fbpx Skip to content

Ma este, a méltán híres pénzügyi blog 24/7 Wall Street készített egy AppStore statisztikát, hogy körülbelül mennyi az a nyereség, amit elveszt az Apple amiatt, hogy nem tesz semmit a feltört alkalmazásokkal szembe.

Manapság egy program megjelenése után körülbelül 40 perc alatt lehet feltört ipa -t találni. Ez nem meglepő, ott az appulo.us és még sok más orosz oldal, arról nem beszélve, hogy irc és scene területeken mennyire gyorsan mennek ezek az ipa cserék. Megemlíthetjük még a nagy fórumokat is mint az xsellize.com, ott is bőven van feltört tartalom és az emberek jobban össze tudnak fogni. A beszámoló szerint több mint 140 millió dollár kárt okozott az Applenek eddig a feltört alkalmazások. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy ha egy alkalmazás kellően be van árazva és reklámozva, nem számít, hogy tört vagy nem tört, akkor is az ember megfogja venni az a 2-5$ nem sok érte. Persze ehhez az alkalmazásnak is kell nyújtania olyat, amit egy másik ingyenes nem tud, illetve folyamatosan frissíteni, dolgozni kell rajta. Még egy okot érdemes még megemlíteni, hogy az Apple miért nem igyekszik ezt nagyon megfékezni, az pedig a bevétel. Körülbelül 7,8 milliárd dollár bevételre számít az Apple ebben az évben, és ez 140 millió dollár, ami a feltört alkalmazások miatt vész el, ez csak a 2%-a a bevételnek. Ezek után mindenki levonhatja a következtetést, hogy milyen programot és hogyan vesz, illetve készít az Apple-nek.

Persze válaszolnék a fent említett kérdésre is. Igen meglopjuk a fejlesztőket, mert míg az Apple csak 140 millió dollárt veszít addig a fejlesztők sokkal többet 330 millió dollárt veszítenek tört alkalmazások miatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

94 Comments

  1. “Körülbelül 7,8 billió dollár bevételre számít az Apple ebben az évben, és ez 140 millió dollár, ami a feltört alkalmazások miatt vész el, ez csak a 2%-a a bevételnek.”
    milliárd, nem billió

  2. Sajnos én is a meglopós csoport tagja vagyok és nem is mentegetőzök, egyszerűen nekem nem ér meg ennyit egy telefonos játék. Off: Nektek megy a cydia? Mert engem kidob egyfolytába.

  3. @huszerlbence:

    Nekem megy minden probléma nélkül.

  4. Beléptem lefutott a reload utána kidobott és azóta csak a reloading datáig jut. Másik iPhone-on ugyanez, most próbáltam.

  5. @Fojtech:

    Elkiabáltam. Szar 🙁

  6. Nos, az Apple-t nem érdemes sajnálni, nekik a 140 milla lósz@r. A fejlesztők viszont valóban megérdemlik szerintem a pénzt (feltéve ha nem “fingósalkalmazásról” van szó).

    Én személy szerint akkor se adnék pénzt App-ért, ha csak $0.59 lenne 😀 Amiért nem kötelező fizetni, azért minek fizessek? De ez csak magánvélemény.

    OFF: Egyébként erről az App-ról érdemes lenne egy hírt írnotok: handras.hu/?p=2000

  7. Ezek szerint nem az én phone-ommal van a baj. Viszont ez így érdekes.

  8. @Gege:
    “Egyébként erről az App-ról érdemes lenne egy hírt írnotok: handras.hu/?p=2000”
    Melyikről is? Én nem látok appot.

  9. Sziasztok!

    Kis segítséget szeretnék kérni! Mikor elindítom a cydiát, kilök 1ből! vissza olvastam, azt olvastam hogy le kell szedni a Rock-ot és úgy törölni a cydiát, megtörtént! újra felraktam megint ugyan ezt csinálja… Mit lehet ilyenkor tenni, vagy valakinek már volt ilyen? Mi lehet baj?

    Köszi a segítséget!

  10. Na kezdődik megint a cydia faszság. Engem is kidob. Múltkor a zodt volt a probléma oka, most nemtom mi lesz.

  11. @dokk:

    Nekem is rossz!!! Legutóbb nem volt baj, de most sajnos nálam is meghalt!

  12. @dokk:
    Nálam is ez a helyzet rossz lett..

  13. Az jó! Akkor most várunk?

  14. Na neee már itt is megy a hülyeség, és a nagy nevelés?!
    Attól, hogy letöltök egy olyan programot, ami az app store adatok alapján érdkel, kipróbálom majd letörlöm, még nem fogom megvenni…
    Akkor sem ha nem tudnám alternatív módon megszerezni, hiszen akkor egyszerüen nem venném meg..

    És itt jön a csoda, a megoldásnak tűnő valami… Android.. az ottani shop-ban mindent letölthetsz, használhatsz, nem lite-osan, hanem fullosan… és ha 3 nap használat alatt meggyőzött, kifizeted és Tied… ha nem akkor többet nem használhatod…

    És igen, attól, hogy a telefon kúvva drága, még nem fogom a sok zsákbamacskát tizen meg huszonsok dollárért megvenni…

    Az meg a másik, hogy egy amcsinak mekkora teher egy x dolláros app, és egy európainak, egy magyarnak, románnak, bolgárnak…

    Az meg ismételten a köcsög applet minősíti, hogy míg veri magát a soksok appra, amin pusztán tartalmi es összevissza kontroll van, minőségi és ár/érték arányra figyelő kontroll nélkül. És mindezt nem Ő, hanem a sok fejlesztő készíti, és ezeknek a fejlesztőknek a sorsa le van szarva, sőt, le van nyúlva bevételük harmada..

    Az meg a másik, hogy vannak 1 dolláros appok, amik igényesebben vannak megvalósítva, mint jópár több dolláros…

    Mostantól lehet nálam venni egy 200-asért egy appot, aminek tartalmáról van pár kép, leírás, és név… Béla mindegyik appomat feltöri és ingyen elérhetővé teszi… Bélától letölti 1 millió ember.. akkor engem 200 millió kár ért? a lófaszt, mert ebből az 1 millió emberből, lehet egyetlen egy sem indította el egynél többször az appot…

    na midnegy, kiborultam az imént az indexen is.. erre még itt is ez várt 🙂

    na mindegy bocs mindenkitől…

  15. Jah, várunk. Jó múltkorában is fél nap alatt jött a megoldás. Két helyről kellett törölni a zodt féle mókát és okay lett. De azóta már nincs zodt. Más a kaki.

  16. Az IBOOST nevű appot szerezze meg valaki feltört verzióba nekem, sehol nem találom, app storeból meg nem tudok vásárolni, egyébként videón vicces, keressetek rá youtube-on!

  17. @Gege:
    Én a másik oldalról nézem a dolgot…ha nem muszáj – és nem az életem múlik rajta – miért LOPJAK? 🙂

  18. @Eyesis: az androidos megoldas jo, tenyleg.. sose volt (nem is lesz) androidom, de ez egy + nekik..

  19. Cydiaban talan ez az uj featured theme resz okoz osszeomlast, de erre nem vennek merget csak egy gondolat.

  20. és hogy tudok törölni?

  21. @huszerlbence: ez esetben ne is használd
    @Gege: most képzeld azt, hogy ezt a főnököd mondja (már, ha dolgozol. ha nem, akkor gondolj vissza erre az eszmefuttatásra, amikor majd fogsz)
    komolyan, mi ez a hozzáállás? valaki (vagy inkább valakik) dolgoznak azokkal a szaros alkalmazásokkal, amiket használtok. értem, hogy nem fizetsz érte, de könyörgöm, legalább ne legyél már büszke rá! ha bemész a boltba, és azt mondod: “nekem ez az üdítő nem ér meg 300 forintot” akkor megihatod ingyen? segítek: nem. nem kötelező megvenni. viszont, ha nem fizetsz érte, nem is használhatod/fogyaszthatod a terméket.
    ha valaki valamit elkészít, és azt piacra dobja, akkor annak van egy ára, amiből persze mindig lejönnek a kereskedők jutalékai, az adók, a készítési költségek, stb. természetesen van benne haszon is. ha nem tetszik valaminek az ára, két dolgot lehet tenni: megnézed, hogy a konkurenciának van-e olcsóbb, hasonló terméke vagy nem használod az adott terméket. magyarul nem kell semmilyen narancslevet venni, ha sokallod az árát, viszont akkor igyál csapvizet. ha azt sem fizeted ki, akkor szomjazz.
    ha ez nem elég világos eddig, akkor tegyétek már fel magatoknak azt a kérdést, hogy ti dolgoznátok-e ingyen, csak azért, hogy másnak jó legyen (és a fejetekre szarjon)?

  22. @hartam: és félreértés ne essék, nem a kipróbálással van bajom, hanem a lopással

  23. @hartam: Nem hiszem, hogy ezt ilyen komolyan kéne venni és nem hiszem, bár nem tudhatom, hogy neked egy “lopott zeneszámod” vagy videód sincs. És szerintem itt senki se büszke rá, hogy nem fizet értük.

  24. A fene egye meg ezt a rohadt cydiát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  25. A Rock azért legalább fut!

  26. Nekem megy a Cydia…. Az előbb töltöttem le róla cuccost…

  27. Tobbieknekb sincs mar gond a cydiaval? Nekem meg mindig nem megy!!!!

  28. 1: Cydiasok, ki a faszt erdekel, ott a kurva chat, irjatok oda!
    2: teljes mertekben egyet ertek Eyesis-szel. Az appstore 99%-a egy nagy szatyor jo meleg szar. Van 1-2 hasznalhato cucc, amit a gazdag amcsi buzik meg is vesznek. Ebbol boven jut a fejlesztonek, meg a rohadas, haracsolo apple-nek is! A sok erkolcscsosznek meg uzenem, h nezzenek mar korul a szamitogepukon, h hany programot ,,loptak” el. Ugyhogy szerintem ne sirjon senki. Aku fejleszt, az tisztaba van a warezolassal, es nekem pl buszkeseg lenne, ha egy appomat feltorve latnam.

  29. nekem se megy a cydia 🙁

  30. Hali. Nekem pl nincs bankkártYám,és nem Is lesz. Most akkor hogy vegyek programokat? Nem fogom azzal Is a köcsög bankokat gazdagítani. Hozzanak létre olyan helyeket,ahol
    KP-ra lehet vásárolni,akkor majd nem fogom lopni. Amúgy meg ebben az országban lopni kell,mert a felaő körök szétlopnak mindent,akkor mi miért ne? Nem kell ez a duma,hogy ez Magyar mentalitás ,mert avilágon mindenhol lopnak ! Na üdv

  31. Mit lehet tenni a nyavajás cydiával?

  32. Ha nincs cydia akkor hogy lehet feltenni a rock -ot?

  33. Kezpenzes vasarlas?? Olyan nincs! Van helyette iTunes kartya! En pl mindent .pxl formatumba toltok le egy kinai oldalrol.hamarabb fent van az europai jatek ott mint mashol! Az apullo.us bezarasa ota az appchacke is haldoklik mert mindenki onnan tolt! Marmar az oldalra bejutni is lehetetlen! Meg megkellene nezni hogy hany appstore oldal van! Szinte orszagonkent van egy,es mind mast kinal!

  34. nekem teljesen jol mukodik a cydia…. egyebkent errol a lopasrol az a velemenyem h nem eri meg megvenni egy appot sem mert csak penzkidobas… megveszem mondjuk a drivert… kb 20dollar? es egy kalap szar… egy forintot nem er meg es akkor inkabb azon a husz dollaron vettem volna par narancslet…nem hartam?

  35. Sziasztok! Nem tudja valaki a jelszót az appulora? Előre is köszönöm!

  36. @vbazsi2: Cavern

    De van egy ilyen topik, ha rákeresel kiadja, + a google-ban 30mp alatt megtalálható és még sokat is mondtam!

  37. éppen a szifon.com repo miatt nem működik a cydia:
    Mert ha azt letiltom, akkor elindul.
    private/etc/apt/source.list.d/cydia.list
    cydia.list szerkesztés és a stable.szifon.com-ot át kell nevezni bármire, pl com1-re. Nálam ezután már működik.

  38. Köszönöm a segítséget!

  39. @vbazsi2:

    Cavern

  40. Megy a cydia! A fentebb leirt modszerrel ismet ok. Remelem javitjak a hibat a szifonosok.

  41. Bocsoff. Működik a Cydia nekem is a fenti módszerrel. Azért majd szóljatok, hogy ha jó a szifonos source már.

  42. Neztem a facebook rfanclubot, 130/9nő 🙂

  43. Admin: azert az durva h feszbukon letrehozol egy csoprotot, de irni oda sem lehet, mert azonnal megy a szurobe…

  44. Sziasztok, hogyan kell módosítani a fájlt, hogy menjen a Cydia? Mac-em van. És nincsen fenn az SSH… 😀

  45. Hali, bocs az OFFért 1 gyors kérdés:

    Van vlmi program ami számolja külön a kimenő/bemenő hivások idejét, meg az elküldött sms-ek számát?

  46. @huszerlbence: Én is meglopom szegény, szerencsétlen, épp-hogy-tengődő Apple-t, lelkifurdalásom van, hogy Sztivi bácsinak miattam nem lesz meg a napi betevő szarvaspörköltje. 😀 Megvennék 1 csomó appot abban az esetben, ha lenne bankkártyám (olyan, amit a zájtyúnsz elfogad). Így marad a crack.

  47. ezt a cydiás problémát diskaid -el nem lehet megcsinálni?

  48. samgar esetleg tudunk chaten beszélni?nem jövök rá hogy kell ezt a t-pot-tal….:-(

  49. @gerike73: vagy valami közvetlen iphonon lévő filekezelő progival? és ha van olyan progi akk vki írja meg a nevét pls!

  50. @gerike73: iFile-vel meg tudod csinálni

  51. @dokk: de ha nincs cydia akkor honnan a fenéből akasszak egyet? vmi link? légyszi! ha leszedek egyet gépre, akk itunes felrakja?

  52. innen leszeded, terminállal telepited

    multiupload. com/8PABWVN0RY

  53. @dokk: mi az a terminál???

  54. @gerike73: honnan tom leszedni?

  55. @gerike73: figyi, nekem erre nincs energiám ne haragudj. ha ezt sem tudod akkor passzollak, sry tényleg

  56. megvan a megoldás a cydiás problémára:D
    private/etc/apt/source.list.d/cydia.list :kitölöd teljesen
    utána siurce és újra felveszed…
    nekem így megy:D

  57. @dokk:
    😉

  58. @dokk: de akkor legalább a pontos nevét mondd meg légyszi!

  59. @gerike73: minek a pontos nevét? terminálnak hívják amivel telepítened kell a fentebb linkelt ifile managert.

  60. @zoltan: ne is mondddd… 🙂

  61. Köszi, hogy minenki segít… Mac-e nincs t-pot… akkor ennyi volt Cydia?

  62. @dokk: ha lehetne még 1 kérésem akkor belinkelnéd nekem?

  63. @gerike73: mediafire com/?ozxnz2ztm3m

  64. @gardina:
    Teljesen felesleges kitörölni az egészet. Csupá módosítani kell a szifon.com repo címét, addig amig szükséges. lásd 38-as poszt.

  65. ezer bocsi, ezer köszi

  66. @kassyf14: Mac-re nincs t-pot, de van Phoneview vagy iPhone Explorer, probald azokat. Amugy en inkabb feltennem a Rock-ot, ha mar a Cydiaval ennyi problema van. Blackrainbol siman telepitheto.

  67. @cotag: Köszi, ez az első értelmes válasz… Nincs blackrain, mert pwn tools-al készítettem customfw-t. És ezek mennek így, hogy nincsen SSH?

  68. @cotag:

    Ezek nem jók, mivel nem látják a tiltott fájlrendszert. Openssh kell mindenképpen és wiscp vagy t-pot.

  69. @cotag: én hiába futtatom végig a blackrain -t, mikor végez akkor nem rakja fel a blackrain.app -ot

  70. @gerike73: abbol tudnám felrakni a rock -ot

  71. @samgar: Akkor mit lehet tenni?

  72. @kassyf14:
    Mindenképpen hozzáférés kell a fájlrendszerhez. Wifid van?

  73. @samgar: Szóval jelentem, az iPhone Explorer nevű program (MAC-es) képes látni SSH nélkül USB kábelen a teljes fájlrendszert, csak ki kell választani, hogy ne a szokásos butítottat mutassa (a var/media mappát). És én is a plist fájlban hozzáírtam egy 1-est a source-hoz, és most bejön, de a Szifon repo így használhatatlan.
    Köszi smagar !, meg cotag !

  74. @hartam: akár kipróbálás, akár lopás céljából x letöltést történik adott alkalmazásra, még nem lehet azt mondani rá, hogy x*ár a vesztesége szerencsétlen fejlesztőnek…

    összesen van kb 10 free es kb 10 fizetős alkalmazásom amit megvettem és kb járt 200 alkalmazás a telefonomon amit kipróbáltam és már rég nem is emlékszem rájuk… és nem érzem magam tolvajnak.. inkabb azokat a “fejlesztőket” érzam annak, akik kiadnak valami szart, és a sok balek meg megveszi…

  75. @Kali: van ilyen hely, apple bolt, és tudsz venni ajándékkártyát, vagy mi a neve…

  76. @kassyf14: okés, nincs mit

  77. A témához hozzászólva, kb. majd minden alkalmazásnak/játéknak van ingyenes próba verziója, vagy egy másik program ami majdnem ugyanazt tudja. Így akár csupa free-vel lehet élni. Én sokkal inkább éreztem magam “nem törvénytisztelőnek” amikor a windows-os progikat szedtem halomra…

  78. A fejlesztők is fordítva ülnek a lovon: a meg nem vett játékok árát senki se lopta el, nem növekedett a bankszámlája senkinek ekkora összeggel, ha nincs JB, nem lett volna ennyivel több a program megvéve.

    Ezzel szemben ha valaki lopja a progikat, hát lopja, de senki ne szögeljen össze magának hozzá valamilyen hajánál fogva előrángatott Robin Hoodos filozófiát.

    A tények: valaki kifejlesztett egy programot, aminek meghatározta használati feltételeit. (ellenérték, felhasználási körülmények, módok). Nem kötelező használni semmilyen alkalmazást, de ha mégis ezt teszed, akkor erkölcsi kötelességed betartani a fejlesztő feltételeit. Semmilyen idióta filozófia nem ment fel az inkorrektség alól.

  79. @kassyf14: nincs mit, orulok, hogy sikerrel jartal!

  80. @gerike73: bocs tippem sincs miert nem jelenik meg a blackrain nalad…

  81. Szoftverért nem adok pénzt. Ennyi. Ha a készítőknek ez nem tetszik, akkor bek@phatják 😀 (Mellesleg nem dolgozom, így nincs önálló keresetem, tehát ha akarnék sem tudnék fizetni ezekért :D)

  82. Én becsületesen veszek mindent az AppStore-ból. Sosem fogok jailbreakelni. 😀

  83. @Gege: ez szép dolog 😛 de ha dolgoznál szoftverrel, akkor kénytelen lennél áldozni rá…azt meg mindenki döntse el maga áldoz e rá vagy sem…

  84. @oksimano: De nem dolgozok. Csak haszonélvező vagyok 😀

  85. @cotag: már restoreoltam…

  86. off
    valaki tudna bármiféle megoldást arra, hogy honnan tudnék beszerezni egy ukrajna térképet?
    előre is köszi!

  87. akár igo, vagy navigon, mindegy!
    köszi fojtech igazi nagy segítség vagy!

  88. @Gege:
    ez az Gege csak így tovább. Ez a jó hozzáállás.
    Erre fogod tanítani majd a családodat is igaz?
    A kérdés költői…
    Peace!

  89. Direkt azért cseréltem le a 2g szifont, a 3g-re, amin lejárta hűség, valamint
    10 000 forintért kifüggetlenítetem a T valaminél, hogy hivatalosan használhassam. Az első hasbarúgás akkor ért, amikor a pannon tethering nem működött. Steve nem írta alá. Azóta feltörtem, és működik a tethering. Progit is vettem néhányat, de mióta törve van, már nem ragaszkodok kizárólag a Itunes-hoz. Ha Steve nem korlátozna némi extra haszonért azóta is törés nélküli Iphone tulaj lennék. A gondok nagy részét az Apple okozza.


Add a Comment