fbpx Skip to content
Mostantól a világ bármely pontján, ingyenesen nézhető a Duna Televízió és a Duna II Autonómia csatorna összes saját gyártású műsora multimédiás mobiltelefon segítségével. Az élőben sugárzott műsorok mellett elérhetővé vált az adó műsorfüzete is, a műsorok tartalmi leírásával együtt. Az alkalmazás – melyet a dunatv.hu üzemeltetője, a ponte.hu csapata fejlesztette ki – nemcsak Magyarországon, de a világon is egyedülálló.

hirdetés
Kattintson a hirdetésre!

A Duna Televízió úttörő vállalkozásának köszönhetően mostantól műhold nélkül, mindössze wifi vagy 3G segítségével élvezheti kedvenc műsorait, lapozgathat a Duna Televízió és a Duna II Autonómia csatorna műsorfüzetében, elolvashatja az adások részletes tartalmi leírását. Az Apple iPhone-ról elérhető alkalmazása teljesen ingyenes – az iTunes-ról (szoftverletöltő) tölthető le. A többszörösen érintésérzékeny kijelzővel és virtuális billentyűzettel ellátott „okostelefont” 2007-ben dobta piacra a világcég. A Duna Televízió új alkalmazását az Apple egy héten át tesztelte. Az alkalmazást a dunatv.hu üzemeltetője, a ponte.hu csapata fejlesztette ki, a grafikai felületet a Duna Televízió grafikusa, Gergócs Tamás készítette el.

„A Duna Mobil páratlan, hiszen mobiltelefonon élő televíziós adást eddig még nem követhettünk nyomon, kizárólag a letölthető videós tartalmakat tették elérhetővé. A 140 ezer iPhone alkalmazás közül Magyarországon az első, de a világon is egyedülálló. És ami szintén fontos: kiváló minőségben nézhetőek műsoraink” – mondta el Németh Árpád, a Duna Televízió főszerkesztője.

A fejlesztés ezzel még nem ért véget. „Hazánkban a becslések szerint 100 ezer iPhone-tulajdonos van; számukra és a világban élő magyarok, turisták számára készült az alkalmazás, hogy korlátok nélkül (műholdtól vagy kábelszolgáltatótól függetlenül), bárhol és bármikor nézhessék adásainkat. A terveink között szerepel az is, hogy minden saját gyártású műsorunkat letölthetővé tegyük utólag is, hogy azokat bármikor, az adásidőtől függetlenül vissza lehessen nézni” – hangsúlyozta Németh Árpád főszerkesztő.

A Duna Mobil alkalmazást innen töltheti le!

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. gratulálok, nagyon tetszik

  2. Nem mukodik!!!!!! Nem inditja az adast!!!!!!

  3. Nekem nem sima tv kell hanem rtl…

  4. de aranyos, hogy 3.1.3 kell hozzá…no mindegy átirom plistben 😉

  5. @hegyi:

    nekem is ez a probléma, hogy kell használhatóvá tenni?

  6. Jó dolog. Szüleim (is) kinnt élnek, és már nagyon hiányzik nekik valami magyar tv. Gépük még nincs. Hm, már csak a lakásba kéne wifit rakatni és tudnának nézni valami kis hazait is. 🙂
    Mellesleg 3.1.3 kell hozzá. Lehet emiatt nem frissítek fel 3.1.2-ről. Inkább megoldom valahogy régi postok olvasgatásával.

  7. @Reddly: /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plistben ird át a verzioszámot 3.1.3-ra, én a buildet is átirtam 7E18-ra

    Bár sajnos igy sem jó mert bár nem egyből Apple Storeon belül irja ki mostmár, hogy requed 3.1.3 hanem kilép elkezdi tölteni és akkor…

  8. Hegyi! Hogy kell átírni? Mit kell? Részletezd!!!

  9. amugy utána miután árirtad kell egy RESPRING!

  10. Nekem iPhone 3GS 3.1.3 verzióval van, de mégsem megy az élõ adás rész…

  11. @macskajancsi: vagy SSH-zol telóra vagy letöltöd Cydia-ból az iFile file managert, azzal átirod (ez a legegyszerűbb)

  12. “Hamarosan interneten sugárható műsorünk következik”

    ennyi jön be a streamből…

  13. jaaaa, gondolom filmeket nem sugározhatnak csak úgy jogi dolgok miatt

  14. mert pl. köv műsor a híradó, az már lesz liveban

  15. Csak így tovább! Köszönjük!

  16. Csak a Duna saját gyártású és a jogdíjjal nem védett műsorai publikálhatóak a neten! Talán ez is változhat a jövőben!

  17. @o2.info.hu: nagyon remélem és azt is, hogy a közeljövőben készítenek a 3 alap csatornának is live stream(nem feltétlen iphonera, de nem árt ha azzal is nézhetem! )

  18. Nekem folyton azt írja ki, hogy nem jó a 3.1.3, pedig már átvertem…legalábbis azt írja,hogy 3.1.3 “van” a telón.2G…

  19. Bocs bocs, téves riasztás!:)

  20. Ha nézném a csatornát még talán örülnék is neki.

  21. Köszi Hegyi! Nálam működik a segítségeddel!

  22. A magyar mtv-ből kéne ilyet csinálni, mert azt szoktam nézni, a Dunát annyira nem 🙂

  23. Erről az alkalmazásról jutott eszembe egy kérés! Megnéznétek nekem, hogy ha a Safari-ból a telefonon megnyitjátok a http://www.origo.hu-t és kiválasztjátok a VIDEA-t, akkor le tudtok-e játszani valamit a videók közül? Nálam eddig tök jól ment, most meg azt írja, hogy a Safari nem tudja lejátszani!
    Előre is köszi!

  24. csabafiu: nincs mit 😉

  25. Nem vagyok nagy TV néző de néha iPhoneon RTL-t elnézném

  26. KÍVÁNSÁGKOSÁR!!!!!:D

  27. Ügyes kis app, egyelőre csak a DunaII megy adásban.

    Gratulálok a Készítőknek!

  28. Sziasztok!

    Előre is bocsi az offért.
    Adott egy elvileg T-mobilos 3GS, de még aktiválatlan. Azt mondták, hogy iTunes-on keresztül tudom aktiválni. Kérdés: első aktiváláskor dől el, hogy milyen szolgáltatótól függ majd a telefon (kvázi amilyet rakok bele, olyan lesz ezentúl), vagy mindenképp T-s lesz?
    Lehet hogy láma kérdés, de kíváncsi vagyok.
    Köszi

  29. Amugy a voda hol arul iphone-t? 😉
    vicces hogy a hivatalos storeba felkerul egy screenshot egy kvazi tort iphonerol. 😉

  30. @ce: AHHAM
    Csak a T-Mobilnál lehet MO -n hivatalossan megvenni……..nem furcsa?
    Ergo T Függő lesz mindenképp
    vannak rá módszerek hogyan lehet függetleníteni de az már egy köv dolog

  31. Egyébként tök jó progi
    De mint előttem már valaki mondta miért pont ez a …. adó?
    nem lehetne valami normálissal kezdeni?
    De remélhetőleg majd jön a többi is és minden napos lesz.
    Egész nap csak a monitort meg a sok kütyüt bámuljuk.

  32. @Alex:
    Nem biztos, hogy tört, lehet gyárilag független. 🙂

    Egyébként én is felraktam a programot, Hegyi leírásának segítségével. Megy az élő adás, viszont néha gondol egyet és kilép. Ez előfordult adás közben és a műsorújság böngészése közben is. Esetleg valakinek volt hasonló problémája?

  33. @Alex: Dublinban árul

  34. Nekem az elo adas mindig egyforma. Egy faszi magyaraz. 🙂
    Mondanam, hogy jo kis app., de nem

  35. Hát ez bizony nem élő adás!!!Vagy én nem csinálok valamit jól??? RTL és TV2 is lesz mostanába??

  36. Nemhinném hogy lesz RTL és TV2 egyhamar. Elég nehéz őket fellelni stream-en, azok sem engedéllyel működnek tudtommal. Énis szivesebben nézném ezt a 2 adót.

  37. Ez a Duna TV által készíttetett app. Nem hiszem, hogy ők elkészíttetnék az egyébként nézhetetlen és minden szinvonalat és kultúrát nélkülöző kereskedelmi szennycsatornáknak!

  38. a sima duna élő adását proóbáltam. nekem 1perc50mp-et játszik le és mindig ugyan azt az 1perc50mp-et. “… a harcos archetípus blabla…”

  39. Ez nagyon fura! Rámegyek az élő adásra, és ott kiválasztom a Duna I-et, erre bejön 1perc 50másodperces piros ruhában ücsörgő manus beszéde. A TV-ben meg nem is ez megy. Akárhányszor indítom el az Élő adást, mindig ugyan a felvétel indul el. Valami nagyon el van szúrva!

  40. a digisport mar eleg regota nyomja az elo adasait, ennyit a vilagujdonsag dunas cuccrol…

  41. A cikkíró figyelmébe ajánlanám a magyar fejlesztésű ustream.tv-t. Vagy akár a livestream-et, justin.tv-t. Szerintem egy kicsit tájékozódni kellene mielőtt cikket ír valaki.

  42. @bambam: A cikket a DunaTV IT vezető engedélyével vettem át a DunaTV weboldaláról. Nem hiszem, hogy a DunaTV ennyire körbejárta volna az AppStore-t, hogy ezeket a programokat megnézze.

  43. és DVB-H tuner lesz valamelyik iPhoneban a közeljövőben?

  44. Tökéletesen müxik, még a 30mp visszaléptetöje is. Köszönet

  45. „A Duna Mobil páratlan, hiszen mobiltelefonon élő televíziós adást eddig még nem követhettünk nyomon, kizárólag a letölthető videós tartalmakat tették elérhetővé.”

    Ez nem igaz. TVUPlayer. Tele tévéadóval, mind élő. Azon szoktam focimeccseket nézni.

  46. „A Duna Mobil páratlan, hiszen mobiltelefonon élő televíziós adást eddig még nem követhettünk nyomon, kizárólag a letölthető videós tartalmakat tették elérhetővé.”

    Baromság. Tudatlanok……

    Symbain telefonokon eddig is nézhettük, a BPTV-bel és a HírTV-vel együtt. És lemerném fogandi, hogy windowsMobile-ra is létezik egy jópár TV-s program, olyan is amivel a dunát is lehet nézni.

  47. @szabi113: már bocs, de ha a BPTV neked tévé… 😉 egyébként javaslom ezt a hozzászólást, és világos lesz a miért.

  48. @Jadeye: A felsoroltak közül nekem egyik sem TV. 🙂

    De tudom, béna vagyok mert nem iPhone-t haszálok (bár van egy touch2G-m), szóval menjek a francba és nézzem a BPTV-t. Értettem főnök! 🙂

  49. @Jadeye: A felsoroltak közül nekem egyik sem TV. 🙂

    De tudom, béna vagyok mert nem iPhone-t haszálok (bár van egy touch2G-m), szóval menjek a francba és nézzem a BPTV-t. Értettem főnök! 🙂

  50. Na aztán a nagy Magyarellenes bp tv.

    Még ingyen sem nézem, túl sok a ……….. bennük.

  51. Amugy csak jelzem hogy a nettv nevű alkalmazás ban van mtv1 duna meg még 1-2 magyar csatorna nézzéttek meg az azt sugárrozza ami a tvben megy egy kcsi késéssel probálkozzatok meg vele akit érdekel

  52. Sziasztok!

    Sallai Péter vagyok, a ponte.hu Kft.-től, mi készítettük az alkalmazást. Örülök, hogy többségeteknek tetszik és jól működik az alkalmazás.

    Sajnos, mint ahogy azt látjátok nem minden műsort adhatunk ki iPhone-ra. A következő update-ben sokkal egyértelműebben fogjuk jelezni, hogy mik azok az adások, amelyeket meg tudtok nézni telefonról.

    És a képekről: az iPhone, amin a képeket készítettük nem tört. A T-Online-tól lehet venni itthon függetlenített iPhonet is.

    Üdvözlettel,

    Sallai Péter
    projektigazgató
    ponte.hu Kft.

  53. @Alex: látom, arról nem hallottál, hogy a hűségidő lejártával előfizusnál is lehet gyárilag függetleníttetni itthon, 10k pénz. sőt, ha dominóval megveszed, akkor rögtön kérheted, hogy függetlenítsék, az 20k. vagy megveheted külföldről is, alapból függetlenen. szóval marhaságokat ne terjesszünk már. az, hogy te még nem láttál gyárilag független iPhone-t, attól még az létezik…

    @Sallai Péter: kedves Péter, szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy köszönjük a visszajelzést, mert ez annak a jele, hogy a fejlesztő figyel a felhasználók észrevételeire! várjuk az új verziót az adásletöltés funkcióval. 🙂

  54. nem tudom h valaki leirta-e mar, de ismetles a tudas anyja:
    akinek kell a duna app es 3.1.2 n van az
    hasznalja az iFilet es modositsa a verzio szamot ebben a fileban
    (tudom h regi, de lehet van aki nem tudja)
    /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist

  55. @hegyi:
    nekem meg, es cask a verzo szamot irtam at, telon toltottem es telepitettem a progit

  56. @hegyi:
    se resp ring se reboot nem volt.

  57. mondjuk 13perc 30mega… szoval ez eleg erosen mobilnetzabalos

  58. Telepites utan batran vissza lehet irni 3.1.2 re az app elindul es mukodik

  59. Letöltöttem az alkalmazást. Szerintem egy sima stream szolgáltatást nem kellene világújdonságként beállítani hiszen nem az!!! Különben nagyon jó, hogy egy állami televízió is nyit az iPhone irányába. Az alkalmazás stabilitásán még lehetne csiszolni egy kicsit…


Add a Comment