fbpx Skip to content

Heti támogatónk továbbra is az o2.info.hu. Köszönjük nekik!

Stressz? Mozgáshiány?

ajandekozz

Az oxigénnel dúsított víz, mint egészségőrző:

Az oxigénnel dúsított víz korunk stresszes, mozgáshiányos életmódot folytató emberének fontos egészségmegőrző eszköze.

Bármilyen megbetegedés egyik alapvető oka az oxigénhiány a sejtek szintjén.

Az a  szervezet, amelynek sejtszinten nem biztosítjuk az elégséges oxigént: nem működik jól, megbetegszik.

Erőkifejtésnél, teljesítménynövelésnél még több oxigént igényel szervezetünk pl. sportolás, nehéz fizikai munka, különféle betegségekből való felgyógyulás. Rákos megbetegedés megelőzése vagy rákos megbetegedés orvosi terápiájának a támogatására orvosilag ajánlott.

Fogyókúra oxigénnel?

Sokféle okból hízhatunk el. De minden zsírfelszaporodás hátterében a szervezet egyensúlyának felborulása áll. Az elhízás persze nem csak oka az abnormális szervi reakcióknak, de okozója is a továbbiakban más betegségeknek. A diéta és a sport 2 fő alap pillére a fogyókúráknak. De nem mindegy, hogy a kiváltó okot meg tudjuk-e szüntetni. Hiszen sokszor olyan összetett a baj, hogy a fogyózó azt sem tudja, hogy az okok, vagy a tünetek megszüntetésével bajlódjon. Az oxigénterápiával kiegészített fogyókúra több oldalról támogatja a túlsúllyal küzdő embereket.

Segít a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításában:

Ez azért nagyon fontos, mert a zsírosodás nem más, mint a szervezet természetes reakciója a savakkal szembeni védekezésben. Kutatások igazolták, hogy nem csak a bevitt tápanyagok, de a stressz, a levegőszennyezettség a kevés vízfogyasztás, a mozgáshiány és az ezekből adódó oxigénhiány nagyban növeli a szervezet elsavasodását. A finomított élelmiszerek, cukrok, szénhidrátok és a túlzott feldolgozás után elfogyasztott élelmiszerek szervezetünkben nem emésztés „áldozatai” lesznek, hanem rothadásnak, erjedésnek indulnak. Ennek során gázok, savak keletkeznek az emésztőrendszerben. Válaszul, hogy ne maródjanak szét szerveink, elkezdődik a zsírosodás. Nem csak a végtagokon, az izmok között rakódnak le, töltődnek föl zsírraktáraink, de a szerveink körül is. Ezt nevezi a szakirodalom zsigeri zsírnak, melytől megszabadulni sokkal nehezebb a hagyományos módszerekkel, mint az izmok között lerakódott zsíroktól. Szerencsére, a folyamat fordítottan is működik, tehát, ha lúgosítjuk a szervezetünket, akkor sejtjeink mintegy varázsszóra elengedik a bennük felhalmozódott zsírt, és mi szépen elindulhatunk a fogyás útján.

Segít a szervezet méregtelenítésében:

Az ember, amikor eszik, a táplálék egy része megemésztődik, másik része távozik, de van maradék is. A maradék, amit a kandallóból is minden tűzrakás, égés után kitakarítunk, a maradék, amit az edényekről értelem szerint lemosunk. A maradék, ami nem tud elégni, mert túl sokat eszünk és nem emésztünk, hanem komposztálunk a beleinkben. A maradékok, amiket a szervezetünk nem tud kidobni, szemétként terhelik testünket. A bélrendszerben évek alatt leülepedett iszapos anyag a bélfalon megtapadva hátráltatja az emésztést, a hatékony tápanyag-felszívódást, gyengíti a bélmozgásokat. Táptalaja a különböző gombáknak, kis mennyiségben szükséges, de elszaporodva betegségeket okozó baktériumoknak.

A már korábban említett savak, melyek egy részéből sók keletkeznek lerakódnak a szervekben, vese- epe vagy más kövesedést okozva, a vérünk húgysav tartalma felszaporodik, az izületek először csak mozgékonyságukból veszítenek, majd fájdalmassá is válnak. Mindez a lelassult életműködésnek köszönhető. És a végén, amikor már nem tudja tovább tűrni szervezetünk a mérgek raktározását, krónikus betegségeket produkál. Az oxigénes víz a bélrendszerbe jutva lúgosítja azt. Megszünteti a rothadási folyamatot, mert a táplálék oxigénnel keveredve jobban felbomlik és felszívódik. Az elfáradt, esetleg sebes gyomor-, bélfal gyorsabban gyógyul, a gázképződés a lúgosodás miatt megszűnik. (máris laposabb a hasunk) A szerveinkben, izmainkban, izületeinkben felgyorsul a véráram, a kapilláris erekig felfrissül az érhálózat, felélednek az addig vegetáló sejtjeink és új életre kelnek. Felgyorsul a sejtszintű regeneráció. (tudta, hogy 15 év alatt egész teste megújul?) Az viszont nem mindegy, hogy megújult sejtjeink egészségesek, vagy degeneráltak lesznek. Ha nem tudnak tápanyagot felvenni, lélegezni és működni, akkor lebomlanak, és idő előtt megöregednek – velünk együtt… Igyunk hát oxigénes vizet és lássuk el testünket a megújuláshoz szükséges tápanyagokkal. Itt jegyezném meg, hogy testünknek 25 kilogrammonként minimálisan 1 liter vízre van szüksége, hogy át tudja mosni naponta szerveinket, és a sejtekhez elegendő nedvesség jusson. Mert ugye a kiszáradt folyómeder nem hajózható. Ruháinkat sem egy bögrényi vízben, -pláne nem kávéban, vagy szörpben- próbáljuk tisztára mosni, hanem több vödörnyit használunk hozzá. Fogyókúra alatt az elfogyasztott víz legalább fele legyen oxigénnel dúsított. Sportolás után még több.

Segít a szervezet oxigénhiányának pótlásában:

Amikor mozgunk, szívverésünk felgyorsul, légzésünk gyorsabb és mélyebb lesz, mindez azt a célt szolgálja, hogy több oxigénhez juttassuk szervezetünket. Mindenki emlékszik a gyertyás kísérletre, amikor poharat borítottunk az égő gyertyára az elaludt –vagyis megszűnt égni. A fokozott izommunka miatt felgyorsult energiaégés több oxigént kíván szervezetünktől. De ugyan ezért, ha több oxigént viszünk be szervezetünkbe, az égés felgyorsul. A légzéssel bevitt oxigén először a tüdőbe, majd a szíven keresztül a véráramba és onnan a szervekbe, izmokba jut. Az oxigénes víz ivásakor közvetlenül tud a szervekhez jutni, mérések igazolják, hogy hozzávetőlegesen tízszeres a nyálkahártyán felvett oxigén hasznosulása a belégzéssel szemben. Ráadásul az oxihénszifon patronjában lévő o2 orvosi tisztaságú, tisztább, mint a belélegzett, szmoggal terhelt, esetleg szellőztetésmentes edzőtermi levegő.

Segíti a mozgás hatékonyságát:

Sportolás közben könnyen megmozgatjuk végtagjainkat, törzsizmainkat, de a szervek körül nincsenek, csak minimális mértékben akaratlagosan mozgatható izmaink. A perisztaltikus mozgás gyengülése a kövérek esetében sokszor nem csak ok, de már okozat is. Pedig az elhízott emberek többségénél a legnagyobb gond, hogy keveset, vagy nem megfelelően tudnak sportolni. A fokozott zsírégetéshez intenzív, aerob mozgás szükséges. Ez alatt olyan mozgást értenek, amikor a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított. Ilyen a kitartó, kocogás, úszás, futás. Talán mondanom sem kell, hogy aki kövér és 20-30 kg esetleg még több súlyt cipel, nagyon nehezen éri el azt a szintet, ami beindítja a folyamatos zsírégetést. A szuperoxigenizált víz azonban ebben is segít. Hiszen ha kevesebbet is tudunk eleinte mozogni (mert mozogni azért kell!), de a sejtekhez juttatott oxigén emelt szintje a szervezetünkben már kevesebb mozgás hatására is beindítja a zsírégetési folyamatot. Sőt mi több fent is tudja tartani sokkal tovább, mint az oxigénes víz nélkül tenné. Tulajdonképpen edzésünk meghosszabbodik, és hatékonyabbá válik ezáltal.

Segít a testi és lelki nehézségek legyőzésében:

A fogyókúrák világában járatos embertársaim tudják, miről beszélek, ha az olyan szavakat meghallják, mint farkaséhség, depresszió, levertség. Mások ugyan lustaságnak mondanák, én inkább- fáradtságnak nevezem. No és a kilátástalan, lassú gyötrelmes diéta azért a heti 10-20 dekáért. Való igaz, hogy a túl gyors fogyás nem egészséges, és meghízni sem pár hét alatt sikerült, de a kicsi, folyamatos, mérleggel és centivel megerősített sikerek visszaigazolják és megerősítik az embert elhatározásában. Nos, engedjék meg, hogy saját tapasztalatomat osszam meg önökkel zárszó gyanánt. Nem vagyok kezdő fogyózó. Ez alkalommal is nagy elhatározással csaptam bele, de az első 3 hét után megállt a súlycsökkenésem (ahogy szokott). Arról nem beszélek, hogy az összehangolt diéta ellenére általában éhségérzetem volt. Délutánonként fáradt és ingerlékeny voltam. A sport sem ment valami jól, mert hamar kifulladtam, de ha mégis végigcsináltam a gyakorlatokat, másnap alig tudtam megmozdulni az izomláztól. Nos ekkor jött a képbe az oxigénszifonos víz. Egy újabb marhaságnak tartottam, de megnéztem a szervezet lúgosításáról és oxigénes vízről szóló videót és úgy döntöttem, kipróbálom. Az addigi délutáni fáradtság tűnt el először. Gyerekeim csodálkoztak is milyen angyali türelmem van hozzájuk. Majd a 3-4. napon furcsa érzésem volt, mert nem voltam éhes. Jött a kemény edzés és nem fulladtam ki. Másnap ennek ellenére alig volt izomlázam bár már 5 napot kihagytam. És a heti mérés volt a hab a tortán! Addig 4 hét alatt 2 és fél kilót adtam le, ami az oxigénes vízivás hete alatt még 2 kiló ledobását eredményezte. Ma (amikor ezt írom) 3. hete fogyasztom a szuperoxigenizált vizet, és már több mint 6 és fél kilóval mutat kevesebbet a mérleg…

Ajánlom figyelmükbe az oxigénszifonos vizet!

További információkat talál a oldalainkon:  www.o2.info.hu

Megyek és iszom egy pohárral az Önök egészségére!

SZ.F.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment