fbpx Skip to content

Ma reggel a legtöbb iphone-os oldalon ez a hír van kinn, hogy az Apple átengedte az Opera alkalmazását. Természetesen én is letöltöttem, a szifon.com rögtön egy hibát dob 🙂 az index.hu és a többi bejön, de sok helyen mintha hiányoznának menük vagy gombok!? Az opera tényleg baromi gyors. Egy iPhone 2G – edge telefonon rendkívül jó választásnak tűnik. Jelenleg ez az első verzió, remélem a közeljövőben javítják a mostani hibákat.

User Videó erre: LiNK

Olvasd el a hozzászólásokat is

105 Comments

  1. az oldal ma reggel safarin is hibat dobott.

  2. jah, javíthatnák, h ne arab legyen a menüje… xd

  3. MA nap edigi legjobb hírek!!!!!!

  4. dokk neked is jb-s magyar menü van fent?

    Nekem igen és ilyen az opera

    h t t p : / / twitpic.com/1f99ih

  5. hátez baszki
    arab
    tálib szisztem
    csoda hoyg beengedték a storeba

  6. nekem is ilyen de most olvastam ha angolra visszaállítod akkor jó

  7. így van, ha visszaállítom, akkor jó

  8. de ez szerintem valami forditási hiba lehet a mi magyar nyelvű JB-ben nem?

  9. @jarodfree: igen, nekem is olyan. ha angolra rakom a telót, akkor ok a mini is, de én magyar menüsen használom a szifonom. majd javítják gondolom

  10. fasza, de szar 🙂

  11. belenéztem az Opera mini progiba, nincsenek benne szabvány lproj mappák, gondolom ez lehet a gond.
    Mivel még hivatalosan nincs magyar nyelv az iphone-okban, erre nincs felkészítve az alkalmazás és valami idióta nyelsorrend alapján nem angolra kapcsolja, hanem arabra.

  12. 1 szó: gagyi

  13. Kipróbáltam (3g-n), gyorsabban jeleníti meg a weblapokat mint a safari, de a felhasználói élmény jóval gyengébb (a zoomolásnál a safari szép “folyékonyan” zoomol be, az opera pedig kb 10-15 fps-el kicsit szaggatósan), az oldalakon való mozgás is gyengébb az operán, szinté kicsit szaggatós.
    3gs-es lehet pengén megy, majd írjon aki azon próbálja.
    Tetszik a menürendszer, ahogy alulról bejön, jól használható, könnyen elérhető minden funkció (kedvencek, beállítások, stb…).
    Nem igazán inteligens a hasábra való nagyítás, pl totalcar oldalán egy alcikkre való klikkelésnél az istennek se sikerült a cikk szélességét a képernyő szélességére igazítani, igy pedig olvashatatlan a cikk (a elfordítom a készüléket landscape módba, akkor sem megoldható).
    Google keresője jó, gyors az eredmények jól áttekinthetők.
    A szöveg kereső kifejezetten tetszik, ugrálva mutatja a találatokat, ez nagyon hiányzott a safariból.
    Öszintél szólva vegyes a véleményem, és nem fogom teljes mértékben leváltani a Safarit vele, de ha olyan dolog kell, amit az nem tud, akkor legalább tudom, hogy ott az Opera és azt használom.

  14. Szerintem az Opera nem árt a telefonra, de csak akkor érdemes használni, ha kimondottan lassú a neted. Ahogy néztem 3G kapcsolatnál annyival nem gyorsabb, mint amennyivel rosszabb a megjelenítés. Ha bekapcsolom a képek megjelenítését, akkor meg már lassabb is.

  15. En is beleneztem a opera progiba, meg is talaltam az en mobilme felhasznalo nevemet…..
    Azert ez erdekes, mi koze van hozza.

  16. akinek arab lenne a nyelv:) azok toroljek le a magyaritast:) nekem is az volt a baj:)

  17. @jarodfree: de elvileg nem cssak az miatt jobb h gyorsabb, hanem h kevesebb lesz az adatforgalmad:) igy tobbet tudsz netezni egy 3gigas csomagba:)

  18. nekem nem jött be! beépülő tartalmat egyáltalán nem jelenít meg, egy rohadt youtube videó sincs benne, persze ha nem tudod, hogy ott kellene lennie, akkor jó! szal gyorsnak gyors, de nem fogom használni…

  19. nekem nem jött be! beépülő tartalmat egyáltalán nem jelenít meg, egy sz@r youtube videó sincs benne, persze ha nem tudod, hogy ott kellene lennie, akkor jó! szal gyorsnak gyors, de nem fogom használni…

  20. pacman: nekem 2 gigás csomagom van, de esélytelen, hogy böngészéssel kimerítsem 🙂

    Nem kell törölni a magyarítást, elég ha átkapcsolsz angolra, fentebb volt szó róla 🙂

  21. 4.0-n magyar nyelv mellett arab az Opera. És tök gagyi. Töröltem is.

  22. miért töröljem, nem tudjuk törölni magát az arab nyelvet hogy az angol legyen alapban csak?

  23. @pacman789: te most őszintén, miről beszélsz? milyen magyar nyelvet töröljön akinek arab az opera? a progiban nincs lproj fájl, a magyar nyelvet csak nem törlöm már le egy program kedvéért.

  24. Hát elég szar lett
    Nagy volt a csinnadratta körülötte de sokat nem ér összeségében

  25. Nekem kapasbol a szifon.com helyeett is csak egy fatal error mrgjegyzest hoz be:) niiice:P

  26. Menün belül nem lehet az Operában nyelvet állítani? Ha nem akkor meg valahogy csak át lehet verni nem, hogy azt higgye, hogy angol nyelvű a telefon nem? Cydiás megoldás kellene rá.

  27. Nekem frankón hozza a szifon.com-t is. Viszont nekem arra bőven jó lesz ez a progi, hogy ha Edge-n nyomom gyorsan iformációhoz jussak vele… ez szerintem nem is arra van, hogy most megváltsa teljes mértékben a világot 😀 az viszont külön öröm, hogy kevesebb az adatforgalom ez által 😉

  28. Nemtom, de zavaro hogy nem inteligens a zoomolasa. Magasrol leszarja hogy a szoveg fele kilog a kepernyorol, vagy linkek negyedet teszi csak be. Ez most egy symbianos portolas hogy nem tudtak megoldani a multitouch zoomot? Idegesito. Bekapcsoltam a mobile kijelzest nah akkor meg elojott a sonyericcson feeling, ugyanugy omlesztett mindent egymas ala:D majd ha kijon a 8ik frissites meg jo is lehet.

  29. Én is letöltöttem gyorsan (3 GS) és eddig csak pozitívumot tudnék mondani. Gyorsan jeleníti meg a lapokat nagyon bejön a kinézet is. Egyelőre száműztem a Safarit. Szifon.com oldal valóban nem jelenik meg de a többi hírportalt néztem hirtelen azokkal nincs gond.

  30. Ha kikapcsoljatok az operaban a mobile nezetet akkor utanna mibden oldal hol jelenik meg. Es utanna mar a szifonon megjelenik a mobil nezet ki be kapcsolasa is. Mert nem a bongeszo akarja mobil formatumra rakni hanem maga a latogatott oldal es igy teljesen jo.

  31. nekem el se indul az opera! porog a bal felso sarokban az a biszbasz, de nem megy tovabb.

  32. Már a szifon.com is betölt. De észrevettem egy furcsaságot. Beírtam a google.com-ot (Operában) és kikerestem egy képet, a zommolásra kattintva felugrottak a különböző méretben való lehetőségek. Rákattintottam, erre a képet a Safariba hozta be….Furcsa

  33. Srácok, az Opera mini nem feltétlen a Safari ellenfele. Annak aki nem lenne tisztában az Opera mini rendszerével és értelmével, az olvasson bele a wiki-be:

    h t t p : / / hu.wikipedia.org/wiki/Opera_Mini

    Gondolom az iPhone változat nem Java alapú, de a működése szerintem azonos. Tehát ez nem egy natív böngésző, mint a Safari, hanem egy proxy szerver kliens oldala.

  34. Ugy lehet megcsinalni angolra h angolra allitjatok az iphone-t.
    Kimasoljatok a private/var/mobile/preferences mappabol a .GlobalPreferences.plist es aztan visszaalitjatok magyarra.
    Utanna bemasoljatok az opera library/preferences/ mappaba.

  35. @jarodfree: arra kiváncsi lennék, hogy tárolják -e a meglátogatott oldalak hivatkozásait, és hozzá akarmilyen iphoneos adatot 🙂

  36. nekem wifin nem megy .(
    ötlet?

  37. @feketebarany: private/var/mobile/preferences
    nálam nincs ilyen preferences mappa!
    hogy lehet ez?

  38. @Bughi: help! 🙁

  39. Sebességben egyértelműen jobb az OPERA!
    Mondok egy pl: elvira.hu, dobjatok rá egy honnan hovát mindként böngészővel!

    Megfogtok lepődni…

  40. Az origo sajnos nem jön be… Legalábbis azok a linkek, amik az m.origo.hu-ra mutatnak… :/

  41. Elég szar… Wifiwel nem müxik… Le is töröltem azonnal

  42. @Bughi:

    Library
    private/var/mobile/Library/preferences
    A libraryt kihagytam. bocs.

  43. @Eyesis: Tuti… A google is megjegyzi/tárolja/gyüjti mit keresel és mire kattintasz rá ha be vagy jelentkezve a googlis acc-al 😀

  44. @Zacskoman: Ez fura… nekem 3G-n (3.1.2-n JB) simán megy wifin keresztül is!
    Csatlakozom is az előttem szólókhoz hogy nem hiszem hogy a safarit le akarná cserélni… Mindenképp gyorsabb, de mindenben szoftban van előny is meg hátrány is 🙂

  45. @Zacskoman: Érdekes eddig senki nem írta h wifin nem lenne jó, egyébként nálam gond nélkül meg wifi/3g/edge -n.

  46. 2G-n igen fasza, van rendesen sebesség, nem ugy mint a safarin. mivel alapbol is csak pár oldalt nézek igy, mindenképp ezt fogom használni.

  47. wifin tökéletesen megy itt is, de néhányan panaszkodnak rá, hogy nekik nem jó. Javaslok egy rebootot…
    Remélem lesz update, mert az oldalakat borzalmasan tördeli, szinte egyetlen olyan lap sincs, amit rendesen jelenítene meg, HTML5-el egyáltalán nem bírkózik meg – szemben a Safarival, ami szinte mindent tökéletesen visz, viszont borzalmasan lassú.

    Én lecseréltem a dokkon a Safarit, mert az Opera vagy tízszer-tizenötször gyorsabb (index-címlap 4 masodperc, origo 3 masodperc), viszont ha valami bonyolultabb dologra akarom használni a netet (ilyen kb. egy hónapban egyszer fordul elő), a második lapra bújtattam a Safarit…

  48. Nalam is megy wifin, nincs is mas netcsomagom, szal 🙂 mint fentebb irtam, kell ennek az operanak par frissites es meg jo lehet.

  49. Több emberke beszél arról, hogy ezt az nem hozza be. Nálam index behozta simán gyorsan opera. viszont nepszabadsag.hu nem

    Szerintem ez még bugosan arrabul is beengedték a rohadt anyukat, de 84 lázadók voltak és mindent tiltanak. a szart be engedik. Picivel gyorsabb 3g S is, de annyival nem. Mobil arenan pár fontos gomb hianyzot ahol safarin ott voltak. Ha 40MB csomagban lennék akkor ezt használnám. Így bug javitsák ki. És a zommolás röcenéstelen, de nagyon érzékenyen reagál. Kicsit ez is furcsa nekem safari jön be. Szerintem csak ezért engedték be hogy jót égjenek az operások.xD

  50. @feketebarany: köszi!
    siker
    szerintem sokkal gyorsabb
    lehet más a müködési elve dea lényegen nem változtat,safari repült máris

  51. @feketebarany: Ez a megoldás tényleg müszik! Köszi most már angol!

  52. feketebarany: milyen file-t kell keresni? ilyen plist nekem nincs…

  53. bocs… megvan 🙂

  54. Nezzetek ra a youtubera, nalam egy zagyvag amikor egy videora rakeresek utana omlesztve, egymasra csuszva jon minden…


  55. valaki mondta h teszteljuk le az pl elvira.hu tol – ig keresessel
    megdobbento az adatforgalmi csokkenes!!!

    Safarival : kephost.hu/image-A69C_4BC4490D.jpg
    Operaval : kephost.hu/image-4078_4BC4490D.jpg

  56. @feketebarany:

    Szerintem ezzel a megoldással csak a telefon nyelvét állítod magyarról angolra, amit a menüben is megtehetsz…

  57. Zotya nem, hiszen az Opera prefjét írja felül. Gondolom ez a megoldás addig működik, amíg újra nem vált az ember magyarról angolra és vissza.

  58. Zoltan, érdekesebb lenne mondjuk egy index.hu-val.

    Bár a példádnál elég hihetetlennek tűnik, hogy semmi upload nincs, hiszen valahogy közölni kéne az elvirával a böngészőnek, hogy honnan hova akarsz menni.

  59. @Zotya:
    teljesen jo a modszere! angol marad az opera

  60. @jarodfree:
    4704bytes az upload!
    kb annyi hogy honnan hova akarok menni, a ket varos neve, valamint hogy melyik filera mutat a form, mi hajtsa vegre a eresest.
    mi ebben a hihetetlen?

    nyisd ki a szemedet:) a feher NAAAAAAAAGY betuk szamok alatt ott van byteban kiirva 🙂

  61. Nézz be légyszíves a beállítások menübe, mit látsz?

  62. Már csak a flash hiányzik belőle és tökéletes lenne! 🙂

  63. @jarodfree:
    keresre index.hu

    safari : kephost.hu/image-295E_4BC44E01.jpg
    opera : kephost.hu/image-BB0D_4BC44E01.jpg

    kivancsi vagyo meddig fogja ezt birni az opera servere

  64. Zoltan: jóvanna csak a fehéret olvastam 😀 Akkor tehát nem fura 🙂

  65. No indexen még szembetűnőbb a forgalom különbség.

    Zoltan: igen, jó lenne látni egy kimutatást majd az Operásoktól, hogy mennyivel ugrik meg a forgalmuk az iPhone-osokkal.

  66. kár hogy hogy a html5tel nem tud mit kezdeni, pedig gmail és a google kereső is safariban megy html5el.. Ezt és a multi touchot kéne javitani azt fasza lenne

  67. szaros opera SYNC sem müxxik, pedig annak örültem volna a legjobban.

    Maradok iCab Mobile böngészőnél. Az mindent tud.

  68. @ownage: A multi-touch nem javítás kérdése, nem rakhatja bele az opera, arra ne is várj.

  69. hello !
    Előre is bocs mindenkinek a tudatlanságomért,de nagyon értékelném,ha valaki tudna nekem tanácsot adni….az lenne a problémám,hogy teljesen elszállt a telóm és próbálnám az ituneson újra restorezni,de kiírja hogy a legújabb szoftvert telepíti rá.Na már ezzel nem is lenne probléma,ha nem lenne jealbreakelve és nem 3.1.2-tes lenne a szoftvere!!!gyárilag magyar t-mobilos volt,de pannonnal használtam míg ki nem nyúlt!!!Továbbiakba nem érdekelve ha a frissités rátenné az új szoftvert és ezután függő lenne meg a jb-is letünne róla,mert ezekután csak t-mobilos mobilnetre akarom használni,de….letiltaná vajon a telót ha frissiteném ? A jb-miatt? mert amiatt van para,hogy végleg elszáll!! köszönöm a segítséget előre is!!!

  70. KB. 6 másodperce szedtem le. Kíváncsi vagyok.

  71. Első ránézésre a safari gyorsabbnak bizonyul.

  72. Viszont mind a négy irányba fordul. iPad feeling. 😀
    Nemtudom azért ennek még fejlődnie kell.
    Amit a safari KB. 7 másodperc alatt nyitott meg, azt az opera még fél perc alatt sem. Sőtmég most is javába tölt.

  73. És az ikonja is nevetségesen randa.

  74. @Oller: Edgen megnézted?? 🙂

  75. Nálam el sem indul. Mióta felraktam az 3.1.3-at azóta egy csomó alkalmazás el sem indul. Ez pl csak ugy csinal mintha dolgozna:))))

  76. Szerintem eddig nagyon gáz. Maga a Felület jó, és a kezelhetőség is, egész tetszik, de sokat kell javítani. Nem tudom elképzelni hogy ez így került be az AppStore ba:O Furcsaa

  77. A kétujjas nagyítást duplatap-nak veszi, szal végülis az is műxik.. :]

  78. mostanaig birtak szerintem az opera szerverei, erezhetoen belassult.

  79. nemcsak wifin, de 3g-n sem indul el. reboot megvolt.

  80. @Zoltan:

    Szia! Az aksi mellett aza kis hőmérséklet számlálót milyen progival raktad fel gondolom cyndiabol…?

  81. @Tank: ez a iCab browser nagyon tuti, köszi a tippet! kár, hogy csak az opera tudja azt, hogy ha visszafele lapozol, akkor nem tölti újra az oldalt, hanem ott figyel rögtön.

  82. @Edu: 3GS -en nagyon királyul megy, egyáltalán nem akad, mikor zoomolok.

  83. Fura safariról feltudtam jönni ide operáról meg behozta a fejléc részt de alatta valami hiba üzenetet írt…

  84. Az index döbbenetesen gyors, és dokk megelőzött, de az kulcsfontosságú a sebességben, hogy az ilyen q nagy oldalakat betölti-e minden visszalépésnél, mert pl. új cikket nyitnál… Ebbe szoktam volt beleunni…
    Én ezért már jónak tartom (3G)
    Nekem egyébként tökéletesen működik minden funkció, azonnal hasábszélességűre nagyít.
    A szifon oldal tegnap este safari-n is szarakodott (fatal error…), szegény opera ne miattunk szopjon már az értékelésnél…

  85. 3GS-en naon jól megy.. Szinte repül, egyáltalán nem akad zoomolásnál, csak ezt az arab nyelvet kéne vhogy megoldani.

  86. @dumber56:
    Teljesen egyetértek!

  87. Nekem nagyon bejön. Majdnem olyan gyorsan netezek vele mint egy desktop böngészővel.

    Jah és nem tudom kinek volt arab nyelvű vagy milyen, de valamit elbaszott 🙂

  88. @adamita: fentebb van a megoldás az arab nyelvre
    @Infy: volt olyan ember akinek nem volt jb a telón és mégis arab lett, szóval..

  89. @dokk: Jahjah közben rátaláltam. De nekem nincs olyan, h .GlobalPreferences.plist .. :S

  90. @adamita: Semmi megvan. xD

  91. Pl.: a nokiaprogramok.hu-n vagy baloldalt egy chat amit a Safari megnyit meg a reklámokat is, viszont az Opera mini szarik bele 😀 Mi ez a chat amúgy ? Nem flash ? tudom hogy az nincs, csak arra tippeltem :/ Vagy html5 ?

    Köszi a válaszokat ! (csak érdekel 🙂

  92. nekem úgy tűnik, hogy tudok két újjal ki/be zoomolni, de csak a két véglet van: kicsi/nagy

  93. wifi 12megás nettel sokkal de sokkal lasabb mint a safarival ezt ilyen mobilnetes szarokra találták ki

  94. @Infy: 4.0-án is arab lett egyből, természetesen csak magyar nyelv alatt,ha át alítom angolra tökéletes,sza nem elbaszás kérdése.

  95. Basszus! iPhone Browser-ren nézegetem a könyvtárstruktórát, de nem találom az Opera könyvtárat!!!! Hol a fenében van?????

  96. Aki nem szeretné, hogy a jelszavai átmenjenek egy idegen szolgáltatón, annak nem ajánlom… Minden proxyn keresztül megy (emiatt is lehet ennyire gyors).

  97. en kiakartam probalni hogy milyen a facebook opera alol, az volt az elso dolga hogy letiltott:D Utana PCrol egy ilyen ellenorzo folyamatot kellett vegig jatszani es kiderult hogy az nem tetszett neki hogy Norvegia-bol jelentkeztem be:D szoval en sem ajanlom olyan oldalakra hol jelszot kell megadni. Ha mar valakin keresztul megy az egesz en nem erzem biztonsagosnak.

  98. @Keri: Kutya bonyolult, persze valami hülye kulcs alatt találtam meg én is. Estére megírom neked, hogy mi az elérési útja annak a könyvtárnak ahol az összes app tárolódik, de azt már neked kell kitalálni, hogy melyik kulcson belül. A kulcs az ilyen: EGC89UI6768GBN féle hülyeség(ez csak egy példa hülyeség)Addig is jó keresgélést. 🙂

  99. @Keri: sb settingsben meg lehet nézni

  100. @Ajven: Az igen! Mindig tanul az ember. Köszi!

  101. Ajven: Basszus és tényleg! Ezer hála, ezt tényleg nem tudtam! De milyen hasznos kis dolog ez… 🙂
    Köszönöm mégegyszer!!!!

  102. nalam se indul
    belep aztan feher kijelzo,piros opera fejlec es tolt folyamatosan ….


Add a Comment