fbpx Skip to content

Tegnap óta keringenek a hírek, hogy GeoHot beregisztrálta a limera1n.com domaint. Ez így is van a domain whoisból kiderül, hogy tényleg övé a domain. Valószínűleg ez lesz az új jailbreak neve.

Zárójelben megjegyzem: Akik commentbe mindenféle unlock meg fake jailbreaket (thunderstrom) linkelgetnek mégis mi értelme? Nem látjátok, hogy hazugság az egész, gondoljátok nem lenne itt egy külön post, ha tényleg igaz lenne? Tök felesleges elhúzni a mézesmadzagot azok előtt, akik nem értenek hozzá. Ezt fejezzük be. Köszönöm!

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. Helyes a bőgés! Semmi értelme az ilyen jött-ment ál dev-team-eknek!
    Ha valami van, azt úgyis Geohot meg a Dev-esek fogják nekünk eljuttatni!

  2. Igazán kiváncsi leszek, hogy mikor, es miként fog kijönni az új jail… 🙂

  3. Hát már én is várom, mint a messiást. Addig nem tudom lecserélni a 3g-met egy GS-re.

    Most jól megvagyol az 3.1.2-essel Pannonnal. 😀

  4. Attól függetlenül, h thunderst0rm nagysansszal fake, attól még más is képes lehet JB-re ULra, nemcsak geohot meg a devteam nem? Ez nem egy veleszületett tehetség h valaki megtudja csinálni és utána rajtuk kívül már sohasenkisem, nem?

  5. Ez az ember őrült! Ezt tenni egy Ipad-del… 🙂
    h t t p : / /w w w .youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

  6. Persze, biztos más is meg tudja csinálni, de eddig mégis minden fake volt, akármilyen “Ígéretes” is volt sajnos.

  7. A Sn0wbreeze is kamu? Mert en próbaltam ,régi 3gs-en amit hülye módon frisstetem 3.1.3-ra és nem műküdik.

  8. a snwbreeze nem kamu!

    azzal custom firmware-t tudsz csinálni, de azt meg csak akkor tudod felrakni h ha jelenleg jailbreakelt a telefonod.

    tehát 3.1.2 blackraines jb-s telóra pl simán fel tudsz rakni jb-kelt 3.1.3 at vele.

    aztán hamár fent van a jb-s 3.1.3-ad akkor ha megadja magát és restore kell, megintcsak feltudod tenni, mivel a 3.1.3 ad is jb-s volt már vele.

    és megmarad az unlock is, nekem pl ultrasn0wal, újabb basebandel blacksn0w-al.

    ellenben gyári 3.1.3 at 3gs en semmivel sem tusz jailbreakelni.

  9. Most halt le a 3GS-m new iboot 3.1.2-volt rajta saurik serverére csak a 3.1.3 shshs van lementve van valami megoldás rá vagy csak 3.1.3-ra tudok frissiteni?

  10. @torrente777:

    csak gyárit tudsz rakni uj boot miatt. ha régi lenne tehetnél fel custom 3.1.3 at

  11. Dír Admin!

    Lehet, hogy hüjjeség, de – szerintem – tiszta jó lenne egy “Thunderst0rm és TurboSn0w2 fake!!! Ne tedd fel!!” című igen rövid post: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=9057 és akkor reggel, ha felkelek és nézek ki a fejemből a szifon.com-ra, akkor – mégha oly lámer is vagyok amekkorát el lehet képzelni – látom, hogy fake és pl. nem fogok ilyen “okos” posztokat írni. 😀

    Télleg hüjjeség?

    10teletem és repect 4 D szifon 4 ever!

    dSh3ph3rd

  12. Ha lenne fórum ez nem lenne gond! 🙂

  13. @ebelzsolt: +++++
    és mégsincs… de hogy miért?..

  14. Sziasztok!

    Az lenen a kérdésem, hogy tegnap este óta nem tudom restore-olni a telóm. (3gs, 3..3 uj boot). Az eredeti fw-t szeretném restorolni itunesal, tölti tölti, a felénél mindig megáll, hogy probléma történt és vége. Mi lehet a gond szerintetek? A stormot teszteltem tegnap, az tehetett valamit rommá?

  15. @Lovi: @ebelzsolt: Nincs rá idő és energia, és ez egy blog.

    @ebelzsolt: Minden cikknél befogod ezt commentelni?

  16. Aki nyafog a fórumért, az miért nem csinál egyet? Percek alatt kész, egy kicsit a design-al még el lehet időzni, és ennyi. Csak győzzétek rendben tartani, moderálni…

  17. @DZone01: a kamuszt0rm elcseszte az iTunes-odat. szedd le, tedd fel újra. talán az megoldja. ha nem, akkor a windows-t is újra kell húzni… épp az ilyen dolgok miatt nem érdemes ilyen sz@rokat próbálgatni. ha lenne JB, már lett volna róla cikk az oldalon…!

    (a korábbi kommentekben is mindig, számtalan alkalommal leírtuk már, hogy ezek a dolgok mind kamu, valaki mégis van mindig, aki csakazért is felteszi, kipróbálja.)

  18. Azért az oldal forráskódjában benne van:

    😀

  19. Újabb hír:
    h t t p ://www.ihackintosh.com/2010/04/limera1n-iphone-os-3-1-3-4-0-ipad-untethered-jailbreak/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ihackintoshfeed+%28iHackintosh%29

  20. Valamiért nem jeleníti meg :S
    Amúgy ez:

  21. “WTF, is lime even a color?”

  22. @admin:
    Engem is zavar, hogy minden egyes bejegyzésnél mindig előjön valami más téma, egy kérdés vagy esetleg egy probléma. Úgy vélem, hogy az oldal struktúrájában nem egyszerű eligazodni, főleg nem azoknak akik nem napi rendszerességgel olvassák a blogot. Ha valaki véletlenül mégis használná a keresőt és az adott témában kérdez, akkor pedig nem érkezik rá válasz, mert az olvasók 90%-a csak az első pár bejegyzést olvassa.

    Igen a szifon.com egy blognak indult, de azóta régen kinőtte magát! Nektek, az oldal üzemeltetőinek kell ezt belátni, hogy csupán egy blog nem képes ellátni azokat a funkciókat amiket a szifon.com megnövekedett látogatottsága igényel. Arról nem is beszélve, hogy egy fórum sokkal jobb közösségépítő, mint egy blog, mert ugye itt már közösségről beszélhetünk.

    @smokyka: én szívesen csinálnék, de ez nem az én oldalam, az üzemeltetők nem kevés időt és energiát fektettek abba, hogy ez a blog ilyen legyen amilyen, hogy jönnék Én ahhoz, hogy bármit csináljak a szifon.com nevében… Moderálni mindenütt kell, itt is, még ha észre sem veszed. (Engem is moderáltak már a “Fórumot a népnek!” beszólásaimért, amiért elnézést is kérek, de nem láttam mást megoldást a figyelem felkeltésére.)

  23. @Jadeye:
    Nem a kamuszt0rm cseszi el az iTunest, hanem a “Turbo2sn0w”.
    Ezt írta IH8sn0w a twitteren!
    “WARNING: DO NOT RUN Turbo2sn0w! IT MAY REMOVE ESSENTIAL FILES INSIDE iTunes!”
    A kamuszt0rm csak egy ablaknyitogatós alkalmazás. De ezt a Dev Team is leírta már.

  24. Mivel nem tudom máshová belinkelni, ezért ide (iTunes pénzvisszafizetés):
    h t t p ://pdaplus.hu/content/view/4898/1/

  25. @taky1974: akkor a turbóhó csinálta, valóban, elírtam. de javarészt mindegy, a lényeg, hogy nem kell kamu cuccokat feleslegesen próbálgatni, mert megvan az eredménye.

    egy iTunes reinstall talán megoldja neki, de ez csak általános windows hibajavítási tipp, de ha ih8sn0w jót ír, akkor csak pár fájlt szed ki a turbóhó, azt meg egy iTunes reinstall helyre kell hozza.

  26. @Jadeye:
    Apropó…
    Pár hete még azt olvastam, hogy a legújabb iTunes -re NE frissítsünk! Ez még áll, vagy kiderült már róla, hogy ártalmatlan és le lehet tölteni?
    (Eredeti T Mobilos, JB. 3.1.2.)
    Köszi a választ előre is! 🙂

  27. (Ja és 3G. 🙂 )

  28. @Bubus01: Lehet nyugodtan..

  29. Már megint nem lehet kikapcsolni a mobil témát!!!

  30. Jadeye! Aki felteszi a kamu dolgokat, meg figyelmeztetes ellenere szoftot frissit,aztan itt sir,az megis erdemli!
    Nem kell ezeket sajnalni! Ha valaki annyira buta,hogy a leirt dolgokat nem kepes elolvasni es ertelmezni,azon max mosolyogni lehet. Erdekes mod,en jol elvagyok a 3.1.2 szoftal. Pedig a telefon agyig van tomve, nem csal itunes dolgokkal,hanem mas appokkal is.

    Amugy meg nem jutottam postara,mert nincs kesz az autom. Anelkul meg mozdulni sem tudok. De majd kuldom! 🙂

  31. Hát megpróbálom az itunes reinstallt, kíváncsi leszek.

  32. OFF
    Hali mindenkinek
    kb 1 hónappal ezelőtt a régi bootromos T-Mob-nál vásárolt 3gs 3.1.2 eredeti firm.+Blackra1n+blacksn0w telóm egyszerűen berottyant. Egyszer csak teló használata közben fagyogatózni kezdett. Ezek után restore (persze cutom 3.1.2) először előre aktívált firm. amivel a jailbreak sikeresen megvolt,de “NO SERVICE” T-Mob kártyával is, és a blacksn0w felpakolása után ismét fagyás. Elvittem a nagy iphone szerizes srácokhoz, és ők sem láttak még ilyet ergo nem sikerült az orvosolása a kütyünek. Majd csesztettem még otthon és csináltam egy nem aktívált custom 3.1.2-őt ami után az itunes aktíválta a T-Mob-os kártyával és végre lett egy jailbreakelt T-Mobilos 3.1.2-őm. PErsze a blacksn0w-tól így is maga alá kakilt a teló.
    Nem értem mi változott a szitun. Hisz amikor először berottyant a teló nem volt új progi telepítés, se semmi. CSak egyszerűen mondott egy viszlátot.

    Mindegy ez a múlt. Viszont ahhoz h tudjam végre iphone-ként használni az iphone-t kéne rája függetlenítés. és ahogy látom nem igazán akaródzik jönni az a fránya függetlenítés, lehet majd csak a 4.0-nál jön el a messiás. Szóval arra gondoltam, h beáldozok egy 20-ast a T-mobilnál a függetlenítésre. DE ami nagyon fontos, hogy szeretném megtartani. a JB-et. Ergo: azt tudom, hogy a függetlenítés menete: mani kfizet, pár nap múlva otthon az iTunesal egy RESTORE, majd az aktíválásnál már a más szolgáltatós kártyát, én esetemben a pannonos sim-et kell betenni.
    EGY HATALMAS KÉRDÉS MERÜLT FÖL BENNEM. Vajon a függetlenítés procedúrásos restore esetében is működhet a SHIFT+RESTORE= custom firm 3.1.2(hogy legalább a JB mehessen rája) ?
    ERGO megy a hivatalos függetlenítés custom firmwarerel, vagy csak az eredetivel? VAN e valakinek erre felé ezügyben tapasztalata? Esetleg találkozott e már hasonló spontán teló berottyanással? Esetleg tudja e a gyógymódot?

  33. @sztar1: oké, megvárjuk. 🙂

    @Raposo: hááát… a függetlenség szerintem fontosabb, mint a JB. egyébiránt a JB a régi iBoot-os telefonokon most is megy, 3.1.3 esetén is, amire vonatkozott a para, az az új iBoot. szóval értelmezésem szerint ha nyomsz egy gyári 3.1.3-as restore-t, és gyári függetlenítés is lesz mellé, akkor utána a JB-et a redsn0w simán meg kell csinálja. az eredmény meg akkor egy régi iBoot-os, gyári független, JB-elt 3GS 3.1.3-mal.

    ugyanakkor a gyári függetlenítés csak akkor 20k, ha dominós vagy. ha előfizus, és lejárt a hűség, akkor 10k. ha nem járt le a hűség, akkor sokkal több is lehet… :S

  34. ki tudja mi megy rája :D:D

  35. Van valakinek sejtese, hogy mi lesz ez a limera1n?
    3.1.3 jb uj ibootra ? vagy
    ipad jb ? vagy
    4.0 jb ? vagy
    androidon apple os? vagy
    uj mojito recept? 🙂

  36. Raposo : csontugyanezt csinálta nekemis, nemvolt rá megoldás…
    Appsoluteos srácok sem tudtak rá mit mondani csak azt h egyre több helyről hallanak ilyet, én mivel nemvolt más megoldás és garis is volt plusz volt még egyéb bajom a telóval beadtam a T-be egy 3.1.3 frissítés után.. várom a csodát mi lesz, ha új teló akkor új iboot és reménykedek a limera1nben h az meg fogja oldani…

    sztar1 : épp az ilyen esetek miatt fordulunk ide h hátha már valaki talált rá megoldást… nem viccből frissítettem 3.1.3ra, bár tény h az emberek nagyrésze nem használ google-t és 2 bejegyzésnél messzebb nemlát, ha tudsz más fórumot ahol meg lehet ezt beszélni…???

  37. @maadie: a domain (szifon.com) adott, design adott, nem tartana semeddig fórum cuccot rádobni, amit lehet témákra osztani
    – F.A.Q. / GY.I.K. résszel kezdve
    – dumaláda
    – hírek
    stb… Admin látja a mailcímemet, ha akar akkor fel tudja venni velem a kapcsolatot, hogy segítsek, hiszen 1 ingyenes alkalmazást kell csak futtatni… 😉
    eredménye 1 könnyen átlátható oldal, ahol mindenki megtalálja, amit szeretne, és sok boldok szifonos lenne, és nem össze vissza írkált kérdések és feszült olvasók…

  38. @Jadeye: persze az unlock prioritást élvez, hisz addig leginkább iPodnak hívhatom a telóm. De mindenesetre jó lenne a JB is, hisz attól válik igazán jól használhatóvá, hasznossá a vas.
    A JB a 3Gs esetén nem csak custom FW esetén működőképes? Ha frissítek gyári 3.1.3-ra akkor nem frissül a bootrom is? Lehet láma kérdések… 😛

  39. @szlaszlo: Egyszer már régebben kérdeztem, szval megkönnyítem az admin munkáját. Asszem azért nincs fórum, mert azt eltartani, azért egy feladat. Moderálni, ki mit hova írhat, folyamatos felügyelet kell egy fórum mellé. Remélem jólemlékszem. De tény és való h jó lenne egy fórum, de bárki előtt ott a lehetőség. 🙂

  40. @Raposo: Bootrom egy “memoriachip” amit szoftveres frissitessel nem cserelnek. Persze lehet tevedek 🙂

  41. @adamita: ki mondta, hogy nem lenne segítség? 🙂
    azért lenne egyszerűbb szifon.com -ként, mert az bejáratott “név” már…

  42. @Kexy: sztem neked lehet igazad, tuti keverem a basebandel 😀

  43. @Kexy: Így van, egy memoriachip ami egyszer írható, a gyárban…@sztar1: Hidd el én is ellennék a 3.1.2-vel, csakogy úgy másfél hónappal ezelőtt 3.1.3-al vettem a GS-emet, 05.12.01 modemmel és a legújabb iboottal…

  44. én láttam egy videot ahol szétkapták az iphone-t kiszedtek egy csippet aztán némi kis programozás és már müködik is, ez lehetséges hogy ez a megoldás?

  45. @maadie: és milyen indokkal vitted vissza a T-Mobilehoz?? Hogy “csesszétek meg nem megy rá a JB, meg a Blacksn0w!! Javítsátok meg de izibe!!” :D:D:D. Egy ideig én is azt hittem, h hardveres kakukk volt, és gondoltam visszaviszem a T-hez, de mikor rápakoltam a custom 3.1.2 nem aktivált változatát és volt térerő lehetett telefonálni a T-s kártyával, ez a felvetés megdőlt. Ergo egyszer csak blacksn0w allergiát kapot a teló és nem akarja többé. Én gondoltam arra még, h a custom fw-t nem szereti, mert ugye annó a gyári 3.1.2-re kellett felpakolni a ra1n-t és a blacksn0wt. Most meg már a 3.1.3 miatt ez nem kivitelezhető.

    Mikor adtad be a telót? Milyen indokkal? Kiváncsi lennék, h mi lett az eredménye a sztoridnak

  46. @szlaszlo: és majd te fogod moderálni?

    @Raposo: az iBoot az nem frissül és nem is módosítható. azt a gyárban írják meg egyszer, és az utána nem változtatható. ami változhat, az a baseband verziója, de hivatalosan azt is csak újabb verzióra lehet frissíteni, downgrade hivatalosan nem lehetséges. a baseband verziója nem hivatalos úton módosítható, akár korábbi változat is visszatölthető rá.

    @kofi: abban a baseband-et vették ki, és írták át. amikor kivették, utána az iBoot nem akadályozta meg a downgrade-et. visszaírták a régebbi baseband verziót, ami függetleníthető, majd visszatették. csúnya hekkelés, de működik. én személy szerint kihagynám.

  47. Hahó srácok ! Off: E-mailezéshez ti az alap mail programot használjátok, vagy külön appot? Ha igen mit javasoltok? igmailról vagy gmailappról mit godnoltok? Köszi előre is.

  48. @Raposo:
    hááát igen, azzal az indokkal sajna nemvihettem vissza, de volt még olyan gondja az iphonenak ami miatt érzésem szerint cserére érett, de ezek ettől teljesen függetlenek voltak, de mivel nem találtam rá megoldást és szoftveres függetlenítéssel nem működött ideje volt beadni amiatt, lutri az egész várom h mikor visszakapom már egy újat kapok vissza és addigra kijön az új unlock – és igen amikor visszakapom kiveszem a szarosbiliből a kezem, de nemtudtam mit csinálni 😀 –
    amúgy teljesen ugyanaz volt a gondom mint amit te írtál, semmi nem bírta működésre, pwngetool, redsnow, blackra1n / blacksnow, amint rákerült a függetlenítés bármivel bereccsent, belassult nembootolt stb…

  49. OFF:

    Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy miért nem lehet egész Budapesten 16GB-os Iphone-t kapni?

  50. @horvilaci:

    ez nagyon durva! 🙂
    iPad turmix

  51. @Jadeye: Ha kell moderátor a leendő fórumra, akkor számíthatsz rám! 24/7

  52. @Jadeye: mondtam ilyet?
    Segítek szívesen ettől függetlenül, amennyiben szükség lenne rá, csináltam eleget 1 nemzetközi játék fórumát, mint Board Administrator….

  53. es mit lehet tudni ez a jb mikora varhato?

  54. apr 30 vagy utana…

  55. Akkor jön ki a 3G-s iPad, talán akkor kiadja Geohot…

  56. OFF
    Hali, van egy oldboot 3 GS em costum 3.1.3-al, lenne egy olyan kérdésem, hogy a telómat gyárihiba miatt be kell adnom a T-be, tehát rá kéne raknom egy eredeti OP rendszert-t, ha frissítek a gyári 3.1.3 ra és megjavítják a telefont akkor vissza tudom rakni rá a custom 3.1.3, Shift+restore kombóval? Függetleníteni nem kell, csak JB kéne rá…

    Köszi a választ előre is!

    ON

  57. @Espe: ha nem cserélik ki a telefont, akkor igen. ha kicserélték, és az új készülék új iBoot-os, akkor abban az esetben jelenleg nem.

  58. @kuka01: Hát ha Geohot ugyanazt a rést használja ki a 3.1.3-nál mint a 4.0-nál, akkor a 4.0 hivatalos megjelenéséig ne is számoljunk rá… Ha nem ugyanaz a két rendszer jailbreak-je, akkor meg remélhetőleg az iPad 3G megjelenése után teszi közkincsé (május 7?) amellyel valszeg azonos… Legalábbis nagyon remélem…

  59. @Szpisti: Az Apple oldalán a 3G iPad US megjelenése április 30…

  60. @icecave: Bocsesz, igazad van, megnéztem, csak az Apple Store oldalán van ez: “Ships: By May 7th” valszeg csak a házhozszállításra vonatkozik…

  61. IPad 3G Április 30-án jelenik meg ,reméljük az új Jb is akkor …

  62. ps: az az aprilis 30 magyaroknak inkabb majus 1 egyebkent…Mivel amerikai ido szerint du 5oratol kezdik arulni. Remelhetoleg George mar a sorban fog allni akkor 🙂

  63. @Szpisti: Nekünk 3.1.3ba van ám safari exploitunk, nemtudom, hogy mit fosol…

  64. nézzétek: ht tp://hackulo.us/forums/

    Goal: $650 by April 30th

    ez a titokzatos április 30, geohot már bekészített egy oldalt is,
    Twitter: “Not sure why I read Twitter anymore, just people asking for release dates. Stop. You aren’t going to get an answer.”
    Kezd bedühödni 😀 előbb vagy utóbb úgyis beadja, kell az egojához 😀 amúgy miért nem csinált ő is egy donate oldalt ? meglenne a pénze az új iPad-re meg kiadhatná azt a jailbreak-et.. Én komolyan nem sajnálnám azt a pár ft-ot, hamár egy százezer forintos készüléket meg tudsz venni,,

  65. Nem kell félni van neki donate gombja és mióta beharangozta a JB-t szerintem nyomkodják is rendesen.

  66. GeOHot Twittelte
    :Also, I think a lot of you expecting a release soon are going to be disappointed. I have so much to finish before I work on the jailbreak.

    Én inkább feladom a várakozást már unalmas…

  67. Nemhivatalos szifon fórum: h t t p : / / sgforum.hu/forum.php3?%20azonosito=szifonforum

  68. @Hunter: Én már fel adtam… Viszont kuva jó müxik a 4000ft-os navi,stb 🙂

  69. off
    Mivel az újonnan vásárolt 3GS-t (3.1.3)nem tudom iBlacklistel használni, azt szeretném kérdezni, hogy az app storeban lehet e kapni az iBlacklisthez hasonló, hívás szűrő programot, illetve van e erre valami megoldás az iTunes storeban?

  70. @Chili: nincs erre mód. az SDK ezt nem teszi lehetővé jelenleg.

  71. Sziasztok!

    OFF

    érdeklödnék, h valami ingyen sms programot nem e tudtok, ami használhato is?

  72. @gtomi1: baratikor.com müködik még ? anno én azon nyomtam.

  73. @Sajt:

    A beharangozott jb mellett szerintetek jár hozzá unlock is? Nagyon nem bánnám 🙂

  74. Várjatok azért…azt tudjuk, hogy már rég van JB 3.1.3-ra csak nem adja ki a kiscsávó… és ami azt illeti, belefáradtam én is a várakozásba…

  75. Ha belefáradtatok a várokozásba akkor adjátok el a telefont vagy törjétek fel magatoknak…Én spec. örülök hogy van egy ilyen “kis csávó” aki megcsinálja ezt helyettem és csinál belőle egy 4 kattintásos cuccost.

    A türelem jailbreak- et terem szóval ajánlom mindenkinek hogy várjon vagy ha nem akkor adja el az iPhone-t beszerzési ár 55%-ért(mert ugye az aki használt iPhone-t akar venni mind szeretné 5 forintért megkapni) vegyen egy Nokia N900-ast ami 2 hónap múlva kb 30 ezer forintot sem fog érni az iPhone tartja az árát erre azt hiszem mindenki magától is rájött.

    Szeretettel várjuk a “Limera1n” nevezetű csodát


Add a Comment