fbpx Skip to content

Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Körülbelül így jellemezném az iPadet. Valljuk be, a neve szörnyű. Aztán valljuk be, hogy iPod touch. Aztán valljuk be, hogy olcsó.

Az iPad egy érdekes dolog. Amikor az iPhone bejött a piacra, akkor senki se szeretett volna venni ilyen telefont. Az emberek nem értették, mire lesz jó a későbbiekben. Aztán most ott tartunk, hogy nem vagyunk képesek rosszabb telefont használni, mert az iPhone tényleg kielégíti minden szükségletünket.

Mi is az iPad?

Egy nagyra méretezett iPod touch. Így van. Jelenleg az iPod touch illetve az iPhone módosított szoftvere (iOS) fut rajta, tehát ugyanazt tudjuk használni, amit a nála sokkal kisebb kütyün is. Ez nem munkaeszköz, ez nem MP3-lejátszó, ez nem telefon, ez valami más.

Mire használnám?

Jelenleg nekem egy szakadt HP laptopom van munkára, és egy MacBook Pro-n gondolkozom. Sajnos nem olcsó mulatság, így igen-igen keservesen kapargatja rá össze az ember a pénzt. Arra gondoltam, ha kijön ez tábla-dolog, hátha rendes OS X lesz rajta és tudom munkára használni. Hát nem. Jó, jó, de akkor mégis mire használjam? MP3 lejátszás? Arra ott van az iPhone, sokkal kisebb és könnyebb a kezelése. Filmnézés? Arra ott a TV/notebook nagy kijelzővel. Olvasás? Oké, ez tetszik és jó ötlet, de ennyi pénzért, és (egyelőre csak) angol nyelvű könyveket? Hát, komolyan el kell gondolkozni, hogy miért is vegyem meg. Jelenleg 140.000Ft-ot kiadni a semmire igen csúnya dolog lenne. Nem tudom.

Mit látok a jövőben?

Nos, ez már más kérdés. Jelenleg az iPad 1GHz-es procival van feleszerelve. Ha az ember megveszi a full extrás verziót 200.000Ft-ért, akkor online bárhol és bármikor tud dolgozni. Szerintem nagyon jó billentyűzete lehet, az iPhone-on is már gyorsan tudok gépelni, ezt is gyorsan megszokná az ember. Az emailekre szívesebben válaszolnék rajta, mint az iPhone-on. A böngészés, hírolvasás, napi teendők menedzselése kiválóan használható lehet rajta. A jövőben tényleg egy olyan kütyünek tűnik, amit csak úgy bedobunk a táskánkba és használunk, de szerintem jelenleg használhatatlan, főleg itthon.

Jailbreak?

Igen, ezt is felfogják törni. Szerintem a nagy kijelző miatt még több és jobb cydiás alkalmazások lesznek rá. Erre nagyon kíváncsi leszek.

Magyar menü – Szifon.com

Mivel az iPad az iOS-re épül, ezért mi ugyanúgy fogunk foglalkozni vele. Minden hírt, újdonságot megtaláltok majd itt. Természetesen, ha lehetséges, elkezdjük a magyar menüt is átrakni rá, illetve mindenféle jósággal kiegészítjük.

Az iPad jelenleg egy piaci újdonság, amit az Apple fanok biztos megvesznek majd, de azok, akik nem ismerik az Apple-t, biztos nem ájultak el ettől. Addig biztos nem szabad se jót se rosszat mondani az iPadről, ameddig nem fogtuk a kezünkbe. Ez olyan, mint az iPhone: csak egy bizonyos használat után tudja az ember elmondani róla, hogy szüksége van rá, vagy sem. Persze ekkorra már tudjuk, hogy igen, kell, mert nem gondoltuk volna, hogy ez “ilyen jó”. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

120 Comments

  1. Jó cikk! De az event alkalmával is rájöttem, hogy nekem ez nem jön be… 1000x inkább veszek MacBook-ot…:D

  2. Tényleg jó a cikk, jól összefoglalja a dolgokat. Ettől az iPadtól egyelőre nekem sem esett le az állam. Meg igazából én az iPhone OS 4.0-át vártam. Erre tessék, egy kukkot se szóltak róla… Ha egyszer elkészül, akkor remélem lesz benne smsezéshez karakterszámláló, mert így katasztrofális nélüle.

  3. Hát ez tényleg egy érdekes kütyü, ahogy írtad is a cikkben. Nekem egyenlőre csak annyi jött le az iPad-ról hogy még nagyobbat tud esni és jobban össze tud törni mint egy iPhone ha kiesik a kezedből. 🙂 Szép és finom kis cucc az tény! Szerintem akinek laptopja és PC-je is van, no meg egy iPhone tulajdonos is, annak nem nagyon lesz erre a cuccra szüksége! Ezt az idegőrült amerikai népnek találták ki, akiket minden újdonsággal be tudnak hülyíteni és meg is veszik! Nekem bőven elég az iPhone és használom is rendesen minden porcikáját. Egyedül a flash hiányzik, de biztos hogy lesz majd erre is megoldás. Azért kicsit szomorú vagyok hogy nem jött ki a 4.0 firmware! Nagyon vártam hogy talán lesz benne egy FM transmitteres megoldás. 🙁

  4. Sajnálom, hogy csak ezt jelentették be, egy új iphone is jó lett volna:( vagy az os4..
    Amúgy abszurd, hogy egy netre alkotott eszköz nem futtat flash-t. 2010-ben.. Mikor már szinte minden weblapon van flash..

  5. Szvsz hatalmas csalódás. Állítólag több évig dolgoztak vele, holott csak egy úthenger és egy telepítés volt a feladat. Azzal viszont nem értek egyet, hogy olcsó. Az alap gép használhatatlan, nincs benne 3G, nincs benne GPS és a 16Gb ha HD filmekkel számolunk (plusz oprendszer, plusz navigáció, plusz zene, plusz szoftver) egy vicc. A használható 32Gb+3G verzió ára 729$ úgy, hogy a MacBook 999$. És az Core2Duo, kamerával, flash-sel, teljes OSX-szel. De a legrosszabb az, hogy ez a kütyi előrevetíti az iPhone-t is, azaz designban semmilyen változást nem várhatunk és szoftveresen sem sokat, hiszen komolyan nem mutathat túl az iPad-en. De a legfontosabb. Mire jó az iPad. Sánta példával, minden amerikainál van egy iPhone és egy Macbook. Melyiket hagyhatja otthon? Egyiket sem. Akkor visz magával egy harmadik kütyit?

  6. A kutya mindenit neki, tegnap este hazajöttem és eszembe jutott, hogy valami van az éterben, valami rendezvény. Nos hát megnyitom a két legfőbb prioritást érdemlő oldalt amiket szoktam böngészni (szifon és toucharcade). Nézem mi mi mi iPad? what DA hell. Sajnos nem csak az amerikaiakat lehet bepalizni vele, hanem az őrült Magyar Apple rajongókat is mint engem. MacBook Pro-t szeretnék venni a közeljövőben, de most ez valahogy annyira a szívemhez nőtt. Pedig csak nagyobb a kijelzője és 32GB-vel nagyobb a kapacitása a legnagyobb testvérnek (az iPhone/iPod Touch hoz viszonyítottam). Szóval nem tudom, de valami van benne.

    Mondjuk SZVSZ szigorúan, jobban örültem volna egy OS X-es ilyennek. Meg mondjuk nem 64 GB plafonnak, hanem LEGALÁBB a 8-szorosának akkor azt mondtam volna, hogy oké, THIS IS THE FUTURE és feltartanám a magasba a készüléket.

  7. Szerintem mindenki csalodott az iPad-ban…
    A beta SDK már letölthető az apple oldalárol 3.2 tehát szerintem szifonon is 3.2 lesz…
    Amugy pedig nem értem a 3G-s változatal miért nem lehet telefonálni akár csak kihangositásal is… ha már microSIM et vagy mit kell majd bele rakni ami egyenlöre nem is létezik a google szerint :D…

  8. Nekem ez az iPad egy semmi, NULLA.
    Az alap verzió egy felnagyított iPod Touch, semmi több.
    Én azt vártam volna, hogy min. egy Mac OS X fut rajta, vagy legalább valami átírt tablet verziója. Ez így semmi számomra. iWork -re is vannak alternatívák, iPhone -ra, tehát ennyit az iPhone is tud csak kicsiben, ez az iPad nem több egy kigyúrt iPod Touch -nál.

  9. Szerintem pont az iPad névvel nincs gond minden mással igen 😀
    “Amikor az iPhone bejött a piacra, akkor senki se szeretett volna venni ilyen telefont. Az emberek nem értették mire lesz jó a későbbiekben” jaja azért táboroztak le már 1 héttel a megjelenése előtt az apple boltok elé az emberek meg azért volt tele vele a világsajtó, amikor bejelentették meg bemutatták 😀
    Amúgy nem lenne semmi bajom az iPad-del ha nem előzi meg ekkora pletykázás meg beharangozás stb stb. Mert szép szép jó jó, nah de az iPhone forradalmának a közelébe sem ér…sajnos! Persze mindenképp emg fogom tapizni valamelyik boltban, ha bejött, de nagyon hiányzik belőle az az “instantget” érzés…! persze ez is fejlődhet még szoftveresen, de nem annyit h “forradalmár” legyen. A kövire(iPad 2G) viszont befizetek 😉
    a lényeg a lényeg, keynote nézése közben a kezdeti izgalmak 1re jobban alábbhagytak, míg végül átment abba h néztem az órámat h vajon meddig tart még és mikor térnek már rá az iPhone OS 4.0, akárcsak egy kicsit is(ami ugyebár teljesen kimaradt)!
    üdvölet

  10. hát egyik szemem sir, a masik meg zokog… semmi hir a 4.0-rol, pedig azt vártam igazan 🙁 a masik pedig az,h ez az ipad egy táska fos 😀 semmi értelme 🙂 ha ekkora szart hurcolok magammal, akkor inkabb viszem a laptopomat, ha pedig nem akarok cipelni, akkor a telefont 🙂 de ehhez egy komplett borond kell 😀 télleg csak a gyokér amerikaiaknak kell ez a fos, akik nem látják a táccs kijelzojet 🙂 a flashrol meg annyit,h nagyon jol megvolt fogalmazva gizmodon,h “kb hány ember használ manapság videonézésre online streaminget? MINDEGYIK!” nah most az meg flash nélkul annyit takar,h a jutubon kivul szinte az osszes ilyen portálon csak egy kicsi kérdojelet lehet nézni orakig. mondjatok meg,ha nincs igazam, de en igy erzem 🙂

  11. Sznobok és társai ! Go buy !!!

  12. @Zuzzer:
    “Nekem egyenlőre csak annyi jött le az iPad-ról hogy még nagyobbat tud esni és jobban össze tud törni mint egy iPhone ha kiesik a kezedből. 🙂 ” 😀 😀 😀

  13. de hogy jót is mondjak, a könyvolvasós rész (+NYT) az bejött, no meg a képek mutogatása/nézése, de csak ezekért megvenni…! egyébként én valami MS Courier-hez hasonlót vártam! azért az eladási rátákra nagyon kiváncsi leszek 🙂

  14. Megerösitem amit valahogy sejtettem egyenlöre tuti nem lesz 4.0 :S
    Ha kell screenshot os it küldök de az iPad 3.2 es SDK jával együtt megjelent a 3.2 es iPhone Beta SDK is…

    devimages.apple.com/home/images/home-hero-012710.png
    “iPad with iPhone SDK 3.2 beta”

  15. @miki315: Igaz nem? 🙂 🙂 🙂

  16. Az iPhone-nak pedig nagy szükség volna a fejlődésre, elég csak megnézni az LG Apollo-t, 1.3Ghz, 3.8″-es WXGA AMOLED kapacitív kijelző, 1Gb memória, 10Mpixeles kamera HD felvételi lehetőséggel és az új WM7-tel. Az ami lassan 3 éve nagy csoda volt, az mára kezd halványodni. Az iPhone kezelése mai napig fantasztikus, de egyre nehezebben viselem a videkonferencia vagy a flash hiányát. És akkor hol a divx, az mkv, az ape, a flac és még sorolhatnám. Ha idén nem jön új iPhone én bizony lecserélem egy új WM-es telóra.

  17. @BoRRoNeo: Tény, hogy van hova fejlődnie az iPhonenak, de most ugyan mondja már meg valaki, hogy mennyire használja ki egy 10Mpixeles TELEFON!!! kameráját? Minek bele ekkora? Sose értettem. Véleményem szerint a 3G és a G[S] pont olyan képeket csinál, mint ami elvárható egy telefonhoz. Amúgy meg vegyél fényképezőt teleobjektívvel….

    Van több elmaradottsága is az iphone-nak, de engem pl tökéletesen kiszolgál és úgy gondolom, hogy több millió másik embert is!

  18. Egyik oldalon lattam egy kepet miszerint A mi Steveunk ott all a kezeben ezzel a valalivel es felette “it’s a shit, but you eill buy it. Sztem ez mindent elarul:-)

  19. sziasztok!

    off

    hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az itunes a 3g -met 3gs -nek lássa?

    köszi

  20. ja, és az én emlékeim szerint mutattak a szifon live-on egy képet a 4.0-ról, és hogy letölthető az apple .comról, de semmi sem itunesban sem az oldalon……:(

  21. Jajj ne muszaki adatokat sorolgassunk mar.
    Az applenel hw sw egyutt van megcsinalva es mukodik a iszonyat gyors es erzekeny a kijelzo.
    Mutass meg egy ceget aki ezt utanacsinalja, nekem igenis fontos h ne vagjam foldhoz mert szarul mukodik.
    Ertsetek meg az apple termekek mindig is azert voltak jok mert amit beleraknak az mukodik es gyorsan
    Flashel meg hagyjatok mar, neha a 4magos asztali gepem is berocog a hulye flash miatt, html5 utan mi marad belole?
    Iphonet is mindenki fikazta h a nokia jobb meg blackberry 4ever, megis a 75M szam mutat vmit.
    Az osszes divx mkv meg ilyenek szted nem lesz meg 5 perc alatt cydiaban?

    Szerintem viszont egy vnc kliens egeszen uj tavlatokat nyit a lehetosegeknek.

    Vegszokent en orulok h sokan fikazzak es senki nem veszi meg, en megveszem es legalabb nem fog az osszes hulye tehen ilyennel maszkalni ami az iphone-al tortent. Have fun with LG and Co. 😀

  22. @gerike73: Olvass vissza plz 🙂 Irtam kicsit felejbb hogy a 3.2 es Béta SDK jelent meg szal tuti nem lesz 4.0 jelenleg…

  23. engem ez a vacak nem érdekel,
    Mikor lessz új iPhone ?
    Mikor tudunk meg róla valami infót ?
    Hy

  24. Off:

    Tegnap handras megrebesgette ,hogy nemsokára letölthető lesz az OSX 10.6.2 höz a hivatalos Magyar nyelv és a 10.6.3 ba alapértelmezebe integrálva lesz…

    On:
    Tehát akkor lassan a szifon is hivatalos magyart kapna ? (Szerintetek ?)

  25. 3.2-ről tuni már vmi pontosabbat?
    Az iPad-nál láttuk, hogy lehet berakni háttérképet az ikonok mögé JB nélkül.

  26. @rozso2: Még nem tudok semmit sajnos épp most telepitgetem ujra a hó leopárdomat utána leszedem az SDK-t és átnézem és irok a tapasztalatokrol…

  27. En csak annyit tennek hozza az ipad-hez hogy aki megnezte a keynote-ot:
    apple.com/quicktime/qtv/specialevent0110
    az lathatta a dobbent csendet a nezoteren. Steve probalt hatas szuneteket tartani, de taps nem jott, inkabb tovabb ment…. erezheto volt h nagyon sokszor varta a tapsot ami elmaradt, senkit nem hatott meg a cucc, felnagyitott ipod touch.

    Uj iphone-rol nem esett szo ahogyan a 4grol sem, vagy nem lesz egyik sem mert akkor az egyertelmuen ORIASI konkurenciaja lenne a sajat termekuknek (ipad) vagy lesz es ugyan ezzel a procival es hattertarral, ergo ipad nem lesz kapos mert (ahogyan azt mar biztosan leirtak elottem de nem olvastam el) iphone tokeletes webezesre emailezesre stb es MOBIL azaz barhova konnyen elviheto, azonnal eloveheto hasznalhato elrkahato mig az ipad nem. egyebre annyira nem valo, mert arra mar laptopot hasznal az ember… igazabol webezesre sem, hiaba szep nagy, elfer rajta egy egesz weblap stb, nincs flash es minden napi webelmenyhez kell a flash. (Ellentmondas magamnak: iphoneon tokeletesen megvagyok flash nelkul)

  28. Ezzel csak az a baj, h túl nagy, és 1 ekkora dolgot a kezedben tartani orákig, kicsit fárasztó.. Nem kényelmes, főleh ha fexel az ányban akkor 10 perc után igazán kényelmetlen tud lenni.. Még az Iphone tartása is fárasztó néha :D:D És ez az 1Ghz proci sem nagy durranás, mivel a 3Gs 600Mhz.. És itt már 1024*768 van, nem biztos, h elég lesz neki. Igaz ez csak a játékoknál lesz majd érdekes… De szerintem majd az idő L dönti. h Tetszeni fog-e az átlagállampolgárnak, vagy sem..!! És lesz-e olyan hatásal mint az Iphone a kezdetek kezdetén! De ezt szerintem nem igazán tudják megismételni.. Ahhoz nagyon nagyot kell “”DURRANTANI”” 😀

  29. masik blogon volt ez a link:

    718 dollar ez :

    nextag.com/HP-TouchSmart-tx2-1275dx-699960755/prices-html?nxtg=9c720a240526-939D8E9372B85225

    nehogy mar az ipad jobb legyen….

  30. az a geohot kép photoshopos? mert naon úgy néz ki!!!!

  31. @siriuspapa:
    ezzel vitatkozom:
    itt van pl egy “uj” cucc nem flash hanem HTML5
    en mar igy nezem a jutubot a gepen….

    ezt telepitsd ezt chrome-alatt es mar most “elvezheted’ a html5-ot
    chrome.google.com/extensions/detail/kchoimdlcbapmcdnheaahjcdpdjdpfco

    ami ilyen:

    kepfeltoltes.hu/100128/jutubhtml5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    kepfeltoltes.hu/100128/jutub5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    szoval jutub flash nelkul, tessek….

    probald ki, torold le a flasht a gepedrol es menj neki chrome-mal a jutubnak, a plugin nelkul is akad mar olyan video amit azonnal html5ben toltbe, szoval a flash nem lesz nagy szerepu a streamelesben, es amugy a vimeo is csatlakozik a html5hoz

  32. @zoltan: Pont erre monták azt hogy a youtube szivatja a firefoxot 😀 ugyanis nekik nincs licenszük a html5 re 😀

  33. @gerike73: dehogy photoshopos, ott volt gehot is. mekkora lol vagy

  34. @siriuspapa:
    olvasd el ezt:

    index.hu/tech/net/2010/01/25/a_youtube_keresztbe_tett_a_firefoxnak/
    amugy csont ures gepen chrome alatt minen fele chrome kiterjesztes es flash nelkul is megy a jutub
    ime igy nez ki

    kepfeltoltes.hu/100128/jutub555_www.kepfeltoltes.hu_.png
    ja es Safari alatt is….

  35. @siriuspapa:
    olvasd el ezt:

    index.hu/tech/net/2010/01/25/a_JUTUBE_keresztbe_tett_a_firefoxnak/
    amugy csont ures gepen chrome alatt minen fele chrome kiterjesztes es flash nelkul is megy a jutub
    ime igy nez ki

    kepfeltoltes.hu/100128/jutub555_www.kepfeltoltes.hu_.png
    ja es Safari alatt is….

    (az indexes linkben levo jutub szot csereld ki helyesre)

  36. A tánla pc szerintem alapból egy halva született ötlet DE ha valakiben bíztam ezt illetőleg az az Apple volt.Egy kicsit lebutított OSX-el és azzal hogy alapból benne van a 3G chip, na úgy lett volna talán egy kis esélye.Így max azt tudom elképzelni hogy játék-konzol lesz belőle és egy handheldért ez az ár irreális….

  37. Szerintem
    az iPad, az Apple kovetkezo oriasi huzasa es ezt Jobs rendesen fel is vezette
    amikor ugy kezdte az eloadast hogy, a legnagyobb zeneipari ceg es telekommunikacoban nagyobbak lettek mint a nokia.
    Az iPad, az Amazon Kindle es a Sony Reader vetelytarsa akar lenni az egyik 489$ az utobbi 399$,es mindketto only konyvolvaso. Valoszinuleg Jobs az mp3-as sikerek utan most a digitalis konyvekben es magazinokban, blogokban latja a fantaziat, nem is alaptalanul mert az Amazon honaprol honapra rekord nyeresegeket konyvel el. Ezek elonyeit az tudja legikabb ertekelni akinek hurcolaszni kellet mar tobb vastag nehez konyvet, hogy mennyire kenyelmes egy par dekas kutyut magaddal vinni amin barmikor eloveheted a tobb ezer konyv akarmelyiket, es kenyelmesen tudod olvasni, mintha konyv lenne akar az agyban fekve vagy a wc-n ulve is.( probalta mar valaki a laptopjaval a terden, a wc-n ulve elolvasni a reggeli ujsagot? -en igen, nem igazan mukodik.)
    Vegul is szerintem az iPaddal az Apple nekiment az Amazonnak es Jobs most oket probalja lemosni egy olyan kutyuvel ami minden tekintetben sokszorosan felulmulja a konkurenciat. Szerintem jonnek a digitalis konyvek 99 centert az iTunesban, meg az ujsag es magazinelofizetesek, stb
    Nagy lelemenyesseg nem kellet hozza, az Amazon mar eleg jol kidolgozta ezt a rendszert pl, a kolcson tudod adni a megvett e-bookot a haverodnak persze ha van neki is kindle-je, es biztos hogy vissza is kapod egy het mulva, nem lesz elfelejtve 🙂
    Szerintem ennyi az alap koncepcio, a tobbi csak az extra.

  38. @mynus:Erre viszont tökéletesen megfelel! Mondjuk ami még hasznos lenne, az az online ujságelőfizetés.

  39. hát ezzel a fényes kijelzővel garantáltan könnyesre olvasod a szemed pár perc alatt. még több szemüveget a népnek!

  40. nekem sem tetszik
    csak netezésre lehetne esetleg használni ha lenne flash támogatás
    (ennyi pénzért már igazán bele lehetett volna tenni)
    akkor már inkább egy normális netbook bár azok sem valók semmire…

    szépnek szép bár
    a klasszikus ipodtouch/iphone formavilágtól ezuttal sem sikerült elszakadni.
    kicsit már unalmas, de sztem a következő 8 iphone is ugyan így fog kinézni

  41. A ekönyvek 7-12$-ba kerülnek majd a store-ban (ha jól láttam a felvételen), ez minden csak nem versenyképes. A másik, hogy ez nem ebook reader. Azoknak sokkal olvashatóbb kijelzője van, direkt olvasásra kitalálva. Igaz másra sem jók ezek a kijelzők. Ez egy multifunkciós LCD, ezen nem lehet órákon át olvasni.

  42. @mynus: Komolyan megvilágítottad a lényeget!!! Grat!
    Így viszont tényleg jó helyre ütött be az Apple…
    Lehet hogy az event alkalmával a sajtó ezt nem fogta fel, és ezért volt a nagy hallgatás!

    Az a baj, hogy magyar vonzata kevés lesz a dolognak…, hány magyar fejlesztő fog nekiállni könyveket portolni… ebben nincs kihívás…:)

  43. Sziasztok!

    Nekem csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

    EZT TÉNYLEG UGYANAZ AZ APPLE ADTA KI, AKI AZ IPHONE-T IS?

    Mert, kb. ennél 100x többet tudnak a tervezők/fejlesztők/Steve bácsi… Hol van a nagy leader of the future technology, vagy hasonló jelszavak, amikkel illetik a céget???

  44. Rájöttem mitől forradalmi ez a gép
    szerintem stevie bácsi nem a masinára akar büszke lenni hanem
    az utána induló folyamatra
    hivatalos info szerint lesz hozzá normális korlátkan mobilinternet csomag az usa-ban kb 6000 pénzért (feltötőkártyás) valjuk be ez eddig ilyen formában ennyiért nem nagyon volt
    namost ez a készülék ebben a kategóriában nagyot üthet vagy bukhat mindez az eddig nagyon jól eltitkolt ram méretétől és sebességétől függ
    mert valjuk be hogy egy kis ghz-s asztali pc-vel is elég gyorsan lehet netezni ha van mellé elég ram
    én személyszerint nagyon jól elvagyok mostmár második éve flash nélkül örömmel használom a 3gs-em persze megértem azokat is akiknek a flash hiányzik de szeretném hozzátenni nekem relaxnet m csomagom van és 1gb-ot ha kibírok használni belőle és mindez a flash hiánya miatt van
    ha egy s60 vagy android vagy ppc platformal neteznék kb a hétszerese llenne az adatforgalmam
    ez a gép valószínüleg azoknak az embereknek készült akiknek nem akarják mindig megvenni a legújabb iphonet de a gyors mobilinternet hozzáférés fontos ha lesz elég ram

  45. Nem akarom én sem védeni az iPad-et, de 10″-os képernyővel és fél kilójával szerintem nem nagy. És ha lenne flash támogatás (nem értem miért nem tudják még mindig belerakni), akkor egy jó kis gép lenne, ami az unalmas perceidben szórakoztat, mint egy ipod, irodai műveletekre is alkalmas, lehet vele netezni, Projektorra rádugva előadást tartani. Mindezt bárhol, bármikor (3G). Gyakorlatilag a netbookok is ezért lettek kitalálva, csak ezzel nem őszülsz meg, mire az intel atom processzor életre kel (és megnyitja a Start menüt :D).
    Persze ha van pénze az embernek, inkább egy MacBook.

  46. Nem a kötözködés végett, de már máshol is láttam elírva:

    NEM appleFUN, hanem appleFAN!!!
    Az első leírása viszont tényleg FUN… 🙂

  47. @kassyf14: nem, egy masik Apple, amit ugy irnak, hogy Apple, de megsem Apple, mert a masik Apple-t igy irjak, hogy Apple, es a masik Apple perelt mar, de az Apple nem. Kb. ennyi ertelem volt a te mondatodban is.

  48. @mynus: P.O.N.T.O.S.A.N. Haver, ravilagitottal a lenyegre! 😀 Meglatjuk, mi lesz ebbol. 🙂

  49. @grayfox199: Nem fél kiló, hanem másfélszer annyi. Buszon fél kézzel nem olvasol vele fél órát az biztos. 🙂

  50. Ezt ha me, lehet semmire használni, akkor kire jó egyáltalán?

  51. @dokk: mármint az eventen?
    az nagyon lol

  52. @gerike73: már csak az lenne nagyobb lol, ha az apple még le is szerződtetné……. 😀

  53. Hát, én is inkább a Szifon4G-t, meg az iPhoneOS 4.0-t vártam volna. iPad helyett inkább lenne iSlate a neve… 😀
    @Admin: neked (még) nincsen MacBookod??? 😀
    Göndörke (Geohot) vagy devteam ezt is biztos törni fogja. Jó lenne rá pl. 1 Ofiice-szerkesztő (Documents To Go megvan, de 10 helyett 25 centin mégis jobb lenne…). A formája fura. (csúnya). Túl széles, ez nem az Epültől megszokott design. Az meg hülyeség, hogy ezen is egy harmadik féle “Macintosh Mobile” van. Maga a kütyü: ájfónnak nagy, mekbukknak kicsi. Inkább viszem a szifont. U. ezt tudja. Am a szifonnak tényleg lenne hova fejlődnie (el tudnék képzelni egyet 3200 * 2400 px, 960 * 720 px 30 fps video, 1GHz proc, 1GB RAM, 128 GB flash). A flash támogatás NEM hiányzik, mert:
    – jutubon kívül nem nézek más videomegosztót, mert jutubon minden fennvan,
    – Flash fölöslegesen sok adatforgalmat generálna, helyette van CANVAS vagy SWG tag a HTML-ben, vagy mp4 videó SDM iFile. 😀

    @Talamasca: igen, én is bele akartam ebbe kötni, megelőztél! 😀

    @Airness23: vajon iSzemüvegre is lesz JB és 3.2-es OS?

    Am a szifon tartása is fárasztó néha, háton fekve.

    Huhh, bocs’ a sok összevisszaságért, de ez jól esett.

  54. Sziasztok nekem alapvetoen tetszik mint konyvolvaso igy latatlanban tokeletesnek de legalabbis jol hasznalhatonak tunik. En iPhone Stanza ebookolvasot hasznalok 2 het alatt 3 konyvet olvastam el ures perceimben csak mert nalam volt nehany kedvenc konyvem. Az iPadben hasznalhato a net a mail a photo plusz a nagyobb kijelzonek koszonhetoen film es konyvolvasas mar az iPhonenal joval kenyelmesebben sot sok velemennyel szemben szerintem iWorkhoz is jo lesz! En ha elutazok valahova szivesebben vinnem ezt mint egy laptopot. Persze ez nyilvan azt es egy iPhone-t sem helyettesit ez mas. Szeretnem mar megtapizni es utana velemenyt irni rola!

    Ui.: en is vartam az uj iphone os-t!

  55. @cbdomi: az Amazonnal mar elo tudsz fizetni magazinokra es napilapokra is az uj kindle wi-fin vagy 3G -n leszedi neked automatice valszeg meglesz az applenel is 🙂

    amazon.com/Kindle-Newspapers/b/ref=sa_menu_knews3?ie=UTF8&node=1263068011&pf_rd_p=328655101&pf_rd_s=left-nav-1&pf_rd_t=101&pf_rd_i=507846&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=03EPVAFJ0ASVHWHH637V

  56. @mynus: Az korrekt..nem is tudtam. Köszi az infot, bár bekem nincs ilyen gépem.

  57. @BoRRoNeo: Weight:1.5 pounds (0.68 kg) Wi-Fi model; 1.6 pounds (0.73 kg) Wi-Fi 3G model | csak apontosság kedvéért 🙂

  58. @airness23: Annyira nem veszelyes nezd meg a Readdle BookReader -t vagy az Eucalyptus -t mindkettoben be lehet loni ugy a megjelenitest hogy meg tok sotetben se zavaro a hattervilagitas, bar ebbol a szempontbol a konyvolvasok tenyleg jobbak de azokhoz kell olvasolampa.

  59. @airness23: Annyira nem veszelyes nezd meg a Readdle BookReader -t vagy az Eucalyptus -t mindkettoben be lehet loni ugy a megjelenitest hogy meg tok sotetben se zavaro a hattervilagitas, bar ebbol a szempontbol a konyvolvasok tenyleg jobbak de azokhoz kell olvasolampa.@BoRRoNeo: A premier konyvek az amazonnal kb 20$
    a regebbiek mar vannak joval olcsobban es minden honapban van egy ket promo ingyert.

  60. @miron89: ugy tudom a t-mobile vagy ki pontosan nem emlekszem a mult honapban vagy elotte belevagott magyarorszagon, ha lesz idom elokeresem a googlibol :), de nekem is van par ezer magyar konyvem amit “csak ugy” 🙂 talaltam a neten.
    A readdler bookreader rel szoktam oket olvasni, wi-fin ratoltod es kb 80% teljesen mukodokepes, automatikusan ujratordeli az oldalakat stb… csak kicsit kicsi a kijelzo mivel a kenyelmes olvasashoz kb egy bekezdes fer el egy oldaon, kicsit surun kell lapozni

  61. @BoRRoNeo: laptoppal meg biztos nem, bar az uj Dan Brow konyv kemenyboritos angol valtozat 1027g most mertem le a konyhamerlegen 🙂

  62. @gerike73: gerike te nagyon kész vagy… szerinted vazze az tényleg geohot a képen??

  63. @dokk: színpadon

  64. @H2CO3: Itt is azt mondta egy afroamerikai srac hogy, “haver ha nem fer a zsebedbe akkor a fekak tuti nem fogjak megvenni, inkabb csinalta volna vizalo ajfont az ki tudnad vinni a tengerpartra szorfolni.” 🙂

  65. JÚTÚB .com/watch?v=lQnT0zp8Ya4

    Ez kifejezi a véleményemet a tegnapi bejelentésről!!!

  66. @dokk: vagy szeve jobs “göndörke” (geohot) parókában xD

  67. @zoltan: félreértessz 🙂 aminket irtal érdekesek, koszonom szépen. de én azt akartam irni,h a jutubon kivul. tehát gondolok itt pl vids.hu-ra vagy yourvideo.hu-ra, ahol néha megnézegetek egy-egy filmet. ha azt is tudja a chrome, azzal nincs baj, csak az nekem a bajom,h az iphone nem tudja.érted? 🙂

  68. na, akkor vki tudja, hogyan csináljam meg azt, hogy az itunes a 3g -met 3gs -nek lássa?

  69. nekem már van az iphone-omon 4.0-s szoftver, és jó 😀

  70. szerintem ez a jovo laptopja csak meg nincs kiforrva a termek.Majd 2-3 év mulva kb…

  71. @Applefun: küld át e-mailban a forrást, vagy magát a szoftot!!!!!!!!!! lécci!!!4

  72. Az iPad elsősorban e-book és e-news olvasó és kész, ennek kell elfogadni, minden más csak plusz funkció.

    A kijelzőn fanyalgókon meg jót tudok mosolyogni.
    Napi 8-10 órán át bámulja a monitort, ha leveszi róla a tekintetét, akkor a telefonja képernyőjét bambulja és azzal érvel, hogy az iPad kijelzője majd fárasztani fogja a szemét. 😀 😀 😀 😀

  73. @gerike73: gerike nekem is megvan. hova küldjem?

  74. @gerike73: nehogy bevedd! Nincs is még 4.0!!!!

  75. @gerike73: :D:D:D

  76. gerike ne vedd be amit írnak! jó?

  77. @miron89: Tényleg? Nem azt mutatták be tegnap? 😀 lol

  78. Sziasztok! Bocsi az OFF ért de kéne egy kis help!
    Van egy olyan problémám, hogy nem enged a szifon a kontaktokhoz képet hozzárendelni.. Illetve pontosabban ha módosítom a kontaktot, ott a bal felső sarokba még engedi h képet rakjak be valakihez, de amint felhívnak arról a számról, a kép már sehol sincs.. Tud erre valaki vmi megoldást aki már volt hasonló helyzetben? Esetleg keletkezhetett valami “lock” a szifonban, amit törölni kéne hogy újra rakhassak be kontaktképeket?
    Előre is köszi a segítséget!

  79. @Gabosz: jogokat állítsd be neki. restore után másoltad vissza? akkor szokott ilyet csinálni

  80. @dokk: @cbdomi: @SPEED001: egyáltalán nem dőltem be…… 😀

  81. @dokk: manuálisan mentett adatokat másoltam vissza restore után iphonebrowserrel.. gondolom akkor vmi ott ragadhatott be..
    Mire állítsam be a jogokat, és azt hol kell? 🙂

  82. @Gabosz: igen, erre gondoltam én is. winsc-vel tudod a jogokat megadni neki. én 775re állítottam és zsír. gúglizz rá a winsc-re

  83. @dokk: végre rájöttél….:D

  84. Nekem meg már az 5.0 van fent!
    Most szedem az iCum szoftvert.

  85. @gerike73: force-nak megvan az 5.0. elkéred tőle gerike? majd oszd meg velünk…

  86. Mire használsz egy netbookot? (semmire, max. a netet buzerálod)
    Na ugye, arra ez is jó, árban kicsit drágább de legalább szebb.

    Egyébként ebben a formában szerintem legalább annyira haszontalan.

  87. @dokk: Igen, winscp -t régen használtam, de eddig nem működött.. Most a tanácsodra leszedtem újra és műxik.. Most már csak azt nem tudom, h az én problémám megoldására milyen mappát/mappákat kéne átállitanom 775re? (ha már Te is azt használod… )

  88. Egy kis info a 3.2-es iPhone szoftverről pár külföldi cikkből:
    -Támogatja a VoIP szolgáltatásokat
    -Támogatja a külső kijelzők csatlakoztatását
    -Fájlmegosztás PC-vel és Mac-el

  89. Na a lényeget lehagytam az első végéről:
    -Támogatja a VoIP szolgáltatásokat 3G-hálózaton is

  90. @dokk: A restore előtt lementett AddressBook mappát a visszaállítás után átállítottam winscp vel 775-re, de sajnos így sem tudok még mindig kontak képeket berakni.. 🙁

  91. Nah vissza tértem 🙂
    Snow Leo ujra fent van már töltöm lefele a 3.2-es SDK-t ha fent lesz shotolok nektek ha érdekel valakit (ha nem nem eröltetem meg magam…)

  92. Geohot ott úgy néz ki mint egy hülye xd

  93. Nekem tetszik az iPad. Nem nekem találták ki az tuti. Nekem egy netbook se kellene. De ebben a félig meddig új(Steve szerint) kategoriában egy jó kis kütyű.

    Nem tudom miért vagytok annyira kiakadva a flash-en. Már eddig is tisztán látszott, hogy az Steve szerint az ördög talámánya és minden rossz melegágya(a Windows-szal egyetemben). Amúgy meg tényleg kétvállra fogja fektetni a HTML5 vagy legalább 50-50 lesz. Az meg hogy az iPhone szoftvere van rajta, nem csoda. Hiszen ez egy jól bevált szoftver minek újjat írni, főleg hogy így az évek alatt összegyűlt 140.000 programmal lehet reklámozni.

    Nekem az iBook is tetszik, és az iWorks is, és ha lenne fölös 200.000 még talán vennék is egyett, de az sosincs. Pontosabban nem ez van a lista élén. Ajándékba azért szívesen elfogadnám, szóval ha valaki meg akar dobni eggyel ne fogja vissza magát.

  94. http:// index . hu/tech/2010/01/28/foglalt_az_ipad_markanev/

  95. Nah akkor jönnek az észrevételeim a Béta SDK alapján (bár tudom hogy ez nem sokat jelent)
    Tehát alapértelmezetben a 3.2 es iPhone SDK-t telepitette a telepitő…
    Az Xcode futatása során is iPhone Simulator 3.2 szerepel de mikor rányomok a Build and Run ra és elindul a szimulátor az iPad 3.2 es SDK ja tölt be…
    Ámbár lehet Devicet álitani a szimulátorba ha átváltok iPad röl iPhone ra akkor csak 3.1.2-öt kapok és az is igaz hogy hogy futatja a 3.2 re kodolt alkalmazást az iPad sdk ja… de akkor is…
    A szimulátorba iPad-nél szinte semmi álitási lehetöség nincsen a Settingsbe Verzionak 3.2 (7B298g)-t add meg az About.
    Hátteret nem tudom álitani bár tényleg látszik hogy béta ugyanis a 3.1.2 Szimulátorába ugyebár vanak képek is és Safari is. nah most ebbe a 3.2 bétába a Settings en és a Contacts menünk kivül még semmi nincsen tehát még nagyon fejlödnie kell ennek szerintem…

  96. @Gabosz: a fájlnak add meg a jogokat. én nem winscvel csináltam egyébként, hanem ezzel:

    i – phones . ws / itunes – alternativa – 91 – pc – suite

    szóközöket vedd ki

    nagyon jó kis program, ajánlom!

  97. Hát ez tényleg nagy csalódás volt…
    Az iphoneommal teljesen megvagyok elégedve, és semmi hír a 4.0 🙁
    Nekem van egy netbookom és azzal is megvagyok elégedve 😀 könnyű nem egy villám de működik és tudok rajta filmezni netezni sőt még a régebbi (és szerintem normálisabb) játékok is tökéletesen futnak rajta! ÉS VAN BENNE FLASH 😀 😀
    Minden másra ott van azzájfón meg az asztali gép + ha már annyira játékra hajadzunk akkor az xbox 360 (esetleg PS3)
    Szerintem MacBook>Iphone>Ipad 😀

  98. Udv. Elnezest, hogy ide irom.

    Custom 3.1.2 firmwaret hol talalok T-Mobile 3GS-hez , előre nem aktiváltat?

    Köszönöm

  99. Én csak azt nem értem, hogy Jobs miért néz ki mindig úgy mint egy szakadt csöves?! Még csak öv sincs a nadrágjában… Nem igaz, hogy nem futja igényesebb megjelenésre. Szerintem ezzel tök lenéz mindenkit, hogy így jelenik meg.

  100. Gyerekek, csak valaki mehcsinalja az osx-et rá.

  101. @Columbia: ez tényleg nagyon gáz. szánalom, ahogy kinéz, de az amcsik amúgy is tök igénytelenek öltözködés terén. kb köldök farmer favágóing.

  102. Én nem azt mondom, hogy mindenképp Armani öltönyben legyen meg Tommy Hilfigerben vagy Polo Ralph Laurenben, mint a többi magára adó amcsi. De ez így nagyon gáz… Néhány hajléktalanon Pesten jobb ruhák vannak.

  103. Lehet, hogy így úgy érzi még mindig a garázscégben van, fiatalon és nincstelenül. Esetleg valami hatalmas pénzeket kap a farmer, fekete poló, sportcipő komboért.

  104. Nekem is van új iPhone szoftver! És én se vagyok többé már AppleFAN.
    Mától AppleFUN lesz a nevem. 🙂
    Mert az olyan vicces…

  105. Nekem is a gönc tűnt fel először xd
    Tuti a marketing része *akart* lenni – “Olyan átlagos gyerek vagyok, mint ti”

  106. Ha nekem lenne egy 50 milliard dolcsis cegem , valszeg engem se erdekelne, lehet rovidgatyaban mentem volna meg hawai ingben, vagy csak megvartam volna mig kicsit megszarad a szorfruham. 🙂

  107. Sokakkal együtt én is egy olyan készülékre számítottam ami inkább egy netbook-hoz áll közelebb ,igazi OS-X rendszerrel.Pl ha az AIR-t csinálták volna meg billentyűzet nélkül érintőképernyővel.Ha meg az iPhone-hoz ragaszkodnak,csinálhattak volna egy olyan szerkezetet ,amibe bele lehet tenni az iPhone-t.Pl a touchpad helyére.Lenne egy nagyobb kijelzője,különböző csatlakozói,meg nagyobb akksija.Tulajdonképpen egy hardware bővítmény lenne.Ennek több értelme lett volna.
    A legtöbben valami ilyesmire vártak szerintem:
    http://www.mikejamesmedia.com/ipad_ipen_001.html
    Egyébként meg,ha ezt ilyen áron tudják adni,akkor az iPhone-t miért nem lehet olcsóbban adni?

  108. @mynus:

    Én ugyan ezt tenném már 5 millió dollárnál is 🙂

  109. Én meg ugyanezt teszem most ,minusz 2 millával a bank zsebében.De lesz.a.r.o.m. ,az adóságom elég nagy ahoz h vigyázni tudjon magára.
    Amúgy tutti hogy beszerzek iPad-ot.Biztos vaok benne hogy ez még akkorát fog ütni hogy nem győz felállni belöle a világ.100% hogy kompatibilis lesz az iPhoneval.Kábel, mindkét végén dock csati és ami az iPhonodon van kép meg a többi synceled és kész.Vagy!Mondjuk kifejlesztenek egy olyan poker gamet amivel a iPad lesz az asztal tehát oda osztodik az 5 lap és az iPhone-don lesznek a saját lapjaid és körbeüli 4-8 játékos.Egyenlőre még felsem tudjuk fogni,elképzelni h mi mindent lehet kezdeni ezzel az iPad-dal.Tutti nem lőt le mindent az Event-en Jobs.

  110. @mynus: Marmint hol ? Csak mellenyomtam. 🙂

  111. @Fapuma77:
    Jah, nekem is minden haveromnak iphoneja van és majd pókerezni fogunk együtt ipad segitségével. Görnyedni fogunk 8-an fölötte… lol

  112. @mynus: El tudnád esetleg küldeni, mert az appscene link nem működik… sajna nincs lehetőségem megvenni…:/
    A Mailem: kovatsmiron kukac gmail pont com

    Köszi!!!

  113. @miron89: Bocsi nem írtam, a Bookreader progi kellene!


Add a Comment