fbpx Skip to content

Talán legfontosabb hír, hogy az APT csomag kezelő kapott egy frissítést tegnap este. A hírekkel ellentétben nem a Cydia frissült, hanem a Cydia által kezelt APT. Újdonságok közé sorolható, hogy cache optimalizálása és a source-ok jobb kezelése. Ezzel valószínűleg gyorsabb Cydia -t kapunk. Saurik azt mondta, hogy akár 7x gyorsaságra is számíthatunk.

Google:

A webisztán postját tenném ide ki, talán ők fogalmazták meg a legjobban mi is történt valójában Cselle Gábor programjával:

Cselle Gábor fejlesztette a reMailt (egy egyszerűsített email access protokoll), melyet a napokban felvásárolt a Google, és Cselle a hírek szerint a Gmail termékmenedzsereként folytatja pályafutását. (Amúgy Cselle egyszer már dolgozott a Google-nál, majd saját vállalkozásba kezdett, ami felkeltette régi munkaadója érdeklődését. Így került vissza most a Google-hoz.) Na de mit tud ez a reMail?

Mint a demóból is látszik, a reMail két dolgot old meg nagyon jól. Az egyik, hogy extrém kis tárhelyen tárolja a leveleket, másrészt az email szövegeiben extrém gyorsan keres. Akit érdekel, hogy Cselle hogyan gondolta újra az IMAP protokollt, olvassa el ezt a postját. Néhány érdekesség belőle:

In reMAP, the server would be responsible for grouping together messages. While you could still access individual emails, the first-order unit of data would be a conversation. (…) reMAP would have stable and unique IDs for all conversations, emails, and attachments. (…) Instead of requesting the MIME-encoded message parts, you could just ask the server to give you the message as represented in plain text or HTML. Attachments can be downloaded in separate HTTP calls. (…)

A felvásárlás eredményeként a reMail-t kiveszik az App Store-ból. Valószínűleg a Gmail core funkciójává emelik a gyors és tárhelytakarékos megoldást.

Azt egyik fél sem közölte, hogy mennyi volt a felvásárlás összege.

Google #2

Azóta persze többet is megtudtunk. Ezt a fejlesztést a Google nyílt forráskóddá nyilvánította, és persze Cselle Gábor már ott dolgozik rajta tovább. Biztosak lehetünk, hogy hamarosan vissza tér a ReMail az AppStore-ba. Az open source kód miatt más AppStore levelezők is felhasználhatják ezt, így gyorsabbá, jobbá téve saját munkájukat.

http://code.google.com/p/remail-iphone/

Olvasd el a hozzászólásokat is

32 Comments

  1. Gratula…
    nem semmi.

  2. Cydia minimum 2 napos a reMail legalabb 2.5hetes hir

  3. @Zoltan: ? nem értelek.

  4. Melyik reszet?
    Remail mar vagy 2.5 hete megemlitettem.
    A cydia meg kb 2 napja frissult

  5. Csak mikor belinkelek egy hirt mindenki szarik ra mert jaj nem direkt befrissitettem 3.1.3ra jajj mitevo legyek temaval atsiklik felette mindenki.

  6. @Zoltan: Zoltán mégis mi a bajod van? És akkor mi van ha 2 napja frissült már a cydia ne írjuk ki? Ne haragudj, hogy nem ülök itt 0-24-ig a gép előtt, és figyelem mikor frissül a cydia és azonnal postolok. A remail igen 2,5 hete volt a google első része a második része pedig tegnap történt csak nem figyelsz oda mit olvasol. Örülök, hogy ennyire ráérsz.

  7. @admin:
    az opensource tema az valoban marc5.
    de amikor felvetettem is irhattatok volna rola, csak nem erdekelt senkit.

  8. amugy a csako melegebb mint geohot hallgasd 3.mp-nel

    For di ááájfóóón 🙂

  9. Amúgy a Cydia ugyan olyan tetű lassú maradt.

  10. Csupa pozitív, derűs hangvételű hsz van ma itt! 😀

  11. bocs!

  12. off.
    tudja valaki annak az appnak a nevét, amelyik a lefotózott szöveget beolvassa?
    fontos lenne.
    thx.

  13. kivancsi vagyok erre a cydia gyorsulasra. Saurik mindig azt hazudja hogy egyre gyorsabb lesz a cydia, pedig nem egyre lassabb szar lesz az egész.
    bring installer back!

  14. @ownage: Mert az installer olyan gyors lenne a mai viszonylatokkal 😀

    faster cydia pls! 😀

  15. Sziasztok kicsit off.
    Admin írtam a fent látható mail re nektek remélem azon el tudlak titeket érni kisseb helpre lenne szükségem…
    Vagy ha nem akkor plz adj valami contactot ahol lehet veletek beszélni…

  16. Ügyes, feltűnt neki, hogy le lehet olvasni a jelszót, ezért átírta 😀 (de egy próbát megért az ethical hacking try /* usr: cselle.gabor pw: iloveremail */)

  17. @tomzorz: lol :DDD

  18. @Zoltan: az open source teljesen friss hír. Ahhoz hogy megértsd, kell tudni az előzményeket is.

  19. Sziasztok, az mitől lehet hogy én elindítom a cydiat de nekem semmi frissités opció nem jön fel? Kösz!

  20. @Zoltan: Véletlenül befrissítettem 3.1.3ra…Zoltan, tudnál segíteni??? Lol.

  21. sziasztok!
    néhány napja letöltöttem egy alkalmazást cydiában, és amikor végzett vele, telepítés nékül kilépett, azóta nem tudom elindítani (rábökök, kijön az ablak, majd el is tűnik). tudna valaki segíteni? pls! előre is köszi

  22. Hali, van egy 3g iphone és jb-ni akarom, 2,21 szoft van rajta, ha letöltök egy 3,1 szoftot akkor jb-hetem azzal? vagyis beirhatom azt a 22,1 helyett????
    bocs a láma kérdésért
    Vezo

  23. Zoltan-nak igaza van annyiban, hogy a commentekben nem a hülyeségeket kéne floodolni, arra jó lenne valami rém egyszerű csevegő. Ami érdekes van a kommentek közt, néha én sem veszem észre mert mindenhol csak a hülyeség folyik.

  24. sziasztok!
    megvan valakinek a sysinfoplus magyaritás?

  25. @Zoltan: a blackraint felrakom,és a te fejed ugrik be a képen, bevallom kicsit megijedtem.. tudsz segiteni?? ja és befrissítettem 3.1.3ra,nem jailbreakelt,és ha bekapcsolom, kiírja,h “GAME OVER try again?”, mi lehet a baj??

    help!!

  26. @macro: Remélem tud segíteni…a hugom nem vágna le ilyen hisztit. Na mind1

  27. Nem samli, csak igy tovabb:)

  28. A rém egyszerű chat ott van az oldal alján 🙂

  29. @Zoltan: off: kidobott a nőm,de előtte még befrissített nekem 3.1.3-ra,mit csináljak?? Zoltán te vagy az a tipikus örök elégedetlen vagy csak NagyZol tán?? @Zoltán: nem tudod: 3.1.3-ra van vmi jailbreak??

  30. @admin:
    “sziasztok!
    megvan valakinek a sysinfoplus magyaritás?”
    Akkor az ilyeneket miért nem oda pakolják? Vagy legalább szelektálná valaki a kommenteket akinek van rá ideje.
    Szerintem Zoltan nem téged akart leszólni, mert nagyon jó ahogy viszed/viszitek az oldalt, inkább azokra irányult akik OFFolnak.
    Apropó nincs tervbe véve fórum vagy hasonló? 🙂

  31. szerinted @admin off olok de inkáb ot kérdezoskodok ahol “van valami vita mozgás” de nem baj hogy le se szart senki koszonom!!!?


Add a Comment