fbpx Skip to content

A következő 2 hétben az o2.info.hu támogat minket. Lejjebb elolvashatjátok, hogy mivel foglalkoznak a (megjegyzem iPhone-nal rendelkező) kollégák. Nagyon köszönjük nekik a támogatást, mi pedig mindenkinek ajánljuk a következő sorok elolvasását, érdekes információk vannak benne.

image003

Új magyar ötlet és szabadalom az oxigénszifon!

Sokak számára ismeretes az oxigén és az oxigénnel dúsított víz jótékony hatása a betegségekre. Azt azonban kevesen tudják, hogy a betegségek kialakulásában milyen nagy szerepet játszik a szervezet oxigénhiányos állapota. A nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, a levegő- és vizeink szennyezettsége mind hozzájárul szervezetünk elsavasodásához, ami közvetve a szervezet oxigénhiányos állapotát idézi elő. Mint a Földön minden élő anyagnak sejtjeinknek is oxigénre van szüksége elsősorban, hogy megfelelően tudjanak táplálkozni, növekedni, megújulni.

Szerencsére az oxigén nem csak a légúti légzés útján tud eljutni szervezetünkbe, de a bőrünkön, és mint a kutatások igazolták a nyálkahártyánkon is. Sőt, az emésztőrendszeren keresztül mintegy tízszer jobban hasznosulhat a bevitt oxigén.

Amióta ez a felfedezés megszületett, azóta foglalkoznak a kutatók a víz oxigenizálásával betegség gyógyítási és megelőzési céllal.

Nálunk is forgalomban van már oxigénes víz, így sokan fogyasztanak különféle palackozott formában árusított oxigénes vizeket.

A nagy áttörés azonban az oxigén mennyiségét, és a vízben tartását illetően csak most vált kézzel foghatóvá a világ számára.

Magyarországon az oxigén szifon alapötlete egy magyar mérnök-feltaláló Várhegyi László fejében született meg 1998-ban, aki felkereste a Liss-t és együtt kifejlesztették az Oxigénszifont. A legkomolyabb problémát a 2,2 gramm orvosi oxigént tartalmazó oxigén patron töltése jelentette, hiszen ehhez 180 bar nyomású oxigénre van szükség. Ez a technológia jelenleg Európában csak Magyarországon áll a gyártók rendelkezésére!

A szifon anyagának a viszonylag olcsóbb alumínium nem felel meg, mert a tiszta oxigén hamar eloxidálja az alumínium palack falát. Az alumínium-oxid a szervezetbe kerülve komoly problémákat okozhat, az elvékonyodott falú palack pedig robbanásveszélyessé válhat. Végül is az Oxigén szifon testét illetően maradtak a legtökéletesebb megoldásnál, a viszonylag drága, de sav- és lúgálló 18/10-es orvosi acélnál, amely egyáltalán nem lép reakcióba az oxigénnel, és megfelelő szilárdságot biztosít. Az orvosi acélból készített palack könnyedén kibírja az előírások szerinti nyomásteszteket: az oxigén szifon használata közbeni üzemi nyomás tízszeresét is. Az oxigén szifon fejét nagy nyomásra méretezett, anyagában festett, oxigénálló (anyagában nem zsíros) műanyag és gumi alkatrészekből készítik. Ebbe a fejbe 2200 gramm stabil orvosi oxigént tartalmazó patront csavarunk be. Az óriási, 180 atmoszféra nyomású oxigén hírtelen “belerobban” a palackba, az 1 liter vízbe, és azzal a nagy nyomás és az összerázás hatására összekeveredik. Amikor a szifonból kieresztünk egy pohár oxigénes vizet, akkor a hirtelen nyomáscsökkenés hatására az orvosi oxigént mikro buborékok formájában tartalmazó, tejszerű folyadékot kapunk, amit pár másodperc alatt meg is kell innunk, amíg a vízből kiváló oxigén el nem hagyja a vizet!

Az oxigén szifon értékesítésére 2009-ben a Liss kizárólagos szerződést kötött a Pentaqua Kft.-vel, amely ezt az új termékét 2009. május 6.-án mutatta be a nagyközönségnek. A többszintű direkt értékesítési rendszernek köszönhetően az Oxigén szifonnal készített szuperoxigenizált víz előnyeit 2009 novemberéig hozzávetőlegesen 2500 magyar család élvezheti, de ez a szám 2-3 havonta megduplázódik. Terveink szerint néhány héten belül hivatalosan is elindul az termék romániai értékesítése. A közeljövőben tervezzük a németországi és a környező országok beli értékesítés elindítását. Az Oxigén szifon sikerét látva bízunk benne, hogy 2-3 éven belül az összes európai országban a Pentaquanet helyi értékesítőin keresztül országon belül is meg lehet majd vásárolni az Oxigén szifont és a töltéséhez elengedhetetlen Oxigén patront.

További információkat kaphat a o2.info.hu weboldalon!

Egészségére ittunk egy pohárral!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment