fbpx Skip to content

Nincs is annál idegesítőbb, amikor egy fontos honlapot csak a telefonodon tudsz megtekinteni, de mit ad ég nem jeleníti meg a Flash Player hiánya miatt. Meg se tudnánk Nektek mondani hány hír szólt már arról, hogy most aztán tényleg jön a Flash iPhone-ra és végre teljesértékű böngészőt köszönthetünk a Safari személyében.

2008 derekán jött is a breaking nyúz, miszerint elkezdik az iPhone-ra optimalizált verzió fejlesztését. Ha elugrunk egészen a mai hideg szombatig láthatjuk, hogy az égvilágon semmi nem történt az üggyel kapcsolatban és úgy néz ki, hogy nem is fog történni (ehhez elég csak Steve Jobs barátunk a témával kapcsolatos nyilatkozataira gondolni).

Az emberek eme idő alatt szinte ostromolták az Adobe oldalát, hiszen decemberben mintegy 7 millióan látogatták meg a websiteot mobiltelefonjuk Safarijával. Ez természetesen a látogatói csúcs volt, de speciel június derekán “csak” 3 millió ember volt kíváncsi arra, hogy mégis mikor jön már a Flash hőnszeretett iPhone-jára.

Az iPad (ami ugyancsak flashmentes lesz) pár hónapon belüli eljövetelével talán ez a látogatói szám mégjobban fog növekedni és remélhetőleg lassan elgondolkoznak az Apple-nél azon, hogy ha már ennyi embert érdekel a dolog, akkor tényleg kéne valamit tenni az ügy érdekében..

Forrás

Olvasd el a hozzászólásokat is

65 Comments

  1. utálom a flasht.

  2. Pontosan az ilyen korlátok miatt lépek ki az iphone tulajok köréből és váltok androidra. Telefonnak , levelezni és hirtelen megnézni 1-2 weboldalt tökéletes. A médiapalyer része már cinkes, (szerintem szarul is szól, még a bose fülesemmel csak kullog a tizenéves cuccaim után) a szinkronizálása egy agyrém.Igaz ha nem megtört telefonról van szó akkor a szoftverfrissítése tökéletes. Tetszik hogy mindent megőriz csak a szoftvert cseréli újra. A GPS nem valami nagy ágyú. a kamerája úgy silány ahogy van.
    a cydia hatalmas találmány az appstore se rossz de azt máris koppintja az összes platfom 🙂

  3. @kedvencdoki: Igen, ebben mind igazad van, sőt valamely részével egyet is értek. De azért még mindig ez a leggyorsabb telefon/szoftver ez a legjobb érintőkijelző, ezen vannak a legjobb szoftverek és a legtöbb. A cydia kurvára nagy előny, nagyon sok minden van benne és sokkal jobban lehet a telefont vele manipulálni mint más telefonokat. Az egy dolog, hogy mi van a cydiaban. Az pedig egy teljesen más dolog miért készült a cydia! Anno nagyon nagyon nagyon nagy szívás volt bármit telepíteni a telefonra, ekkor jött az installer, na ott már voltak lehetőséget, de nagyon korlátolt volt. A cydia egy megváltás mindenki számára mivel csak pár klick és fenn van az alkalmazás vagy téma. Azok akik pedig a cydiába tesznek csomagot, minden lehetőségük megvan, hogy telepítéskor mi fusson le mi állítódjon be stb stb. Tehát a cydia e szempontból nagyon sokat ér az iphoneon. És jelenleg csak az android rendszeren van hasonló kezdeményezés Saurik által. Remélem az is kiforr majd ugyan ennyire.

  4. @admin: +1

  5. Nekem a legkevésbé sem hiányzik…

  6. OFF:

    Sziasztok!
    Lock Calendart használok már jó ideje és teljesen meg voltam elégedve vele.
    A héten a Cydiaban jött rá egy frissítés és utána kiírta, hogy hurrá milyen jó, mert mostantól a Lock Calendar egy Cydget (aki nem tudná a cydgetek a Lockscreenre kirakott alkalmazások, mint pl. a Lock Calendar, aminek a keretprogramja a Cydget és mikor a Lockscreenen vagy a Home gomb nyomkodásával tudsz váltani a Lockscreen programok között)
    Ez eddig szép és jó és még örültem is neki, csakhát pár nap használat után látom, hogy ez a Cydget dolog nem olyan tökéletes pár dolog nem úgy működik mint előtte. Amiket eddig észrevettem:
    -Nem működik a Lockscreen alatt dupla Home kattintással iPod vezérlő elérése.
    -Szinkronizáláskor a Syncing in Progress és az óra egyszerre látszik egymás tetején.
    -Töltéskor nem jelenik meg a háttérben az elemes héttérkép.

    Van vkinek ötlete a hibák kijavítására illetve a régi állapot és régi Lockscreen Calendar visszaállítására?

    Előre is köszi és bocsi az OFF-ért.

    Rozsó

  7. @admin: És a vicc, hogy JB nélkül egy kalap $z@rt sem ér a telefon annyi pénzért amennyit van pofájuk elkérni érte…

    Ez az android kezd kicsit ránőni sztivi fejére és mindenki rá fog jönni, ha hasonlóan felhasználóbarát interfészt kapunk, hogy nem éri meg az apple korlátai közé zárnunk magunkat horribilis pénzekért.

  8. Valszeg az Apple arra játszik, hogy a honlapkészítők alkalmazkodjanak hozzájuk, ha azt akarják, hogy a sok millió user telón is meg tudja tekinteni a honlapjukat, ideje lépni a HTML5 felé.

  9. @The Hypeboy: Én használtam 2 hétig az Androidot mindent megtaláltam amit az iphoneon és még a Bluetooth meg a kamera is jól ment rajta 🙂 Sőt Videót is feltudtam venni!
    De…
    Sajnos az érintőképernyő és a gyorsaság, a látványosság nagyon hiányzik belőle. Az iPhone után képtelen voltam azt megszokni. Lehet sok a hiányosság az iPhone-ban (bár már egyre kevesebb) attól még a világ legjobb telefonja jelenleg. Tök felesleges váltani róla valami szarabra.

  10. Mért mondja azt mindenki, h sz@rul szól az iphone? Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Csak normális fülessel kell hallgatni. A gyárija tényleg vacak, de az ugyan ilyen hagyományos fülesektől jobban szól [szerintem]. Ha meg 1 in-ear sennheiser-el próbálod, hát az brutális.. Meg én amilyen marha nagy háttérzajba szoktam hallgatni, észre se veszem, ha esetleg kicsit torzít 😀

  11. @admin: Remélem, mert az android lett a kiszemelt platfom 🙂 Dobd át légyszi a szerviz elérhetőségét smsben mert kedden megyek fel és felvinném az öreg 2g-m egy generálra 🙂

  12. @Kovi87: Az egyik (ha nem a legjobb) fülest használom hozzá bose in ear. már majd kivágtam pedig igencsak húzós volt az ára mikor bedugtam egy ősi minidiscbe, hogy ott mit szól. Hát megdöbbentő a különbség. ezek után merem írni, hogy igencsak halovány az iphone hangja.

    admin: kövi. kedd de megyek, (visszafelé már tele vagyok) kőő fuvar?

  13. Jó lenne a Flash, de inkább Cydiába. Jobs azt mondta, hogy a mac összeomlások nagy részéért a flash volt felelős. Az emberek azért vesznek mac-et, mert megbízható, nem fagy. Így, ha az apple belerakná az iPhoneOS-be, akkor jönnének sorra a panaszok, ami nem jó. Elvesztené a varázsát a cég.
    Én magam támogatom az ötletet, hogy legyen, de inkább a tört készülékeken, mert ott azt csinál a tulajdonos, amit akar. Én pl hülye voltam, és telepítettem a Virtualmemory nemtommit iTouch 3g-mre, pedig az 512mb memóriám megvolt már. Kért egy rebootot. Onnantól rossz volt. Csak a 3.1.3-ra való frissítés oldotta meg a problémát.
    Mindenesetre úgy várom a flasht, mint a 3.1.3 jailbreaket (tehát kissé reménytelenül)

  14. @kedvencdoki: Ilyen fülessel még nem találkoztam, de tényleg elég drágácska 😀 Mind1, nekem jó az iphone hangzása. Az eddigi mp3/mp4 lejátszóimat, és telóimat übereli. iPod-om is volt már 2, azokkal se volt bajom hangzás terén.

  15. Nah témába: nekem se hiányzik a flash, fölöslegesen terheli a procit. Videómegosztó oldalakra kéne 1 olyan script/plugin, vagy valami, ami a youtube progiba játssza le a videót. JB nélkül, persze. Safariba szerintem nem kell. Még több reklámot kelljen blokkolni.. 😀

  16. @kedvencdoki: Érdekelne kövi kedd, sőt.. majd akkor beszélünk telefonon! 🙂 Amúgy sajnálom a fülessel való tapasztalatod nekem is remekül szól a Sennheriser CX400 az iPhone-al.

  17. SZVSZ a flash-t én is gyűlölöm, de a megoldás kulcsa az a HTML5.
    A másik, hogy hiába vannak úgymond korlátozva szegény felhasználók mert iPhone-juk van, nem tudnak ezt csinálni ezt böngészni bla bla bla. De nekem sok érintőképernyős telefon különböző OS-ekkel járt már a kezemben és egyszerűen 2 perc után a mindet visszaadtam a gazdájának.

    Az iPhone egy tipikus Apple termék, MINŐSÉGI, PUNK-TUM.

  18. A safari így is folyamatosan fagy és baszakszik, nem kell a kurva flash hogy ez még szarabb legyen, jól mondja INerull, egy cydiás megoldás fasz lenne! A hangja meg kurvajó az iPhonnak fülessel, csak használd az equIlizert és ne szenvedj. A kalap szart se meg egy kicsit erős volt sztem… A syncet meg ha megszokod akkor egyik legjobb dolog sztem

  19. @Kovi87: Wáááá de a falra tudok mászni az mp4 lejátszó kifejezéstől.

  20. @kedvencdoki: Én saját tapasztalatomból mondom,hogy azon kívül h van bluetooth meg flash az androidokban,meg a kamera:) de sztem a 3GS-nek sem rossz már a kamerája(mobilba minek jobb) tehát ezeken kívül az iphone-nak a nyomába sem ér!nekem van androidos telóm!és a kezelőfelület,meg az élmény a gyorsaság az 0 sztem a 3G-hez képest is nemhogy a 3GS-hez:) Nemmondom,néha nekem is hiányzik a flash, de ezért sosem cserélném le az iphone-on:) meg sztem idén kijön az új az meg tarolni fog,remélem legalább annyira mint amikor a 3g megjelent:)

  21. @heavytools16: Én azt remélem akkorát fog szólni mint mikor a 2G megjelent. Mert az volt az igazi áttörés.A 3G ill 3GS már nem hozott annyi ujdonságot.

    Amik hiányoznak az iphone-ból azok elég speciális dolgok, természetes hogy másnak nem hiányzik.
    az otthoni biztonsági kamerák elérése és vezérlése.
    riasztóközpontom programozása (ez talán androidon menni fog de ott se tuti)
    a házi mediaszerveremen tárolt fájlok elérése és lejátszása
    a streamingelt tv-adások lejátszása (ok ez már 3gs en ment vlc vel)
    google goggles, főleg a kamera képére online feldobott találatok tetszenek
    cserélhető memóriakártya
    cserélhető aksi (nem készülékbontással!)
    fm rádió / fm transmitter

  22. @admin:
    Ez sztem erősen szubjektív, mert sok olyan nézőpont van, ahol szimplán elvérzik az iphone még egy nem okos telefonnal szemben is…:)

    Ettől függetlenül tényleg nagyon jó készülék, amire én használom most még nincs jobb alternatíva. Majd szeptemberben meglátjuk, hogy új iphone-ra vagy másik platformra váltok^^

  23. Ez a felmérést szart sem ér. Az, hogy az Adobe oldalán ennyi látogató volt, az nem azt jelenti, hogy ennyi embernek hiányzik a flash, hanem, hogy ennyien klikkeltek rá a link-re ami oda vezet (adott flash tartalom helyén ez szerepel és sokan ráböknek automatikusan).

    Az Android meg szép és jó, csak az a bökkenő, hogy a per pillanat elérhető alkalmazások azt az állapotot tükrözik, ami az iPhone-os alkalmazásokra volt jellemző 2 évvel ezelőtt. Mostani szemmel primitív, kezdetleges megoldások, ráadásul hivatalosan a fizetős tartalom nem is hozzáférhető itthonról. Ha meg jobban meg akarod ismerni a rendszert, akkor ott is fel kell törnöd (root-olás), ami szintén nem 100%, hogy sokáig megoldható lesz.

    A flash meg egyetlen mobil platformon sem életképes, egyrészt a teljesítményéhsége, másrészt az eltérő irányítás miatt (ezért felesleges flash játékokat várni érintőképernyős mobilokra, hisz nem ilyen platformra tervezték őket). N900 esetén is kivették a flash támogatást a Fennec-ből (mobil Firefox), mert vállalhatatlan volt az erőforrás igénye.

  24. @kedvencdoki:

    “Amik hiányoznak az iphone-ból azok elég speciális dolgok, természetes hogy másnak nem hiányzik.
    az otthoni biztonsági kamerák elérése és vezérlése.”

    Szerintem nézegesd az App Store-t mert erre elég sok alkalmazás készült már.

    “riasztóközpontom programozása (ez talán androidon menni fog de ott se tuti)”

    Ez nem tudom mit takar, de biztonságtechnikai programokból van jó pár, lehet, hogy ezt is tudják.

    “a házi mediaszerveremen tárolt fájlok elérése és lejátszása
    a streamingelt tv-adások lejátszása (ok ez már 3gs en ment vlc vel)”

    Ez yxflas-el megy, de App Store-os alkalmazások is vannak erre a célra (legalábbis a desktop gépen EyeTV-vel felvett műsorokat vissza lehet nézni az iPhone-on stream-elve).

    “google goggles, főleg a kamera képére online feldobott találatok tetszenek”

    Ez csak idő kérdése, hogy mikor készíti el a Google.

    “cserélhető memóriakártya”

    Köszönöm, de nem kérném. 16/32 GB-nál felesleges a memóriakártya, a kialakítása drágítaná a készüléket, ráadásul a kártya sebessége jóval a belső flash sebessége alatt van, nem szeretnék itt is szivárványkereket bámulni míg beszenvedi a tetű kártyáról az alkalmazást a készülék.

    “cserélhető aksi (nem készülékbontással!)”

    Rétegigény, 15 éve használok mobiltelefont, ez alatt kb. 200 készülék fordult meg nálam és egyetlen egy esetben sem volt szükségem arra, hogy akkumulátort cserélgessek és elég sok embert ismerek, de egyik sem hord magánál tartalék aksit. Ma már ez eléggé ódivatú megoldás lenne. 🙂

    “fm rádió / fm transmitter”

    A készülék tudja hardveresen, meglátjuk, hogy a 4.0-tól bekerül-e a szoftverbe is.

  25. Sziasztok!
    Bocsi az OFF-ért, de nagy szükségem lenne 1-1 olyan progira, ami külön számlálja a kimenő hívásaimat (percekben) mert az iPhone-ban a kimenő és a bejövő együtt van, így nem tudom kicentizni a díjcsomagom.. Valamint egy ugyan ilyen programra volna szükségem, csak SMS számlálóval. Ha valaki tudna nekem ebben segíteni azt nagyon megköszönném! Mert és már sokféle képpen próbáltam és sehogy sem találtam.
    Üdv!

  26. @admin: Nem találok szavakat! Szifon.com 4 life! 😀
    Csupán a hosts file-t kellett megbütykölni, majd restore eredeti 3.1.2 fw-rel és láss csodát: működik. Nem kellett ECID meg iyenek sem. Mondjuk nem is iPhone-om van. Anno SonyEricssonnál kellett ilyeneket babrálni, de az már más tészta. (y) Blackra1n is fönnt van már meg Cydia, Rock. Ez azt jelenti, hogy újra Pokemonozhatok. 😀
    Egy szóval: Köszönöm. 🙂

  27. OFF:

    Mit csináljak, hogy menjen az MMS küldés, mert most elakad a Sending résznél.
    3.1.2. 3G

    Köszi!

  28. @kedvencdoki: Én pedig egy Sennheiser ie8al és egy Klipsch image s4ivel használtam eddig, mindkettőnek olyan hangja volt ha rendesen beállitottam h az valami iszonyat:D Életem első eargasmja is a kis 3GS és az ie8al eggyüt volt… Valamit nagyon elkalibráltál szerintem az eqnál vagy nemtudom…

  29. @iNerull: Örülök neki! Gondoltam hátha segít a link.

  30. Sziasztok!
    Tudnátok abban segíteni hogyan használhatnék live messengert ipod touchon?
    A beejive már fent van a gépen.És a jb is “él”
    Mi a teendő tovább?

  31. Sorry, hogy ide offolok, de elfelejtettem, hogy hova kell bemásolni a csengőhangot, hogy a gyáriak közé menjen. Mert állandóan eltűnik syncelésnél, és ez megoldaná. Már leírták a múltkor csak nem találom melyik bejegyzésnél :S. Köszi

  32. Cydia-as Flasht varhattok, az Adobe nem fog csinalni, mivel az torvenyserto vagy mi, max. valami kinai, de akkor is szart 😀

  33. @z123456789: Keress rá iTunes Store-ban, hogy MSN. Ott megtalálod az infokat róla. A többi rajtad múlik, ha jailbreakelve van…

  34. Sziasztok ! Bocsi az offért, csupán érdekelne, hogy fordult-e elő más esetében is a következő probléma. A teló (3gs fekete 16gb) mind vízmértéknél mind játékoknál kicsit fektetett helyzetben balra húz, még akkor is ha teljesen egyenes helyzetben van. Ha tudtok erre valamit szóljatok. Köszöntem.

  35. @Skillmix: Probalj meg egy Restore-t, ha nem jo akkor se akkor valszeg hibas az accelerometer, vagyis akkor szervizelesre szorul!

  36. sziasztok

    off

    nem tudja véletlen vki elmagyarázni, hogy lehet felrakni java programokat iphone-ra?

    köszi

  37. @vycman: 1. Csengőhang kiválasztása mp3 formátumban.
    2. Az mp3 fájl megvágása, ha csak 1 rész kell a zenéből (mp3DirectCut 2.05)
    3. Az új, vágott zene mentése az asztalra; innen behúzni az Itunes Music Librarybe
    4. Jobb gomb, create AAC version (szokott módon), az új, zeneszámunkkal azonos nevű fájlra bal klikk, Ctrl+C, majd egy másik mappába helyezés
    5. Total Commanderben a kiterjesztés .m4a-ról .m4r-re változtatása
    6. Csatlakozás WinSCP-n keresztül a telefonunkra
    7. Az .m4r fájl bemásolása a /private/var/stash/Ringtones mappába

  38. @gerike73: Geri te vagy ultra sötét vagy és nem hajlandó olvasni vagy játszod az idióta agyad amit szerintem nem csak én unok már marhára!!!@Skillmix: Nekem 2G-m van és egy nagyon picit(ilyen vízmértéknél 1°ot talán téved. Szerintem ez nem hatalmas hiba, több teló és touch is volt már nálam kezelésen és amikor a sajátomon ezt észrevettem kipróbáltam a többin is ugyanott ugyanakkor és 6ból 4en ugyanúgy 1°ot tévedett a vízszinteshez képest egyik pontos volt, de dobálta 89-90° között, utolsó 92° írt 😀

  39. @The Hypeboy: mielőtt még az oldal bannerjéből leszeded a fejem, megkérdezhetnéd, hogy találtam-e vmi -t a google -ban.
    az a gáz, hogy csak angol bejegyzéseket találtam.
    a google fordító maszlagokat dob ki.

    pl.

    Kínai fogamzásgátló tabletta magyar nyelvű tájékoztatója. Az OGYI úgy visszavágta, mint a kertajtót.

    A fogalmazványt eredeti írásmódban, módosítás nélkül tesszük közzé.

    „Köszöni a miénk cég hogy ön választja miénk által gyártódott fogamzódás gátlásos pirula.

    Kérni hogy nagyon fontos ez a tájékoztató hogy Ön elolvasni és utasítások fenntartani. Nem fenntartja miénk cég nem tart felelősség de más esetben nem tart felelősség fenn szintén.

    Pirula rendszerben nyelése naponként este vagy reggel meggátolódik hogy Ön belees a teherbe. Ha nem rendszerben nyelés, előfordulása Ön belees a teherbe növekedett valószínűséggel bír. A pirula evése vízet követéssel valósul meg, úgy jó. Pirulát megharapni nem kell, a maga teljességében nyelendő bele Önnek szervezetében.

    Nem használ hashajtó rossz mert Ön teherbe lehet beleesve ha felszívódás előtti hasmegy.

    Nem hány magatol, nem jó. Teherbe beleeshet ha hány magának ujjától. Van étel gátolja pirula effektus. Nem eszi ilyen etel pirula nyelésének előtte és után 2 óra minimum.

    Beveszese pirulanak harom hetet egyszerre rendszeres, utana követőt vár, hogy Ön vére folyása kezdődik. Ez általánosságot megvéve egy hét.

    Egy nap vére folyása követőt pirula ismét nyeldes. Összes idő négy hét ami menzesz ciklus és Ön nyeldes pirula három hét és nem nyeldes egy hét. Ha kihagy pirula nyelése nem csinál szexuális dolog egy hét.

    Egyéb eshetőség Ön belees a teherbe. Ha kihagy kettő pirula nyelése nem csinál szexuális dolog következő ciklus kezdete egy hét után való.

    Mellékes effektusokkal van: Ön elhány magát, első esetnél kivérezi magát nem megfelelő időpontnál (dátum), feje szédül, hasa fáj, érének dagadása, fájás Ön testének változatos pontokjai, extreme lehetségesség szőrszálnövekedés Ön testének helyein Önnek kényes és esztétitikátalan.

    Fontos! Nem nyeldesi pirula annak esete alkalmával hogy Ön korábban beleesett a teherbe és teher állapot azóta fennáll Önnek!

    Nem nyeldesi pirula annak esete fennforog hogy Ön hím: kizárólagos csak nőstény nyeldes pirula.

    Nem nyeldesi pirula amikor Önnek mája elégtelen vagy Önnek szíve ritmusosan zavart.

    Egyéb mellékes effektusokért és kockázat mértékekért kérdeződjön Önnek orvos vagy gyógyszert készítő szakember.

    Reméljük jól használ. Köszönünk Önnen bizalom neki miénk cégnek, hogy miénk terméket Ön nyeli.”

  40. @gerike73: by google fordító

  41. Itt nincs felhasználó ban? 🙂

  42. @Ace: Nekem is csak 2 hónapig volt meg.. Haverom ráült és betört a kijelzője xD mp3 lejátszómat jobban szerettem :]

    @Mordon: A rádiót én is várom, h engedélyezzék. transmitter is van benne? 😮

  43. @Mordon:
    Sajnos sem mkw-t sem avit nem tudtam semmivel sem lejátszani iphone-on
    streaminghez is gyengusz a proci és az mpeg2ts fájlokat nem akarom ujra egy pcvel átkódolni. ráadásul kb 20 – 30 perc és le is merül szegész szifon aksija

    nem értem miért extra igény az aksi készülék bontás és forrasztás nélküli cseréje

    azért egy sdhc memóriakártya nem látványosan lassabb mint a flash

    a google val való összebalhézás miatt szerintem egy darabig nem lesz google goggles iphone-ra.

    az androidot miért kell root-olni? az iphone-t azért törtem mert egy rakás dolgot amúgy nem tudott.

  44. Most lehet,h hulyeséget mondok… De nem lehet,h a flash hianyanak oka, h pénzt csinalnak belole? 🙂 A szar .99$-os jatekok jorésze egy átirt flash-es szar, amit miniclips-en ingyen jatszhatna a sok majom. Ami ugye ugy nem adja le a pénzt az appl-e-nek, mint amikor appstore-bol van vasarolva. De megmondom oszinten,h nekem nagyon hianyzik… néha mikor elalváshoz megnéznék egy south parkot, vagy vmi filmet, akkor ne kelljen mindig osszeraknok a laptopot.

  45. @gerike73: Te mégis miről beszélsz?

    Arra válaszoltam, hogy milyen alapon feltételezed a java játékok futtatását iphone-n

    ESÉLYTELEN! de ez már nem az első ilyen “lehetetlen” típusú offod az oldalon, kicsit utána olvasnál már tudnád(nem kell hozzá google, elég lenne csak itt…)

  46. @kedvencdoki: ugyanazért, mint a cyfont dzsélbrékelni. 😀 Mert akkor tudod “costum”-izálni 😀

    Nekem nem hiányzik a flash. Az egyetlen értelmes játék, amihez kell, az a Honfoglaló. 😀 Azt meg akkor jáccok PC-n (már amikor játszom). Egyébként HTNL5, Canvas, SVG és PHP-ból képgenerálás. 😀 Vagy: JB+Safari Download Plugin+YXFlash Player. A videómegosztó oldalak közül meg csak a JUTUB-ot támogatja? Nem baj, mert ami más videómegosztón megvan, az a JUTUB-on is fenn van.

    Inkább FM-rádió kellene (bár az se hiányzik nagyon), meg nyitott rendszer, meg erősebb hardware.

  47. @kedvencdoki: az “air video” pont erre való, a live streamelést a mac/pc végzi, az iphone meg lejátsza a videót, én már régóta használom, talán csak az mkv-kat nem viszi. lehet böngészni a mac könyvtárában az iphone-on és onnan tudod indítani a live stream-et

  48. @kedvencdoki:

    “Sajnos sem mkw-t sem avit nem tudtam semmivel sem lejátszani iphone-on”

    yxflash az avi-kat gond nélkül lejátssza 3GS-en, az MKV-ket tömörítéstől függően (van amelyik simán megy, van amelyik döcög, van amelyiknél nincs hang).

    “streaminghez is gyengusz a proci és az mpeg2ts fájlokat nem akarom ujra egy pcvel átkódolni.”

    Már miért is lenne gyenge? Gond nélkül megy.
    DVD-ből egyébként iPhone-ra szinkronizálható filmet a Handbrake 7-8 perc alatt készít, szóval még a konvertálás sem lenne olyan nagy probléma.

    “ráadásul kb 20 – 30 perc és le is merül szegész szifon aksija”

    Szerencsére az enyém nem.
    4 óra videózás, fél óra netezés és kb. 1 óra beszélgetés után még 38%-on volt az aksim (tegnap volt dolgom Pesten és oda-vissza videót néztem, visszafele a buszra várakozva neteztem és nap közben telefonáltam, ja és a leveleimet 15 percenként letölti).

    “nem értem miért extra igény az aksi készülék bontás és forrasztás nélküli cseréje”

    Mert normál használat mellett szükségtelen.
    Ha fél óra alatt lemerül a készüléked, akkor az garanciális hiba, goto szerviz.

    “azért egy sdhc memóriakártya nem látványosan lassabb mint a flash”

    Kb. fele a sebessége, szóval elég látványosan lassabb.

    “a google val való összebalhézás miatt szerintem egy darabig nem lesz google goggles iphone-ra.”

    Lesz, maximum ez is webapps lesz.

    “az androidot miért kell root-olni? az iphone-t azért törtem mert egy rakás dolgot amúgy nem tudott.”

    Pont ugyanazért kell root-olni, mint az iPhone-t jailbreakelni 😀

  49. @proghammer:

    Az Air Video nagyon kemény cucc, most nézem a FullHD MKV-t is lejátssza felirattal együtt (röptében konvertálja a server alkalmazás).

  50. @Mordon: honnan lehet azt lerántani? vagy tudsz nekem mondani valami olyan progit, amivel nem ugyanannyi egy film konvertálása, mint a film teljes lejatszasi ideje? 😛 Lehet h a laptopom a szar, de a videora iphone converterrel nekem nagyon lassu. Jah, esetleg valami olyat, amivel hozzá tudok tenni srt-t. Koszi elore is 🙂

  51. @siriuspapa:

    http://handbrake.fr/

    Nem tudom neked milyen a vasad amin konvertálsz, de nálam a divx filmek is 15-18 perc alatt átkonvertálódnak, a DVD image-k meg 7-8 perc alatt.
    (Core i7 3 GHz 🙂 )

  52. @Mordon: miez a progi?? 😀 nekem i5-os van, de azon is kemenyen megy 😛

  53. @Mordon: +10 😀 így is van, nem attól leszünk kemények, hogy leszóljuk azt ami egyébként jól működik 🙂 (in reply of xydoki’s comments) az iphone fasza dolog. a flash miatt ugyan beszűkül a web korlátlan világa, majd biztos erre is lesz megoldás. egyelőre a 3.1.3as jailbreakre kéne 3GS-eket megoldani, hisz itt pont azok szívtak, akik újak még az iphoneok világában..

  54. A jövő héten úgyis kiderül melyik platformon mi várható az évben, pl a samsung 2012-re már csak a mobiljaik 20 százalékát szeretnék a Microsoft rendszerével piacra dobni, további 30 százalékon Android fog futni, a maradék 50 százalékon pedig Bada

    már csak erről a badáról kéne többet tudni 🙂

  55. @Mordon:

    köszi a részletes választ. a progik ígéretesek de sajna ott a bibi, hogy én 2007 augusztus óta még a mai napig a 2Gm használom. a műanyag ház miatt kimondottan nem tetszik a 3g ill 3gs és itt már vége is a dalnak. számomra rontottak a külsőn, és így kénytelen vagyok olyan utódot keresni ami kb azt tudja amit szeretnék és tetszik külsőre is.

  56. Miért nem tesznek bele Flash helyett csak egy FLV playert? az sok mindent megoldana.

  57. Sztem kár azon sirni hogy miért nincs, inkább egy viral kampány kéne inditani olyasmi cimmel hogy azért nincs flash player ezeken a kütyükön mivel az apple nem tudja hogy kell. Aztán beguruljanak és csakazértis megcsinalják.

  58. @admin:
    Azért én egy T-Mobile Pulse és egy 1.6-os Android alapján nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Csak kukkancs rá egy Milestone-ra vagy egy Nexus One-ra és egy Android 2.1-re. Messze nem ugyanazt az élményt nyújtja. Én egy 32GB-os 3GS-ről váltottam egy Milestone-ra és nem szívesen térnék vissza az iPhone-hoz pedig kifejezetten szerettem. Azért sajnálom, hogy ilyen hamar leírtad a rendszert és akkor gondolom ez az oka az androidnetwork gyors kifulladásának.

  59. @Mordon: Hogyan kell használni az Air Video-t ? Letöltöttem, de csak szervert és stb-t beálítást láttam.. Hogyan lehet gépről a videókat rátenni?

  60. Azért nincs benne flash, mert az első flash oldaltól reset lenne. Akkor meg aztán hallgathatna az apple, hogy az ő telefonjuk a leginstabilabb.
    Az iphone szerintem szépen szól fülessel, nem tudom miért nem tetszik egyeseknek. Volt már ipodom, az iphone-ban benne van tudtommal hardveresen minden, ami az ipod touchban, a szoftver is szinte ugyanaz. És aki most le meri szólni egy ipod hangminőségét.. 🙂
    Ja, amúgy sennheiser-t használok.

  61. Nahát, ennyi” okos” arcot!

  62. Néhány régebbi 3D- s fps játékkal tök jókat tudok játszani a notimon és az asztali gépemen. De ez a rengeteg Flash teljesen megakaszt mindent. A dedós fészbúk játékok mellett már nem tudok jutubos videókat sem akadás mentesen nézni. Be kell előtte zárnom a játékos ablakot. Azért ez elég gáz. A Flash miatt cseréljem le az összes itthoni számítógépemet?

  63. Sziasztok!

    Engem is érdekelne, hogyan lehetne külön statisztikát készíteni a kimenő, és bejövő hívásokra. Valamint egy SMS számláló is hasznos lenne… láttam, mást is érdekelne ilyesmi, tudtok esetleg segíteni?

    Valamint van egy elég furcsa problémám. A kedvenc videómat már sikerült átkonvertálnom iTunesban iPod formátumúvá, és rá is tettemem az iPodomra, nagyon örültem, és problémamentesen fut. Ezt a videót szeretném rátenni az iPhoneomra is, de hiába konvertáltam át (“create iPod or iPhone version”) nem jelenik meg a playlist, hogy hozzáadhassam. Esélyt se ad, hogy rátegyem, Nem értem mi lehet a probléma.

    Ötleteiteket, segítségeteket előre is köszönöm!
    Szép napot!


Add a Comment