fbpx Skip to content

Amióta a blackra1n illetve a blacksn0w napvilágot látott Geohot képtelen volt javítani azt a hibát, amikor a wifi nem áll fel egy reboot után. Az, hogy ez mikor, kinél, és miért van így ne firtassuk, ez egy igen egyszerű bug, de nem lett javítva. Jelen állás szerint Geohot nem foglalkozik a dologgal, így pár ember neki látott kijavítani ezt a hibát, és mostanra sikerrel is jártak!

Tehát ez egy csomag, amit a http://cydia.pushfix.info source-ról tudsz telepíteni. Telepítés után kapsz egy alkalmazást, ami 2 parancsot futtat le indítás után, és ezzel fixálja a wifit. Ez nem végleges megoldás, minden újraindítás után el kell indítani a programot, hogy javítsa a wifit. Egyelőre nem rakom fel a szifon source-ba, biztos lesz sok-sok update, a végleges verzió természetesen felkerül majd.

Miért jobb megoldás?

Első körben ez még csak egy béta csomag, tehát ha működik, akár véglegesen is lehet javítani a hibát és későbbiekben a program sem kell, illetve így nem kell a network reset – ergo nem vesznek el a wifi beállításaid.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Ha mar Geohotnal tartunk tud vki vmi bovebbet a ket oraval ezelotti twitter kiirasarol ? 🙂 Jo eloerzetem van 😀

  2. Aki esetleg nem kovetné:
    Kilinkelt egy guide-ot hogy hogyan csinaljunk hiteles videot egy untethered jailbreak-ről.
    Annyit irt mellé hogy “Hol a webkamerám?”
    Lehet hogy megcsinalta 😀

  3. @lastempy: De lehet ki se adja, mert olyasmit használ fel amire esetlega későbbiekben nagyobb szüksége lenne…néha kicsit buta geohot, de ha emiatt tartogatja, jól teszi…nem hal bele addíg senki a tethered vagy semmilyen JBbe, a lényeg hogy minél tovább lehessen JBelni

  4. Igazad lehet, viszont felröppentek már korábban olyan hírek hogy greepois0n, van a srácoknak működő exploit, de várnak az iPad-ra ami Április 3-al jön.
    Az is lehet hogy Geohot csak villogtatni akarja elsőként az új iboot-os untethered jb-t, viszont az is elkepzelheto hogy elsokent akarja kiadni. Akárhogyis lesz, szerintem hamarosan felkavarják az állóvizet a JB terén.

  5. Ez a wifi problema lehet sima 3G-nel is? Mert en ujraraktam parszor, de sose vokt vele baja 🙂

  6. Sziasztok!

    LEnne egy lehet hogy hülye kérdésem: Nekem olyan mintha egyre gyengébb lenne a wifim. Régebben messzebről is be tudta fogni a jelet, de mostanában 5-10 méterrel közelebb kell mennem, és ez a munkahelyemen nem lehetséges:)) Ez esetleg megoldás lehet erre a hibára is, vagy ennek semmi köze ehhez???

    Köszi

  7. Hát ez a wifi dolog érdekes! Nekem egy 3gs újbootos szifonom van, teljesen gyári! Mikor bekapcsolom az első pár másodpercben nagyon gyors, aztán meg meg se nyikkan! Szóval ki-be kell kapcsolgatnom, ha videót nézek! Nem egy megbizható valami!

  8. @Jani: Sztem vidd vissza amíg garis…
    @lastempy: Valszeg megcsinálta az új JB-t, de elképzelhető, hogy a közzététellel megvárja a 3.2-őt… Az mikor is jön ki? (Nem tudom, hogy a 4.0 mikor jön ki, de több mint valószínű, hogy még jópár hónap, nem hinném, hogy azt megvárja…)

  9. OFF:

    Sziasztok!

    Vettem egy bluetooth sztereo fülhallgatót. Lehetséges, hogy a fejemen lévő fülhallgatótól nem jut el a jel a övemen levő iPhone 3G-ig?!?

    Ha a kabátzsebemben van a telefon, akkor jó, de ha pár centivel lejjebb az övcsipeszen van, akkor szakadozik….

  10. @ngar146: Ilyet én is tapasztaltam! Próbáld ki a WiFiFoFum nevű programot, ez látja a gyengébb hálózatokat is. Otthon messze a routertől én is ezt használom. Cydiaból telepíthető, mert valamiért kirúgták az AppStoreból.
    Hajrá

  11. Hát ha visszaviszem, tuti kapok 3.1.3-at

  12. Srácok,
    Segítsetek légyszi, hogyan tudom teljesen leállítani a 3GS-en (3.1.2 jailbreakelt) a teljes data hozzáférést? Külföndön vagyok és a lebeszélhető kártyámat egy pillanat alatt lemeríti, néha valami akar forgalmazni 1-2 kilobájt már odatesz neki.
    SB settings-ben, 3G, EDGE kikapcsolva de így is szar…
    APN-ek üresek, de próbáltam beírni oda is baromságot, nem segített

  13. Elvileg pedig ha a 3G meg az EDGE is ki van kapcsolva, nem tud data-t forgalmazni, nem? mondjuk az EDGE kikapcsolása óta még nem restartoltam, lehet az kellett volna?

  14. @deadrabbit: mobilon: unlockit.co.nz —-> Fake APN-t telepítsd, ez után teljesen megszűnik mindenféle adatforgalom

  15. @deadrabbit: A FAKE Apn, az a tuti. Cydiábol kell telepiteni, ahogy feljebb irták.

  16. Nekem a 2G nem lát WIFI sehol! Újra raktam mindent, nyomkodtam reset és update…. semmi!

    Van ahol ezt javítják? Gondolom hardveres lehet a probléma

  17. @kim: lehet, lehalt benne a wifi. a settings / general / about alatt a wifi mellett szerepel MAC address? esetleg egy baseband újra-flash-elést még megpróbálnék, de ha nem értesz hozzá ennyire, inkább ne piszkáld. egyébként ott a hardveres szervizünk elérhetősége fent.

  18. @marTone: Szia!
    Köszi szépen a segitséget, megpróbálom, de lehet hogy már legyengült hardweresen:)))

  19. Nah nekem most lehet,hogy hülye kérdésem lesz! Haveromnak jb-ztem az ipod 2,5g-jét blackrainel! 3.-4. Újraindítánál nem töltött a wifi (a hálózatot érzékelte,csak nem töltött) gondolom ez a fentiekben leírt probléma… És akkor ez már véglegesen elrontja a wifi-t,vagy egyszer csak megjavul? És,ha nem akkor újratelepítés után csak?

  20. Ez egy hülye kérdés lesz… telónál működik? vagy ez telóra való? :S (W705)


Add a Comment