fbpx Skip to content

Elérkezett a hosszú ünnep utolsó napja, holnap azért már dolgozunk páran, tessék még kiélvezni ezt a vasárnapot. Karácsonykor nem sok hír érkezett, sőt igazából mindenki lazsált. Most a cydiás megjelenéseket venném sorra.

Első körben megjelent 2 csomag a 2G -s iphone tulajoknak.

Az xsellize.com repóból lehet telepíteni ezek 3.0.1 és 3.1.2 -re MMS csomagok. Tehát a gyári MMS -t aktiválják a régi telefonra. Sajnos még mindig említik néhányan, hogy nagyon használja az aksit a csomag, ez után utána kell olvasni és tesztelni. De legalább megy! Xsellize fórum: LiNK

GlovePod

Arra hivatott szolgálni, hogy ha éppen hideg van, vagy nem tudunk az iphone-hoz effective hozzá férni/kinyitni, ezzel a programmal oldalsó gombokat, illetve a felső kikapcsoló gombot használhatjuk az ipod vezérlésére. A fel és le halkítható gombokkal vezérelhetjük a szám váltást, a felső power gombal pedig a lejátszást (stop/play) Ezek persze csak akkor működnek, ha röviden nyomjuk meg a gombokat és zárva van springboard.

ReadMore – iTunes kiegészítés:

A ReadMore ugyan nekünk nem nagyon fontos, de mégis érdemes róla beszélni pár percet. A ReadMore Cydiás csomag tulajdonképpen az iTunes appot egészíti ki olyan dolgokkal, amik a rendes asztali iTunes-ban is vannak. A csomag telepítés után megoszthatunk linkeket a szokásos facebook/twitter oldalakon, kereshetünk az itunes-ban, akár olcsóbb zenéket is kereshetünk, végeredményben optimalizálja az itunes programot a szifonunkon.

Dock/QuickDo

A clezz.com kiadott 2 új programot a Cydia Store-ba. Az egyik a Dock, a másik pedig a QuickDo. Mindkét program igen hasznos, a Dock tulajdonképpen a Stack egy fejlett változata. Multitask, backgrounder, gyors program váltás és megannyi funkciót tartalmaz. Érdemes letölteni/használni. A program alternatív változata a beyouriphone repóban található meg. Bővebb információ a használatról erre: LiNK

A QuickDo tulajdonképpen egy virtuális Home illetve kikapcsoló gomb. Egy menüt tesz a zárt springbord-ra, és ha ott bármi rányomsz, akkor azt azonnal megnyitja. Több funkciót is tartalmaz, erre olvashattok róla: LiNK

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. Pont egy GlovePod-hoz hasonló alkalmazáson gondolkoztam már egy ideje. Nagyon f@szának tűnik:D Mindjárt fel is tolom.

  2. Ma biztosan vasárnap van?? 😀

  3. Ez kell nekem is feltolom aztán meglátom hogy hogyan muzsikál.

  4. Sziasztok! nem tudjátok a dock progiba hogy lehet több alkalmazást b etenni mint ami benne van??

  5. Istenem, ez kellett nekem, grovePod FTW! :D:D:D

  6. Hogy lehet aktiválni ezt a GlovePod-ot? Felraktam, teló újraindít, de semmi:\

  7. Na jó, a quickdo is tetszik 😀

  8. GlovePod: felraktam, teló újraindít, lock screen-en duplakatt, és amíg aktív a minilejátszó, nálam akkor működik ez a cucc, de nem is az egész, csak a hangerőgombokkal való zeneváltás. Amint eltűnik a mini lejátszó, megint hangerőszabályzásra tudom használni. Szóval minden ilyen előtt 2szer home gombot kell nyomni. Így már nem is olyan jó program… A sleep gombbal való pause/play egyáltalán nem működik.

    iPhone 2G, 3.1.2 fw

  9. @xedamin: :((, remélem lesz vmi olyan lehetőség, hogy aktiválom vhogy és akkor úgy működik :(((

  10. ¿A 2G-s MMS csomgnál gondolom azt akarja a piros karika jelezni, hogy fényképezőikon->MMS is van? (csak mert nincs ikon…) 😀

  11. @H2CO3: sztem lemaradt mellőle a jó kép, vagy nem a jó kép került oda. 🙂

  12. nekem cydiában nem található a glowpod. Melyik forrásban van?

  13. Már sikerült megoldanom. Sorry

  14. @Jadeye: am nem baj, érthető, hogy mi akart lenni.

  15. GlovePod: hát így nem sok haszna van.
    Kár mert kivesz az ideg ha éjjel számot akarnék váltani.

    (ha hosszan nyomjuk akkor beleteker 🙂 )

  16. cydiás csomagból lehet valahogy .ipa -t csinálni?
    Mennyivel egyszerübb lenne egy restore ha minden amit használ az ember simán szinkronizálható lenne az itunes -al.

  17. @Kedvencdoki: lehet, de csak azoknak az appoknak, amelyeknek nem kell root szintű hozzáférés (tehát Cydiával, MobileTerminallal nem megy a dolog). Annyi, hogy fogsz 1 iTunesArtwork nevű fájlt, a progi .app mappáját beleteszed egy Payload nevű mappába, majd ezt a két fájlt zippeled, és átnevezed ipára. Persze nem-porgramok esetén (pl. dylib-es MobileSubstrate-addonoknál) nem járható út. Vagy, ha nagyon kényelmes akarsz lenni, akkor van APTBackup a cydiában.

  18. Glovepod

    mivel a gyári fülesem tönkrement és jelenleg csak egy “mezei” sennheiserem van, örültem a programnak, hiszen rengeteget bringázom még igy télen is, de számváltáshoz mindig megkellett állnom. Nos kipróbáltam a progit és üzenném a fejlesztőnek, hogy ez igy szar. Mivel csak akkor működik a számváltás lezárt képernyőnél ha aktív a képernyő, amint kialszik a világítás, máris csak sima hangerőváltoztatásra jó.
    Úgy is mondhatnám, semmire sem jó.

  19. Sziasztok!

    Egy hatalmas problémám van. Van nálam egy iphone, amit egyik ismerősöm vett elvileg gyárilag függetlenül, nyomott egy restore-t és a telefon elszállt. Restore előtt még működött neki vodás kártyával, de utnána se kép se hang. Fel raktam rá aktivált custom 3.1.2-t, de a sim pin beírása után nincs térerő és a tel számokat sem tudja másolni a kártyáról (nincs kommunikáció).
    2. ötletem az volt: eredeti fw, majd t-s kártyával aktívvá tevés és blackra1n, de nem lett aktív a t-s kártyától, szóval rossz ötletnek bizonyult ez is.
    Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Esetleg le van tiltva a telefon? Ez esetben nincs megoldás?
    Hogyan lehetne orvosolni a problémát? Valakinek valami ötlet?

    Előre is köszi!
    Üdv

  20. **** ne itt. (admin)

  21. @H2CO3:

    Köszi megpróbálom!
    Az APTBackup nem jött be, és főleg azért kéne mert ha leszedik az adott alkalmazást akkor bökhetem, hiszen nem a fájlokat menti el csak hogy mi volt fent.

  22. Hali!

    Nálam a Dock BeYourIphone repoból elszállt, azaz safe módba tette magát respring után szval töröltem…nem tudjátok honnan lehetne egy jó verziót leszedni?

  23. Sziasztok!

    Jól sejtem hogy ez a Dock csak a már háttérben futó cuccokat tudja előhívni? Ehhez is kell egy másik progi, amivel háttérbe lehet küldeni az alkalmazásokat?
    Ez meg a másik kérdésem lenne, hogy melyik a legjobb háttérbe küldő app?
    Köszi!

  24. sziasztok! lenne egy kis bajocskám.
    ipodot szeretnék ugy feltörni hogy minden programot feltudjak rakni az appulo.us-böl! hol tudnék ehhez segitséget találni?
    köszönöm a segitséget!

  25. Sziasztok!

    Feltettem az MMS-t a 2G 3.1.2-es telefonomra, de nem tudok mms-t küldeni. A nagyobb baj az, hogy nem is látok semmi változást, hol kellene látnom, valami mms gombot vagy bármit?

  26. Az miért lehetséges, hogy az adott firmware lefagy időközönként a készüléken?

  27. azt jól értem, hogy akkor ehhez a Dock-hoz már nem kell külön a backgrounder is, hanem önmagában tud háttérben futtatni?

  28. sziasztok
    megmondaná valaki hogy ez a progi mire jó mire kell használni mert nem tudom köszi elöre is a segítséget!!!!!!!
    Bluetooth Mono SBSettings
    LeslieE30

  29. srácok gyors kérdés a telótok nektek 2009-et ír ? mert az enyém átugorja 2008 az oké és utána 2009 a beáállításoknal a screenen 2010. aztán beállítások 2010 screen 2011 egy év el van csúszva…. vagy csak valami nálam szar??

  30. @celentano: én tudok ha szeretnéd

  31. @Gardina: nekem is 2010-et ír. 😀

  32. @gardina: @H2CO3: Ez lehet lokalizációs hiba, mert alapból az évet ugye nem mutatja a szifon, csak a magyar lokalizációval válik láthatóvá.

  33. Admin, köszi az MMS-es progiért, már megy is 🙂
    Már nagyon hiányzott!

  34. Ajjajj. Mégsem azt találtam meg. Viszont nem találom xsellize repót. Eddig olyan találatokat kaptam googleban, hogy xsellize.com/cydia, de azt írja a cydia, hogy “A forrás nem található, valószínűlet azért, mert ez egy Installer forrás, ami nem támogatott a cydiában.”
    Aki használni tudja, milyen címen?

  35. Esetleg nem tudjátok berakni a szifon.com repójába?

  36. cydia.xsellize.com

  37. köszi

  38. megnéztem, de ugyanazt a hibát kaptam…

  39. @Admin: Köszi, lehet megnézem, hogy magyar UI nélkül mit mutat.
    @Basa: pont ma néztem, nem megy már a cydia.xsellize.com.

  40. OFF

    Admin korábban irtál egy cikket a magyarul beszélő iPhone-ról.
    http://szifon.com/2009/10/28/vendeg-blogger-magyar-beszed-szifon/
    Vártam, hogy majd megjelenik valami új cikk erről, mert szerintem nagyon hasznos lenne. Nekem 3G-m van azon is működne ez? Ha igen, akkor hol találnék step by step utbaigazitást?
    Előre is köszi a segitséget.

    Glizik

  41. 3G-m van és gyári T-mobilos. Tegnap nyomtam rá egy restore-t. Se Cydiaval, se anélkül nincs a Messages App-omban fényképezőgép funkció, tehát nem tudok MMS-t küldeni. WTF?
    A SwirliMMS pedig mér csak trial-os, így nem tudok sem küldeni, sem fogadni MMS-t.
    Ötlet?

  42. Hahó! Most már megy az xsellize repó, http://cydia.xsellize.com a cím. Viszont nem települ, mert a com.szifon.com csomag M68AP.plist-jét nem tudja felülírni. Ötlet?

  43. apt.xsellize.com repo működik!

  44. Gond van. Ma kapcsolnám be a telefont, csak az almáig jut el… 🙁 tegnap egyedül a 3.1.2-es 2G-re való MMS csomagot próbáltam telepíteni, sikertelenül. Mit lehet ilyenkor tenni? restore? shift restore 3.0-ra? Ja, folyton csak újraindítja magát…

  45. @Laki: volt fent akksi% kijelzés? állítottál vissza backupból? mert ha igen, 90%, hogy az okozta. valószínűleg az M68AP.plist fájloddal van baj, illetve az N72AP.plist-tel inkább, ha ugye 3G. nézd meg, hogy az adott fájlban a capabilities alatt ott van-e az MMS, illetve a carrirer.bundle alatt is érdemes megnézni, illetve leginkább feltenni a logofixet, majd reset network settings.

    @kipseter: 90%, hogy nem jók a jogok az adott fájlon. restore megoldja. de elvileg az is, ha t-pottal már eléred, és visszarakod az eredeti fájlokat. ha ezt nem tudod megcsinálni, akkor restore. és akkor már ne 3.0-ra, hanem 3.1.2-re, mert ha 3.0-ra tetted fel a 2GMMS fixet, akkor nem csoda, hogy még megfelelő jogokkal is megadta magát.

  46. Kosz a Dock tippet, remek program! Elsore nekem se sikerult felrakni a beyouriphone-bol, de masodikra mar faszan mukodik. Lehet shortcutokat siman hozzarakni, mukodik, mint task manager is (backgrounder persze kell). Kar, hogy ilyen keves a memoria a 3G-ben…


Add a Comment