fbpx Skip to content

“Hozd létre, tárold, szerkeszd, illusztráld képpel, vagy oszd meg barátaiddal emailben a saját receptjeid.”

A hangsúly a saját recepten van, hiszen ebben az alkalmazásban alapból nincsen semmilyen recept. Először eléggé meglepődtem, hiszen ott van a Mindmegette.hu saját alkalmazása, ahol böngészhetünk a több ezer recept között, ami ingyenes. De ha azt nézzük, az online kapcsolatot igényel, ráadásul én nem szoktam követni soha a recepteket szóról szóra, mindig van olyan, ami kimarad vagy pluszban hozzákerül. Na így már mindjárt más szemmel lehet nézni ezt a programot.

Amint látható, tényleg egy üres receptkönyv vár minket. A beállításokban megadható magyar nyelv, ez mondjuk egy magyar fejlesztő által készített alkalmazásnál talán nem is annyira meglepő.

A + jelre nyomva lehet hozzáadni receptet. A lap alján ekkor három gomb lesz látható, ahol első a “Tulajdonságok”. Itt lehet megadni a recept címét, adagját és címkéket, hogy később ezek alapján tudjunk rákeresni. Megadható továbbá kép is az általunk elkészített ételről, ezzel illusztrálva a receptet.

Értelemszerűen a “Mentés” gombbal a receptet lehet elmenteni, a “Mégse” gomb elvet minden változtatást és visszalép a főképernyőre.

Alul a második gomb a “Hozzávalók”. Itt lehet hozzáadni/eltávolítani/szerkeszteni a recept hozzávalóit. Megadható, hogy melyik hozzávalóból, mekkora mennyiségre van szükség.

Az utolsó gomb az “Elkészítés”. Itt lehet szerkeszteni a receptet magát. Kedvünkre módosíthatjuk az adatokat, illetve egyben látjuk az egészet. A kész recepteket könnyedén megoszhatjuk másokkal is e-mailben.

A program tudását ezzel ki is merítettük. Eléggé nehézkesnek tűnhet, hogy nekünk kell minden egyes részletet begépelni, de a copy-paste funkciónak, illetve a 4-es szoftver megjelenése után a multitaskingnak köszönhetően könnyen be lehet másolni majd esetleg módosítani a recepteket bármilyen oldalról.

Azoknak, akiknek ez így ebben a formában megfelel, 2,39€ ellenében letölthetik innen.

Akik viszont nem szeretnének ennyit kiadni érte, de tetszik a program, itt a remek lehetőség, hiszen a fejlesztő felajánlásából most 5db US store-os redeem kódot, valamint 2db magyar store-ba érvényes gift-et sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak a következő kérdése:

Tovább a Napi iPhone App oldalára

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. LOL 🙂 Ez meg milyen progi mar megint? KB jegyzet tomb, viszont az tok ingyen van es kb ugyanezt tudja. Lehuzas szagot erzek.

  2. sajnos most az 1x egyet kell értenem az előttem szólóval… 🙂

  3. erre csak annyit tudok mondani, hogy vagy megveszed vagy nem… 🙂
    ennyiért én sem venném meg, ezt jeleztem a fejlesztő felé is! 😉

  4. @dnp: Én is pont ezt mondtam mikor megkaptuk hozzá a promó kódot. Amúgy tuti nem lett volna soha tesztelve, csak megígértük a fejlesztőnek.

  5. Ha igy haladunk, legkozelebb az SDK-t adjak majd jopenzert, hirdetve hogy Anything is possible, csak rajtad all, mit hozol ossze belole.
    Azt hittem az elemlampas es fingos szaroknal mar nincs lejjebb 🙂 Tevedtem.

  6. Ja eszrevettetek, hogy mar 5+1 post es nincs JB kerdes? Se lefagyott telcsi? Peace!

  7. Pedig pont most akartam írni hogy dejólenne ha már lenne unlock a 05.12.01-hez 🙂

  8. Admin: osztá’ még mié’ nincsen Ipad teszt ?! 🙂

  9. @dnp: ha közzé akarod tenni az alkalmazásodat, akár ingyen is, akkor bár az SDK maga nem fizetős, de $99-et kell kicsengetned. tehát fejleszthetsz ingyen, de a közzététel eddig is fizetős volt.

  10. @draft: Még nem jutottam el odáig 🙂 Hétvégén remélem lesz időm.

  11. Részemről egy gyors teszt: amit eddig akartam vele mindent meg tudtam csinálni és mindent hiba nélkül megcsinált, akksija egyszerűen embertelen, 1 hétig kellett nyúzni – szó szerint, hogy merüljön…

  12. Amúgy lesz valami internetes recept megosztási lehetőség is benne vagy csak amolyan “írd le ha máskor is ennél ilyet” elvet testesít meg a progi?

  13. @Jadeye: Igen ezt tudtam 🙂

  14. dnp de te lejjebb vagy már.xD

  15. Sziasztok!

    Bocsi kicsit off.
    Hogy kell ilyen színes t-mobile ikont kirakni? Új bootos 3gs, 3.1.2.
    Köszi!

  16. @Limi: a fejlesztővel nemrég beszéltem, és ő azt mondta, hogy lesz egy számítógépes szinkronizációs eljárás, amivel könnyedén tudod szerkeszteni majd a recepteket, és azt majd fel is töltheted a telefonra!

  17. @Rebel 70: matricát ráragasztod a kijelzőre 🙂 🙂 🙂

  18. @draft: 🙂 Te szivtelen 🙂

  19. nem tudjátok véletlen, h 3g n műkxik-e ez az android cucc? köszi

  20. hmm, szerintem nem rossz 5tlet, nekem az jutott eszembe, hogy alapban jó, de lenne egy központi szerver ahol tárolná a program mindenki saját receptjét, és abban lehetne keresni, ennek szerintem már lenne értelme.

    Amikor elkezdtem olvasni a leírást azt hittem erről van szó.

  21. megjött az első LÁMA kérdés…. 🙂 nem akarok sorszámot írni…

  22. Érdekes a kép az appról, látszik a bal felső sarokban, hogy iPod, és mégis egy iPhone van a képen. 😀

  23. Jobban megnezve a kepeket feltunik az evek soran muveszien vegletekig csiszolt design reszet kepzo, a textboxbol orrbaszajba kilogo karakterek lenduletes ive, ahogy megtori a hatter monoton egyhangusagat. Es meg ezert kernek penzt 🙂 Pff…

  24. Köszi draft :D:D

    De télleg nem tudja valaki? 😀

  25. Tudom, hogy nem ide tartozik, de létezik PC-re vagy Mac-re egy olyan iphone/ipod touch simulator, amit jailbreakelni is lehet (Cydia, winterboard, stb…)?

  26. @Rebel 70: szifon repo
    mms 3.1 logofix csomag (asszem) 😀

  27. Köszi!!!! 😉

  28. @draft: azt hiszem telibe találok most => @gerike73: de igen, tudjuk, mivel iPhone 2G-n van fellőve. Minden bizonnyal fut 3G-n is. 🙂 Legyél szemfülesebb 😉

  29. OFF: nah most ezt tuti nem ide tartozik de nekem a honlapot a laptop mibil eszköznek fogja fel az iphonomat meg számítógépnek nah most ez csak nekem van így?

  30. @csigger thx..bár én inkább olyasmire gondoltam, hogy lesz e bazi nagy GastroNotes adatbázis…pl nemzetek konyhája szűrhetőség alapján( vagy type, vagy country, vagy ételcsoportokba lehetne sorolni mint előétel-leves-főétel..)…
    Szakácsként nem lenne rossz néha egy két privát ötlettel feldobni a napi ajánlatok listáját..ha már a saját ötletek kifogytak, és valami újat szeretnék bedobni. de azért ksözönöm:)

  31. @Limi: a fejlesztők nekem azt írta, hogy nem tervezik ezt a netes hálózaton kiépíteni, pedig ahogy látom lenne rá igény! szólni fogok nekik még egyszer, gondolják át ezt! 🙂


Add a Comment