fbpx Skip to content

mozilla

A Firefox fejlesztői lépni szeretnének, sőt egy teljesen új struktúrát adnának az egész rendszernek.

Mint már azt tudjuk a Nokia n900 -ban már megjelent a mobile-os Firefox, ugyan még eléggé kiforratlan, de működik és fejlesztenek rá. A Firefox fejlesztő csapata tudja ez csak idő kérdése IE -ről is már több mint 10 millió felhasználót térítettek át az ő rendszerükre. A Firefox mobile jelenleg megoszlik: Első körben az asztali számítógép motor hajtja, aztán pedig több HTML illetve JavaScript.

Hogyan hogyan is gondolkozik a Mozilla?

Jay Sullivan azt írta, hogy véget kéne vetni ezeknek a nagy boltoknak amik a telefon piacon létrejöttek. Ő a webes alkalmazásokban bízik, mivel egy web app elfut az összes platformon anélkül, hogy változtatni kellene rajta, – de fogalma sincs mennyire jót tesz az AppStore.

A Mozilla megtette azt a lépést, hogy elindította a Firefox n900 -at, ezután az összes smartphone-ra létrehozzák majd a rendszert kezdve az android-tól a Windows mobile-ig, és web appokat fognak létrehozni, népszerűsíteni. Természetesen ez az iPhone-nál lehetetlen, mert Steve nem fogja be engedni az AppStore-ba ezeket a dolgokat.

Idézet:

“Az elején a program nem lesz sikeres, de mi már tudjuk, hogy mindig az internet nyer”

Olyan dolgokat is fejleszthetünk majd a böngészőbe amivel pl: A pc-vel tudjuk szinkronizálni a Firefox-ot. Épp kapunk egy telefonhívást, hogy menni kell, de még gyorsan le szinkronizáljuk a nyitott ablakainkat a telefonra, hogy útközben is olvashassuk őket.

Egyszóval még a böngészőkben is vannak kiaknázatlan lehetőségek, de lehet ez nem fog megjelenni az iPhone piacán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Vicces fiúk.

    Az Apple is pont ezt gondolta, mikor piacra dobta az iPhone-t, nem kellenek nativ alkalmazások, nem kell alkalmazásbolt, elegendőek a webalkalmazások.
    Nos mint tudjuk nem jött be, egyszerűen a felhasználók kikerülték a webalkalmazásokat és létrehozták a saját alkalmazás áruházukat (Installer).

    Mementónak azért még mindig elérhetők: http://www.apple.com/webapps/

  2. Meglátjuk..

  3. hát, nem kispályás a Firefox sem, de majd az idő talán igazolja őket! bár az App Store emiatt tuti nem fog becsukni, hatalmas sikere van!

  4. szerintem halott dolog ez a ff. 2-3éve talán jó volt, mert csak az ie volt kb az ellenfele, azt meg nem volt tul nagy mutatvány tulszárnyalni. most szerintem a webkit motorra épülő böngészők gyorsabbak is sokkal és sokkalinkább követik a szabványokat, mint a ff.
    ami itt példa meg fel lett hozva hogy szinkronizálni lehet a bookmarkokat… hát szerintem ezt csípőből tudja a safari de mindegy.

  5. Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, van egy 2G-s Iphone-om, és szeretném rátenni a telomra, a szinkronizálás meg is van, fel is tette szépen a telomra, de amikor elindítom akkor ad egy snyc key-t, amit felírok, utána kéri az accuntot,és a jelszót, de azt írja ki hogy nincs ilyen felhasználó!!!! tudom hogy van, de nem tudom hol a hiba, kérem aki tud az segítsen! Köszönöm előre is!
    Üdv.: István


Add a Comment