fbpx Skip to content

Ismertek minket, fölösleges pletykáknak nem adunk helyet, de ha már valaminek van valóság alapja azt leközöljük. P0sixninja -ról eddig nem nagyon halhattatok. Annyit kell tudni róla, hogy ő is sokat tett az eddigi jailbreak megoldásokért, és lehet a jövőben rá alapozhatjuk az új jailbreak-et, akár iPAD -re is.

Olvassátok most az ő történetét…

Őrült összezavartság

Itt az ideje néhány pletykát letisztáznunk, melyek a napokban forogtak.

Néhány ember a chronic-dev-et/greenpois0n-t kamunak ítélte, és azt állította, hogy csak elveszik az emberek pénzét.
Valójában mi mindig a safe disclose elvét alkalmaztuk az általunk talált bugok esetében.

A 24kpwn sebezhetőséget, amit megtaláltunk, ugyancsak visszatartottuk néhány hónapig, mielőtt nyilvánosságra került. A 3GS megjelenéséig akartuk titokban tartani, de ki kellett adnunk, mivel valaki elkezdte árulni az interneten.

A legújabb USB sebezhetőséggel, tulajdonképpen ugyanaz a helyzet. A sebezhetőséget hónapokkal azelőtt megtaláltuk, és vártunk az iTouch 3G megjelenésére. Sajnálatosan a folyamat nagyon lassú volt, mivel csak a csapat egyik tagja fért hozzá az eszközhöz, viszont neki más, való életbeli feladatai voltak. Ez az oka annak, hogy elindítottam az adományozást. Amikor megkaptam az eszközt, én voltam az első, aki a kulcsokat kidumpolta az eszközről, és egy héttel később – ahogy én gondolom – ez ahhoz vezetett, hogy Geohot elkészítette a blackra1nt.

Most ismét ugyanaz a story. Azt kell hogy mondjam, hogy legalább 1 sebezhetőségünk van, amit már titkolunk egy pár hónapja, mivel várunk az iPad-re. De ez ügyben semmi többet nem mondhatok, csak annyit, hogy untethered.

Amikor a greenpois0nt bejelentettük, 7 hónap telt el. Sajnálatos módon a chronic dev tagjai is nagyon elfoglaltak, az iskolával és a munkával. Mivel feltehetően nekem volt a legtöbb programozási ismeretem, és szabadidőm, elvállaltam a project vezetését és száz és száz órákat fektettem a fejlesztésbe. Az első verzió, ami 100% ARM assemblyben készült, – a legtöbb élvezetet nyújtotta, amellett hogy semmi élvezet nem volt benne – a legutolsó verzióig – egy csodálatos iboot hacker készleten és egy payload frameworkon át, a greenpois0n fejlesztése soha nem állt le. – Amellett hogy több hónapig csak én foglalkoztam vele egyedül.

Nagyon bánt hogy néhány ember azt a munkát kamunak tekinti, amelybe én minden időmet, örömömet, véremet és könnyeimet fektettem. Én nem szeretem a támogatást, viszont ezt meg kellett lépnem. Az egyedüli ok, ami miatt emellett döntöttem, hogy rengeteg ember támogatott ebben, sőt ,azok a fejlesztők is, akik a hőn szeretett jailbreakelt alkalmazásaitokat csinálják.  Ők hittek bennem, és elsőként támogattak. Nem akarok senkit sem kényszeríteni hogy adományozzon. Én csak segítséget szeretnék kérni, hogy teljes munkaidőben – ami azt hiszem mindenkinek jó lenne – foglalkozhassak a feladattal. Köszönöm az eddigi adományokat, amennyiben szkeptikusok vagytok még, az is rendben van.

jah és a link, amit majdnem elfelejtettem:

http://greenpois0n.chipin.com/ipad

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. jó dolog kicsit belátni a színfalak mögé, és látni, hogy eggyesek menyit tesznek ezért.. 🙂

  2. nekem őszintének tűnt….

  3. nézzétek. a munkáját mindenkinek meg kell becsülni, rengeteg energia és idő elkészíteni egy ilyen törést – gondolom.
    De, miért kell pénzben mérni ezt a munkát? ő előtte és biztos vagyok benne hogy utána is lesznek olyan lelkes fiatalok, akik feltörik nekünk a szoftvereket, teszik ezt minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül.
    szerintem közöttetek is vannak, akik segítenek másoknak az élet egyéb területein, mindenféle önös érdek nélkül.

    arról pedig, hogy őszinte vagy sem, törje a fejét az, aki pénzt ad.

  4. @Mmate: Holnapra javítjuk. Köszi az infót.

  5. A pénzre látszólag azért van szüksége hogy tudjon mit feltörni, iPad nélkül ugyanis kissé nehézkes lesz feltörni a rajta lévő szoftvert.

  6. @mitbrille:

    Gondolom azért jobb ha előbb ugyebár, s most nincs olyan sok lelkes fiatal.

  7. Szerintem ehhez a lelkesedés azért kevés…

  8. @mitbrille:
    Nem tudom Te mivel foglalkozol (dolgozol-e) de kozlom Veled, hogy sajnos a boltokban pénzért adnak mindent.
    Ha a srác pedig csak ezzel foglalkozott, akkor joggal vár el némi támogatást.
    Pláne azoktól, akik a Cydiaban és a Rockban pénzért árulnak appokat.
    Ilyen alapon az App Store is lehetne ingyenes, mert az alkotók is “segíthetnének” nekünk free appal, mi meg majd megyünk hozzájuk mondjuk ingyen kapálni.
    Szép világkép, de sajna nem működik.

  9. @mitbrille:nézd azért van bőr az arcodon hogy elvárod a jb-t akkor inkább ne irj kommentet ha előtte 2-vel meg panaszkodsz, hogy nem megy a letöltés a cydiaban a szifon alol.ez a legalja.hu

  10. @mitbrille: birom az ilyen magadfajta csírákat, akik elvárják, h legyen a tetves telójukra jailbreak, meg ingyen progi dögivel, de ha a fejlesztő vagy hacker -tök mindegy minek nevezzük- ADOMÁNYT kér, akkor fel van háborodva, h ez mekkora szemétség. szerinted ő mi a szarból él(het)? vagy miért nem csinálod meg te a jailbreak-et? jah, h ahhoz pancser vagy? akkor meg maradj csendben és nem fog senki köpködni a virtuális gyökér fejedre.

  11. @dokk:

    🙂
    Én ennél árnyaltabban fogalmaztam, de ez volt a lényege. 🙂

  12. @taky1974: tudom, ezért is egészítettem ki egy kicsit. 😉 és szorian-nak is igaza volt: ez a gyerek a beszűkült és elcsökevényesedett gondolkodásával valóban a legalja.

  13. sry az offért. 3.1.2-vel vett 3gs JB-zhető?:D köszi előre is

  14. Bocs az offért de olyat lehet beállítani hogy ne használja a netet? Vagy esetleg van olyan progi? Mert 16e ft-s számláim vannak :s
    köszi’

  15. @v8mark:

    Ne állítsd be rajta a netet és nem fogja használni.

  16. Nem mitbrille nem tudott letölteni a Cydia-ból , de nem ez a lényeg , hanem az , hogy neki is meg lehet a saját véleménye és ezért nem kellene őt gyökérnek meg csírának nevezni . Ne értsétek félre , nem is ismerem . Régóta olvasom ezt a blogot ,ritkán olvasok ilyen hozzászólást és ezeket a kommentek mindíg “elszomorítanak” 🙂 !

  17. OFF

    már összegugliztam mindent, de solutiont még nem talátam, felteszem a kérdésem itt hátha Ti tudtok vmit 🙂

    győrben járok egyetemre a Széchenyire, és az ihpone 3g-m nem bír csatlakozni az ottani wlanra… azt hittem csak az enyém szar, most van 3GS -em azzal tökéletes, de most haverom is vett egy iphone-t, 3g-t és azzal sem megy!

    vmi cisco certificatet akar, belépés pedig ugy működik h neptunkó[email protected] plusz a jelszó

    3gs en megy de 3g-n miért nem??

  18. Kicsit off
    Ma végre visszakaptam a szifonomat.
    Vagyis egy vadi ujjat 🙂
    ez már a 3.ik
    érdekes hogy 3.1.2 volt rajta

  19. @Laca69:nyilván lehet mindenkinek véleménye, de nehogymár még nekem álljon feljebb, h azok a köcsög programozók meg hackerek támogatást kérnek. tehát nem pénzért adják, csupán adományt kér, ha módod van rá. ennyi. és mégis miben kéne mérni a munkát, ha nem pénzben?? biztos zsíroskenyérben, nem? lol

  20. @dokk: Persze , igazad van , csak (ez az én véleményem) a “tálalás” nem volt úgymond szalonképes 🙂

  21. V8mark nekem is ez volt.. Vegyel Fel msnre! f u n n e r r a @ g m a i l . C o m

  22. A készülékem garanciális volt, amikor leesett a halkítás gombom, elvittem, kicserélték, de sajna pont akkor volt apple-nél update-elhetnék, így 3.1.3-as os 06.02-es bootloader és 05.12.01-es bb volt rajta. Így se jailbreak, se bb downgrade nem játszik.. pontosabban az os-t sikerült 3.1.2-re nagy nehezen, de sokra nem megyek vele, mert nekem nem az ingyen progik, hanem az unlock kell, mert időközben a cégem vodára váltott t-mobile-ról. Szóval egy hónapja csak egy “ipod touch”-om van.
    Én őszintén megmondom, hogy szívesen fizetnék érte ha lehetne, csak végre tudjam már használni arra a készülékemet, amiért megvettem (push, telefon, stb)..
    Szóval remélem, hogy a hozzám hasonló helyzetű iphone userekre gondolván ki fogják már adni a kedves hacker bácsik/nénik a törést… és nyugodjanak meg fizetni is fogok érte!! CSAK TÖLTSE MÁR FEL VALAKI NAGYON LÉGYSZI!!!! Az pedig szerintem rossz elgondolás, hogy várnak a jb-vel 3.2-ig vagy 4.0-ig, mondván, hogy akkor apple betömi a “rést”… az alma vállalat is olvas hacker fórumot főleg sherif hashim üzenete óta és nehogy azt higgyétek, hogy a mérnökeik nem keresik azt a hibát, azt meg pláne, hogy nem találják meg, ha nagyon akarják… no és akkor jön a naaaagy két szék között a pad alá esete…
    Szóval dev-team, geohot, ninja-akárki, minden tiszteletem a Tiétek, de iparkodjatok pls!! Lesz rá vevő, ha pénzért teszitek!

  23. @kordo: ezt már nem egyszer elmondták, miért és hogy. és épp emiatt van az is, hogy most a 3.1.3-mal nincs JB a 3GS-re. fontos lenne megérteni, hogy ez itt nem a pénzről szól, hiszen a dev-team sosem kért pénzt sem a jailbreak-ért, sem az unlock-ért.

    fizetni is fogsz érte? hát akkor nem értem, mi a gond. ugyanis:

    ha a céged váltott, akkor feltételezve azt, hogy legálisan vásárolt t-mobile-os a telefon, akkor az esetlegesen fennálló tartozás és hűség megfizetése után lehetőséged van legális függetlenítésre. én ezt próbálnám meg. ez a legtutibb és legális, és emellett talán leggyorsabb módszer is. ugyanakkor pénzbe kerül, ami összeg függ attól, hogy mennyi van még a hűségidőből, és van egy alapdíja is. keress fel egy t-mobile ügyfélszolgálatot, és elmondanak mindent.

  24. antiszociális gyermekek töltik itt idejüket.
    vélemények, ellenvélemények… gondolkodni! először ezt kellene megtanulni!

  25. @mitbrille: te melyik csoportba tartozol? hiszen te is itt vagy, sőt mi több, vissza is jársz ide. taníts mester!

  26. dokk: Te milyen csoportról beszélsz?
    nincs kedvem ilyen beszélgetésbe belemenni, részemről befejezve.

  27. @kordo: Hogyan sikerult visszatancolnod 3.1.2-re, en is ilyen cipoben jarok,a szerviz kibaszott velem de sehogysem birom ,hiaba volt a cydiaban elmentve aminek elkellett.

  28. @Viktorfrks: ugye a hosts-fájlodban átírtad, hogy saurik szerverére mutasson?

  29. 3.01 el fut meg a 3gs em JB vel.. A cydiamreg ota kilep nem tudom futattni. Hogy tudom 3.12 re frissiteni es ujra JB tenni ra?

  30. egyrészt saurik, másrészt ireb… keress rá neten.
    Köszönöm a javaslatot! Sajnos tmobileban nem lehet a szerződés miatt.. úgyhogy várom a jb-t 🙂

  31. @kordo: Akkor neked 3g-d van
    ireb nem megy 3gs-el sajnos.
    Jadeye persze hogy átírtam, de mindig ilyen hibát kapok “device is not eligible”


Add a Comment