fbpx Skip to content


Hé srácok, emlékeztek még az iPhone-ra?

Kilépve az iPad árnyékából, az Apple szétküldte a meghívókat, az iPhone 4.0 eseményre, melyet április 8-án tart – 3 nap múlva.

Hogy mit is hozhat a 4.0 számunkra?

A legtöbben a Multitask lehetőséget várják az új operációs rendszertől – ami valljuk be az iPad eljövetelével igencsak aktuális lenne. Bár felvet egz olyan kérdést, hogy az iPadet miért 3.2-vel adták ki?

Képszerkesztés, ujjakkal?
Mivel a 3Gs már támogatja a videószerkesztést, így nem lenne nagy meglepetés, ha a képszerkesztést is megcsinálnák a 4.0-ban.

Spotlight a Weben?
A mostani SpotLight-ot, kiterjeszthetnék a webes keresésekre így a safari elindítása nélkül kezdhetnénk el a böngészést – mivel a safari a spotlightból indulna el.

Home screen háttér?
Az iPadben már láthatjuk, hogy a home screen háttere módosítható – így valószínűsíthetően a 4.0-s szoftverben is meg fog jelenni ez az “újítás”.

3d nézet a Maps alkalmazásban?
A Google Maps nézetei közül, talán csak ez az egy hiányzik, így úgy tekinthetnénk meg az egyes városokat, mintha annak utcáin sétálnánk.

File böngészés?
Az iPhone-on nincs igazából alapértelmezett filekezelő, így nem menedzselhetjük külön-külön a letöltött emailjeinket, képeinket, stb. Néhány alkalmazás megpróbálkozott ennek a pótlásával, viszont egyik sem az Apple-höz méltó. Az iPad dokumentum szinkronizációját talán kiterjesztik az iPhone és iPod Touch modellekre.

Már csak egy kérdésünk maradt?
A Software update mely készülékekre lesz elérhető, és mely típusokon, mely funkciókat támogatják majd? Talán most végleg magára hagyják a 2G-s telefonok tulajdonosait (ugye emlékszünk még arra, hogy sem az akkumulátor % kijelzést, sem pedig az mms-t nem támogatják)?

Április 8-án, minden kiderül!

Olvasd el a hozzászólásokat is

192 Comments

  1. Uhh csak lesz itt valami:)……

  2. Multitask meg file rendszerezés nagyon jól jönne

  3. Remélem a 3gre kiadják amit gsre

  4. Jb van már? 😉

  5. gizmodo.com/5509384/sorry-your-ipad-is-low-on-memory

  6. már csak 2nap :))

  7. Bocsi hogy beleugatok de ha a Maps 3D nézetét a Google Street View-ra érted azt most is támogatja az iPhoneOS.

  8. remélem nem basznak ki a 2G/3G tulajokkal !

  9. jön a 4.0. klassz. már alig várom. biztosan kitettek magukért a fejlesztők.
    ha marad a fejlődő tendencia, s Jobs-ék hallják a felhasználók hangját, akkor nom fogunk csalódni.

  10. na de jo az apple lehet hogy elérte a háttér változtatást a 4.0-val jailbreak ezt már rég-rég ota tudja 🙂

  11. Fm rádijót szeretnék bele… Légyszi légysziii…

  12. OMG!

  13. Akkor most végre jöhet az új jb is. Annak legalább van értelme. Mert valljuk be ezt a pár funkciót egy dszélbrékelt telefonon simán meg lehet oldani, talán még tört alkalmazások használata nélkül is 😉

  14. Nem kötözködésből: “Bár felvet egz olyan kérdést”. Na mindegy. 🙂
    @Zolli Én is erre gondoltam, ugyanis pl. London utcáit tudom 3d-ben böngészni, de nem úgy, mint egy TomTom.
    Miért nem 4.0-val adták ki az iPad-eket? Talán mert még tesztelik, bár ezt rajtuk kívül nem sokan tudják, úgyhogy jogos a kérdés.

  15. Fogjátok élőben tolni a kontentot?

  16. Nah, ha a baseband megtartasaval fog menni a fuggetlenites, akkor erre majd lecserelem a mostani 3.0fw-t:D

  17. iTunes 9.1-re lehet frissíteni?

  18. A segitségeteket szeretném kérni.
    A GeoHot-os cikkhez már irtam, de ugy látszik az nagyon régi és már nem nézi senki.

    Tudom, már nagyon unni fogjátok a kérdést.
    Egy iPod Touch 64Gb 3Gen MC model-t szeretnék jailbreak-elni.
    Láttam olyan youtube-os videot, ahol sikerül.
    Ez valóban igaz?
    Vagy láttam olyanokat, ahol visszarakták a 3.1.2-es fw-t.
    Ennek mi értelme?
    Igy lehet jailbreak-elni??
    Egyáltalán megoldható ezen a készüléken a jealbreak, vagy várni kell geohot szerzeményére??

    A válaszokat köszönöm:

    theatti

  19. Nehogymár azt gondoljátok, hogy holnapután kiadnak egy új OS-t! Eddig mindegyiket megelőzte vagy 4-5 beta a fejlesztők számára,, miért lenne most másképp? Ez már csak az iPhone-al egyszerre fog kijönni, hasonlóan a 3.0-hoz… Szerintem…

  20. @Szpisti: valahogy nekem is az az erzesem, hogy most mondanak par szot, hogy ez meg ez lesz, aztan varunk felevet legalabb. 🙁

  21. tegnap irtam hogy 8-an jon ki!!!

  22. @kuka01: Rendben, te várjad. Csak aztán nehogy csalódj…

  23. 8.-án csak bejelentés lesz nyáron jön majd ki a 4G-vel a végleges változat.

  24. A 3G meg tamogatott lesz, de szerintem mae nemsokaig. Ugye eltelt 2 ev a negjelenese ota.

  25. Sziasztok. Valaki már mondja meg nekem is, hogy miről van szó….veszel egy “király”, “legmenőbb” telót 5x annyiért mind amennyiért vehetnél egy Nokia vagy akármilyen telót, aztán nincs benne még egy háttér lecserélési funkció sem (és nem is kell soroljam, hogy mi hiányzik ebből a kis ékszerből, ami benne van a legolcsóbb telókba is)…akkor most hogy is van? Apple politika, mindig ezt irták erről…de mire jó neki? Hogy mindenki jailbreakelt telóval éljen?
    Egyáltalán lehet a “sima” gyári verziós telóval élni? :)) No téma, no filemanager, no extrák……ez szerintem nem üzelti politika, hanem apple baromsága…

  26. Ez nem apple baromsag! Ez a hulyebiztos szoftver! Amerukainak nagyon jo

  27. Hát lehet a file manager nem lenne tényleg “egészseges” az amcsiknak, de egy háttér állithatóság az szerintem minimum elvártság egy telótól…

  28. remelem ebben mar benne lesz az fm transmitter funkcio, 3gs eseteben

  29. csak ne basszanak ki velem, mert egy év hűségem még van… 🙁

  30. az 5.0 kor már nem is kell jb, ha így haladnak 😀

  31. @szabojoco: ez azért van, mert a legtöbb semmirekellő amcsi semmihez nem ért. gondold el, h egy ilyen személy kezébe adnánk egy jbzett telot, akkor az első 1 órában vinné a szerelőhöz 😀 ez halál komoly!

  32. @leipsig: 2G -re már tuti nem lesz 4.0 OS.

  33. @szabojoco: igazad van. menjel, vegyel egy nokiat! mondjuk egy otodebe kerulot, pl. egy nokia 5230-at. es hasznald. en azt teszem, mint cegest a sajat iphone-om mellett. maradjunk annyiban, hogy a nokia kikapcsolva es atiranyitva rohog a taskam aljan. 🙁

  34. @manca: tegyuk hozza, nem jb-s a telom. es magasrol leszarom, milyen hatterkep van rajta. valahogy nem ez a fontos. bar igen, irigylem a kissfiam, mert neki az SE telojan lehet piros lamborginis hatter. szabojoco: te is 11 eves vagy?

  35. Remelem multitask nem lesz, mert azzal megolik az egeszet…
    Orulok h nem nekem kell eletben tartanom a rendszert ram vadaszattal….

  36. @manca: Hja, de azért örülnék, ha gyárilag számolná a karaktereket az sms íráskor, mint egy akármilyen “olcsó” mobil. Meg a kézbesítési üzenetnek is örülnék… Na meg bluetooth-os fájlküldésnek-fogadásnak, esetleg egy egyszerűbb fájlkezelőnek, 2G-n, 3G-n videofelvevőnek, az se volna rossz, hogyha csengőhangnak be lehetne állítani bármelyik zeneszámot ami a szifonon van, és még sorolhatnám napestig…

  37. @szabojoco: nem,nem lehet gyári telefonnal élni. Legalábbis én nem látom értelmét. Ezért van a jb 🙂 Ha nem lenne, szart sem érne az egész. Én is nagy Nokiás voltam egyébként és múltkor megkérdezték,hogy mi a különbség. Ez egyszerűen egy magasabb szint 😉

  38. Számomra iagzán szar érzés, hogy megzörgetitek a bokrot ezzel a 2
    új jbvel, aztán meg szart se látunk belőle már mióta. Először úgy volt, hogy ipaddel együtt jön a jail, aztán semmi. Hát az lenne még jó ha a 4.0 az új iphoneal jönne, az idióta geohot meg megvárná. Mióta várunk jbre emberek? Hát szomorú vagyok:(

  39. ez csak bemutató lesz semmi konkrét minket csak mindig hülyítenek hogy lesz lesz de várni kell és váni

  40. Tuti nem tudták törni a 3.1.3 mert akkor már itt lenne. Sajnos jailbreak mindörökre lezárták

  41. Will it blend?
    IPAD
    jutub.com/watch?v=lAl28d6tbko

  42. Én marhára örülnék a multitask-nak. A többi annyira nem lényeges (legalább is a fentiek közül), max a háttér lehet még érdekes, illetve a 3D-s Maps is nagyon jó lehet.
    De lenne egy kérdésem: ha kijön a 4.0 akkor a frissítésért kell majd fizetni, vagy egyszerűen tudok majd frissíteni az iTunes-on belül?

  43. Sziasztok!

    Sajnos megszünt létezni a wifi az iphone-omba és azt szeretném kérdezni, hogy wifi funkció nélkül hogyan tudnám elérni a Cydiát? Illetve kezelni az egészet? 3.1.3 alatt vagyok, 3G iphone, és a Cyder-t ismerem, de állítólag az csak 3.0-ig volt használható. Köszi előre is a válaszokat!

  44. Ugyérzem ez az utolsó frissítés amit a 3G tulajok kapnak. Idén 2Gre már ez nem lesz jó és a 3Gböl kimaradnak funkciót..mint tavaly a 2Gből. Amugy a tényleges 4G hálózat nem jövőre jelenik meg? Mert akkor lehet h érdemes még 1 évet várni..

  45. 1: Multitasking++ Háát, az én jóslásom az lenne, hogy ez csak iPad-el jönn. Ezért más is a verziószáma a rendszernek. (Lehet, hogy valamikor ipad beéri iPhone-t és fusion lesz belőle.

    @Zolli: Nem, ez Turn-by-Turn navigációra vonatkozik utcebejárással. (szemét bejárásokat kell most tanulnom, fujj az Algel-nek 😉

    @Rebel 70: Ja, ott van a chip a mostani szifonokban. Kircsi lenne.

    @szabojoco: Júúúj, a lehető legxarabb helyre küldted be ezt a post-ot lololololol :)))

    Apple az tényleg egy magasabb szint, innováció a telefonkezelésben, valami anyira radikális, ami még az internet forgalmat is megváltoztatja, nemhogy az emberek életét. Egy olyan assembly az iphone ami évekkel jár kutatásokban, szabadalmokkal mások előtt. És ezt mind kissé szutykos játékszabályokkal, de valahogy jól kevereki a lapokat, mert megbizható.

  46. Lehet hogy hülye kérdés de hogy kell a százalékot kiírni az aksi mellé ipod touch 2g.

  47. @Joker: Megszünt a Wifid? Mobil-internettel próbálkoztál már? 3G-vel, vagy EDGE-vel? (Mondjuk ez utóbbi iszonyat lassú…)

  48. 2G-sek is kapnak 4.0-át szerintem… amúgy kíváncsi vagyok nagyon hogy mik lesznek benne, meg hogy addig kiadják-e a 3.1.3-ra az un jailbreaket meg a függetlenítést.. dehát ez majd a jövő zenéje 🙂

  49. Hát tudom, hogy a szifon egy nagy áttörés a teló történelemben, de millió alapfunkciót kihagytak belöle, amit nem értek, hogy mért. A multitouch-ot gondolom azért, hogy stabilabb legyen, a file managert, hogy ne piszkálj a rendszerben, a hátteret, hogy ne lassuljon….De a bluetooth kapcsolatok teló-iphone közti alap tulajdonságot? Azt mért korlátozták?

    Amúgy manca 24 éves tanár vagyok, és sok-sok mindenre használom a szifont. Nem is az a fő, hogy hátteret tudjak cserélni 🙂 csak furcsáltam, hogy eddig kihagyták, most meg azzal etetik a jó népet, hogy a 4.0 ba viszont lehet, hogy lesz és mindenki rákattant, hogy “húú, be jó, hamarosan olyan telóm lehet mind a bunkó SE vagy Nokia 5000Ft.osok”…

  50. @szabojoco: Azért hagytak ki “pár”dolgot, hogy a későbbi iphoneokat legyen miért kiadni és eladni.. egyszerű üzletpolitika.. és jól is csinálják… ha beleraknának mindent, senki nem venné meg az újabbat, ami mondjuk csak kinézetre különbözne… (hátlap pl…) nem lenne értelme nekik olyan készüléket csinálni ami tartalmaz mindent, legújabb technológiáktól elkezdve minden…

  51. Sziasztok!
    Szerintetek a flash ebből is kimarad? Már nagyon szeretnék farmvillezni iphone-ról :))))))))))

  52. @szabojoco: ne haragudj de gondolom történelemtanár lehetsz, mert a hozzászólásod simán késett úgy kb 4 évet, és már a 2g megjelenése után fél évvel is belezöldültek az emberek az unalomba amikor valaki felhozta a megdönthetetlen érveit az iphone ellen. kicsit lépjünk már ezen túl ha lehet.

  53. @Erikkó: Ne is várd, HTML5 a megoldás az apple-nek. Majd ha a webszerkesztőők átálnak, ott lesz.

  54. @kuka01: én meg tegnap írtam, hogy értsd már meg, hogy NEM jön ki 8-án! a 3.2 is csak napokkal ezelőtt jött ki. és a fejlesztők sem kaptak még SEMMIT a 4.0-ból, NEM LESZ 4.0 április 8-án, csak egy BEMUTATÓ, hogy mi lesz benne!

    @Infy: nem biztos az. nyugodtan lehet, hogy csak egyes funkciók maradnak ki, mint a %-os akku ugye, vagy az MMS, meg a VoiceControl pl. maga az OS ettől még frissülhet, a vas bőven elbírja (még az MMS-t is ugye).

    @hurka töltelék.: te nem olvasol és nem nézel videókat? a JB kész van. azt is kitárgyaltuk már párszor, hogy egyelőre miért nem adják ki…

    @Joker: hogyhogy megszűnt a wifi? hardveres cucc? vagy egy nyitott wifi volt, és “elmúlt”? a baseband-ed verziója hanyas?

    @szabojoco: a multitouch helyett a multiTASK-ot gondoltad, ugye? 😉

  55. Azért reméljük a 4.0-ás verzió tud majd többet mint egy jailbreakelt 3.2-es. Mert a cikkben felsoroltak nagy részét már meg lehet oldani simán 😛

  56. Az Opera Minivel miújság? lassan 14 napja felküldték, és még mindig semmi?!

  57. Nem töritanár vagyok, hanem zene 🙂 Amúgy Karácsony óta van szifonom, úgyhogy nem voltam benne a témába a 2G idején. És szerintem hidinek igaza van, és tényleg azért hagynak ki mindig pár cuccot, hogy késöbb legyen amit eladni 🙂 Én egy éve még HTC Tytn os voltam, csakhát a wm 6 csomó progi után fagyott…Aztán vettem szifont, hogy végre menjen minden “egyszerüen”, de az alapvető tulajdonságokat se tudja szegény. Na de be kell ismerni, hogy végre nem a fagyás a fő témám 🙂 (multitask-ot akartam irni az előző hozzászóláskor).

    Akkor most mi is az a nagy extra az iphoneban? Ez érintőképernyő tökéletessége, vagy a design volt ilyen drága? Mert, hogy nem a kamera, az tuti :))

    Bocs, nem blamálni akarom az iphonet, én is imádom, mind mindenki aki olvassa ezt a lapot. Csak ha már új OS-ről beszélünk, akkor elöbb magyarázza el valaki, hogy mi van ebben a drágaságban, amitől mindenki függő lett töle, holott millió cucc hiányzik belöle…

  58. @ZS3NI: és te ezen csodálkozol?

  59. Gyerekek!!!!!!!!
    Erről tudtok valamit?htt p://unlockerteam.com/ ??? Ez átszexelés? V működik? Mer fizetni kell érte szal gyanus!! Ja, ez az mondja h 3GSre meg minden iphonera es verziora van jailbreak es fuggetlenites… Na mit szoltok?

  60. @szabojoco: ne érts félre, de ha nem látod, mi benne az innováció, hogy miért jó, és hogy miért viselhető el az egyes “alapfunkciók” hiánya, akkor azt hiába magyarázza bárki, mindig lesz benned ellenvetés.

    pl a legjobban kritizált hiányosság az MMS volt. oké, itthon nem használ mindenki iPhone-t, és nincs mindenkinek mobilnetje ezzel együtt. de mi a francnak egy MMS funkció egy email klienssel ellátott telefonba, amikor emailben nincsen a 100kb-os korlát, ami MMS esetén van (legalábbis a voda ennél nagyobb MMS-t sem nem fogad be, sem nem enged küldeni); valamint az MMS-ben küldhető fájlok és fájltípusok mennyisége is mind korlátozott. míg emailben sokkal több dolgot el tudsz küldeni. az USA-ban meg szintén csak azoknak hiányzott az MMS, akik nem az ATT-n használták, és nem az eredeti előfizuval, tehát mobilnet nélkül.

  61. @iisanyii: a devteam már nem egyszer jelezte, hogy a fizetős cuccok mind kamu. de ha nem akarsz várni a devteam cuccára, hogy kijöjjön, és így akarsz érte fizetni, akkor megteheted, és rögtön kiderül.

  62. JÖJJÖN MÁÁÁÁR!!!!!!!:D

  63. @szabojoco:
    Én mint mérnök informatikus elmagyarázom:
    1: Célhardveren futt a rendszer mind a3 szifon-on, tehát egy felbontásvan, egy fejlesztőői környezet, kevesebb fagyás, sokkal kevesebb kompatibilitási gond és szinte minden program elérhető a hatalmas iTunes-ban. Ez az iTunes ég és föld a Nokai kis pötyike abc store-al szemben és ez egy hatalmas kincs.
    2: Ezzel kevesebb a fagyás, simple usereknek ott van a multitask nélkül, de egy “rendikvülien gyorsan reagáló és robosztus rendszerrel”!! Olyan érintő képernyővel, ami mindenkit ver a nettes teszteken. Ezt mind nagyon innovativ technológiával, egyszerűséggel.
    3: Kicsit net-re igényes embernek ott a jailbreak, multitasking, bármelyik app ingyenesen AppStore-ból. (ráadásul gyerekjáték felrakni, még regisztrációs kódot sem kell irni bele.
    4: Mindenre ott van egy app, és még talán ingyenes is.

    Te mikor tudod elő venni a nokiádat vagy HTC-det egy búszmegállóban, hogy:
    1: megy az ipod
    2: közben csöröghet a telefon
    3: háttérben egy GTA játékot töltesz és msn-en vársz egy emberre aki lóg neked zsével
    4: éppen megnézed csak 4db click-el, hogy hány perc mulva jönn a menetrendszerinti busz, mert rágyujtanál, rágyujtasz.
    5: közben jelezz az email, hogy haverod nem fogja megtalálni a találkozó helyet
    ezért egy fotót a google Maps-ról és elküldöd az ismerősödnek egy kis fenyegető szöveggel és verési képekkel.
    6: azt is jelzi az email, hogy a munkatársad otthonhagyta a pdf-et. Kell neki, ezért beugrasz quickOfficeba és elküldöd azt is neki másodpercek alatt. Közben számot váltasz ipod-on, és feltelepted a GTA-t az utazásra.

    Majd felszálsz? Hááát apám, nem fog menni ez a gyors információ átvitel.

  64. nagyon remélem hogy 2G-re is kiadják

  65. @szabojoco: Ja igen, ne a hiányosságokat nézd, hanem az előnyöket.

    Bluetooth és MMS lejárt, Cloud az igazi.

  66. Sziasztok!
    OFF!
    Mi van akkor ha a szifon nem indul be ha ráteszed a töltőre?
    Hogyan lehet valami reset-et nyomni rajta
    Segítsen valaki nagyon gázos a helyzet
    Köszi előre is Braien

  67. @Zoltan: ezeknek tuti elmentek otthonról

  68. Alsó HOME gomb + fölsőő lock gomb sokáig (5-8sec) majd simán bekapcs ha kell.

  69. Emberek, mi a f@szt rinyáltok itt? Nem számolja az SMS karaktereket? Nincs benne flash és multitask? Szar a kamera?

    Na és? (by Horn Gyula)

    Cserébe van egy olyan telód, ami kőkeményen odab@sz az összes többi gagyi kütyünek, a több mint 100 000 App Store alkalmazásról nem is beszélve. Apple minőség, és kegyetlenül jó. Január óta van 3GS-em, de még mindig keresem az államat.

    Akinek iPhoneja van, és panaszkodik a hiányosságok miatt, az meg se érdemli…

  70. Köszönöm az építő jellegű kommentet Tank84. A cloudra meg rakeresek mert nem tudom mi az. Köszi

  71. @Braien, @Tank84: de ha nagyon le van merülve, akkor dugd rá a hálózati töltőre (nem számítógépre!), és előtte várni kéne egy legalább 10 percet, hogy töltsön valamennyit…

  72. ASD te biztos megérdemled. Az okos beszólásodból sugárzik az IQd.

  73. @Tank84: Simán megy egy HTC-n is. Én is szeretem a szifont, de tényleg sok minden hiányzik belőle. pl, sms delivery. Nem jelzi, ha a hívott fél várakozik (bár azt a winMobile se, 7-már igen)

  74. @Joco: Csak egy kicsit gondolj már bele, hogy mit írtam, köszi.

  75. @Joco:Nincs mit 🙂 cloud mint az internet felhő, szolgáltatás hálózat, ami elrejti a bonyolultságot, működést, csak ott van, küld föl, azt az alrendszer elintézi az információ átvitelt.

    Amúgy aki kütyü mániás, annak, mint nekem, szerintem nagyon nagy szar az iphone 3″G”. Csak, hogy én is szidjam 🙂 Mivel jailbreak és pár alapvető (mobile substrate) funkció teleptés után nagyon nagyon kevés memória maradt, és igy a rendszer folyamatosan töltötte KI meg BE a rendszermemóriába a futtatandó programot. Nagyon fájt neki a környezetváltás a programok között. Most hogy van szabad 120-150Mb momória, background az background akadozás nélkül.

  76. @Jadeye: Jaja, tényleg.. De gondolom az volt az elsőő dolga Brainen-nek

  77. @Bogyó_: Dehogy kell fizetni 🙂 Ingyenes … Mindig is ingyenes volt a frissítés !

  78. @asd: SMS karaktert számol csak progi kell hozzá cydia-ból..

  79. @szabojoco: A MULTITOUCHOT NEM HAGYTÁK KI AZ IPHONEOSBŐL!!! Oh man, sosem használtál még pinch-to-zoom-ot???

  80. Sok hülye itt veri magát, komolyan mondom már vicces 😀 Mindent meg lehet csinálni ha kicsit foglalkozol vele és keresgélsz 🙂 Ott a jailbreak, utána minden ajtó kinyílik előtted 🙂 mms, sms karakter számláló, bt fálj küldés és miegymás. Aki meg szarik bele és megveszi és sír hogy ezt nem tudja meg azt nem az meg nyomorék, már elnézést. De én pl jobban szeretem magam “tuningolni” a készüléket. Ez olyan mint a kocsi, megveszed, mari néninek nem kell a sportlégszűrő meg a kipufogórendszer meg a turbó hogy jobban tudjon menni vele, ő megvette a kocsit és használja MERT neki annyi elég. Aki meg foglalkozik vele az minnél többet ki akar hozni a gépből 🙂 ugyanez a szitu iPhone-al. Legyen benne egy kis izgalom, nehogy már mindent kézhez kapj, hamar megunnád…..

  81. @PieR0: köszi szépen. 🙂 csak tudom, hogy az apple oldalán csak pénzért lehet leszedni a mostani OS-t. és mivel nekem csak karácsony óta van Touch-om, nem tudtam, hogy tök új OS-nél hogy szokott lenni. de köszi az infót 🙂

  82. Tian: Csak az a gond ezzel, hogy a legutolso 3GS-t nem lehet normalisan jailbreakelni… probaltam, es mindig megszivtam, hogy menet kozben kellett ujrainditani (altalaban lefagyas miatt), nem volt szamitogep a kozelben.
    Ha tenyleg ilyen bizonytalan lesz a jailbreak a jovoben is, azt hiszem nem fogok tobbet iPhone-t venni.

  83. És akkor most mit fogtok közvetíteni? Az iPhone vs. Androidot, vagy a 4.0-ás konferanciát? 😀

  84. @ion: DE LEHET NORMÁLISAN JAILBREAKELNI. Olvassatok már vissza pár hírt. Videó is volt. Egyelőre nem akarja kiadni, megvárja a következő frissítést.
    DE MÁR KÉSZ A JB.

  85. ZS3NI: ezt tudom, hogy majd valamikor lesz, de addig tovabbra is a kurva Apple kenye kedve szerint hasznalhatom. Es ha majd lesz uj szoftverfrissites, akkor megint nem lesz jailbreak egy ideig… Igy is mar kb fel eve varok jbre.
    Szerintem ezt fogyasztovedelmi szinten kene megtiltani, hogy egy ceg ennyire lezarjon valamit. Raadasul az Opera Minit meg mindig nem fogadtak el. Ez mar torvenytelennek is nevezheto, amit az Apple muvel, total visszael a piaci helyzetevel.

  86. @Bogyó_: nem mondasz hülyeséget! Hivatalosan az itouch tulajoknak fizetni kéne érte, de könnyedén megoldhatod egy shift+restorral. hajrá! 😉

    @ion: akkor jelentsd fel öket! bocsi, de ez szánalom..ha nem jó, nem kell, tököm tudja, akkor minek vetted meg??? tudtad jól, hogy ilyenen Steveék!
    u.i.: “megszoksz vagy megszöksz”

  87. @ion: az opera fejlesztői is elfogadták az SDK license agreement-jét, amiben benne van az, hogy az Apple visszautasíthatja az az adott alkalmazást. (annak idején tervben volt, hogy lesz Firefox is iPhone-ra, és mégsem lett.)

    az meg, hogy az Apple mikor fogadja el az Opera minit, ha egyáltalán elfogadja, az majd kiderül. nem tudom, mit kell annyit nyavajogni ezen. arról meg nem fogsz tudni úgysem, hogy a színfalak mögött mi zajlik, miről és hogyan egyezkednek, stb. örülj annak, hogy az Apple nem utasította el csípőből arra hivatkozva, hogy a telefon egyik alapfunkcióját duplikálja, holott ezt is megtehették volna.

    épp amiatt stabilabb a platform a többinél, hogy nem lehet csak úgy belenyúlkálni, és mindenféle optimalizálatlan, gány kódot futtatni. egy részről ez valóban egyfajta korlátozás, de nem csak a rossz oldalát kéne mindig nézni, hanem figyelembe kellene venni azt is, hogy mindez miért is van valójában.

    minden másra ott van a mastercard. vagyis a jailbreak.

  88. bocs, nem multitouch, hanem multitaskot akartam irni. Az apple onkenyuralmat mar tenyleg kene valami korlatozza.
    Amugy bluetooth telo-szifon kozti kuldesre az ibluenovan kivul nincs mas lehetoseg (mert nem megy a progival se a kuldes)???

  89. @Tank84: Nagyon köszi éledezik de valószínű letoröltek róla mindent az iTunes restort szeretne de nekem az nem lenne jó! 🙂
    Szeretném rátenni a 3.1.2.-t mert kellene a függ.

  90. @Jadeye: Ámen

  91. @Jadeye: éledezik

  92. Istenem sok apple rabszolga már itt is…

    @asd: Nehogy már fel legyél háborodva azon, hogy meri bírálni a terméket amit megvett. Kibaszott emberek vagyunk és lehet véleményünk. Lehet, hogy egy SE telefonból is hiányolok dolgot, de azért nincs lehetőség sírni. De nehogy már a legdrágább telefonnak, amit most kapni lehet, ilyen hiányosságai legyenek. Képzeld nekem is iPhoneom van, és bajom nincs vele, mert amik hiányoztak azokat vagy beszereztem, vagy nincs rá szükségem, de nehogy már leugasd a másikat azért, mert mások az igéyei mint neked. Azért mert az apple ilyen nyomorék nekünk nem kell szó nélkül elfogadni. Gondolkozz már el egy kicsit légyszives.

  93. @pffff: tipp: csináljatok egy utaljukazappletdeiphoneunkvan . hu honlapot és ott összeülhettek hisztizni 😉

    zárójelben mondom, hogyha nem lenne az az utálatos apple amit jogilag megkéne kicsit szorongatni, akkor iphoneod se lenne.
    PONT!

  94. @Jadeye:

    Tisztelt jade olvastam, mert isten adományozot agyat adni, de akkor se lesz jailbreak

  95. Elég mérges leszek ha a 2G-t nem támogatják tovább…

  96. @hurka töltelék.: ami késik nem múlik..idövel lesz, de valami nagyobb frissitést biztosan meg kell várni. türelem.

  97. Talan neked kotelezo volt iPhonet venni? Nem hiszem. Ha nem tetszik akk nem veszed meg. Persze, fogyasztovedohoz fordulni.. Ez tenyleg szanalom. Jelentsd fel mert nem ugy csinalta a telefont ahogy neked tetszik. Gratulalok az eszedhez…

  98. cbdomi: hogy minek vettem meg? micsoda hulye kerdes ez? mert kell a munkamhoz. es hogy tudtam volna, hogy ilyenek? honnan kellett volna tudnom, hogy nem lesz jailbreak novembertol aprilisig sem?

    Jadeye: csak azt felejted el, hogy legalabb 6 bongeszo is benne van az App Storeban, Perferct Web Browser, Incognito, stb. Igaz, mind a Safari motorjat hasznaljak. Arrol nem is beszelve, hogy ez az alapfunkcio duplikalas eleve egy kovetkezetlen baromsag, mert mar bebizonyitottak, hogy nem egyertelmu a szabalyozas. Eleve egy agyatlan hulyesegnek tartom, hogy nem engedik be elvileg az olyan appokat, amik funkcionalitasat mar tudja a rendszer, csak akkor kerdem en, mi van, ha egy kulso program sokkal jobban tudja azt, amit a beepitett program. Az Opera Minit meg nem tudtam kiprobalni, de merget vennek ra, hogy fenyevekkel jobb, mint a Safari, ami folyton lefagy a 3GS-emen.
    Ugyhogy itt maris raterhetunk a stabilitasra, amirol az iPhone egyaltalan nem hires. Nalam es ismeroseimnel is hetente/kethetente legalabb egyszer megfagy, pedig csak a beepitett appokat hasznalom gyakran, igazabol nem is ertem, miert akarok jailbreaket, akkor valoszinuleg meg gyakrabban fagyna.
    Mindig is szem elott tartottam a jo oldalat ennek, de nem ismerek olyan iPhone tulajt, aki nem osztana, hogy sokkal jobb lenne, ha mindenki maga dontene el, hogy kiiktatja ezt a korlatozast vagy megtartja. Ezt is mar sok helyen leirtak, de tenyleg mokas, amikor emberek leirnak olyasvalamit, hogy nekunk jo, hogy az Apple megved a jailbreaktol es a csunya, gonosz kulso programoktol.

  99. iTunes 9.1-re lehet frissíteni??

  100. Jó lenne ha mindenki mielőtt ideír valamit, elolvasná az összes kommentet, hogy nehogy kelljen sokszor Ugyanazt a hülyeséget olvasnunk…
    Amúgy nem ma kezdtem, tudom, hogy van sms számláló, meg bluetooth progi meg sok más is a Cydia-ban, (volt 3G-m) de a GS-emet nem tudom jailbreak-elni!!!

  101. Callum: en is gratulalok a te eszedhez, ezek szerint neked minden ugy jo, ahogy azt masok megcsinaljak. Emlekszem, amig nem volt Copy-Paste, addig mindenki azzal amitott, hogy hat az nem is kell, mert nincs ra szukseg, ha nem rakta bele az Apple… Igenis vannak mércék, vannak trendek és szabványok, és ha a többi gyártó nem tiltja meg, hogy olyan kódot futtassak a telefonom, amit akarok, akkor az Applenek is ezt az iratlan, de magától értetődő szabványt kéne követnie.
    Az iPhone messze van például egy gépjármű életre gyakorolt hatásától, ami emberéleteket veszélyeztet, ha belenyúlsz és átalakítod például a fékrendszert. Egy olyan autó nem kaphat forgalmi engedélyt. Egy ilyen ostoba telefon viszont nem véd meg semmitől ezekkel a korlátozásokkal, ráadásul a pwn2own versenyen így is feltörték, úgyhogy még azt sem mondhatnám, hogy biztonságos attól, hogy zárt rendszer.

  102. @ion:

    február 4-én vettem, és még sose fagyott, pedig jailbreakelt…

  103. @Abel: nem célszerű ha JB elve van a telód

  104. nekem se fagyott még sose le a 2g-m, pedig jailbrakelt

  105. @hurka töltelék.: teljesen igazad van. jailbreak nem LESZ, hanem már VAN. igen, VAN. pont. mindössze meg kellene várni, hogy kiadják…

    @ion: ha a safari motorját használják, az más. az egy safari-integráció, tehát NEM külön böngésző. két külön dolog. a safari önmagában pedig nem fagy le. az meg, hogy maga az oldal hibás, és esetleg ettől megadja magát… na ez lehet. itt esetleg lehet hibáztatni az apple-t, hogy miért nem stabilabb a böngésző, de inkább kellene hibáztatni azt, aki gányolt kódból csinál meg egy oldalt. ha követnék a szabványokat az összes böngészővel, akkor ilyen sem lenne.

    @Abel: most mielőtt mindenhová bekommenteled, esetleg olvasd el a másik cikknél már erre a kérdésedre adott választ… (lehet…)

  106. Nem azt mondom, hogy így jó minden, ezért lett jailbreakelve a telefonom (meg azért hogy használhassam itthon), de nem hiszem el, hogy nem látod az iróniát abban, hogy azért fogyasztóvédőhez fordulnál, mert nem tetszik egy cég üzletpolitkája..

  107. @ion: bocs, de ha picit elővigyázatosabb lettél volna akkor talán lenne jailbreak a te telódon is..errol már talán csak nem az apple tehet, hogy ész nélkül nyomogatsz mindent az itunesban, utána meg meg a sirás h “véletlenül befrissítettem”. Amugy meg ne meséld be h állandóan fagy mert nem tudom elhinni..nekem 3Gm van, jailbreakel és mégse fagy le. Valószinüleg azért adtak el belőle annyit mert szar, meg instabil.

  108. @pffff, @mareszto: nem is kézenfekvő következménye a jailbreaknek a fagyás. nem is maga a jailbreak az, ami miatt fagyhat, hanem az ész nélküli telepítgetés. ha nektek nem fagyott, akkor nem is telepítgettek mindent ész nélkül. 🙂

    @Spider: semmi problémát nem fog okozni. kivétel a blackra1n esetén, de az nem az apple sara, ezt musclenerd is megmondta. de ha blackra1nt használ, akkor nem érdemes még frissíteni.

  109. @Jadeye: Igen erre gondoltam csak nem fejetettem ki.bocsi a felületesség miatt,de mint mondtad már le van írva

  110. Értem én, hogy megvan a jb, azt is értem, hogy várni akar a következő soft megjelenéséig. Na, de nyárig???
    Most 8.-án bemutatja sj a 4 es verziót. Kiküldik majd a bétákat 3-at, 4-et, talán 5-öt. Hát az tutti nyár vége előtt nem lesz kiadva.
    Addig akarnak várni a jb-vel??

  111. Itt vagyok a vadiúj szifonommal és azért, ha nem is háttereket akarok cserélgetni, de egypár funkciót nagyon hiányolok…

  112. Szerintem is már ideje lenne a JB-nek, dehát örüljünk h egyáltalán van.

    Más, az Ipad-es játékokat rá lehet majd rakni telóra??

  113. Callum: nem azt irtam, hogy fogyasztovedokhoz fordulnek, hanem hogy fogyasztovedelmi szinten meg kene tiltani egy cegnek, hogy ennyire lekorlatozzon egy termeket, hogy gyakorlatilag csak illegalisan lehet megkerulni. De ne aggodj, tudom, hogy faj neked, hogy nem mindenki elegedett az iPhone-nal. En megszivattam magam ezzel a keszulekkel, de legkozelebb majd mast veszek. Addig probalok magyarazatot talalni arra, hogy miert dobtam ki ennyi penzt az ablakon.

    cbdomi: te egyebkent tisztaban vagy azzal, hogy november ota nem lehetett kapni regi 3GS-t, csak az uj iboot-tal elotelepitett verziot a T-mobilnal? Ezeket nem lehetett permanens modon jailbreakelni egyaltalan, ugyhogy nem rajtam mult, hogy csak olyan jailbreak van erre az uj 3GS verziora, amit ujrainditasnal ujra fel vegre kell hajtani szamitogepen keresztul. Egyebkent ezt akkor meg nem is lehetett tudni nagyon, hogy ezek ilyenek…
    Ha nem hiszed el, hogy nem stabil, gyere el, es megmutatom. Azon is meg fogsz lepodni, hogy csak 3 masik program van feltelepitve az App Store-bol. Csinaltam teljes restoret is, minden tolem telhetot megtettem, megis tul gyakran elofordul, hogy lefagy. Majd csinalok rola statisztikat, meg videologot is, ha ennyire nem hiszed el. Egyebkent a 3G szerintem sokkal stabilabb volt, mint ez az uj 3GS….

  114. Nyár közepe rendszerint. Ha addig nem lesz rendes frissítés akkor esélyes. :-s

  115. @Maximus: Nekik nem sürgős
    De ha most kiadja valószinüleg az Apple befoltozza és mehet tovább a játék
    Aki nem megy neki minden frissítésnek annak nincs gondja

  116. nekem egy olcsó szar telefonom, van de ismerek egy nagy iPhone rajongót. Az a véleményem, hogy az Iphone messze a legjobb, mégse elégedett vele mindenki teljesen (tisztelet a kivételnek). Nem azért, mert a HW es elemek nem támogatják, hanem a SW nem használja ki teljesen. Itt olvastam egy érvet, hogy az USA ban hülyék élnek, és tönkretennék, ezért van a JB az okosaknak, meg JB-rel fel lehet nyitni a képességeit. Alapvetően azért várja mindenki a frissítést, hogy ezen javítást kapjanak és kézhez kapják a funkciókat. Ha viszont nem lennének kritikusok, akkor a fejlesztőknek nem lenne miből kiindulni a következő fejlesztésnél, ugyanis minden projeckt első lépése a követelmények meghatározása, ami egy ilyen termékkel kapcsoltaban a végfelhasználók igényeinek teljes kielégítése. az Apple pedig 100%ban meg akar felelni a XXI. századi igényeknek, ezért készíti a legjobb eszközöket, a számítástechnika minden terén. Ha az emberek azt mondanák: így jó és ne sírjunk akkor maradna minden ugyan így. Ezért éltessük azokat, akik nem elégszenek meg mindennel, amit a kezükbe nyomnak, akármilyen nagy márka terméke, egy Nike cipőben ha büdös a lábad, törik a sarkad, akkor hiába Nike panaszkodsz, szifonban, nincs szoftveres mms, kékfog, meg nemtommi, de amugy van helyette jobb, vagy legalább olyan jó, attól még ne bántsuk azokat, akik ezekre felhívják a figyelmet, mert nem attól lesz jobb a 4G mert az mondták, ez a 3G ugy jó ahogy van, hanem mert nem minden ugy jó ahogy van. @68. asd

  117. bocs 70.

  118. FM rádió meg transzmitter is lehetne végre, nemértem minek teszik bele ha nem használják..

  119. @szabojoco: egy rakas dolog hianyzik, de ha belegondolsz, a legtobb nem hianyozna, ha nem tudna mas telo. bt fajl atvitel? peldaul.mass storage? csengohang? multitask? sms karakterszamlalas? a legtobb jo ha van, de megy az elet nelkule. meg a kezbesitesi jelentest alairom, az jo volna, bar igy is megoldhato, jb nelkul is.

  120. @ion: Érdekes én vettem 1 hónapja egyet régi iBoot al és simán feltörtem
    Azt pedig nehogy már te vagy bárki más szabja meg a gyártónak hogy milyen kontrollt rak a telóra,hogyan védi a telefon OP rendszerét
    Egy egy program kb 1 euro és azt sem fizetik be ez éves szinten millió dolláros tétel
    ha a te munkádért sem fizetnének te is morc lennél
    Add el ,sztem lesz rá vevő

  121. @ion: Te mirol beszelsz? Miert kene barmilyen korlatozast is megtiltani az Apple-nek? Nem tudsz telefonalni? Nem tudod az appstore-ban megvett progikat hasznalni? Nem tudsz e-mail-t olvasni, netezni, sms-t kuldeni?

    Vettel valamit, nem koteleztek ra. Ha nem tudod feltorni, es megkerulni valaki szabalyait, akkor nem feltetlenul a szabalyozo reszen van a bibi. Jo hogy nem akarod beperelni a Microsoft-ot, mert a windows valahanyhoz liszensz szam (vagy kulcs vagy mi) kell.

  122. @manca: már miért ne lehetne rá csengőhangot rakni…? van erről millió cikk nem csak itt, hogy hogyan lehet! 🙂

    @Spider: régi iboot-tal természetesen nincs is ilyen para. az új jailreak miatt meg nemsoká majd az új iboot-tal sem lesz, csak vannak, akik szerint nem lesz (hurkatöltelék), vagy nem bírják kivárni… 😉

  123. @Spider:

    Én nem frissítettem, nekem már az apple frissítette 🙁 Így vettem az új boottal.

  124. @manca:

    Hogyan is oldható meg a kézbesítési jelentés jb nélkül?

  125. @Tank84:

    Hát a htc-vel (leo) símán megcsinálod azt amiket leírtál.

  126. @Jadeye: en tudom, de masok csipognak, hogy ezt se lehet, azt se lehet.

  127. Spider, manca: tokre felreviszitek a dolgot, itt nem szoftverek ararol meg az alapfunkciokrol van szo. Nem tudom, milyen logika alapjan feltetelezitek, hogy a gyartok barmit megtehetnek.
    A termekkulcs, amire celzol, manca, egeszen mashogy mukodik. A termekkulcs nem akadalyoz meg abban, hogy peldaul Opera-t futtassak a gepemen, ha azt akarok. Es ugyanigy miert van szukseg akkor peldaul bongeszovalaszto panelre a Windowsban, ha bongeszni, vasarolni, stb az Internet Explorerrel is lehet? Es latod, a Microsoftot be is pereltek, es kenytelen volt bevezetni a bongeszovalaszto panelt. Olbe tett kezzel varom, hogy az Applenel is legyen legalabb egy bongeszovalaszto.

  128. @Jadeye: Igen a telefonomba szűnt meg a wifi funkció. Igen hardver hiba, garanciába se csinálják! Tudsz valamit ajánlani, hogy jb-t tudjam használni wifi nélkül?

  129. @Maximus: pannonnnal talan csillag vagy kettoskereszt az sms ele, t-nel meg *A# az sms ele

  130. sziasztok egyet kérdeznék még OFF!
    Feléledt a szifon de most nem akar csatlakozni a wifi hálózathoz 🙁
    Ez normális?

  131. Spider: mit jelent az, hogy par honapja vettel regi iBootos telefont? Pontosan milyen verzio es honnan vetted? Szerintem nagy szolgalatot tennel az olvasoknak, ha nem kodositenel, mert a legutobbi 3GS-re nincsen normalis jailbreak, ami elerheto lenne.

  132. spider itt magyarországon is soknak nem fizetik ki abecsületes munka bérét. Sőt még a tisztességes fizetést se kapsz. Akkor ki is az igazi tolvaj.

  133. @shift ő: nem vagyok iPhone rajongó haver… 🙂 és már mondtam, hogy meg vagyok elégedve vele.

  134. @ion: valasszal bongeszot. de csak azert valasztasz, hogy kotekedhess 🙂 az emberek 80%-a nem valaszt bongeszot. mert nem KELL. neki tokeletesen megfelel az is, ami alapban van.

    az iphone egy telefon. a windows egy oprendszer, ami a gepek talan 80%(?)-an fut. az iphone pedig “csak” egy a sok kozul, es eleg sok alternativa van. windows mellett van 2-3 igen szuk lehetoseg.

    a gyarto nem tehet meg barmit. nem gyarthat veszelyes cumot peldaul. de te vettel egy csomagot, ami arrol szol, hogy adnak egy keszuleket, amirol leirjak ezt meg ezt tudja. megvetted? meg. leirjak, hogy szoftvert innen meg innen telepithetsz. megis megvetted? meg. akkor mi a problema?

    fogj egy almas laptopot, es rakjal ra operat, firefox-ot, omniweb-et, amit akarsz. de ez egy telefon. elsosorban. akkr lenne korlatozas, ha azt mondanak, mindent megtehetsz, aztan meg se. de nem mondjak. tovabbra is kerdem, milyen korlatozasrol beszelsz?

  135. @manca:

    Köszi, kipróbálom.

  136. @manca: Ne szóld már le azért, mert más a véleménye… és ez nem telefon, csak lehet vele telefonálni. Azért mert megveszed, nem feltétlenül kell az apple engedelmes rabszolgájává válni.

  137. @Maximus: pannon-nál és vodafonnál egy – kell az sms elejére írni! T-nél eddig még nem nagyon sikerült megoldani a dolgot!

  138. @manca:

    Kipróbáltam, tmob-nál müxiq. Köszi még 1x

  139. @Maximus: sikerült *A# el? nekem soha em akart működni! fene vigye el!

  140. @pffff: iPhone
    SEGÍTEK: Phone=telefon
    akkor mi is ez?

  141. @pffff: nem azert vitazom vele (nem szolom le!) mert mas a velemenye, hanem azert, mert tulzasba esik, amikor mindenfele felugyeletekre akar rohangaszni, mondvan, hogy korlatozva van 🙂

    nyugi, ha lesz uj iboot-os 3gs-hez rendes jb, en is azonnal fel fogom rakni, de addig se sir a szemem. megszokott dolgok hianyoznak, nem pedig szukseges dolgok. ezert leszarom. a jb-t meg gonosz modon sporolas miatt fogom kihasznalni, de jelenpillanatban is mindenem meg van, ami igazan kell. persze jb-vel nem egy, hanem 4 navi progim lesz, esatobbi, esatobbi. de asszonye akkor le lesz jb-zve, egeszen egyszeruen nincs ra szukseg

  142. @Maximus: Ezt értem,de amikor vetted biztos tudtad vagy tisztában voltál vele hogy nagy valószinüséggel a JB -et bukod
    Ez sajna bent van a pakliban 😉
    @Jadeye: Sajna mindenki csak anyázik.Pedig a JB egy ingyen plusz és csak hálásak lehetnének,de csak türelentlenség meg @nyázás van,Ezért megérteném ha Geohot beintene 🙂
    @ion: 3.0.1 FW volt rajta,azóta feltettem a 3.1.2-t modem 04.26.08
    T-Mobilba vettem
    Nem ködösítek
    @hurka töltelék.: Nekem rendesen kifizetik,külömben nem dolgoznék,aki meg hagyja hogy hónapokon keresztül nem fizetik ki…de ez már más kérdés
    Ha nincs annyi pénzem hogy vegyek egy ferrárit akkor nem lopok egyet.

  143. @pffff: “Azért mert megveszed, nem feltétlenül kell az apple engedelmes rabszolgájává válni. ” elore gondolkodni okosabb, mint utolag panaszkodni. nem kotelezo megvenni, nem kotelezo hasznalni, es ez a lenyeg!

  144. @Spider: “Sajna mindenki csak anyázik.Pedig a JB egy ingyen plusz és csak hálásak lehetnének” jol beszelsz, egyetertek.

  145. @manca: Hat ha ugy vesszuk, azt nem hirdeti az Apple sehol az iPhone-nal kapcsolatban, hogy kizarolag az App Store-bol vasarolhatok appot a telefonra, szoval ez mar onmagaban kimeriti a tisztessegtelen piaci magatartas fogalmat. Ez olyan, mintha az automba csak a gyartotol vehetnek ablaktorlogumit vagy autoradiot.

  146. @ion: ha veszel egy volvót, nem hiszem hogy a kínai piacról akarnál rádiót tennni bele…

  147. Callum: miert? csak a kinai piacrol lehet?

  148. épp ezt mondom, hogy nem. ha veszel egy ilyen drága, csúcs telefont, akkor nem hiszem hogy szar (kínai) dolgokat akarsz rátenni

  149. hanem minőséget, amit legjobban az adott gyártó tud szolgáltatni

  150. @csigger: tökéletesen.

    @Spider:
    Ja, az tiszta volt, ezért nem is nyammogok 😉

  151. @Callum:

    Mé? Neked mit ír a hátán? Hogy “assambled in” na, hol is ? :E

  152. igen, es szerinted a volvo autoradio (ha van egyaltalan ilyen) lenne a legjobb minosegu egy volvoba? nem esetleg a 20 masik vilagmarka, amit barhol megvehetsz (egyik boltban akar olcsobban, masik boltban nagyobb valasztekban)?

  153. épp ez a lényege az apple cuccoknak, ettől működnek jól, hogy mindnet ők csinálnak a terméken, a softwarektől a hardwerekig…

  154. @Joker: 2G/3G amúgy? milyen baseband? a cydia wifi nélkül mobilneten is elmegy, csak akkor kell mobilnet. más megoldás jelenleg erre nem nagyon lesz.

    @ion: persze, hogy nem hirdetik reklámban, külön, hiszen EGYÉRTELMŰ… de ha elolvasod a használati utasítását, abban le van írva…

  155. @Callum: Így van!

  156. ja és még valami. “egyik boltban akar olcsobban, masik boltban nagyobb valasztekban)? ” nagyobb választékban?
    app storeba végülis csak párszázezer alkalmazás van….

  157. @Jadeye: Mar miert lenne egyertelmu? Honnan kene ezt tudnia valakinek, aki nem geek? A hasznalati utasitast pedig csak akkor kapom meg, ha mar megvettem a cuccot…

    Callum: akkor mutass parszazezer alkalmazast az App Store-ban, amit az Apple gyartott.

  158. Ha nem is az apple gyártotta, akkor is felülvizsgálták, hogy jól működik-e a készüléken.

  159. @Joker: Már mondtam a megoldást, fizess be egy mobil-internetre, és 3G-vel tudsz Cydia-zni. Sztem elég egy kisebb csomag, (mondjuk 500MB) a Cydia nem hasznàl sokat el…

  160. @ion: hogy honnan kellene tudni? ezt most komolyan kérdezed? már ne is haragudj, de:

    – hallottál már a gyártó honlapjáról?
    – a használati utasítás ingyen elérhető és letölthető magyar nyelven az Apple honlapjáról…
    – az Apple honlapján az iPhone oldalán megtalálható az AppStore színes-szagos leírása… (apple.com/iphone/iphone-3gs/app-store.html)
    – ha veszel pl egy Nokiát, annál megkapod kézbe korábban a használati utasítást…? ugye, hogy nem…
    – az interneten szinte minden fentvan. ha nem tudsz magadtól valaminek utánanézni, mielőtt megveszed, akkor az ellen semmi nem véd…

    másrészt mutass már akkor százezer alkalmazást, amit a nokia gyártott… b@szki, ezek mind 3rdparty appok… ha nem tudod, mi az a 3rdparty app, akkor ebbe inkább ne menjünk bele. de ez most jó nagy butaság volt. épp az a lényeg, hogy külső fejlesztők appjai IS elérhetőek.

    (képzelem, mekkora nyivákolás lenne, ha nem lenne AppStore sem, pedig páran még azt is láttuk. mikor még az ikonok sem voltak áthelyezhetőek…)

  161. Jadeye, kedves toled, hogy valaszolsz, de a mondandod alapjan ugy tunik, hogy nem olvasol el minden kommentet. Valakinek a felveteseire reagaltam, es te ezekre a valaszaimra reflektalsz, figyelmen kivul hagyva az elozmenyeket. Szamomra is ismeretes volt, hogy az Apple telefonjaihoz jailbreak kell, ha az App Store-t meg akarom kerulni… bar tegyuk hozza, hogy ez igy konkretan nincsen kommunikalva az Apple felol, sem a weboldalon, sem masutt. Es ahogy irod, a hasznalati utasitast nem kapod meg elore sehol… es ha meg is kapod, nem fogod vegigolvasni, mint egy bibliat.

    Az App Store-ban 3rd party appok vannak, valoban. Pont erre vilagitottam ra, mivel Callum azt allitotta, hogy az a jo az Apple fele minosegkontrollban, hogy mindent maga gyart… mire en valasztoltam, hogy kiveve a parszazezer 3rd party appot… Callum kommenttars atsiklott a kerdesem felett, aminek az volt a lenyege, hogy minden mas rendszerben a kiegeszitoket barhol megveheted, mig az iPhone-ra gyartott szoftvereket kizarolag az Apple App Storejaban… es ez szerintem korlatozza a szabad piaci versenyt. Ennyi.

  162. Sziasztok!
    Remélem, hogy a 2G-s iPhone és az 1G-s iPod nem esik ki a frissítésből, mert ha kiesne, és utána az Apple azt mondaná, hogy most már minden app.-ot 4.0-ra kell írni, akkor nagyot szívunk. Az esetleg reményre adhat okot, hogy a 2G, az 1G-s Touch és a 3G teljesítményben úgy tudom egy szinten van, így hátha lesz mindenre frissítés.

    A Safari fagyás (de inkább csak lassulás), illetve néha összeomlás nekem csak túl nagy oldalaknál, főleg fórumoknál jelentkezik (pl. a Hosszupuska fórumában).

    Nekem nem sok minden kéne a 4.0-ba, talán csak a mass storage mód, a Safariba vmi hivatalos letöltő plugin, egy fájlkezelővel. Mivel ez a 3 szorosan összefügg, ha az egyik belekerülne, akkor valószínűleg mind3-at beletenné az Apple, de nem hiszek benne, hogy beleteszi. A többi ami jó lenne, az HW-es okok miatt úgy sem valósulhat meg a touchomon.

    Egy elég nagy off-fal folytatom:
    nemrég vettem eBay-en egy iPod tokot, egy ilyet:
    cgi.ebay. com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260434024178&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
    Sztem elég egyértelmű, hogy ez 1G-sre való, de amit kiküldtek az 2G/3G-sre jó, amiknek más a hátuljuk, így nem passzol teljesen a tok. (wifi alakja, fényérzékelő helye, hangerőszabályzó gombom nincs, és a hátulja miatt kicsit nyomorodik az eleje is)
    Tehát van értelme reklamálni náluk, hogy küldjenek egy olyat, amilyet rendeltek tőlük, vagy mi a helyzet ilyenkor az eBay-en? (ez volt az első eBay-es vásárlásom) Eddig még nem értékeltem őket, mert úgy tudom arra nagyon figyelnek, hogy jó értékelések legyenek róluk, ezért reménykedem.

    A válaszokat előre is köszönöm!

  163. @Maximus: Ez nálam is bent volt amikor megvettem az újjat a 3G -t lecserélve,de kivirult a fejem mikor láttam mi van rajta 😀

  164. @ion: De miért kellene reklámoznia az Apple nek a JB et?

    Ez olyan mint ha Windows-t vennél és elvárnád hogy a hátoldalon fent legyen vagy a hirdetőben hogy honnan lehet tört/lopott alkalmazást leszedni

    Egy elméletileg törvénybe ütköző dologról beszélünk
    Bárhogy csűröd csavarod aki JB -elt telefont használ többé kevésbé LOP!
    Most sokan mondhatják hogy Ők csak a magyarítás meg a kinézet stb
    De azért mindenkinek lesz a telefonján 1-2 olyan app ami egyébként fizetős lenne.

  165. @ion: gondolod, hogy az apple oldalán szép nagy betükkel ki lesz írva, hogy: HAHÓ SRÁCOK, NE FOGLALKOZZATOK AZ APPSTORERAL, HISZ JAILBREAKELNI IS TUDTOK 🙂 ?

    Lehet, hogy 3rd party alkalmazások, de akkor is az apple ellenőrzi, elbírálja satöbbi.

  166. Spider, cbdomi: pont az ellenkezojet varnam ell az Appletol. Hogy tajekoztatja vasarloit, hogy ha ilyen termeket vesz, akkor csak es kizarolag az App Store-bol vasarolhat alkalmazasokat….

  167. arról sem fog tájékoztatni
    aki ilyen telefont vesz az tudja mit vesz
    Akinek menőzni kell az meg úgyse tudja használni az csak mutogatja és csapkodja a telefont mert nem tudja felvenni pedig oda van írva hogy húzd el
    Láttam már ilyet.Zselézett hajú csávó fél pofáján napszemüveg tuti verda,csak az IQ-ja annyi mint ahány colos felnie van 🙂
    (félre ne értsd nem irigylem!én jól érzem magam a bőrömben :))))

  168. Végre, remélem ez a homesren háttér tényleg elérhetővé válik majd, mert jelenleg csak ezért van jailbreakelve a telom, ha igy lesz akor ezutan mar ez sem kell yuppe 🙂

  169. Sziasztok.

    Nekem 2g-s van, nincs sok értelme nekem már váltani 2 éves előfizuval 3g(s)-re.

    Inkább megvárom a 4G-t.

    Azért bízom benne, hogy kiadják a 4-es szoftot is 2g re, bár lehet, ha sok újdonság lesz benne, nem bírná a hw, mint a mostani 3g(s) szifonoknál.

    Bár nehezen hiszem, hogy azért beleraktak egy chipet, hogy legyen iránytű, nem lehet azt szoftveresen megoldani 2g-n?

  170. Már csak az a kérdés, mire vár Geohot ha szoftverfrissítés most nem lesz, csak a következő iPhone-al együtt jön ki?

  171. A GeoHot-os cikkhez már irtam, de ugy látszik az nagyon régi és már nem nézi senki.

    Tudom, már nagyon unni fogjátok a kérdést.
    Egy iPod Touch 64Gb 3Gen MC model-t szeretnék jailbreak-elni.
    Láttam olyan youtube-os videot, ahol sikerül.
    Ez valóban igaz?
    Vagy láttam olyanokat, ahol visszarakták a 3.1.2-es fw-t.
    Ennek mi értelme?
    Igy lehet jailbreak-elni??
    Egyáltalán megoldható ezen a készüléken a jealbreak, vagy várni kell geohot szerzeményére??

    A válaszokat köszönöm:

    theatti

  172. @Ateszpapa: Sajnos nem…már lenne rá megoldás. 🙁

  173. @Szpisti: Ezt most már én se tudom,mert 3,2 nem lesz. Akkor?

  174. @Szpisti: Valószinü a 4.0át szeretné feltörni. Végülis -egoizmusát tekintve- számára az lenne a “menő” dolog.

  175. @ion: Miért, még honnan szeretnél, a sarki kis boltból??

  176. @ion: de még mindig nem érted? le van írva, hogy az alkalmazások az App Store-ból érhetőek el, és a letöltéshez iTunes account szükséges > tájékoztatva vagy. ha ezek alapján nem esik le annak, aki megveszi, hogy “csak es kizarolag az App Store-bol vasarolhat alkalmazasokat”…

    az, hogy valaki nem képes elolvasni a rendelkezésre álló termékinformációt, és a használati utasítást, valamint esetleg értelmezési nehézségekbe bonyolódik, az teljesen más kérdés.

    mivel azonban annak idején, amikor bejelentették az App Store-t, iszonyat nagy hűhó volt körülötte, mindenkinek egyértelmű, hogy az appokat alapesetben (értsd: a telefon feltörése, tehát jailbreak nélkül) kizárólag onnan fogod elérni.

    azt meg te sem várhatod el, hogy a fellelhető információk ellenére külön feltüntessék, külön, kiemelt mondatként az oldalon, hogy “amennyiben ezt a készüléket megvásárolja, kizárólag az appstore-ból érhet el hozzá appokat”, hiszen ez a terjesztési modell már a 2.0 óta adott, és még senki sem lepődött meg ezen…

    mellesleg az App Store terjesztési modellje téged is véd a TurbóJózsika féle álfejlesztőktől, akik rosszindulatú szoftvereket készítenek, mert így azok nem kerülhetnek “forgalomba”.

    amin most te pörögsz, az felesleges kötözködés. el kell olvasni a termék oldalán az információkat, és egyértelmű lesz… ha ugyanis az amerikaiak megértik (és megértik), akkor számomra meglehetősen furcsa, hogy neked ekkora problémát okoz, hogy az appok csak App Store-ból érhetőek el.

    @Ateszpapa: hát nem. ahhoz bizony kell az a plusz chip. másképp mi alapján tudná szerinted szoftveresen, hogy épp merre nézel?

    @Szpisti: a legvalószínűbb, hogy a 3G-s iPad-re várnak.

  177. most ertem haza melobol es neztem a forumokat de mindenki csak talalgat beleertve engem is senki sem tud biztosat a 4.0 rol sem geohotrol!en csak annyit mondok varni kell lehet hogy csak nezni fogunk pl geohot semmi fele torest nem fog ki adni vagy lehet hogy egyszerre tobbet is!

  178. Jadeye: ezek szerint meg mindig nem erted, hogy csupan elmeleti sikon vetodott fel, hogy az Apple nem tajekoztatja a vasarlokat kielegitoen. Peldaul arrol sem hogy az Opera Minit mi a halal faszaert nem rakhatjak ra a telefonjukra – mert az a gondolatmenet, ami mentem en vitatkoztam itt a tobbiekkel az leginkabb ebbol indult ki. Engem sosem ert meglepeteskent az Apple magatartasa, csupan a vita miatt feldobtam egy ilyen dolgot, hogy csak az App Store-bol lehet vasarolni alkalmazasokat.
    Oszinten, tegye fel a kezet, aki szerint korrekt magatartas az, hogy egy ilyen neves szoftvert nem fogadnak el. Felreertes ne essek, nem vagyok az Opera evangelistaja, gepen Firefoxot hasznalok, de mar nagyon varom az Opera Minit, mert leginkabb bongeszesre hasznalom az iPhone-t. Gondolom paran most csakazertis felteszik a kezuket, de nem tudok elkepzelni elfogadhato ervet toluk.
    Azt is sajnalom, hogy ennyire nem akarjatok latni, hogy amit az Apple csinal az App Store korul az rettenetesen negativ. Nem hinnem, hogy ujat mondok.

  179. @ion: Azért nem engedi, mert konkurencia. Figyelj, ez olyan, mintha neked lenne egy apple boltod(csak APPLE) de jönnek, hogy légyszi árulj már win7et pár százalékért. Valószinü, te is beintél. Mondjuk ez egy picit elrugaszkodott példa.
    Ilyenkor jön képbe a cydia store..ennyi.

  180. @ion: Én nem értelek téged
    Hadakozol egy olyan dolog miatt ami egyébként jó és kényelmes
    De ha már létrehoz egy Appstore-t had áruljon már azt amit akar
    Miért nem engedi az Operát?Mert nem érdeke ahogy a Flash sem

    Miért nem vered ki a balhét hogy pl te a Postán vagy a Tescoban akarsz szavazni és nem a szavazókörletben

    Nem!Nem értek egyet azzal amit mondasz, mert az ha egyszer az Appstore a saját tulajdona ne te mond meg mit tehet vele.pont
    A saját szemszögükből teljessen korrekt,védik a telefont ahogy lehet.
    Ha én kitalálnék valamit én is jogilag körbevédeném mert mindent lopnak
    Ha megvetted a készüléket benne van a Licence szerződést ha nem az első appstore letöltésen elfogadod,ha nem tetszik vidd vissza.Vissza veszik.

  181. mar manapsag apple nem apple de mindenki mindenbol penzt csinal amibol lehet most mar ilyen vilagot elunk sajnos!

  182. Srácok!

    Nekem is válaszoljatok légyszives.

    Köszönöm

  183. @theatti: bocs, mit kérdeztél?

  184. @Callum: 173

  185. 3D nézet a Maps alkalmazásban? ez új?? vagy akkor nekem már 4.0 van?? 😀 mert épp a párizsi lakásomat sasolom 3d-ben….

  186. Még nem a teljes OS 4.0-t mutatják be, csak egy kis betekintés lesz az új funkciókba… Gondolom azért kellett gyorsan összehozni egy ilyen bemutatót, mert a sok új iPad tulaj türelmetlenül várja a multitasking-ot… őket kell megnyugtatni, illetve bátorítani kell azt aki most akar iPad-et venni. Júni 22-én lesz az Apple event amin bemutatják az OS-t és remélhetőleg az iPhone HD-t is (már nem 4G a neve). És azt is remélem, hogy augusztusban már megvehetem az új iPhone-t, és eladhatom a 3G-t… 🙂

  187. JB vagy 3.2 ??? erről valami??

  188. Tuti h én idén még nem veszek uj iphonet. Tényleges 4G hálózatig biztos nem. De amugy kiváncsi leszek erre a HDre.

  189. Amúgy, ha 2G / 3G-re nem lesz négypontnulla, akkor devteam úgyis megoldja vmi hack-kel, hogy mondjuk 3GS ipsw felmenjem 3G-re vagy hasonló.

  190. @H2CO3: De ha felmegy akkor se fog mindenfunkció müködni.


Add a Comment