fbpx Skip to content

Egy mai napon megjelent, 100 oldalas kimutatás szerint (amit a hangzatos nevű Game Developer Research készített) a mobiltelefonokra irányuló fejlesztések száma növekvő tendenciát mutat, míg a Nintendo Wii-re egyre kevesebb csapat kíván fejleszteni.

A hiteles tanulmány elkészítésének érdekében összesen 800 érintett szereplőt kérdeztek meg az „iparágon” belül. A szimpla sorozatkérdések mellett arra voltak kíváncsiak, hogy mik a mostani fejlesztési trendek és hogy milyen úton halad tovább a fejlesztők szekere.

A mobilfejlesztéseken belül egyértelműen az iPhone-ra való fejlesztések száma lendült fel a legjobban. A kimutatás szerint a fejlesztők mintegy 25%-a fejleszt jelenleg mobilcímeket, ami egy éve még csak 12%-on stagnált. Az meg csak öröm számunkra, hogy a fejlesztők háromnegyede fejleszt az Apple platformjára.

Kicsivel több mint 70%-uk PC-re, MAC-re és konzolokra készíti el játékait, de ebbe természetesen beletartoznak a böngészőalapú játékok is (mint pl. a Quake Live, a Battlefield Heroes vagy a Tiger Woods Online).

A 70%-nak hangyányival több mint a fele (40%) készít konzolokra specializált szoftvereket. És ha még nem lenne elég a százalékokból, akkor elmondanám hogy tavalyi adatok szerint 69%-uk fejleszt XBOX360-ra és már 61%-uk PlayStation 3-ra.

A Wii-re való fejlesztés hanyatlóban van, ugyanis 42%-ról 30-ra ugrott a platformot előnyben részesítők körében.

Simon Carless (a Think Services Game Group global band directora) szerint a videójátékfejlesztés is olyan, mint a szórakozás további médiái, amik alá vannak vetve a gazdaság (mostanában igencsak kusza) változásainak és bármilyen újfajta trendekkel próbálkoznak is a kiadók, ha az évi felmérés nem a várt eredményeket mutatja.

Forrás

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. mi lesz itt 10 ev mulva, ha majd kijon a super-iPhone es mar xbox szintu jatekokat lehet fejleszteni ra.. lol 😀

  2. theiphonespot.net/2010/02/09/ibluenova-submitted-to-cydia-store/

    iBlueNova hamarosan! 🙂

  3. OFF:

    Admin, tudnál nekem segíteni WordPress configurálásában?

    Előre is köszönöm!

  4. @nszebenyi: dobj egy mailt a fentire, amúgy nem nagy durranás csak ahol fel akarod rakni támogassa 🙂 HA meg nem támogatja érdemes a wordpress.org -on csinálni az ilyesmit.

  5. #1 azért ott még nem tartunk 🙂

  6. Ezt a hiba üzit kapom The iPhone “Gábor’s iPhone” cannot be synced. The disk could not be read from or written to. Mi okozza ezt? Az iTunes-ból átmennek az app-ok csak fordítva nem.

  7. @admin: Írtam, előre is köszönöm!

  8. Boccs az OFF-ért!

    Tudja valaki, hogyha az új redsnow-val jailbreakelem a szifont mennyire lessz bug-os (wifi kill, stb.) ? És hogy utána hogy tudom géppel bebootolni ?

  9. @szucs76:

    Ilyen nekem is volt, ujrainditottam a telefont, aztan mar nem irta ki ezt a hibauzenetet.

  10. OFF

    valaki nem tudja, hogy az új redsnow mennyivel bug- mentesebb mint a blackrain (wifi eltűnés stb.)? Éshogy géppel hogy tudok maj bebootolni
    redsnow után?

  11. @bukko: Vééégre jóféle hír!!!

  12. @Ifive: aha, a redsnow mindenben jobb, azt ajanlom. tokeletes lesz a boot meg minden! 😉


Add a Comment