fbpx Skip to content

Wow, kik is ezek a srácok? Valószínűleg ők az okai annak, hogy a legtöbbeteknek iPhone-juk van. Nélkülük több mint valószínű, hogy nem tudnánk jailbreakelni az iPhone-jainkat.

A legtöbben az IRC nicknevei alapján ismerik őket, mint @musclenerd és @pytey. A dev-team egy hackerek és programozók csoportja, melynek tagjainak speciális képességeik vannak, és azért dolgoznak együtt, hogy elkészítsék a jailbreak programokat, mint pl a PwnageToolt és a Redns0wt, adott esetben a függetlenítést is.

A srácok a világ minden részéről gyűltek össze, és a szabadidejükben dolgoznak. A munkájuk konstans, amint az Apple kiad egy új szoftvert, ők munkába lendülnek.

De ne gondoljátok, hogy ők ilyen egysíkúak. Több tag az Android platformra is dolgozik, és néhányuk hacker versenyeken vesz részt – pl: Chaos Communication Congress Capture The Flag Competition, Berlinben. Élőben, illetve személyesen pedig meg is nyerték azt.

Amíg a DevTeam tagjai folyamatosan változnak, és a szabályaik is, a cél ugyanaz maradt – harcolni az Apple “zártsága” ellen. A munkájuk nélkül nem tudnánk egyéni hátteret, ikonokat, csengőhangokat beállítani.

Egy dolgot, nagyon tisztelek bennük – azt, hogy nem a pénzért csinálják. Hogy ezt morális, vagy legális okokból teszik, mindenki döntse el maga. Emellett a srácok fenntartanak egy hirdetésmentes blogot is, ami @pytey szerint egy új szoftververzió idején 3,5 millió látogatást generál. Harcolnak is a jailbreaket áruló website-okkal.

A dev Team korábbi tagja volt George “GeoHot” Hotz is, aki publikusan bemutatta a teljesen független iPHone-ját, amit a Dev-Team-el együtt fejlesztettek ki hónapokkal azelőtt. Ők csak úgy hivatkoznak rá, mint egy “önjelölt médiaember”.

Azoknak, akik nem követték az eseményeket, geohot kapott egy Nissan 350z-t és egyéb dolgokat a jailbreakelt iPhonejáért cserébe. Egy évvel később, geohot megszerezte a  2.0-s szoftver exploitját a Dev Team egyik tagjától és megfenyegette a dev Teamet, hogy publikálja, ha nem adják ki a pwnageToolt korábban.

Ez egy hobbi számukra. Néhányuk olvasással vagy horgászással piheni ki magát.Élvezik hogy szétszedhetik és feltörhetik az egyes eszközöket, különösképpen az iPHone-t.

A 2007-es kezdetek óta macska-egér harcot vívnak az Apple-lel. Találnak egy sebezhetőséget, használják, az Apple befoltozza azt egy frissítésben, majd az egész kezdődik előröl. Egészen mostanáig az Apple igen csendes volt a JailBreak és a hackerek ügyében.

A legújabb developer szerződésben kikötötték, hogy a fejlesztőknek tilos jailbreakelt eszközön fejleszteni.

A dolgok egyre érdekesebbé válnak és a Dev Team nem megy sehova. Azt írták, hogy a 3.1.3 csak bugfix volt, egy nagyobb szoftverkiadás előtt – talán a 4.0 előtt.
A PwnageTool csak a régi sebezhetőséget használja ki, semmi újat, valószinű hogy várnak vele a 4.0-s szoftver kiadásáig – avagy az iPad megjelenéséig?

Ez a story filmekbe illő is lehetne akár..

(forrás)

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. Sose lesz feltörhetetlen .. 🙂

  2. Hàt ja ,….

  3. Sziasztok!Van egy iphone 3gs 3.1.3-as 05.12.01 firmware-vel!!!A kérdésem az lenne lesz vagy van hozzá jailbreake???Ha van,hol találom,ha lesz mikor???Köszönőm!!!

  4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????44444

  5. Azért az egy kicsit erős, hogy “miattuk van iPhone-otok” – mivelhogy én személy szerintm nem látom sok értelmét a jailbreak-nek. Régebb volt … de mostmár nem nagyon …
    Továbbá nagyon valószínű, hogy az Apple kis device-jának az elterjedése pontosan a zárt rendszer miatt történhetett meg, ha nem vesszük figyelembe az innovációt és a usability-t.

  6. Nincsen !

  7. @audiq8: Ez a most a T-nél kapható legújabb 3GS? Mert hamarosan szeretnék egyet venni a 3G-m helyett, de a jailbreak kéne rá! Tehát még a jailbreak sem lehetséges a legújabbakon? A függetlenítés nem is érdekelne…

  8. Most vett lakótársam is egy 3gs-t és még arra sincs jb.

  9. @Szpisti: én 1 hete cserélet le a 3G -t 3GS re
    JB eltem és minden fent van rajt ami kelett
    Olyan helyen kell megvenni ahol nem nagyon fogy és régi készlet van a boltban 😀

  10. Off

    Érdekes dolog van az Itunes omal
    ha valamit az itoneson keresztül letöltök a netről ami fent volt a telón egy pillanatra úgy tesz mintha feltenné,de a feltöltő csík is csíkos nem sima szürke és nem rakja fel.
    De ha tört appot adok neki simán felrakja
    de ha a telefonon keresztül akarok az app store ból felrakni valamit onnan megy de a szinkronizációnál megint leszedi.de csak az eredeti free appokkal csinálja

    Ötlet?

  11. @Spider: Akkor valszeg ha 32GB-ost veszek azzal is növelem az esélyt hogy régebbit kapok, gondolom az kevésbé fogy… Vagy rosszul gondolom?

  12. igen
    én is így jártam
    16 gb ost akartam de nem volt raktáron
    egy város széli Intersparban

  13. “melynek tagjainak speciális képességeik vannak” << 😀 micsoda?? szupererő? teleportálás? repülés?:DDD

  14. @Szpisti: én még tavaly májusban egy 3G-t vettem (nem magamnak) a szegedi T-Pontban (!!!), és kurvasok fehér 16GB maradt rájuk (8-as fekete árban adták a fehér 16-ost) és ilyen előző év októberi készülék lehetett kb. mivel 2.0.2 volt rajta (akkor volt már 2.2.1) és aksit alig birta az eladó életre kelteni…
    igy rádugta gépre, jött a nem is tudom milyen jel, hogy nagyon gyenge az akku, majd várt 5 percet azt is kirángatta a gépből azt kibontotta a töltőt, hogy na majd azzal…aztán azzal nagy nehezen életre keltette cserencsétlent, aztán kb. ugy adta át a telót, hogy szegénybe volt 2%…

    azért vicces hogy a kiscsaj nem fogta fel, hogy én majd otthon szépen feltöltöm normálisan és aktviválom otthon…nem, nem azt, hogy itt kell tök idegesen, sietve, mert speckó T-s karival kell az aktiválni, látszik mennyire értenek hozzá…
    mikor vettem 3GS-em akkor is ez volt, mondtam majd otthon megcsinálom de nem engedte…:D:D

  15. még az is vicces volt, hogy kérdezi egyik a másiktól, hogy mit csináljon egy “iTunes 8.2.1 update” ablakkal :D:D

    ja bocs az offokat

  16. OFF:

    Sziasztok!
    Egyik haveromnak van egy iPhone 3G-je (asszem, hogy angliából hozták). Szóltak neki, hogy semmi képpen ne updateljen, mert nem fogja tudni használni. Sikerült feltennie a 3.1.3-at az apple update-el. Meg tudtam annyit csinálni, hogy downgradeltem 3.1.2-re hacktiváltam, szóval a telefon működik, de itt jött a bibi. A baseband is frissült, asszem, hogy 5.12.01-re. Erre ugye lenne megoldás, hogy dowgradelem 4.xx.xx-re fuzzyband-el, de csak akkor, ha 05.08-as bootrom van. Sajnos neki 05.09-es bootromja van.

    Esetleg tudtok-e megoldást a dologra? Elég sokat olvastam utána, de azt gondolom, hogy azt az iPhone-t egyelőre el lehet kapálni. Persze én lennék a legboldogabb, ha nem lenne igazam!

    Esetleg valami ötlet?

    Előre is köszi!

  17. @Sipu: off nincs rá még megoldás, gratulálok a barátodnak.

  18. Sziasztok.

    Tudtok ajánlani olyan progit, amivel a telefonbeszélgetéseket lehet rögzíteni?

  19. @cia: Oks, sejtettem!

    Aki hülye, haljon meg! 😀

  20. @cia: 😀 azaz csinált magának egy drága papírnehezéket ill touchot 😉 am a telefon beszélgetős rögzitos engem is erdekelne de sztem nicns ra megoldas

  21. @Sipu: azért nem kell meghalnia 🙂
    @Crazy: Ja gps,mp3, és netezésre még használható de telefonalni nem, ja és játszani. 🙂

  22. @Szpisti: Én biztos h már 4Gt vennék a helyedben. Ugy gondolom h a 3Gsben nincs akkora változás a 3ghez képest. Én biztos nem váltanék..te tudod:-s

  23. @Spider:
    probáld meg az itunest deauthorizálni majd authorizálni!

  24. Mivan?

  25. @Laura17:OMG!!! WTF?? LOL!!! Erre mást nem tudok mondani…. 😀

  26. @Laura17: Én! 🙂

  27. @cbdomi: Az a baj, hogy ha idén lesz is 4G, az még igen húzós árban lesz… A 3G-m meg már nagyon odavan, nem hiszem, hogy kibír még egy évet…

  28. Azt azért érdemes lett volna a cikkben megemlíteni, hogy Pytey magyar srác!

  29. Én is szívesen elcserélem 3GS 3.1.2 JB-s telómat egy 350Z-re!!! 😈


Add a Comment