fbpx Skip to content

Már facebook-on és twitteren is írtuk, hogy a napokba szinte semmi extra nem jelent meg. Ilyenkor mindig a szociálon toljuk ki a kisebb híreket, ezért is érdemes követni/olvasni minket. Ellendbe pár napja kezembe kaptam egy Osztrák 3GS új iboot-os telefont. Mint tudjuk, aki most vesz 3GS telefont külföldön tuti, hogy 3.1.2 -vel és új iboot-al fogja megkapni. Ez röviden azt jelenti, hogy 1 azaz EGY esélyed van a jailbreakre és függetlenítésre. Ha bármilyen oknál fogva nem sikerül a jailbreak vagy a szoftver nyitás után elszáll a telefon és nem bootolbe, egy remek kacsaköved lesz. Mivel a telefon nem magyar, ezért vagy szerzel egy külföldi a telefon szolgáltatójához tartozó kártyát, vagy pedig hacktiválod. Mint már mondtam, ha ezt az egy esélyt elrontod és nem bootol a telefon és nincs külföldi kártyád, buktad, mert aktiválni se tudod = kacsakő.

El is érkeztünk az Aktiváláshoz. Esetleg valakinek nem lenne egyértelmű az aktiválás menete. Mikor a telefont megkapod – kiveszed – bekapcsolod jobbik esetben aktiválva van. Aktiválni egy a telefon szolgáltatójához tartozó bármilyen sim kártyával tudod. A sim kártyának nem kell aktívnak lennie. Az aktiváláskor a telefon grafikus rendszere beenged téged, és eközben bizonyos certificate-teket kapsz, Youtube/gps/push stb…

A probléma ott kezdődik, ha neked nincs ilyen kártyád. Ekkor Hacktiválnod kell. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a fentiek egyike, vagy az összes nem működik megfelelően. A hacktiválást, a rends0w, illetve a blackra1n is megtudja tenni. Ha a hacktivált telefont teljesen ki szeretnénk használni, akkor szükségünk vagy egy úgynevezett PushFix-re. A pushfix javítja a fenti problémákat.

Mivel a kezemben lévő 3GS telefon Osztrák volt, és nem volt beaktiválva, ezért blackra1n a jailbreak közben ezt megtette, ezzel elvesztettem a Push funkciót. Szükségem volt egy javításra ezzel kapcsolatban. Számos megoldást találtam a neten, de ezeket kipróbálni nem volt lehetőség, mert ha a telefon a legközelebbi indításnál nem bootol, akkor elmehetek a Dunára kacsázni. Ezért egy megbízható, akár fizetős megoldást kellett találnom. A modmyi.com -on múltkor olvastam egy cikket egy fizetős, 100%-ban működő megoldásról, a http://pushfix.info/ -ról!

A pushfix.info tulajdonképpen 1200Ft -ért egy teljes push/youtube/gps javítást ad, amit a cydiából lehet telepíteni. Olvasgattam a fórumokat és mindenki meg volt  vele elégedve gondoltam, ez nekem tejesen megfelel, később is használhatom, mivel az IMEI szám alapján telepítődik. Kifizettem a paypal-on keresztül. (bankkártyával is lehet)

Hozzáadtam a cydia.pushfix.info a cydia-ban feltelepítettem a pushfix 2.0 és a youtube/gpsfix #1 -et. Telepítés közben felismerte az IMEI számomat, aktiválta a javításokat és egy újraindítás után minden tökéletesen ment. Én ezzel megvagyok elégedve.

Ez egy opció. Ha lett volna Osztrák sim kártya mindezt nem kell lefuttatni, elsőre megy. Mindenki CSAK saját felelősségére próbálja ki, mindenki maga dönti el, kinek, hogy és miért fizet. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

52 Comments

  1. Ez jó! Cseresznyére engem ez nem érint, de mondjuk sztem megér 1200 forintot a szolgáltatófüggetlenség.

  2. en is hasznalom ezt a pushfixet, tokeletesen mukodik – bar a gmailt inkabb fetch-re allitottam, mert push eseten orak alatt lemeritette magat a telefon. O-O

  3. vegyetek simet, az sem (sokkal) tobb 1200nal es konnyu beszerezni, es orok. nem szunik meg nincs vele elerhetosegi problema ami egy weboldalnal elofordulhat.

  4. @img: a hiba az ÖNrendszerében van :S nekem gmail push-al is bírta a 2 napot a 3G m de láthatóan jobban merült:S de azért 1 nap az durva:)

  5. Nem értem, miért ne lenne jó bármilyen push fix, több teló is volt már a kezemben, általában hacktiváltam és push fixet felraktam(nem fizetős) és az ember még egyszersem elégedetlenkedett és mindig bekapcsol(persze redsn0w-t vagy blackra1nt le kell futtatni az új ibootnál.

    Ergó nem értem milyen kacsakőröl beszélsz, de ha vkinek az fenti módon kacsaköve lett szóljon, megveszem 🙂

  6. @The Hypeboy: Persze, de ha itt egy csomagot elcseszel és a telefon nem bootol be nem tudod restorolni 3.1.2 -re mert nincs meg az shsh fileod a cydiában. Mivel külföldi 3.1.3 -ra sincs értelme restorolni mert nem tudod függetleníteni. Tehát vagy biztosra mész vagy elbaszod.

  7. @admin: Ez így nem teljesen igaz, van oylan program amivel recovery módban is ki tudod szedni az shsh filejaid!

  8. @iisanyii: Igen? Mesélj erről! 🙂

  9. @admin: iREB-el.Én úgy tudom hogy lehetséges.

  10. @admin: hmm intereszting hallgatunk

  11. de az egész procedúra itt van leírva:

    h t t p ://xsellize.com/showthread.php/86607-Get-ECID-SHSH-file-on-your-PC-using-RECOVERY-MODE

  12. @admin: De nem arról van szó, jogos a post, jó hogy levan írva ez a push fix dolog, énis most csodálkoztam rá, hogy azért kapok ujonnan push üzeneteket, mert az uj 3gmet tudom rendesen aktiválni, úgyhogy nehogy félreértsd nem kötekedek 🙂 csak ugy gondolom hogyha van erre egy metódus, ami már bevált több embernek, akkor próbáljuk meg…

  13. @iisanyii: Ez nem aktuális, mivel az Apple már nem engedi a 3.1.2 restore-t ezért nem tudod letölteni az shsh fileodat.

  14. @admin: ezt nem értem. mi köze van annak, hogy le tudom e venni az shsh fileokat, ahoz hogy az apple nem engedi a 3.1.2 restore-t?

  15. de ez nem elérhető a szifon repoba? Pushfix/Youtube .. vagy ez nem az?

  16. OFF
    Kijott az uj BIA 🙂 ligthtos 270 megas csemege.
    /OFF

  17. és ha pl egy külföldröl hozott 3gs-t megkapok bele teszek turbosim et elfogja fogadni az itthoni kártyám?

  18. bocsi urak de nem voltam eléhető ma és igértem ha kell valakinek TomTom Central and Eastern Europe v1.2 és IGO 1.1.1 frisitett ha mondtok vmi értelmes helyet feltöltöm de apidra nem mert nem fogom darabokba feltenni mivel nem vagyok regisztrálva és a free az csak max 200 MB azt kell még tudni hogy a tomtom 1.13GB az IGO 1.53GB. 25MB/s a feltöltési sebességem elvileg gyorsan felmehetne.
    Ui: ma teszteltem a TomTom-ot el kell hogy mondjam 1000x jobb mint az IGO csak a magyar hang gáz kicsit de a program nagyon jó.

  19. @iisanyii: az a köze, hogy a telefonod ECID számát az itunes elküldi az applenek, az apple pedig csinál hozzá egy shsh-t ami aztán engedi telepíteni az adott firmware-t

    DE mióta kint van a 3.1.3. azóta hiába küldöd el az apple nek a az ecid számod 3.1.2 höz mert nem küldnek neked vissza shsh-t, csak 3.1.3 hoz. igy csak azt tudod felrakni. hamég a 3.1.3 megjelenése előtt lementetted a 3.1.2 shsh-dat akkor nincs baj. de próbáld csak ki te magad, próbáld meg a progival leszedni a 3.1.2 höz.
    nem fog sikerülni 🙂

  20. @SzifonPatron: Ez már volt kinn, ih8sn0w és vmi nem milyen sherif itunes accountját tiltották le…

  21. @dnp:
    akinek letvan egeszben feltolhatna a filehostingra.

  22. akinek letvan egeszben feltolhatna a w w w. fil e ho stin g.org -ra

  23. nem megy a filehosting . org

  24. akkor mashova:)
    mert toltom mar vagy fel oraja es meg ket orat ir 100as neten..

  25. Bocsi a tudatlan kerdesert, de az lehetseges, hogy az internet tethering is az aktivalastol fugg. Nekem Kanadabol van a telo, es van eredeti simem hozza. De legutobb mikor felraktam a 3.1.2-t blackra1n-vel aktivaltam es nemreg tunt fel, hogy nincs ez az opcio. Szoval, hogy is van ez???

  26. Gyárilag kártyafüggetlen ájfónt kell aktiválni? Tehát végig kell csinálni ugyanazokat a lépéseket egy akármilyen kártyával, mint egy függő telefonnál, vagy csak kiveszed a dobozból, bekapcsolod és működik?

  27. @Aky: 3.1.2 alatt tedd fel a szifon source-ból a tethering fix-et, azután fog csak menni.

    @rohamcsiga: Igen kell aktiválni, de bármilyen kártyával megtudod ezt tenni.

  28. @rohamcsiga: Sztem ott is kell aktiváció, csak abszolút mindd1 milyen lártyát raksz bele, elfogadja

  29. admin, nagyon köszönöm a extrém gyors választ 🙂

  30. és hogy lehetőség-e van olyanra hogy én nem akarom jailbreaklni tehát nem kell cydia meg mobileinstallition crack stb.. hanem csak hogy elfogadja za itthoni kártyám előre is köszönöm a választ.

  31. @valaki: szerintem nincs turbosim az iPhone-hoz jelenleg.

    @valaki: Nem lehetséges. A függetlenítéshez fel kell törni a telefont.

  32. @admin: Koszi a gyors valaszt admin. Felrakta a 3.1.2 tethering fixet 3G-hez, megvolt a network reset is, de tovabbra is hianyzik az opcio. Esetleg meg valami otlet ?
    Felraktam a MyWi crackelt verziojat is, de azzal sem akart osszejonni valahogy, nem ertem mi lehet a gond :S

  33. @Aky: Most gondolkodom, lehet mikor anno megcsinaltam a Tuning cim alapjan a deamon irtast, szerintem sajna kilottem a tether lehetoseget, tuti ez lesz a baj. Hulye vagyok 🙂

  34. Fasza, tokeletesen mukodik. Jol eldumalgattam itt magammal 🙂 lol

  35. Akkor ezért kapom más facebook meg im+ pushjait? 😀
    ha tényleg működik utána ez normálisan akkro bőven megér enyni pénzt..de ami cydiában asszem pont szifon repoban van push/youtube fix akkor micsoda? (mármint a youtubeot rendbehozza tényleg de a pushon sokat nem segit..)

  36. The Hypeboy: Köszi, akkor megnyugtattál, hogy nekünk földi halandó usereknek no para:-)

  37. @admin: örülünk, hogy visszatértél!! 🙂 a tegnapi postnál többen vitattunk egy jelenséget pont az ÚJBOOT-os MC 3GS kapcsán.. frissítettünk 3.1.3-ra,de valamennyiünk anno jb-elte a telóját, így hála sauriknak le lettek mentve a fájlok.. így most elértük, hogy feltegyük a 3.1.2-es firmet újra blackrain-el jb. minden jól működik, újra jb-es teló, össz probléma annyi, hogy NO SERVICE felirat jelenik meg… nem aktiválja be a telefont a firmware. pedig nem függetleníteni akarjuk, csupán a szolgáltató függő sim-et betenni, azzal használni.. tudsz valamit segíteni ezügyben? sokunknak segítenél.. kösz!!

  38. Sziasztok! Tudna vki segíteni? 2 hónapos, Trémobilos 3.1.2-es 3GS-t szeretnénk votkafonon hasznâlni. MIT tegyek? redsn0w vagy blackra1n? És mi lesz az új ibootommal?

  39. sikerült a downgrade 3.1.3-ról 3.1.2-re újbootos iphone 3GS-el 🙂 van service térerő a maxon, újra van CYDIA!!!!! LIFE TASTE GREAT 😀

  40. Sziasztok!

    Nekem is új iBoot-os 3GS-em van [T-Mobile, decemberi vásárlás], de nálam működik a tethered jailbrake blakcra1n-el. Többször előfordult, hogy újra kellett indítanom a telót Cydiából telepített alkalmazás miatt. Ekkor a teló a bekapcsolás után auomatikusan a restore mód jön be [mint a cikkbe az első kép]. Ekkor rádugom a gépre, iTunes-t kikapcsolom, eindítom a Blackra1n-t, majd várok míg rendesen bebootol a teló. Tehát szívás, mert ha éppen menet közben merül le a telefon, akkor várnod kell, míg gép elé kerülsz, de jobb mint a semmi.
    Én egyébként sima Push Fix-et használok [iphoneil-ről], nekem tökéletesen működik.

    Vagy esetleg már létezik az “új iBoot-“-nál újabb iBoot is?

  41. Sziasztok, valszeg új iBootos 3GSem van, és 3.1.3 eredeti van rajta ( valaki feltette már elöttem). Nem lehet pwnage-el készült szoftvert rárakni! Miért? Mit tehetek, hogy Cydia legyen rajta (nem kell a függetlenítés!)
    ?
    Előre is köszi

  42. Nem tudja valaki, hogyha először fogom, aktiválom a telefont, és utána blackra1n, akkor is kell push fix meg ilyenek? mert akkor elvileg már aktiválva van a teló…nem?

  43. az a kérdésem hogy én letöltöttem egy push fix et de az nem egy nagy álom hajnalban mindig valami amerikai vagy kanadai valaki ir és én kapom meg az üzeneteket ez ami van a szifon source ban az más? elöre is köszi 🙂

  44. @aang: az mekkora:D muti mutiii:D XD

  45. Hello ! Ma vettem egy egy 3GS-t Gyári függetlent, gyári 3.1.2-es szoft. Elolvastam a hírt és kicsit megilyedtem hogy jailbreak-elni csak EGYszer lehet, ha elcseszem, bukta. Most mit csináljak ? Mármint belevágjak a blackrain-es megoldásba, vagy Gyári függetlenekre ez nem vonatkozik ? mert iTunes-ba egy restore után elvileg visszaáll minden. Kicsit fosok 😀 Nem szeretném az első napon elcseszni :/

  46. @Tian: keress fel minket emailben és hozd el, segítünk neked, es elmagyarázzuk személyesen.

  47. @admin: Erre a címre el tudod küldeni a pontos címet ? -> [email protected]

  48. Sziasztok!

    Egy gyors kérdés: Ez a pushfix működik 3G- iPhone-on amin iPhone1,2_3.0.1_7A400_Restore.ipsw lett feltéve valamint törve?

    A válaszokat előre is köszönöm!

    Üdv Mindenkinek!

    Coug

  49. Hello ! Vettem egy Gyári független 3GS-t amin még 3.1.2-es szoft van Gyárilag. 2 kérdésem lenne 🙂

    1. A blackrain-es megoldásnál ki kell venni a SIM kártyát a telefonból ? Nemrég én aktivizáltam be a pannonos kártyámat. mert erre nem láttam választ sehol. Azt értem hogy kell neki a net hogy töltsön, de ha bent hagyom akkor mobilinternetről szedi, ha meg kiveszem akkor meg wifiről menne.

    2. Ha véletlenül elcseszném akkor hogy tudom újratenni ? A gépemre ő lementett egy 300 megás iPhone2,1_3.1.2_7D11_Restore fáljt. Gondolom akkor iTunes-ba ezt vissza tudom tenni a telefonra egy restore-al. Illetve mi az a backup ? az a neveket meg a progikat menti el ? “biztonsági mentés” ? Meg olvastam olyat is hogyha elrontom a jb-et akkor csak a 3.1.3-ra lehet restorolni, Meg olyat is hogy csak 1 lehetőségem van, ha elrontom akkor kacsa.. De gondolom ezek a hálózatfüggőkre vonatkoznak :/ Az enyém meg tuti hogy SIM Free, mert én bontottam fel a csomagolást, előttem senki nem nyúlt hozzá, aztán kért egy sim kártyát meg hogy dugjam rá az iTunes-ra, akkor szépen be is optimalizálta magát a pannonra meg magyar billentyűzet, idő, dátum.

    Köszönöm a válaszokat előre is !! 🙂

  50. Nekem sok gondom volt a push-sal, többek között az összes javítás fals pushokat eredményezett. IM+ és facebook üzeneteket vadidegenektől, saját viszont soha nem érkezett, stb.
    Nekem a Pushdoctor (cydia-ban megtalálható, ingyen is) segített

  51. Off!
    sziasztok!
    azt szeretném kérdezni, hogy nekem az ozone miért írja ki, hogy a push használatához csatlakoztassam az itunes-ra? rá csatlakoztatom és semmi!!!!
    Légyszíí segítsetek köszi


Add a Comment