fbpx Skip to content

Kátai Imréről már sokat olvashattatok itt a blogon. Ő kezdte el anno nálunk az iphonefejlesztés cikkeket írni, aztán pedig sorra mutatta be alkalmazásait. Amikor megjelent az ipad rögtön írta, hogy neki már arra is van egy magyar fejlesztése, ezt olvashatjátok most:

Hali

Szóval az Artwork Cloud egy kisebb projekt volt még régen. A koncepció az, hogy az iPod rögzíti hogy melyik számot hányszor hallgattad, és én pedig ebből készítek egy statisztikát, hogy melyik albumot hallgattad a legtöbbet. Ezután tehát a gyakoriság szerint rendezi az albumokat, és egy címkefelhőt készít a borítókból, melyen keresztül információkat tudhatunk meg a zenehallgatási szokásainkról, illetve a borítókra kattintva le is játszhatjuk a kedvenc zenéinket. Az albumok részletes nézetében pedig minden számhoz kijelzem hogy melyik hányszor hallgattuk. Dupla kattintásra pedig feljön a lejátszó. 🙂

A történetéről annyit, hogy még régen, legalább fél éve említette a barátnőm, hogy milyen jó lenne egy ilyen címkefelhős program. Aztán ahogy elkezdtem megírni, rájöttem hogy kicsit bonyolultabb a felhőt elkészíteni mint első ránézésre tűnt, szóval a végére a diplomamunkámmá nőtte ki magát. Az iPad megjelenési hajrájára sikerült az algoritmust átírni a nagyobb kijelzőre, és ezzel együtt meg is jelent mindhárom készülékre (iPhone/iPod/iPad). Azonban a program nem készült még el teljesen. Az ok amiért így adtam ki az, hogy a diplomamunkámban érinteni fogom az egész folyamatot, nem csak a programot, és ebben a folyamatban benne van a frissítések kiadása is, aminek így tökéletesen megteremtettem a lehetőségét. Továbbá, ezúton hirdetnék meg egy játékot, hogy aki használható tanácsot ad a programhoz, az kap egy promó kódot.

Üdv
Meta
http://iphonefejlesztes.com

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Jó a zenei ízlése a palinak:)

  2. Tanácsot adni a programhoz úgy lehet, hogy előbb meg kell venni ? 🙂 Amúgy a covers free jó kis programnak tűnik, már onnan is egyszerűbb zenét elindítani, csak gratulálni tudok hozzá.

  3. @Zacskoman: Köszi! 🙂

    @nonoka: Ötletelni is lehet, hogy mi lenne jó ha benne lenne!

  4. @Meta: én vállalok bármi tesztelést, kontaktolódjuk már meg egymást privátban!

  5. @nonoka: ugye azért elolvastad hogy mi a lényege a proginak 🙂

  6. En nekem van a telon cca 20 album. Legtobszor viszont nem albumokat hallgatok, henem fulhallgatoval inditom es random elkezdi jatszani a szamokat. A fent levo albumokat szeretem, de azert van koztuk par szam amit nem igazan es ilyenkor attleptetem. Ha ezt is tudna figyelni hogy melyik szamot leptetem att es melyiket hallgatim vegig, majd ebbol csinalna egy ratingot es kovetkezo ilyen randomnal elonyben reszesitene mar azokat a zeneket amiket ezelott nem leptettem tovabb. Nemtom hogy mennyire erthetoen irtam le es hogy ez igy kivitelezheto e:)

  7. @Teshowati: Az hogy melyik számot léptetted át, az megoldott. Mivel a beépített lejátszó csak akkor növeli a playCount-ot mikor egy számot ténylegesen végighallgattad, így tényleg csak a valós hallgatásokból készül a statisztika.

    Azonban az jó ötlet, hogy a kedvenc számokat le lehessen játszani! 🙂 pl az első 100-at. A kérdés ami elválaszt a promó kódtól, hogy ezt hogyan kötnéd bele a designba? 🙂

  8. @Meta: mondjuk egy jobbra vagy balra “rajzolt” kör, mint gesztikuláció?

  9. Én tennék bele egy olyan funkciót mint a billentyűzeten van – húzod az ujjadat a borítók felett és az alatta lévő kép felnagyítódik, ha megállsz akkor előjön egy play gombocska és lehet indítani a számot.

  10. @Meta:
    ha már zene egy internet rádiót nem lehet bele zsúfolni? 2 az 1ben megoldás?

  11. En nem kerek promo kodot,en iphoneos verziot kerek amiert fizethetek!;)

  12. Elobb “beszeltem” mint gondolkodtam,hiba eszreveve,program megveve!:-)

  13. @Pillangó: Parancsolj:) Artwork Cloud for iPhone: itunes.apple.com/us/app/artwork-cloud-for-iphone/id364765627?mt=8

  14. @nonoka: Abból van már egy rakás. Ez a program kicsit más. 🙂

  15. @Meta és mennyi haszálható? Föleg itt 🙂

  16. @ Meta: hm… A szamoknal lehet ugye “ertekelni” csillagokkal 1-5ig. Na most ha vegig hallgatok egy szamot akkor adjon ra egy csillagot. Ha kovire ujra, akkor megint egyet. Szerintem igy meglehetne jelolni. Sot, tovabb menve ha igy valogatja nekem osze a zeneket a random lejatszo lehet hogy idovel megunom es attfogom leptetni. Na most ha huzamosabb idon att nem hallgatok meg egy 5csillagos (rating) szamot akkor elkezdene leszedni a csillagokat es idovel lekerulne a kedvenc listamrol. Mjuk ez lehet hogy csak nalam lenne jo es mas megrogzotten szereti a megszokott zeneit:)


Add a Comment