fbpx Skip to content

Az új iTunes itt-ott megváltozott, és ezzel a blackra1n sem működik megfelelően. Aki még nem frissített, várjon 1-2 napot, amíg a blackra1n-hez jön javítás. Aki nem blackra1nnel jailbreakelt, vagy pedig régi iBoot-os telefonja van, elvileg frissíthet, de nekik is azt ajánlom, várjanak pár napot. Annyira ez nem fontos…

Természetesen a frissítés nem veszélyes a jailbreakre, csak a blackra1n nem működik vele megfelelően. Aki nem használja a blackra1nt vagy nem jailbreakelt a telefonja, nyugodtan frissítheti az iTunes-t!

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. hm furcsa hogy hozzá nyúltak az iTunes-hoz… eddig ilyen nem volt.. vagy csak én nem tudok róla?:)

  2. ha valami kijön akkor mindig hozzányúlnak szerintem. csak azt nem értem, hogy miért nem várták meg vele az iPad-ot :S

  3. Az Apple weboldalán az van az iPad rendszerkövetelményeknél, hogy 9.0-s iTunes kell hozzá. Ezt meg is értem, mert a bétatesztelők nem vártak itunes frissítésre. Jajj, ez egy hatalmas off volt. :S

  4. A Wall Street Journal közzétett egy hírt miszerint nyáron 2 uj iphone is érkezik. Egyik az AT&T nek készül a megszokott taiwani gyártótól, a másik egy AsusTeK részvállalat gyártásában, melyet a Verizon forgalmaz majd.
    3.7colos kijelzőről is van szó.
    Érdemes lenne utánanézni, és írni egy cikket azoknak is akiknem olvassák a WSJ-t.

  5. Amugy remélem az sem baj, ha netán frissitettem már iTunes-t és várom mellette a jailbreaket 3.1.3ra. Remélem ez nem fog bezavarni.

  6. Én BlackRa1n-el jailbreak-eltem a 3G iPod touch-omat. Akkor ne frissítsem az iTunes-t?

    “…amíg a blackra1n-hez jön javítás.”

    Ez azt jelenti, hogy majd újra kell JB-elni a touch-omat, ha kijön a javított BlackRa1n?

  7. Nalam tökéletesen működik az itunes frissités után is a Blackra1n!!! Tesztelve Mac Os-x rendszeren.

  8. @djlondon: Lehet hogy Mac Os-en jól megy mivel eredetileg arra lett írva, csak a Windows szarakodik, mint pl. windows 7-en régen nem akart menni az iTunes (nem tudom hogy azóta megcsinálták-e már, csak mondták többen is)

  9. Megy a Win7-en rendesen az iTunes.

  10. Ha pwn-es custom firmware-om van és 2g-s szifonom. Akkor nekem mehet az iTunes frissítés?

  11. @iPodTouchUser: csak akkor, ha időközben nyomsz rá egy restore-t. amúgy nem.

    viszont ha új iboot-os, és jelenleg a gépre kell dugni, hogy bootoljon újraindítás után, akkor windows alatt a blackra1n-nel lehetnek problémák. ez a blackra1n hibája.

    @kekesiz: nem maga az iTunes szokott nem menni, hanem a jailbreakhez használt progik szoktak ilyenkor nem működni. de jelenleg ez csak a blackra1n esetén igaz.

    MuscleNerd a következőt írta ugyanis twitteren:

    “iTunes 9.1 safe for overall jailbreak, unlock, PwnageTool, redsn0w mac+pc, DFU mode, saurik’s server. (blackra1n broken, not Apple’s fault)”

    tehát magyarul, akinek esetleg gond az angol: az iTunes 9.1 biztonságos mind a jailbreak és az unlock terén, és mind a Pwnagetool, a redsn0w (mac és pc), a DFU mód, és saurik szerverén keresztül történő megoldás mind működik. (a blackra1n megfeküdt,de ez nem az Apple hibájából).

  12. @Norrbi: állati buta dolog lenne az Apple-től.. 🙂 csináljon egy rendeset, amihez nem kell törés olyan jó 😀

  13. Én csak Tiannak válaszoltam az előttem lévő hozzászólására reagálva. Ebben nincs szó a jailbreak-ről.

  14. @kekesiz: ja értem. 🙂

    @Tian: ahogy @kekesiz is írta, már nagyon régóta nincsen semmi gond win7-en az iTunes-szal, most meg még a jailbreakes cuccok is ugyanúgy mennek, szóval frissítheted az iTunes-t nyugodtan.

  15. @Jadeye: Vagy Win7-re. 🙂

  16. iH8sn0w.com-on már van blackra1n-iTunes 9.1 fix

  17. Ha már iTunes-ról van szó, kérdeznék.
    Most telepítettem a Windows 7 Professionalt. Loaderrel meg lett törve. Túrtam a guglin, kérdeztem ismerősöket, de nem tudja senki, hogy milyen verziójú iTunes menne el vele. Itt is olvasgattam eléggé sokat, de Professionalt nem nagyon használnak az emberek. Havernek más win 7-e van, neki megy régebbi iTunes, nekem vagy észre sem veszi a telót, vagy fel sem rakja a progit, mert hogy 64 bites oprendszert nem támogatja.
    Valakinek ötlet?

  18. @Atlius: Igaz nekem nem tört, de 64bites win7 pro van fent és fut vele az iTunes, telót is kezeli. iTunes vagy vmi apple honlapról szedtem a win7es verziót

  19. @poweradi: Detto

  20. Nekem nem pro, hanem Ultimate-64-bit-tört, simán megy vele a hivatalos oldalról telepített iTunes…

  21. @Atlius: van külön 64bites itunes azt kell neked letölteni

  22. Az a baj, hogy a külön 64 bitesre azt írták sokan más fórumokba, hogy nem jó, de akkor próbálkozok azzal. Köszönöm a segítségeket.

  23. @Atlius: 64bites rendszerre a 32 bites fel sem megy, nincs választásod

  24. @Valed: hogy ne menne már fel… a 64 bit igenis tudja futtatni a 32 bites alkalmazásokat. fordítva viszont nem igaz, 32 bites rendszeren értelemszerűen nem megy a 64 bites alkalmazás.

  25. @Jadeye: Lehet, de attól még nem engedi feltelepíteni a 64 bittes rendszerre a 32 bittes iTunes! Ennek az egyik nyomós oka talán a driverekben rejlik….

  26. @Norrbi: ha rákattingatsz a bal oldalon lévő Napi App logora, találsz egy írást erről! 😉

  27. Na kérem szépen ha minden igaz egy Comex menű hacker megcsinálta a régi szép időkben ismert jailbreaket (jailbreakme.com) 3.1.3-as rendszerre, ami működik az új ibootos eszközökön is!!! igaz még nem adta ki, de nem látom, hogy fake lenne a dolog.

    h t t p ://www.iphonedownloadblog.com/2010/03/31/spirit-a-new-jailbreak-for-3-1-3/

  28. jó tudom demózta Geohot is nem rég a megoldását, de leglább megy köztük a verseny melyik adja ki hamarabb és az jó 😉

  29. ja meg hozzáteszem kicsit nyersen fogalmaztam, lényeg, hogy Safari expoitot használja ki a jailbreak, gondolom az lehet amit a pwn2own hecker konferencián is felismertek, amivel kiolvasták az iPhone SMS adatbázisát

  30. @hegyi: nem baj, hogy kb. 4 post-al ezelőtt ott a videód?:D

  31. @supercow: pontosabban az előzőben..

  32. igaz

  33. Köszönöm csigger én már elolvastam a WSJ-t
    továbbá iphonerol ez nem működik vagyis én nem kapcsolgatom a témákat.
    Másoknak gondoltam akik nem olvastak, hallottak róla

  34. @Norrbi: no para! bocsánat, iPhoneon tényleg nem látszik a blogon lévő “reklám” felület, mindenesetre ajnálom neked is a Napi iPhone App-ot! 😉 meg természetesen mindenkinek, aki szertne jó alkalmazás teszteket, olvasni, látni…

  35. Szerintetek mi köze van a 9.1 iTunes-nak a Blackra1n-höz? Hogyan befolyásolja az előbbi, az utóbbit? Ha rátolom a telót a gépre, akkor úgyis leállítom az automatikusan induló iTunes-t, majd nyomok egy “make it raint”. Hol lép be a képbe az iTunes? Mit tudna “elrontani” a Blackra1n-en?

  36. @PadaOne: az Apple Mobile Device Support kapcsán, ami ha jól tudom, az USB komminukációt hivatott biztosítani az iPhoneOS és a dektop OS között. na elvileg az nem áll le az iTunes kilövésekor, de ezt te is megnézheted, ha kipróbálod, és feladatkezelőben nézed, hogy mik futnak. így mivel a blackra1n is ezen keresztül kommunikál vele, ha az Apple frissíti ezt az összetevőt, akkor máris megváltozhat úgy az egész, hogy valami nem működik.

  37. Köszi Jadeye, ilyen mélységben ismertem a témát… Hosszú idő után épp ma este akartam kikapcsolni a szifont, és holnap reggel a fekete esővel életre kelteni… Ezek szerint jó, hogy nem tettem… Viszont letötöttem a “blackbreeze” nevű kis exe fájlt, ami ugyebár a probléma orvosolására használható. De tényleg jó az új iBoot-os, 3GS telómhoz? Nyugodtan használhatom? Köszi a választ.

  38. valakinek van olyan problémája , hogy nem tudja frissíteni az iPhonet? Nálam ez van nem tölti le ! és ezáltal restoret sem tudok nyomni ! próbáljam meg net nélkül?

  39. jókor szoltatok majdnem frissitettem huhh szerencse:)

  40. Ha ezt a módosított blackra1nfix-et futtatom le, akkor feltelepül ismét a blackra1n ismét úgy, hogy mondjuk fel lehet utána tenni a Cydia-t?

  41. Na kérem szépen. Amint látom arra hiába várok, hogy a T. Illetékes közreadja a postomat, amit vagy két hete írtam arról, hogy lehet a Cydiát újratelepíteni anélkül, hogy újra restorolnánk, és jailbakelnénk a szifont. Semmi gond, vannak fontosabb hírek is, tudomásul van véve.

    Most csak annyit, hogy befrissítettem iTunes 9.1-re, és kíváncsiságból csináltam egy 3.1.3 custom fw-t iPhone 3G-hez 500 mega root particióval, ananász bootlogóval.

    Mivel MAC tulaj vagyok a Pwnagetoolt használtam. Alt-restore az iTunesban, és láss csodát, fenn van a jailbrakelt 3.1.3 fw a telón, aktiválva van, megy a Cydia, épp most teszem vissza backupból a progikat, beállításokat, stb.

    Fontos: A FW NEM AKTIVÁLT, tehát az iTunesen át lesz aktiválva a teló! Nem független, csak jailbraked!

    Ha valakinek kell a firmware, innen lehúzhatja: http://www.photo4u.hu/szifonfw/

    enjoy!

  42. sziasztok lehet már frissiteni az iTunes-t? Válaszotokat elöre is köszi!!!!!


Add a Comment