fbpx Skip to content

Brothers In Arms 2: Global Front

Üdv minden szifon tulajnak, mint azt a címből már kitalálhattátok a Brothers In Arms 2 című második világháborús játékot szeretném nektek bemutatni. Essünk is neki bár tudom, hogy olvasnak minket fiatalok és felnőttek is, biztos akad köztük olyan, aki játszik is nem csak iPhone-on de Pc-én vagy Konzolon. Ők biztos ismerik a Medal of Honor és Call of Duty játéksorozatokat, és hogy jön ez most ide? Akkoriban nem hittem volna, hogy egyszer egy akkor még szép grafikájú (bár szerintem még most is elmegy) játékot egy kis kézi kütyün fogok játszani, de fejlődik a világ.

A nagy gépes Brothers in Arms nem egy szokványos lövöldözős játék volt, itt egy egész csapatott a kezed alá adtak és te utasíthattad őket hova menjenek, és mikor fedezzenek, tehát nagy szerepe volt a taktikának, az iPhone-os BiA-ba csak magadat irányítod, de a taktikának itt is akad némi szerepe. Megkapod a főfeladatot, amit teljesíteni kell ám olykor kisebb nagyobb ellenállásba ütköztök, amit meg kell majd oldanod hol egyedül, hol egy kisebb csapatba, amíg a többiek fedeznek.

Maga a történet szerintem hangulatosra sikeredet, David Wilson-t alakítod, akinek a testvére rejtélyes körülmények között meghal. Mivel egyenes választ nem kapsz így egy egyszemélyes küldetésbe kezdesz, hogy kiderítsd az igazságot hogy mi is történt valójában a testvéreddel. Admin kollega megkért, hogy ne lőjem le a poént, úgyhogy ezt nem teszem meg ;-), de nem fogtok unatkozni. A küldetések és a helyszínek változatosak, jártok majd Afrikába, Európába, Szicíliába. Fogtok jeepről és tankokról lövöldözni, és fogtok jeepet és tankot vezetni, sőt még repülőt is. De házak közötti csaták se unalmasak mivel vannak, bizonyos rejtet „graffitik” amit összegyűjtve extrákat oldhatsz fel. Ennyit röviden, térjünk át a menüre.

Ha megnéztük a csodás bevezetőt a menüben a New Game, ami az új játék a Campaigns ahol a fejezeteket játszhatod újra a Multiplayer ami a többjátékos mód az Options ami a beállitások és az Achievements ami a feloldott archívumokat rejti. Kezdjük a beállításokkal, Sound itt tudod a hangerőt és a vibrálás állítani. Control Scheme itt az irányítási sémák közül válogathatsz, pontosan négy fajta van. Game Settings itt be tudod kapcsolni az automatikus célzást, a bal kezes vezérlést a fordítót fel le való mozgást és hogy automatikusan betöltse a következő pályát. Visuals itt a vért és fény effektet tudod kapcsolgatni valamint a Hud azaz a gombok átlátszóságát tudod állítani. Language a nyelvet tudod változtatni. Restore defaults mindent visszaállít az alapra.  A New Gamre bökve kezdhetjük a játékot három fokozat közül választhatunk, Easy (könnyű), Normal (közepes) és Hard (nehéz) mindenki a neki megfelelőt kiválasztva indulhat is a játék. Mindhárom fokozat teljesítése során extrákat oldhatsz fel (pl. fegyverek)

A grafikáról már esett némi szó, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy eszméletlen szépen ki vannak dolgozva a tájak és a házak közötti csaták is lehet az fényes nappal a kék ég alatt vagy éjszaka a mély homályban. Nem véletlen említettem a cikk elején a Medal of Honort és a Call of Dutyt mert grafikailag tisztára hasonlít rájuk, jó persze nem teljesen, de mintha ugyan azt csak kicsit butított grafikai motort használták volna és próbálták kihasználni az iPhone adta lehetőséget. Nagyon tetszett még hogy egyes lövéseknél végig követi a kamera a lövedéket egészen az emberbe való becsapódásig vagy a rád támadó német katonánál mikor belassul és mutatja, hogy döntögesd fel-le a telót hogy leüthesd. Egyetlen bajom csak azzal volt, de az is csak néha hogy túl kicsinek tűnt a kijelző, hozzászoktam az egér billentyű pároshoz.:D

Az irányítás több féle lehetőség közül választhatunk, van az alap Virtual pad ahol ball oldalt van egy analog kar, ami a mozgást szolgálja és egy guggolás felállás gomb, az ujjunkat mozgatva a képen tudunk nézelődni illetve célozni is egyben, bal oldalt a futás és lövés gombok és a szélén a célzás, ami közeli célzást szolgálja. Futás gomb nyomva tartása közben jobbra-balra húzva az ujjad, amivel nyomod a futás gombot tudsz nagy ívben jobbra-balra futni. Van még a Point and aim ami elhelyezésben ugyan az mint az előző csak itt az ujjaddal ráböksz merre nézzen nem kell csúsztatgatni. Futásnál viszont ott kell tartanod vagy jobb vagy bal oldalt hogy ne egyenesen fusson. Van az úgynevezett Screen tap ahol ketté van osztva a képernyő míg bal oldalt akárhova nyomsz megjelenik az analog kar addig jobb oldalt akár hol nyomod meg megjeleni a lövés gomb a többi gomb az alap helyén. Futás jobbra-balra ugyan úgy, mint a Virtual Padnál. Az utolsó pedig a Virtual sticks ahol két analog kar van értelemszerűen a bal a mozgás a jobb a célzásra. A futás a kép közepén, jobbra-balra szintén a Virtual pad szisztéma szerint. Nekem az első vált be, de még a Screen tap is egész jól használható viszont a másik kettő nekem nem esett kézre.

A hangok jól elletek találva, az Amerikaiak angolul a Németek németül a Japánok japánul beszélnek szinte öröm hallani, a lövedékek, ahogy repkednek a gránát, ahogy becsapódik melletted, még sípol is mintha tényleg ott lennél egyedüli hiba talán az, hogy egy idő utána a géppuskák hangja nekem olyan volt mintha paintball fegyverrel lőnének 😀 de más hibát nem találtam. Ha még esetleg szeretnéd feldobni a játékot, belőheted játék közben a saját mp3 számaidat is, ha meguntad a harcmező moraját.

Fegyverekből egy kisebb arzenál lesz a végére. Akad a jól ismert Garanad, Thompson, Bazooka, Lángszóró és a mesterlövész puska Springfield. De később feloldható lesz a Bar géppuska és talán más is. Multiplayerben természetesen a németeknél Kar98, Mp40, Mp44, Kar98Scoped (német mesterlövész) található. Sajnos kipróbálni más ellen nem tudtam multiba, de lehet wifin és bluetooth-on.

Végszóként csak annyit mondanék, hogy aki kedveli a második világháborús FPS játékokat azok mindenképp próbálják ki, mert eszméletlen hogy meg tudja fogni az embert a „szépségével” és a játékmenetével, akik nem kedvelik azok is tehetnek egy próbát vele, én csak ajánlani tudom mindenkinek.

Innentől kezdve nincs más dolgotok, mint irány az Appstore és játékra fel.:)

üdv: Sonik-29

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Nem rossz gamma de szerintem a fegyver neve Garanad de mondjuk lényegtelen. A multi meg baszott jó csak én nem tudok vele játszani normálisan. 😀

  2. Nem rossz cikk, csak nyelvtanilag nem tökéletes.

    A játékkal kapcsolatban: a prológus utáni első pályán (azt hiszem Tunézia) nem tudok túljutni, amikor tankból kell lövöldözni. Jönnek a német rakétavetővel (panzerfaust), de az egyik távoli kis fal mögött meghúzódót egyszerűen képtelenség eltalálni. Rácélzok, lövök folyamatosan, akárcsak ő, így nem sok időm van. Van valami ötletetek, tanácsotok? Köszi.

  3. @Lil’ Prophet: Google-ba keress AIM-hack-et 😀

  4. Jó gamma volt, csak ezt is gyorsan végigvittem.
    Ahhoz viszont már nincs kedvem, hogy végigvigyem hardba is 😀

    Resident Evil 4-et is végigtoltam, azis jó volt.
    Igaz, az irányitás BIA2-höz képest gázos, de a játékmenet nekem tetszett.

  5. nekem nagyon laggol……:(

  6. Multiba próbálta már vki?

    Én egyszer, de hiába játszom már egy ideje gépen FPSeket, ez számomra irányíthatatlan:D

  7. valaki alternatív linket tud adni?

  8. Pont a multiról akartam írni, tegnap toltam wifin keresztül, és szerintem az is el lett találva. Te is tudsz szervert csinálni, 5 pálya van, 3 mód (DM, TDM, 3.-ra nem emlékszem), max 6 ember játszhat. 6 ember mellett is gördülékeny minden, nincs lagg. A mapok viszonylag kicsik, de ez elvárható egy 3v3-tól.

  9. Hello!
    Gyerekek én utálom szerintem a legjobban az off-okat..
    De most én szeretnék segitséget kérni, a probléma pedig a következő:
    Valaki nem tud valami olyat hogy hogy lehetne a törölt sms-eket visszaállitani?

    Elöre is köszi..

    Üdv.

  10. Ipad helyett: h t t p://www.chiponline.hu/hirek/Olcso_tablet_PC_a_Freescale_tol

  11. @Daneealama: helyesen M1 Garand

  12. háátt sima 3G -re nem ajánlom 🙂 ennek már “S” kell

  13. van itt valaki aki türelmesen tudna nekem chaten vagy msn-en segiteni?
    elöre is köszi!

  14. Kicsit nehéz irányítani, de nemrossz 🙂

  15. Sziasztok!

    Kicsit off: régen ha jól tudom létezett valami csomag amit ha feltelepítettem akkor a fogadott hívások után nem a tárcsázó jelent meg hanem a kezdő képernyő!
    Erről tud valaki valamit?

  16. nektek nem szaggat? iphone 3g..
    egy orokkésvalosag mig betolt és 10mpként egy képkocka kb

  17. 3G-n en nem birtam vegigvarni a Loading reszt. Ha ennyi idot forditanek jatekra, akkor már leulnék az xbox elé.

  18. Nekem 2G eleg alacsony az fps,de azert nem annyira mint ahogy irod.

  19. Szaggatott, ujraindítottam a szifont ès utànna jól ment. Mondjuk a 3g az tènyleg karcsú neki, amikor sok a törtènés a kèpernyön akkor kicsit szaggat. De azèrt jàtszható.

  20. Általában egy resi és játszhatóbb lesz(mint fieldrunnernél, alapból ajánlja játék előtt, mert amikor 400-500 dolog szaladgál és lő akkor kicsit sok lehet a telónak :D)
    De az is benne van a pakliban, hogy direkt ilyen nagyon határra tolták, játszható de nem feltétlen élvezhető 2G/3G-n és ez is egy pont a lehet vkinek a 3GS mellett.

  21. Tisztára ki vagyok készülve, hogy itt az uj 3gs em, de se jailbreak se unlock, fasza kis ipod ez is 🙂

  22. Hát azért mégsem ipod, mert telefonálni lehet vele, meg sms-ezni, stb…
    De ha gondolod elcserélem veled a kb. másfél éves sima 3G-mre… 😉

  23. De ipod me vodas vagyok ez meg t mobil függő 🙂

  24. és nekem is van 3g-m is 🙂 most azzal telefonálok

  25. skacok kajak nem tud senki segíteni a már leírt problémámra? első normális küldetés (tunézia), tankból kell lőni az ellent, de amikor kb a 4. rakétavetős faszit kéne eltalálni, aki egy fal mögött áll igencsak távol tőlem, egyszerűen sehogy nem tudom eltalálni.

  26. @Lil’ Prophet: nem lehet hogy nem azok lőnek le hanem valaki háztetőn állva? mert volt ahol én se láttam csak később vettem észre vagy fényképezd le és dobd át chaten

  27. @JEROME: Szerintem a legegszerűbb, ha átnyergelsz a t-hez…


Add a Comment