

    iTunes 9.1-et lehet tölteni? biztonságos?

  15. @Jadeye: Nem a telefonról szedte le a cuccokat, hanem az iTunesból tűnt el minden! tehát észrevettem, hogy nincs semmi az iTunesban és nem nyomtam szinkronizálást, és nem is merek még, mert félek h letöröl mindent a telóról…így van? A telón is és iTunesban is ugyanazzal az accountal vok bejelentkezve!

  16. Sziasztok, van egy használtan vett 3gs-em, amin jelenleg 3.1.3 van az új iboot-tal, viszont tudom, hogy 3.1.2 volt rajta ezelőtt, lehetséges lenne a JB valahogy?

  17. @Potyka bácsi: már bocsánat, de ez nem egy offoló fórum! ha érdekel, akkor olvass utána,itt az oldalon is írtunk róla sokszor!

  18. @luteran: hát én próbálnék egy restore-t, és utána megnézni, hogy mi a helyzet. ha jailbreak nélkül megy rendesen, akkor ott valamit a jailbreak vagy az utána telepített cuccok túrnak el. ha gyári fw-vel sem megy, akkor szerviz. (mechanikus hiba nem lehet, szóval nehogy megolajozd… :D)

    @Reddly: azt már eddig is lehetett. a 9.1.1-et is felteheted, de fent le van írva, hogy esetleg miért ne rakd fel.

    @poweradi: az iTunes magától nem szedi ki, amit belepakoltál. tehát ha abból eltűnt, akkor azt valaki kitörölte belőle. ez még azt sem jelenti, hogy azok a fájlok nincsenek meg, mert a Library-ból való törlés még nem helyezi azonnal lomtárba, csak ha direkt azt választottad ki. a telóról a dolgok nagy részét meg mondom, jobbklikk a telefonon az iTunes bal oldalán a listában, és transfer purchases. az az appokat át kell másolja.

  19. Sziasztok!
    Tudom, hogy nem jó helyre írok, de nem tudom, hogy hova kellett volna.
    Van egy 3g-m 3.0val, állítólag gyárilag független, de nem vagyok benne biztos mert még nem frissítettem, és nem derült ki számomra a dolog. Szeretnék restore-olni és nem tudom, hogy akkor milyen verzió fog felkerülni. tehát az lenne a kérdésem, hogy restore új fw-t tesz fel vagy a 3.0-t újra. Köszönöm szépen.
    Egy kezdő…

  20. Már bocsánat, én próbáltam utánanézni, de nem jutottam előbbre, mivel nincs külön fórum, bátorkodtam a legaktuálisabb topic-ba írni a kérdésem.
    Valaki tud segíteni esetleg?

  21. @Potyka bácsi: ha új iBoot-os az a 3GS, akkor jelenleg NEM lehet jailbreak-elni 3.1.3 esetén, és korábbi fw-t sem fogsz tudni szerintem visszatenni rá.

    @tadao: mindig az aktuálisan legfrissebbet teszi fel, jelenleg tehát a 3.1.3-at.

  22. @Jadeye: Köszönöm a gyors segítséget. Esetleg lenne valami tipp, hogy hogy derítsem ki azt, hogy valóban gyárilag független-e?

  23. @tadao: tegyél fel egy gyári 3.1.2-őt. azzal még nem bukod el a függetlenítés lehetőségét, ha esetleg mégsem lenne gyári független.

    ha független gyárilag, akkor a 3.1.2-re való restore után az iTunes aktiválni fogja neked bármi kártyával.

    ha NEM gyári független, akkor viszont nem fogja aktiválni, csak a gyárilag hozzá tartozó kártyával. ebben az esetben kell neki egy redsn0w a jailbreak-hez (és aktiváláshoz), majd utána Cydia-ból fel kell telepíteni az ultrasn0w-t a függetlenítéshez.

    (az eredeti 3.1.2-es fw-re meg guglizz rá, hogy iphone 3g 3.1.2 stock firmware, és keress egy olyan linket, amiben lesz olyan részlet, hogy “edgesuite”, mert akkor tuti eredeti, módosítatlan)

  24. @Jadeye: szuper, nagyon köszönöm. ha lesz egy kis időm, akkor megcsinálom. szép napot!

  25. OFF: Az iphone-on futó android képes futtatni a flash tartalmakat? Mert néhány videó már van fenn a youtube-on az iDroid 0.1-ről, de egyikbe se láttam, hogy tesztelték volna a flash futását a böngészőben.

  26. Van valaki, aki esetleg az iTunes-ban lévő MP3-jaihoz dalszöveget is hozzáadott? Merthogy úgy tűnik, a legújabb, meg az eggyel korábbi iTunes verzió is szinkronizálásnál valamit elront, és a dalszöveg nem jelenik meg az iPhonon. (legalábbis érthetetlen módon nem minden számnál)
    Szívás.
    Fél délelött az Apple Discussion Centert olvasgattam, csomóan jelezték a hibát, csak még megoldást nem láttam sehol.
    Valaki találkozott ezzel a jelenséggel?

  27. @Jadeye: köszi, mostanság nem nagyon figyeltem a híreket azért kérdeztem rá…..

  28. @Jadeye: Köszi a cikket 🙂 Nem nagyon lett volna időm, de látom te résen voltál! 🙂

  29. @Jadeye: hát megpróbálom,hátha!!!köszi

  30. @admin: figyu admin
    néha,mikor nem vagytok résen,akkor írhatnék néhány rövidke postot rss-ről, ha vmi érdekes van. ezt nem úgy értem, hogy félóránként telehalmoznám a blogot posttal,hanem csak néha. szerinted? nem bánnád meg!

  31. @Jadeye: Okés, köszi az infókat!

  32. @gerike73: én alig várom gerike! 🙂

  33. @dokk: !megváltoztam!,már nem vagyok béna! hasznotokra lennék!

  34. @gerike73: na ez aranyos volt. hát akkor hajrá! 😉

  35. hello mindenki!!!!
    a 13.hozzászolásomban leírtak nem oldodtak meg ezért bevinném a szervízbe,de a kérdésem a következő,ha eredetibe t-mobilos volt,de azóta milliószor újra lett téve,függetlenítve,újabb firmwarek rátöltve stb.,,de most simán gyári firmware 3.1.2-es van rajta és nincs jb-zve akkor elfogadják ha esetleg valami tényleg önön hibámon kívül bedöglött vagy kiderül,hogy már csapatva volt neki és bukta a gari?!? nem tudom esetleg valaki volt már ilyen helyzetbe?

  36. @luteran: ha visszateszed rá restore-ral a gyári fw-t, senki nem fog megtudni semmit. esetleg a biztonság kedvéért még nyomj egy “erase all content and settings”-et a Settings / General / Reset alatt, az lesz vagy másfél óra, míg végigcsinálja, de az tutira töröl mindent. aztán elviheted a szervizbe.

    azt írod, hogy most 3.1.2 van rajta, így az első, amit szerintem meg fognak próbálni, az az, hogy felrakják rá a 3.1.3-at. te is felrakhatod a 3.1.3-at, és ha azzal sem megy, akkor már kezdheted eleve úgy a dolgot, hogy feltetted a legfrissebb fw-t is, és azzal sem megy, úgyhogy szeretnéd, ha cserélnék. mondjuk a 3.1.3-ra való restore viszont jelenleg vétózza a függetlenítést. :S

  37. @Jadeye: az nem baj ha nem lehet fg-zni,mert már csak t-mobiles netre használom,de a gari miatt para van,mert tele van bubival a kijelző meg kapott rendesen a külseje is….csak nem erre fogják a garivesztést?köszi válaszod

  38. @luteran: ezt a tele van bubival a kijelző dolgot annyira nem értem. de vidd be, max besírnak. de elvileg attól, amit mondasz, nem kellene legyen garanciavesztés. ha vízbe is esett, és emiatt bepirultak a folyadékjelző indikátorok, az már más kérdés. gyakorlatilag vesztenivalód nincs, max visszakapod két hét elteltével, hogy bocsi, nem garanciális. de ezt majd csak ők tudják megmondani, ha beviszed.

  39. @Jadeye: én tegnap töltöttem le az itunest az nem a 9.1.1 es verzió ugye? De az i-tunest nem kel jali breakelni ugye? Tudom hülye kérdés lehet de mint mondtam nagyon le vagyok maradva!!!
    Azt valaki meg tudja nekem mondani: hogy melyik a jobb a 15 éves kis csávó programja vagy pedig a dev-team-é? csak mert korába azt használtam!!! Még 1 éve mikor volt még fasza 3gm.

  40. @Jadeye: a tele van bubival,hogy a kijelzőm szélén van vagy 15 kicsi buborék,nem tudom mitől,de szerintem a ragasztóanyag elengedett és a mozgatástol,mindig egy kis levegő beszivárog!nagyábol ennyi..köszönön válaszodat,még ma beviszem!!!szép napot mindekinek.

  41. @nico: jobbegérgomb a letöltött telepítőn, és ott meg tudod nézni. de ha tegnap töltötted le, az már szerintem a 9.1.1 lesz.

    a másik kérdésre: geohot cucca bugos a wifi tekintetében. én a devteam cuccait preferálnám, tehát jailbreakhez redsn0w, unlockhoz meg ultrasn0w. de van olyan extrém eset, amikor valamiért nem hajlandó menni az unlock, csak geohot cuccait használva, tehát blackra1n a jailbreakhez, majd blacksn0w a függetlenítéshez.

    @luteran: úgy érted, van rajta valami fólia, és az alá került buborék? mert mást nem tudok elképzelni. viszont ha fólia van rajta, akkor az biztosan nem birizgálja a garancia kérdését, mert annak ahhoz semmi köze.

  42. Az iTunes 9.1.1 semmi gondot nem okozott a 3G blackra1n-el Jb-elt telómon. (nem függetlenített).

  43. A spirit jailbreak elvileg holnap elerheto lesz. Legalabbis comex azt valaszolta a twitteren…. Legalabbis ha arra valaszolt. De nézzétek meg!

  44. @Jadeye: hello,nem nincs rajta fólia,hanem csak egyszerűen elkezdtek alatta gyűlni a bubik,bal oldalt egy egy centis csikba a kijelző egézs hosszán?!? nem tudom mitől de a havernak is ilyen?!? még nem találkoztál ilyennel?

  45. @Jadeye:Nekem ez a verzió:9.1.0.79 akkor én még időben szedtem le 🙂
    Itt is ugyan úgy működik mint 3G esetében hogy meg kell várni amíg valaki meg csinál egy FW és azt beilleszteni a telóba?

  46. h t t p://www.iphoneheat.com/2010/04/spirit-untethered-jailbreak-for-ipad-3-2-iphone-3-1-3-and-ipod-touch-coming-soon/ ez mi akkar lenni???tud valaki rola valami tobbet?

  47. h t t p://www.redmondpie.com/spirit-jailbreak-untethered-for-iphone-3.1.3-ipad-3.2-ipod-touch-on-friday/

  48. Miért nem tudom restorolni a 3.1.2 05.11.07 Iphone 3Gs ugyanerre a szoftverre hibat ir ki az itunes nekem

  49. Hello

    Valakinek megy blackrain 3.1.2 vel az itunes 9.1.1? en frissitettem a gepemen de meg nem szinkronizaltam, es nem merem amig nem tudok rola infokat.

    koszi

  50. Sziasztok!

    Valaki meg tudná mondani, hogy miként kell elmenteni a belinkelt zenéket az itunes-ban? Nem szeretném előről kezdeni, ha újra kell telepíteni a gépet.


Add a Comment