fbpx Skip to content

iPhone adatküldés ötletét dobta be egy közönségi tag CES(Consumers Electronic Show)2010-en.

Amerika legnagyobb elektronikai showja, 4 napos, idén a nevadai Las Vegasban tartják Január 7-től 10-ig.

Tehát visszatérve az adatküldésre. Nemsokára, ha minden igaz, már nem csak felhackelt telefonokon lehet az iBluetooth-al képeket küldeni, hanem például alkalmazást, zenét, képet, és netán még videót is WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül, az iPhone-to-iPhone funkcióval.

Ez a Microsoft által készített Zune médialejátszónál már régóta bevett szokás, de a dolog nem kapott nagy hangsúlyt, mivel az eladott Zune-ok száma röhejesen kevés mind az Államokban, mind az egész világon. Tehát náluk zenét lehet küldeni a Zune-to-Zune-al, de csak háromszor lehet lejátszani, utána már meg kell venni a Zune Marketplace(olyan, mint “nálunk” az iTunes Store)-ben.

Az ötletet egyébként a CES2010-en a közönség egyik tagja hozta fel, hogy mi lenne, ha ezt az Apple is létrehozná. Érdekes módon erre az egyik iPhone fejlesztő felfigyelt, megtetszett neki az ötlet, úgyhogy nem kizárt, hogy nemsoká iPhone-ok közt is menni fog a legális fájlküldés, persze bizonyos kereteken belül.

Zöld

Dicséretben részesítette a Green Peace környezetvédő csoport az Apple-t amiért már szinte alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak környezetszennyező anyagot az általuk gyártott berendezések. Az aktivisták egy táblázatot is létrehoztak, amin “nagy” csillagot kapott, aki majdnem 100%-on teljesített, kisebbet, aki  még enyhén környezetszennyező, és üres, szürke csillagot, amelyikben még mindig megtalálhatóak a környezetre káros anyagok.

Persze, ez csak egy szimpla tájékoztatás, hisz pár cégnek nincs is mindegyik kategóriában terméke. 🙂 A 2007-es listán még a Samsung és a SonyEricsson volt előkelő helyen, a jelenlegi táblázaton viszont már mindkét gyártó csak “közepes” osztályzatot kapott. A “legzöldebb” Apple termék jelenleg a MacBook Air

Olvasd el a hozzászólásokat is

84 Comments

  1. ez nem tudom h zold-vagy sem de oriasi nagy marhasag 🙂
    iphonealley.com/current/itype-is-a-giant-external-keyboard-for-your-iphone

  2. taps a zöld apple-nek 🙂

  3. Jó lenne, ha lehetne más telefonra is küldeni, ill. fogadni zenét képet, vagy netán videót is!

  4. @zoltan: @zoltan: @zoltan:
    ez nem tudom h zold-vagy sem de oriasi nagy marhasag
    iphone a l l ey . c o m / current/itype-is-a-giant-ex
    ternal-keyb
    oard-for-your-iphone

    hatha igy atmegy a cenzoron

  5. juhe 😀

  6. Jolvan kitöröltem a szutykokat, az elfogadást meg majd admin bácsi megoldja 🙂 abba nem kötök bele

  7. @wlado: hát jó volna, de én most beérném egy iPhone-iPhone-al is 🙂 😀 persze jó lenne ha zenét küldözgethetnének nekünk 😀 néha hiányolom, amikor haverom telefonján van egy jó zene és akkor nem tudja átküldeni… ilyenkor oltják az iPhone-t de amikor döntögetem a telefont a Need for Speed-ezés közbe, akkor meg csorog a nyáluk 😀 😀 😀

  8. ha valakinek olyan gondja lenne mint nekem volt hogy az apple keri az imeit vagy a gyari szamot gari csekkolas celjabol, de mondjuk papir es doboz nincs az illetonel, a telot meg nem tudja bekapcsolni ime a megoldas (legegyszerubb)

    iTunes-intdit majd ctrl-nyomva tart, es klikol a Help/About-on
    utana szepen felscrollozza az itunes az infot a telorol.

  9. sziasztok! neharagudjatok az offért de nagyon aggaszt a problémám, félek hogy tönkrement az ipodom, szóval van egy első genes 8GB ipod touch-om, Az iPod recovery módban van. Rádugom a gépre, iTunes, azt mondja hogy restoreoljam. Elindul a folyamat, de nem tudja befejezni a restore-t, azt mondja hogy 6-os hibakód. Nemtudjátok mi lehet a megoldás? köszi!

  10. @zoltan:
    Vagy csak megfordítod és megnézed a hátlapon 🙂
    Az imei és a serial is rajta van (legalábbis a 2g-n)

    Én a normális névjegyküldésnek örülnék.És nem szifon 2 szifon hanem más telefonra.

  11. @retekcs: h t t p://support.apple.com/kb/TS1275 nem tudom hogy segit-e.

  12. @iBenito: Ez is azt bizonyítja, hogy jelenleg nincs egy tökéletes mobilplatform se. Mindben vannak fatális hibák.

  13. Most is lehet bluetoothszal meg wifivel is
    bluetoothszal pld a bluewaves, iFiles nevű appokkal. Appulon fent vannak

    ifilelal kell az ipakat zenét videot a az appok mappájába pakolni

  14. @Gabi: Itt a lényeg azon van,hogy NEM jailbroken telefonokkal is működjön a dolog…

  15. @mindenki: a legjobb megoldás az iBluetooth (ez volt az egyik legelső okom a JB-re), ez nem csak szifon2szifon tud, a wifis küldésnek értelmét nem látom (akinek van wifi annak van BT is). Zöldalmának grat, ha telne rá, vennék MacBook Airt. 😀

    @Zibarik: jaja. Bár iPhoneOS 3GS(¿4G?) JB közel van hozzá (hw lehetne kicsot jobb, meg sw-fejlesztőknek nagyobb szabadság).

    @Kedvencdoki: vagy beütöd *#06# 🙂

  16. @H2CO3:
    itt a lenyeg ugye ott van h nem birod bekapcsolni es nincs semmi papirod rola, es nem 2g 🙂

  17. Nekem egyik sem hiányzik (se iPhone-hoz, se más telefonokhoz). Ez a zene- és képküldözgetés, sztem tinis dolog (lehet vitatkozni). Van egy szépen (macerásan) összerendezett albumlistám, és pont. Nem akarok dalokat kapni.
    Ha tetszik valami, rákeresek youtube-on, aztán tovább keresek, ha az is tetszik, akkor letöltöm, és felkerül az album a telefonomra. De felesleges, hogy 1-1 dalt elküldjenek nekem. Vagy ha egész albumot, akkor azt nem bluetoothon vagy wifin fogom elkérni. Elkérhetném, de minek?

    @iBenito:

    Itt inkább akkor csorog, ha mondjuk megy egy reklám (trailer, sorozat, film, akármi), abban egy kb. félperces zenerészlet, ami tetszik mindenkinek, de én meg Midomival már a youtubeon hallgatom 😉

  18. @H2CO3: Nekem van Air-em is, bar nem haszanlom olyan gyakran mint a Pro-t, de batran allitom h semmi kulonbseg 😀

  19. @bukko: (szoftverben persze 🙂 )

  20. @csavar: pontosan, itt nem a jailbroken telók vannak hangsúlyozva 🙂

    @zibarik: hát jah, egy normális sincsen, mindegyiknek van valami kis hibája 🙂 de hát ettől szép az élet, mert ha csinálnának rögtön egy 100%-os telót, akkor mást már nem is tudnának eladni, mindenki azt venné 🙂 tudatos butítás 😀

    @kedvencdoki: nincs rajta imei a 3G meg 3GS es telókon hátul, csak a modellszám, az FCC ID, és az ICC ID 🙂 ha imei rajta lenne az már olyan mint ha a bankkártyán rajta lenne a pinkódod is… nem jó dolog ha tudja más a telód imei számát 🙂

  21. Sziasztok.
    Király, hogy védtem a környezetet azzal, hogy iphone-t vettem.
    Büszke vagyok magamra!!! 😀

    Lenne egy kis problémám, hátha tudtok rá megoldást.
    Nem tudok új contactot felvenni a névjegyzékembe. beírom a nevet, a számot rányomok hogy mentést… kilép de nem menti el 🙁
    Külföldi honlapokon valahogy a winscpben a jogok átírását tanácsolták, de nem tudok winscp-t használni.
    Valaki tudna nekem segíteni?
    Előre is köszi

  22. Kedves retekcs!
    Töltsd le a Blackra1n-t és dugd fel a gépre az ipod-ot, és indítsd el a blackra1n-t és működni fog! Én is kerültem már ilyen helyzetbe.

  23. @tigi: jailbreakelt a teló? mert ha igen, akkor ismerős a sztori, nekem ez volt a jegyzetekkel… én fogtma és újraraktam, csak akkor már nem másolgattam a jegyzeteket is át a backupból… sztem restoreolj, persze ezt csak én modnom mivel nincs nagyon más ötletem 😀

  24. Bocs,de ez most OFF lesz.
    Sziasztok! én is egy zöld iphone-val rendelkezem.Tegnap jailbreakelni akartam ment is rendben,de kikapcsoltam és visszakartam kapcsolni,de ezt az USB kábel és iTunes logot mutatta.Valamit én szúrtam el??Az iPhone-t 3 hete vettem. Valkit tudna segíteni,hoyg ez mitől van??

    ON

  25. Bocsi az Offért!
    iphone 3Gs 3.1.2-es fw,jb. a szifon sources–ből telepitettem az anyringert és nálam nem akar menni!Tud valaki nekem segíteni??Van másnak is ilyen gondja?Esetleg valami megoldás van rá?Köszi előre is!

  26. @tigi: Itt ez a link, itt szépen lépésről-lépésre le van írva a WinSCP használata!

    h t t p : // itouch.hu/2009/07/how-to-ssh-wifi-3-0-alatt/

  27. @iBenito: köszi a tippet, de nem szeretnék neki ugrani egy restore-nak 😀
    mert az piszok sokáig tartana :S
    @Joker: na ez az ami nekem kell szerintem, csak sajna nincs itthon wifi. találtam egy oldalt ahol leírják hogy lehet usbvel is csatlakozni winscp-hez, de kell hozzá az OpenSSh, ami szintén wifi kapcsolatot igényel.
    Szóval majd holnap megyek pár kört a ház körül és lopok egy kis wifit amig leszedem az OpenSSh-t 😀
    köszi a segítséget addig is !!

  28. Andris!
    Ha 3gs -ed van akkor kicsit olvass az oldalon többet!!
    Pl:
    h t t p : / / szifon.com/2009/10/14/az-uj-3gs-t-nem-lehet-jailbreakelni/
    vagyis csak úgy ha minden kikapcsolás után újra jailbrakeled!

  29. @tigi: Mi olyan hosszu 1 restore-ban? :/ fél óra alatt megvagy…

  30. @PieR0: plusz minden programot vissza rakni (kb 50 játék) meg a cydia appokat is vissza rakni (wifi hinyában az 30 perc utcán fagyoskodást jelent :D) stb
    Na meg kedvem sincs ma .. 4kor keltem, utaztam 7 órát, írtam 2 vizsgát..stb
    Szóval sz0pás az élet 😀

  31. @Zoltan: jogos…
    @Bukko: nincs pro-m se 😀 ÁÁÁÁÁÁ
    @Tigi: ezexerint JailBroken a szifonod. Akkor meg leszeded Cydiából az iFilet, és azzal tudsz jogokat állítani (akár rekurzívan is).

  32. @tigi: A te kérdésedre a megoldás a stable.szifon.com repo-ban van: CHMOD JAVÍTÁS

    Szívesen!

  33. @bakker83: Restore, majd ha nem megy, akkor ne a szifon source-bol telepitsd, hanem a “repo.beyouriphone.com” repo-t add hozza, ott is lesz anyring, ha ilyenkor se megy, akkor meg regi a keszuleked, vagy nem alkalmas!

  34. @tigi: az.. szopas.. 😀

  35. tigi! Általános, visszaállítás, beállítások törlése.

  36. Sziasztok!
    Linkeket, amiket beírtok miért bontjátok szét szóközökkel?

  37. Nekem is jól esne, ha képküldésnél, lenne olyan opció, hogy via Bluetooth… a több nem érdekel, és nyilván nem is lesz megoldva, mert a vásárolt tartalmak “jogvédettek” így azokat elküldeni nem lehet majd. De a saját készítésűeket nyilván meg kéne oldani, mint a képek…
    És örülök, hogy az iPhone-om és a MacBook Pro-m is környezet barát!

  38. @Bakker83: kössz,elolvastam a cikket még régebben,de figyelmetlenül,kössz még1x. Akkor valószínűleg éjszakára repülő gép üzemmódba kell raknom és akkor így talán elkerülhető az h lemerüljön hamar és jailbreakelve is legyen.Nem károsodik az iPhone ha állandóan be van kapcsolva és néha repülő üzemmódba van?? vagy akkor csak gyakrabban kell töltenem???De akkor nyilván az akku kárára megy.

  39. @Andris: Nekem 2 hete egyfolytába megy, csak repülőmódba kell rakni estére, így pont akkor merül le, amikor hazaérek… (de láttam már 0%-ot is kiírni:-))

  40. Ja, és jó lenne, ha szinkronizálás is lenne Bluetooth-on, elvére már minden vezeték nélküli, csak ez nem :-p

  41. @kassyf14:
    esterol reggelre normal modban is maximum 1%-ot zuhan, szoval nem sokat sporolsz meg az ejszakai repulovel.

  42. @zoltan: Nekem 0%-ot változik, és legalább nem hív fel senki sem 😀

  43. Inkább az lenne a jó, ha lehetne vmennyi részt a memóriából háttértárként használni, aztán az oda felmásolt dolgokat közösen látnák az alkalmazások. Mert ez a wifis ip címre feltöltés elég gáz :S

  44. Ott!

    Sziasztok!

    Vki tudja hogyan kell témát berakni bossparerral?

    Előre is kosz

  45. @gerike73: azszem

  46. @Mremil: azért, mert ha nincs benne space, akkor az auto moderálás fleismeri, hogy link (amit pedig kommentbe nem szabadna írni), és kimoderálja.

  47. @gerike73: na figyelj meny be a bosspaperba ott individual Pictures>Add(joben felsö sarok)>winterboard>és ott válaszd ki hogy melyik téma kell

  48. Off… Bocsesz,olyan problémám van hogy bluetoothon nem érzékeli a 3g-ém a fülesemet(nokia). Valaki ha használ fülest adhatna tanácsot… Elöre is köszi!

  49. @ira: iphoneba nokia fulest 🙂 szentségtörés:P

  50. @ira: Bluetoth fülesen bekell állítani, hogy lássák a bt eszközök telók, gépek satöbbi. Az ÖSSZES bt fülesen így van. Olvass leírást h kell. Nem a telóval van a para. S ha sikerült visible módra tenned, akk áltba 0000 a jelszó. De már sokadjára mondom! Kicsit utánnanézhetnél mielőtt megírod, erre van a google.

  51. @ira: A megoldás: A fülesen van olyan opció, hogy újrapárosítás (ált a bekapcsoló gombot kell hosszan tartani) ekkor fel fogja ismerni a szifon. Általában a füles jelszava: 0000 (négy nulla) 🙂

  52. @oksimano: nekem motorola fülesem van 😀

  53. Nekem Logitech

  54. @aang: ott csak a home hátteret lehet állítan.
    elvileg úgy kell témát, hogy a wallpapernek állítod a hátteret, ikonoknak odamész az ikonokhoz a témán belül, és ott egyből összesíti az ikonokat, rá kell arra is menni. (a dockra nem jöttem rá.) kész is! (lenne)

    nos itt az a probléma, hogy nekem azt csinálja a háttér, hogy akárhányszor frissítem, mindig vmelyik ikon, vagy vmi más lesz a háttér, az ikonok nem változnak.

  55. @Abraxas: rád hallgattam de hiba volt.
    Megcsináltam a beállítások törlését, és ezzel az összes categories-es általam csinált mappákban lévő program eltűnt. Minden mappa üres :S
    Úgyhogy valószínűleg egy restore elé néz a telefon :((

  56. @tigi: én szóltam, mostmár mindegy… a CHMOD javítás pont arra való, hogy visszaállítja az összes manuálisan visszarakott mentés jogát a megfelelőre, hogy tudj menteni és módosítani…………..

  57. @tigi: én is utálok restore -olni újra blackrain, appok visszarakása, cydia appok stb. kész szenvedés 🙁

  58. Nem tud vki egy linkek ahonnét lelehet szedni a legúljabb iphone sdk-t? Mert az apple honlapra átmenetileg nem lehet regizni így nem tudom letölteni. Torrent oldalakon meg borzasztóan lassú. Vagy egy rendes torrent is megtenné. Naon köszi

  59. @miron89: hát most már mind1. wifi hiányában muszály voltam olyan dolgot kiprobálni amit lehet a nélkül is.
    Most töröltem categoriest és sbsettingsel láthatóvá tettem az ikonokat. igy már látom a telón lévő appokat.csak úgy tűnik categories törlése előtt a mappákat kellett volna törölni, mert azok fent maradtak annak ellenére, hogy categories már nincs a telefonon… érdekes

  60. Már nagyon utána néztem… A többi iphonos portálon is végig nyálaztam az összes bluetoothos postot. Az iBluetooth is probáltam(igaz csak ericsonra,de semmi azon kivül hogy felismeri és két bluetooth jelet rakott a kijelzöre amiböl egy mindig ott figyel igyhát ibluetooth törölve részemröl,és ez ma egy ével ezelöti postban is olvastam)… Amugy nincsfülesem,haverom most vett iphonet s neki kéne(csak nem akartam hosszu offot irni de most itt van;) mindent megcsináltam neki jealbreak,redsnow,cydia-mobilinstallations crack sshval töröltam a textimpubol a nyelveke stb. Amit én tudok tudtam azt felpakoltam neki is,és ennek javát a szifon.combol meritettem amit köszönök!!! Ja és a mostani segitséget is már recsegem is a bajtársamat ez ügyben. Mert valjuk be vannak problémák az iphonal de minden megoldhato ezért is szivem csücske ez a technikai csoda!!!

  61. @H2CO3: hogy kell ifile-al jogot adni bárminek is?
    Igen jailbroken a phone-om és ifile is van rajta.

  62. @ira: Aranyos. Azon mit nem értesz, hogy nem a telón kell állítani. Sőt jailbreak se kell. Egyszerűen nézz utánna hogyan kell látható módra tenned a FÜLHALLGATÓT!! (még véletlen sem a telefont) Ahogy miron89 írta utánna, általában a kikapcsoló gomb hosszú megnyomásával lehet. S ezután az iphonkád a beállításokban a bluetoothban felfogja ismerni mint fülhallgató, s kér egy kódot ami nagy valószínüséggel 0000. De látom olvasni is lusta voltál, csak rimánykodsz, hogy nem működök.

  63. A zöldebb elektronikáról szóló tanulmány szerint az Apple, a Sony Ericsson és a Nokia eleget tesz a káros anyagok kiszűrésére. A Samsung, a Dell, a Lenovo és az LG viszont büntetőpontokat kapott a Greenpeace-től.

    A pontos helyezések:

    * 7,3 pont: Nokia
    * 6,9 pont: Sony Ericsson
    * 5,3 pont: Toshiba, Philips
    * 5,1 pont: Apple, Sony, Motorola, Samsung
    * 4,8 pont: Pamasonic, Hewlett-Packard, Acer, Sharp
    * Az utolsók: Dell, Fujitsu, Lenovo, Microsoft, Nintendo

    Szal zöld az alma, de csak a negyedik a ranglétrán

  64. @adamita: Sry ma egy kicsit nemvok kedves. xD

  65. @adamita: Mind1, megoldottam megtaláltam tesóm gépén. De azért kösz xD

  66. @tigivok: Engem is ez érdekelne!

    Köszi!

  67. h t t p : //ihackmyi.com/iphone/index.php?topic=4214.0

    itt van képekkel illusztrálva hogy hogy kell ifile-al jogot adni.
    de ez sem oldotta meg a problémámat 🙁
    Még mindig nem tudok uj névjegyzéket létre hozni

  68. @miron89: na megyek a ház körül egy kört, keresek wifit és letöltöm ezt 😀
    És köszi, remélem működik

  69. @miron89: Ez a CHMOD-os cucc a játékmentéseknél is visszaállítja a jogokat? Nekem az a problémám, hogy miután restore után visszaraktam a mentéseket, némelyik képtelen felülírni magát. Pl. Tiger Woods Golf játékba. Ha mégsem megoldás a CHMOD erre, akkor mi?

    Köszi!

  70. @Joker: Sajnos adminék a fontosabb mentések (notes, sms, adressbook, mail) jogait iktatták bele… Nem is lenne megoldható a játékoknál, annyi van.
    Viszont van 1 ötletem: töröld a játékból a manuálisan elhelyezett mentést (biztos helyre rakd) majd tedd fel újra rendesen a játékot, játssz 1 picit (mentésig) majd winSCP-vel vagy iFile-al nézd meg az eredeti mentés jogait. Ezután gyerekjáték visszarakni a régi mentést manuálisan, jó jogokkal!

  71. sziasztok

    off!

    hogyan lehet hozzácsatolni a szifont a winscp-hez

    3.1.2 van rajta.

    vki légyszi írja le naon részletesen.

    köszi

  72. @Tigivok, meg aki még kérdezte: azt ajánlom, hogy iFile-vel menj a /private/var/ mappába, majd a mobile mappának adj egy ilyet: owner: mobile, group: mobile. Access permissions: mindháromra read, write, execute, majd Apply hierarchically: on és végül done.

    @Geryke73: Cydiából OpenSSH feltelepít, majd szifon wifire cstlakoztat. Majd PC ugyanarra a wifi hálózatra csatlakoztat. WinSCP-ben: username=root, password=alpine, protocol=sftp (ha nem megy, akkor scp), majd login.

  73. @H2CO3: hostname?

  74. @H2CO3: köszi a tipped, de most végre a CHMOD javítás megoldotta a problémámat.

    Csak annyi a probléma hogy újabba ütköztem 😀
    tudom már elegetek van belőlem mára, de ez az utolsó találós kérdésem 😀

    Szóval categoriessb uninstall / reinstall után az első verzióból fentmaradt 4 mappa (annak ellenére hogy letöröltem a categoriest) ami még most is fent van… tudnátok segíteni hogy ifile-al vagy valahogy hol találom meg a file rendszerben az általam készített mappákat hogy ki tudjam törölni manuálisan vagy valami?
    És köszi megint meg előre is 😀
    pápá

  75. @samu: shazam-mal én is ezt csinálom amúgy 😀

  76. Kali
    10:29du.
    Hali . Érdeklődnék,hogy az itunes-al rá lehet rakni a telóra eBook-ot ,és ha igen akkor atelefonon milyen program kezeli? Köszi

  77. Új iBluetooth!! iBlueNova néven!! ispazio.net/82151/ibluenova-la-recensione-completa-della-nuova-versione-di-ibluetooth-in-esclusiva-su-ispazio?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed: Ispazio (iSpazio)

  78. @Kali: h t t p://www.appscene.org/download/Ii0JuWQDCAe95bfcf7b2 erről a linkről letölthető tört qucikoffice szinte mindent tud kezelni saját dokumentumokat is tudsz vele létrehozni itunes nem kell hozzá futatod az appot megnyit egy portot a telefonon ezt betüdöd egy böngészőbe és már töltheted is fel a kívánt dokumentumot. Hátránya: csak wifis hálózattal tudsz feltölteni… remélem azért segítettem.

  79. Kali: Stanza nevű sokkal jobb olvasásra, mint a quickoffice és ingyenes.

  80. Attilafree: Hali,köszi a választ’!

  81. Na most tényleg, de komolyan ! 😀
    Eladtam már az iPhone-om 3 hónapja, és Nokiám van ,de csak azért mert közben vetten egy laptop-ot. Nincs kizárva ,hogy ha nyáron kijön egy új szifon, és nem csak ráncfelvarrott lesz, mint a 3GS , akkor visszatérek…
    Szóval komolyan : Vicc ha annak kell örülnie egy iPhone-osnak, hogy hurrá hurrá bluetooth meg stb stb… könyörgöm!!!! 5-6 éve ha nem még több, vannak ezek a funkciók a világon….

  82. @miki315: Igen, iPhone-ból bluetooth hiányzik, Nokiákból pedig az élmény! 🙂 (tapasztalat)

  83. jah legalább nem baszogatnak h küld már át ezt meg azt. Nemtom XD Persze azért hiányzik is belőle!


Add a Comment